Gość: lithiumm Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.ok.ok.cox.net 12.06.02, 05:41 Oklahoma Jako byly ex pilkarz czekalem na world cup z niecirpliwoscia. Gram tutaj w pilke halowa i znam sporo amerykanow zaintersowanuch pilka nozna. Dzien po meczu z korea moj telefon dzwonil non stop i oczywiscie rozmowa byla na temat poziomu pilki noznej w polsce. Po meczu z portugalia po prostu nie mialem odwagi odpowiadac na telefony. W jaki sposob moglem wylumaczyc ta miernote. Juz drugi dzien udaje ze jestem na wakacjach i nie wychodze z domu. Wstyd , Chanba i Szok to co czuje obecnie. Jestem obywatelem USA ale zawsze sie czulem Polakiem. W meczu z USA bede kibicowal amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris S. Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 09:07 Odnosze mimo wszystko wrazenie ze pomimo 0:4 Polacy zagrali lepiej z Portugalia niz z Korea.Dali z siebie wszystko na co bylo ich stac w tym dniu.Niestety umiejetnosci maja mizerne i koniec snow o medalowym miejscu.Moze troche inaczej mecz by sie potoczyl gdyby uznano Polakom bramke.Nie znaczy to ze Polska by wygrala-tylko mniej przegrala.O opinie w pracy sie nie martwie zbytnio,bo jestem w tej szczesliwej sytuacji ze sam jestem bossem i nie musze sie nikomu tlumaczyc-tym nie mniej slyszalem po cichu wypowiadane zlosliwe opinie pod adresem moim jako Amerykanina polskiego pochodzenia.Wypowiadali sie nie Amerykanie (ktorzy odnosze wrazenie maja ten caly World Cup gleboko gdzies)ale Meksykanie i inni pochodzenia Pld. Ameryki.Trudno.Kibicuje USA........all the way.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glazer Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 11:26 Gość portalu: lithiumm napisał(a): [ciach] > Jestem obywatelem USA ale zawsze sie czulem > Polakiem. W meczu z USA bede kibicowal amerykanom. To wlasnie swiadczy o tym jak bardzo czujesz sie Polakiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demo_dri Czujesz sie Polakiem??? IP: 138.62.1.* 12.06.02, 11:40 > > drugi dzien udaje ze jestem na wakacjach i nie wychodze z domu. Wstyd , Chanba > i Szok to co czuje obecnie. Jestem obywatelem USA ale zawsze sie czulem > Polakiem. W meczu z USA bede kibicowal amerykanom. Nie pisz ze czujesz sie Polakiem, skoro kibicujesz amerykanom... To brzmi bardzo zle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glazer Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 11:34 Tak czytam co tu naskrobaliscie w tym watku i dochodze do wniosku, ze Wy nie macie kompletnie pojecia o stanie polskiej pilki. Moze po tych porazkach na MS troche Wam sie rozjasnilo, ale przed MS liczyliscie na niewiadomo jakie sukcesy tej reprezentacji. Sukcesem bylo zakwalifikowanie sie do nich. Blad pilkarzy i dzialaczy polegal na tym, ze zapowiadali super wystep zamiast racjonalnie przedstawic sytuacje i przyznac, ze wyjscie z grupy bedzie _ogromnym_ sukcesem. Dziwie sie tylko, ze w te zapowiedzi tak wielu ludzi uwierzylo, naprawde jestem tym zaszokowany. Ja bede kibicowal naszej druzynie zawsze, nawet jesli z San Marino, albo Wyspami Owczymi przegra 9:0, ale trzeba byc _realista_, a nie wierzyc we wszystko co sie przeczyta, albo uslyszy. Sporo jest tutaj frustratow, ktorzy nie widzieli zadnego meczu Polakow w eliminacjach(!) i meczach towarzyskich przed mistrzostwami, a teraz psy wieszaja na naszej reprezentacji. Dno, zenada i "kibicowanie" najnizszego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek bzdury IP: *.dyn.optonline.net 12.06.02, 12:31 Po pierwsze, kibice ( w Polsce i za granica ) maja pretensje nie do faktu, ze Polska druzyna przegrala, ale raczej do tego w jakim stylu sie reprezentowali na boisku i poza nim. No murawie szczegolnie degustujaca byla ich pasywnosc i wyrazna niechec do walki w krytycznych momentach meczow. Oczywiscie poza liniami pola gra Polacy zachowywali sie zupelnie odwrotnie, gwarantujac pewne wyjscie z grupy, a w oczach klesku, prubujac winic czynniki nie zwiazane z ich gra. Pierwsza obserwacja pasuje do calego zespolu, druga tylko do kilku reprezentantow, ktorych uwagi skutecznie przycmily realistyczna poza-meczowa postawe reszty druzyny. Tak czy inaczej, Polacy, i w kraju i na obcym, maja prawo czuc sie oszukanymi. Na dodatek kibice mieszkajacy za granica sa objektami uzasadninych drwin ktore, jak mozesz sobje wyobrazic, nie poprawiaja samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glazer Re: bzdury IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 13:03 Gość portalu: bartek napisał(a): > Po pierwsze, kibice ( w Polsce i za granica ) maja pretensje nie do faktu, ze > Polska druzyna przegrala, ale raczej do tego w jakim stylu sie reprezentowali > na boisku i poza nim. No murawie szczegolnie degustujaca byla ich pasywnosc i > wyrazna niechec do walki w krytycznych momentach meczow. To jest dopiero bzdura. Chyba nigdy w pilke nie grales. Czego jak czego, ale akurat checi im odmowic nie mozna. Grales kiedykolwiek w meczu, w ktorym Twoja druzyna stworzyla kilka akcji, ktorych nie wykorzystala, a pozniej dostala kontre w plecy? Gdybys taki mecz zagral, to bys wiedzial jak wtedy psychika siada, nie mowiac juz o momencie kiedy dostajesz druga taka kontre. > Oczywiscie poza > liniami pola gra Polacy zachowywali sie zupelnie odwrotnie, gwarantujac pewne > wyjscie z grupy, a w oczach klesku, prubujac winic czynniki nie zwiazane z ich > gra. > Pierwsza obserwacja pasuje do calego zespolu, druga tylko do kilku > reprezentantow, ktorych uwagi skutecznie przycmily realistyczna poza-meczowa > postawe reszty druzyny. Oczywiscie z tym sie zgodze, te tlumaczenia sa zenujace. Co do zapowiedzi to chyba tylko "niedzielni kibice" w to wierzyli. > Tak czy inaczej, Polacy, i w kraju i na obcym, maja > prawo czuc sie oszukanymi. Chyba oszukanymi przez samych siebie. Sami sie naiwnie oszukiwali, ze mamy nagle wunderteam, mimo ze od 6-7 lat trzon kadry tworza ci sami pilkarze. > Na dodatek kibice mieszkajacy za granica sa > objektami uzasadninych drwin ktore, jak mozesz sobje wyobrazic, nie poprawiaja > samopoczucia. To niech sie odgryzaja, niech pytaja gdzie jest Holandia, Czechy, Australia, Szkocja, Norwegia. Niech pytaj o Francje i Argentyne. Nie potraficie sie postawic? Jak sie Norweg zaczal nabijac z Polski, to mu przypomnialem 3:0 w eliminacjach i sie zamknal. Trzeba umiec zachowac twarz, przyznac sie do tego, ze druzyna zagrala slabiutko, ale przed nami eliminacje ME i nie mozna od razu klasc sie, plakac i przeklinac, tylko ciagnac wozek dalej, wyciagac wnioski, pozegnac sie z kilkoma panami pikarzami, wprowadzic nowych i...grac. Najgorsze sa wypowiedzi typu: W meczu Polska-USA bede kibicowal amerykanom. To jest bardziej zenujace niz wypowiedzi Hajto albo Swierczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: bzdury IP: *.dyn.optonline.net 12.06.02, 15:41 Gość portalu: Glazer napisał(a): > To jest dopiero bzdura. Chyba nigdy w pilke nie grales. Czego jak czego, ale > akurat checi im odmowic nie mozna. Grales kiedykolwiek w meczu, w ktorym Twoja > druzyna stworzyla kilka akcji, ktorych nie wykorzystala, a pozniej dostala kont > re > w plecy? Gdybys taki mecz zagral, to bys wiedzial jak wtedy psychika siada, nie > > mowiac juz o momencie kiedy dostajesz druga taka kontre. Po pierwsze to w pilke gral od dziecinstwa i nigdy w zyciu nie "siadla mi psychika" po stracie gola, wrecz przeciwnie, taka sytuacja zawsze mnie dopingowala. Jezeli mi probujesz udowodnic, ze "profesjonalny" zawodnik nie jest sie w stanie podniesc duchowo po niefortunnej stracie gola, to tracisz swoj i moj czas. Spojrz na mecz Hiszpani z RPA, Hiszpanie laduja gola za golem, i *odziwo* druzyna Afrykanska sie nie poddaje, wrecz przeciwnie, atakuja rezolutnie i na dodatek skutecznie. Tak, przy okazji, moje opinie na temat Polskiej druzyny sa formulowane na tle innych zespolow grajacych na MS - moze gdyby pozim gry byl nizszy, moje reakcje nie bylyby az tak negatywne. > Oczywiscie z tym sie zgodze, te tlumaczenia sa zenujace. Co do zapowiedzi to > chyba tylko "niedzielni kibice" w to wierzyli. W zapowiedzi nie wierzylem, ale pewnosc siebie naszego zespolu przyczynila sie do podbudowy naiwnego, optymistycznego nastroju wsrod sporego procentu Polakow. Poza tym jako kibic, do meczow druzyny narodowej podchodze sercem a nie rozumem, za co nie mam zamiaru przepraszac. > Chyba oszukanymi przez samych siebie. Sami sie naiwnie oszukiwali, ze mamy nagl > e > wunderteam, mimo ze od 6-7 lat trzon kadry tworza ci sami pilkarze. Moze "oszukanym" nie bylo prawidlowym slowem, ale chyba nie zaprzeczysz, ze mamy prawo byc zawidzeni. > To niech sie odgryzaja, niech pytaja gdzie jest Holandia, Czechy, Australia, > Szkocja, Norwegia. Niech pytaj o Francje i Argentyne. Nie potraficie sie > postawic? Jak sie Norweg zaczal nabijac z Polski, to mu przypomnialem 3:0 w > eliminacjach i sie zamknal. Trzeba umiec zachowac twarz, przyznac sie do tego, > > ze druzyna zagrala slabiutko, ale przed nami eliminacje ME i nie mozna od razu > klasc sie, plakac i przeklinac, tylko ciagnac wozek dalej, wyciagac wnioski, > pozegnac sie z kilkoma panami pikarzami, wprowadzic nowych i...grac. Najgorsze > sa > wypowiedzi typu: W meczu Polska-USA bede kibicowal amerykanom. To jest bardziej Ludzie, ktorzy tak drastycznie zmienili pozycje po naszych porazkach, nie sa prawdziwymi kibicami i ich nie mam zamiaru bronic. Co do dotkliwych komentarzy innych narodow, to bola, bo rany sa nadal swieze, i zadna reposta, niewazne jak celna, nie jest w stanie ich ugoic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glazer Re: bzdury IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 16:16 Gość portalu: bartek napisał(a): > Jezeli mi probujesz udowodnic, ze "profesjonalny" zawodnik nie jest sie w > stanie podniesc duchowo po niefortunnej stracie gola, to tracisz swoj i > moj czas. Masz racje, ale historia polskiej reprezentacji pokazuje, ze Polakom w takich sytuacjach bardzo ciezko sie podniesc. Naprawde niewiele bylo spotkan o stawke, w ktorych Polacy odnosili sukces jezeli dostali bramke na 0:1 w pierwszej polowie. > Spojrz na mecz Hiszpani z RPA, Hiszpanie laduja gola za golem, i > *odziwo* druzyna Afrykanska sie nie poddaje, wrecz przeciwnie, atakuja > rezolutnie i na dodatek skutecznie. Inna mentalnosc niestety...i inne umiejetnosci. Po tym co pokazali, to z RPA bysmy dotali wiecej niz z Portugalia. Przykre, ale prawdziwe. > Tak, przy okazji, moje opinie na temat > Polskiej druzyny sa formulowane na tle innych zespolow grajacych na MS - moze > gdyby pozim gry byl nizszy, moje reakcje nie bylyby az tak negatywne. Widac golym okiem, ze swiat nam ucieka. Ja sie ciesze, ze chociaz weszliszmy do mistrzostw, bo wg. rankingu FIFA w ogole nie powinno nas tam byc. > W zapowiedzi nie wierzylem, ale pewnosc siebie naszego zespolu przyczynila sie > do podbudowy naiwnego, optymistycznego nastroju wsrod sporego procentu Polakow. No niestety. Wiekszosc chyba widziala w Polsce druzynowego Malysza, ale kazdy kto troche sie pilka interesuje nie tylko od swieta i realnie ocenial szanse Polakow, ten wiedzial ze za dlugona MS nie pogramy. Chociaz musze przyznac, ze takiego dramatu jak z Korea nie przewidywalem. Z Portugalia gra byla lepsza i moim zdaniem wynik nie odzwierciedla tego co sie dzialo na boisku. > Poza tym jako kibic, do meczow druzyny narodowej podchodze sercem a nie rozumem > , za co nie mam zamiaru przepraszac. No niestety ja tez tak podchodze i przed kadym meczem wierze. Jak juz pisalem na tym forum przed meczami z KOR i POR. "serce mowi - wygramy, rozum na to - nie ma szans" > Moze "oszukanym" nie bylo prawidlowym slowem, ale chyba nie zaprzeczysz, ze mam > y prawo byc zawidzeni. Kazdy ma prawo, ale z tego sie robi narodowy dramat, a przoduja w tym nasza polonia, ktorej przedstawiciele nie maja pojecia o sytuacji w polskiej pilce (o czym mozna sie przekonac czytajac ich posty) > Ludzie, ktorzy tak drastycznie zmienili pozycje po naszych porazkach, nie sa > prawdziwymi kibicami i ich nie mam zamiaru bronic. Zgadzam sie. Zatrwazajace jest tylko ilu takich pisze na tym forum. > Co do dotkliwych komentarzy innych narodow, to bola, bo rany sa nadal swieze, i > zadna reposta, niewazne jak celna, nie jest w stanie ich ugoic. Hmmm, pewnie ze bola, ale nie mozna dac sie pomiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLVANA Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.task.gda.pl / *.bg.univ.gda.pl 12.06.02, 11:41 To prawda, przesadzili w obiecankach :( Moze jednak bardziej chodzilo o autosugestie, niz o klamstwo, ale zgadzam sie - ja tez jestem rozczarowana. W Polsce, w miare uplywu czasu, komentarze byly coraz bardziej sceptyczne. Tylko Pan ASndrzej Strelau odwazal sie glosno watpic. Reszta komentatorow podtrzymywala "hurra-efekt". A pradwa jest taka ze jeszcze nie dorosla nasza reprezentacja do Mundialu - za malo doswiadczenia. Z drugiej strony, by wygrywac trzeba wlasnie grac z najlepszymi. Jezeli ta porazka ma czego nauczyc naszych chlopcow, to nie wstydzmy sie, tylko dajmy im szanse. Niech sie ucza... ))) Pozdrowienia z Gdyni Sylvana P.S. Jaka pogoda w UK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EJot Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.02, 11:53 Mieszkam w Niemczech i nie spotkalam sie z jakimis szczegolnymi zlosliwosciami ( komentarze w stylu - 'oj, cos wam nie wyszlo tym razem' albo 'co sie z wasza druzyna dzieje?' ). Owszem, krytyka byla, ale nie przerysowana. Moze moi koledzy sa jacys wyjatkowi?! A moze cala swoja energie zuzywaja normalnie na mecze z Anglia albo Anglii? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menotti Do Lithium IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:10 wiesz co, z Ciebie taki Polak, ze lepiej nie mowic. Wstyd, ze sie wogole przyznajesz, zes z Polskiej ziemi. spadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZWED Re: Mecz ogladany za granica - WSTYD!!!!! IP: 194.23.138.* 12.06.02, 13:10 MECZ ZOSTAL PRZGRANY E SZATNI POWIEDZIAL BYLY PILKARZ GLEN STROMBERG KTORY KOMENTUJE MECZE W SZWECJI Dodal ze mimo to ze Dudek jest slaby to jest 5 razy lepszy niz obrona.Podkreslil jeszcze totalny brak lidera w polskiej druzynie. Moj szef powiedzial ze to bylo tragiczne ze polacy tak grali..Podwyzki nie bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior caly swiat wiedzaial ze mamy slabyTEAMoproczEngela IP: *.bredband.skanova.com 12.06.02, 13:34 Wmowili nam ze mamy fantastycznych pilkarzy, podczas gdy oni sa sredniej klasy, technicznie slabi, bez dyscypliny taktycznej, bez kondycji, moglismy jedynie liczyc na symulowane faule na Olisadebe w polu karnym, ale on nawet nie dochodzil do takich pozycji. Co robic? wyslac naszych orlow na zgrupowanie do USA czy Korei, jak by byla taka mozliwosc, chcialbym zeby nasi gwiazdorzy zobaczyli jak trenuja ambitne druzyny. Odpowiedz Link Zgłoś