Gość: Kibict IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:39 wydaje mi sie, ze bramkarz tez nie byl najmocniejszym pukntem druzyny, :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 21:43 Pierwsza bramka - tradycyjnie w krótki róg... Trzecia - dośrodkowanie Figo przeleciało wzdłuż bramki - 3m od linii bramkowej (do wyłapania). Dwie pozostałe - to już majstersztyk naszych obrońców - Dudi bez szans. Ale wielki bramkarz to taki, który wyjmuje piłki nie do wyjęcia. Sorry - Dudi do tej definicji nie pasuje... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simi Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.tkb.pl / 10.1.99.* 10.06.02, 22:00 macie racje - dudek kreowany na jednego z najlepszych bramkarzy swiata puscil wszystko co mial puscic. Spodziewalem sie i nie tylko chyba ja ze wyratuje chociaz jedną wazną sytuacje. Niestety obydwa mecze wygladaly tak samo - pierwsze zagrożenie dla naszej bramki (strzał w swiatlo bramki)i gol :( Chyba dobrze ze wroci do liverpoolu bo jeszcze kilka takich meczy i w liverpoolu mogliby zaczac miec watpliwosci co do jego umiejetnosci(a moze juz mają ???) ale z tymi patałachami to chyba mało jaki bramkarz moglby wytrzymac a co dopiero skutecznie bronic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 22:03 A co powiecie na Szamotulskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:09 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > A co powiecie na Szamotulskiego ? Według mnie bez względu na wynik I połowę powinien w meczu z USA bronić Majdan a w II do bramki stanąć Matysek. Pamiętajmy, że na jesieni rozpoczynają się eliminicje ME. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:07 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Pierwsza bramka - tradycyjnie w krótki róg... > Trzecia - dośrodkowanie Figo przeleciało wzdłuż bramki - 3m od linii bramkowej > (do wyłapania). > > Dwie pozostałe - to już majstersztyk naszych obrońców - Dudi bez szans. > > Ale wielki bramkarz to taki, który wyjmuje piłki nie do wyjęcia. > Sorry - Dudi do tej definicji nie pasuje... :( Oceniając Jerzego Dudka uważam, że należy zwrócić uwagę na pewien szczegół. Nie tylko to, że przepuszczał strzały w krótki róg jak to określiłeś ale....sięgnijmy pamięcią do meczu Liverpool Bayer Leverkusen ( ćwierćfinał LM). Otóż od tamtego meczu Dudek puszcza strzały płaskie po swojej prawej ręce. Podobnie było w meczu z Koreą, również obecnie tak stało się. Kwestia urazu??? Mam nadzieję, że w Liverpool`u wyleczą Jerzego Dudka z tej przypadłości. Z drugiej strony co za przewrotność losu...Owen z Liverpool i Dudek też....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 22:13 Pozostaje jeszcze kwestia strzałów z dystansu - mam tu na myśli: 1) Bramkę Ballacka w ćwierćfinale LM, o którym wspomniałeś (pierwszy gol meczu) 2) Bramkę !#@%^#&@%!$ w meczu Korea-Polska (drugi gol). A co sądzicie o "pzedpolu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:16 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Pozostaje jeszcze kwestia strzałów z dystansu - mam tu na myśli: > 1) Bramkę Ballacka w ćwierćfinale LM, o którym wspomniałeś (pierwszy gol meczu) > 2) Bramkę !#@%^#&@%!$ w meczu Korea-Polska (drugi gol). > > A co sądzicie o "pzedpolu" ? Nie pamiętam bramkarza z Polski który potrafi grać na przedpolu. Pamiętajmy, że w Liverpool Dudek ma nieco ułatwione zadanie ponieważ stoją przed Nim Hyppia i Henchoz...według mnie zawodnicy których poziom gry jest jak na razie nieosiągalny dla naszej dwójki Wałdoch Hajto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 22:20 Ale w Premiership to ewenement - bramkarz kiepski w grze na przedpolu (nie mówie juz, żeby grał jak Barthez - bo tego powinni zamknąć w psychiatryku za np. mecz z Deportivo...); a w sumie to dziwne, bo chłopak jest wysoki - powinien sobie radzić, a tu, że ujme to obrazowo: dupa w kratę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:22 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Ale w Premiership to ewenement - bramkarz kiepski w grze na przedpolu (nie > mówie juz, żeby grał jak Barthez - bo tego powinni zamknąć w psychiatryku za > np. mecz z Deportivo...); a w sumie to dziwne, bo chłopak jest wysoki - > powinien sobie radzić, a tu, że ujme to obrazowo: dupa w kratę szkolenie, szkolenie, szkolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 22:29 :) te entery (poprz. post) Tematy szkolenia też już kilka razy poruszałem na forum. I pewnie jeszcze parę razy poruszę. Ale jest światełko w tunelu - obowiązek drużyn młodzieżowych w nowym systemie. A może jestem naiwny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:32 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > :) te entery (poprz. post) > > Tematy szkolenia też już kilka razy poruszałem na forum. I pewnie jeszcze parę > razy poruszę. > Ale jest światełko w tunelu - obowiązek drużyn młodzieżowych w nowym systemie. > A może jestem naiwny... Nie zapomnaj, ze Polska zamierza wstąpić do UE...a wtedy szkolenie młodzieży "po polsku" może nieco zdewaluować się...Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 10.06.02, 22:24 Nie zgadzam się co do pierwszej bramki. Dudek był przy niej bez szans. Niepatrzcie na to, że Pauleta walnął dość blisko niego. Ważne jest to że po majtnięciu Hajty (jak kelnera), mógł się Dudka spytać w który róg ma strzelić. Co więcej jego zwód polegał na symulacji strzału w krótki róg gdzie Dudek się ustawił. Pauleta nie strzelił tylko majtnął Hajte (jak kelnera) i Dudek musiał zaiwaniać z powrotem dośrodka, żeby mieć jakieś szanse na obrone strzału w długi róg. Pauleta strzelił jednak w krótki i złapał Dudka na wykroku. Z tego wszystkiego wynika, że dużo korzystniej by było gdyby tam Hajty nie było tak blisko;))))))) Bo wtedy Pauleta miałby ostrzejszy kąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:27 Gość portalu: wojciech napisał(a): > Nie zgadzam się co do pierwszej bramki. Dudek był przy niej bez szans. > Niepatrzcie na to, że Pauleta walnął dość blisko niego. Ważne jest to że po > majtnięciu Hajty (jak kelnera), mógł się Dudka spytać w który róg ma strzelić. > Co więcej jego zwód polegał na symulacji strzału w krótki róg gdzie Dudek się > ustawił. Pauleta nie strzelił tylko majtnął Hajte (jak kelnera) i Dudek musiał > zaiwaniać z powrotem dośrodka, żeby mieć jakieś szanse na obrone strzału w > długi róg. Pauleta strzelił jednak w krótki i złapał Dudka na wykroku. Z tego > wszystkiego wynika, że dużo korzystniej by było gdyby tam Hajty nie było tak > blisko;))))))) Bo wtedy Pauleta miałby ostrzejszy kąt Szanuje Ciebie, ale popatrz uważnie na wspomniane przez Nas bramki....bć może dopatrzysz się analogii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 22:30 Dodamy jeszcze pierwszą bramke w towarzyskim meczu z Japonią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:45 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Dodamy jeszcze pierwszą bramke w towarzyskim meczu z Japonią ? I sam widzisz, że zaczyna Nam wychodzić ta układanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:03 Gość portalu: Kibict napisał(a): > wydaje mi sie, ze bramkarz tez nie byl najmocniejszym pukntem druzyny, :) W zupełności z Tobą zgadzam się. Pozwolisz, że moją wypowiedź będę kontynuował w odniesieniu do następnego posta.cdn.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.client.attbi.com 10.06.02, 22:12 Wiadomo, ze wszyscy sa wpienieni po takich szybkich porazkach. MY moglismy wygrac a ONI przegrali. Zaraz musza byc winni. Zgadzam sie, lecz ... Jezeli juz mamy winic kogos, to bramkarza bym zostawil na koniec. Co Dudek mogl zrobic, gdy nie istniala zupelnie obrona? Druzyna grala bez zadnej strategii, zupelnie niezgrana. Proponuje Dudka zostawic w spokoju. Gdyby sie zdarzyla szansa na karniaka przeciwko USA, Dudek powinien go strzelac - bylby to dobry gest kolegow typu "sorry" za obciach wyciagania pilek z bramki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:16 Gość portalu: Romek napisał(a): > Wiadomo, ze wszyscy sa wpienieni po takich szybkich porazkach. MY moglismy > wygrac a ONI przegrali. Zaraz musza byc winni. Zgadzam sie, lecz ... > > Jezeli juz mamy winic kogos, to bramkarza bym zostawil na koniec. Co Dudek mogl > > zrobic, gdy nie istniala zupelnie obrona? Druzyna grala bez zadnej strategii, > zupelnie niezgrana. > > Proponuje Dudka zostawic w spokoju. Gdyby sie zdarzyla szansa na karniaka > przeciwko USA, Dudek powinien go strzelac - bylby to dobry gest kolegow > typu "sorry" za obciach wyciagania pilek z bramki ... Drogi Romku ja nie winię Jurka za porażkę, ja jedynie staram się oceniać na tyle ile potrafie.... Odpowiedz Link Zgłoś
green__ Re: Ocenmy gre bramkarza 10.06.02, 22:41 Dudek to szmaciarz! broni tylko wtedy jak ktos w niego pilka wceluje! wogole sie nie nadaje, tak jakby postawic w bramce olisadebe albo engela, na pewno spisali by sie lepiej!!!! Dudek wypierda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:47 green__ napisał(a): > Dudek to szmaciarz! broni tylko wtedy jak ktos w niego pilka wceluje! wogole > sie nie nadaje, tak jakby postawic w bramce olisadebe albo engela, na pewno > spisali by sie lepiej!!!! Dudek wypierda.... Dudek to bramkarz jednej z najlepszyh drużyń świata, która nie zwykła zatrudniać szmaciarzy. Nawet Westerfeld zanim przestał bronić w tej drużynie jakąś klase reprezentował. Zawsze możesz zadzwonić do Marka Jóźwiaka (Beret) i jemu zaproponowac stanięcie na bramce....ponieważ miał niezłe przetarcie z Sampdorią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 23:17 Nie popadajmy w skrajności. Nie możemy nazywać nieudacznikiem bramkarza, którego jeszcze przed miesiącem gotowi byliśmy wynosić pod niebiosa! Jednak gołym okiem widać jaka różnica dzieli bramkarza dobrego od bardzo dobrego, czytaj Dudka od Kahna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 23:19 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Nie popadajmy w skrajności. Nie możemy nazywać nieudacznikiem bramkarza, > którego jeszcze przed miesiącem gotowi byliśmy wynosić pod niebiosa! Jednak > gołym okiem widać jaka różnica dzieli bramkarza dobrego od bardzo dobrego, > czytaj Dudka od Kahna. Marcinie ja nigdzie nie nazwałem Dudka nieudacznikiem i nie byłem gotowy i nie jestem i już nie będę wynosić go pod niebiosa.... Odpowiedz Link Zgłoś
green__ Re: Ocenmy gre bramkarza 11.06.02, 15:47 Gość portalu: :) napisał(a): > green__ napisał(a): > > > Dudek to szmaciarz! broni tylko wtedy jak ktos w niego pilka wceluje! wogo > le > > sie nie nadaje, tak jakby postawic w bramce olisadebe albo engela, na pewn > o > > spisali by sie lepiej!!!! Dudek wypierda.... > > Dudek to bramkarz jednej z najlepszyh drużyń świata, która nie zwykła zatrudnia > ć > szmaciarzy. Nawet Westerfeld zanim przestał bronić w tej drużynie jakąś klase > reprezentował. Zawsze możesz zadzwonić do Marka Jóźwiaka (Beret) i jemu > zaproponowac stanięcie na bramce....ponieważ miał niezłe przetarcie z Sampdorią > :) > Tak Dudek gra w jednym najleprzych druzyn Europy. Ale to nie zmienia fatktu ze jest miernym bramkarzem. Sukces zawdziecza tylko obronca Liverpoolu, ktorzy nie dopuszczaja przeciwnikow aby oddali strzal w strone pseudo bramkarza Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cooper Re: Ocenmy gre bramkarza IP: 62.89.106.* 10.06.02, 22:55 mowilem to od trzech lat gdy wszyscy zachwycali sie grą Dudka - jedyny mecz w którym go widzialem i bronil genialnie to puchar UEFA pare lat temu w Feyenordzie. Zauważcie ze teraz broni jedynie to co "musi" złapać, setki, któr wyciąga np. Kahn czy Barthez zawsze puszcza. Moze dac szanse Szamo albo Majdanowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 23:02 Gość portalu: Cooper napisał(a): > mowilem to od trzech lat gdy wszyscy zachwycali sie grą Dudka - jedyny mecz w > którym go widzialem i bronil genialnie to puchar UEFA pare lat temu w > Feyenordzie. Zauważcie ze teraz broni jedynie to co "musi" złapać, setki, któr > wyciąga np. Kahn czy Barthez zawsze puszcza. Moze dac szanse Szamo albo > Majdanowi ? Uważam, że z Majdana można skorzystać w meczu z USA ale tylko przez jedną połowę. Na drugą za zaslugi wystawić Matyska. Szamotulski to również nie jest ta "liga"....Może zastosować wariant hiszpański??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.02, 23:12 Gość portalu: :) napisał(a): > Może zastosować wariant hiszpański??? Sugerujesz, że Dudek powinien rozbić wodę toaletową i nadepnąć na szkło ?!? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 23:14 Gość portalu: Pietrek napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a): > > > > Może zastosować wariant hiszpański??? > > > Sugerujesz, że Dudek powinien rozbić wodę toaletową i nadepnąć na szkło ?!? > > pzdr. > > Nie tylko:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizonek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 17:17 Z wystawieniem na mecz Majdana jak najbardziej sie zgadzam ale co do Matyska to mam juz inna opinie. Uwazam ze wogole nie powinien jechac na te mistrzostwa (Matysek). Gra w lidze polskiej pokazal jaki z niego "wspanialy" bramkarz. A co do gry Dudka to mam mieszane uczucia. Z jednej strony zeczywiscie zawalila obrona ktora wlasciwie nieistniala w meczach z Korea i Usa ale z drugiej strony od bramkarza "swiatowej" klasy wymaga sie bronienia strzalow nie do obrony. Mysle ze przykladem "wielkiego" bramkarza moze byc Khan co pokazal na tych MS kilkoma pieknymi interwencjami. Dudek niestety takim bramkarzem niejest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 23:22 Dudek powinien grac w pilke a nie w reklamach!!! a swoja droga co on mowie w rekalamie chipsow? niestety nie mam dekdodera polsatu i nie rozumie!!! za odp dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbo Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 23:48 Coś mi się kojarzy z postacią Jurka D. Bramka w meczu Białoruś - Polska 4:1, czy nie była jego ? Może mi (sobie) ktoś to przypomni ? A tak poza tym, Jurek Dudek ne jest złym bramkarzem, ale do wybitnego mu trochę jeszcze brakuje. Na tych mistrzostwach wyżej oceniam Friedla (USA), Kahna (Niemcy), nawet Seamana (GB) Zgadza się ktoś ze mną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 23:50 Gość portalu: barbo napisał(a): > Coś mi się kojarzy z postacią Jurka D. Bramka w meczu Białoruś - Polska 4:1, > czy nie była jego ? Może mi (sobie) ktoś to przypomni ? A tak poza tym, Jurek > Dudek ne jest złym bramkarzem, ale do wybitnego mu trochę jeszcze brakuje. Na > tych mistrzostwach wyżej oceniam Friedla (USA), Kahna (Niemcy), nawet Seamana > (GB) Zgadza się ktoś ze mną ? Całkowicie zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinoz Re: Ocenmy gre bramkarza IP: USILPROXY* / *.budgetgroup.com 10.06.02, 23:53 Oczywiscie Brad Friedel zagral dzis fantastycznie - obroniony karny i niezliczone sytuacje tzw. 100%..... W sumie tak powinien bronic dobry bramkarz na MS..... Niestety Dudek daleki byl od tego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 23:57 Gość portalu: dinoz napisał(a): > Oczywiscie Brad Friedel zagral dzis fantastycznie - obroniony karny i > niezliczone sytuacje tzw. 100%..... > W sumie tak powinien bronic dobry bramkarz na MS..... Niestety Dudek daleki > byl od tego..... tylko, że w lidze angielskiej jest dokładnie odwrotnie, ale to już zasługa formacji obronnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinoz Re: Ocenmy gre bramkarza IP: USILPROXY* / *.budgetgroup.com 11.06.02, 00:16 Zgadzam sie..... Dzisiaj obie obrony zagraly fatalnie (nasi) i slabo (amerykanie, szczegolnie Agoos starajac sie przegrac mecz za wszelka cene) a jednak Friedel spisal sie duzo lepiej niz Dudek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.06.02, 00:55 Gość portalu: dinoz napisał(a): > Zgadzam sie..... Dzisiaj obie obrony zagraly fatalnie (nasi) i slabo > (amerykanie, szczegolnie Agoos starajac sie przegrac mecz za wszelka cene) a > jednak Friedel spisal sie duzo lepiej niz Dudek... jEDNAK ZOBACZ CO TO ZNACZY ZAUFANIE TRENERA DO ZAWODNIKA. Agoos strzelił samobójczą bramkę, dzisiaj załatwił karnego a Arena i tak go wystawi do meczu z Polską:) Juz Piotrek Nowak z Chicago Fire odpowiednio nastawi Bruce`a Arene:):). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aras Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.espol.com.pl 11.06.02, 16:17 Cóż Dudek , pokazał ...........właśnie nic nie pokazał. Jest cieniutki i surowy. Ale jakoś mało osób to dostrzega , no tak ON gra w liverpoolu :))) Pozdrawiam P.S dostroił się do reszty ? czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 11.06.02, 17:27 Gość portalu: Kibict napisał(a): > wydaje mi sie, ze bramkarz tez nie byl najmocniejszym pukntem druzyny, :) Prosze zauważyć, że oborna Liverpoolu i Polski różnią się zdecydowanie jakościowo. W Liverporze pod jego bramką jest duże zagęszczenie. Obrońcy zdecydowanie wychodza do atakujących. Napastnik nie ma czasu na dokladne przyjecie pilki i Dudek moze wykazac sie swoim bardzo dobrym instynktem. Natomiast midzielismy wszyscy co wyprawiala polska obrona. Asystujacy mogl odlubac w nosie i dokladnie dograc pilke. Natomiast strzelec mógl podrapac sie w ucho, zastanowic sie 2 razy gdzie uderzyc, a w razie watpliwosci zapytac sie Jerzego. Nawet najlepsi bramkarze z takimi kolegami przed soba mialby podobny bilans bramkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Ocenmy gre bramkarza IP: 2.4.STABLE* / 192.168.2.* 11.06.02, 17:46 Gość portalu: Arti napisał(a): > Gość portalu: Kibict napisał(a): > > > wydaje mi sie, ze bramkarz tez nie byl najmocniejszym pukntem druzyny, :) > > Prosze zauważyć, że oborna Liverpoolu i Polski różnią się zdecydowanie > jakościowo. W Liverporze pod jego bramką jest duże zagęszczenie. Obrońcy > zdecydowanie wychodza do atakujących. Napastnik nie ma czasu na dokladne > przyjecie pilki i Dudek moze wykazac sie swoim bardzo dobrym instynktem. > Natomiast midzielismy wszyscy co wyprawiala polska obrona. Asystujacy mogl > odlubac w nosie i dokladnie dograc pilke. Natomiast strzelec mógl podrapac sie > w > ucho, zastanowic sie 2 razy gdzie uderzyc, a w razie watpliwosci zapytac sie > Jerzego. Nawet najlepsi bramkarze z takimi kolegami przed soba mialby podobny > bilans bramkowy np. Barthez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 11.06.02, 17:59 Nawet Barthez nie pomógłby przy takich obrońcahc jakich mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.06.02, 18:27 Obrońcy przynajmniej nie powinni przeszkadzać bramkarzowi. Hajto na tych mistrzostwach to totalna kompromitacja. Wałdoch - w końcu całkiem przyzwoity piłkarz - też nie błysnął. Dla mnie Dudek jest jednym z jaśniejszych punktów reprezenacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filus Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 19:05 Gość portalu: Kibict napisał(a): > wydaje mi sie, ze bramkarz tez nie byl najmocniejszym pukntem druzyny, :) Powiedzmy tak, trudno go winić o którąkolwiek bramkę, ale... No właśnie to drobne "ale", od tej klasy bramkarza można było wymagać wybronienia chociaż jednej "setki". Niestety nie udało się, i bronił tylko (a na tle reszty to aż) przyzwoicie. Szkoda, ale chyba jednak uraz nie dokońca wyleczony, więc można pogdybać delikatnie co by było gdyby w bramce był Majdan (no ale to tylko gdybanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noras Re: Ocenmy gre bramkarza IP: 2.2.STABLE* / 212.244.59.* 12.06.02, 18:56 No wreszcie rozsądne głosy. Jakiś czas temu (w czasie równej rywalizacji Matysek-Dudek) przeczytałem opinie o Dudku, że solidny, co ma złapać, to złapie, ale "setki" nie obroni, natomiast Matysek - jak ma słaby dzień to jest dobry, jak ma dobry dzień to łapie wszystko (vide mecz z Norwegią). W tej sytuacji i przy takiej obronie IMHO w polskiej bramce powinien stać Matysek. No ale rywalizację wygrał Dudek, bo a-gra w "takim" klubie, b-jest ze stajni p.Lubańskiego. Oczywiście, że bramkarz, któremu 2 bramki wpadają po rękach nie jest nawet dobrym bramkarzem. Na mecz z USA Matysek (pożegnanie z imprezą - na ME chyba jest za stary, niestety..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba brednie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 19:03 brednie, matysek biedzi w polskiej lidze, wpuszcza seryjnie bramki, (co nawet słaba obrona drużyny nie usprawiedliwia go całkowicie) pojechał na mundial tak samo jak kilku innych, ktorzy choc bez formy musiali jechac bo tak chcial engel. Prawda jednak ze dudek się zeszmacił i mógł z połowę bramek wyłapać gdyby choć w połowie dorównywał klasie Kahna. Stanąć powinien Majdan w o wiele lepszej formie będący. Raz na 100 strzałów szmatę wpuści ale potrafi chłopak wyciągnąć parę nieprawdopodobnych strzałów. ba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKo Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.sympatico.ca 12.06.02, 19:56 Ogladalem wszystkie mecze Dudka dostepne w Kanadzie na satelicie z Premiership plus mecze rep.Polski.W lidze Anglii Dudek jest napewno w pierwszej trojce.Liverpool ma tez tam swietnego rezerwowego,wg mnie lepszego niz Dudek.Nazwiska zapomnialem .Facet jest wyzszy,przyszedl z Coventry i gra w angielskiej mlodziezowce.Dudek ma slaba dolna lewa strone.Lepiej broni gorne pilki.Wybronil wiele strzalow.Slaby jest na przedpolu.Stoi na linii.Liczy na Hyppie i Henchoza.I to sie teraz msci.Barthez w lidze mial caly sezon beznadziejny.Nie mozna go wogole porownywac z Dudkiem.Umie ladnie tylko wprowadzic pilke do gry wyrzutem reka.I to wszystko.MU przegral mistrzostwo przez Bartheza.ZA slaba gre w rep.Polski Dudek zaplaci w Liverpool wysoka cene- podobnie jak bramkarz hokejowy rep.Kanadu Curtis Joseph po slabej olimpiadzie.Etos Dudka sie skonczyl.Jest bramkarzem przepuszczalnym.Solidnym ale nie wybitnym.Dudek w wypowiedziach dla prasy mowil iz chce grac w MS,dlatego odlozyl na wiele miesiecy operacje nosa.Trzeba to podkreslic i zyczyc mu jak najlepiej bo mimo brakow to obecnie najwybitniejszy polski pilkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ocenmy gre bramkarza IP: 213.76.59.* 13.06.02, 18:28 Dudek jest świetnym bramkarzem, co nie raz udowodnił. Ale jest też człowiekiem i może mieć słabszy okres, popełniać błędy. Tak było też w przypadku Kahna czy Bartheza. Co do MŚ, to nie oceniałabym go tak surowo. Obrona dała kompletną plamę, a wtedy nawet najlepszy bramkarz sam sobie nie poradzi.Dudek jest najmocniejszym punktem polskiej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.06.02, 19:43 Gość portalu: Magda napisał(a): > Dudek jest świetnym bramkarzem, co nie raz udowodnił. Ale jest też człowiekiem > i może mieć słabszy okres, popełniać błędy. Tak było też w przypadku Kahna czy > Bartheza. > Co do MŚ, to nie oceniałabym go tak surowo. Obrona dała kompletną plamę, a > wtedy nawet najlepszy bramkarz sam sobie nie poradzi.Dudek jest najmocniejszym > punktem polskiej drużyny. był:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: Ocenmy gre bramkarza IP: *.idzik.pl 13.06.02, 20:02 Gość portalu: Magda napisał(a): > Dudek jest świetnym bramkarzem, co nie raz udowodnił. Ale jest też człowiekiem > i może mieć słabszy okres, popełniać błędy. Tak było też w przypadku Kahna czy > Bartheza. > Co do MŚ, to nie oceniałabym go tak surowo. Obrona dała kompletną plamę, a > wtedy nawet najlepszy bramkarz sam sobie nie poradzi.Dudek jest najmocniejszym > punktem polskiej drużyny. Hajto jest świetnym piłkarzem, co nie raz udowodnił. Ale jest też człowiekiem i może mieć słabszy okres, popełniać błędy...... Odpowiedz Link Zgłoś