Gość: koneser IP: *.his.uni.torun.pl 07.04.05, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerofiejew A kto podarował wam bramke z karnego w ostatniej.. IP: *.wsm.gdynia.pl 07.04.05, 13:07 minucie jak nie sedzia!!! Oburzajace jest mowienie tego pana!!! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lopp1 Czytaj do końca a potem wypowiadaj się. 07.04.05, 13:28 Trener Bayernu Felix Magath po meczu narzekał na sędziowanie. - Kiedy arbiter stale gwiżdże przeciwko tobie, to może doprowadzić to do braku pewności siebie. A sędzia Temmink wielokrotnie przyznawał rzuty wolne dla Chelsea za rzekome nasze faule w walce o dośrodkowania - zauważył Magath. Jeśli nie jestes kibicem Chelsea to jesteś niezbyt cierpliwy albo stronniczy. Komentujesz tekst, który chyba nie doczytałeś do końca. No chyba że tylko Chelsea jeest biedna a wszyscy sie na nich uwzieli. Murinho to najwiekszy cham w dziejach piłki nożnej i jakoś wszyscy nie mogą się mylić - oczywiście za wyjątkiem paru osób i kiboli Chelsea FC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR głupie gadanie IP: *.aster.pl 07.04.05, 13:59 Carvalho tak samo faulował Balalcka jak bramkarza Barsy - to się nazywa sprawiedliwość dziejowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista o tyle o ile jest to "sprawiedliwosc dziejowa", .. IP: *.range81-155.btcentralplus.com 07.04.05, 15:27 .... drogi HR - to sie dopiero okaze po rewanzu w Monachium, jak Chelsea wyleci. Jesli jednak Bayern'owi nie uda sie zakwalifikowac to co to za sprawiedliwosc? Barca przeciez powinna awansowac do cwiercfinalow, Colina za bardzo uwierzyl w swa genialnosc, nie skonsultowal sie z sedzia liniowym, uznal, iz zadnego faulu nie bylo i Barca ..... wyleciala.... A szkoda, bo chociaz londynski zespol gra bardzo dobrze i ciekawie, to wyzej cenilem genialne popisy technikow z Barcy. To juz jednak kwestia gustu. Nie mysle jednak, by przecietny kibic uwazal za "gustowne" postepowanie Mourinho, ktorego arogancja moze ludziom nie przeszkadzac (choc - znowu zastrzegam sie, iz jest to moja opinia tylko - istnieje duza roznica miedzy pewnoscia siebie i poczuciem wlasnej wartosci a arogancja/bufonada/czy wrecz chamstwem: wg. mnie trener Chelsea prezentuje to drugie), ale ktorego klamstwa i pomowienia zostaly oficjalnie napietnowane przez UEFA. Szkoda, iz sedzia Frisk jest na takim poziomie, iz nie bedzie sie posuwal do prawnej drogi i wytoczenia sprawy za szkalowanie. Kazdy sad przyznal by Mu bowiem racje i skazal klamce Mourinho nie tylko do oficjalnego odwolania swych klamst ale do oplacenia poteznego odszkodowania. Przeciez ten czlowieczek zruinowal Friskowi zycie! No, ale zamiast sie zreflektowac i przeprosic to sie trener Mourinho .... obrazil! I co? I dostal podwyzke do 5 milionow za rok od Abramowicza! A czy rzeczywiscie byl tak obrazony, by nie przyjsc na stadion i nie kontaktowac sie z druzyna, jak mial zakazane? A z kim tak rozmawial przez komorke jego asystent na trenerskiej lawce w trakcie meczu? Pewnie ze .... swoja dziewczyna umawial sie na randke...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: o tyle o ile jest to "sprawiedliwosc dziejowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:50 co za głupoty. po grze chelsea od razu widać który zespół w tym sezonie jest najlepszy i nie ma o czym gadać. ludzie którzy nie znaja sie na piłce i rażą debilizmem niech lepiej nie zabieraja głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicus Re: Bayern liczy na awans IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 07.04.05, 17:13 Uefa to mafia?O czym ty piszesz chlopczyku?Jaka mafia?Za to co Mourihno wyprawia powinien byc zawieszony dozywotnio, a nie na dwa mecze.Jego aroganckie rozmowy doprowadzily do tego ze jakis popaprany kibol Chelsea zagrozil smiercia Friskowi.Wiec prosze Cie nie pisz ze wszyscy sie uwzieli na Mourihno, bo oni chca mu po prostu pokazac gdzie jego miejsce( tzn. jak ma sie zachowywac kulturalny i cywilizowany czlowiek, bo najwyrazniej tego ucywilizowania mu brakuje)Ja rozumiem ze pewne rzeczy robi sie pod publiczke, ale trzeba uwazac na to co sie mowi, bo przez kilka slow takiego totalnego debila za jakiego uwazam Mourihno(z calym szacunkiem dla jego umiejetnosci trenerskich, jako fachowiec jest doskonaly) ktos moze zginac.Niestety, ale jesli jest sie dzis postacia medialna to trzeba baaaaaaaardzo uwazac na to co sie mowi, a Mourihno tego nie potrafi, i dlatego zbiera baty od UEFA, innych trenerow, klubow i kibicow.Oczywiscie nie Chelsea.I dlatego tez jest dla mnie debilem.Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virenque Re: Bayern liczy na awans IP: 80.51.194.* 07.04.05, 18:07 a ja w odróżnieniu od podpalonych sprawą mourinho przedmówców skupiłbym się na grze na stamford bridge. Chelsea zagrała ładną dla oka piłkę. Mają świetną drugą linię z fenomenalnymi wczoraj J.Colem a zwłaszcza F.Lampardem. Bayern w zasadzie nie istniał, zresztą ten zespół dla mnie jest ostatnim który mógłby zagrać ładną piłkę- zadnej finezji żadnego polotu, typowo niemieckie zachowawcze granie. I oni się odgrażają że teraz wygrają u siebie i awansują? Z taką grą? Tylko cud da im awans. Albo powrót Makaaya i Pizarro i jakiś fenomenalny występ z jednoczesnym dołkiem Chelsea. Potępiam Mouriniho, ale chcę aby The Blues zdobyli Puchar LM. I ocena zachowania Mouriniho nie ma tu nic do rzeczy. Oczywiście dla kogoś kto nie podpala się sensacyjkami i skandalikami lecz śledzi niuanse i strategię gry. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista do Virenque ... IP: *.range81-155.btcentralplus.com 07.04.05, 20:00 ... zgadzam sie, iz z pozostalej 8-ki Chelsea gra najlepsza pilke, co, w duzej mierze, jest zasluga Mourinho. Z drugiej strony trener ten jest dla mnie klamca, bufonem i zarozumialcem, ktory przyczynil sie w duzej mierze (posrednio) do tragedii innego czlowieka. Ale dla Ciebie sa to oczywiscie "sensacyjki i skandaliki", Virenque, ty sledzisz niuanse i strategie gry. Wolno Ci - daj Ci wiec Boze spokoj i spij spokojnie (tego nie mial Frisk). Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Skąd ta nienawiść? IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 20:28 trener ten jest dla mnie klamca, bufonem i zarozumialcem, > ktory przyczynil sie w duzej mierze (posrednio) do tragedii innego czlowieka. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Masz żal, że wyeliminował Barcę, że Frisk się poddał(dla mnie najbardziej tendencyjny sędzia Świata i nie chodzi wcale o mecz Barca-Chelsea), o co chodzi? Ta powszechna polska nienawiść, przypomina mi dokładnie, niedawny przypadek obłędnej nienawiści do G.Rasiaka wcześniej do Svena Hanavalda! Mourinho to koledzy taki facet, który po każdym ligowym meczu podaje rękę, wszystkim zawodnikom swojej drużyny i drużyny przeciwnej. Znacie takiego trenera?! Na dodatek świetny organizator i strateg. Mam go nie lubić za co? Nie kibicuję Chelsea ale szanuję go, jest dobry a ściślej jest doskonały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-kosa jaka nienawisc, czlowieku?? IP: *.range81-155.btcentralplus.com 07.04.05, 22:32 Ze gosciu pisze, iz Mourinho to bufon, zarozumialec i klamca? Przeciez to zadna nienawisc, tylko obiektywna prawda! Ty, Kosa, chyba gazet nie czytasz, meczy nie ogladasz, przypomne Ci wiec tylko dlaczego ten "podajacy reke wszystkim zawodnikom" trener powinien sie czuc odpowiedzialny za tragedie Friska (ktorego nie musisz ani ty, ani Mourinho lubic, ani ktorego nikt nie powinien szkalowac): gdyby nie klamstwo Mourinho, iz widzial w przerwie trenera Barki odwiedzajacego szatnie Friska to zaden fanatyk nie terroryzowalby goscia. Przeciez tylko dlatego Frisk dostawal grozby nie tylko w stosunku do siebie, ale i w stosunku do swej rodziny. A jak latwo w Szwecji zabic terroryscie nawet glowe panstwa to przekonal sie jakis czas temu niejaki Olof Palme. Zeby nie bylo niejasnosci - UEFA to Mourinho udowodnila czarno na bialym, a facet zamiast przeprosic to sie nawet slowem nie odezwal. Jest klamca - jest, jest bufonem - jest (nie ogladasz meczy w uk, nie czytasz wywiadow, badz ich nie rozumiesz to juz twoj problem, ja akurat to widze), jest zarozumialcem - jest, jest swietnym trenerem - tez jest. I gdzie tu, chlopie "nienawisc"??? Ocena czlowieka nie musi byc czarno-biala. Mozna byc super-fachowcem profesjonalnie i raczej malo ciekawym "czlowieczkiem". I na odwrot. Roznia sie ludzie? Roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virenque Re: do Virenque ... IP: 80.51.194.* 08.04.05, 20:54 do realisty i nati odpowiadając w taki sposób dałej dowód iż nie zrozumiałeś tak naprawdę o co chodziło w komentowanym przez ciebie tekście. Po pierwsze przyczynienie się Mourinho pośrednie czy bezpośrednie do tragedii człowieka ( pewnie mówisz o Frisku) to twoje czyste i daleko posunięte spekulacje i klasyczyny przykład medialnej demagogii, którą łyknąłeś jak młody pelikan -bezkrytycznie. Naprawdę trzeba umieć czytać pomiędzy wierszami ( zapewne młody) kolego. Ja mówię o wyraźnej cezurze pomiędzy samą grą- jej pięknem i stylem, a towarzyszącą medialną otoczką, który służy po to aby takich naiwniaków podrasować przed zawodami. Jeżeli nie dostrzegasz tych subtelnych różnic ja nic już na to nie poradzę. do tego drugiego gościa - specjalisty od Bayernu. Właśnie dlatego że widziałem wszystkie mecze Bayernu w tym sezonie w Bundeslidze , PLM i niektóre w Pucharze Niemiec tak oceniam bawarczyków. Obserwuję na codzień Bundesligę i oni nawet w Niemczech nie grają najciekawszej piłki. Ciekawiej gra choćby Stuttgart czy Werder, a nawet Schalke. Pozycja w tabeli nic nie ma do tego. Cała filozofia Bayernu opiera się na podkupieniu konkurencji co lepszych graczy, nie ma się co dziwić że poza Monachium nikt ich nie lubi. Czy ktoś zna graczy, których Bayern wychował? wykreował? Schweinsteiger, Hergreaves.... Wierz mi naiwny kolego nie ma racjonalnych podstaw aby Bayern odrobił stratę do Chelsea, bo jest po prostu gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: do Virenque ... IP: *.range217-42.btcentralplus.com 08.04.05, 21:55 Chyba jednak zrozumialem - Mourinho sie do tragedii Friska jak najbardziej (posrednio) przyczynil. Gdyby nie stwierdzil, iz widzial Rijkaarda w szatni Friska podczas przerwy w meczu w Barcelonie, to zaden postrzelony fanatyk Chelsea nie terroryzowalby Friska/jego rodziny! A goscia tam widziec .... nie mogl! Nie mam pojecia dlaczego uwazasz to za spekulacje/medialna demagogie??? Przeciez tak bylo, UEFA ukarala za to Mourinho i to fakt, nie zadna "medialna otoczka". W angielskiej prasie np. wprost pisali, iz zeznania Mourinho nie trzymaly sie kupy (nie mogl np. widziec z miejsca, gdzie Chelsea miala szatnie szatni Friska!). A o "podrasowywaniu naiwniakow" tez mi nie pisz - ogladam Mourinho w brytyjskich programach, czytam jego wypowiedzi, slucham wywiadow - pelikanem nie jestem, mam swoje zdanie. Ty zas potrafisz "czytac miedzy wierszami", wiec niskie poklony - twoja sprawa/ocena: wg. mojej Mourinho to swietny trener i bardzo malo ciekawy czlowiek. Czy pamietasz niejakiego Gorskiego? Zapewne tak (zapewne .... starszy) kolego. Za swych czasow byl On i swietnym trenerem i porzadnym czlowiekiem, Kims, kim Mourinho z pewnoscia nie jest (wg. mnie). Nic, kazdy moze miec przeciez swoje zdanie - ja je mam i cenic Mourinho moge tylko za swietny warsztat pracy, nic ponadto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Bayern liczy na awans i służnie.... IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 21:42 Chłopcze bredzisz. czy Ty widziałeś jakis inny mecz Bayernu? Co? Bo z tego co piszesz wynika że nie. Więc może najpierw obejrzyj pare meczów tej WIELKIEJ drużynya potem się będziesz wypowiadał. Akurat ten mecz im nie wyszedł-może sie każdemu zdarzyć ale normalnie graja bardzo ładną, efektowną piłkę!!!! Mam nadzieje że Bayern wyeliminuje Chelsea!!! I trzymam za nich kciki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Bayern liczy na awans i służnie.... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 23:02 pewnie z juve w tym roku bayern tez gral bardzo ladna i efektowna pilke :) niestety dla niemcow na chelsea w tej chwili nie ma mocnych, chociaz konfrontacja z milanem zapowiada sie interesujaco... bayern dostanie w drugim meczu i tyle :) stawiam na kolejne 4 bramki chelsea, chyba ze zagraja jak na camp nou, to wtedy gradu goli nie bedzie, ale i tak przejda :) final chelsea-liverpool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subyello Re: Bayern liczy na awans i służnie.... IP: *.lmt.com.au / 218.185.0.* 08.04.05, 03:02 Finalu Chelsea-Liverpool nie bedzie bo sie spotkaja w polfinale jak obydwie druzyny przejada. Co do Chelsea, to gra wspaniala pilke, jestem kibicem Chelsea, Murinho mnie nie raz denerwuje za to co mowi, i moze powinnien sie zamknac, ale jest w tej chwili najlepszym trenerem na swiecie. To co on zrobil z Chelsea to jest naprawde fenomen. Nie mowcie ze to Ruskie pieniadze, bo inne druzyny tez wydaja kupe kasy na pilkarzy tyle ze oni to zrobili przez dyuzo sezonow. Dzieki, pozdrawiam wszystkich kibolow. Amen W pamieci naszego Pawla Jana II .. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy... Re: BRAWO NATI IP: *.range217-42.btcentralplus.com 08.04.05, 18:41 ... jesli wroca (???? jak to wyglada - czy ktos z Niemiec ma najswiezsze info??) dwaj najlepsi napastnicy (Pissaro jest chyba out, Maakay chyba in?) Bayern'u to moze byc ciekawie! Wydaje mi sie, iz szanse ma Bayern mniejsze niz miala Barka w Londynie, ale to chyba najbardziej ciekawy/niepewny cwiercfinal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Pizarro i Makaay wrócą IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:25 Tak mi powiedziało zaufane źródło informacji prosto z Niemiec w postaci mojego Taty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Dzięki IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:27 Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virenque pod rozwagę realisty i nati IP: 80.51.194.* 08.04.05, 21:08 do realisty i nati odpowiadając w taki sposób dałej dowód iż nie zrozumiałeś tak naprawdę o co chodziło w komentowanym przez ciebie tekście. Po pierwsze przyczynienie się Mourinho pośrednie czy bezpośrednie do tragedii człowieka ( pewnie mówisz o Frisku) to twoje czyste i daleko posunięte spekulacje i klasyczyny przykład medialnej demagogii, którą łyknąłeś jak młody pelikan -bezkrytycznie. Naprawdę trzeba umieć czytać pomiędzy wierszami ( zapewne młody) kolego. Ja mówię o wyraźnej cezurze pomiędzy samą grą- jej pięknem i stylem, a towarzyszącą medialną otoczką, który służy po to aby takich naiwniaków podrasować przed zawodami. Jeżeli nie dostrzegasz tych subtelnych różnic ja nic już na to nie poradzę. do tego drugiego gościa - specjalisty od Bayernu. Właśnie dlatego że widziałem wszystkie mecze Bayernu w tym sezonie w Bundeslidze , PLM i niektóre w Pucharze Niemiec tak oceniam bawarczyków. Obserwuję na codzień Bundesligę i oni nawet w Niemczech nie grają najciekawszej piłki. Ciekawiej gra choćby Stuttgart czy Werder, a nawet Schalke. Pozycja w tabeli nic nie ma do tego. Cała filozofia Bayernu opiera się na podkupieniu konkurencji co lepszych graczy, nie ma się co dziwić że poza Monachium nikt ich nie lubi. Czy ktoś zna graczy, których Bayern wychował? wykreował? Schweinsteiger, Hergreaves.... Wierz mi naiwny kolego nie ma racjonalnych podstaw aby Bayern odrobił stratę do Chelsea, bo jest po prostu gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Do Virenque IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:24 Jak juz coś to koleżanko.Hmm..Chelsea nie podkupuje rywalom graczy??Tak?? Czy wogole Chelsea wychowała sobie chociaż jednego gracza??Co??Bo mi się nie wydaje... A jeżeli Schalke ma ładniejszy styl to ja nie wiem...nie zauważyłes może przychylności sędziów do Schalke?? Co do Stuttgartu i Bremy to nie powiem - graja ładnie i czasami rzeczywiście ładniej od bawarczyków ale Oni i tak są górą... . Jest jeszcze 0:0 a Bayern potrafi zaskakiwać no i wrócą Makaay i Pizarro... i atut własnego boiska(malutki ale jednak). Pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Nati, Virenque IP: *.aster.pl 09.04.05, 13:49 Moim zdaniem to ani Bayern nie zasługuje na to, aby zarać w dalszych fazach gier LM, ani Chelsea. Ich styl gry jest taki, który mi się nie podoba. Nie oglądałem meczu Bayernu, więc nie powiem, czy byli aż tak lepsi od Arsenalu, jak mówią wyniki, czy też mieli fuksa awansując. Ale oglądałem mecz Chelsea z Barceloną na Stamford Bridge i powiem krótko, wbrew niektórym forumowiczom i komentującemu wówczas ten mecz Dariuszowi Szpakowskiemu: CHELSEA NIE MIAŁA PRAWA AWANSOWAĆ DALEJ. Wszystko ustawiła brama strzelona przez Terrego jednocześnie przy faulu na bramkarzu Cesarze Valdesie, czego nie raczył zauważyć Collina. Można mówić, że Mourinho jest dobrym taktykiem ( bo jest, a że jest przy tym chamowaty i prowokuje kibiców i wszystkich innych, aby tylko coś się działo wokół jego osoby, to temat do przemyślenia Komisji Dyscyplinarnej UEFA ). Bo możnaby gdybać, co by było, gdyby Collina zauważył fayl na bramkarzu Barcelonie. A co do tego, że Anders Frisk zakończył karierę sędziowską przez Mourinho - trudno powiedzieć, jak było naprawdę. Może Frisk albo Volker Roth ( szef komisji sędziowskiej UEFA ) zrobili z Mourinho kozła ofiarnego, może media za dużo szumu zrobiły wokół tej sprawy ( co by mnie wcale nie zdziwiło ). A Ciebie Virenque pasjonuje Bundesliga - ma prawo, ale dla mnie osobiście niemiecka piłka przypomina ciężki karabin maszynowy, aniżeli finezyjny futbol. Ale realia dzisiejszej piłki są takie, że taktyka i tzw. sztywny schemat wygrywa z pięknem gry, czego przykładem może być chociażby Chelsea, niemieckie drużyny, albo nawet nasza reprezentacja, która wygrywa mecz za meczem w eliminacjach, ale styl gry ( zwłaszcza w ostatnim meczu z Irlandia Płn ) i skuteczność pozostawia bardzo wiele do życzenia. Kibic Legii pozdrawia kibiców wszystkich polskich drużyn PS.: Do Virenqua - czy interesujesz się również kolarstwem. Czy twój nick ma coś wspólnego z osobą kolarza grupy zawodowej Lotto - Domo Richardem Virenque Do Nati - cieszy mnie, ze coraz więcej kobiet przyłącza się do dyskusji o piłce. Z tego wniosek, że piłka nożna staje się nie tylko tzw. męskim sportem. Odpowiedz Link Zgłoś