Dodaj do ulubionych

Gest "Lecha" w Bialymstoku

13.11.18, 01:15
Na bardzo sympatyczny z czasem moze nawet dojdzie do tego,ze bedzie to symptomatyczny gest,pokusili sie Poznaniacy w Bialymstoku.Pisze "Poznaniacy" bo nie wiem z czyjej inicjatywy on wyszedl.Od zawodnikow "Lecha" czy calej "wyjazdowej ekipy" czy moze od Klubu Kibica "Kolejorza".
Pomyslalem,zdarza sie od czasu do czasu,ze moze to byc COS co odmieni relacje miedzy kibicami grajacych zespolow.Moze wyzwoli taki gest wiecej empatii,usmiechu,kultury wsrod kibicow na trybunach.Moze nie bedzie potrzebne zamykanie stadionow przed kibicami druzyny przeciwnej.
Tu jest pole do popisu dla Klubow Kibica wszystkich druzyn w Extraklasie.
Czym najlatwiej zjednac sobie kibicow ktorzy w polskiej rzeczywistosci nie darza sie,lekko mowiac,sympatia? Zaprosic ICH do spedzenia kiludziesieciu minut przed meczem do wspolnego biesiadowania.
Dam przyklad: "Arka" Gdynia podejmuje "Wisle" Krakow za ktora zapewne przyjada kibice wiec kibice "Areczki"(tak sie wolaja) zapraszaja do poczestunku jakimis regionalnymi
gdynskimi specjalami.Poczestunek przed stadionem gratis czyli "za darmowe DZIEKUJE" wspolnie konsumowany przez Gdynian i Krakusow.Tu jest pole do popisu dla sponsorow Klubu Kibica.Mozna "cuda na kiju" wymyslic zeby bylo to wspanialym przezyciem dla gosci ale tez cos co przyniesie satysfakcje organizatorom.
Krakusy moga przywiezc obarzanki o "roznych smakach" i rozdawac gdynskim maolatom.
Przypuszczam,ze takie miedzykibicowskie gesty zmienily by mentalnosc wielu a odbior meczow stalby sie prawdziwym sportowym swietem.
Byc moze przeczytaja to ludzie,KIBICE,PREZESI i WLASCICIELE klubow a takze dojdzie to do wlodarzy miast,ze warto zainwestowac w cos co wiele nie kosztuje a co moze przyniesc kolosalne korzysci dla wszystkich.
Pomyslcie o tym bo warto.
Wiem,ze z dnia na dzien nie bedzie mozna tego dokonac ale juz mozna o "Wiosnie w Extraklasie" pomyslec.
Musze tez podziekowac "LECHITOM" za podsuniecie mi tematu a takze pogratulowac "niekiepskiego POMYSLA".

Ze sportowym pozdrowieniem dla wszystkich.
Stary "OldBoj" z Krakowa zyjacy od 34 lat w Szikago.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka