Dodaj do ulubionych

Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln...

IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 12:58
Ewidetnie zasłużył na czerwoną kartkę.. ale jest jedno ale - chodzi o pewien bilans - nazwijmy to - szczęścia, farta, fuksa.

Przez niemal cały sezon Man UTd miał sporo szczęścia o decyzji sędziowskich bo sędziowie się sir Alexa po prostu nieco boją.
I gdy pomyłki zdarzają się na korzyść MU, wówczas jakoś nikt z zespołu nie spieszy z przeprosinami.

Nic w naturze nie ginie - Rooney w eczu z Wigan dopuścił się gorzego przewinienia i uszło mu to płazem, nie dostał nawet żółtej kartki.
Wcześniej po chamskim faulu nie został ukarany Scholes.

Obserwuj wątek
    • Gość: visitor Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.saint-gobain.com 07.03.11, 13:00
      To był ewidentny faul na czerwoną kartkę! Nie wiem co miał na myśli sędzia, który widział co zrobił Carragher. O mało nie doprowadził do rękoczynów między zawodnikami a później "rewanżu" Rafaela. Skandal!
    • Gość: Radek Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.limes.com.pl 07.03.11, 13:10
      Co za obiektywizm! Carragher powinien wylecieć z czerwoną a Rafael nie? Pięknie. Jeszcze napiszcie, że były trzy spalone przy bramkach Kuyta a United dominowało.
      Carragher powinien wylecieć bez dwóch zdań, ale sędzia uznał inaczej. Cyrk Naniego mocniej mógł wpłynąć na arbitra niż 'otoczenie' graczy Liverpoolu, które stanowił winowajca faulu i kapitan. Po prostu tłum! Chwilę później Rafael chciał połamać Lucasa i to był jego moment szaleństwa, który tutaj jest w cieniu, bo Lucas był na tyle sprytny, żeby uniknąć ataku. Powinien też wylecieć i byłoby po 10. Sędzia 2 razy się pomylił, ale przynajmniej sprawiedliwie z korzyścią dla obu stron. Poza tym United zasłużyło na porażkę i nie zbliżyli się nawet przez moment do remisu, więc zostawcie teksty o szansie odrobienia strat dla siebie.

Trzeba mocno dystansować się od waszych tekstów. Obecnie idzie to mocno w kierunku głośnych tytułów i taniego grania na emocjach czytelników. Obiektywne, merytoryczne teksty to domena już tylko nielicznych autorów Gazety. Niestety. Wiadomo, że złe wiadomości lepiej się sprzedają, ale sport nie potrzebuje wyłącznie ciekawostek, skandali czy dramatycznych historii. Dobrze było także czasami po prostu skupić się na samej grze.
      • Gość: MU-fan Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:26
        "... krwawiacego" ?? ktos widzial Naniego krwawiacego? ja myslalem ze spazmow dostal i nie wrocil bo sie glosnym placzem zmeczyl ...
        .. bedac fanem MU jakos niemoge zniesc pajacowania takich "nanich" czy bylych "christianow" - to jest pilka - tu sie gra a nie placze, kur.a!\
        i niechce oceniac czy to powinna byc "czerwien" czy wystarczyla tylko "zolc" ...
        ale -
        w meczu z chelsea niejaki David Luiz polowal na Rooney'a przez caly czas - tenze oczywiscie protestowal, pyskowal do sedziego itd - ale nie rozplakal sie jak dziecko !!!
        • Gość: 0skila Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.net.autocom.pl 07.03.11, 13:32
          Autor: Gość: MU-fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:26 widać, że jesteś dzieckiem NEO.
          • Gość: MU tak to sobie wymysliles ? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:26
            stop "placzkom" na boiskach !!
            stop dla "brutali" !!!
            niech to wkoncu bedzie "czysty" sport ;-)
            ..
            i tak nie zrozumiesz ;-)
        • Gość: L4 lokiec rooney'a IP: *.shh.co.uk 07.03.11, 13:45
          to chyba jednak sprawiedliwosc, ze Carra nie dostal 'czerwonej' (choc zasluzyl).. Rooney uniknal czerwonej kartki i kary 3 meczow zawieszenia, za lokiec wymierzony w Jamesa Mccarthy'ego z Wigan (co bylo bardzo cynicznym zagraniem, biorac pod uwage, ze zaden z nich nie byl przy pilce), w wyniku czego nie gralby i z Chelski i z LFC.

poza tym takich 'spiec' nalezalo sie spodziewac w meczu takiej 'wagi' :) to kontaktowy sport.. a placz Nani'ego byl po porstu..nie z tej piaskownicy :)

..Kuyt fever, Kuyt fever, he knows how to do it.. :)
          do tego wysmienity Suarez.. i just can't get enough! :)
          kolejny sezon wyglada obiecujaco!
      • Gość: Adam Kg Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 20:19
        A nie zauważyłeś, że to nie jest komentarz Gazety, tylko streszczenie, co biadolą angielscy dziennikarze?
    • Gość: adrian Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.196.193.52.threembb.co.uk 07.03.11, 13:34
      Też uważam, że sędzia miał podstawy by obydwóch wyrzucić, ale skoro nie zrobił tego w przypadku ataku Carraghera to byłoby wielką niekonsekwencją ukarać w inny sposób Rafaela. Meczu nie oglądałem, ale MU po prostu przechodzi (jako fan Chelsea mam nadzieję, że dłuższy) kryzys, ale meczu nie oglądałem żeby stwierdzić czy szanse na odrobienie strat by mieli. Faktem jest, że w 11 v 10 na pewno byłoby im łatwiej.
      Radzę poprawić kilka literówek - "szansę" to biernik l. poj. a mianownik l. mn. to "szanse",
      Rafael nie starł się z Luisem tylko Lucasem i jeszcze powinno być "łez" zamiast "leż" (a propos to nie wiem czy nie było w tym przesady, w końcu to dorosły facet niby)
    • Gość: ynwa Powinien wylecieć,ale gdybanie,że MU odrobiłby IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 13:50
      straty jest bez sensu ,bo mogłoby równie dobrze być 5:0 jak by się odsłonili kompletnie.
      Myślę ,że Jamie zostanie zawieszony i słusznie ,sam sędzia natomiast po za tym babole sędziował nieźle.
      • Gość: Bruno Re: Powinien wylecieć,ale gdybanie,że MU odrobiłb IP: *.knw.com.pl 07.03.11, 14:40
        Oczywiście, że nie zostanie zawieszony. Inaczej by było gdyby sędzia nie widział faulu, a w tym przypadku była nawet żółta kartka. Uważam, że już w kolejnym meczu sędziowie gwiżdżą przeciwko Man Utd. Nie wiem dlaczego tak jest, może to kwestia zbiegu okoliczności albo sympatii konkretnych sędziów. Działa to przecież w obie strony - taki karny z kapelusza, jak ten Smaillinga na Zirkowie był też w meczu Man Utd z Liverpoolem, a Gerrard dostał czerwoną kartkę za faul znacznie mniej brutalny, niż ten Carraghera z wczoraj.
    • Gość: ślina Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.internetia.net.pl 07.03.11, 14:08
      Nani był tak kontuzjowany i krwawiący, że aż przez pół boiska ścigał sprintem sędziego, żeby odegrać przed nim teatrzyk cierpienia. Hehe, a wszyscy przyzwyczaili się już do tego, że Ferguson ma sędziów owiniętych wokół palca...
      • Gość: zzz Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.cable.mindspring.com 07.03.11, 17:39
        Dokładnie - taki uraz, że skoczył na proste nogi - i zaczął krzyczeć... dopiero później położył się i zaczął płakać.

No niestety dorobił się już reputacji Krystyny Ronaldo.
    • Gość: obiektywna Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:29
      Jak to dopuścił się gorszego zachowania ?! Owszem Rooney zachował się chamsko i powinien obejrzeć czerwoną kartkę, ale Carragher wjechał mu prosto w nogi i całe szczęście, że jednej z nich nie złamał. To był ARCY brutalny faul i od razu powinna być czerwona kartka. Całe szczęście, że Nani nie ma złamanej nogi.
      img.mobypicture.com/21de0927afce7863fedde73237ae7d0d_view.jpg
      tu możecie zobaczyć uszkodzoną nogę Naniego.
    • Gość: krisss Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: 160.44.247.* 07.03.11, 14:38
      gdzie jest korekta???? poltran wam to tłumaczy???

"druzgoczącą porażkę"
      "zarys tabeli"
      "w przeciągu jednej kolejki"
      "kontrowersji, które nabrały tempa"
      "brutalnym w skutkach faulu"
      "Portugalczyk porażkę z Liverpoolem wspominać będzie w szeregach Manchesteru"
      "Znany Brytyjski publicysta"
      "spojrzeć na sytuację na własne oczy"
      "szczerość leż Naniego"
      "Występ .... stoją pod dużym znakiem zapytania"
    • timbwolf3 Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza 07.03.11, 15:21
      zgadzam sie , w przyrodzie nic nie ginie - Rooney powininen zostac zawieszony za lokiec z meczu z Wigan, Fergusson w glupkowaty sposob probowal go tlumaczyc; po 4 dniach, slabe sedziowanie Atkinsona w meczu z Chelsea (brak czerwonej kartki dla Luiza, dosc 'lekki' karny po faulu Smallinga), nastepnie brak czerwonej kartki dlaCaraghera, ale w sobote sedzia nie podyktowal ewidentego karnego po faulu Brambla na Arszawinie i nie uznal bramki Arszawina zdobytej z prawidlowej pozycji, nie spalonej;
      co do Caraghera, to komentatorzy sky sport stwierdzili ze gdyby byl to kyriagos czy Skrtel to bylaby czerwien; taka sama swieta krowa byl Neville ( w tym sezonie powinien wylecic 2 razy, w meczach ze Stoke); wiec Fergusson nie powinien tak biadolic, gorszy od niego jest chyba tylko Jose 05 Mourinho
    • Gość: dv Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 16:01
      Nie rozśmieszajcie mnie. Porównujecie chamski i specjalne wejście w Naniego do tego co zrobił Rafael? Brazylijczyk szedł na piłkę która mu uciekła i nawet nie trafił Lucasa. Carragher chamsko wszedł w nogi kiedy o dziwo piłka była z pół metra z boku. Do tego jakie zabawne było rzucenie się do obrony Lucasa. Szkoda, że tacy mądrzy nie byli jak Carragher próbował połamać nogę Naniemu...
    • Gość: fan lfc Premier League. James Lawton: To niedopuszczaln... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 16:58
      1. W pełni zgadzam się z tym że carra powinien zobaczyć czerwień
      2. Dopóki nie zobaczę oficjalnego komunikatu typu: "Nani kontuzjowany do końca sezonu", to wstrzymywałbym się z porównywaniem tego faulu z kontuzją Ramseya czy Eduardo. Rozciętą nogę to i ja miałem, a nie płakałem z tego powodu jak dziecko.
      3. Brutalność Carry = brutalność Rafaela (ale o tym to już zapominają)
      4. Błędny stwierdzeniem jest "że arbiter podją decyzje pod wpływem Gerrarda, co sugeruje Lawton, bowiem po pierwsze obok był Evra, po drugie arbiter wyciągnął kartkę zanim do niego ktoś podszedł (zob. powtórki)
      • Gość: fan lfc Re: Premier League. James Lawton: To niedopuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 20:10

no i mówiłem! 3 tygodnie przerwy w grze, płaczu i agresji jak przy 3 latach :( żenada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka