Gość: cacy IP: *.54.169.118.tvksmp.pl 11.02.11, 22:24 mam canal+ już 6 lat i jeszcze całego spotkania naszej ligi nie obejrzałem ,bo te Tuski obrzydzają mi piłkę ,to jest koszmar oglądając nasza ligę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alienisko Alleluja! 11.02.11, 22:36 W końcu spotkania tej nędzy nie będą blokować transmisji z ciekawych lig europejskich. A przy okazji, jak zobaczą jak miernym cieszy się ich kanał zainteresowaniem, to zejdą na ziemię i przestaną bujać w obłokach, jaka to tak ekstraklasa ciekawa nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgh Re: Alleluja! IP: *.kielce.vectranet.pl 11.02.11, 23:06 Przecież nikt nikomu nie każe tego oglądać, LUDZIEEE !!!! Ja wolę zapłacić 15 zł niż 64 za C+ i jeszcze 14 za Orange TV. Lubicie inne ligi to OK. Oglądajcie. A ja lubię naszą ligę i nie mam zamiaru WAM sponsorować oglądania ligi angielskiej i innych podobnych. Nabijanie kasy , czy Fifie, czy UEFA-ie, czy PZPN-owi zawsze było, jest i będzie. Jak ktoś myśli inaczej to jest głupi. Po to TO JEST, żeby ONi zarabiali. A jak ma to wyjść na dobre polskim klubom, to jestem tym bardziej za !. Nawet jak by to miał być Widzew albo inny klub. Postrafiam fas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siewczenko Re: Alleluja! IP: *.internetia.net.pl 12.02.11, 09:12 to grubo przepłacasz. ja płace 29 bez orange. te mecze i tak na tygodniu lecą. więc oferte za 15 zł mogą se wsadzić Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Alleluja! 12.02.11, 09:55 sportowa wersja canal+ bez zadnej łaski jest dostepna za 25zl (zobowiazanie na 3 miesiace w tym 1 miesiac gratis co w przypadku kolejki wiosennej daje 4 miesiace i srednia 18,75zl) orange sport do tego kosztuje 10zl, ale pamietaj, ze oprocz polskiej kopanej sa tam tez inne transmisje sportowe. jak dla mnie liga angielska, hiszpanska, wloska, francuska, portugalska, puchar niemiec, domowe wystepy francji i hiszpanii sa wiecej warte niz ekstraklasa. nie mowiac juz o tym ze jest NBA, WNBA, niemiecka pilka reczna, wloska siatkowka, boks, walki mma UFC i jeszcze innej federacji, zuzel polski jak i szwedzki, tenis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Alleluja! IP: *.welnowiec.net 12.02.11, 15:50 Biedaku, ktoś nieźle cię nabrał tym, że C+ kosztuje 64 złotych. Można ten kanał mieć już za 25 złotych. Powodzenia w oglądaniu emocjonujących mecz polskiej ekstraklasy na poziomie Arka-Polonia Bytom. Ciekawe mecze w naszej lidze to góra 5 spotkań w rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 25zł? IP: *.4web.pl 12.02.11, 15:57 Za 25zł? Wrzuć jakiegoś linka z tą ofertą, to chętnie skorzystam. Rozumiem, że owe 25zł to koszt całkowity, a nie jakaś dopłata do pakietu podstawowego, nie zawierającego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Re: Alleluja! IP: 178.73.24.* 12.02.11, 16:58 > ubom, to jestem tym bardziej za !. Nawet jak by to miał być Widzew albo inny kl > ub. > Postrafiam fas :) Nawet jakby to były te ku... korupter ze wsi kielce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Alleluja! IP: *.rev.netart.pl 12.02.11, 17:14 Nie wycieraj sobie gęby wsią, bo nie od dziś wiadomo, że znaczna część kibiców Widzewa to ludzie z podłódzkich wsi. Zaraz zaczniesz zaprzeczać, tylko najpierw napisz w jakich "metropoliach" znajdują się wasze FC, którymi tak się szczycicie. Wychodzi z tego niezły kabaret, bo z jednej strony pogarda i wypieranie się wieśniactwa, a z drugiej przechwałki wspomnianymi FC z przysłowiowych Kozich Wólek. (L) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbignief Bonieque Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.bielsat.com.pl 11.02.11, 23:51 15 zyli mogie dać ale nie więcej. A to kto na tym zarobi to jest sprawa drugorzędna zawsze jakiś bizniesment ale czy choć trochę tej kasy dadzą na młodzież? Prędzej na podwyżkę Sir Gregorego El Gola Lato....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: 217.96.118.* 12.02.11, 00:17 mysle , ze dobry pomysl , ze miesiecznie placic 15 zl nawet mozna 20zl . Duzo osob by na to poszlo mysle Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Dobra cena 12.02.11, 06:40 Za 15zl spokojnie bym wzial, najtanszy bilet na mecz to bodaj 40zl... Tylko tez mam nadzieje, ze transmiesje nie mialyby charakteru wylacznie weekendowego. "Na tygodniu" chetnie bym obejrzal jakies magazyny, felietony, wywiady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beksa Re: Dobra cena IP: *.icpnet.pl 12.02.11, 08:03 Do poprzednikow - piszecie o tym ze 15-20 zl moglibyscie dac, ale pomyslcie o tym ze ta cena przelozy sie zapewne na bardzo slaba jakosc transmisji. Bo beda musieli zorganizowac sobie komentatorow a watpie zeby udalo im sie sciagnac jakichs dobrych, wiec od tej strony bedzie mega amatorka. Pewnie na poziomie N-ki albo innego Kurzajewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Dobra cena 12.02.11, 10:03 a myslisz, ze wyspecjalizowani w polskiej lidze komentatorzy to co beda robic? komentowac curling albo plywanie synchroniczne? niektorzy pewnie przejda dalej komentowac ekstraklase. 15zl miesiecznie to DUZO. spojrz, ze cnal+ sport ze zobowiazaniem na 3 miesiace kosztuje 25zl (w tym 1 miesiac gratis czyli na rok to srednia 23zl) miesiecznie i jakos masz komentarz na poziomie, a tam wydarzen sportowych do komentowania troche jest... Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Dobra cena 12.02.11, 15:45 ja juz mowilem..najlepsze rozwiazanie nie wazna jaka stacja bedzie miec prawa (zrobic) system pay per view. placisz ogladasz-ale tylko te spotkania ktore chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? 12.02.11, 09:42 15zl? ok zalozmy, ze jestem w stanie tyle dac? co z polowa czerwca, calym lipcem? nastepnie co z grudniem i styczniem i polowa lutego? bo chyba nie mysla, ze ludzie beda placic 15zl za kanal ktory jest wtedy bezwartosciowy i mam nadzieje, ze ujeli to w swoich wyliczeniach. rynek platform satelitarnych ma dzisiaj 5,8mln abonentow (nie liczac TNK itp.), kablowki cyfrowe to ok. 1,2-1,5mln (ostroznie liczac) daje to ok. 7mln abonentow, a analitycy widza jeszcze z nastepnych 5mln? to sa duzymi optymistami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:31 W miesiącach gdy liga nie będzie grała opłat nie ma bo... nie ma za co płacić. To chyba logiczne. Nikt nie będzie płacił za czarny ekran albo za powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.static.espol.com.pl 12.02.11, 15:38 skad mozesz to wiedzec skoro ten kanal ciagle jest wirtualny? :D mnie nie zdziwi jak trzeba bedzie ten kanal z miesiecznym wyprzedzeniem wylaczac, bo inaczej plac i placz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:54 To logiczne. Kanał będzie TYLKO I WYŁĄCZNIE dotyczył Ekstraklasy. Nie będzie tam innych rozgrywek, nie będzie tam filmów, Tańców z gwiazdami itd. Płacić się będzie tylko w tych miesiącach, w których są kolejki ligowe. Tak jest na całym świecie w przypadku podobnych kanałów. Najgorsze jest to, że opłata będzie stała bez względu na to ile kolejek będzie rozgrywanych w danym miesiącu. Rozgrywki zazwyczaj zaczynają się pod koniec lipca i opłata za lipiec będzie taka sama jak za sierpień, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeonZamachowiec Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: 109.255.0.* 12.02.11, 17:27 Logiczne jest, ze piszesz bzdury. Chyba nie bardzo rozumiesz zalozenia opisywanego w artykule. Co Ty sobie chlopei myslisz, ze to bedzie tak, ze zaplacisz 15 zlotych, i Ekstraklasa.tv bedzie w Twoim telewizorku?:D:D:D:D 15 zlotych to bedzie doplata do opcji, ktora juz posiadasz, za dodatkowy kanal pod nazwa Elstraklasa.tv Jesli masz kablowke, czy platforme, to oplata ta bedzie za to ze taki kanal sie znajdzie w ofercie twojej kablowki lub platformy. Nie bardzo widze, zeby kablowka pobierala oplate "od - do". Od lutego do czerwca, pozniej od sierpnia do listopada, pozniej od lutego do czerwca itd, itd. Z drugiej strony taki "przerywany" kanal bylby niewielkim magnesem dla reklamodawcow, a przeciez zyski z reklam napewno zostaly wliczone do calej tej operacji. Gdyby nie one, to z 15 zlotych pewnie zrobiloby sie 50. Tak wiec, pewnie kanal bedzie caly rok, i placic bedziecie caly rok. Jak dla mnie, jest to kompletnie bez sensu - caly ten kanal. Polska liga jest fatalnej jakosci. Slabi pilkarze, slaby poziom sportowy, brzydkie stadiony, brzydkie murawy. na wiekszosci meczow, stadiony sa zapelnione w 30-50%. Jesli juz sa pelne to slychac wulgarne przyspiewki. Nie ma zadnego porownania do ligi angielskiej, niemieckiej, hiszpanskiej. Za co tu wiec placic? Za pakiet sportowy, w kraju w ktorym mieszkam place 30 euro, i mam kilkanascie kanalow sportowych, a w nich angielska, niemiecka, hiszpanska, wloska, Champions League, Europa League, NBA, NHL, NFL, rugby i pelno innych rzeczy. I gdyby mi teraz zaoferowano dodatkowy kanal Ekstraklasa.tv za 4 euro , to najzwyczjaniebym sie nie zgodzil. Szkoda by mi bylo tych 4 euro... I to mimo, ze chodzilem na mecze ektraklasy w Polsce przez 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 18:06 Nie rozumiem tego fragmentu: "myslisz, ze to bedzie tak, ze zaplacisz 15 zlotych, i Ekstraklasa.tv bedzie w Twoim telewizorku?:D:D:D:D 15 zlotych to bedzie doplata do opcji, ktora juz posiadasz, za dodatkowy kanal pod nazwa Elstraklasa.tv Jesli masz kablowke, czy platforme, to oplata ta bedzie za to ze taki kanal sie znajdzie w ofercie twojej kablowki lub platformy" - przecież to będzie dokładnie tak a nie inaczej. Płacę 15 zł i mam ten kanał. To po pierwsze. Po drugie to nie wiem czy ty wiesz o czym piszesz? Zgodnie z prawem, a konkretnie zgodnie z UKE, nie można pobierać opłat za kanały/pakiety telewizyjne, które nie oferują żadnych treści. Tu zresztą nawet nie chodzi o klauzule prawne ale o wspomnianą już logikę - dlaczego ktoś ma płacić za coś, czego faktycznie nie ma? Jeszcze raz powtarzam - ten kanał oferuje TYLKO I WYŁĄCZNIE transmisje z meczów polskiej Ekstraklasy. Gdy będzie przerwa w rozgrywkach to nie będzie czego transmitować a tym samym ludzie nie będą mieli za co płacić. Od szefów ekstraklasy będzie zależało aby tak wydłużyć sezon by miesięcy z transmisjami było jak najwięcej, bo dziś jeśli dobrze liczę jest ich 9. A już poza tym to zgadzam się z tobą co do absurdalności tego pomysłu. 15 zł TYLKO za ligę polską to śmiech na sali. Ja dziś płacę 20 zł za pakiet C+ i mam dwa kanały HD a poza ligą polską mam czołowe ligi europejskie no i do tego dochodzą treści inne niż sportowe. Trzeba być debilem i idiotą by płacić 15 zł za naszą piłkę. Ekstraklasa SA wyszła by lepiej na tym gdyby przyjęła ofertę n-ki lub C+, bez względu na to ile dają a sama zastrzegła sobie prawo do sprzedaży transmisji meczów w systemie pay-per-view. Ten kto ma C+ lub n-kę obejrzy sobie ligę polską a jak ktoś nie ma a będzie miał ochotę obejrzeć pojedynczy mecz to te np. 5 zł zapłaci. A nawet 10 za tzw. hity. A tak to sobie tylko w stopę strzelają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bura suka Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 18:08 W miesiącach gdy liga nie gra trzeba też płacic bo będą powtórki puszczać w zwolnionym tempie i przyśpieszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagagol Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: 195.117.34.* 12.02.11, 10:57 ściema jak nic , po to żeby wyciągnąć więcej kasy od c+ albo enki Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! 12.02.11, 12:25 Wbrew panującym opiniom poziom polskiej Ekstraklasy się podnosi, spotkania są ciekawe a transmisje z nowo wybudowanych aren, przy pełnych trybunach, są całkiem niezłym widowiskiem! Już sam fakt, że coraz więcej kibiców zasiada na stadionach polskiej Ekstraklasy, pokazuje wyraźnie, że nie jestem osamotniony w swojej ocenie. Jesienna runda dostarczała niemalże co kolejkę emocjonujące spotkania na dobrym poziomie. Kto oglądał takie mecze, jak Polonia W-wa-Legia, Lech-Wisła, Legia-Lech, Legia-Cracovia, Jagiellonia-Wisła, ten napewno już nie może się doczekać rundy rewanżowej! Polska Ekstraklasa zyska wielu nowych kibiców, jeżeli transmisje ligowe trafią do szerszego grona widzów. Canal+ przeprowadza transmisje ligowe na bardzo wysokim poziomie a jedynym mankamentem jest fakt, że każda transmisja skupia przed tv bardzo wąskie i ekskluzywne grono kibiców. Piłka nożna jest sportem masowym, więc najwyższa pora, by wyjść naprzeciwko wymaganiom kibiców i udostępnić bezpośredni przekaz ze spotkań ligowych każdemu operatorowi platform cyfrowych w PL. Myślę, że 15 zł miesięcznie to najniższa z możliwych opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechia Re: Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:20 teraz jest piłka dla telewidzów a jak zrobią mecze pt-pn zastanowię czy warto chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban A Re: Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! IP: *.centertel.pl 12.02.11, 15:52 artur74 napisał:Myślę, że 15 zł miesięcznie to najniższa z m > ożliwych opłat. To sobie myśl. 5 zł moge zapłacić. Reszta to kasa wyrzucona w błoto. na C+ w pierwszej kolejności oglądam La Ligę, Premier i Franków. Dodatkowo dochodzi Rugby, czasem żużel no i NBA. Polską lige oglądam, bo jest; a nie bo mnie ciekawi. Zresztą co to za przyjemność gdzie 99 proc. piłkarzyków nie potrafi przyjąc piłki i celnie jej podać? wole pójśc na A-klasę przynajmniej chłopcy walczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goool Re: Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! IP: *.multimo.pl 12.02.11, 16:24 jesli c+sport kosztuje 20zl to kogo oni przekonaja do bulenia 15 za 1 marna lige???? tekst jest kopia tekstu z czwartku - komus zalezy moze sondaz robi panowie z ekstraklasy zapomnieli ze nikt im nie wpusci kanału bezinteresownie ani platforma ani kable Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moc Re: Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! IP: *.108.152.136.wlantech.pl 12.02.11, 16:22 Pomimo że Canal+ robi relacje na wysokim poziomie to niestety nie przekłada się to na jakość samej gry. Doprawdy trudno ogląda się mecze naszej ekstraklasy, z których wiele wygląda na ustawionych - pomimo że zapewne wynika to z braku umiejętności graczy, sztabów szkoleniowych i sędziów. Ciekawe mecze zdarzają się 1-2 razy na runde. Ja traktuje ekstraklase jako miły "gratisowy dodatek" w cyfrze. A 15 złotych bym nie dał za transmisje tychże spotkań w bardziej amatorskiej oprawie bo za totalne g.... dla zasady nie płace. Aż dziw bierze że ktos oferuje klubom ponad 100 milionów za to "widowisko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goool Re: Od lat oglądam Ekstraklasę w Canal+ bo warto! IP: *.multimo.pl 12.02.11, 16:26 orange kosztuje bodaj 15zl i ile maja abo? a 10 jak sie ma c+ a nie tylko polskich wykopkow pokazuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cpnteam Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.internetia.net.pl 12.02.11, 15:28 jestem za !!! zakupie pakiet jak bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? 12.02.11, 15:30 Liczą na 420 mln ? Za co ?! Te 156 mln to i tak za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 15:41 człowieku te 420 to za kilka lat w umowie, a 156 to zaledwie rocznie, więc w perspektywie kilkuletniej byłoby znacznie więcej niż te 420 Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV 12.02.11, 15:51 Gość portalu: kowal napisał(a): > człowieku te 420 to za kilka lat w umowie, a 156 to zaledwie rocznie, więc w pe > rspektywie kilkuletniej byłoby znacznie więcej niż te 420 ta ta juz widze jak obecnie pan nieudacznik ma klopoty ze znalezieniem sponsora..to juz widze jak zarobia nawet te 100mln z tych abonamentow po 15zl co miesiac.. wydaje sie nie wiele.. ale ludzie placa juz obecnie haracze dla: publicznej, kablowki, dla c+ (a niektorzy maja) jeszcze eurosport, nke lub sport orange..wszystko po to by ogladac wiekszosc z lig...i tu niby nie duzo bo 15, ale to kolejne 15zl.. jesli nie bedzie ligi polskiej w c+ -fajnie by bylo jakby c+postawilo na bundeslige..wtedy mieliby prawie komplet najciekawszych lig:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.J Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.enterpol.pl 12.02.11, 15:34 JUŻ EKETRAKLASA MA SPONSORA LIGI hiii , TAK SAMO BĘDZIE Z Z MECZAMI PO 15 ZŁ . ZAGRYWKA POD N I C+. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 16:38 Zapłacę za oglądanie ligi polskiej i 100 zł na miesiąc, byle transmitował ją C+. Profesjonalizm w każdym calu. W innej oprawie te mecze nie będą tak interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufio Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.marquard.pl 12.02.11, 15:43 pamiętajcie ze 15 zł to cena za 1 kanał - nie ma takiej platformy, która pozwala wykupić jeden kanał, więc trzeba to traktować jako dodatkowe koszty do już posiadanych pakietów Odpowiedz Link Zgłoś
stix Prawdziwy Polak ogląda polską ligę. 12.02.11, 15:43 I nie podnieca się jakimiś Realami, Manchesterami, Milanami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Prawdziwy Polak ogląda polską ligę. IP: *.static.espol.com.pl 12.02.11, 15:52 i takich emocji jak we wlasnie zakonczonym meczu man u z city tez nie przezyje. dzisiejsza bramka Rooney'a... w polskiej lidze czegos takiego raczej sie nie obejrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletombola Re: Prawdziwy Polak ogląda polską ligę. IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 16:45 Ja się nie podniecam zachodnimi ligami, ale dobrą piłkę obejrzeć w c+ lubię. Nie jestem fanem ManU, Arsenalu itp., bo kibicować powinno się drużynie ze swojego miasta. Kupić szalik/koszulkę znanego na całym świecie zespołu, to każdy może. I później "fanatycy" Barcy z Pcimia obrzucają na forach internetowych błotem "chuliganów" Realu z Wąchocka. I vice versa. Wszystko to nie zmienia jednak faktu, że nasza liga nie dorasta do pięt tym transmitowanym na canalu i nawet jeśli straci on prawa do transmisji ekstraklasy, wciąż pozostanie najlepszym piłkarskim kanałem w naszym kraju. Czy prawdziwy Polak ogląda polską ligę? Nie wiem. Wiem za to, że prawdziwy kibic ogląda mecze swojej drużyny "na żywo" na stadionie i nie potrzebuje do tego c+, nsport, czy innych polsatsportów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban A Re: Prawdziwy Polak ogląda polską ligę. IP: *.centertel.pl 12.02.11, 17:14 Teletombola i pewnie książek obcojęzycznych pisarzy także nie czytasz? Wnosząc po twojej argumentacji w ogóle nic nie czytasz. Przynajmniej w zagranicznych ligach na stadiony przychodzą takze kobiety i dzieci a u nas idioci co to potrafią tylko kobiecie splunąć twarz, bo wokół nich setka podobnych imbecylów. Polska liga jest niczym maluch także istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi taa jasne IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.11, 15:44 Pomijając fakt, że nie wiem na jakiej podstawie im takie kwoty wyszły to opierając się na ich wyliczeniach zrobienie własnego kanału wyjdzie im gorzej niż wybranie oferty c+ (145 mln z abo minus 50 mln koszty produkcji), który ponoć daje 100 mln... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vendettav jak dopłacą, to mogę oglądać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 15:50 3000 PLN za oglądanie i 30000 PLN za szkodliwe warunki pracy za miesiąc i mogę oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Ekstraklasy Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.mmj.pl 12.02.11, 15:50 Oglądałem spotkania różnych lig na wielu kanałach i jedno jest pewne - każda inna stacja niż C+ będzie oznaczać spadek wartości spotkań polskiej ligi o 50%, bo to jedyna stacja, która ma poważnych komentatorów - amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Od lat słyszę, że ktoś wygryzie C+ IP: *.4web.pl 12.02.11, 15:51 Przypuszczam, że tym razem będzie tak samo, czyli: nie będzie żadnego kanału piłkarskiego, innej stacji która wygryzie C+ itp. Zostanie po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w C+ od lat Re: Od lat słyszę, że ktoś wygryzie C+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 16:13 1. Panowie z ekstraklasy chyba nie dorośli do rzeczy za które się biorą. Utworzenie tego kanału nie spowoduje przejście abonentów z C+ do stacji, która to wykupi. Przegrzewacie panowie trawę. 2.W C+ za 25 zł oprócz innych lig [piszę po derbach Manchesteru] są też kanały filmowe 3. Przedstawione koszty produkcji, pokazują, że szybko należy domówić się z oferentami. 4. Produkcja własna Ekstraklasy SA nigdy nie dorówna klasie C+ [chociażby zespół komentatorski]. 5. Dziwię się udziałowcom Ekstraklasy SA [czyli klubom], że pozwalają tym panom na takie eksperymenty. Po roku będą prosili się, żeby ktoś chociaż za połowę ceny kupił prawa. 6. Jak wygra "n" to od oglądania w tej stacji odstraszy "wytrawny" zespół komentatorski. Przepraszam, ale taki mam osąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukopal W domu bardzej opłacalne oglądanie,niż na dworze! IP: *.e-wro.net.pl 12.02.11, 15:57 Nawet jeśli płace za C+ 150-200 zeta, to moge obejrzeć swoją drużyne u siebie i na wyjezdzie ,nie musze 4 razy płacić za bilety,albo za dwie podróże do innych miast i do tego narażać się na huliganerie itp.historie. A pomysł z tym kanałem tv za 15 zeta,jest raczej finasowo niepewny, i zapewne jakościowo słaby,a kibic i tak by musiał płacić za niego jako dodatek ,więc i tak ,by zapłacił więcej,a poziom transmisjii , by raczej zniechęcił do naszej kopanej. Oczywiście,dobrze by było by nasza kopana była ogólnodostępna , ale czy wtedy by kibice nie woleli zostać w domu,po co chodzić na stadiony. Bez transmisjii w C+,zobaczymy że poziom naszej kopanej wcale nie jest taki wysoki ,jak się zdaje. Pozatym nie sądze ,by Ekstraklasa tv,zapewniła transmije w 3D lub HD. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybniazpatatajnia Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? 12.02.11, 16:00 w Polsce jest około 14 mln gospodarstw domowych więc nie wiem skąd im się wziął pomysł że kanał wykupi 12.7 mln abonentów, tyle to nawet nie mają sumarycznie wszystkie TV w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maćko Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 16:03 jeżeli by były transmisje wszystkich meczy z danej kolejki to bedzie bardzo dobre rozwiązanie, tylko wtedy by musiało powstak kilka takich kanałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 16:24 TYLKO NIE TVN ZERO PROFESJONALIAMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpool Ekstraklasa TV = upadek pilki w Polsce IP: *.240.120.212.dsl.dynamic.gibconnect.com 12.02.11, 16:30 Na co może liczyć Ekstraklasa TV? na moze 200 tys abonentow wariant optymistyczny Po 1 sezonie TV padnie a kluby zostana bez kasy Kto im tlye zaplaci, ja sie pytam z czego??? Kluby powinny zadzialac w tej kwestii, bo to w ich interesie. Najlepsze ligi swiata...nie maja swojej TV Premiership - miliardy placi kodowany SKy Anglia Premiera division - Placi nie kto inny jak C+ Espania Ligue 1 - C+ France Serie A - Sky Italia Bundesliga - Sky deuchland eredivisie - Setanta sports wiec jak najlepsi pokazuja nie tedy droga !!! ludzie zlapcie sie zaglowy i nie pozwolcie upasc i tak slabej lidze To ze C+ placi i pokazuje lige w super opakowaniu powinno byc zaszczytem dla ekstraklasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goool Re: Ekstraklasa TV = upadek pilki w Polsce IP: *.multimo.pl 12.02.11, 16:33 teraz na miejscu c+ obnizył bym oferte o 10-20 baniek i zobaczyłbym jak pan rusko jest przeganiany przez prezesow klubow niech najpierw znajdzie sponsora tytularnego bo jakos mu juz od 2 lat nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony to ten lato jest analfabetą? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 16:39 Bełkot w artykule straszny ale tak sobie policzyłem że oferta platform to 120 mln na rok czyli za trzy lata 360 bez konieczności produkcji i promocji. Kalkulują zaś że mieliby mieć PRZYCHODU na poziomie 156 mln rocznie minus koszt produkcji ok 50mln minus koszt promocji akwizycji obsługi etc... Nijak nie wychodzi że zarobią na tym kanale więcej niż z tych ofert które mają w tej chwili Jedyny zysk to być może lepsza dostępność ale to z drugiej strony oznacza spadek ilości widzów na meczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek.C Re: to ten lato jest analfabetą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:11 Te artykuły to balon wypuszczony przez Ruskow imbecyli. Zadajcie sobie proste pytanie. Otórz robią kanał Eks.zgoda.Gdzie go puszczą w eter jak? przez sat. to muszą wykupić transponder, jak dotrą do was gdy jasteście na platformach? A dla tych co nie są abon. plat.jak dostarczą kodowany sygnał? Jeden podniecał się pięcioma super meczami na rozegranych 120 meczów. Piękna liga nie ma co.Inny pisze,że prawdziwy kibic ogląda swoją drużynę na stadionie. Dodrze pisze,tylko co zrobić jak mieszkasz 400 km.od niej? Odpowiedz Link Zgłoś
zero-cin Re: to ten lato jest analfabetą? 12.02.11, 20:09 @ Bolek.C - "Zadajcie sobie proste pytanie. Otóż robią kanał Eks. zgoda. Gdzie go puszczą w eter jak? Przez sat. to muszą wykupić transponder, jak dotrą do was gdy jesteście na platformach? A dla tych co nie są abon. plat. jak dostarczą kodowany sygnał?" Dokładnie. Przy czym nie wymieniłeś wszystkich problemów. Wykupienie transpondera to nie wszystko, trzeba jeszcze załatwić transmisję HD (ktoś wie jakie to koszta?), że o 3D nie będę wspominał. A, jak powszechnie wiadomo, wszystkie nasze kluby to finansowe potęgi... Do tego trzeba jeszcze zdobyć koncesję, rok czekania najmarniej. Żadnej Ekstrak(l)asy TV nie będzie. Jak ktoś słusznie zauważył - to tylko negocjacyjny straszak. Swoją drogą - jak to jest, że w Polsce możemy oglądać ligę rosyjską, ukraińską, grecką, a nawet cypryjską (parę sezonów temu w Polsacie), a polskiej ligi za granicą nie można zobaczyć nigdzie? Ekstrak(l)asa SA nie potrafi sprzedać - choćby za grosze - nawet tych kilku najbardziej atrakcyjnych transmisji w HD, choćby jako promocji polskiej piłki i piłkarzy z ligowych boisk, a chce tworzyć własną stację telewizyjną? Wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo5 Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.aster.pl 12.02.11, 18:07 15zł to dość wygórowana cena jak na polską ligę, panowie z ekstraklasy popełnią błąd robiąc swój kanał stracą tylko kasę. Kto to kupi parę tysięcy osób i będzie wszystko. Ostatnio rozmawialiśmy wśród ludzi którzy oglądają ligę i stwierdzono że 8 zł to już dużo za kanał pokazujący tylko naszą ligę. Życzę powodzenia w upadku Ekstrakalsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darklew Ekstraklasa. Na co może liczyć Ekstraklasa TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:38 Nie sądzę, aby opłata była tylko za miesiące kiedy jest liga, jak to zrobić? A gdy w miesiącu będzie jedna kolejka np. w lutym to co, jedna czwarta opłaty? Czyli minimum 180 zł rocznie za parę tak naprawdę godnych uwagi meczów. W miesiącach gdy nie ma ligi - powtórki, mecze sparingowe, itp. Czy wiele osób byłoby gotowe do swoich pakietów dołączyć taki jeszcze jeden, wątpię. Właściwie już cała reprezentacja gra poza granicami, to kogo oglądać. Pomijam sprawy techniczne. Najpewniej jest to jedynie próba podbicia ceny, ale dosyć nieudolna. Piszę to w przerwie meczu Borussii, dziś oglądałem derby Manchesteru, mecz Arsenalu, itd. Paru Polaków widziałem w akcji. Pakietu za 15 zł tylko z ligą Polską nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś