Dodaj do ulubionych

Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu

IP: 194.181.127.* 17.06.04, 11:57
System argentyński polega na zrzeszaniu się klientów w grupy w celu płacenia
składek, które firma prowadząca tę działalność przeznacza na pożyczki dla
części członków tej grupy - Wniosek może być tylko jeden -> KONIEC Z ZUSEM
Hurra!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ZBIK Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:03
      juz dawno ZUS powinnie zamknac, tyle kasy idzie da przemial, ze glowa mala
    • Gość: on Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:24
      kolejne debilne rozwiazanie uchwalone przez Sejm .. traktujace ludzi jak kupe
      bezmozgowcow .. system argentynski na pewno jest sprawiedliwszy niz toto lotek
      a tego nikt nie zakazuje :)
    • Gość: Jonek SZOK IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.06.04, 13:27
      Jestem w szoku. Posłowie wreszcie jednomyslnie uchwalili jakąś ustawę. Uniesli
      sie ponad podziałami partyjnymi i raz jeden pomysleli o Polsce a o walkach
      partyjnych. A do tego uchwalili ważna ustawę, skończą sie oszutwa systemu
      argentyńskiego. Przynajmiej w teorii :) bo czy sądy sie tym przejmą,a i będą
      karały nieuczciwych to juz inna bajka. Ale może sędziowie tez zabiora sie do
      sumiennej pracy.
    • Gość: Bacz Aby chronić debili ograniczyli wolność wszystkich IP: *.pl / 193.24.200.* 17.06.04, 14:00
      Teraz chyba muszą zamknąć Toto Lotka bo to też rodzaj systemu argentyńskiego. I
      to w wersji wyjątkowo oszukańczej bo normalnie w systemie argentynskim masz
      pewność wygranej - w najgorszym wypadku możesz wygrać w ostatnim terminie, a w
      Totolotku żadnej gwarancji odzyskania stawek nie ma. Poza tym normalnie w
      systemie argentynskim organizator bierze zwykle parę procent stawki a Totolotek
      50%.
      • Gość: on Re: Aby chronić debili ograniczyli wolność wszyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:19
        w pelni sie zgadzam z przedmowca ... o czym swiadczy moj post powyzej. A tak
        na marginesie ja kupilem samochod w systemi argentynskim ! Jezdzi, dziala !
        slowo ! :)
        • Gość: http://pamietamy.t Re: byles pewnie tym losujacym :-PPPP IP: *.block.alestra.net.mx 17.06.04, 14:53
          pamietamy.tripod.com
        • Gość: Zajac Re: Aby chronić debili ograniczyli wolność wszyst IP: 195.114.160.* 17.06.04, 17:04
          jeżeli chodzi o kupno samochodu, to przy zalożeniu ze wszyscy dostaja samochód
          system jest jak najbardziej ok. Ale co w przypadku kiedy przedmiotem systemu
          jest kredyt na mieszkanie ?. Powiedźmy chcesz wziasc 100tys bo tyle ci jest
          potrzebne ?. Składasz sie np po 1tys PLN przez 100 m-cy, czyli ok 8 lat. Masz
          pecha byłes ostatni. i dostajesz 100tys ale po 8 latach kiedy 1 metr mieszkania
          skacze np o 15% w stosunku do 1 roku wplacania. Ci co byli pierwsi w losowaniu
          mieszkanie kupia takie jakie chcieli tobie nadal ileś tam kasy brakuje. Uwazam
          ze duzym bledem nie jest rewaloryzowanie skladem w stosunku np do wart.GUS sr
          ceny 1 m2. System jest ok jesli przedmiotem jest rzecz a nie jako tako
          pieniadze jezeli komus nie przeszkadza ze moze dostac za n-lat produkt ktory
          zamierzal kupic.
          • Gość: Bacz Re: Aby chronić debili ograniczyli wolność wszyst IP: *.pl / 193.24.200.* 18.06.04, 10:22
            To jest po prostu hazard. Wygrasz - dostajesz mieszkanie od razu, przegrasz to
            dopiero za 8 lat. Zauważ że średnio ludzie czekają 4 lata i to jest zaletą tego
            systemu. Jeśli nie lubisz się hazardować to do argentynki nie przystępujesz
            tylko składasz sobie w banku po 1 tys. na miesiąc i ponieważ dostajesz odsetki
            większe od inflacji to masz pewne mieszkanie już po 7,5 roku. Teraz Sejm
            ponieważ uznał że część ludzi jest takimi debilami że nie potrafią sobie
            wyobrazić że będą przegranymi i jak ich to spotka to jest to dla nich tragedia
            skazał wszystkich na czekanie 7,5 roku na mieszkanie, czyli 3,5 roku dłuższe od
            średniego czekania w argentynce, w tym największych szczęściarzy ukarał
            czekaniem o 7,5 roku.
    • Gość: adr. Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:23
      Nie ma ani jednej firmy, działającej w systemie argentyńskim,która by nie
      oszukiwała swoich klientów.
      • Gość: on Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:25
        a na czym to oszustwo polega ?
        • Gość: http://pamietamy.t Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.block.alestra.net.mx 17.06.04, 14:56
          ze dostawa towaru jest odroczona w czasie
          i drugi warunek ze jest to firma prywatna na mala skale

zus jest firma panstwowa wiec nie podpada
          a fundusze emerytalne sa na duza skale :-PPP wiec tez nie podpadaja

pamietamy.tripod.com
          • Gość: tango Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: 212.69.68.* 17.06.04, 16:06
            i Gierek był dobry! tak??? naiwny jesteś albo masz 15 lat!
      • Gość: tango Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: 212.69.68.* 17.06.04, 16:03
        a skad ty to k...a wiesz debilu?!
    • Gość: Bolek Huraa - beda likwidowac ZUS IP: 138.26.140.* 17.06.04, 19:34
      Huraa - beda likwidowac ZUS. Naprawde bardzo sie ciesze bo na jeden fundusz
      argentynski nie bede musial oddawac haraczu. Hura hura hura !!!
      Moja czesc ktora tam juz wplacilem przeznaczam dla glodujacych w Kenii - bardzo
      prosze ZUS o przekazanie mi dowodu wplaty - zabrali mi do tej pory jakies 10
      tysiecy zlotych i wiem ze nigdy w zyciu mi ani mojej rodzinie tego nie oddadza.
    • Gość: obelix Re: Sejm przeciw systemowi argentyńskiemu IP: *.zaborze.net 20.06.04, 09:02
      Od kiedy firmy działające w tym systemie nie będą mogły podpisywać nowych umów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka