Dodaj do ulubionych

BRAZYLIA jest wielka!

19.07.04, 07:36
Jestem tak szczęśliwa i niewyspana, że powiem tylko:
Za nami Meksyk, przed nami Urugwaj.

Noo i ciekawe co teraz powiedzą ci, którzy psioczyli na "Brazylię B"?
A swoją drogą, ciekawy byłby pojedynek "składu A" z tzw. "składem B" :-))

Pozdrawiam wszystkich, którzy siedzieli w nocy i nie zniechęcili się
latynoskim mañana o 3.30. Warto było :-)
Obserwuj wątek
    • wasia Re: BRAZYLIA jest wielka! 19.07.04, 09:50
      To prawda, Brazylia to całkiem spory kraj: 8 511 965,00 km2 powierzchni
      całkowitej piechotą nie chodzi ;P

w.a
      • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 19.07.04, 09:54
        No proszę, jaki imponujący risercz koleżanka poczyniła :-)
        Ale cóż za upór wobec oczywistych faktów... Tak trudno przyznać, że nie ma
        lepszej drużyny w naszej galaktyce?
        • coatlicue Re: BRAZYLIA jest wielka! 19.07.04, 11:21
          Oj, jest, jest!!!! Warto było wstać o 2.30 i poczekać sobie (w międzyczasie
          zajęłam sie lekturą książeczki, więc nic straconego :P)..
          BRAZYLIA MISTRZEM AMERYKI, ŚWIATA, GALAKTYKI :D:D:D:D
          • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 19.07.04, 11:39
            Uwaga: nie wierzcie oficjalnym statystykom z meczu!
            Wcale nie było 4-0, tylko 5-0.
            Juan strzelił jak najbardziej prawidłową bramkę, której sędzia z wiadomych
            tylko sobie przyczyn nie uznał...
            Żeby nie było, że jestem zaślepiona miłością do Selecção (a jestem, jak
            najbardziej), dodam tylko, że Meksykanom należał się karny po faulu Gustavo
            Nery'ego (my favourite). W zamian dostali rzut wolny pośredni, który schrzanili
            dokumentnie :-))
            • Gość: kazio Re: BRAZYLIA jest wielka! IP: *.access.uk.tiscali.com 19.07.04, 17:57
              Nie ciesz sie bo chlopaki z Medellin i Cali wam dokopia
              • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 19.07.04, 18:09
                A dlaczego mam się niby nie cieszyć?

Chłopaki z Medellin i Cali czują miecz nad swoją głową, jak, nie przymierzając,
                Indianie prekolumbijskiej Ameryki, gdzie zwycięzcy kończyli grę, kopiąc zamiast
                piłki głowy pokonanych. Wystarczy wspomnieć ś.p. Escobara.
                Ale strach nie jest najlepszym doradcą.
                • 666cypis wielka lipa! 19.07.04, 18:24
                  jacyś tacy niedomyci,brudni...........
                  • brasilka2 Re: wielka lipa! 20.07.04, 12:04
                    Jestem przekonana, że stać cię na mądrzejsze komentarze. Nie zawiedź mnie!
                • Gość: Miki Re: BRAZYLIA jest wielka! IP: *.aster.pl 20.07.04, 09:31
                  Brasilka, moje gratulacje, meczu nie oglądalem, bo niestety, ale rano trzeba
                  było podnieść tyleczek do pracy, ale czytałem w Przeglądzie Sportowym. Zdaniem
                  przeglądu Meksyk by tłem dla Brazylii i nie mieli koncepcji. Tak, też czytałem
                  o tej nieuznanej bramce.
                  Gratuluje Brazylii i finał bedzie Brazylia - Argentyna.
                  Pozdrawiam.
                  PS.Jak tam walka o grilla.
                  • springerek [...] 20.07.04, 12:31
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 20.07.04, 12:51
                    Dziękuję za gratulacje :-)
                    Ja też wstaję rano do pracy, ale przecież są jakieś priorytety :P
                    Meksyk był rzeczywiście niemrawy, ale może to kwestia tego, że Brazylia nie
                    dała im pograć...
                    Akceptuję taki skład finału :-)
                    Też pozdrawiam.
                    PS. Walka jeszcze nie stoczona.
                    • Gość: kazio Re: BRAZYLIA jest wielka! IP: *.access.uk.tiscali.com 20.07.04, 14:42
                      A ja nie akceptuje bo bedzie Kolumbia - Brazylia i wielkie manto w finale
                      jakie Cariocas dostana od chlopakow Pablo Escobara
                      • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 20.07.04, 15:21
                        Kolumbia-Brazylia też może być :-)
                        Co za szczęście, że w składzie Brazylii jest tak mało cariocas :-))
                        Mam nadzieję, że masz świadomość, że cariocas to mieszkańcy Rio...
                        A co do reszty, okaże się w niedzielę.
                    • chicka6 [...] 20.07.04, 14:42
                      • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest krajem zacofanym jak i jej kibi 20.07.04, 15:19
                        Komentarz równie powierzchowny, jak i twoja wizja Brazylii.
                        Poza tym doświadczenie uczy, że nasze spojrzenie na świat odzwierciedla w
                        pewien sposób to, jacy jesteśmy.
                        Więcej pogody ducha!
                        • Gość: Miki Re: BRAZYLIA jest krajem zacofanym jak i jej kibi IP: *.aster.pl 20.07.04, 15:22
                          Muszę przyznać, że masz klasę. Bo ostatnio radziłaś mi, abym nie dyskutował z
                          głupkami. A Ty jesteś kibicem Brazylii. Czyli jesteś zacofana, zdaniem tego
                          pacana, który napisał post, na który odpowiadasz. Nie ma co reagować na takie
                          posty i dyskutować, bo okazuje się, że tylko dolewa się oliwy do ognia.
                          • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest krajem zacofanym jak i jej kibi 20.07.04, 15:26
                            Miki, mój drogi, dziękuję Ci za wsparcie :-)
                            Ja po pierwsze nie czuję się zacofana, a po drugie nie zamierzam wdawać się w
                            bezprzedmiotowe dyskusje.
                            Uważam tylko, że czasem na forum trafiają całkiem fajni ludzie, ale mają np.
                            zły dzień i dlatego piszą takie beznadziejne posty. Dlatego moja pierwsza
                            odpowiedź zawsze jest przyjazna. Później nie odpowiadam już wcale.
                            • Gość: Miki Re: BRAZYLIA jest krajem zacofanym jak i jej kibi IP: *.aster.pl 20.07.04, 15:31
                              Może i masz rację i właściwa taktyka.
                              • chicka6 [...] 20.07.04, 15:43
                                • Gość: Miki Re: a teraz wyliżcie sobie zwieracze brasilka i m IP: *.aster.pl 20.07.04, 15:49
                                  Ja nie będę z Tobą dyskutować, bo nie ma o czym rozmawiać z ludźmi, którzy mają
                                  inteligencję świnki Babe i mniej rozumu niż mój pies.
                                  My szanujemy zdanie innych, ale nikomu nie ubliżamy.
                                  To była moja ostatnia odpowiedź na twój post ( a w zasadzie pseudopost ) i
                                  zgłaszam Twoją wypowiedź do moderacji.
                                  Myślę, że Brasilka i wiele innych osób się ze mną zgodzi, że można kibicować
                                  różnym zespołom, ale nie powinno się sobie nawzajem ubliżać.
                                  Nie pozdrawiam. Gardzę takimi ludźmi.
                                  • wasia Re: swinki :) 21.07.04, 20:53
                                    Gość portalu: Miki napisał(a):

> Ja nie będę z Tobą dyskutować, bo nie ma o czym rozmawiać z ludźmi, którzy
                                    mają
                                    >
                                    > inteligencję świnki Babe i mniej rozumu niż mój pies.

Nie bede wypowiadac sie na temat kolezanki ocenzurowanej, bo nie widzialam jej
                                    wpisow, ale chcialabym przypomniec, ze Babe to byla swinka (a) z klasa, (b)
                                    wysoce inteligentna, wiec prosze jej nie obrazac :)

Co do bitwy o grilla, to brasilika robi wszystko, zeby sie nie odbyla, bog wie
                                    dlaczego ;) moze boi sie sromotnej przegranej?

pozdrawiam,
                                    w.asia
                                    • brasilka2 Re: swinki :) 21.07.04, 21:00
                                      Wasiu droga,
                                      Kto się boi konfrontacji???
                                      To ty zaszyłaś się gdzieś w leśnych ostępach i nie wyściubiasz stamtąd nosa.
                                      Może szukasz drewna na tego grilla? Przypominam, że węgiel wystarczy :-))
                                      Aha, już wiem - polujesz na dzikiego zwierza, co by było co na grilla włożyć :-
                                      ))
                                      • wasia Re: swinki :) 21.07.04, 21:04
                                        brasilka2 napisała:

> Wasiu droga,
                                        > Kto się boi konfrontacji???
                                        > To ty zaszyłaś się gdzieś w leśnych ostępach i nie wyściubiasz stamtąd nosa.
                                        > Może szukasz drewna na tego grilla? Przypominam, że węgiel wystarczy :-))
                                        > Aha, już wiem - polujesz na dzikiego zwierza, co by było co na grilla
                                        włożyć :- ))

Ja mialabym bac sie konfrontacji z takim slabeuszem, jak ty? Daje ci jedynie
                                        fory, bo wiadomo, ze bez nich nie masz najmniejszej nawet szansy na wygrana...

W materii polowania powiem jedynie, ze sie absolutnie nie zgadzam: starcza
                                        wegetarianskie szaszlyki, za dzikiem czy sarna biegac nie bede ;P

pzdr, w.a
                                    • Gość: Miki Re: swinki :) IP: *.aster.pl 21.07.04, 21:55
                                      Wasia, może i masz rację. Gdy moja żona przeczytała ten post, też zwróciła mi
                                      na to uwagę, co Ty napisałeś. Może i przecholowałem, sorry, zwracam honor. Ale
                                      słyszałem wypowiedź Kevina Bacona ( główna rola w filmie Footloose ) na jej
                                      temat i jego wypowiedź była negatywna, gdy porównywał ją z Mikem Tysonem.
                                      Powiedział: świnka Babe jest mądrzejsza niż Tyson. Ale być może spapugowałem
                                      wypowiedź, a nie w tym kontekście co trzeba. Tak więc sorry, jak mi się błąd
                                      wytyka, to umiem się przyznać. Choć przyznaję się bez bicia, nie oglądałem
                                      filmu o śwince Babe.
                                      A co do grilla, zdecydujcie się, szykuję formę, aby pogwizdać.
                                      Pozdrawiam.
                                      • wasia Re: swinki :) 22.07.04, 18:12
                                        Gość portalu: Miki napisał(a):

> Wasia, może i masz rację. Gdy moja żona przeczytała ten post, też zwróciła mi
                                        > na to uwagę, co Ty napisałeś. Może i przecholowałem, sorry, zwracam honor.
                                        Ale
                                        > słyszałem wypowiedź Kevina Bacona ( główna rola w filmie Footloose ) na jej
                                        > temat i jego wypowiedź była negatywna, gdy porównywał ją z Mikem Tysonem.
                                        > Powiedział: świnka Babe jest mądrzejsza niż Tyson. Ale być może spapugowałem
                                        > wypowiedź, a nie w tym kontekście co trzeba. Tak więc sorry, jak mi się błąd
                                        > wytyka, to umiem się przyznać. Choć przyznaję się bez bicia, nie oglądałem
                                        > filmu o śwince Babe.
                                        > A co do grilla, zdecydujcie się, szykuję formę, aby pogwizdać.
                                        > Pozdrawiam.

oczywiscie, ze mam racje, w przeciwienstwie do ciebie
                                        • brasilka2 zarozumialczyni ;P 22.07.04, 18:30

• wasia zlotousta wrednota ;P (n/txt) 22.07.04, 18:32
    • brasilka2 Re: BRAZYLIA jest wielka! 20.07.04, 16:02
      Wychodzimy z bagnistych moczarów na prostą drogę.
      Zaczyna się cywilizowane kibicowanie :-)
      • Gość: Miki Re: BRAZYLIA jest wielka! IP: *.aster.pl 20.07.04, 16:42
        Przyłączam się Brasilka. Mogę? Mam nadzieję, że tak.
      • deptta [...] 20.07.04, 16:44
        • Gość: Miki Re: Czy ten gostek"miki" zawsze musi straszyć lud IP: *.aster.pl 20.07.04, 16:46
          Odwal się.
        • Gość: Miki Re: Czy ten gostek"miki" zawsze musi straszyć lud IP: *.aster.pl 20.07.04, 16:50
          Po prostu stary, ciężko mi się czyta teksty, gdzie się innym forumowiczom
          ubliża. Nie odpowiada Ci, nie czytaj i nie odpowiadaj. Masz inne zdanie,
          wypowiedz je. Jak Ty masz inne, niż moje, uszanuję to. Ale nie musimy sobie
          nawzajem chyba ubliżać. Nie po to służy forum internetowe.
        • Gość: Miki Re: Czy ten gostek"miki" zawsze musi straszyć lud IP: *.aster.pl 20.07.04, 16:55
          I jeszcze jedno, nie musze straszyć, ktoś to zrobi bez uprzedzenia.
        • brasilka2 Re: Czy ten gostek"miki" zawsze musi straszyć lud 20.07.04, 16:59
          Brazylijski temperament nie polega na obrzucaniu wszystkich wokół wyzwiskami.
          Zresztą nie sądzę, żeby to było istotne w tym wątku, który traktuje o czymś
          zupełnie innym.
          Nie chciałbyś chyba deptta, żeby ciebie ktoś oceniał w ten sposób, więc i ty
          tego nie rób. To niesprawiedliwe i krzywdzące.

A co do zgłaszania postów moderatorowi, ten pomysł akurat popieram. Można
          zniżać się w coraz to niższe rejony dyskusji, tylko po co? Nie lepiej
          rozmawiać, jak cywilizowani ludzie? Chyba, że ktoś jest troglodytą, to się nie
          dziwię, że nie potrafi nic mądrego z siebie wykrzesać.
          • Gość: Miki Re: Czy ten gostek"miki" zawsze musi straszyć lud IP: *.aster.pl 20.07.04, 17:02
            I jeszcze jedno. Mieć jaja, to nie znaczy także obrzucac się nawzajem błotem.
            Zresztą dziwię się, jesteśmy kibicami różnych drużyn ( miałem nadzieję, że nie
            wrogami ), a tu proszę. Wielka rodzina, jaką można nazwać kibiców piłkarskich
            ubliża innym. No sorry, ja tak to rozumuję.
            Dzięki za popracie Brasilka.
            Ich begrisse sich Brasilka.
            • brasilka2 No i ktoś nastraszył skutecznie 20.07.04, 18:32
              Chyba ktoś zrobił porządek na forum :-) Brawo.
              Oby moderator częściej tu zaglądał - powiadamiany lub nie.
              • Gość: kazio Re: No i ktoś nastraszył skutecznie IP: *.access.uk.tiscali.com 20.07.04, 18:55
                Czyli jestes zwolennikiem tego brodacza oraz cenzury jaka on u siebie prowadzi
                COLOMBIA FOREVER
                • Gość: DIXI [...] IP: *.neonet.gliwice.pl 20.07.04, 19:03
                  • coatlicue Re: No i ktoś nastraszył skutecznie 20.07.04, 20:24
                    i kolejny przykład jak z braku sensownych argumentów sięga się po agresję, no
                    cóż po porstu sie nie dyskutuje...
                    p.s. BRASIL OLE!!!!!!!!! :D :D :D :D
                • brasilka2 Re: No i ktoś nastraszył skutecznie 20.07.04, 19:04
                  Nie, jestem za grą fair - na boisku i na forum :-)

No ciekawe, co nam Kolumbia pokaże...
                  • Gość: kazio Re: No i ktoś nastraszył skutecznie IP: *.access.uk.tiscali.com 21.07.04, 16:52
                    No to pokazali.
                    Te piekne kolumbijki wyssaly ze swoich chlopakow za duzo sokow i biedacy nie
                    mieli juz sil biegac po boisku
                    • brasilka2 Re: No i ktoś nastraszył skutecznie 21.07.04, 20:48
                      :-)) Gdyby Twoja teoria była słuszna, to Brazylijczycy by byli skazani na
                      porażkę w każdym meczu.
                  • Gość: Miki Re: No i ktoś nastraszył skutecznie IP: *.aster.pl 21.07.04, 19:59
                    Cześć Brasilka, widzę, że istnieje realna szansa na to, aby sprawdził się mój
                    typ na finał COPA AMERICA. Argentyna już weszła, a jestem więcej niż pewien, że
                    również wejdzie Brazylia.
                    PS: widzę że zrobiło się porządek na forum, może wreszcie inni forumowicze
                    przestaną innym ubliżać.
                    Pozdrawiam.
                    • brasilka2 Re: No i ktoś nastraszył skutecznie 21.07.04, 20:51
                      Cześć Miki.
                      Ja też jestem zdania, że dziś chłopaki nie zawiodą. Na wszelki wypadek zapewnię
                      im wsparcie live (kolejna nieprzespana noc, ech...).
                      Ps. Nie łudź się - niektórzy nigdy nie przestaną ubliżać, zbyt wiele
                      niewyleczonych kompleksów w nich drzemie. Jest natomiast nadzieja, że moderator
                      obudził się na dobre :-)
                      • Gość: Miki Najwyższy czas. IP: *.aster.pl 21.07.04, 21:59
                        Brasilko, dzisiaj będę oglądał mecz Brazylii z Urugwajem. Urugwaj mi się
                        podoba, ale nie da rady Brazylii. Brazylia z meczu na mecz się rozkręca. Tak
                        więc finał Brazylia - Argentyna.
                        PS. Nie łudze się, ale widze, że wreszcie zapanował na razie względny porządek
                        i co poniektórzy nie przeczytają swoich wypowiedzi. A jak widzę, to poruszenie
                        tematu straszenia moderatorem zadziałało. I uważam, że takie opinie powinny być
                        częściej moderowane. Tak jak cały wątek na temat GKS Katowice, bo już go nie
                        widzę.
                        • Gość: geo Re: Najwyższy czas. IP: *.165.99.40.Dial1.Detroit1.Level3.net 22.07.04, 23:48
                          Dolacze sie do dyskusji; widzialem oba mecze polfinalowe.
                          Brazylia z ledwoscia weszla do finalu, i nie daje jej zbyt duzych szans z
                          Ardentyna. Zobaczymy to w niedziele.
                          • Gość: szaron Re: Najwyższy czas. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 15:48
                            Jedno co pewne - na tym forum panuje CENZURA. Nie widziałem tych skasowanych
                            tekstów, ale nie wierze że ąz tyle nadawało sie do wycięcia. Zostają same
                            bezpłciowe posty towarzystwa wzajemnej adoracji.

Nie wątpie że kilka moich postów z innych wątków też pójdzie pod topór kata.

Przestaje mnie dziwić czemu jest tu tak mało tematów pozakładanych.

Pozdro... dla kumatych;)
                            • Gość: Miki Re: Najwyższy czas. IP: *.aster.pl 26.07.04, 10:50
                              Między innymi i ja zostałem obrażony. Dlatego poruszyłem temat kasowania
                              chamskich postów. I to nie ma nic wspólnego z cenzurą. Ale nie wiem, czy było
                              by Ci miło, jakby ktoś Cię nazwał Kut..., Ci.., pala.... Jeżeli naprawdę jesteś
                              taki kumaty, za jakiego się uważasz, to domyśl się, co powinno byc w
                              wykropkowanych miejscach.
                              Nie pozdrawiam Cię, bo obaj jesteśmy nie kumaci. Ja przynajmiej nie kumam
                              Twojego postu, a Ty nie kumasz, dlaczego tyle było pokasowanych.
                              PS: Jak Ci się niepodoba, to nie musisz tu zaglądać. Na siłę nikt Cię tu nie
                              prosił.
                              • Gość: kazio Re: brasilka2 IP: *.access.uk.tiscali.com 26.07.04, 11:43
                                No to udalo sie wam wygrac fuksem ale moja teoria jednak zwyciezyla bo
                                Kolumbijka wygrala w wyborach miss czegos tam w Chinach.
                                One zawsze wygrywaja a o Brazylijkach cichutko
                              • Gość: Miki Brasilka2 IP: *.aster.pl 26.07.04, 12:22
                                Gratuluję i pozdrawiam Cię serdecznie.
                                Jednocześnie podziwiam Cię za Twoją wiarę w Twoją ulubioną Brazylię i chyba
                                dzięki temu wygrała.
                            • Gość: Miki Re: Najwyższy czas. IP: *.aster.pl 26.07.04, 17:13
                              Na pewno, jak będziesz obrażał ludzi na forum, to będę pierwszy, który zgłosi
                              Twój post do moederacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka