Dodaj do ulubionych

Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra...

• 1malutki Czyli mamy byc primo Europejczykami, 09.11.11, 15:16
      secundo Polakami? O to przeciez chodzi w UE a sami sie tam pchalismy wiec teraz nie podnosmy krzyku:)
    • mgrusia Re: Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie t 09.11.11, 15:18
      Ten znaczek przypomina mi kota... hm koledze late biegnacego przez zarosla... ten super pomysl specjalistow "'designu'" powinien skonczyc sie w urzedzie pracy. Polski herb wszystkie druzyny narodowe powinny miec na koszulce i tyle. Flaga panstwowa deprymuje kolory strojow a symbolem od niepamietnych czasow jest orzel. Dla przypomnienia "kto ty jestes? Polak maly; jaki znak twoj ORZEL BIALY..."
    • mblasiak00 Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:26
      Droga Gazeto i ty PZP
      Zaczyna się od zdejmowania Krzyża a skończy się na zdejmowaniu Godła Państwowego.
      To już przerabialiśmy w 1939r, całkiem niedawno ale w PZPN już zapomnieli albo nie chcą pamiętać. Proszę nie podawać przykładów z ,,zachodu" z ,,Euuuuropy" bo to nie jest żaden autorytet ani moralny ani etyczny.
      Czyżby nadeszły czasy że naprawdę trzeba będzie bronić nie tylko Krzyża ale i ORŁA BIAŁEGO
    • opozycyjnykoalicjant co mnie obchodzi co noszą na zachodzie ???!!! 09.11.11, 15:27
      u nas zawsze na koszulkach był orzełek i nikomu to nie przeszkadzało, a teraz godłem polski stanie się logo zielonych dziadów ?!
      nie potrzeba nam żadnych nowych tradycji i porzucania narodowego patriotyzmu dla trenera z biedronki !!!

ORZEŁEK NA KOSZULKACH MUSI BYĆ ! KONIEC I KROPKA !!!!!
    • leewanda Re: Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie t 09.11.11, 15:28
      wkurzaja mnie takie komentarze typu a bo na zachodzie to jest tak a tak, a czy my zawsze musimy robić jak inni. Bądźmy do k.... nedzy sobą a nie kimś innym.
    • zawszevid Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:35
      Gadżety z nowym logo, będą mogli sprzedawać tylko ci, którzy zapłacą myto właścicielom nowego logo. Właścicielem logo z orzełkiem nie jest nikt, bo jako takiego nikt nie może zawłaszczyć i każdy może sobie wyprodukować i legalnie sprzedać gadżety z takim logo.
      A kto jest właścicielem nowego logo - ot i cała tajemnica!?
    • klosowski333 Re: Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie t 09.11.11, 15:37
      Malo mnie obchodzi co na koszulkach maja reprezentanci Francji, Hiszpanii czy Mozambiku. Od pierwszego historycznego meczu z Wegrami nasi reprezentanci mieli na koszulkach godlo Polski. To co wyprawia PZPN mnie jednak zupelnie nie dziwi, bo ci ludzie nie licza sie z nikim i z niczym, i od dawna przyzwyczaili nas, ze na ich profesjonalizm nie ma co liczyc. Reputacja PZPN jest taka jaka jest, nie przez przypadek przeciez.

• fides64 Polska upada tak jak przed rozbiorami! 09.11.11, 15:39
    • snoop Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:42
      Generalnie odpowiedziałbym Szczęsnemu i tym wszystkim melepetom z PZPNu przysłowiem mojego taty..

Jakby Ci na "Zachodzie" nasrali sobie na głowę, to i my mielibyśmy dorównywać do tego samego poziomu?

dziekuję dobranoc koniec imprezy, nie ma takiego niebycia!
    • wolny.kan.gur Re: Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie t 09.11.11, 15:42
      Myślę że masowy bojkot kadry do czasu zmiany decyzji przez PZPN załatwił by sprawę.
      PZPNowi zależy tylko na kasie, a gdy odpłyną sponsorzy to się banda opamięta.
    • zak_szirak Krzyzyka nie buchneli, za to orzełka na koszulkach 09.11.11, 15:45
      SRUUUUUU !!!!

zaczyna sie.
    • prawdziwy-moher Reprezentacja Nike z Polski...... 09.11.11, 15:45
      kontra Nike z Jamajki.Pozniej reprezentacja Adidas z USA zmierzy sie z Puma z Nigerii.To jest chore.
    • anemusek Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:46
      Proponuję zmianę: na serce niech wróci orzełek, a jak już koniecznie chcą gdzieś wcisnąć logo PZPN to niech je umieszczą na spodenkach, na zadniej części ciała (popularnej d...e) tam gdzie tą organizację maja wszyscy Polacy.
    • wydeusz Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:56
      Proponuję narodowy kompromis. Niech na koszulkach (i majtkach) będzie jeszcze krzyż.
    • grand_warszawa Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 15:56
      Bardzo serdecznie apeluję, aby wszyscy tak zaciekle popierający "nowocześność" przestali marudzić.
      Ci, którzy od dawna widzą, gdzie zmierza tożsamość Polaków i Naszej Ojczyzny wiedzą, że dramat rozgrywa się za Naszego życia i na Naszych oczach.
      Ten dumny Orzeł nikomu na zachodzie nie w smak.

Szkoda, że czerowny kolor na Narodowych strojach nie został zastąpiony różowym, a spodenki sukienkami. Bylibyśmy super fajną i pro-zachodnią reprezentacja pederastów.
    • tom.gorecki W logo jest orzeł. 09.11.11, 16:00
      Ale kibolki za głupie, żeby go zauważyć.
      O godlo nie proście - wam powinni zabronić sie pokazywać na ulicy, bo kompromitujecie Polskę.
    • chris_yyz Mam lepszy pomysl. 09.11.11, 16:01
      Zamiast orla powinien byc na koszulkach duzy krzyz.
      Bo obecnie godlem naszej ojczycny Polski Najjasniejszej jest wlasnie krzyz.
    • kradziej134 Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 16:05
      Dodam, że ta ankieta dotyczyła tego, czy logo jest trafne, czy się nam podoba, czy nie podoba!!! NIE BYŁO NAPISANE, że to się znajdzie na koszulkach naszych reprezentantów! Przydałoby się troszkę komuś główki naoliwić. Do tego teraz nie kupimy koszulki z godłem ,z logo, lecz czystą biało-czerwoną ze znaczkiem NIKE. Bo PZPN ma prawa do logotypu, zastrzegł sobie produkowanie koszulek z naszywką na piersi. Ta cała zgraj zuchwalców nie dopuści, by "kibolstwo" chodziło z ich logiem na piersi. A CO Z NARODOWOŚCIĄ? Mamy kibicować w koszulkach bez godła? ŻENADA!
    • wujek_dobra_rada6 Brak 'orzełka' mogę jeszcze darować, ale brak... 09.11.11, 16:07
      ...krzyża nigdy, Natychmiast mi tam dorobić czerwony pasek z góry na dół.
    • wilq9 Na meczu reprezentacji kibice powinii umieścić wie 09.11.11, 16:08
      Na meczu reprezentacji kibice powinii umieścić wielki transparent z napisem: "Lato!, gdzie jest orzeł?"
    • k.zwirski Kwestia orzełka 09.11.11, 16:08
      Nie podoba mi się, że "Gazeta" próbuje mnie do czegoś przekonać. Jestem przeciwko usunięciu z koszulek reprezentacji symbolu, który jest z nimi nierozerwalnie związany, który był na nich zawsze. Czy każdy polski piłkarz będzie od dzisiaj "marzył o grze" w koszulce z logotypem na piersi? Nie sądzę.

Artykuł sugeruje, że wszyscy przeciwnicy zmiany są niewykształceni, upośledzeni intelektualnie, mają problemy z formułowaniem argumentów, i ograniczają się do mało ambitnych pokrzykiwań ("won z kraju!", "pierdzistołki i leśne dziadki", etc.). Jest mi wstyd, że w ogóle muszę się tłumaczyć dlaczego wolę godło własnego kraju od komercyjnego logotypu PZPN, pełen obaw, czy nie wyzwą mnie od kiboli, faszystów i tym podobnych. To wszystko pokazuje, jak przerażająco niski jest u nas poziom debaty publicznej. Przerażająco smutny.

Związek nie wyjaśnia, czy rzeczywiście pytał ankietowanych o usunięcie orzełka z koszulek. Pytał kilkuset przypadkowych ludzi, czy podoba im się "nowy logotyp PZPN i reprezentacji". Tutaj nie ma nic o zamianie godła na logotyp. Zamiana jest faktem dokonanym, jest zakomunikowana w trybie oznajmującym, logotyp jest już zarówno znakiem PZPN, jak i reprezentacji.

Czy jest tutaj mowa o jakiś koszulkach? Czy takie są standardy konsultacji społecznych w demokracji? Przypominam, że wszystko dzieje się na pół roku przed Euro, kiedy miliony Polaków odlicza dni do czasu, kiedy nasi piłkarze (są, jacy są) wybiegną w koszulkach z orłem na piersi, by otworzyć największy turniej międzynarodowy, jaki kiedykolwiek odbył się w tym kraju (będzie, jaki będzie). Czy jest w tym jakaś logika? Dlaczego wrzucają ten logotyp akurat teraz, a nie rok, dwa lata temu, kiedy graliśmy same mecze towarzyskie? Czy naprawdę chodzi o to, że PZPN świetnie na nowym logotypie zarobi (w końcu trochę to niezręczne, umieszczać orzełka na takiej Cisowiance)?

Od "Gazety" oczekiwałem przynajmniej bezstronności w podawaniu faktów. Jest nowy logotyp, od wczoraj na koszulkach pierwszy raz w historii, w przededniu Euro, wielu się to nie podoba (tutaj wypunktowane argumenty) ale PZPN broni się tak i tak. Tyle. Resztę ocenia czytelnik. Tymczasem "Gazeta" sama przekonuje do decyzji związku (argumentem o najdłuższej tradycji w historii polskiej myśli: bo tak jest na Zachodzie): bo tak grają Holandia, Francja i nie wiadomo kto jeszcze. Brakuje jeszcze dyrektywy unijnej, ale takiej po prostu nie ma. Więc?

Ręce opadają.
    • atp-pl Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 16:15
      Na zachodzie juz dawno a my jeszcze nie! Jak to mozliwe ze nie zdazylismy jeszcze zmalpowac zachodu! A malpujemy juz prawie wszystko z wyjatkiem koszulek pilkarzy, Wstyd i skandal, jak mozna bylo zapomniec o koszulkach!
      Warto pamietac ze nasi sasiedzi (zapomnij o ukraincach, bialorusinach czy slowakach) ale wedle PZPN tych waznych z zachodu Niemcow, wszyscy maja logo wlasnego kraju. Ale my ciagle gonimy a Juz Mikolaj Rej powiedzial ze Polacy nie gesi i swoj jezyk maja, z wyjatkiem Laty i wszystkich pijaczkow z PZPN.
    • bunia72 Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 16:18
      Ludzie czy wy jesteście ślepi??? Przecież tam jest orzeł!!! Tylko że go tak zrobili w formie piłki. Moim zdaniem super ten znaczek wygląda :) ORZEŁ jest i korona!!! Się przypatrzcie!!! Ślepaki!!!
      • tom.gorecki Re: Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie t 10.11.11, 19:37
        bunia72 napisała:

> Ludzie czy wy jesteście ślepi??? Przecież tam jest orzeł!!! Tylko że go tak zro
        > bili w formie piłki. Moim zdaniem super ten znaczek wygląda :) ORZEŁ jest i kor
        > ona!!! Się przypatrzcie!!! Ślepaki!!!

Bunia. Daj spokój.
        Rozmawiasz z przygłupami - oni nawet nie są w stanie złożyć tego, co mówisz w sensowną całość.
    • sears31 Za logo sa pieniadze a za orzelka nie ma nic i to 09.11.11, 16:31
      trzeba zrozumiec...Gram dla tego kto placi a prywatnie moge w domu sobie powiesic 100 orzelkow i 1000 krzyzy roznej wielkosci a do tego kilka ksiezycow i gwiazd davida albo miec kilka statuetek buddy czy statue wolnosci,ale prywatnie w domu czy w kosciewle do jakiego maleze a nie sie z tym obnosic i obwieszac w sejmie albo w innych publicznych miejscach...ja gram dla pieniedzy i jest mi obojetne jakei logo bedzie na koszlce ale usi ktos za to zaplacic a przywatnie moge nosic co chce za darmo...darmo sie skonczylo .
    • czestochowa40 Bez orzełka na koszulkach. Skandal, łamanie tra... 09.11.11, 16:32
      Pilkarze bardzo oglednie wypowiadaja sie o nowym logo. Wiadomo nikt nie chce dzis zadzierac z kretynami pzpn."Fachowcy" dzialacze za kase, tlumacza zmiane logo tym ze reprezentacje czolowych klubow Europy nie posiadaja na koszulkach symboli narodowych.Dodam od siebie ze sa to CZOLOWE KLUBY EUROPY nie trzecia liga!!! Moze bez Orla Bialego pezetpeenowska reprezentacja bedzie miala szanse grania w 5 lidze europejskiej.Kretynom dzialaczom,przypomne slowa poety,PAWIEM NARODOW BYLAS I PAPUGA,Chyba te slowa przyswiecaly decyzji likwidacji Orla na koszulkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka