Gość: gucio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 16:17 hristov a nie christow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qbos GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.rtk.net.pl 27.02.10, 16:23 A niech strzeli nawet 5! byle by w końcu tam wygrali. 3mam kciuki za Bułgara i całą Wisłę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.zone2.bethere.co.uk 27.02.10, 16:23 hristov!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debi IP: *.net.inotel.pl 27.02.10, 16:24 Skąd ten pomysł na pisanie bułgarskiego nazwiska przez H a nie CH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 16:34 Brawo GKS - tak trzymać dalej... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klll GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.net 27.02.10, 16:51 Ciekawe jak sprawi się dziś megabramkarz Pawełek. Już miał w tym meczu parę zagrań wysokiej klasy w jego stylu - podanie do napastnika Bełchatowa.Do dziś nie mogę pohamowac śmiechu gdy przypomnę sobie ilu bramkarzy było za słabych na Wisłę:-) według działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Hristow czy Christow IP: 94.254.203.* 27.02.10, 16:59 Jak w końcu nazywa się nowy nabytek wisły? Hristow czy Christow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciu Re: Hristow czy Christow IP: 74.205.212.* 27.02.10, 18:02 Nazwisko pochodzi od Christ( Chrystus). W polskiej tradycji i pisowni przez Ch. W cyrylicy jest to litera X. Gdyby bylo twarde H to oni maja odpowiednik G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Hristow czy Christow IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 19:34 X w cyrylicy to nasze ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing z Wis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 16:59 Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing z Wisłą... ludzie jak piszecie o tym wiejskim klubie z Bełchatowa to piszcie BOT GKS albo BOT, bo człowiek wchodząc na stronę się myli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing IP: *.multimo.pl 27.02.10, 17:25 Sory ale ta wiocha z Bełchatowa rozwaliła by twoją GieKSe na amen ;].W dodatku w nazwie drużyny z Bełchatowa nie ma już BOT chyba od 2 lat tylko PGE GKS Bełchatów :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ Re: Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 17:30 Jerzy, nie bądź śmieszny, kto dziś w Polsce pamięta sukcesy GKS Katowice? Zresztą, nie były aż tak olśniewające... ;-) A jeśli już, to zamiast jakiegoś "BOT-srot" powinno się używać starej nazwy klubu "SKRA Bełchatów" ;-) Nie jestem jakimś zagorzałym fanem tego zespołu, ani też żadnego innego z polskiej ekstraklasie, bo to nawet wsytd nazywać to EXTRA- KLASĄ... ale na swój sposób podziwiam tych chłopaków - nie ma tam żadnych "gwiazd" typu Brożek, a mimo to grają dość solidnie... Dlatego trzymam za nich kciuki, aby utrali nosa "brożkom" bo wyżej go noszą niż głowę mają... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing IP: *.mmpnet206.tnp.pl 27.02.10, 18:55 Ale skad Pan Jerzy ma wiedziec ze GKS to teraz PGE GKS Belchatow a nie BOT Bełchatów. Przeciez on mieszka w wielkim 10 milionowym miescie i tam nie pisza o takich "wiejskich" klubach. Chiciałes byc koles cwany a wyszedles na cymbała, wielki miastowy ku...a buhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 19:37 To w Moskwie czy w Meksyku mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Już myślałem że GieKSa z Katowic gra sparing IP: *.chello.pl 27.02.10, 20:45 jurek wyluzuj, jaki Dospel? ;) przeto Gksa pierwsza pozamieniała się nazwa na Dospel Katowice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miner GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.broker.com.pl 27.02.10, 17:00 kto pracuje w tej gazecie? ciężko znaleźć na necie że Bułgar się Hristow nazywa przez samo H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch Drogie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 17:59 Bułgar naprawdę nazywa się Христов, co w języku polskim możemy zapisać, używając transkrypcji, jako Christow, a używając transliteracji zgodnej z aktualną normą PN-ISO 9 2000, jako Hristov. Używając poprzedniej normy (PN-83/N-010-1) transliteracja nazwiska piłkarza to Christow. so.pwn.pl/zasady.php?id=629726 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Drogie dzieci IP: *.mmpnet206.tnp.pl 27.02.10, 18:57 Nie wiedziałem o tym ale ciekawe czemu na koszulce ma napisane nazwisko przez samo H :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Drogie dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 19:39 A nasi też czasem mają nazwiska bez polskich znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyśka GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.xcore.pl 27.02.10, 17:09 Nadrobią nasze Wiślaczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debi IP: *.chello.pl 27.02.10, 17:33 mam nadzieje ze wislaczki-wiesniaczki przegraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Pawelek......... IP: 62.233.182.* 27.02.10, 17:33 No kur** co ten kretyn wyprawia??? Gdzie on się uczył grać w przedszkolu???!!!! Nawet 129 letnia babcia lepiej by grała na niego... Z tym chodzikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-DAY Ale kiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 17:50 Na to się nie da patrzeć.Wolę już 3.raz czwórki bobów albo Polonia- Śląsk.Ja pie... Wisła mistrzem.Toż to 5.liga angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15.10.do Yumy Bośnia Sarajewo-VIVE 9:10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 18:00 Lejcie kopaczy.Prawdziwy sport i emocje na TVP Sport LIVE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Bośnia Sarajewo-VIVE 9:10 IP: *.chello.pl 27.02.10, 18:20 HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ KOROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 18:15 Brawo GKS... :-) Wisła - mistrzem...? śmiechu warte ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.tomaszow.mm.pl 27.02.10, 18:21 Bardzo podoba mi się to, że na składzie meczowym CHRISTOV jest przez CH :D Zaś na zdjęciu koszulki jego nazwisko pisane jest przez H :) Drobny szkopuł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic GKS-B GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: *.toya.net.pl 27.02.10, 18:53 Wielkie gratulacje!!! A propos, żeby strzelba wypaliła to musi mieć proch, a tu niestety pusto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyłóż sobie lodu Nagłówek: Sensacja! Jaka, skoro Bełchatów piąty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 19:06 Sensacja to byłaby jakby Wisła przegrała w Wodzisławiu czy u jakichś miejsc trzynastych. Tu jest normalny wynik w meczu dwóchdrużyn z wysokich miejsc w tabeli. Niczego sensacyjnego tu nie ma, a gość od nagłówków aż popuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawny GKS - Wisła. Bułgarska strzelba wypali w debiucie? IP: 188.24.254.* 27.02.10, 19:06 moze dziennikarze by sie zdecydowali czy nowe wzmocnienie Wisly to Christow, Hristow, Christov czy moze Hristov. Spisanie nazwiska z koszulki nie moze byc az tak trudne! Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Problem w tym językoznawco 27.02.10, 20:56 że w języku polskim przestało się odróżniać twarde "H od miękkiego "H". Używa się tylko wymowy miękkiej obojętnie czy to jest "samo h" czy "ch". Najlepiej jakby nazwisko zapisywać za pomocą cyrylicy. Niestety z przyczyn "technicznych";) jest to mało efektywne postępowanie. Trzeba zapisać za pomocą naszych liter. Najodpowiedniejszym jest zapis Christow bo przenosi semantykę nazwiska z obcego języka. Odpowiada naszemu określeniu: chrystusowy bądź chrześcijanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr eko GKS - Wisła 1:0. Sensacyjna porażka mistrzów Po... IP: *.pres.cable.virginmedia.com 27.02.10, 20:05 wisla choc jej kibicuje to dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! gdzie sa ku... transfery i gra cupial dyletancie?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemoLECH GKS - Wisła 1:0. Sensacyjna porażka mistrzów Po... IP: *.chello.pl 27.02.10, 20:07 BRAVO gks Belchatow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferek Slonx skończ delektować się powtórkami z meczu :] IP: *.home.aster.pl 27.02.10, 20:28 daj głos i zamieść swój komentarz. dzisiaj obejrzeliśmy drużynę pretendującą do tytułu mistrza. mecz Chelsea z Manchester to żałosne podróbki futbolu w porównaniu z magiczną Wisłą. cóż za pomysłowe wyciąganie przeciwnika z jego połowy, styl i taktyka to istny piłkarski majstersztyk. aż miło było popatrzeć jak lider wali baranim łbem w bełchatowski mur. dlaczego nie było czerwonych kartek dla Kirma za napieprzanie łokciem w twarz Tosika i dla Diaza za obraźliwe poruszanie palcem w kierunku sędziego po otrzymaniu żółtej kartki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot GKS - Wisła 1:0. Sensacyjna porażka mistrzów Po... IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.02.10, 20:33 Gdzie twoje berło, berło i korona. Gdzie twoje mistrzostwo, Wisło pier...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: GKS - Wisła 1:0. Sensacyjna porażka mistrzów IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 28.02.10, 05:27 Nie przeszli Levatywy Stalin nie mogli przejsc GKS,ale w obeznaniu nocnych klubow nie maja przeciwnika. Lac zomowskich bekartow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Komentatorzy Canal+.. IP: *.chello.pl 28.02.10, 09:17 Canal+ pokazał w piątek i w sobotę dwa mecze , gdzie grały krakowskie drużyny. Tak stronniczych komentatorów dawno już nie słyszałem. I w trakcie obu meczów krakowianie byli bez przerwy ustawiani jak chłopcy, którzy nic nie potrafią i koniecznie muszą przegrać. Taki chór komentujących się stworzył i skandował i w piątek i w sobotę : Legia, Legia, Legia.. . Wstyd!! Obiektywny kanał.... . A w canale ścieki.. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak żadna sensacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 12:52 Normalny wynik i miejmy nadzieję,że jest to powolny spacer skisły w dół tabeli. Nigdy nie zejdziemy na psy Prez.m.Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś