nanan1 27.10.03, 13:14 wiecie może gdzie w sieci znależć do ściągnięcia dobry słownik komputerowy pol-fr - fr-pl lub unilingue? Dzieki z góry z info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrouh Re: słownik w necie 27.10.03, 17:48 To wprawdzie nie jest o słownikach do ściągnięcia, ale sieciowe forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10129&w=5512000&a=5515087 Porządnego słownika do ściągnięcia nie znalazłam. Odpowiedz Link
baloo1 Re: słownik w necie 28.10.03, 01:26 hej. Sprobuj moze tego (fr-fr) : www.dicofr.com/ albo tego (fr-pl-fr, freeware do zaladowania) : www.freelang.com/dictionnaire/polonais.html Zadnego jeszcze nie uzywalem, wiec nie wiem, ile sa warte. O ile ten pierwszy budzi zaufanie, o tyle ten drugi to chyba jakies malenstwo (po ok. 3,5 tysiaca slow w kazda strone). Ale kto wie, moze ukladal to informatyk i wtedy moze byc tam stosunkowo wiecej terminow komputerowach ? B. Odpowiedz Link
baloo1 Re: słownik w necie 28.10.03, 02:58 No, wygralem sobie wreszcie ten drugi (freelang). Polsko-francuska lista nie powala na kolana swym bogactwem, ale mozna sobie zrobic wlasny slownik ;o) Poza tym oferuja kilkadziesiat innych slownikow, a niektore z nich sa bardzo bogate. Aha, i jeszcze jedno : gdyby ktos chcial partycypowac w tym przedsiewzieciu, to moze wysylac uzupelnienia. Chyba sie skusze, bo moim zdaniem ten pomysl jest bardzo sympatyczny (zaznaczam na wszelki wypadek, ze naprawde nie mam nic wspolnego z autorami strony ;oDDD) Polecam tez forum i uslugi tlumaczeniowe, gdzie dosyc szybko mozna za darmo dostac odpowiedz na nurtujace go pytanie. Oczywiscie , jesli chodzi o jedno zdanie, a nie caly list czy ksiazke (za to wypadaloby jednak zaplacic tlumaczom. Oni z tego zyja ;o)) Polecam tez "betisier" ;o) B. Odpowiedz Link
liloom słowniki w necie 06.11.03, 18:12 n.p.: slowniki.onet.pl/ ale nie wiem do jakich celow potrzebujesz, ten nie jest zbyt szeroki Tu jest dosyc sporo: chall.ifj.edu.pl/~banas/priv/slowniki.html Odpowiedz Link
baloo1 Re: słowniki w necie 07.11.03, 01:40 Ten drugi link jest swietny , dzieki. Witam Matke Zalozycielke, scielac sie u stop i zapytujac, czemuz to ach czemuz , nas porzucilas, Okrhutna ? ;o) Odpowiedz Link