Gość: Castorp Kibolski układ Lecha IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 13:05 Oczywiście "wszystkiemu winna" jest GW ,a nie bandyci,których nie interesuje mecz tylko kasa i władza. Zastanówcie się jaka jest zależność pomiędzy przymykaniem oka na współrządzenie klubem przez- mieniących się kibicami -cwaniaczków kryminalistów,a wizerunkiem i potencjałem ekonomicznym klubów(przyciąganie sponsorów, nowych kibiców sprzedaż pamiątek,gadżetów,praw telewizyjnych itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Kibolski układ Lecha IP: 193.169.113.* 29.03.10, 13:58 jeśli chodzi o marketing to w Lechu jest calkiem dobrze (chyba najlepiej w Polsce. Na mecze jeździłem z ojcem jak miałem 10 lat, później sam a teraz z synem -od 2 lat a ma 8 lat.Żonie tak spodobała się atmosfera na Bułgarskiej że chyba tylko dla niej jeździ z nami na mecze chodz na pilce za wiele się nie zna. Ludzie na Bułgarskiej jest miejsce dla wszystkich i dla tych co spiewaja i dla tych co tylko oglądają. Ja na Legie jade z kibolami z mojej rodziny i już się nie możemy doczekać się tego meczu. Może żonie kupie koszulke a synowi puder;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Ja Wam napiszę o co chodzi IP: 83.238.13.* 30.03.10, 17:00 Ja doskonale rozumiem to, że potrzeba Olafów, żeby pilnować porządku. Jak stoi banda 500 rozebranych i podziaranych osiłków, to żadne służby porządkowe nie dadzą rady. Przecież nie o to chodzi, żeby ATeków tam wysyłać. Tu bez prowokacji tylko Olaf ma szanse trzymać porządek. Klubowi się więc nie dziwię. Problemem jest to, że tacy ludzie, którzy nie mają w życiu celu, sensu, są owcami w znaczeniu Frommowskim, widzą swój sens w organizowaniu się w ruchu hooligańskim. Kiedyś tacy szli do woja. Dziś wojsko straciło autorytet, idą tam nieudacznicy, nie każdego wezmą do armii zawodowej, więc ludzie idą do huliganki. Tam są żołnierzami i chcą słuchać rozkazów. Przy okazji mają szansę się wyżyć, rozładować życiową frustrację i pustkę emocjonalną. Czytam, że na ustawki chodzą lekarze i prawnicy. Oni się niczym nie różnią od dresów. Też czują pustkę emocjonalną, którą muszą zapełnić podnieceniem walką. To nie są ludzie z natury wolni. Oni muszą do czegoś należeć. Ktoś musi nimi rządzić. A jak nie ma w takiej organizacji nadzoru państwa, to zaraz się pojawiają sposoby zarabiania na nich - dilerka, pierwotne formy gangsterki, itp. Szkoda, że w PL ten temat przyczepił się do stadionów i klubów. I to jest problem. Z nimi się nie da wygrać, tak jak z Talibami. Nie wiem co się musi wydarzyć. OK, w Anglii wygrali, wszystko przeniosło się na ulice. U nas też wszystko zmierza do normalności. Ustawki nie są na stadionach a w lasach. Jak będzie monitoring i coraz więcej autentykacji to się będzie zmieniało na plus. Problemem będą małe kluby gdzie nie będzie tyle kasy na normalne . Problem opisany istnieje, ale nie traktowałbym go w ramach szoku. Kto chodzi na mecze, ten wie, że tak jest. Ja chodzę na polską ligę od 20 lat. Nigdy nie czułem się zagrożony. Jak nie chcesz, to w pierd... nie dostaniesz - chyba, że chcesz jeździć na wyjazdy. To już owszem. Dla mnie gorszym problemem jest wulgarność. Ty kolego, co syna małego na mecze ciągasz. Nie przeszkadza Ci, że on jeszcze nie mówi, a już się uczy przeklinać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maszynista Tak, oczywiście ... IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 13:06 "(...)ludzie z autorytetem. I dzięki temu na stadionie jest spokój. A jeśli zdobyli autorytet ustawkami? Co za problem? Legenda niepokonanej bojówki Lecha tylko nam pomaga. Gwarantuje bezpieczeństwo kibicom podczas wyjazdów, bo nikt normalny nie będzie ich prowokował. Jest respekt." Jestem kibicem Kolejorza, chodzę na mecze i dla mnie ważne jest abym czuł się bezpiecznie - skoro Policja/ochrona nie potrafi zapanować nad kibicami, to dobrze, że znalazła się grupa osób to gwarantująca. Nie atakują zwykłych kibiców, nie stwarzają zagrożenia na stadionie, nie robią burd w mieście... Jak się piorą to z innymi kibolami poza miastem. Nie podoba mi się łączenie ich pozastadionowych zajęć z wizerunkiem kibiców Lecha Poznań. Pozdrawiam myślących, Maszynista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adadsadas Kibolski układ Lecha IP: *.sebn.pl 29.03.10, 13:15 Dla Policji Krzysztof M.... dla Szadkowskiego Krzysztof Mar..... z pełnym nazwiskiem..... Prawo nie obowiązuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Kibolski układ Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:18 O jejku. Miałem właśnie z domu wychodzić ale znowu o tych kibolach wstrętnych jakiś artykuł widzę i chyba się w szafie schowam albo pod łóżko żeby mnie nie dopadli czasem bo już chyba cały świat opanowali. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Kibolski układ Lecha-mafia rządzi 29.03.10, 13:19 zawsze mówiłem,że tzw kibole to pospolici bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaczyński Kibolski układ Lecha IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 13:19 Co za kretyni na tym zdjęciu,po wyrazie twarzy widać że strasznie tęsknią za rozumem,ale imbecyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaza Koniec kibiców? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 13:20 Wszystko było pięknie od redaktorów dziennikarzy telewizyjnych czy kibicow innych druzyn Poznań miał najlepsza publiczność teraz wszystko poszło sie jebać Odpowiedz Link Zgłoś
roobyo Kibolski układ Lecha 29.03.10, 13:21 Gratuluję kolejnego artykułu panu Szadkowskiemu. Ile zapłacili tym razem?? Lechowi za dobrze idzie i od razu pojawiają się warszawskie dziennikarskie prostytutki, które tylko czekają na wyjęcie z szuflady tendencyjnych artykulików. Żenada. Ale lokomotywa jedzie dalej i nawet pan Szadkowski jej nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litar Kibolski układ Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:23 Jeśli ktoś myśli że tam było 50 osób to oznacza że jest debilem i skończonym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z eh, Szadkowski IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 13:24 napisałbyś misiu o pozytywnych działaniach Wiary Lecha, chociażby zbiórkach charytatywnych, czy też ostatniej akcji dla przedszkolaków (kamizelki odblaskowe), ale nie po co... Jasne, że część zatrzymanych należała do WL bo to organizacja skupiająca sympatyków Lecha. Kibice Lecha są bardzo dobrze zorganizowaną grupą, m.in. dzięki temu że sami się pilnują. Nie do wyobrażenia byłaby sytuacja która miała miejsce choćby w Wilnie z Legią. Prowodyrzy wybiegnięcia na murawę byliby szybko spacyfikowani. Czy to źle? Kto lepiej przypilnuje kibica niż drugi kibić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Kibolski układ Lecha IP: *.net.stream.pl 29.03.10, 13:25 I o co chodzi spokoj na trybunach a trawke to powinni zalegalizowac z chlopcy jak sie chca bic to niech sie bija a pan szadkowski jest z cbs Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Kibolski układ Lecha 29.03.10, 15:04 Jasny, klarowny, syntetycznie przedstawiony pogląd "człowieka wspólczesnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Kibolski układ Lecha IP: 88.220.105.* 29.03.10, 13:26 Że gazeta jest taka jaka jest, czyli delikatnie rzecz biorąc nie obiektywna, do tego się już przyzwyczailiśmy. Jednak chciałbym zwrócić uwagę na aspekt tego artykułu. Cała sprawa była już znana od ponad miesiąca, zresztą niemal kopię tego artykuły GW już zamieściła miesiąc temu. Czemu do tego wraca ? To nie pierwsza nagonka GW na Lecha. Poprzednie był tuż przed ważnymi meczami w europejskich pucharach. Teraz zbliża się kolejny ważny mecz z Legią. Więc o co chodzi ? Może o to by działacze Lecha zamiast przygotowaniem drużyny do ważnego meczu, zajmowali dementowaniem, sprostowywaniem, może chodzi o to by zepsuć znakomitą atmosferę w Lechu, sprowadzić ten klub do sytuacji w której jest Legia. I nie piszcie proszę o warszawce, ja jestem z Warszawy, jestem kibicem Legii i brzydzę się sposobikami GW. I się dziwie jak tolerujecie reklamę tej śmiesznej gazetki na swoim stadionie, która rozmyślnie pluje Wam w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Kibolski układ Lecha IP: *.acn.waw.pl 29.03.10, 13:27 Ojej straszne, zamkneli goscia za to ze pilnowal porzadku i robil najlepsze oprawy w polskiej lidze. Jesli handlowal drugami to ok ale artykul na 3 storny o tym jaki to straszny jest olaf mozna xzamknac w 1 akapicie (zakladajac ze to prawda) Olaf dilowal, cala reszta artykulu pokazuje skutecznosc jego dzialan i to co najwazniejsze ze to on gwarantuje spokoj na stadionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Kibolski układ Lecha IP: *.150.165.7.csa-net.pl 29.03.10, 13:27 Gdyby zlikwidować piłkę nożną nie byłoby kiboli i temu podobnych dewiacji. Ta dyscyplina sportowa jest chora bo w żadnej innej nie ma tylu afer, takiej korupcji takich niezrównoważonych psychicznie ''kibiców''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Kibolski układ Lecha IP: 193.169.113.* 29.03.10, 14:22 Bo to nie jest sport to już jest religia i to o znaczeniu globalnym. Na żużlu siatkówce czy hokeju itp. sportach od czasu do czasu też słychać o zadymach ale pisze sie o piłce bo najwięcej wyznawców i bedzie największy oddzwięk, tak to już jest, popatrzcie ile komentarzy agdyby było np. o hokeju to ...by było nie dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okarus Kibolski układ Lecha IP: *.chello.pl 29.03.10, 13:27 Całe gówno poznańskie wlazło na forum i się produkuje. Won hołota! Pyry sadzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf bucu Re: Kibolski układ Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:38 napinaja sie , normalne - ten caly olaf to frajerzyna ktory ustawia sie na solo i wpada z kumplami - skonczy jak uszol i te wczesniejsze sterydy - jako historia kryminalna miasta poznania. skonczy sie jak w warszawie te wiesniaki z wronek wkoncu polapia ze z debilami na interesach daleko nie zajada - byle do pierwszego "wilna" Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Kibolski układ Lecha 29.03.10, 15:07 Chyba to region nie jest, a raczej nie winien być, najważniejzym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Dlaczego karać za ustawki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:29 Zastanawia mnie dlaczego policja ściga ludzi za organizowanie ustawek. Przecież biją się ze sobą dwie grupy osób które dobrze wiedzą po co przyjechały. Nie ma bicia osób postronnych, a walczących (tak przypuszczam) obowiązują określone wcześniej zasady. Niczym turnieje sztuk walki ;-) Tym bardziej podoba mi się zachowanie osób, tendencyjnie nazwanych w tym artykule "kibolami Lecha", którzy nie chcieli bić się w centrum miasta (co mogłoby się wiązać z walką z policją, czy też zniszczeniami. Zamiast tego upierali się przy walce w lesie gdzie nie byli w stanie nikomu, ani niczemu zaszkodzić. I to jest przestępstwo!? Czy naprawdę policja nie ma już czym się zajmować? Trzymajmy się starej rzymskiej zasady "Volenti non fit iniuria"! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dlaczego karać za ustawki? 29.03.10, 14:44 > Zastanawia mnie dlaczego policja ściga ludzi za organizowanie ustawek Ponieważ udział w bójce jest przestępstwem ściganym z urzędu. Domyślam się, że tzw. kibolom nie podoba się to, ale policja nie jest od decydowania, który artykuł ma pozostać martwym przepisem, a który mają egzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Dlaczego karać za ustawki? 29.03.10, 15:10 Może niech wynajmują stadiony, i tam sie nawalaja, ale majac ubezpieczienie. Dlaczego ja mam płacic za leczenie i renty???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad Aż tak głupi jesteś czy tylko udajesz ? IP: 217.153.18.* 29.03.10, 15:15 A jak ktoś zostanie trwale okaleczony w trakcie ustawki ? Za leczenie takiego półmózga i ewentualną rentę nie zapłacą koledzy tylko ZUS, czyli normalnie pracujący ludzie. Albo jak zginie to co wtedy - powinno się zignorować sprawę, bo z własnej woli się bił ? Skąd ty się urwałeś , człowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Aż tak głupi jesteś czy tylko udajesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 18:34 Czy to nie przypomina Wam traktowania ludzi jak niewolników? nie mogą sobie zrobić krzywdy bo poniesie koszta ich właściciel - państwo. Argumenty które poruszacie odnoszą się jedynie do błędów w organizacji służby zdrowia w naszym państwie, które prowadza do pogwałcenia, wspomnianej przeze mnie w pierwszym poście, zasady. De facto odbiera nam to możliwość decydowania o własnym losie. Podobnie jak nie wolno nam się truć narkotykami, gdyż koszta poniesie państwo. Musimy przymusowo się szczepić, gdyż za leczenie naszych chorób płaci państwo, itp. Stajemy się nowoczesnymi niewolnikami, podległymi państwu, które w zamian za o, że je utrzymujemy (no bo w końcu skąd państwo ma pieniądze na nasze leczenie?) ogranicza naszą swobodę "dla naszego wspólnego dobra". @Rad Strasznie sfrustrowany i przesycony agresją z Ciebie człowiek.Więcej spokoju życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max W całym artukule tylko 2 rzeczy są niezgodne z pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:29 1. narkotyki 2. niezarejestrowna działalność gosp. reszta to jakieś pitolenie wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Oj, tworzycie fakty, tworzycie... 29.03.10, 13:32 Tytul na glownej stronie: "Kibolski uklad Lecha. Tworca gangu szefem bezpieczenstwa." Po pierwsze nie ma w tresci wywiadu niczego takiego, by mowic o ukladzie w klubie. To nic innego niz insynuacja. Po drugie, facet o ksywie Olaf nie zostal uznany jeszcze za winnego tworzenia gangu. To musi zrobic sad, a nie policjant, z ktorym rozmawia dziennikarzyna. Tytul jest manipulacja. Jaki przyswieca jej cel - nie wiem. Mam wrazenie, ze dziennikarz Szadkowski nie jest nawet na tyle inteligentny, by jakis cel mogl mu przyswiecac. Ot, podekscytowal sie policyjna opowiescia o bandziorach i zrobil superwywiad... Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
cegla000 Szadkowski! Od razu wiedziałem! Na Ciebie zawsze 29.03.10, 13:33 mozla liczyc, kiedy Legia ma trudne chwile. Pozdrowienia z Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puni Skasować kiboli Lecha IP: *.trzebinia.mm.pl 29.03.10, 13:34 Skasować kiboli Lecha, skasować Olafa, zabrać do celi spałować jak psa i zostawić w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Skasować kiboli Lecha 29.03.10, 15:00 No, to ci dopiero cywilizowany glos. Brawo, brawo. Wyborcza bedzie teraz adresowana do takich czytelnikow? Niezla droge przeszla gazeta - niegdys dla inteligencji, dzisiaj dla zipiacych nienawiscia kretynow. Puni - naucz sie najpierw kasowac bilety, a potem zabieraj za kasowanie ludzi... czym ty sie roznisz od bandziora to chyba nawet szadkowski by nie wiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bałuty rulez Bydło z poznania, zakała Polski. IP: *.chello.pl 29.03.10, 13:43 Wiadomo że poznań to bydło, co tu więcej powiedzieć. Motłoch z bułgarskiej, słowiki batutą szturchane. Wstyd, jeszcze nakradli, oszukiwali i teraz nie chcą spłacać swoich długów, bez honoru. Ale czego po amice się spodziewać,albo kupowanie punktów albo narkotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieZTejWsi Re: Bydło z poznania, zakała Polski. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:54 Ochłoń napinaczu - jedyne co potafisz to rzucać epitetami zza klawiatury. Zamiast sugerować sie marnej jakości artykułami pomyśl kiedyś sam, może Ci się uda ta sztuka - trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZTejWsi Re: Bydło z poznania, zakała Polski. IP: *.chello.pl 29.03.10, 15:03 Tobie się nie udała to liczysz że ktoś za ciebie tego dokona? Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Bydło z poznania, zakała Polski. 29.03.10, 15:13 Masz rację, z durne etykietkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinKSC Re: Kibolski układ Lecha IP: *.238.spine.pl 29.03.10, 13:43 Hmm...powiem, że wiele refleksji pobudził owy "artykuł"... Czy, aby dziennikarze nie walczyli ostro o swoistego rodzaju kodeks etyczno-zawodowy, de facto skoro go już wywalczyli, to dlaczego się do niego nie stosują? Dziwna ta sprawa, wylewanie brudu na Kibiców Lecha? Czy, aby ten paszkwil, nie miał się pojawić w Fakcie lub Super Expresie? Z powodu? Tego, że nie ma burd na stadionie, że atmofsera zbyt dobra, że ludzie jeżdżą po 80 kilometrów, aby zobaczyć prawdziwe widowisko?! Że kibice nadają nowy rytm zdegenerowanej polskiej piłce? Jaka ta Polska dziwna, wystarczy trochę fantazji, kolega z CBŚ i już nagroda Pulitzera w zanadrzu ;) Mam taką propozycję dla Panów, co się nudzą i sztucznie się statystyki chcą poprawić, może by tak do PZPN zaglądnąć? Ale nieeeeeeee...przecież tam dobre chłopy od dziada pradziada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kibolski układ Lecha IP: 193.169.113.* 29.03.10, 14:27 ja z synem jeżdzę 120 km ale też Wielkopolska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asp Kibolski układ Lecha IP: *.chello.pl 29.03.10, 13:44 proponuje inny układ. Tych z przodu na tym zdjęciu do gazu, a na ich miejsce, normalni ludzie, którzy chętnie wydadzą pieniądze na bilety, karnety itp. Precz z kibolstwem na stadionach !! Takim ludziom powinno się przedstawić jedyny układ: spokój albo kulka w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Kibolski układ Lecha IP: 193.169.113.* 29.03.10, 14:29 normalni się śmieją ze swich piłkarzy na Ł3 tam teraz chodzą normalni kibice jest ich wielu a my w Poznaniu wolimy rozśpiewany młyn z kibolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asp Re: Kibolski układ Lecha IP: *.chello.pl 29.03.10, 18:55 ch mnie obchodzi, co woli ścierwo społeczne, powinieneś razem ze swoimi chłoptasiami, tyrać, na to, żeby normalni mieli dogodny socjal w szpitalach, a ty powinieneś gnić jak każdy inny kryminalista stadionowy, za popierania błazenady, bezwartościowych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Tępaki zrozumcie wreszcie IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 13:45 Od dawna nie ma już kolejorza. Jest Kuchynkorz. Lech, który dwa razy zdobył majstra, grał z Athletikiem Bilbao, FC Aberdeen (trenowanym przez sir Alexa) i był o jeden karny od wyeliminowania Barcelony (gdyby Boguś Pachelski umiał trafiać z 11), już nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Tępaki... 29.03.10, 15:04 Tak, tak, oczywiscie, rozumiemy twoja przypadlosc. Nazywa sie nienawisc. A poza tym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Tępaki... IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 15:13 Poza Twoją starą i Tobą, wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Tępaki... IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 15:14 Człowiek był kibicem, zanim się jeszcze urodziłeś, więc nie podskakuj. Ma prawo do swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: :) 29.03.10, 15:28 Tak, wiem - byl kibicem za czasow Boleslawa Chrobrego i stad jego nienawisc do wspolczesnosci. Mala prosba - rady o podskakiwaniu zachowaj sobie dla swojego chomika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Re: :) IP: *.chello.pl 29.03.10, 15:33 ale jego chomik jest na sterydach i też kibicuje lechowi, sama patologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Kto sie smieje z kuchenkorza IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 13:47 Frajerki daly sie przymknac a nam moga wszyscy skoczyc. Legia to potega! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: 62.29.176.* 29.03.10, 14:02 w łeb się jebnij pustaku... Jak dorośniesz to inaczej spojrzysz na świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan gość portalu Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: *.chello.pl 29.03.10, 14:08 ty się jebnąłeś i coś to dało? jak śmieciem byłeś tak jesteś, ale to u ciebie ćwoku rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: 193.169.113.* 29.03.10, 14:33 Legła to potęga bez kibiców i za Lechem w tabeli skłócona z piłkarzami ale wars+zafka+woicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: *.chello.pl 29.03.10, 14:51 idź poskręcaj kuchenki bo ci gaz się ulatnia. wielkopolska niesolidność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 15:36 > i za Lechem w tabeli w pyrlandii fiesta - wreszcie udało się pyrom po kilkunastu latach wyprzedzić Legię w tabeli. i to dopiero wtedy gdy ta gra totalny piach. Odpowiedz Link Zgłoś
czehutej Re: Kto sie smieje z kuchenkorza 29.03.10, 14:58 A coś więcej? Dam sobie obie ręce uciąć, że jesteś w mniejszości jeżeli chodzi o tę kwestię. Nie masz za grosz wiedzy w tym temacie i proszę Cię nie wypisuj tu teraz takich głupot. Lepiej się trochę doedukuj i wejdźTĘ STRONĘPoczytaj trochę a dopiero potem pisz wywody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Kto sie smieje z kuchenkorza IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 15:11 Same klamstwa. Prawda jest taka, ze kuchenkorz zostaje kuchenkorzem, a wy cieniasami i frajerkami. Dawniej moze Lech cos znaczyl, ale amica jest za krotka na podskoki, wiec sie nie napinaj. Odpowiedz Link Zgłoś