Dodaj do ulubionych

REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjonerem

11.09.04, 21:38
BRAMKARZ:
Jerzy Dudek
OBROŃCY:
Arkadiusz Głowacki,Jacek Bąk, Dariusz Żuraw, Marcin Baszczyński
POMOCNICY:
Kamil Kosowski, Euzebiusz Smolarek, Mirosław Szymkowiak, Jacek Krzynówek
NAPASTNICY:
Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski
Obserwuj wątek
    • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 11.09.04, 22:10
      Kosowski na prawej?
      Smolarek na środku??
      Głowacki na prawej???
      Baszczyński na lewej????
      Czy dobrze zrozumiałem?!
    • lifetec Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 11.09.04, 22:39
      Chodzi przede wszystkim o nazwiska. Nie trzymajmy się tak kluczowo konkretnych
      pozycji. W dzisiejszym footbolu trzeba umieć zmieniać "skrzydła" i pozycje na
      boisku. Taki Darek Żuraw może zagrać: stopera, obrońcę skrzydłowego,
      defensywnego pomocnika jak trzeba pobiegnie do przodu i strzeli zwycięską
      bramkę bo jest uniwersalny i wszechstronny. W naszej kadrze mało jest takich
      jak On i dlatego takie są wyniki!!
    • piotr33k2 Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 11.09.04, 22:44
      na dzisiaj to rzeczywiście po dodaniu kilku nazwisk np.hajto czy niedzielan lub
      kryszałowicz optymalny skład kadry.z tego co wiem to smolarek moze grać na
      środku pomocy ,to zawodnik dość uniwersalny w ataku też grał .
    • Gość: Arti Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.bloknet.org / *.org 11.09.04, 22:48
      Głowacki?? - tak ale jak wróci do dawnej formy
      Baszczyński?? - przecież on nawet we Wisle nie ma pewnej posady, z resztą już
      grał w kadrze i pokazał że niewiele potrafi
      Szymkowiak?? - to nie jest rasowy rozgrywający, za wolny, słabiutka technika i
      bardzo ale to bardzo niecelne podania
      Frankowski??? - juz był próbowany i nic z tego nie wyszło i już nigdy nie
      wyjdzie

Moje typy to:
      Dudek (Boruc)
      Hajto, Bąk, Kłos (Głowacki, Wojtala), Rząsa (Żewłakow)
      Kosowski (Karwan), Zdebel (Sobolewski), Mila (Surma, Burkhardt), Krzynówek
      (Goliński)
      Żurawski (Olisabebe, Smolarek), Wichniarek (Niedzielan, Włodarczyk)
      • piotr33k2 Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 11.09.04, 23:32
        golinski? niech sie chłopiec troche podszkoli w przyjmowaniu i podwaniu piłki
        bo na razie to nadaje sie ale chyba do c lub d, zdebel ? juz był i nic nie
        wniósł ,karwan? chyba żartujesz może jak sie weżmie za siebie to pwróci do
        jakigoś przyzwoitego poziomu,żewłakow? przeciętny gracz o przeciętnych
        umiejetnościach jakich pełno to samo rząsa ,baszczynski jest o wiele lepszy od
        jednego i drugiego ,walczy lepiej a i do do przodu ze zwodem i dośrodkowaniem
        potrafi pójść ,nie boi sie nikogo co żewłakowowi szczególnie jest obce .
        pozatym z braku laku lepszy jest w szerokiej kadrze chimeryczny ale potrafiący
        dokłądnie prostopadle podać szymkowiak niż lewandowski ,to samo z frankowskim
        może nie do pierwszego skłądu ale na ławke napewno zasługuje i są takie mecze
        że akurat franowski idealnie by wykorzystał sytuacje
        podbramkowe .
      • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 12.09.04, 13:13
        Arti miło być na poważnie.

Coś to za zupę nam tu ugotował.

I jeszcze to ocenianie wiślaków - co ty pucharowych meczów nie widziałeś?!
    • Gość: Figo Fago Niezła jedenasteczka IP: .51.247.* / 80.51.247.* 11.09.04, 23:55
      Szczególnie ten pomysł z Darkiem Żurawiem mi się podoba.
      • lifetec REPREZENTACJA POLSKI 12.09.04, 07:39
        Pewnie, żę wątek jest serio. Przecież tu chodzi o Wasze, Nasze typy. Ja Ty co
        obstawiłem to pewnie, że można ich zastąpić (oprócz Dareka Żurawia bo jest
        naprawdę uniwersalny) ale kim zastąpić! Podaj Swój typ i ..... zostań
        selekcjonerem!
    • a.adas Ten watek jest serio? 12.09.04, 01:46
      Bo jesli tak, to:
      Dudek - (dwa mecze bez wrzuconej bramki, może jeszcze wybroni jakiś mecz w
      kadrze?)
      Żewłakow (na lewą stronę, Rząsa nie lepszy, a solidnych lewych obrońców w
      Polsce jak na lekarstwo)
      Bąk
      Głowacki (mimo wszystko zostawiłbym tą parę stoperów)
      Hajto (aż żal pisać, bo Tomuś to straszny @#$%%##$%, ale obrońców bocznych w
      Polsce mało albo jeszcze mniej, no i od dwóch lat woli grać w środku)
      Krzynówek
      def. pomocnik (tylko kto?)
      Mila (Zdebel)
      Smolarek (ale nie gra w Feyenordzie) lub Gorawski, Kosowski a może... Geworgian?
      Żurawski
      Niedzielan (Włodarczyk)
      Jeśli nie na serio, to chciałbym przypomnieć selekcjonerowi polską kolonię w
      Austrii. Chłopcy Bońka, Engela, Wójcika, Piechniczka, Apostela, a nawet
      Strejlaua czekają na powołanie.
      • Gość: Salvatore No pewnie że serio IP: .51.247.* / 80.51.247.* 12.09.04, 13:57
        A powiedz mi dlaczego ma grac taki Kosowski, Rasiak i paru innych co w swoich
        klubach grzeja ławę albo fotelik na trybunach, a wciąż pomijany jest wyjatkowo
        solidny, zbierający wysokie noty (patrz Kicker) i przede wszystkim regularnie
        grający w Hannoverze Dariusz Żuraw? Dziesiątki piłkarskich miernot dostaje swoją
        szanse a On nie? Dlaczego pytam? Bo Janas nie zarobi na Jego ewentualnym transferze?
    • lifetec Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 12.09.04, 09:21
      Dlaczego wszyscy kurczowo trzymają się nazwisk w polskiej piłce. Za duże
      przywiązania proszę państwa i za dużo "gwiazd" w naszym footbolu. I tym
      sposobem nasz pozim piłki jest na równi pochyłej. Ale może to i dobrze.
      Osiągnijmy dno a później tylko do góry. Taki Oli gra jak mu jest reprezentacja
      potrzebna! Rasiak - nie gra w poważną piłkę od 4 miesiący!!!- a wychodzi na
      Anglię. Dać szansę rzemieślniką, którzy będą grali a nie gwizdą które tylko
      świecą. Co zrobił Otto Rehhagel z Grecją !!? Przecież oni w ostatnichME nie
      mieli żadnej gwiazdy a ośmieszyli całą Europę.
    • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 12.09.04, 13:09
      To ja po raz kolejny podam "swoją" jedenastkę - ustawiwnie na boisku jest tu
      kluczowe.

Dudek(jeśli będzie podawał do obrońców od pierwszej a nie od 70 minuty)
      jak nie to Boruc(to samo) albo Majdan.
      Baszczyński,Głowacki,Bosacki,Dudka
      Krzynówek,Szymkowiak,Burkhardt,Smolarek
      Żurawski,Niedzielan

A jak przegrają dwa mecze w takim składzie, to niech wracają:
      Matysek,Hajto,Wałdoch,Kłos,Żewłakow,Koźmiński,Świerczewski,Kałużny,Iwan,
      Żewłakow,Alisabebe i Engels.
      • Gość: Concept Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.wielun.tzg.pl 14.09.04, 15:12
        No niby fajna jedenastka, ale niestety nie optymalna. Pozwolę sobie tylko
        wymienić jedno nazwisko: Dariusz Żuraw. Co by nie mówic według Kickera to
        obecnie najlepszy Polak w Bundeslidze. Nawet krzynówek ma nizsze noty.
        • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 14.09.04, 17:07
          Akuratnie nie widziałem ostatnio(a może nigdy?) jak gra Darek Żuraw, dlatego
          trudno mi się jest do tego jest ustosunkować. Ale widziałem Bosackiego i Hajtę
          jak grali, a później jak zostali ocenieni(Bosacki naprawiał wszystkie błędy
          Hajty, ale dostał niższą notę), dlatego z przymrużeniem oka przyjmuje noty tego
          kickera.
          • Gość: Salvatore Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: .51.247.* / 80.51.247.* 14.09.04, 17:43
            Musi coś grać bo wbrew temu co mówią nasze gwiazdki wracające z Zachodu z
            podkulonymi ogonami (np. Karwan, Kuszczak, Kłos) tam nie gra się w pierwszej
            jedenastce dlatego ,że trener kogoś lubi. Tam żeby grac nawet w przeciętnym, ale
            solidnym klubie jak Hannover trzeba coś soba reprezentować. A tak się składa, że
            Żuraw jest podstawowym piłkarzem tego klubu już czwarty sezon (3 w pierwszej i 1
            w drugiej lidze). Ilu polskich piłkarzy może się czyms podobnym pochwalić?
            Wałdoch, Hajto, Wichniarek i pewnie juz niewielu innych. Dlatego wydaje mi się
            ,że powinien dostac szansę w reprezentacji.
            • mmassive Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 14.09.04, 23:56
              Lubię takie zabawy:) Na początek chciałbym zwrócić uwagę na smutny fakt,
              że "gwiazdy" nam się starzeją - dla Dudka, Bąka, Hajty, Kłosa czy Rząsy obecne
              eliminacje pewnie są ostatnimi w ich karierze. Pozostaję przy zdaniu, że walkę
              o MŚ 2006 powinien stoczyć w całości Paweł Janas, bo takie roszady w środku
              eliminacji tylko powiększają bałagan. Niemniej, mam swoje typy.
              Ustawienie 1-4-4-2.
              Bramkarze:
              Dudek gra w świetnym klubie, ale nie miał jeszcze w kadrze "meczu życia", jak
              Woźniak z Francją, Matysek z Norwegią czy Majdan na MŚ z USA. I właśnie Majdan
              powinien obecnie być najgroźniejszym konkurentem Dudka. Ale wadą obu
              dżentelmenów jest ich wiek (Dudek 31, Majdan 32). Trzeba dookoptować jeszcze
              jakiegoś młodszego. Niezły jest Boruc. A najinteligentniejszy Kuszczak! Zarobi
              na spokojną sportową emeryturę, nie mając na koncie chociażby jednego
              pierwszoligowego występu:)
              Obrońcy:
              Obecne flanki, czyli Żewłakow z Rząsą to obrońcy starej generacji, bez
              inklinacji do gry ofensywnej. Wiemy, na co ich stać, tak więc w meczach
              towarzyskich dałbym się ograć młodym zawodnikom z Amiki: Wojtkowiakowi i Dudce -
              mimo ostatnich słabych występów tego ostatniego. Nie ma sensu szukać wśród
              doświadczonych zawodników ligowych - tę dwójkę można jeszcze czegoś nauczyć.
              Na środku dwójka Bąk-Głowacki robi solidne wrażenie. Mam nadzieję, że Głowa
              wyciągnął wnioski z meczu w Chorzowie i już się nie da wkręcić w ziemię. Są oni
              niestety kontuzjogenni- w odwodzie mamy weteranów Hajtę i Kłosa, jeszcze jest
              Bosacki - partner Hajty z Norymbergi, ale to wszystko są przewidywalne, zgrane
              karty. Wśród młodych najkorzystniej prezentuje się Mowlik z Lecha, obserwować
              należy Wojciechowskiego z Zabrza. Co do Baszczyńskiego - grał w meczu ze
              Szwecją i został zmasakrowany. Dla mnie nie ma tematu Baszczu w kadrze.
              Pomocnicy:
              Lewa pomoc:Krzynówek i koniec dyskusji. Szkoda, że musi ustępować pozycję
              Kosowskiemu. Ten drugi obecnie to dla mnie rezerwowy robiący wiatr w ostatnim
              kwadransie. W środku jeden z dwójki Mila - Szymkowiak, pod warunkiem, że ten
              ostatni nie będzie tak często dyskutował i załamywał rąk. Defensywnym
              pomocnikiem może być ktoś z dwójki: Rachwał-Jarzębowski. Lewandowski, Radomski
              i Kukiełka mnie nie przekonują. Ten ostatni strzelił w kadrze trzy gole, ale są
              to trafienia z San Marino, Nową Zelandią i Wyspami Owczymi... A duet R-J to
              typowe zadziory, którzy prędzej padną niż dadzą przejść przeciwnikowi (patrz
              mecz w Chicago). Uwaga na Juszkiewicza z Zabrza.Prawa pomoc? Może Madej, może
              Smolarek... Raczej żaden nominalny lewy pomocnik.
              NAPAD:
              Pierwszeństwo ma para Wisły: Frankowski-Żurawski. Realu nie rozmontowali, ale
              Austrię, Walię, Irlandię Płn. czy Azerbejdżan - czemu nie?. Jeszcze jak im się
              doda Szymkowiaka - może być niezłe kino;) Dobry technicznie jest Kryszałowicz.
              Włodarczyk przez okres gry w Widzewie nauczył się wykorzystywać choćby cień
              okazji. Jeleń i Rasiak to zawodnicy, na których cały zespół musi harować. Nie
              stać nas obecnie na taki luksus. Niedzielan dobry na mecze, gdzie musimy grać z
              kontry. W żadnym wypadku jako rezerwowy!
              • Gość: geo Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.cvx.algx.net 15.09.04, 03:33
                Niezly sklad i uzasadnienie (haha bo mam podobny).
                Dudek(Boruc) - to najlepsi bramkarze
                Bak i Glowacki - srodkowiobroncy
                Bieniuk, Dudka - boczni
                Rachwal lub Jarzebowski - defensywni pomocnicy
                Krzynowek, Kosowski (Smolarek)- skrajni pomocnicy
                Golinski -ofens. pomocnik
                Zurawski i Wlodarczyk - napastnicy
                Ale, jak to powiedzial nasz supertrener Piechniczek, w Polsce nie ma lepszych
                zawodnikow niz ci, co grali przeciwko Anglii.
                hahahahaha
                • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 15.09.04, 11:33
                  Przecież było mówione, że waraint z lewym na prawej nie ma sensu.
                  Bieniuk to raczej na środek. A grzechem jest nie dawać Baszcza do składu.
                  Szczególnie, że grają już tam Wiślacy, więc byłoby zgranie. I dawanie
                  ofensywnego i defensywnego nic nie daje. Obaj muszą grać zarówno z tyłu jak i w
                  przodzie.
                  >>Zobacz mój skład.
              • Gość: Mike Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 19.09.04, 11:03
                Moim zdaniem najlepszym pomysłem jaki podałeś w swoim składzie jest Jarębowski
                ten chłopak walczy na boisku o każdą piłkę a nie jak Szymkowiak po kilku nie
                udanych akcjach z jego strony bądż ze strony jego kolegów z boiska obraża sie i
                przez resztę meczu stoi podobnie jest z Kukiełką i Lewandowskim a co do Rachwła
                to szczerz mówiąc nigdy sie nad tym nie zastanawiałe ale teraz po przeczytaniu
                tego co napisałeś myśle że ma podobny charakter do Jarzęboskiego i napewno we
                dwóch prędzej rozbiją ataki anglików niż te dziady z domu starców
            • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 19.09.04, 22:04
              Przyznam się, że dziś pierwszy raz zobaczyłem(przy okazji czerwonej kartki) jak
              wygląda Dariusz Żuraw. I powiem ,że nie wzbudził on u mnie swoim wyglądem
              jakiegoś zaufania. A średnia to mu się chyba po tym spotkaniu troszkę obniży.
    • Gość: Miki Też zaproponuję mój skład IP: *.aster.pl 15.09.04, 03:47

Ustawienie 1-4-4-2

Bramkarz: Boruc

Obrońcy: Hajto, Głowacki, Bąk, Jarzębowski

Pomocnicy: Zdebel, Szymkowiak ( rzuty wolne ), Kosowski, Krzynówek

Napastnicy: Żurawski, Włodarczyk

Rezerwowi: Dudek, Żuraw, Smolarek, Frankowski, Strąk.

Pare słów komentarza:
      Padały opinie, że Majdan. Nie sądzę, aby był w wyśmienitej formie. Więcej czasu
      i reklamy ( jeśli można tak to określić ) pochłania mu Doda ( jej wypowiedzi na
      temat ich związku - występy w jej teledysku ). Miałem również dylemat, czy do
      Żurawskiego dac Frankowskiego. Zarówno wariant z Frankowskim, jak i z
      Włodarczykiem jest wariantem optymalnym, ale jedno jest pewne - na pewno
      Żurawski musi grać od pierwszych minut. Do rezerwy dałbym jeszcze Niedzielana,
      ale on musi być w pełni sił. Na pewno nie widziałbym Rasiaka. Facet nie gra, tu
      na forum czytam, że ma problemy z przebiciem się do składu Sieny. A dałbym se
      spokój z Olisadebe. Ciągle coś, ciągle jakaś kontuzja. A bywało tak, że niby
      kontuzja, a ne mecze Ligi Mistrzów w zeszłym sezonie nagłe ozdrowienie.
      Wchodził jako rezerwowy i strzelał bramki. Jest to dowód, że Olisadebe ma kadrę
      gdzieś. A tak w ogóle, to trzeba dać szansę młodym zawodnikom. Nie skreślałbym
      też Mili. Ma szansę być podstawowym graczem i kluczowym, tylko musi zmienić
      nastawienie. nie może wypowiadać się, że nie mieliśmy szans. Bo szanse zawsze
      są, tylko trzeba w nie uwierzyć. No i w słabszej dyspozycji jest Żewłakow.
      pokazał to wczorajszy mecz Ligi Mistrzów Valencia - Anderlecht.

Tyle słów ode mnie. Pozdrawiam kibiców wszystkich polskich drużyn.
      • Gość: Concept Jedna poprawka IP: *.wielun.tzg.pl 15.09.04, 10:09
        Przydałaby się jedna poprawka, bo skład przyzwoity. Dariusz Żuraw w pierwszej
        jedenastce a nie na ławie. Nie stać nas aby tak dobrych piłkarzy sadzać na ławce.
    • Gość: Jan Tomaszewski Ja powinienem byc selekcjonerem IP: .51.247.* / 80.51.247.* 17.09.04, 22:54
      Bo tylko ja wiem co zrobić żeby zatrzymać Azerbejdżan i Walie a nawet tych
      kasztanów Austriaków. Angli zatrzyamć się nie da bo tylko ja to potrafie.
    • Gość: gracz Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:43
      moze sklad reprezentacji skladac z najlepszych formacji klubowych one sa zgrane
      z soba np.lewy napad lewa pomoc lewy obronca itd.albo napad z jednego klubu
      pomoc z drugiego obrone z innego- oczywiscie najlepsze formacje w dr. pozdrawiam
      • odadijan Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 20.09.04, 01:46
        Tak czytam te wszystkie bzdury,tą żonglerke nazwiskami i dochodze do jednego
        wniosku. Przede wszystkim trener spoza układów PZPNowskich,najlepiej młody
        (Kosecki, Ziober,Trzeciak)albo zagraniczny(tylko broń cie panie Boże miernota z
        Czech czy innych Rumunii, ewentualnie (i chyba najlepiej Kasperczak)
        • Gość: GRACZ Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:04
          Masz racje-ale twoje wywody tez do takich naleza 'odadijanie'.Twi ulubiency cos
          szybko kariery konczyli, wiec powiedz czy by im sie chcialo-mam wrazenie ze to
          tylko nazwiska,dla nich liczy sie 'kasa'bo po prygodzie zagranicznej za
          marne 'zl' to nie chcialo sie bigac. Nasza kadra za malo rozgrywa meczow inie
          sa zgrani .Zeby punktow nie tracili w rankingu ,organizowac mecze w wolnych
          terminach kadra1 zkadra 2 lub mlodymi U-19,U-20
        • Gość: GRACZ Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:09
          Masz racje-ale twoje wywody tez do takich naleza 'odadijanie'.Twi ulubiency cos
          szybko kariery konczyli, wiec powiedz czy by im sie chcialo-mam wrazenie ze to
          tylko nazwiska,dla nich liczy sie 'kasa'bo po prygodzie zagranicznej za
          marne 'zl' to nie chcialo sie bigac. Nasza kadra za malo rozgrywa meczow inie
          sa zgrani .Zeby punktow nie tracili w rankingu ,organizowac mecze w wolnych
          terminach kadra1 zkadra 2 lub mlodymi U-19,U-20 itp.mozna zaprosic dr. z kraju
          wylosowanego do MS,ME by zapoznac sie z ich stylem gry. pozdrawiam
          • odadijan Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 20.09.04, 12:58
            mniejsza o nazwiska... tu chodzi o cały chory system. Ja podałem przykładowe
            nazwiska, zresztą taka jest ostatnio moda ( patrz Niemcy, czy Holandia). A mnie
            chodzi o (a nie chciałem tego pisać)Piechniczka, Kolatora,Apostela, Lenczyka i
            innych panów z Wydz Szkolenia, którzy juz dawno powinni sie wnukami zająć.
            Realia piłkarskie sie zmnieniaja, a włodarze ci sami.Zresztą na to szkoda słów..
            • odadijan Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 20.09.04, 13:03
              aha.. chłopie a inni to grają więcej meczy. Puknij sie w czoło, najlepiej
              pytą.Holandia zagrała z Czechami w nowiutkim garniturze, wcześżniej nie
              chodzonym i co.?
              Aha,i już widze jak przeciwnik z eliminacji przyjedzie na mecz tow. miesiąć
              przed tym o punkty i nam pokaże jak ich ograć.
              • Gość: gracz Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:35
                rozumie -czesto walisz sie wczolo ta swoja pyta bo nie potrafisz zrozumiec tak
                krotkiej wypowiedzi uwazaj na czolo a szczegulnie na pyte pozdrawiam
    • Gość: bob Re: Ten skład wygra wszystko . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:55
      Bramkarz :Kolator
      Obrońcy : Janas, Piechniczek, Strejlau, Żmuda
      Pomocnicy : Kręcina, Apostel, Stefański, Ryszka
      Napastnicy : Listkiewicz, Skorża
      • Gość: tom Poważnie IP: *.kliczkow.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 15:14
        Chciałem napisać, że te forum ma sens. I dużo profesjonalnych opini i porad tu
        przeczytałem. A co do ostatniej wypowiedzi "bob,a" ten skład t ojak najszybciej
        do iraku piechotą!!
      • fifakk Re: Ten skład wygra wszystko . 20.09.04, 17:38
        Wszystko fajnie tylko dlaczego (na pewno specjalnie!) pominąłeś tego Razputina -
        Kleidnsta????
        • lifetec Ten skład wygra wszystko: 01.10.04, 20:47
          Po ostatnich "wybrykach" Wisły i Legii widać jak na dłonii ile warte są
          polskie "gwiazdy" a ile można osiągnąć pracą i ambicją (tak jak: Grecy na ME,
          Gruzjni, austryjoki).

Dudek
          Żuraw
          Krzynówek
          Żurawski
          narazie trzymajmy się tego szkieletu. Dopiero do niego można coś dopasować!
          • Gość: profan Re: skład reprezentacji IP: *.devs.wavenet.pl 02.10.04, 03:28
            Moja propozycja składu na mecze z Austrią i Walią. Czyli bez fantazji, biorę to
            co aktualnie biega po trawie.
            Dudek. Para stoperów Bąk i Głowacki. Ten ostatni, mimo niedawnej wpadki, to
            najlepszy polski stoper. Wskazane poszukiwania jego przyszłego młodego partnera,
            coby mieć spokój na lata.
            Boczni to Rząsa i Baszczyński. Obaj jednak jak najszybciej do wymiany.
            Baszczyński bardzo obniżył loty, jednak Żewłakow zupełnie fatalny. Boczni
            obrońcy poszukiwani! (Dudka, ?).
            Pomoc - od lat najgorsza formacja reprezentacji - brak ludzi grających
            ofensywnie. Defensywny pomocnik - to powinien być gracz uniwersalny,
            rozgrywający, a nie tylko wybijający piłkę! Do najbliższej gry wybrałbym
            Radomskiego, ale za chwilę postawiłbym na parę Jarzębowski-Rachwał, może jeszcze
            kogoś perspektywicznego. W każdym razie na tej pozycji jakiś wybór jest.
            Lewandowski (klubowy stoper!) i Kukiełka - zdecydowanie out.
            Lewa pomoc (i tylko lewa)-Krzynówek. Prawa - Smolarek. Na zmienników Kosowski (w
            przeciwieństwie do Krzynówka na każdej pozycji gra tak samo ;))i Gorawski (ten
            jednak ostatnio wypada słabiutko).
            No i ten nieszczęsny środek ofensywy. Ech. Ostatnie występy Mili były żenujące,
            w ciągu roku zupełnie cofnął się w rozwoju. Zalecam odpoczynek, w kadrze co
            najwyżej ławka, końcówki. O kadrę ocierali się Goliński i Burchardt - też
            aktualnie słabi. Innych propozycji nie mam, dlatego podoba mi się pomysł
            Piechniczka, żeby ofensywnego pomocnika grał ... Żurawski! Właściwie on tak gra,
            bo i tak mu nikt podań nie rzuca, więc musi się po piłkę wracać i rozgrywać.
            Wśród napastników też nieoczekiwanie posucha. Powinni więc wystąpić dostępni
            Włodarczyk i Frankowski (Niedzielan i Kryszałowicz kontuzje, Rasiak-patrz Mila).
            Przydałby się jeszcze ktoś na zmianę - i znów słabo jest ... (Saganowski, Jeleń
            ... eee).
    • Gość: tomas Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 12:11
      Oto mój typ na mecze z Walią i Austrią.
      B: Dudek (rezerwa Boruc, Majdan, przyjżeć się trzeba też temu Kuszczakowi)
      O: Zuraw, Bosacki (pewne miejsce w drużynach bundesligi), Bąk, Głowacki (nie
      wiem którego z nich dać na prawą stronę)
      P: Krzynówek, Mila, Szymkowiak (defensywny), Kosowski - oprócz Krzynówka nie ma
      z kogo wybierać, same miernoty
      N: Zurawski na 100%, a obok niego ktoś z drugiego sortu (Franek, Niedzielan,
      Kryszał, Władarczyk - bida), nie zazdroszcze selekcjonerowi
      • fifakk Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 03.10.04, 19:03
        Myślę, że składzik niczego sobie, można zauważyć pewną logikę, ale:

Jeśli idzie o obrońców to nie bardzo wiem, który miałby grać na jakiej pozycji
        (w zasadzie to Żuraw-lewa, Głowacki-prawa)
        Jednak na te mecze powołany(zdrowy) jest jedynie Bąk - czyli rozważanie czysto
        hipotetyczne.
        Pomoc; Kosowski czy Smolarek - w obu przypadkach niewiadoma.
        W ataku najlepszy by był Niedzielan. Ale z chęcią zobaczę jak sobie Wiślacy
        grają.

Ale ogólnie to wygląda nieżle.
    • oszust19 PROJEKT: PAŹDZIERNIK 2004 03.10.04, 16:21
      system: 1-4-1-3-2

Kuszczak - Rząsa, Bieniuk, Bąk, Dudka - Rachwał -
      Krzynówek, Burkhardt, Smolarek - Żurawski, Frankowski

rezerwa: Boruc, Stasiak, Hajto, Kosowski, Włodarczyk
      • fifakk Re: PROJEKT: PAŹDZIERNIK 2004 03.10.04, 19:08
        Tylko co tam miałby robić Rachwał?

Czyżby dostał te same zadania co Lewndowski?
        • oszust19 Re: PROJEKT: PAŹDZIERNIK 2004 05.10.04, 14:30
          fifakk napisał:

> Tylko co tam miałby robić Rachwał?
          >
          > Czyżby dostał te same zadania co Lewndowski?

Trzeba powiedziec ze Rachwał jest rezerwowym w polskiej lidze podczas gdy
          Lewandowski gra cały mecz w lidze mistrzów. To ogromna różnica i nie dziwie sie
          Janasowi ze powołuje drugiego a nie pierwszego. Problem w tym że ich postawa w
          meczach reprezentacji wcale nie potwierdza tej różnicy.

Wszyscy zawodnicy w polu maja te same zadania (napastnicy i ofensywni pomocnicy
          powinni ratować bramkarza a obrońcy powinni sprawdzać bramkarza przeciwnej
          drużyny). Ale oczywiście różnią się zadaniami wiodącymi (lub zadaniami
          wykonywanymi wyłącznie w pewnej fazie gry). W moim projekcie Rachwał
          odpowiadałby za uniemożliwianie konstruowania akcji drużynie przeciwnej. Ważne
          jest aby dostał zadania wiodące zgodne z własnymi predyspozycjami.

TO powinno byc w reprezentacji zasadą - żeby każdy robi to, w czym jest
          najlepszy, do tego powinien byc dostosowany system i powołania. W klubie jest
          zupełnie inaczej - zawsze może zaistnieć konieczność zastąpienia kolegi ktory
          stracil formę / jest chory, i zawsze też ten, ktory nie pasuje do koncepcji ,
          może byc wstawiony na listę transferową
    • god_save_the_queen Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo 04.10.04, 17:51
      na bramce Jurek Dudek
      w obeonie od prawej Baszczyński, Bąk, Dembiński, Stolarczyk (hi, hi)
      pomoc od prawej Kosowski, ??? (defenzywny), Michał Goliński, Krzynówek
      Żurawski jako rozgrywający (cofnięty napastnik)
      na desancie Frankowski
    • Gość: as Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:24
      wersja rutyna;b-MAJDAN,o-ZURAW,WEGRZYN,KOZIOL,GESIOR,p-
      KRZYNOWEK,BOJARSKI,SCHERFCHEN,REISS,n-
      ZURAWSKI,DEBINSKI........................wersja'mlodosc'b-PIATEK,o-
      BIENIUK,RADWINSKI,RZEZNICZEK,p-SASIN,KWIEK,MILA,GIZA,KIKUT,n-
      ZURAWSKI,JELEN.....nasz kadra jak totolotek- zycze wysokich
      wygranych,,,,,,,....oraz pozdrawiam
    • Gość: ok! Więcej środka? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 21:40
      Glowacki nie zagra, kontuzja, Wlodarczyk po czerwonej kartce też, Jeleń
      kontuzja.Pierwszy postulat to kadra...prowadzona bez pana Janasa.Drugi postulat
      na 1 trenera ktoś z grupy czynnych trenerow : Smuda, Kaczmarek,Wdowczyk,
      Jablonski,....A potem , potem budowac silną pomoc, w ktorej powinni sie znalesc
      Krzynowek- Kosowski(nie na caly mecz), Szymkowiak-Mila,Gorawski(?), Golinski,
      Kikut(?), Koziol Igor na pewno bylby lepszym w destrukcji niz
      Lewandowski,Żurawski..tak, wlasnie cofniety ofensywny pomocnik.Ale nie na prawa
      pomoc, tylko lewy srodek pomocy, by moc wykorzystac jego strzal z prawej nogi,
      z dystansu.Żurawski jest poddany zarowno w kadrze jak i w Wisle duzej presji i
      przez to moim zdaniem gra duzo gorzej, niż potrafi.Gra zbyt niecierpliwie, zbyt
      szybko stara sie pilke uderzyć, gdzie wielokrotnie trzeba zrobic zwod, zmienic
      kierunek, podac komus na wolne pole.Żurawski w pomocy, przy dwoch napastnikach
      to wieksza swoboda, wiecej miejsca zarowno na podanie do napastnika, jak i
      wejscie w strefe obrony przeciwnika i oddanie strzalu z 20 metrow, jak to lubi
      i potrafi, bez tego obciazenia, ze musi, bo jest tym jedynym prawdziwym
      napastnikiem. Atak , szkoda, ze Wlodarczyk musi pauzowac, bo obok niego bym
      ustawil kogos rownie szybkiego,wiec trzeba siegnac do Frankowskiego, podoba mi
      sie gra Sikory...ale to dwa mikrusy. Kryszalowicz wraca do znakomitej
      dyspozycji dyspozycji.Wspomniany tu Rachwal jest bardzo ambitny i zadziorny,
      ale to jego jedyne zalety.Acha, widzialem jeden mecz Marka Citko, (znow
      kontuzja), ciekawe, czy nie moglby byc takim Wieszczyckim naszej reprezentacji
      ( jak w Groclinie Wieszczycki, ktory im byl starszy, tym byl lepszy).W obronie
      Żewlakow boi sie pilki, gra z nieznanych mi powodow, Rząsa zaś tylko kopie
      piłkę od siebie, i to bardzo nieudolnie, tyle razy go przewozili lewa stroną,
      brak slow.Baszczynski ostatnio gra w kratkę, ale bym go wstawil.Prawa pomoc
      zamiennie z Baszczem wystawilbym Skrzypka..duze doswiadczenie i dobra gra w
      lidze.Srodek to Bąk, Glowacki(kontuzja, wiec moze Klos?)Lewa obrona....nic nie
      widzę)))Oby tylko Austriacy i Walijczycy tego nie przeczytali, bo pojda tą
      naszą lewą obroną, oj pojdą))))
    • Gość: lpaspt Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.kliczkow.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 21:33
      > BRAMKARZ:
      > Jerzy Dudek
      > OBROŃCY:
      > Arkadiusz Głowacki,Jacek Bąk, Dariusz Żuraw, Marcin Baszczyński
      > POMOCNICY:
      > Kamil Kosowski, Euzebiusz Smolarek, Mirosław Szymkowiak, Jacek Krzynówek
      > NAPASTNICY:
      > Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski

wydaje mi się że to optymalna 11- chyba że nie
      • Gość: gracz Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:54
        B-DUDEK/ O-GLOWACKI-BAK-ZURAW-BOSACKI/ P-KRZYNOWEK-SMOLAREK-MILA-ZIENCZUK/
        N-ZURAWSKI-FRANKOWSKI REZ-
        MAJDAN,SZNALCNER,BIENIUK,GIZA,BOJARSKI,KOSOWSKI,DEBINSKI,JARZEBOWSKI,GRZELAK,DAW
        IDOWSKI pozdrawiam i zycze dobrej zabawy!
        • Gość: Miki Re: REPREZENTACJA POLSKI -wybierz,zostań selekcjo IP: *.aster.pl 27.10.04, 02:45
          Majdan - nie !!!!

Z kolei kto to jest Giza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka