bez.komentarza
29.07.11, 17:04
Nie zgadzam się tylko z tym, że Tomasz Kuszczak "robi karierę". Żadnego występu w Hercie, w Manchesterze wieczny rezerwowy, błyszczał tylko w angielskim słabeuszu - WBA. Moim zdaniem Kuszczak zmarnował sobie karierę, bo ma 29 lat i ok, zdobył te trofea z Man United, ale jaką odgrywa rolę w tej drużynie? Można zrozumieć Jerzego Dudka, który przeniósł się do Realu odcinać kupony, ale postawy Kuszczaka nigdy nie rozumiałem. Widocznie uznał, że lepiej grzać ławę w gigancie niż być numerem 1 w średniaku. Moim zdaniem zmarnował swoje szanse, bo ani nie jest numerem 1 w kadrze ani w klubie. Chyba za wszelką cenę chciał udowodnić, że jest na tyle dobry, by być podstawowym golkiperem Manchesteru. Niestety, nie jest.
Najbardziej mi szkoda Grzelaka i Madeja, bo zapowiadali się świetnie. Dwaj magicy środka pola, szybcy, dobrzy technicznie. I nic wielkiego nie osiągnęli.
Mila - jak dla mnie fenomen pod tym względem, że 1) gdy zdobywał złoto U-18 grał na środku obrony, a teraz jest rozgrywającym, 2) wyjeżdżał bodajże do Vaelerengi Oslo jako czołowy piłkarz Groclinu i polskiej piłki, nie zrobił kariery za granicą, stracił tam formę, ale wrócił do Polski i odbudował się.