Gość: witia@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:03 Witam mam pytanie jak krać na giełdzie i jak inwestować, może ktoś mi może pomuc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: watpiacy Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.06, 21:10 panowie - czas uciekac. lamerstwo nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k@ Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 21:11 Przygotowujesz kasę, a następnie wybierasz spółkę na której chcesz zaliczyć pierwszą wtopę. Wyboru spółki dokonujesz rzucając kością lub monetą, albo pytasz życzliwych na tym forum. Radzę trochę poczytać na ten temat bo sądząc po Twoim pytaniu nie wiesz chyba nic, a gra na giełdzie to ryzykowna sprawa. No chyba, że masz dużo kasy i nie masz co z nią robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumana1 Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:25 no i jak ty chcesz grac jak nawet dobrze polskiej ortografii nie znasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.chello.pl 03.01.06, 21:37 Niezgłębione są pokłady nowych graczy, może zmienię jeszcze swój stosunek do giełdy, wydawało mi się, że to koniec, a tu jeszcze są chętni, chcą żeby im "pomuc" - no do morze pumurzemy, jak zarapiadź na gieucie?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:53 gdy ktoś grzecznie zwraca się o pomoc to nie powód by z niego kpić, nawet jak robi błędy ortograficzne. Zastanowiliście się że ktoś może być dyslektykiem ? Oj nieładnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: Jak grać na giełdzie? 08.01.06, 00:32 Tutaj akurat się nie zgodzę z tymi wszystkimi dysortografami i w ogóle... Jest to do wyuczenia, to jest po prostu wygodny kawałek papierka, piszesz jak leci, czy są błędy czy nie, bo zawsze możesz powiedzieć, mam dysortografię. Mam kolegę, który ten sam wyraz w jednym zdaniu pisze przez u a następnie przez ó. To się zasłania dysortografią, ale jak się go pytam, dlaczego nie robi błędów w swoim nazwisku, gdzie jest pisowania ó/u, to nie wie, co odpowiedzieć. Także takie bajki na temat tej przypadłości, to proszę z daleka ode mnie. Również miałam problemy z ortografią, ale było mi wstyd pisać z błędami, więc jak nie wiedziałam, to do słownika leciałam. Lenistwo i tyle. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:46 proponuję zacząć od giełdowej edukacji, może tutaj : bossa.pl/edukacja/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 03.01.06, 21:48 jak grać?? 1. załóż rachunek maklerski 2. wpłać kase 3. kup coś :) jak grać skutecznie?? Nie pytaj ludzi na tym forum w co inwestować ani nie słuchaj ślepo analityków. przeczytaj kilka ksiązek o tematyce giełdowej. Wtedy stanie sie jedna z nastepujacych rzeczy. a) odechce ci sie b) będziesz znał kierunek w którym masz podążać NIE MA DROGI NA SKRÓTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.chello.pl 03.01.06, 21:57 ...uzupełniam, 4. sprzedaj 5.za kas ę ze sprzedaży - napij się albo kup sobie rower. Może zostaniesz Indurainem albo Suchoruczenkowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecajek Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 05.01.06, 20:47 na rower to już może nie starczyć... ale napić się zawsze można... Odpowiedz Link Zgłoś
felix77 Re: Jak grać na giełdzie? 05.01.06, 19:48 Czy to naiwność, czy ślepa wiara, że w polskim kapitaliźmie szybko można się dorobić. Jeżeli masz trochę pieniędzy to "utopienie" ich na giełdzienie nie będzie trudne, chyba że pożądasz naprawdę dużych zyków to zapraszam do kasyna. Pytanie: Jak dobrze znasz mechanizmy rządzące gospodarką? Do zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:54 Co by nie powiedziec o pytaniach nowych uzytkownikow, koncu hossy, czy fon up czy fon down itp. To musze powiedziec jedno, ze poziom humoru wzrasta. "Przygotuj kase..." Naprawde dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmani Re: Jak grać na giełdzie? 05.01.06, 21:17 Apropo humoru, chociaz nie na temat. Słyszałem ostatnio niezły dowcip: - Tato, ja już nigdy nie pójde z tobą na sanki - Nie pier..ol tylko ciągnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.uci.agh.edu.pl 05.01.06, 22:08 ja bardzo duzo staram sie analizowac;zaczelam od www.bankier.pl,analizowalam wykresy spolek.czytalam raporty,zaliczylam szkole gieldowa,szukalam wszelkich analiz spolek ,zamowilam abonament rsg ,probuje jakos sobie radzic, ale na plytkiej wodzie,nie stac mnie na straty.Niestety inwestuje niezwykle ostroznie,po prostu boje sie.nie pisze o wynikach aby nie narazic sie na kpiny ,ale nie stracilam,a zyski to bardzo roznie.Jesli chcesz w to sie bawic to musisz popracowac,chyba,ze to jest dla Ciebie tylko zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemon Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.chello.pl 05.01.06, 23:06 a jaka to jest szkola gieldowa? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muharras Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 23:51 Tak żeby miec wyniki tj. dużo zyskać malo stracić, dywersyfikować straty i nie poddawać sie przy pierwszej wtopie. To moje podstawowe wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.uci.agh.edu.pl 06.01.06, 23:41 szkola gieldowa to abc podstaw gieldy,prowadzi strona gpw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 00:36 "inwestuje niezwykle ostroznie" Podobnie jak ja. Jakie ryzyko to i takie wyniki. Bratnia dusza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.eranet.pl 07.01.06, 00:50 stary, nie gram na gieldzie,jeno czytam troche, za cienki jeszcze jestem zeby wejsc. OpenFinance bedzie mi prezentowalo jakas swoja propozycje co do zainwestowania mojej kwoty z refinansowanego kredytu hipot.,to musze sie otrzaskac,zeby mnie nie zrobili;) no ale w zasadzie nie to chcialem napisac: za ten tekst (Twoj powyzszy tekst) dostajesz ode mnie Usmiech Numeru;) Rozwalil mnie;) Prosty i skuteczny;) A szczery az do bolu;)))) milo pojde spac;) pzdr Pan Marian Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Jak grać na giełdzie? 07.01.06, 01:00 Ale Cie zatkało :) A z tą ortografią, to też klapa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6an Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 10:26 Najpierw zadaj sobie inne pytania; 1. Czy grać na giełdzie? 2. Kiedy wejść na giełdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:31 zasada jest bardzo prosta: kup akcje, gdy ich cena wzrośnie-sprzedaj , gdy spadnie to ich nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:43 Ja mam zawsze problem, kiedy sprzedać. Nigdy nie wiadomo czy pójdą w górę czy w dół. Ale polecam samemu inwestować,warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 10:02 jak mówi mój znajomy: chytry i strachliwy na giełdzie nie zarobią. trzeba zadowolić się każdym zyskiem choćby po sprzedaży kurs nadal rósł. ale wiem ,że bardziej boli utrata potencjalnego zysku niż chwilowy spadek wartości posiadanych papierów. pozdro OPOLANKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Jak grać na giełdzie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 11:52 Mnie zawsze bardziej boli faktyczna strata niz utrata potencjalnego zysku po tym jak już zrealizowałem zysk na danym papierze. Odpowiedz Link Zgłoś