Gość: Chodorkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:51 Janku, zapraszam na aktywne wakacje. www.tylkopolityka.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtuś Wojciech Kostrzewa zawsze dilował z J.Kulczykiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:09 A co z BRE Bankiem? Dobrze, że komisja śledcza przesłucha także Wojciecha Kostrzewę (byłego prezesa BRE Banku, obecnie prezesa ITI!!!), który od zawsze robił interesy z J.Kulczykiem. Ciekawe ile one kosztowały akcjonariuszy BRE? Wielokrotnie, słusznie oskarżano Kostrzewę o nieetyczne, bezprawne działania na rynku kapitałowym. W tym przypadku także Kostrzewa musi być ubabrany po uszy. BRE to recydywista jeśli idzie o nieujawnione, nielegalne działanie w porozumieniu ze spółkami Kulczyka. Podobnie było w przypadku doprowadzonej do upadłości spółki Pozmeat S.A. Tam BRE nie ujawnił, że działał w porozumieniu z Euro Agro Centrum. Trzeba wyjaśnić dlaczego na liście IPN figurują nazwiska: Jana Kulczyka, Wojciech Kostrzewa, Henryka Bochniarz, Jan Wejchert i innych. Przecież o.K.Hejmo nie może być potraktowany wyjątkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl co do upadłości 07.06.05, 11:30 to polecam stronę www.upadloscian.org.pl opisującą proceder ogłaszania upadłości firm, celem przejęcia majątku - nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysta Kulczyk i Kostrzewa to w tej kwestii recydywiści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:37 Przejmując Pozmeat S.A. w lipcu 2001 r. (następnie doprowadzony do upadłości w czasie rządów BRE Banku!) bezprawnie ukryli, że BRE Bank działał w porozumieniu z firmą Kulczyka (Euro Agro Centrum). KPWiG to potwierdzi bo doskonale zna sprawę! Zatem PKN ORLEN to nie przypadek ale celowe, testowane w przeszłości działanie. Na uwagę zasługuje fakt, że obaj panpowie wrócili do Polski na początku lat '90 i od razu zaczeli robić oszałamiającą karierę. Łączy ich także to, że nazwiska tożsame z ich nazwiskami figurują na Liście IPN. Może ktoś to wyjaśni. Kapitalizm polityczny w Polsce bez tych facetów by nie istniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Jak Wojtuś (Kostrzewa) został strażakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:44 Czy Wojtuś Kostrzewa tym razem (jak wielokrotnie w przeszłości) także da radę ugasić ten pożar??? Ma przecież sprzęt skuteczniejszy niż wóz strażacki - znajomości i holding medialny ITI. Ale to groźny, rozprzestrzeniający się pożar, a strażak może zginąć w walce z żywiołem. Oby tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spitzer Re: Jak Wojtuś (Kostrzewa) został strażakiem. IP: *.netbooster.a1.net / 84.20.170.* 07.06.05, 15:29 My na NYSE mamy malo zrozumienia dla manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Ja tam fanem Kulczyka nie jestem i glupi moze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:18 jestem. Jednak rozumujac w ten sposob w jaki stawia sie zarzuty Kulczyk Holding mozna rownie dobre oskarzyc o to samo BRE Bank. Czyli o to, ze wszedl w zmowe z Kulczykiem i ukrywal ze niby ma wiecej akcji, nie zglosil tego itd. Niby rzecznik KPWiG to potwierdza, ale hmmmmm coz KPWIG tez z czegos musi zyc i tam tez czuja, ze ida zmiany .... Odpowiedz Link Zgłoś