Dodaj do ulubionych

Magazyn "Gol" -co sądzicie?

IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 12.08.01, 16:36
Dzis bedzie czwarta emisja ,ale powoli można zacząć oceniać ten program.
Moim zdaniem lekka lipa.TVP posiadająca największe zaplecze techniczne w całej
Polsce,sądzi ,że gdy ustawi po dwie kamery na stadionie to już będzie lux.Ale
nawet przy dwóch kamerach można przecież zrobic porządną relację z
meczu.Tymczasem te z "Gola"nadają się może do "Sportowej niedzieli" lub "Sport
telegramu" a nie do 50-cio minutowego programu specjalnie poświęconemu piłce
ligowej.Co tam jeszcze mamy?A tak,Dariusz D.Jest on może jednym z tych niewielu
(byłych)piłkarzy ,który potrafi sklecic nawet całkiem dorzeczne zdania(ale nie
jest to stan permanentny;)ale czy musimy oglądać go co tydzień?
Reasumując-dobrze ,że jest taki program,ale lepiej dla widzów byłoby gdyby
produkował go Canal+,a TVP tylko go pokazywała.
Obserwuj wątek
    • Gość: aero Re: Magazyn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.01, 20:25
      poziom programu jest bardzo niski,
      prowadzacy jest strasznie nudny i wymysla debilne pytania,
      juz lepiej zeby puszczali same materialy ze stadionow.
      • Gość: kiks Re: Magazyn IP: *.*.*.* 14.08.01, 14:49
        zgadzam sie calkowicie
        • Gość: korek Re: Magazyn IP: *.icpnet.pl 29.09.01, 15:36
          Gość portalu: kiks napisał(a):opinia o programie slaby za duzo zbednej dyskusji
          lepiej by pokazali 2 lige i walke o awans niz pieprzenie wciaz tego samego goscia
          gdzie trenerzy i zawodnicy nazwe to krotko blazenada tvp

• Gość: Trzaskal Re: Magazyn IP: *.chello.pl 12.08.01, 22:11
      Niestety pozostaje bardzo dobry Sport+ w C+ no..... nie wszystkich stac na C+.
      Musze jednak przyznac, ze po Ran''ie w SAT 1 chyba jeden z najlepszych programow
      o lidze. Najbardziej mi szkoda M. Borka, ze odszedl do podzednej telewizji.
      Pozdrawiam
      • Gość: misza Re: Magazyn IP: *.elite.com.pl 13.08.01, 14:39
        Borek ma teraz możliwość komentowania na żywo LM, Bundesligi i zapewne w
        przyszłym roku finału MŚ i wszystkich meczy Polski jeśli się tam
        zakwalifikuje+autorski Supergol o Bundeslidze- znacznie ciekawszy od naszego,
        wspomnianego Gola.
        O Golu w TVP: Czego się spodziewać, skoro poziom transmisji np z PUEFA jest tak
        żenujący? Przecież trzeba się zmuszać, żeby nie usnąć! Mecz w Canal+ pomiędzy
        Górnikiem Łęczna i Odrą Wodzisław rozgrywany na neutralnym boisku mógłby
        wzbudzić więcej emocji (dzięki odpowiedniej relacji) niż finał MŚ relacjonowany
        przez TVP.
        • Gość: Christo Re: Magazyn IP: 193.59.106.* 13.08.01, 14:59
          Ja się jednak cieszę, że moge sobie te gole co tydzień pooglądać. Darek Dziekanowski jest moim
          zdaniem w sam raz, wolę jego słuchać niż np. Engela, czy Smudę.
          • Gość: greg Re: Magazyn IP: *.artnet.com.pl 13.08.01, 15:47
            Szczesliwie mam w domu Canal + i moge ogladac tam znakomite magazyny o naszej
            lidze , tak dobre ze nawet z naszej slabej ligi robia fajny spektakl , panowie
            Zarzeczny i w szczegolnosci Wit Zelazko powinni dostac jakies Oskary za to co
            robia . Co do magazynu Gol to po obejrzeniu Ligi + czy Sport + nasuwa sie jeden
            wniosek , to lipa i wiocha , sto lat za murzynami jesli chodzi o technike i
            jeszcze do tego nudy . Jak ktos ma pare zlotych do wydania to namawiam na Canal
            + .
          • Gość: greg Re: Magazyn IP: *.members.com.pl 13.08.01, 15:53
            wczorajszy program zalatywał żenadą - te infantylne pytania od internautów : "czy pan Darek mysli (oto
            jest pytanie ! ) że Legia się utrzyma czy Fameg zdobędzie mistrzoswo? ... itp. pierdoły
            droga redakcjo sportowa PR2 można przecież zaprosić kogos poza wszystkowiedzącym Dziekanem
            np. wszystkowiedzącego Janka Tomaszewskiego ;-)))
            • Gość: beast Re: Magazyn IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 13.08.01, 17:51
              Zgadza sie pytania były swietne;)Na czasie było jedno"Czy Widze ma sznase na
              mistrzostwo Polski" czy jakoś tak...
              A sympatyczny pan Darek;) nie omieszkal przypomiec jak to swego czasu grywał w
              jednej druzynie z samym Andy Cole''m.
    • Gość: bartekp Re: Magazyn IP: 10.10.129.* 13.08.01, 17:09
      Nie oglądałem tej żenady wczoraj, czy mieli skóty z niedzielnych spotkań, czy C+ zagwarantował sobie
      pierwszeństwo w przekazie?
      • Gość: beast Re: Magazyn IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 13.08.01, 17:54
        Pokazywali tylko bramki,chyba tylko w relacji z Legia-Groclin było cos więcej.
        • Gość: lukanio Re: Magazyn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 23:31
          dziwię się że C+ sie godzi na ten program przecierz to odpycha ludzi od piłki
          noznej. jedynym jasnym punktem jest sympatyczny pan Darek, który rzeczywiście
          potrafi coś powiedzieć
          dlaczego C+ nie emituje swojego magazynu w czasie ptwartym??
          mogliby nieżle zarobić na reklamach mysle że miałby sporą oglądalność
          naprawdę dobry produkt gdyby jeszcze popracować nad kopaczami i trenerami
          pokazać im co i jak do kamery.
          poziom sportowy nie jest ważny . nawet z takiej szmiry jak polska liga można
          stworzyc dobry produkt do pokazania w telewizji
          od tego zresztą trzeba zacząć
          • Gość: beast Re: Magazyn IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 14.08.01, 00:04
            Ich pprogram miałby zapewne spora oglądalność,ale tylko wśród ludzi ,którzy
            mogą odbierać Canal+ w pasmie otwartym,a odsetek takich telewidzów tez nie jest
            ogromny(u mnie na przykład od niedawna nie można juz odbierać C+,także albo
            dekoder albo...szmira w TVP:)
            • pc Re: Magazyn 14.08.01, 15:20
              gol to taka chała że szkoda gadać, ale ostatni przypadkowo widziałem. A pytania
              internautów - wyglądają jak gdyby pisał je sam 10 latek. A może specjalnie
              wybierają takie krótkie bo prowadzący nie potrafili by zrozumieć dłuższych? Ja
              w każdym razie wyślę "testowo" kilka skomplikowanych maili (co prawda nie wiem
              na jaki adres ale pewnie podczas programu podadzą) i czekam na odpowiedź
              chociażby na jedno. Jak na razie, to mam wrażenie że oni sami je wymyślają :-)
          • Gość: kondek Re: Magazyn IP: 10.40.65.* 15.08.01, 21:06
            Gość portalu: lukanio napisał(a):

> dziwię się że C+ sie godzi na ten program przecierz to odpycha ludzi od piłki
            > noznej. jedynym jasnym punktem jest sympatyczny pan Darek, który rzeczywiście
            > potrafi coś powiedzieć
            > dlaczego C+ nie emituje swojego magazynu w czasie ptwartym??
            > mogliby nieżle zarobić na reklamach mysle że miałby sporą oglądalność
            > naprawdę dobry produkt gdyby jeszcze popracować nad kopaczami i trenerami
            > pokazać im co i jak do kamery.
            > poziom sportowy nie jest ważny . nawet z takiej szmiry jak polska liga można
            > stworzyc dobry produkt do pokazania w telewizji
            > od tego zresztą trzeba zacząć

Balwanku, nie wiesz, ze juz nie mozna odbierac canalu z naziemnych? To niby gdzie
            mieliby to puszczac w otwartym pasmie. I tak musialbys miec dekoder

ps. Pozdrow Jedrka
    • Gość: haf Re: Magazyn IP: *.target.pdi.net 14.08.01, 20:04
    • Gość: henrylub Re: Magazyn IP: *.legnica.dialog.net.pl 14.08.01, 21:04
      A mnie się on podoba.Chyba dlatego że przypomina mi "RAN" z sat-1.
      • Gość: mih Re: Magazyn IP: 213.77.40.* 15.08.01, 17:13
        uwazam ze ten co prowadzi program bardziej powinien odwazniej poprowadzic ten
        program bez podlizywanie sie dziekanowskiemu/bo przeciez on nie jest wyrocznia
        nie potrafi sklecic zdania/ samemu niech kreuje wnioski trzeba dac mu szanse bo
        gdyby mial to prowadzic kto inny z gangu tvp to tragedia mam szczescie jednak
        ze moge sobie pozwolic na canal a gol z redaktorem bez dziekana niech sie
        jeszcze rozwija
    • Gość: SZkodek Re: Magazyn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 20:01
      "Gola" warto obejrzec chocby ze wzgledu na komentarze Dziekana. Poza tym wole
      transmisje z 2 kamer niz kupowac Canala+ tylkodla ww. goli.
      • Gość: beast Re: Magazyn IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 15.08.01, 22:56
        Na pewno kupować C+ tylko ze względu na gole z polskiej "extraklasy" byłoby
        śmieszne,ale na szczeście jest tam co obejrzeć i poza ''polskimi golami";)
        Relacjonowanie wszystkich meczy za pomocą dwóch kamer świadczy o podejściu TVP
        do piłki i do widza(przecież niektóre przynajmniej mecze możnaby pokazywać z
        kilkoma kamerami).Ale tak jak pisałem wyżej,nawet z dwoma kamerami można zrobic
        pożądny program o lidze i meczach w niej granych a nie relacjonujący nam opinie
        Dziekana i od czasu do czasu jakiś gol:)
    • Gość: JĘDREK Re: Magazyn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 12:09
      UWAŻAM,ŻE POJAWIENIE SIĘ MAGAZYNU "GOL" JEST ALTERNATYWĽ DLA OSÓB KTÓRYCH NIE STAĆ NA WYKUPIENIE DEKODERA PŁATNEJ TELEWIZJI.WRESZCIE MOŻEMY OGLĽDAĆ BRAMKI Z 1-SZO LIGOWYCH BOISK.WYDAJE MI SIĘ JEDNAK, ŻE PROGRAM JEST ZBYT KRÓTKI, A PROWADZĽCY GO DZIENNIKARZ SPORTOWY JEST NUDNY JAK FLAKI Z OLEJEM I SPRAWIA WRAŻENIE CZŁOWIEKA NIE DO KOŃCA ZNAJACEGO SIĘ NA RZECZY.UWAŻAM, ŻE TELEWIZJĘ POLSKĽ STAĆ NA STWORZENIE PROGRAMU WZOROWANEGO NA "RAN" Z NIEMIECKIEJ STACJI SAT-1.WIADOMO JADNAK, ŻE OD JAKIEGO� CZASU TELEWIZJA POLSKA WOLI WYDAWAĆ NASZE(ABONAMENTOWE)PIENIĽDZE NA PRODUKCJĘ DURNYCH SERIALI MAJĽC KIBICÓW PIŁKARSKICH GŁĘBOKO W D.... .A POTEM MÓWI SIĘ, ŻE PIŁKA W POLSCE JEST SŁABO OGLĽDALNA I TAK BĘDZIE DALEJ JEŻELI NIE BĘDZIE ODPOWIEDNIEGO PROMOWANIA TEJ DYSCYPLINY W MEDIACH PUBLICZNYCH.MIEJMY NADZIEJĘ,ŻE WKRÓTCE BĘDZIE LEPIEJ. POZDROWIENIA DLA KIBOLI LECHII, WISŁY MOTORU I LEGII. WROCŁAW
    • Gość: Beemon Re: Magazyn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 22:29
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Dzis bedzie czwarta emisja ,ale powoli można zacząć oceniać ten program.
      > Moim zdaniem lekka lipa.TVP posiadająca największe zaplecze techniczne w całej
      > Polsce,sądzi ,że gdy ustawi po dwie kamery na stadionie to już będzie lux.Ale
      > nawet przy dwóch kamerach można przecież zrobic porządną relację z
      > meczu.Tymczasem te z "Gola"nadają się może do "Sportowej niedzieli" lub "Sport
      > telegramu" a nie do 50-cio minutowego programu specjalnie poświęconemu piłce
      > ligowej.Co tam jeszcze mamy?A tak,Dariusz D.Jest on może jednym z tych niewielu
      > (byłych)piłkarzy ,który potrafi sklecic nawet całkiem dorzeczne zdania(ale nie
      > jest to stan permanentny;)ale czy musimy oglądać go co tydzień?
      > Reasumując-dobrze ,że jest taki program,ale lepiej dla widzów byłoby gdyby
      > produkował go Canal+,a TVP tylko go pokazywała.

Mysle, że to żenada i telewizyjny trzeci świat.Dziekan w porządku ale klepie
      banały !!! Grafika z Amigii a wypełnianie programu golami dopiero co pokazanyni
      jest żałosne . Zaprosić publicznośc i nadać temu oprawę !!!

• Gość: Quesso Re: Magazyn IP: *.audax.pl 04.09.01, 23:16
        Prowadzacy to straszny sztywniak
        Wstawka jest do DUPY! [Jakies zasrane disco polo w tle] lipa! Pamietacie te
        kultowa wstawke sklecana z relacji naszych komentatorow. "Akcja lewa strona
        boiska, podanie ...i GOOOOOOOOL!:)
    • Gość: Sumo Re: Magazyn IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 07:11
      Dobre cycu.
    • Gość: xx Re: Magazyn IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 10:44
      Tyko czołówka jest ok.
    • Gość: Vince Re: Magazyn IP: 212.160.195.* 01.09.01, 14:42
      Podczas ogladania magazynu GOL,słuchajac Darka lecze kompleksy!!!
      Tak wiec niczego nie zmieniac,bo wszystko na tym swiecie do czegos sluzy...
      • Gość: komsomoł Re: Magazyn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 23:56
        Magazyn piłkarski?? Taki to magazyn piłkarski jak ze mnie chiński cesarz.
        Czołówka dobra na lata 70 dwóch panów prowadzących mógłby zastąpić mój opiekacz
        do tostów ( elokwencją na pewno bije na głowę pana D.) Wstawka golowo-
        graficzna okraszona rozkosznym podkładem muzycznym trąci Polonią 1 lub Polsatem
        2. Pytania od internatów są jakie są, ale odpowiedzi pana D nie trzymją się
        kupy i przede wszytkim nie mają nic wspólnego z pytaniem. Panowie trzeba sobie
        powiedzieć że syf to pierwszo klasowy( a kiedys miałem pretensję do starego
        Gola). Jednak magazyn gol ma jeden mocny argument jest ogólnodostępny tylko czy
        to może tłumaczyć jego gówniany poziom? Chyba nie.
    • Gość: Wookie Re: Magazyn IP: *.czestochowa.top.pl 10.10.01, 22:08
      Moim zdaniem program jest beznadziejnie zrobiony. Idiotyczne pytania
      prowadzacego, Dziekanowskiego tez nie mam ochoty co tydzien ogladac, moglby byc
      co tydzien jakis inny gosc i powiedzmy tak jak w TV4 jakis porzadny prowadzacy
      i jakis elokwentny dziennikarz. Ponadto skroty z meczow pokazywane sa na
      kompromitujaca niskim poziomie. Jednak ogladam to, bo nie ma niestety nic
      lepszego (nie mam niestety Canal +)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka