Dodaj do ulubionych

Nowe centrum handlowe z kinem

19.12.13, 08:04
W centrum Wołomina, w sąsiedztwie stacji kolejowej, powstanie centrum handlowe. W obiekcie oprócz hipermarketu i 80 sklepów ma się znaleźć także pierwsze w mieście nowoczesne kino wielosalowe. Budowa ma się rozpocząć na początku 2014 r.
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15156038,Nowe_centrum_handlowe_z_kinem_powstanie_pod_Warszawa.html
Obserwuj wątek
    • piegowata Re: Nowe centrum handlowe z kinem 28.12.13, 20:32
      Czy lokalne gazety o tym pisały?
      (nie czytam ich, dlatego pytam)
    • zosiaczka76 Re: Nowe centrum handlowe z kinem 22.02.14, 22:05
      Super!!! bardzo jestem za Wołominem, za jego rozbudową i dążeniem do nowoczesności.
    • piegowata Re: Nowe centrum handlowe z kinem 23.02.14, 08:19
      Fajnie, że coś w Wołominie dzieje się do przodu, ale... (musi być zawsze jakieś ale)
      w Zielonce wybudowano centrum "Kometa" (przy DW 634, a więc nie na uboczu) - nie działa, stoi puste od dawna, lokale do wynajęcia.
      W Kobyłce (także przy DW 634) wybudowano centrum "Focus". Prócz biedronki na dole i trzech niewielkich sklepików na górze, centrum stoi puste, lokale do wynajęcia.
      A trzeba pamiętać, że zarówno Kobyłka, jak i Zielonka, są lepiej strategicznie usytuowane, niż tereny po Stolarce.
      Życzę powodzenia twórcom tego centrum "Fabryka", ale mam obawy, czy to będzie funkcjonowało.
      • annag.asior Re: Nowe centrum handlowe z kinem 24.02.14, 12:08
        Myślę, że powinno być lepiej ponieważ centrum będzie sąsiadowało ze stacją kolejową Wołomin Słoneczna. DO tamtych miejsc można się dostać tylko samochodem.
        Niech się coś zmienia w Wołominie, może i lokalni handlowcy jak będą mieć większą konkurencję będą bardzie j frontem do klienta.
        • piegowata Re: Nowe centrum handlowe z kinem 25.02.14, 09:27
          >może i lokalni handlowcy jak będą mieć większą konkurencję będą bardzie j frontem do klienta

Oby!
          Teraz też mają konkurencję w postaci Warszawy (centra handlowe, Marywilska, itd.) Nasi lokalni handlowcy mają jedną wspólną cechę, która na pewno nie jest motorem rozwoju: obrażają się na klienta, gdy ten wejdzie do sklepu, obejrzy towar, i wyjdzie nie ulegając namowom (a często namolności!) sprzedawcy. Oferta naszych sklepów jest taka sobie. Nie chodzi mi o ilość towaru, ale o asortyment i ceny. Nie marudzę, ale przejdź się i popatrz.
          A z drugiej strony wiadomo, że ciężko jest aktualizować ofertę, gdy poprzedni towar się nie sprzedał. A nie sprzedał się, bo właściciel sklepu nie rozpoznał rynku i towar nie cieszy się powodzeniem, no i często ceny są nie do przełknięcia. I tak jedno napędza drugie, a drugie napędza pierwsze. Do prowadzenia handlu też trzeba mieć predyspozycje.
          Póki co najlepiej trzymają się szmaciarnie i kebaby ;)

Stacja kolejowa Wołomin-Słoneczna dostarczy niezmotoryzowanych klientów z trasy Wołomin - Tłuszcz i dalej. W większości nie są to ludzie na tyle bogaci, żeby pozwolić sobie na drogie zakupy w centrum handlowym, dlatego nie liczyłabym na nich.

Dla jasności: nie jestem przeciwna powstaniu centrum, raczej wyrażam obawę, czy to przetrwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka