Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mecz ...

07.10.11, 19:18
Gdy wszyscy ze zdumieniem komentowali sytuację, w której Smuda, Brożek i Błaszczykowski spóźnili się na samolot i do Korei dotarli dzień później, zauważyłem, że kto wie, czy Błasczykowski nie okaże się najlepszym zawodnikiem na boisku. I tak było w rzeczywistości.
Chodzi o problem aklimatyzacji. Od początku uważałem, że na taki jednorazowy mecz przy tak dużej (7 godzin) różnicy czasu nie ma co się śpieszyć i jechać tam na 3 dni przed meczem. Wystarczyło dotrzeć tam na dobę, góra 36 godzin przed. Wypocząć po podróży, odbyć jeden trening, zagrać mecz i szybko wracać do Europy. Wszystko po to, by organizmy nie "zwariowały".
Jak wyglądali w tym meczu nasi piłkarze, widzieliśmy, ale nie wiadomo, jak będą wyglądali we wtorek z Białorusią. A jeszcze większe obawy można mieć, czy na dyspozycji nie odbije się ta podróż w dalszym okresie czasu. Przekonamy się w najbliższych kolejkach ligowych...
Obserwuj wątek
    • lee-zack Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mecz ... 07.10.11, 21:53
      Zgadzam sie z bobo ze Polanski nie przekonuje do siebie. Jak dla mnie to w kadrze moze grac nawet naturalizowany, półtora metrowy transwestyta z Marsa. Wazne zeby, jak powiedzial Kaczmarek, cos do kadry wnosil.
    • atur22 Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mecz ... 07.10.11, 21:55
      Jechac na drugi koniec globusa zeby zagrac mecz towazyski?? czy to naprawde jest potrzebne?? Nie mozna by zorganizowac czegos blizej i pograc nawet z drugoligowa druzyna z Angli czy Niemiec? Ciekawe ile PZPN wydal na taka wyprawe do Korei. Jeden bilet do Seulu to tak lekko 3000pln... a ich pojechalo ze 30 plus hotele,,, to tanio to nie wyszlo...Nie wiem czy inni tez maja takie odczycia czy tylko ja sie czepiam PZPNu...
      • maz-48 Re: Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mec 08.10.11, 09:31
        Koreańczycy zapłacili PZPN $200 tys. za ten mecz. Pokryli wszelkie koszty pobytu, zakwaterowania i przelotu w klasie biznes dla 36 osób.
        Zanim więc zaczniesz kogoś oczerniać, sprawdź najpierw, czy nie robisz z siebie głupka...
    • repres1 Który debil...? 07.10.11, 22:48
      Który debil wymyślił mecz w Korei?
      Za ciężkie pieniądze (podatnika) buduje się stadiony, na których banda nieudaczników nie potrafi zorganizować meczów.
      Widocznie przed ME'12 musimy zapoznać się z obcymi obiektami żeby nauczyć się grać na wyjeździe. U siebie podczas ME'12 będziemy się czuć jak na wyjeździe, bo nie gramy u siebie, więc będziemy się czuć jak na wyjeździe i pewnie dlatego gramy towarzysko na wyjeździe. Logika tak logiczna jak wszystko co się w PZPN dzieje.
      Potrzebne PZPN-owi te nowe stadiony jak rybie rower z ręcznikiem w schowku.
    • ja.ja222 Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mecz ... 08.10.11, 00:01
      Jak z tego wynika a także z poprzednich kopanin w piłkę zbyt późno jest aby poprawić grę drużyny ale zdecydowanie pan smuda powinien poprawić ambicje zawodników i wygrać Euro dzięki ambicji a nie umiejętnością.
      • kichchi Re: flappyhandski out ! 08.10.11, 01:06
        kompletne zero.
    • czterdziestyiczwarty Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mecz ... 08.10.11, 01:19
      Moze ow selekcjonerzyna z laski lesnych dziadkow zacznie wreszcie cwiczyc z zawodnikami stale fragmenty gry skoro sobie z nimi nie radza. To na pewno byloby korzystniejsze niz latanie samolotem pol swiata w te i z powrotem.
    • robznarnii Re: Reprezentacja. Kaczmarek: Chwilami to był mec 08.10.11, 04:29
      Bez przesady 3 dni i po jet lagu.
    • xnols Wawrzyniak znów się nie popisał. Nie chciało mu 08.10.11, 08:14
      się biec do piłki co kosztowało nas utratę bramki. Franek powinien mu za to sypnąć z bidonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka