Gość: co jest Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:05 W krajach afrykanskich gdzie wiele osob choruje na aids grzmial aby nie uzywac srodkow antykoncepcyjnych, w polsce pomogl we wszelkich przywilejach dla "czarnych" (jest ich tak wiele ze musialbym pisac i pisac), codziennie sie modli za wszyskich, ale przeciez modlitwa to zabobon. To glownie z jego powodu Polska nie jest krajem swieckim, ale religijnym. a Koscioly oplywaja w dostatek, a 30 procent ludzi zyje w nedzy. Duzy atut to obalenie komunizmu, ale minusow jest sporo Pozdrawiam wolnomyslicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:08 CO JEST - masz prawo do swoich pogladow. Jednak czlowiek posiadajacy elementarne wychowanie powinien wiedziec ze sa miejsca i sytuacje, gdzie nalezy milczec. ZAMILKNIJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:10 halo! dlaczego posty logowane sa dzisiaj cenzurowane, a takich sie nie kasuje???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Po co to robisz? IP: *.devs.futuro.pl 01.04.05, 22:15 Miliony na całym świecie pogrążają się w żałobie, bo odchodzi człowiek który był dla nich duchowym przewodnikiem, umiłowanym wsparciem i autorytetem. Dalczego nie potrafisz tego uszanować? Nikt ci nie każe kochać Jana Pawła II, ale wyrządzasz (świadomie czy nie) ogromną krzywdę wielu ludziom, ludziom którzy juz i tak cierpią. Na pytanie postawione w temacie odpowiedz sobie w duchu, bo mnie to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:21 wolno - wolniutko - myślicielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nihil Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.05, 22:33 Nawet mi się nie chce na Ciebie złościć... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 01:19 "CO jest" Wolnomyślicielem to ty nie jesteś, raczej wolno myślącym. Dlatego to co się obecnie dzieję zrozumiesz późno, a może nie doczekasz ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin do poprzednika IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 22:11 Miałki czlowieku bez krzy rozumu i duszy. Wielki człowiek umiera a tu o zakładach BZDURY piszesz. Miej troszkę wstydu, gdy rozumu ci brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik do co jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:17 jest to że jesteś żałosnym potomkiem małpy co przyjechała furmanką prosto z księżyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: do co jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:19 nie obrazajmy tego CZLOWIEKA - "CO JEST". POMODLMY SIE ZA NIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.05, 22:16 Szkoda, że my, Polacy, potrafimy tworzyć DRUŻYNĘ jedynie w tak dramatycznych chwilach. Jednak takie gesty pozwalają mi wierzyć w POLSKOŚĆ. Brawo kibice, brawo piłkarze, brawo wszysscy zebrani. Cieszą mnie słowa tych wszystkich wypowiadających się ale dla mnie to za mało!!! Dla mnie nie ma takich słów w słowniku polskim, które mogłyby określić Go jako człowieka, jako Prawą Rękę Chrystusa, Boga. Od Niego bije taaakie ciepło, taaaaka radość, taaaka sroga opiekuńczość Ojcowska, że jest to trudne do opisania, do opowiedzenia!!! To jest NADCZŁOWIEK!!! Pisze JEST z pełną premedytacją! Bo On będzie ZAWSZE; w nas, w naszych sercach, w naszych duszach. Boję się, że mogę w tym momencie zabluźnić, ale wydaje mi się, że wielu z nas modląc się do Boga, będzie również modliło się do Niego, do Naszego Ojca Świętego, Karola Wojtyły!!! Kochamy Cię!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik PRZEPRASZAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:23 masz rację poniosło mnie.Ale jak człowiek czyta takie bzdety to czasemgo poniesie.Jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:34 SZACUNEK DLA KIBICÓW Z POZNANIA I sZCZECINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.05, 22:39 Ludzie - nie dajmy sie zwariowac bo to dzieje sie co chwile; a to Papiez a to 11 wrzesnia. Miejmy umiar i zdrowy rozsadek we wszystkim. Zawsze trzeba sie postawic w sytuacji takiej osoby umierajacej. Je bym nie chcial by ktos z powodu mojej snierci robil ceregiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy "Ceregiele" mówisz? IP: *.devs.futuro.pl 01.04.05, 22:49 Tak tak, ceregiele to znakomite słowo. Gratuluję. Jakoś inaczej na to patrzą miliony. Ceregielą się strasznie, niezdroworozsądkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aria Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: 81.15.135.* 01.04.05, 22:57 Nie ma obaw. Nie bedzie ceregieli... nie zasłużyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:41 ej juz go nie obrazajmy, bo nie wypada, juz troche spokoju i ciszy.. pomodlmy sie wszyscy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHICAGO BRAWO KIBICE, SEDZIA, GOSCIE FORUM IP: *.cps.k12.il.us 01.04.05, 23:00 DUMNY BYLEM Z DECYZJI O PRZERWANIU MECZU, KIEDY O TYM W PRACY MOWILEM O TYM AMERYKANOM ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: BRAWO KIBICE, SEDZIA, GOSCIE FORUM IP: 69.158.13.* 02.04.05, 04:22 uwazam, ze byla to bardzo madra decyzja i tak samo moge z duma powiedziec w pracy w Toronto, ze sa wazniejsze rzeczy dla polakow niz pieniadze. jestem rowniez dumnu ze kibice szczecina i poznania mogli zjednoczyc sie w smutku. chociaz wszyscy wiedza , ze pilkarskie relacje miedzy szczecinem i poznaniem nigdy nie byly dobre pozdowienia z kanady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.aster.pl 01.04.05, 23:01 Właśnie przed chwilą Grzegorz Miecugow prowadzący program na żywo na TVN opowiedział o sytuacji z Poznania. I pokazano też, jak złączeni piłkarze Lecha i Pogoni stanęli w zadumie, niektórzy klęczeli. Jestem pod bardzo wielkim wrażeniem. Pozdrowienia i łączę się z nimi w modlitwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.05, 23:17 To jest manipulacja, nawet nie fanatyzm - ja bym zadal zwrotu za bilety. Dlaczego ci wszyscy kibice w ogole poszli na mecz jak od rana bylo wiadomo co sie dzieje. Mozna bylo isc na modlitwe do kosciola albo ogladac to caly dzien w telewizji. A jak ktos wybral sie na mecz - to mecz powinien dotrwac do konca. Sedzia kalosz i mam nadzieje, ze federacja go oceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.aster.pl 01.04.05, 23:21 Na razie ja chętnie ocenię Cię tu na forum i mam nadzieję, że reszta się ze mną zgodzi. Tacy jak Ty nie powinni w ogóle głosu zabierać. Nie masz chyba serca i skrupułów jakichkolwiek. Jesteś poprostu skończonym egoistą. Ale trudno, przynajmiej mi ulżyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.05, 23:34 Takich jak ty byl pelen stadion. Sikajacych w pory gdy niewielka grupka wrzasnela "przerwac mecz!". Raz wrzasna do przerwania meczu, innym razem "zabic ch---w" albo "kibice nie placa" - na stacji CPN podczas powrotu z meczu. Nie poddawaj sie chlopie psychologii tlumu. Badz soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.devs.futuro.pl 01.04.05, 23:41 Rózne rzeczy "wrzeszcza kibice", ale moze czasem mają rację? Dlaczego piłkarze płakali? Żal im było niedokończonego spotkania? Zapewne garstka kibiców sterroryzowała racjonalne rzesze prawdziwych fanów piłki noznej, piłkarzy i telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 01:25 stanislaw i marcy chba nie macie metra trzydziestu dlatego wybaczamy Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: DO AAA 01.04.05, 23:12 byłem na meczu jako kibic Pogoni. Postawa kibiców obu drużyn zasługuje na szacunek, chociaz już przed meczem a potem w trakcie trwania obrażanie przeciwnika i jego przyjaciół szło na całego. Taka polish tradition :) minuta spokoju i modlitwa za Ojca Świętego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: papiez umiera a inni robia zwykle rzeczy? co IP: 128.95.25.* 01.04.05, 23:24 za to ty masz milosierdzie wielkie w swoim serduszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy mecz Lech- Pogon a sprawy ważniejsze IP: *.arkonskie.v.pl 01.04.05, 23:29 Jestem kibicem Pogoni,ale z tych spokojnych Nie zawsze popieram rowne akcje tych mniej spokojnych kibicow mojej (lub innej) druzyny Ale juz drugi raz chcialbym podkreslic fakt wznoszenia sie ponad prosty fanatyzm pilkarski lub do swojej druzyny Najpierw-razem z kibicami Legii (wsiadomo tez o przyjazni z kibicami Pogoni) piekny gest na inauguracje ligi 1 sierpnia 2004 czyli w dniu 50 rocznicy Powstania Warszawskiego i hymn na czesc Powstancow Dzis z "nielubianymi" kibicami Lecha wspolne stanowisko w trakcie meczy,kiedy niektore media podaly wiadomosc o smierci Papieża. Dodaganie sie przerwania meczu, zdjecie flag, odspiewanie hymnu i spokojne opuszczenie stadionu I naprawde duzo mniej ważny był wynik do tego czasu i gra, bo sa sprawy ważne i wazniejsze Pozdrowienia i szacunek dla tych co potrafia docenic sprawy najwazniejsze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timothy kibic Lech Re: mecz Lech- Pogon a sprawy ważniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:53 Byłem na tym meczu i w tym momencie, kiedy podano za włoską agencją prasową informację, że papież nie żyje, nalezało zakończyć ten mecz. Nie ważne, że póki co, na szczęście, wiadomość okazała się nieprawdziwa. Nie wyobrazam sobie, by można było mimo wszystko grac dalej. Tego olbrzymiego smutku wszystkich nas, zgromadzonych na stadionie, nie opisze nikt, kto nie widział, nie czuł. Nieważne, że Lech przegrywał, przeciez nikt nie próbował w tak perfidny sposób przerwac meczu. Poprostu uwierzyliśmy w to, że papiez zmarł. I dlatego tak postanowiliśmy: przerwać mecz. Oddac cześć umarłemu (potem się okazało, że umierającemu) papieżowi. Mimo wzajemnej niechęci do siebie kibiców obu drużyn, ich zachowanie było w tym momencie najodpowiedniejsze. Dzięki kibicom Pogoni za zapalenie rac, dzięki wszystkim kibicom za opuszczenie stadionu. Dziś sport zszedł na drugi plan. Ale prezes Pogoni, pan Dąbrowski powinien mieć trochę więcej taktu, wyczucia, kultury. W takim poważnym momencie, interesowało go to, czy mecz będzie kontynowany od 38 minuty z wynikiem 0:1. Wstyd ! Za takie zachowanie olbrzymi minus dla prezeska Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: mecz Lech- Pogon a sprawy ważniejsze IP: *.aster.pl 02.04.05, 00:06 Ale czytałem na Onecie i oglądałem zdjęcia w Gazecie, że piłkarze Pogoni nie protestowali, i kibice zresztą też. Z tego wniosek wyżej wymienieni pokazali, że są mądrzejsi od swojego przełożonego, czyli prezesa Pogoni Tadeusza Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson Re: mecz Lech- Pogon a sprawy ważniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 04:27 ale jaja się porobiły szpitale też mówią że zamykają tramwaje i pociągi i kolej też staje elektrownie i gazownie i policja i straż bo ......papierz nie żyje PODOBNO a kto to sprawdził????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: mecz Lech- Pogon a sprawy ważniejsze IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 00:07 Tu jest dokładniejsza relacja z tego, co stało się w Poznaniu miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2633070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Legii Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.itpp.pl 02.04.05, 00:27 Dziękuję obu klubom i ich kibicom oraz sędziemu. A może to dobry początek aby uszanować nie tylko osobę ale i przesłanie Jana Pawła II - szanowania bliźnich (nawet jeżeli kibicują innym klubom)? Pozdrawiam. J.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.aster.pl 02.04.05, 00:35 Cieszy mnie, że wypowiedział te słowa kibic Legii - klubu, któremu również i ja kibicuję. Zdecydowanie popieram. Papież zawsze uczył miłości bliźniego, więc może my, kibice wszystkich klubów pokażmy, że umiemy zachować się wg jego wzorców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 00:45 Może to i było pójście za głosem tłumu, Stanisławie. Tyle, że tym razem ten tłum miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL Nie interesuje nikogo wynik IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 00:52 aaa Nie interesuje mnie minuta, ani wynik maczu Autor: Gość: DANIEL IP: *.icpnet.pl Data: 02.04.2005 00:45 skasujcie opinię + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Byłem na meczu!!! Za decyzję dziekuję wszystkim, także kibicom Pogoni, pikarzom itp. Ale kto podał taką kłamilwą inforację, kto zagrał na uczuciach POLAKÓW!!! -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Prezesik IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 01:02 To chyba jakiś zaciekły ateista,czytelnik NIE i katolikożerca. Wstyd mi za niego. Pozbawić go polskiego obywatelstwa !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. PAPIEŻ REALITY MUPPET/PUPPET SHOW IP: *.rezist.com 02.04.05, 02:46 CAŁA TA ZABAWA W PODNIECANIE SIĘ STANEM ZDROWIA TEGO BIEDNEGO STARUSZKA JEST PO PROSTU ŚMIESZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kibic ten "kibic" nie miał wiadomości od TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 03:26 Był to podpity, łysy, ale nie wypasiony jeszcze na sterydach, prowokujący dres, który na początku meczu szukał zaczepki na dole IV sektora, razem z grupą podobnych jemu bezmózgów. Ochrona była całkiem daleko... Ludzie zaczęli się ptrzenosić w inne sektory..."Informacja" przyszła górą, czyli gigantycznie roznieconą plotką, ktoś krzyknął, ktoś powtórzył, te same łysole zaczęły zdejmować flagi z ogrodzenia. Te same panosżace się smierdziele "poczuły" się w obowiązku wystąpić. Po raz kolejny w tym kraju z menela robi się bohatera... Byłem.Widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem kibic?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 03:30 Był to podpity, łysy, ale nie wypasiony jeszcze na sterydach, prowokujący dres, który na początku meczu szukał zaczepki na dole IV sektora, razem z grupą podobnych jemu bezmózgów. Ochrona była całkiem daleko... Ludzie zaczęli się ptrzenosić w inne sektory..."Informacja" przyszła górą, czyli gigantycznie roznieconą plotką, ktoś krzyknął, ktoś powtórzył, te same łysole zaczęły zdejmować flagi z ogrodzenia. Te same panosżace się smierdziele "poczuły" się w obowiązku wystąpić. Po raz kolejny w tym kraju z menela robi się bohatera... Byłem.Widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezniew2 ten wspaniały kibic to był łysym 02.04.05, 03:43 karkiem, który z kolesiami próbował zaczepki na dole IV sektora. Bezmózg - podpity zresztą - miał wolny wstęp na płytę stadionu. Ja się z tego klubu wypisuję. A chodziłem na niego za czasó Jakóbczaka, Wojciechowskiego i Szpakowskiego. Skoro menele rządzą Bułgarką, to powodzenia, panie Majchrzak. Acha, pan też coś zdaje się na bakier z policją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.04.05, 09:14 Papież umiera a cw..e dalej kradną samochody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZuluGula fanatyzm IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.04.05, 09:17 Jest powiedzenie, że z koniem kopać się nie można. Z fanatykami religijnymi tym bardziej, bo to są ludzie dla których obiektywizm to coś abstrakcyjnego!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co jest Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 09:23 Proponowalbym rytualne samobojstwo kilku Wielkich Katoli czyli Rydzyka, Jankowskiego, Giertycha, Leppera, Peka. Od razu bedze lepszy swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:19 "co jest" - nikt nie zareaguje na twoją agresję i chamstwo, nie warto. Dziękuję kibicom Lecha i Pogoni, piłkarzom. Modlę się za Ojca Świętego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc - lechita Manipulacja faktami!! IP: *.icpnet.pl 02.04.05, 13:52 fakty: - przed meczem wszyscy wiedzieli ze stan papieza jest ciezki - lech gral slabo... mecz przegrywalismy ale z ta postawa pilkarzy trudno byloby nawet o remis prawdopodobna przyczyna przerwania meczu: - zgodnie z zasada cel uswieca srodki - jednem z kibicow mogl przyjsc chory pomysl zeby puszczajac plotke ze papiez nie zyja przerwac mecz bo moc go dokonczyc kiedy lech bedzie w lepszej dyspozycji rezulataty: - po stadionie obiegla plotka ze papiez nie zyje i zaczeli skadowac zeby przerwac mecz - sedzia widzac presje kibicow przerywa mecz - trwa narada - zarzad i sedzia dali sie zmanipulowac, poniewaz powinni zwerwikowac wiadomosc i pozniej uspokoic kibicow ze papiez zyje. - mecz przerwany - 25zl stacone (mam jednak nadz ze zarzad stanie na wysokosci zadania i na poworzony mecz wpusci kibicow na stare bilety) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Przed meczem Lecha z Pogonią 02.04.05, 15:16 co za debilizm .. i w dodatku narodowy ..chcialy gamonie wyskoczyc przed szereg ..hieny cmentarne hahaha ..to w takim razie leszkowi nalezy sie walkower skoro przy stnie 0-1 przerywają mecz kibice ..nawet jesli mają zbiorową paranoję to to nie jest usprawiedliwienie .. ale jaja .. polskie jaja narodowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikoo Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.05, 15:31 nagle kibolom-troglodytom i alkoholowym kopaczom zachcialo sie solidarnosci z papa? idz pan w ch.. z takim zartem lech gral jak ostatnia szmata wiec ratowali sie jak mogli. walek i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_k Re: Przed meczem Lecha z Pogonią 02.04.05, 20:09 Z tego co mi wiadomo, to w mediach było zamieszanie informacyjnie i rzeczywiście wiele agencji prasowych podało informację o śmierci Papieża (nietylko w Polsce), którą zdementowano dopiero po parudziesięciu minutach - w czasie których przerwano mecz. Byłam na meczu i dopiero po wyjściu ze stadionu usłyszałam, że ta informacja jest nieprawdziwa. Dziękuję wszystkim, którzy byli wczoraj na tym meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Przed meczem Lecha z Pogonią IP: *.p-s-inter.net 02.04.05, 21:39 Wczorajsze spotkanie Lecha z Pogońią miało melancholijny przebieg.Odbywało się podczas gdy z Watykanu dobiegały smutne i straszne wieści na temat Papieża.Myślę że zachowanie kibiców pokazuje iż nie są oni 'dzikusami' lecz ludżmi takimi jak my.To było wspaniałe gdy kibice obu drużyn chcieli zaprzestać oglądania spotkania głośno to manifestując.Pokazali oni jak wielkim autorytetem cieszy się Papież Polak i jak wielkie znaczenie odgrywa w życiu każdego z nas.Kochamy go wszyscy i w tak wyjątkowo trudnym czasie powinniśmy wspólnie modlić się o jego zdrowie oraz zaprzestać wszystkich masowych imprez. Odpowiedz Link Zgłoś