Dodaj do ulubionych

LIST OTWARTY DO PANA HAJTO

IP: *.5.12.vie.surfer.at 11.06.02, 00:43
Dosc glosno bylo wokolo polskiej reprezentacji ostatnio, po jej wyczynach na
boiskach koreanskich(i poza nimi) bedzie jeszcze jakis czas ...
Koszulke z bialym orlem na piersi nosilo juz wielu pilkarzy - lepszych,
gorszych, malych, duzych, szybkich, wolnych, ostatnio nawet murzyn sie
zaplatal, ale takiego prostaka jak pan, panie kolego to jeszcze w polskiej
kadrze nie bylo, przynajmniej ja nie pamietam. Obserwuje pana, panie Hajto od
jakiegos czasu, sledze twoje wypowiedzi, zachowania, o grze nie wspomne.Takie
bajki na dobranoc ze "bylismy lepsi, sedzia bramki nie uznal, nie dali nam
karnego",itp. to mozesz niemieckim dziennikarzom wstawiac(a nie robisz tego
dlatego, bo sie chlopcy na pilce znaja),ale nie polakom. Po prostu jestes pan
nadymanym bufonem, ktory przez przypadek pojawil sie w jednej z lepszych lig
europejskich, i rznie Maradone - na boisku i poza nim.Przypominasz mi do
zludzenia takiego polskiego prymitywa, co to wyjechal z kraju za chlebem, niby
wiecej zarabia, a jak juz zarabia, to wychodzi sloma z butow - dla swoich
chamski i prymitywny, chlebodawca gotow dupe wylizac - i wiem o czym mowie, bo
mieszkam w Austrii, i jezyk niemiecki mi nie obcy - jakos wywiady udzielane
niemieckiej telewizji nie sugeruja bys mial dziennikarzy za pedalow, ty i
twoi "kolesie".Ale nic dziwnego, Panie Hajto, pilkarze nie grzeszyli nigdy
intelektem, no moze poza tymi wybitnymi, ale nietrudno zgadnac, pan do nich
nie nalezysz, i nalezec nie bedziesz, ja ci to mowie, i mozesz mi wierzyc, bo
znam sie troche na pilce, i nie tylko. Skopac kogos brutalnie, to kazdy
potrafi, niewiele mowic, a duzo robic - to juz wieksza sztuka. Wszystko co pan
potrafisz, to glosno krzyczec,obrazac wszystkich wkolo(wlacznie z kolegami z
druzyny!),ze tez taki inteligenty czlowiek jak Engel to toleruje to dziwne,
przeciez to sa zachowanioa godne Christo Stoiczkowa, bulgarskiego
pastucha,ponizajacego kolegow , nie chcacego udzielac wywiadow w jezyku
ojczystym itd.
Mam dla pana propozycje, panie Hajto: zdejmij pan te koszulke z bialym orlem -
bos pan jej nie godzien, i nie ubieraj jej juz nigdy, graj sobie w tym
Schalke, niech ci ziemia lekka bedzie, dorob sie tam panie Mercedesa i zlotych
zebow, í nie hanb ziemi, ktora cie wydala - oto moja rada. A jakbys przy
okazji wystapil o bulgarskie obywatelstwo, to by juz bylo PERFECT.
Na koniec prosba - nie oczekuje odpowiedzi, a juz bron boze wizyt, do czegos
zdolny, widzial dzisiaj swiat caly(prawie). Niestety....
P.S.Z drugiej jednak strony musze powiedziec ze nie masz sie co martwic,
takich prostakow jak ty mamy jeszcze w polsce troche - tyle ze oni cwansi od
pana, panie Hajto - siedza na trybunach(czasem nie siedza, ale wtedy na pewno
sa od pana wiele szybsi..),i to jest chyba jedyne, co mozna napisac na pana
usprawiedliwienie.
Wniosek moj jest taki: Poki pan bedziesz w pilke gral, a Hajtowie
beda "kibicami", to napewno dobrze w polskim futbolu nie bedzie, ot co.

P.S.Czekam na opinie i spostrzezenia czytelnikow listu
Obserwuj wątek
    • Gość: PePe Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 11.06.02, 00:49
      W sumie swietnie to ujales. Tylko ze on nie jeden taki orzel w tej druzynie.
      Wiesz, fakt ze niewiele (nic) mozna zrobic w tej sprawie, ale az zbiera ochota
      by cos zrobic, popsuc chlopkowi ta idylle.

Ten jego dzisiejszy faul .... szkoda ze nie wiem do czego sie to
      kwalifikuje .....

Pozdrowienia.
      • Gość: Meg Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 16:11
        Popieram, absolutnie popieram - takiego chama, prostaka i nadętego bufona,
        który zresztą im bardziej jest przeciętny tym bardziej sie stawia - nie ma
        nawet wśród polskich kibiców i nawet kiboli. Z jednym sie nie zgadzam - Engel
        to inteligentny człowiek??????? Homo sapiens????????? Co to to nie!!!!!!!!Do
        tego jego dzisiejsza rozmowa z Zydorowiczem, w której nawet nie był zdolny
        przyznać, że przerżneli dwa mecze tylko obrzydliwie usprawiedliwiał swoich - do
        końca - pupilków. Nie Engel to też prymityw, uwierzył chłoptaśiom,że będą
        ładnie grali i nawet nie potrafi pochwalić tych, którzy dzisiaj się spisali na
        5. Jeśli Engel nie odejdzie, to znaczy, że jest prostakiem i do tego bez krzty
        honoru!
    • Gość: Swiatlo Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.easypower.com 11.06.02, 00:50
      Przyklaskuje i dopisuje sie.
      Nie wiem jakie uklady ma Engel ze trzyma tego tluka w skladzie. Spia razem?

Swiatlo
      • Gość: M@rcin Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.pl 11.06.02, 19:13
        POPIERAM NA CAŁEJ LINII!!!!!!
        Kto zna e-maila do Hajto? Warto by było mu to wysłać... Taki gwiazdor to dla
        polskiej reprezentacji jak wrzód na dupie.
    • Gość: Fagoo Świetny List IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 00:57
      Uważam że ten list zawiera w sobie tak duży ładunek emocjonalny że powinien
      zostać bespośrednio wysłany do pana HAJTY pocztą lotniczą ew. wręczony na
      lotnisku. Zapraszam do dyskusji na moim wątku "Hajto góralska krew czy
      PÓŁGŁÓWEK"....
      POzdrawiam
      • Gość: rifi Re: Świetny List IP: *.5.12.vie.surfer.at 11.06.02, 02:17
        tylko co to wszystko pomoze....pewno na jego miejsce juz nastepni "Hajto"
        superstar czekaja...
    • green__ Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO 11.06.02, 16:08
      Zgadzam sie w 95% z tym listem. Moje zastzerzenie budzi tylko panska wiara w
      inteligencje naszego (mam nadzieje, ze bylego) selekcjonera Engela!!! Moim
      zdaniem Engelowi jak i innym naszym pilkarzom w tym rowniez Hajcie "woda
      sodowa" udezyla do glowy
      • Gość: ugugunan LIST OTWARTY DO HAJTO... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 11.06.02, 16:19

Podpisuję się z jednym zastrzeżeniem: Zamiast "pan Hajto", proponuję samo
        Hajto. Po takich PANACH, to mój pradziadek na konia wchodził... Toż to cham
        nieokrzesany!!!

Pozdrawiam potępiających tego buraka...
      • Gość: Fakir W obronie T. Hajto??? sam nie wiem IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 16:24
        W kazdym z Waszych postow slucham tylko wyzwisk pod adresem T.H. , a nawet sa
        ludzie, ktorzy go obserwowali "od pewnego czasu". Ja Was nie rozumiem. Tomek
        nie gra w reprezentacji od 2 tygodni. Nigdy nie nalezal do pilkarzy zwrotnach i
        ruchliwych, a jego atutem byla WALKA, a jego faule dotad zawsze byly (takze w
        Waszej opinii) wynikiem jego zaangazowania w WALKE. Zawsze sie podkreslalo, ze
        jest "twardym Goralem" i bylo OK. I teraz to wszystko, co bylo znane od lat
        jest be i wszystko Was drazni. DElaczego wiec nie pisaliscie tego wczesniej Wy
        Wielcy Znawcy Futbolu. Ja tego nie kapuje...
        • Gość: Michał Przecież Hajto to tylko prymitywny kopacz ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 16:29
          Skoro taki rzeźnik grał w reprezentacji, to tym gorzej dla nas.
          Na fali entuzjazmu po awansie ludzie go nie krytykowali, bo mieli nadzieję, że
          przynajmniej bedzie się starał.
          Ale on ma w dupie wszystkich kibiców !
          • Gość: ugugunan Żłób! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 11.06.02, 16:43

Człowiek na poziomie umie:

1. Przegrywać
            2. Przyznać się do błędu

Hajto nie spełnia tych warunków... Zawsze był dla mnie przykładem prymitywnego
            żłoba. Zawsze mogę liczyć, że swoim postępowaniem potwierdzi moją opinię...
        • Gość: R.Carlos Re: W obronie T. Hajto??? sam nie wiem IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 17:01
          Mieszkam w Hamburgu od 20 lat.Jestem oprucz kibicem HSV tagrze S04,ale tego
          Prostaka jakim jest Hajto to jeszcze nie widzialem.Do Schalke 04 wyslalem tyle
          E-Mailow i to juz od roku i mam nadzieje za jakis z tych otszymal.Np.Napisalem
          ze chodzi w najdroszych ubraniach od "Versace",i daje sie przezywac "Ganni" a
          jesli chodzi zeby jakis grosz przeznaczyc na cele charyktatywne,to w niczym nie
          uczestniczy,woli wystepywac w Big Brother i udawac jaki jest wielki.Niech
          wezmie przyklad od M.Baslera ktory przeznaczyl dla polskiej dzewczynki na
          cieszka operacje ponad 100000DM i to jest Klasa.Nie bede sie wiecej
          denerwowal,jak przyjedzie ne Mecz w Hamburgu to go poprostu wyzwie,obojetnie
          jakie bede mial z tego konsekwecje.-----Ps.Sorry za bledy,ale mieszkam od
          dziecka w niemczech,ale moje Serce zawsze bedzie bilo za polska Ojczyzna.Leszek-
          Hamburg.Panie Hajto jesli to moze kiedys przeczytas,to jeszcze na koniec cos po
          niemiecku:"Du KOZT MICH AN!!!"
        • Gość: rifi Re: W obronie T. Hajto??? sam nie wiem IP: *.5.12.vie.surfer.at 11.06.02, 20:47
          Gość portalu: Fakir napisał(a):

> W kazdym z Waszych postow slucham tylko wyzwisk pod adresem T.H. , a nawet sa
          > ludzie, ktorzy go obserwowali "od pewnego czasu". Ja Was nie rozumiem. Tomek
          > nie gra w reprezentacji od 2 tygodni. Nigdy nie nalezal do pilkarzy zwrotnach i
          >
          > ruchliwych, a jego atutem byla WALKA, a jego faule dotad zawsze byly (takze w
          > Waszej opinii) wynikiem jego zaangazowania w WALKE. Zawsze sie podkreslalo, ze
          > jest "twardym Goralem" i bylo OK. I teraz to wszystko, co bylo znane od lat
          > jest be i wszystko Was drazni. DElaczego wiec nie pisaliscie tego wczesniej Wy
          > Wielcy Znawcy Futbolu. Ja tego nie kapuje...

Cieszy mnie Fakir, ze zadales sobie trud, napisac odpowiedz na moj list.Kolej na
          mnie:
          1."Od pewnego czasu " - dlatego, bo nie jestem jego ojcem, a i on nie jest
          pepkiem swiata - to chyba wyjasnia wszystko.
          2.Piszesz, ze jego atutem jest walka, akurat tu wcale nie o to chodzi,
          walecznosci nikt jemu, ani zadnemu z naszych pilkarzy nie odmawia, zreszta toz
          to bylby kryminal, gdyby im sie nawet walczyc nie chcialo - jest to minimum
          jakie mozna z siebie dac, i wlasnie tyle dal pan Hajto i spolka, tyle ze jesli
          jest to wg. Ciebie az takie wazne(zeby nie powiedziec najwazniejsze czy
          jedyne),to proponowalbym nastepnym razem Engelowi zamiast Hajty wziac niejakiego
          Oliwe, znanego skadinad z zaangazowania w gre duzo przewyzszajaca w/w.
          3.Czemu wczesniej tego nie pisalem - pytasz.No coz, tu masz troche racji, nie
          pisalem, bo jak chyba kazdy polak jestem niepoprawnym optymista, i wierzylem
          swiecie w to, ze nam chlopcy z orlem na piersi wstydu na caly swiat nie
          przyniosa... A dzis co? Smieja sie z nas na obydwu polkulach(no moze poza korea
          polnocna), a to boli, mysle ze Ciebie tez. Chyba ze jestes jakims kumplem Tomka
          ze szkoly albo co, i masz zamiar go bronic do ostatniej kropli krwi.W tym
          wypadku pozostaje mi tylko pogratulowac panu Hajcie kolegow
          pozdrawiam
          • Gość: Fakir Re: W obronie T. Hajto??? sam nie wiem IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.02, 04:20
            Hej rifi, dzieki za odpowiedz. Sam wiem, jak teraz jest trudno bronic T.H. lecz
            chodzi mi o typowa polska zdolnosc do proroctw po fakcie. Poki Polacy grali
            dobrze, czy tez poki wyniki byly ok, NIKT nie zauwazal brakow technicznych, a
            nawet w wielu przypadkach zaliczano T.H. do lepszych zawodnikow meczu. Teraz to
            sie zmienilo, kazdy wiec wiesza na nim i innych psy. Jest przyslowie, ze "madry
            Polak po szkodzie", a ja bym bardzo chcial, zeby Polacy byli madrzy zanim do
            szkody dojdzie. Poza tym nie rozumiem obrazania klubu Schalke 04, ktory nigdy
            nie kryl, ze nie posiada gwiaz swiatowego formatu, jest klubem robotniczym i co
            za tym idzie inwestuje w zawodnikow moze nie wybitnych, ale za to ambitnych i
            taka druzyna osiaga sukcesy nie tylko w Niemczech, lecz takze w europejskich
            pucharach. I jeszcze jedno... Mowi sie, ze lepiej bylo zrezygnowac z T.H. a
            wziac do repry Wichniarka lub paru innych zawodnikow ( wszyscy ofensywni).A
            kogo na obrone ???? Czy sa lepsi, czy tez chodzi tylko o takich, ze obojetne
            kto, byle nie Hajto lub Waldoch? Ktorzy polscy obroncy sa przynajmniej na
            europejskim poziomie, tzn. graja duzo, dobrze i rowno nie tylko przez dwie
            ligowe kolejki? Do tego jeszcze sa waleczni, zwrotni i dobrze wyszkoleni
            technicznie? Czekam na odpowiedz i pozdrawiam.
            • Gość: rifi Re: W obronie T. Hajto??? sam nie wiem IP: *.5.12.vie.surfer.at 12.06.02, 20:48
              Widze Fakir ze sprawa Hajty spac ci nie daje(vide godzina nadania twojego
              ostatniego postu), wiec spiesze z odpowiedzia.
              Nie wiem czy tak do konca dokladnie przeczytales moje wypociny, chyba nie,
              wiec postaram sie Ci wytlumaczyc. Mysla przewodnia listu nie jest uzalanie sie
              nad miernym poziomem umiejetnosci pilkarskich naszego bohatera, jego kiepskiej
              szybkosci, zwrotnosci jak ruski czolg, itd. Nie o to chodzi, bo tak grali
              wszyscy prawie nasi pilkarze(ja tu widze blad podobny do tego, jaki popelnil
              Smuda w Wisle, mniejsza z tym).Chodzi mnie o destrukcyjny wplyw tego czlowieka
              na calosc zespolu, z prawa i lewa slysze(bedac poza granicami kraju) jak to
              sie pan Hajto odnosi do kolegow z druzyny - toz to przeciez kryminal!!! Pokaz
              mi najlepsza druzyne na swiecie, ja jako lidera wstawie do niej Hajto, z jego
              aroganckim zachowaniem, pol roku pozniej zapraszam na mecz z Arabia Saudyjska,
              i przyjmuje zaklady. Kazdy kto sie tylko troche na sporcie zna, przyzna mi
              racje. Tu chodzi o cos takiego jak atmosfera w druzynie, pojecie JEDNOSCI,
              cos, co - wydawalo mi sie niestety tylko - udalo sie stworzyc Engelowi, czyli
              ZESPOL. I tu mi sie Hajto podobal w kilku momentach na boisku - swojemu
              krzywdy zrobic nie da. Tyle tylko ze ze ta jednosc poza boiskiem tez musi byc.
              Bez tego - moim zdaniem - podstawowego warunku nie ma co marzyc o sukcesach.
              Moze pamietasz jak swego czasu bulgarzy(juz wspomniani w osobie cepa nr 1 -
              Stoiczkowa)nawojowali gdy wyeliminowali niemcow? W nastepnym meczu juz na
              poczatku "gwiazdy" ostentacyjnie pare razy zbluzgaly mniej znanych graczy za
              nic - pamietam jak dzis. W tym momencie gotow bylem postawic wszystkie
              pieniadze przeciw nim. I nie pomylilem sie...Dlatego tez ciekawbym byl zdania
              trenera Engela na ten temat, tu widze jego duzy blad, bo ze takie stosunki
              panuja w kadrze musial wiedziec.
              Zas co do Schalke, to ani mnie ziebi , ani grzeje, dla mnie to oni moga nawet
              Hajte na bramce postawic, przynajmniej nie bedzie sie rzucalo w oczy jego
              przygotowanie szybkosciowe....pozdrawiam
      • Gość: roger Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.wmid.amu.edu.pl 11.06.02, 16:57
        no coż brak ambicji ? głupota ? czy oba razem spowodowały, że przez niego (ale
        również nie lepszy był Wałdoch) strzelono nam większość bramek... Ich postawy
        się nie da niczym usprawiedliwić . Co do Engela uważam, że to głównie jego
        zasługą było dostanie się do tych mistrzostw, natomiast fakt, że kliku
        czołowoych graczy tej drużyny całkowicie było nieprzygotowanych do występów w
        Korei nie może oznaczać,że Engel powinien odejść. Trener ma taką, a nie inną
        drużynę i nie może na miejsce słabych graczy wprowadzać jeszcze słabszych vide
        gra A.Bąka !
    • Gość: compor Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 16:54
      Pod listem podpisuje sie obiema rekami. Hajto jest obok Swierczewskiego
      najwiekszym nieporozumieniem w tej repezentacji. Zawinil pierwszego gola,
      nieelegancko podeptal przeciwnika. Ale co z tego? Engel go pozostawi, bo to
      jego pupilek.
    • Gość: Leszek-H Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 17:12
      Znakomity List!!!Tylko szkoda ze tesz sie inni od niego zarazili!Won z ta
      Zaraza!Niech wraca do S04 i tam tesz bedzie grzal Lawe.Szkoda mi tylko tych
      ktorzy nie dostali szansy do gry,jak np.Zielinski albo Wichniarek ktory zostal
      w domu, a byl w zyciowej formmie!Ach mogl bym tak pisac i pisac,ale wy wszystko
      tak samo widzieliscie jak ja.
    • Gość: Bart22 Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 17:28
      Niestety, to w dużej części prawda. Hajto zawsze był boiskowym łobuzem, ale w
      eliminacjach bronił się całkiem dobrą grą - na mistrzostwach zopstało już
      tylko chamstwo i bufonada. Zapowiedzi o pokonaniu Korei to były kpiny z
      kibiców, a beznadziejna postawa w meczu z Portugalią powinna skłonić działaczy
      Schallke do sprzedania go do jakiegoś Rott Weiss Essen, albo Arabii
      Saudyjskiej. Zawiodłem się na Engelu i jego drużynie, ale Hajto po prostu mnie
      swoją gra obrażał. Jeśli się nie zmieni to nie chcę go już oglądać w biało-
      czerwonej koszulce. Brak umiejętności trudno jest zatuszować brutalnością i
      wulgarnością, lepiej nic nie mówić i się starać, ale tego u Hajty nie widać.
      Pozdrawiam autora listu, Bart22, Działdowo
    • Gość: R.Carlos Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 17:30
      Niech spada do Portugali i prosi o Asyl!!!Boze walcze z kazdym kolega z
      pracy,mieszkam od dziecka w niemczech i to ponad 20 lat,ale zawsze bylem,jestem
      i zostane za tym krajem w ktorym sie urodzilem,bo to jest moja Ojczyzna.Jak bym
      mial taka szanse jak mial kiedys M.Klose to na 100% wybral bym Reprezentacje
      Polski,chociasz tesz mam obywatelstwo miemiecki,ale czuje sie Polakie a tu mam
      tylko swoja prace i Eksystecje.Hajto wszystko zapomnial z kad jest i kim byl.On
      nie pojechal walczyc dla Polski, tylko sie samego reklamowac!!!Leszek-Hamburg
      Jesli bedzie mial naprawde jeszcze odwage zalozyc koszulke z Orlem na piersi,to
      jest naprawde zalosny!!!
    • Gość: stan Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: 209.53.181.* 12.06.02, 04:32
      Z TEGO LISTU NIE MOZNA NIC ZROZUMIEC, WSZYSTKO GROCH Z KAPUSTA,
      POZA TEM TA KLESKA POLSKIEJ PILKI NIE JEST WINA HAJTY, 11 PILKARZY TWORZY
      DRUZYNE....
      POZA TYM NIE WIDZE NIC ZLEGO...JEZELI BY CI PLACONO DOBRZE MYSLE ZE PRACOWALBYS
      KDZIEKOLWIEK ZA GRANICA...CO W TYM ZLEGO...????
      • Gość: rifi Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.5.12.vie.surfer.at 12.06.02, 08:18
        Gość portalu: stan napisał(a):

> Z TEGO LISTU NIE MOZNA NIC ZROZUMIEC, WSZYSTKO GROCH Z KAPUSTA,
        > POZA TEM TA KLESKA POLSKIEJ PILKI NIE JEST WINA HAJTY, 11 PILKARZY TWORZY
        > DRUZYNE....
        > POZA TYM NIE WIDZE NIC ZLEGO...JEZELI BY CI PLACONO DOBRZE MYSLE ZE PRACOWALBYS
        >
        > KDZIEKOLWIEK ZA GRANICA...CO W TYM ZLEGO...????

Stan....przeczytaj jeszcze raz...moze zrozumiesz....pozdrawiam
    • Gość: Maracana Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 21:09
      Brawo
      Trafiles w samo sedno. W schalke tez sie juz na nim poznali i trener ma go
      dosc. Potrafi tylko faulowac i krzyczec bezsensownie na boisku. Taki cham jak
      on powinien krowy pasac.
      • Gość: Meko Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.sympatico.ca 12.06.02, 21:11
        ...a co Ci krowy zrobily?
    • Gość: esscort Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 21:53
      Bardzo mnie ubawiły wasze rozwazania. Uprzejmnie informuję, ze Hajto nie jest w
      stanie przeczytac tak długiego listu, a tym bardziej przeczytac ze
      zrozumieniem. Nie ma zatem znaczenia czy pan H. w jakiś sposób otrzyma list
      otwarty.
      Serdecznie pozdrawiam. A list jest OK
      • Gość: rifi Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.5.12.vie.surfer.at 13.06.02, 21:27
        Gość portalu: esscort napisał(a):

> Bardzo mnie ubawiły wasze rozwazania. Uprzejmnie informuję, ze Hajto nie jest w
        >
        > stanie przeczytac tak długiego listu, a tym bardziej przeczytac ze
        > zrozumieniem. Nie ma zatem znaczenia czy pan H. w jakiś sposób otrzyma list
        > otwarty.
        > Serdecznie pozdrawiam. A list jest OK
        Moze znasz kogos kto sie podejmie dostarczenia listu. Jednak bez zabezpieczenia
        w postaci pelnego rynsztunku bramkarza hokejowego bym sie nie zblizal...:)
    • Gość: nokja Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.chello.pl 14.06.02, 01:11
      wypowiedź dosadna i niebezzasadna (wszystkie pozostałe również) aczkolwiek nie
      pozbawiona dużej dozy emocji, o które u nas Polaków nie trudno. Rozumiem
      autora - sam tak się rozemocjonowałem piłką nożną po awansie naszych że teraz
      jestem skłonny przeczołgać każdego z nich za odebrane marzenia. O t.h.
      słyszałem niejedno i raczej stawiany był w złym świetle (myślę o jego osobie -
      jego kompetencji zawodniczych nie umiem ocenić); nie znoszę takich bubków jak
      on i byłbym niezwykle rad gdyby kiedyś mógł przeczytać tę naszą dyskusję...może
      dałaby one choć trochę do myślenia...
      no ale zobaczymy dziś o 13:30 - lepiej żeby coś pokazał lub w ogóle się nie
      pokazywał

nokja
    • Gość: pablo65 Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 14.06.02, 03:41
      Znam autora listu od cwiercwiecza.Zawsze byl wielkim optmista i kibicem
      Polskiej pilki.Zapewe stad wyplywa jego frustracja i rozczarowanie.Nie sadze by
      awersja do T.H.miala podtekst "szukanie kozla ofiarnego".Jak przed MS mowilem
      mu,ze nie cierpie tego pana, za chocby wypowiedzi "Zurawski cieniasie rusz ta
      krakowska dupe"to bronil go w akcie desperacji ..cham ale moze dla druzyny chce
      dobrze.Przejzal ,wiec dlatego list powyzszy napisal.Moze ten chamski faul mial
      na to wplyw ...nie wiem.Ja nie mam pretensji do jego gry(widocznie jest
      slaby),tylko do jego bufonady w stosunku do tego co soba prezenuje.Moze to wina
      mediow?Hajto zagral...kicek napisl...itp.On sam tych MS nie przegral(Dudek niby
      5 brakarz swiata...troche szacunku dla tych co poza ta piatka).Ta cala zgraja
      jest do dupy bo zawsze byla(nie liczac fuksow w eliminacjach),tylko po co
      zrobino z nich gwiazdorow?Mnie najbardziej wkuria jak wlanczam TV....co 3
      reklamowka nasze orly...i ta ksiazka Engela....Ja piernicze to sa pilkarze a
      nie amanci filmowi...o co tu chodzi?Odbieglem od tematu.Dlaczego Hajto?Bo on
      uosabia to wszystko co tam bylo zle...zbytnia pewnosc,brak jakielkowiek
      pokory,antymedialnosc .Chwala Ci przyjacielu za ten list.Mam podobne
      odczucia,bo dla mnie sport to byl Zatopek,bobsleisci Hawajscy,Edi Orzel a
      nie .....ludzie pokroju T.Hajto ktorzy beda przyjezdzac do Makowa
      Podchalanskiego w gangu od Verase....z mina wielkigo "sportowca"
      • Gość: makary Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: 153.19.101.* 14.06.02, 14:46
        No cóż panie Hajto chyba Ci co weszli teraz pokazali jak grać... dokładnie
        ujmując bardziej biegać i dokładnie kryć. No ale kryć to się panu tylko z
        pedałam kojaży więc pan kryć nie będzie. TO ja proponuję żeby pan w takim razie
        zają sie uprawą winorośli na biegunie. Może pan sobie wybrać który. Sądzę, że
        efekt będzie bardziej udany niż pana gra.
        Pozdrawiam
    • Gość: creep rifi, to wspanialy list ! gratulacje ! IP: *.MaxTNT4.pdq.net 14.06.02, 14:42
    • Gość: SZWED Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 14.06.02, 16:00
      Sam bym lepiej tego nie napisal.czy ktos zna Email tego prostaka Hajto !
    • Gość: super Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.bialogard.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 16:36
      popieram..........
    • Gość: bibi Typowo polskie IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.02, 19:01
      Znowu jakis zakompleksiony frustrat znalazł sobie obiekt nienawiści.Widocznie
      kłują w oczy zarobione pieniążki.Typowo polska choroba.Dyskutowac rzeczowo z
      tym jazgotem nie sposób.
      • Gość: Violin Re: Typowo polskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 01:20
        Wszystko co piszecie o księciuniu Hajto to prawda lecz najgorsze jest to że
        wraz z Swierczewskim i Waldochem być może z kimś jeszcze potrafili wymuszać
        decyzje personalne na Engelu siać postrach wśród kolegów reprezentacji i mieli
        gdzieś interes całej pilkarskiej POLSKI. Orzelek na piersi traktują jak logo
        firmy sportowej od ktorej byc moze mozna wyrwac trochę grosza. Pewnikiem z
        historii orlami nie byli ale o taki orzelek walczyli nasi ojcowie, dziadowie
        ginąc trzymali go zaciśnietego w dloni do końca. I wlaśnie dlatego uważam że
        dla nich nie ma miejsca w reprezentacji Polski. Duży szacunek kieruję w stronę
        Olisadebe ktory poraz kolejny udowodnil że nie gra wyłącznie dla siebie i
        pokazal jakim szacunkiem daży kibiców ze swojej nowej ojczyzny, o kulturze nie
        wspomnę. W jakim świetle stawia to pana Hajtę i jego kolesi.Podsumowując uważam
        że Engel powinien podać się do dymisji bo widział to wszystko ale bał się
        zareagować. Gdy bylo po ptokach ratowal wlasny tylek wstawiając ławę.
      • Gość: rifi Re: Typowo polskie IP: *.5.12.vie.surfer.at 15.06.02, 16:00
        Gość portalu: bibi napisał(a):

> Znowu jakis zakompleksiony frustrat znalazł sobie obiekt nienawiści.Widocznie
        > kłują w oczy zarobione pieniążki.Typowo polska choroba.Dyskutowac rzeczowo z
        > tym jazgotem nie sposób.

bibi, alez prosze, podyskutujmy "rzeczowo".Moje zarzuty uwazam za jak
        najbardziej konkretne, a jesli w swojej naprawde bujnej wyobrazni(gratuluje)
        dopatrzyles sie watku finansowego, to chcialbym cie tylko uswiadomic, ze po
        pierwsze: Taki grajek jak Hajto naprawde to niewiele zarabia w porownaniu do
        innych aktorow mistrzostw( bo i za co),a po drugie tos zle trafil, mnie
        pieniedzy nie brakuje, no chyba ze ty masz ten problem, ale to juz temat na inny
        watek:)
    • Gość: Pedał Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 08:52
      Coś się jednak p. Hajcie udało - mianowicie ustrzelił "jajeczka".
      Próbował już od meczu z Rumunią ale dopiero w meczu z Koreą trafił.
    • Gość: husar Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.168. / 192.168.1.* 15.06.02, 10:41
      Oto cała prawda do której niektórzy piłkarze się nie przyznają. Hajto, Wałdoch,
      Bąk i jeszcze paru "kubkowych gwiazdorów" mieli wielki żal do Engela za to ,że
      nie wziął na mistrzostwa Iwana. Utworzyli pewną spółkę której celem była celowa
      słaba w reprezentacji na mistrzostwach. Skutkiem słabej gry reprezentacji,jak
      nie trudno się domyśleć miało być wyrzucenie Engela (czyli kara za Iwana),
      spółka grałaby dalej ,bo nikt by się na zorientował ,że to nie wina Engela.
      Tymczasem dziennikarze wywęszyli coś na początku mistrzostw, ale sami nie
      wiedzieli "jak ta kupa bardzo śmierdzi", Hajto się zorientował i prasa zmieniła
      kierunek patrzenia i zajęła się zachowaniem piłkarzy. Nieoficjalnie szanowny
      Pan Boniek (szef ds marketingu naszej reprezentacji) robi na drużynie kokosy a
      wtóruje mu , niby nieświadomie Pan Listkiewicz. Należy im się dobrze przyjrzeć
      dlaczego mają z tego takie profity. Nie lubie jak ktoś jest uczciwy i
      łatwowierny jak Jurek Engel a inni to wykorzystują, robia na tym kasę, jak jest
      gorąco to go krytykują i chcą wyrzucić, Panie Jurku jestem z Panem i wierzę w
      pana umiejętności. Prawdy o Bońku nie bał się mówić tylko Pan Jan Tomaszewski w
      studio,ale jak dało się zauważyć wszystcy obecni udali że nie słyszą,
      p.Werner,p.Strejlał a p.Szaranowicz zaraz zmienił temat. Smutna to prawda
      • daras27 Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO 15.06.02, 13:26
        Powiem wprost - nic dodać nic ująć, sedno sprawy ujaeś wyśmienicie.
        Pozdrowienia od kibica Polski i GKS Katowice.
        • Gość: Krzycho Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.5.12.vie.surfer.at 17.06.02, 08:16
          Popieram, ciekawe co na to Hajto, pewnie juz mysli o wystepach za 4 lata...w
          Sejmie...dobra kompania dla Leppera, i tego tam....z Big Brother...
          • Gość: Leoncio LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.magma-net.pl 17.06.02, 08:39
            Postawa pana Hajty na mistrzostwach była do "Z"_upy.
    • Gość: rifi Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.5.12.vie.surfer.at 30.06.02, 19:36
      mistrzostwa minely, emocje opadly, wygrali w sumie najlepsi...postanowilem
      odswierzyc watek, bo co cesarskie cesarzowi, ale naszych problemow to nie
      rozwiazuje
    • Gość: Partyjny Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 19:47
      bez komantarza, prawda w oczy kole ale b.dobrze ze ja ktos wkoncu zobaczyl,
      moze wszyscy powinni wyjechac z kraju zeby z innego kata spojrzec na nasza
      polke:) pozdrawiam autora.
      • Gość: kazet Re: LIST OTWARTY DO PANA HAJTO IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 21:07
        prawda święta prawda. Ale gdyby Polacy zagrali ciut lepiej na Mundialu
        to Hajto też by był FE
    • Gość: Kibicka dupy z was!!! IP: *.proxy.aol.com 16.07.02, 01:15
      jeszcze przed WC2002 wszyscy go wywielbiali, a teraz??? ludzie nie on jeden byl
      na boisku, a wszyscy oceniaja tylko Tomka!!! a waldoch, swierczewski, a. bak???
      opanujcie sie!!! juz dostal za swoje i wystarczy! a wy cioty widocznie
      kopalibyscie lezacego!!! niestety, ale to sa realia!!!

:(
    • byle w obronie 20.07.02, 18:37
      co z wami przeciez on i reszta polskich obroncow takich jak bak, waldoch,
      zielinski tom jedni z najlepszych obroncow w europie. Wina za niepowodzenie w
      MŚ nalezy obarczac tzw, funclub tomasza iwana, miedzyinnymi polski kapitan
      piotr swierczewski. Niezapominajmy takze o PZPN ktorzy naobiecywali, narobili
      nam apetytu apotem wycofali sie i zrzucili wine na niewinnego Jurka Engel.
      Patrzac na calosc mozna powiedziec ze sukcesem byl juz sam awans do MŚ, i
      zgory bylismy przekresleni. To tyle na obrone Tomka ktory np w Schalke gra
      bardzo dobrze, wiec porazka napewno nie jest tylko z jego winy, gdyz to caly
      zespol za to odpowiada. byle z Bytomia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka