Gość: CUPIAŁ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 16:57 Zostawie Was Wislacy na lodzie tak samo, jak zostawiłem kilkuset praconików wraz z rodzinami z Ożarowa ( fabryka kabli ). JEstem jaki jestem...i mozecie mi skoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cracus II LIGA II LIGA WISEŁKA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:01 WESOŁYCH ŚWIĄT :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: II LIGA II LIGA WISEŁKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:10 PSY DO II LIGI, pamietaj wislacki psie o swoim MILICYJNYM rodowodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEKIBOL CUPIAŁ MA RACJĘ TRZEBA ROZGONIĆ TE PRIMADONNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:21 Niech jadą do Gruzji i tam nauczą się grać w piłkę. Ciekawe cze ta blond rura (nie wiem jak się nazywa) zarobi dupą na takie życie dla Majdana, na jakie on zaragiał dla niej łapaniem w ręce gumowego balona obszytego skórą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon HA HA!!! MÓWIŁEM!!! ATERAZ SŁOWO CIAŁEM SIĘ STAŁO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:00 WISŁA IIliga!!! AZERBEJDZANU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Poznań WYDYMANA WISŁA SPADA DO III LIGI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 22:54 ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legiohooligan Legia - Mistrz Polski 1993 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:15 Wpisywać się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re:DZIWNA RADOŚĆ IP: 80.51.180.* 26.12.04, 12:14 Dlaczego my Polacy tak bardzo potrafimy cieszyć sie gdy, któregoś z nas dopadaja jakies niepowaodzenia a z zawiscia patrzymy na sukcesy? Właściwie tyle..... Odpowiedz Link Zgłoś
serwal DZIWNA RADOŚĆ 26.12.04, 16:14 Bo większość Polaków to są: sobiepanki, hołdownicy obcych interesów, miłośnicy Targowicy, piewcy lewactwa, paniczyki na swym gruncie itp. Jednym słowem większość dba o swą prywatę. Ale i tak WISŁA PANY! Nowy Bieżanów wierny WIŚLE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy DOBRZE! TERAZ WISLA TRAFI NA LEPSZEGO WLASCICIELA! IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 05:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: HA HA!!! MÓWIŁEM!!! ATERAZ SŁOWO CIAŁEM SIĘ S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:27 Jaruś ty sie lepiej ucz zamiast latać po forach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGATOMEK TEXT MIESIĄCA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 11:36 TEST TYGODNIA STARY GRATULUJE CI!!! PODOBAŁO MI SIĘ SZCZERZE!!! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo-wiślak Co ty bejdoku pitolisz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:47 Wisła TS powstała w 1906 r.!!Milicyjny nie jest wiec rodowód a epizod, klub jak cala polska byl zawłaszczony przez komune.. Jakie to typowo Polskie - mieć radość że najlepszy ma kłopoty..I to jeszcze ludzie z Krakowa. Wstyd!! Żal mi Waszej idiotycznei i prostackiej nienawiści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faraon - pamiętamy Re: Co ty bejdoku pitolisz!! IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 25.12.04, 05:05 > Jakie to typowo Polskie - mieć radość że najlepszy ma kłopoty..I to jeszcze > ludzie z Krakowa. Wstyd!! A czego się spodziewać po nożownikach z Cracovii...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejtsw Re: II LIGA II LIGA WISEŁKA !!! IP: *.crowley.pl 25.12.04, 11:18 a ty zydku do C klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spanian Re: II LIGA II LIGA WISEŁKA !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.04, 13:23 Przylaczam sie do zyczen swiatecznych ;) hyhy Hasta la Vista Bastardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiernny Re: II LIGA II LIGA WISEŁKA !!! IP: *.d2.club-internet.fr 25.12.04, 20:44 jutro 2 liga apozniej okregowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Jakoś nikt nie chce tych wspaniałych fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:35 od krzyku. Podobno tylko 50 z nich prycuje w strefie. A reszta nadal na bruku. Jakby tak nie rozrabiali i zgodzili się w swoim czasie na niższe płace to by prace do dziś mieli. Kto zatrudni rozrabiaczy ? Heniu niech wyciągnie wnioski dla siebie. Lepiej mieć po 20 tys Euro co miesiąc i spokój niż nic i rozrabianie po gazetach. A jak jest taki dobry to niech znajdzie lepszego pracodwcę gdziekolwiek na świecie. Cupiał postępuje z nim jak człowiek, a Kasperczak stroi fochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlochaty CUPAIL DZIEKI ZE ODCHODZISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:52 CO ty za przeproszeniem pie..sz? Jakie fochy? Czlowieku Kasperczak ma kontrakt w ktorym jest napisane ze dostaje tyle i tyle jesli go wyleja, a Cupial pseudo biznesmen (fajnie pozbyl sie wspolnikow) i pseudo milosnik pilki (ja tez potrafie "sponosorawc" na kredyt z procentem) jest zwyklym cfaniakiem, sprowadzil nazwisko, a teraz zal mu kapusty na odprawe, to niech spieprza z tego klubu, a nie swoim drobnozasciankowym zachowaniem kompromituje samego siebie... i cala marke Wisla Krakow. Ja wiem dal Wisle duzo pieniazkow, ale jak sie okazuje na kreske, ja wiem sporowadzil nazwiska, ale jak sie okazuje nie potrafi zachowac klasy i sie ich pozbyc w cywilizowany sposob. Poprostu wiocha i kolejny biznesmen co duzo grzmial, a okazlo sie ze kieszen zbyt mala na takie hobby, dodatkowo jeszcze chce kapuste wyciagnac i zlikwidowac WIsle. CUPIAL DZIEKUJEMY ZE ODCHODZISZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Heniu !!!!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.12.04, 22:19 Heniu masz full kasy - kup Wisełkę, trenuj ją do wloli, bądź jej menedżerem i prezesem, podpisz sam ze sobą wypasiony kontrakt, i drzyj dalej kasę ale z samego siebie - bo raczej frajerów, którzy cię zatrudnią nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Heniu !!!!!!!!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.12.04, 02:24 > Heniu masz full kasy - kup Wisełkę, trenuj ją do wloli, bądź jej menedżerem i > prezesem, podpisz sam ze sobą wypasiony kontrakt, i drzyj dalej kasę ale z > samego siebie Poli - pier$oli. Po co Heniu ma podpisywac nowy kontrakt jak stary jest b. dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik A ile Ty dałeś na Wisłę Kraków ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 22:20 Zaden właściciel drużyny piłkarskiej nie może na dłuższą metę akceptować strat. Klub to przedsiębiorstwo i stosują się do niego wszelkie reguły jak do firm. Nie wiem czy Cupiał chce procentów od sumy, którą włożył czy tylko swego wkładu. Z pewnością nie jest cWaniakiem. Kibice Wisły, zamiast wytłumaczyć swoim gwiazdeczkom, że nie zasługują na największą mamonę w Polsce za grę mają pretensje do człowieka, który obecną Wisłę stworzył, wyciągnął z miejsca spadkowego na 3 w lidze w trakcie połowy sezonu (byłoby 2 gdyby nie pechowa ostatnia kolejka) i teraz chce uczciwie zapłacić facetowi za pracę. Tyle, że doszedł do wniosku, że ten może tej pracy nie wykonywać. Nawet jeżeli Liczka zarabia tyle co Kasperczak to widocznie stać jeszcze Wisłę na pobory dla obu szkoleniowców na raz, ale nie stać na jednorazową odprawę. 45 razy większą. Gdyby nie odsunięto Henia od drużyny to zarabiałby tyle samo, no może w następnych sezonach np. bez premii za mistrza Polski. Kasperczak jest pazerny na pieniądze. Chce odprawy i zarabiać jeszcze gdzieś indziej. A tak się nie powinno postępować. Na dodatek Cupiał twierdzi, że trener przyrzekł mu iż odejdzie bez odprawy jeśli z LM będzie coś nie tak. Kasperczak dużo gada, ale nigdy tego twierdzenia nie podważył. Czyli, że gentelman agreement istniał. To kolejny punkt dla Cupiała. Myślę, że kibic każdego klubu chciałby mieć takiego właściciela swej ukochanej drużyny jak Cupiał. To tyle. Dodam, że jestem kibicem Polonii W-wa, ale we wszystkich meczach UEFA byłem za Wisłą i porażki z Valerengą i Tibilisi odczułem jakby to przegrała Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XC Uwazaj aby Ciupal nie zostal sponsorem Polonii W-w IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 04:49 Bedziecie wtedy gryzli korzonki. Hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: A ile Ty dałeś na Wisłę Kraków ? IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 25.12.04, 09:53 Lajkoniku! Co to znaczy "właściciel drużyny"? Otóż Drogi Kolego jest to facet, który ma za dużo forsy, nie może jej sam skonsumować i daje lekką ręką np. na drużynę piłkarską (po prostu dzieli sie swoimi zyskami). Tak postepuje np. Berlusconi w AC Milan. Pamiętaj, że właściciel nigdy nie straszy swojego klubu komornikiem. Nigdy nie mówi, że klub ma przynosić zyski (może w długiej perspektywie czasowej, ale nigdy po kilku latach). W przypadku właściciela klubu sportowego, jego zyskiem nie są żywe pieniądze, a korzyści marketingowe, płynące z tego, że np, na koszulkach piłkarzy jest logo firmy sponsorującej, które jest reklamowane poprzez drużynę na całym świecie. Pamiętaj Kolego, że sponsor, to po prostu darczyńca. Pieniądze, które daje faktycznie są nie do odzyskania w postaci bezpośredniej. Mogą być zyski, które tylko pośrednio lączą się z wydanymi pieniędzmi. Bilansowanie tego nie ma sensu. Dlatego rachunek ekonomiczny Cupiała jest z gruntu fałszywy, gdy sumuje on swoje koszty (nakłady) i chce w żywej gotówce odzyskać taką kwotę i to w jak najkrótszym czasie. Dlatego popełniane są takie błędy, jak w przypadku Wisły, która sprzedaje w tej chwili swojego najlepszego, perspektywicznego zawodnika (Gorawski) tylko po to, żeby podreperować trochę budżet klubu. Uważam, że Cupiała zgubiła nierozważna polityka finansowa. Po co zawierać idiotyczną umowę do czerwca 2008 roku (przecież to samobójstwo). Po co tak wysoko opłacać piłkarzy. Zabrakło tutaj umiaru. Jeżeli Cupiał widział, że go nie stać na takie wydatki, to po prostu nie powinien przyjmować na siebie takich zobowiązań. Sądzę, że to wina tego komucha Praskiego. Niech wiec teraz od swego nadwornego prawnika p. Cupiał wyegzekwuje brakującą mu kasę (może tow. Praski potrafi w cudowny sposób rozmnażać gotówkę?). Dlatego Sznowny Kolego, jestem zwolennikiem ograniczonej dominacji prywatnych właścicieli w jakimkolwiek klubie, gdyż wtego łatwo o wywrotkę w przypadku np. gdy właściel plajtuje lub nie odnosi sukcesów biznesowych. Okazuje się, że "imperium" Cupiała, to kolos na glinianych nogach, finansowany z miliardowych kredytów i niestety z funduszy PEFRON. Boję się tylko, że i miasto i Cracovia lekką ręką przekazały Cupiałowi najatrakcyjniejsze tereny w Krakowie. Nie chciałbym, by tereny te zamiast służyć miastu, służyły jakiemuś kapitaliście o dziewiętnastowiecznej mentalności i metodach. Dlatego na koniec postuluję, żeby stadion Wisły stał się stadionem miejskim, zarządzanym przes spółkę, w której miasto będzie miało swoje udziały i coś do piwiedzenia, zwłaszcza w zakresie polityki finansowej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berto Re: A ile Ty dałeś na Wisłę Kraków ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:19 Witam wszystkich fantastystycznych znawcow ekonomi i pilki kopanej. Zanim zaczniecie analizowac co? i dlaczego? i dzielic sie swoimi cudownymi receptami i radami, zauwazcie laskawie ile kibicow wchodzi na szlagier kolejki ligowej, lub na mecz pucharowy i sprobujcie porownac to z klubami niemieckimi, angielskimi, hiszpanskimi. Zyski z biletow za mecz sa nieporownywalne. Jeszcze 50 lat i bedzie podobnie. No chyba ze zdobedziemy mistrzostwo swiata. Powodzenia. Wesolych, spokojnych swiat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: A ile Ty dałeś na Wisłę Kraków ? IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 26.12.04, 08:09 Czcigodny Przyjacielu Bento. Zgadzam się z Tobą, że w Polsce na mecze chodzi skandalicznie mało kibiców. Można by z tego wyciągnąć wniosek, że piłka nożna w Polsce powinna zostać zaorana. Nie wydaje się to jednak dobrym pomysłem. Dlatego, żeby było kiedyś tak , że w Krakowie na mecze ligowe będzie chodziło po 30-40 tysięcy kibiców i dodatkowo będą wykupywali karty członków klubu (tak jak w Barcelonie robi prawie 100 tysięcy ludzi!), ktoś taki jak prof. Filipiak czy też p. Cupiał musi wziąć na siebie ciężar (również finansowy) działań marketingowo-komercyjnych, żeby doprowadzić do sytuacji w której klub w znacznej części będzie się samofinansował. Wydaje mi sie, że p. Cupiał popełnił za dużo błędów (głównie finansowych) i teraz nie mogąc zbilansować budżetu, próbuje oszczędzać na czym się da. Robi ruchy desperackie i na dłuższą metę szkodzące Wiśle. Aż strach pomysleć, co będzie na wiosnę. Jeżeli pozbywanie się dobrych zawodników pójdzie w takim tępie, ro Wisła może mieć problemy nawet z utrzymaniem się w lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlochaty Re: A ile Ty dałeś na Wisłę Kraków ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 17:24 Tak klub jest przedsiebiorstwem, tylko wszystkie kluby w LM zyja z pieniedzy sponsorow, a Ci zarabiaja nie na klubie tylko na kontraktach dzieki reklami ktora robi im klub. Jesli Cupial chce zarobic stricte na Wisle to moze odrazu sobie darowac. Zarabiac na siebie to moze MU notowany na gieldzie, a nie jakis polski zascianek... Zapytaj Abramowicza ile zarobil na CHELSEA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomyslnych wiatrow CUPAIL: NIE ZAPOMNIJ WZIASC ZE SOBA BALASAJA IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 04:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Jakoś nikt nie chce tych wspaniałych fachowcó IP: *.dyn.optonline.net 25.12.04, 15:34 Cupial to Idiota.Jesli nie potrafil liczyc,gdy podpisywal kontrakty,to powinien zatrudnic jakiegos gostka z podstawowki.A osobiscie mysle,ze zatrudnienie Liczki i cale to zamieszanie bylo tylko po to,zeby miec pretekst do zlozenia rezygnacji i zwalenia calej winy na H.K.Umyl sobie cwaniaczek rece(tak mu sie przynajmniej wydaje)Powinno to byc karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jakoś nikt nie chce tych wspaniałych fachowcó IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.12.04, 02:39 Racja. Kiedy w koncu biznesmeni w kraju nad Wisla zrozumieja ze umow nalezy dotrzymywac. Cupial podpisal umowe z Heniem i powinien sie z niej wywiazac a nie chrzanic o honorze, straszyc upadloscia Wisly, itp. Jak Wisla faktycznie upadnie to bedzie to wina Cupiala ze podpisal taka a nie inna umowe (swoja droga czy te umowe przejrzal jakis doswiadczony prawnik?) a nie Kasperczaka. To jaki jest Kasperczak (chytry, pzrebiegly, bez honoru, bez litosci.. itp) nie ma tu nic do rzeczy. Naleza mu sie duze pieniadze i Cupial musi je zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
matmi Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły 24.12.04, 17:45 Jaka liga, takie zarzadzanie. wszystko na chwiejnych nogach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz Tyn kurde z tymi tramwajami :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 18:05 WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 24.12.04, 18:57 Kasperczak to wyjątkowy drań !!! kto podpisał z nim taką potworną umowę !? Z porażek w pucharach nie robi sobie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semtex Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 04:51 A ty sobie robisz? Moze podetniesz sobie zyly albo dorzucisz cos dla klubu, co? Hahahahahahhahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.12.04, 02:41 > Kasperczak to wyjątkowy drań !!! kto podpisał z nim taką potworną umowę !? Z > porażek w pucharach nie robi sobie nic. Podpisal Cupial. Kasperczak to zaden dran - domaga sie tylko wypelnienia warunkow umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl a skąd zadłużona Wisła ma wziąć na odszkodowanie? IP: *.quarknet.pl / 83.16.19.* 24.12.04, 19:10 skoro Kacper załatwił jej 12 melonów długu to niby jak mają mu dać odszkodowanie z kontraktu? wypłata Kacprowi odszkodowania w tej chwili = bankructwo klubu czy tego własnie chce Kasperczak? upadku klubu którego ponoć tak bardzo lubi? jeśli nie to niech się nie wygłupia i nie robi szopki tylko odejdzie z honorem za połowe kasy albo całość ale wypłacaną w ratach do 2008 roku jak przewidywał kontrakt......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cracovia_wielka Re: a skąd zadłużona Wisła ma wziąć na odszkodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:18 Ot w tym poście wydurnił sie jeden z ksiegowych firm Cupiała. Koleś zabierz sie za liczenie słupków na koniec roku, a nie licz na lizusowską premie za durnego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sener Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:27 Zalosny jest jest pan Cupial. Nie ma 900 tys. Euro za zerwanie umowy. Taki "biznesmen" a nie ma takiego kieszonkowego. Niech sie zwróci do towarzysza Kubika, to mu znów umorzy 100 mln zl.Wytwarzanie iluzji, ze chciwy Kasprerczak rozlozyl budzet Wisly, a nawet Telefoniki jest obliczone dla kibiców, ktorzy poza swoim klubem nie widza nic wiecej i w swietym oburzeniu teraz beda sie domagac jedynej slusznej decyzji obnizenia wszystkim wszystkiego co sie da i w ten sposób uratowac mityczne finanse Wisly. Pacta sunt servanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wisły Wisła to My - na dobre i na złe IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.12.04, 19:32 Cupiał pokazuje że sobie nie radzi - nie podoba mi się sposób załatwiania sprawy z trenerem. Basałaj poniżej krytyki, kontakty z prasą - kompletna żenada. Kasperczak wszedł w ich gre i też nie szanuje wizerunku klubu. Wisła to My kibice, z Cupiałem czy bez, jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Wisła to My - na dobre i na złe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:51 gdyby nie pieniadze cupiala PSY to byscie nie istnieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wisły Re: Wisła to My - na dobre i na złe IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.12.04, 23:06 ciekawe czy Cracovia to organizacja 'non-profit'? gdyby nie zrzutka całego Krakowa to ten marny 3 ligowy klub dawno by się rozpadł (zrzutka - patrz dofinansowanie przez prezydenta). Również Comarch to tak za darmo logo sobie wywiesił i każdy z zamiłowania tam pracuje za darmo? Brawo koleś nie wiem gdzie ty żyjesz ale komuna dawno się skończyła i nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Na czym on się zna.. IP: *.warsnet.pl 24.12.04, 20:49 Rzeczywiście Ten człowiek (Cupiał) powinien wycofać się z biznesu (z piłki też) bo się na nim nie zna. Zawarł niekorzystną (dla siebie) umowę z Panem Kasperczakiem i nie umie z niej wyjść z twarzą. Co zapisane w umowie musi być dotrzymane. A on chyba myślał, że jak tupnie i krzyknie to Wszyscy go będą słuchać. Na szczęście prawo jest jedno dla wszystkich. Najpierw facet postudiuj dobrze prawo.. a potem bierz się za podpisywanie umów. Kasperczak górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Na czym on się zna.. IP: *.net-serwis.pl 26.12.04, 19:04 Pan Kasperczak podpisał umowę z klubem sportowym T. S. WISŁA S.A. w którym większościowe udziały ma pan Cupiał. Prawnie to T.S. WISŁA odpowiada finansowo za kontrakt z Kasperczakiem, a po wyjątkowo marnym sezonie Wisła ma kilkunasto milionowe zadłużenie, co dla inwestorów jest sygnałem do zamknięcia pozycji biznesowej. Bez piniędzy Telefoniki lub innego inwestora Wisła nie może wywiązać się z kontraktów zawodniczych i trenerskich. Realizacja kontraktów lub odszkodowań w pełnej wysokości spowoduje, przy wycofaniu się inwestorów, upadek T.S. Wisła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:31 Teraz dziura wynosi 12 mln. a jeszcze tydzień temu wynosiła 7? ładnie lecą z długami. Za miesiąc dziura będzie już gigantyczna:-) Według mnie nie istotne jest czy Kasperczak awansował z Wisłą do następnej rundy UEFA. Ściągnęli go przecież, podpisali długi kontrakt i powinni się z niego wywiązać. Ja rozumiem, że w Polsce pracowników ma się w poważaniu, ale to nie oznacza, że Pan Kasperczak musi się do tego dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.12.04, 02:54 >Ja rozumiem, że w Polsce pracowników ma się w poważaniu, ale to nie >oznacza, że Pan Kasperczak musi się do tego dostosować. Wlasnie rozmawialem z kobieta ktora pracowala dwa tygodnie dla jednego z biznesmenow, gdy przyszlo do wyplaty okazalo sie ze nie dostanie ani grosza bo sie "nie nadaje". Tak sie wykorzystuje biednych i bezbronnych ludzi bo kto bedzie sie ciagal po sadach za kilkaset zlotych. Kasperczak nie nalezy ani do biednych ani do bezbronnych wiec Cupial niech placi jak sie zobowiazal. Nie ma nic na probe, nie ma nic za darmo. A w biznesie najlepiej wychodza ci co tzw. honor maja w du@@. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Heniu nie bądź głupi. Nie ustępuj z forsy. IP: *.osk.enformatic.pl 24.12.04, 21:37 No Panowie Członkowie Zarządu! Jak Wisełka zbankrutuje, to trzeba będzie płacić Heniowi z osobistego majątku (zgodnie z kodeksem spółek handlowych). I po co się było wygłupiać panie Basałaj? Trzeba trzymać klasę, to się zwykle opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Heniu nie bądź głupi - KASA TO PODSTAWIA IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.12.04, 22:13 Heniu trzymaj nie popuszczej - z III- ciu ligowej Wisełki też parę groszy na opłaty można wydębić............. Odpowiedz Link Zgłoś
polo2005 I BARDZO DOBRZE 24.12.04, 21:57 WITAM WAS WISLAKI MAYER !!!!! Mam nadzieje ze skonczycie razem KS TRAMWAJEM tam gdzie zaczynalem grac pilke. Tam jest wasze mieisce !!! CRACOVIA ZYJE I WAS U DUPI WISLACKIE PSY MAYER Z BELGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasta Powiśle Kraków:P IP: *.f / *.pl 24.12.04, 21:58 tak ten klub powinien teraz sie zwać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMO Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: 217.96.23.* 24.12.04, 22:00 CUPIAŁ TO MARZYCIEL A KASPERCZAK TO PRAWDZIWY ZAWODOWIEC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwer Prawdziwy zawodowiec IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.12.04, 22:15 zgadzam się - wyrwał z klubu kupę kasy zupełnie za friko - prawdziwy zawodowiec !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny N@fciarz Re: Prawdziwy zawodowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 23:12 Cupiałowi coś się nie podoba i nasyła na Kasperczaka kibiców, a wy dajecie się podpuścić. Kto podpisywał umowę ??????? Kto ją weryfikował ???? Dajemy się wprowadzać w dziwne gry cfaniaczków którym na piłce nie zależy tak jak nam. Szanujmy siebie jako kibice i nie dajmy z siebie robić idiotów. Pamiętajcie: BEZ NAS TEN SPORT NIE BĘDZIE ISTNIAŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awatar Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: 62.111.139.* 24.12.04, 23:43 Piłkarze w niepewności. No cóż to od nich chyba zależy sytuacja klubu. Chłopcy o móżdżkach jak orzeszek uwierzyli, że są wielcy bo przecież płacą im taką "kasę" że aż głowa boli. Jak było w krajowych rozgrywkach to wróble ćwierkają. Natomiast w przypadku rozgrywek międzynarodowych nie dało się kupić meczó, lub sędziów, i brali jak w kaczy kuper. Taka jest cała polska liga. W prawdziwej konfrontacji nie mają szans, bo tam trzeba k.... grać. A nie można grać przez 90 minut jak się baluje i używa życia w knajpianej scenerii. Pan Kasperczyk, żeby był cudotwórcą też by nie poradził, bo materiał ludzki jakim dysponował nie rozumiał połowy tego co mówił,. podobnie zresztą jak słynny właściciel Wisły i "Telefoniki". Kondycja Wisły ma wpływ na przedsiebiorstwa pana C. który wymyśla jak tutaj w 21 wieku wycisnąć z zatrudnionych jak najwięcej i dać tym półgłówkom z Reymonta (siedziba Wisły). Niech sprzeda i zrobi wreszcie maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Awatar królem dzisiejszego polowania. IP: *.osk.enformatic.pl 24.12.04, 23:50 Nic dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 04:58 Niech slome obierze wpierw z butow. Gość portalu: Awatar napisał(a): > Piłkarze w niepewności. No cóż to od nich chyba zależy sytuacja klubu. Chłopcy > o móżdżkach jak orzeszek uwierzyli, że są wielcy bo przecież płacą im > taką "kasę" że aż głowa boli. Jak było w krajowych rozgrywkach to wróble > ćwierkają. Natomiast w przypadku rozgrywek międzynarodowych nie dało się kupić > meczó, lub sędziów, i brali jak w kaczy kuper. Taka jest cała polska liga. W > prawdziwej konfrontacji nie mają szans, bo tam trzeba k.... grać. A nie można > grać przez 90 minut jak się baluje i używa życia w knajpianej scenerii. Pan > Kasperczyk, żeby był cudotwórcą też by nie poradził, bo materiał ludzki jakim > dysponował nie rozumiał połowy tego co mówił,. podobnie zresztą jak słynny > właściciel Wisły i "Telefoniki". Kondycja Wisły ma wpływ na przedsiebiorstwa > pana C. który wymyśla jak tutaj w 21 wieku wycisnąć z zatrudnionych jak > najwięcej i dać tym półgłówkom z Reymonta (siedziba Wisły). Niech sprzeda i > zrobi wreszcie maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.04, 23:58 > Zostawie Was Wislacy na lodzie tak samo, jak zostawiłem kilkuset praconików > wraz z rodzinami z Ożarowa ( fabryka kabli ). JEstem jaki jestem...i mozecie > mi skoczyc... Jak czytam takie bzdury to mnie szlak trafia, pomyślałeś że Ci "biedni" pracownicy, zamiast zająć się robotą blokowali właścicielowi zakład przez parę miesięcy. Wziąć za dupę ludzi, którzy sprzedali ten zakład, a nie tych którzy kupili i nie chcieli do niego dokładać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awatar Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: 62.111.139.* 25.12.04, 00:27 Bardzo lubię takie wypowiedzi, bo dowodząbezinteresownej ideowości. Jak w poprzednim ustroju zwanym socjalistyczną demokracją. Miało się przekonania za które oddałoby się życie, ale nie miało się nic więcej. I tak pewnie jest z Tobą ROBACZKU, OBRAŻASZ LUDZI Z oŻAROWA, KTÓRYCH SPRZEDANO JAK CHŁOPÓW PAŃSZCZYŹNIANYCH, a kupił ich pan Cupiał i wyp.......ł bez sentymentów na bruk. Wstyd mi za ciebie, bo pewnie żresz kaszankę odgrzewaną już trzeci dzień na prymusie a bronisz dwuznacznego kapitalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Do Awatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 01:03 A Ty byś zatrudniał ludzi, którzy blokowali Ci zakład i nie godzili na obniżkę płac w imię zachowania miejsc pracy ? Po za tym on ma prawo decydować co zrobi ze swoim majątkiem czyli gdzie przeniesie maszyny. Ci ludzie tak walczyli o swoje miejsca pracy, że teraz nieielu chce tam inwestować, bo pamiętaj, że ta załoga była jaka była. Może mieliby lepiej gdyby zamiast spektakularnych blokad wdębili pewne sprawy po cichu, a dziś mieli pracę ? Czy nie widzisz w tym analogii z Kasperczakiem ? Ludzie w Ożarowie nie byli sprzedawani jak niewolnicy (chłop pańszczyźniany był przywiązany do ziemi i sprzedając ziemię, sprzedawano ją wraz z ludnością, chyba, że umowa między stronami stanowiła inaczej i kmiecie pozostawali przy starym panu), mogli zawsze odejść z pracy, zmienić na inną. Gorzej z piłkarzem. Ma taki ofertę z lepszą pensją od rywali i co ? I dupa, bo klub, właściciel karty zawodniczej wyciąga kontrakt i żąda odstępnego albo nie chce podjąć rozmów. I gnijesz bracie w np w rezerwach z połową wypłaty i nic nie możesz poradzić, bo umowa taka, a nie inna. To jest dopiero przywiązanie do barw klubowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 26.12.04, 08:28 Gościu Awatar, gratuluję celności i jasności wywodu. W naszym umęczonym kraju zakomuszenie i swoista nienawiść do tzw. pracobiorców są przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Łodzi Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.lodz.mm.pl 25.12.04, 00:29 Ptak zostawł ŁKS, Piotrcovię, Pawelec z Grajewskim pogrążyli Widzew, Romanowski opuścił Legię - błędem właścicieli Wisły jak widać to dopiero teraz było robienie super zakupów na LM bo i tak trafili na Real Madryt - najlepszą drużynę w historii rozgrywek Ligii Misztrzów( liczba punktów ). Błędem było zatrudnianie Kasperczaka na tak wygórowanych warunkach. Czyżby znowu ułańska fantazja, która doprowadziła Widzew w 1998 roku do upadku. Widać rację mają odporni na presję mediów i kibiców właściciele Groclinu i Amici, którzy budują bardzo wolno, ale też bardzo konsekwencję wypłacalny, zawodowy klub piłkarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztany glany Cupiała - zero klasy IP: *.lublin.mm.pl 25.12.04, 01:07 Niby najbogatszy polski klub Wisla Krakow, a jej wlascicel i dzialacze zachowuja sie jak gowniarze. Podpisali umowe i powinni jej przestrzegac, a nie wywierac presje na Henryka Kasperczaka. Ciupala niby powazny biznesmen, zachowuje sie jak, bez obrazy, wlasciel straganu na bazarze. A szkoda bo Wisla to jedyny klub w Polsce ktory ostatnio mial cos do pokazania na europejskich stadionach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trb Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 01:15 honor zludna jest dyscyplina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos 1916 Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 01:37 I znowu się okazało,że w Polsce liczy się tylko jeden klub, moja ukochana LEGIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legius LEGIA TO JEST POTĘGA, LEGIA NAJLEPSZA JEST ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 01:56 Już wkrótce Polska będzie miała tylko jedną prawdziwą piłkarską potęgę. A jest nią - LEGIA. Prezydencie Warszawy, czekamy na stadion!!! Pozdro dla braci z Sosnowca i Elbląga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia POTĘGA LEGIA NAJLEPSZA JEST .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 11:16 Wy z Legii nie grzeszycie inteligencją....Za wiele to napisać nie umiecie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq dno Wisły osiągnięte. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 02:52 dno Wisły osiągnięte. nie tyle sportowe, co cała "otoczka", atmosfera. Może i dobrze, że nie grają, bo pewnie i sportowo byłoby do dupy. Z Wisłą Kraków jest jak z niektórymi politykami. Ogląda się to to z zewnątrz, normalnie jak konfrontację Giertycha z Milerem. Jeden głupszy od drugiego. Widze że wielu z Was trzyma stronę albo Kasperczaka, albo Cupiała. A ja Wam mówie - oni są siebie warci. Obaj łasi na kase, obaj zakłamani, obaj zaostrzający swoje poglądy i działania w imie... czego? Honoru? Juz go stracili, prostytuta nie może dbać o swoją cnotę... Tak więc w tej aferze Miler-Kasperczak przeskrobał, a Giertych-Cupiał oskarża, choć sam niewiele lepszy. I jak zwykle w takiej sytuacji, liczą się tylko kaska, znajomości i stołki. A to Polska właśnie... Wesołych Świąt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Cupiał zamierza wycofać się z Wisły IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 03:37 Dziekujemy ci za taki prezent swiateczny Szanowny Dlugoterminowy Inwestorze o stalowych nerwach:)))Wziasc tereny,stadion ma dac miasto a smietanke spijac???:)))MiniKulczyk???;)))Sprzedaj Kozminskiemu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auto Open Ciupał+Basalaj bez p.Kasperczaka dlugo pociagneli IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 25.12.04, 04:33 Smieszni z nich klienci. Slowo daje. Tak za bardzo nie skreslalbym Trenera. Nowi wlasciciele byc moze beda chcieli go miec. Liczka zostanie wtedy kozlem ofiarnym. Pan o tym wiesz - Basalaju ??? Odpowiedz Link Zgłoś