Dodaj do ulubionych

Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem

IP: *.access.as9105.com 12.06.05, 23:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: yoyo CZAS KOMISJI ! TOMA AGENTEM GIERDYCHA W PZPN @ IP: *.chello.pl 12.06.05, 23:24
      jak ku.. lustrowac to wszystko przez nastepne 4 lata a pozniej niech sie dzieje
      co chce ! pewnie ROZBIORY po raz kolejny bo narod polski za glupi by wolnym byc !
      • Gość: Janek II Janek mordo Ty moja IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.06.05, 14:26
        ale opie..sz wszystkich rowno, he he. A pamietasz jak naje..y w Lodzi
        fiatem ritmo po wode jezdziles?
    • Gość: melan dajcie mu władze IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.06.05, 23:34
      to też sie zqrwi i weźmie. zmieni sie tylko cena. listkoludki są chyba droższe
      niż dziurowiczoludki.
    • Gość: mariu Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 12.06.05, 23:56
      Przegralismy 8 meczy z rzedu bo..."nie moglismy sie pozbierac" - kto uwierzy w
      takie bzdury? Pewnie ze nikt Tomaszewskiego nie zlapal za reke, bo niby kto
      mial to zrobic. Etyk sie kurna znalazl. Nic sie w tym burdelu nie zmieni, a
      bedzie jeszcze gorzej dzieki takim etykom.
    • cozy Re: Tomaszewski: jestem Listkoludkiem 12.06.05, 23:58
      "Pamiętam rywalizację ŁKS i Legii o mistrzostwo Polski. Pierwsi wygrali z
      Olimpią Poznań 7:1, drudzy - z Wisłą Kraków 6:0. Te cztery drużyny powinny
      zostać zdegradowane do II ligi. Chciałbym stworzyć takie przepisy, które po
      obejrzeniu zapisu magnetowidowego pozwalałyby karać zawodników."

Które Panie Janie? Te co sprzedały i już były w II lidze?
      • Gość: grzechura Re: Tomaszewski: jestem Listkoludkiem IP: *.st.Uni-Magdeburg.DE 13.06.05, 00:02
        WSZYSTKE umiesz czytac??? dwie co spady dwie co walczyly o mistrza, te co spady
        zaczely rozgrywki z ujemnymi punktami (chyba -6, ale wtedy za zwyciezto byly
        2pkt)
    • Gość: Normalny Wlazłeś między wrony, będziesz krakał jak i one!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:10
      Tomaszewski+Olejnik zbawiciele piłki???? Z uwagą będę obserwował!!!!!!
    • Gość: komar Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.39.99-84.rev.gaoland.net 13.06.05, 00:17
      Panie Janie powodzenia! Najwyzszy czas wyczyscic ta stajnie Augiasza...
    • jak82 Wszyscy, ale nie Listek i Tomek:) 13.06.05, 00:38
      "Nie możemy wnioskować o ukaranie pana Górki czy pana Piotrowskiego, bo oni nie
      są członkami PZPN. To, co zrobimy? Pomysł jest prosty. W najbliższy piątek
      Komisja Etyki jest umówiona z zastępcą prokuratora generalnego Kazimierzem
      Olejnikiem. Zgłaszamy sprawę do prokuratury i szybką ścieżką pójdzie
      sprawdzenie, czy obaj mieli rację oskarżając Listkiewicza. Nie można ich ukarać,
      bo sprawy są przedawnione."

Ciekawe, mieszanie Górki z Piotrowskim jest chwytem poinizej pasa, bo to dwie
      różne sprawy; a i tak to jedynie oni są podejrzani (o co?, ze "szkodzą" Tomkowi
      jak Boniek?), a nie Listek nasz drogi:)

No i jeśli Olimpia, Wisła, Legia i ŁKS do drugiej ligi, to co z sędziami
      prowadzącymi te mecze. A byli to panowie Marian D. (zbieżność inicjałów
      nieprzypadkowa) i Michał L...istkiewicz (podobieństwo do pewnego Prezesa zamierzone)
    • maruda.r Tomaszewski: nie jest Listkoludkiem? 13.06.05, 00:41

Ależ Tomaszewski jest Listkoludkiem. Nie dajmy się zwariować. Jest to człowiek
      tego samogo pokroju, ale reprezentujący interesy innej spółdzielni.

Po co pisać o kolejkach cudów, skoro te kolejki (znając potencjał klubów) tworzy
      sam PZPN ustalając terminarz rozgrywek?

Polska piłka nożna przestała być dawno interesująca (ilości kibiców na meczach
      ligowych) dla przeciętnego kibica. Emocjonują się nią przede wszytskim osoby
      nieświadome bagna.

Nie twierdzę, że jest dobrze. Jeżeli polski futbol mogło spotkać coś goszego od
      Dziurowicza, to niewątpliwe jest to duet Listkiewicz-Boniek.

Wracając do Tomaszewskiego. To nie jest człowiek, który może zrobić coś dobrego
      dla futbolu. Nie ma charyzmy, jest kłótliwy i subiektywny w ocenach. Polskiej
      piłce nie jest potrzebne leczenie grypy anginą (ostrzejsze porównanie sobie daruję).

• Gość: Wiesiek Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.05, 01:32
      Jankowi wydaje sie ze zostal prokuratorem generalnym w Polsce. Jak sie
      czyta: bede sugerowal.....to tylko usiasc i plaka. Chyba nie dotarla do niego
      to co jeden z prowadzacych sledztwo powiedzial ze jak do tej pory to plecie
      tylko bzdury, ktorych nikt niema zamiaru sluchac. Jedyne co do tej pory to
      przyj... sie do Bonka obwiniajac go za cale zlo w polskiej pilce. Im wiecej
      baranow pokroju Tomaszewskiego w polskiej pilce tym gorzej dla nas kibicow.
    • Gość: konradd co pan robisz??? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 13.06.05, 02:33
      no to juz nie ma kto pomóc:)
      ostani gość sie sprzedal!!!:)
    • Gość: Adasiek Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.bchsia.telus.net 13.06.05, 07:34
      Janusz, podjoles sie bardzo dobrej roboty. Chcialbym bardzo zebys osiagnal swoj
      cel. Tylko poprzez "czysta" polska lige mlodzi, dobrze zapowiadalacy sie
      pilkarze beda mieli pole do popisu, do dalszego rozwoju. W przeciwnym razie tak
      jak sam mowisz, beda ryczec ze znowu ich skrzywdzono. Beda sobie zadawac
      pytanie, jaki to wszystko ma cel. Trzeba oczyscic polska pilke z tych brudow.

Adam z Kanady. (Kibic Slaska Wroclaw)(adasm@telus.net)
      • Gość: kared [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: link Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:57
      Proszę o podpowiedź ale chyba się nie mylę - Tomaszewski był w Wojskowej Radzie
      Ocalenia Narodowego wprowadzającej stan wojenny w Polsce albo po jego
      wprowadzeniu. Jeżeli się mylę to przepraszam - ale chyba raczej mama rację.
      Jeśli to prawda to zarzuty o popieraniu reżimu komunistycznego przez Hańderka
      odnoszą się również do Tomaszewskiego - nawet jeśli to zrobił z czystego
      wyrachowania. Jeśli ktoś może to sprawdzić to proszę o anons.
      • Gość: marcy Nie masz racji. IP: *.devs.futuro.pl 13.06.05, 10:13
        Janek Tomaszewski należał do PRON-u, czyli Patriotycznego Ruchu Ocalenia
        Narodowego (1982-89), który został powołany by szukać poparcia dla polityki
        PZPR. Miał stanowić wyraz poparcia społeczeństwa dla zasadnosći wprowadzenia
        stanu wojennego.
        • Gość: link Re: Nie masz racji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:17
          Dzięki za info - nie WRON ale "tylko" PRON czyli jednak Tomaszewski był
          pupilkiem władzy albo zabiegał o względy władzy. Ciekaw estem może zachował się
          jakiś tekst jego wystapienia w imieniu PRON a jakimś spotkaniu - bardzo jestem
          ciekaw czy wtedy wytykał błedy władzy czy też ja chwalił. Bo jeżeli ją chwalił
          to nie ma czym sie chwalić dzisiaj. A wtedy jego wejście do Kmisji "Etyki" PZPN
          to kolejny ruch koniunkturalny.
          • Gość: Adasiek Re: Nie masz racji. IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:20
            Wy jak wiekszosc zawsze wypowiadacie sie nie na temat.
            Tematem jest: jak poprawic polska pilke, a nie kto i gdzie kiedys nalezal.
            Ludzie czas sie obudzic !!!

Adam.
    • Gość: M.Piotrowski Re:Tomaszewski: chyba jadnak jest Listkoludkiem... IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 13.06.05, 09:23
      ...bo za co ten "wybitny etyk" chciałby mnie oskarżyć ??? Za to, że LIstkiewicz
      przekazał mi przea trenera Lecha list 13 lat temu z prośbą o sędziowanie, które
      nie "rozczaruje" działacza z Poznania, zasiadającego w Prezydium PZPN ??? List
      ten został opublikowany już wtedy, ale specjalna komisja powołana przez
      Kolatora do zbadania zarzutów stawianych przeze mnie działała tak, aby nie
      znaleźć żadnych nieprawidłowości w działaniu PZPN i pozbycia się mnie z PZPN.
      Co zresztą się stało...
      I co się okazało po 12 latach ??? Rozmiar korupcji przerósł najgorsze
      wyobrażenia o tym zjawisku a ludzie z tamtego okresu ciągle funkcjonują w
      polskiej piłce. Tak, tak Panie Janie... owszem pisał Pan o różnych aferach, ale
      za pieniądze otrzymaywane z redakcji, a następnie jak co do czego przyszło w
      sądzie to się Pan wycował i poszedł na ugodę.Teraz traktować Pan chce
      Prokuratora Olejnika jako swojego informatora i narzędzie działania, przecież
      to Pan jest podobno "żródłem" wiedzy w przedmiotowej sprawie... Ja osobiście
      wolę przedstawiać fakty, m.in. w/w list w kontekście sprawy poruszonej
      publicznie przez Pana Górkę, co świadczy o dziwnym powiązaniu Listkiewicza z
      poznańskimi działaczami w latach 90-tych. Do analizy materiału i stawiania
      ewentualnych zarzutów nie jestem powołany. Panie Janie moja rada: zanim coś się
      powie to najpierw trzeba pomyśleć... bo inaczej dochodzi do sprzeczniości,
      których pełno w/w materiale. Powodzenia ...w "KOMISJI WZAJEMNEJ ADORACJI PZPN
      ds. pseudoetyki", która raczej powinna służuć Prokuratorze, a nie odwrotnie.
      Szkoda, że jakoś nie przekazuje Pan wiedzy a dziedzinie, w której się Pan
      specjalizował tzn. na bramce np. szkolenie młodzieży, bo teraz rozmienia się
      Pan do drobne...zupełnie niepotrzebnie bo przecież "zatrzymał Pan Anglię" i za
      to Panu Polska dziękuje...i ja też.
    • Gość: krem Panie Tomaszewski IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 09:41
      do roboty, a nie tylko gadac i gadac. Ci co najwiecej gadaja najmniej robia, a ci co robia, to po cichu robia! Nastepny Wałesa sie znalazł, co sie bedzie brał za bagno. Samotny bohater, co stoi na brzegu tego bagna i krzyczy - ja sie zaraz za ciebie wezme!
    • Gość: M.Piotrowski ...i jeszcze jedno Panie Janie T.: IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 13.06.05, 10:03
      ...jeśli Pan myśli, że są tylko dwie sprawy powiedzmy delikatnie (żeby Pan nie
      zarzucał, że ktoś kogoś oskarża): niekorzystne dla Prezesa PZPN tzn. sprawa
      Pana Górki i nieszczęsnego listu, to jest Pan wielkim optymistą. A o co zatem
      Pan "oskarżał" Listkiewicza i Kolatora, że aż pozwali Pana do sądu... jeśli to
      co Pan pisał jest nieprawdą to powinien Pan to teraz to zdementować, a jeśli
      nie to dlaczego nie wykorzystuje Pan swojej wiedzy, skoro zależy Panu na
      uzdrowieniu PZPN ??? Oj... coś tu brakuje logiki...
    • Gość: bolo Nawet w III lidze przedają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:16
      Nawet w III lidze handlują. Jak podała gazeta Życie Warszawy np. taka Warmia
      Grajewo sprzedawała mecze "hurtowo".
      • Gość: kjufaa Sz.P. Tomaszewski -Anglie Pan zatrzymal...... IP: *.bctel.ca 13.06.05, 11:50
        to fakt niepodwazalny. Ale teraz faktycznie wyglada na to ze dolaczyl sie Pan
        do bossa-mafiosa listka/yebanego prezesa z zamiarem wspolnego skoku na
        kase .......
    • patman Tylko frajerzy oglądają polską ligę 13.06.05, 11:51
      Po co chodzić na mecze, których wynik jest już ustalony? Czemu emocjonować się "popisami" piłkarzy, których gra jest ciekawa jak schnięcie farby? Ja gardzę polskim futbolem, nie oglądam go wogóle, nie interesuje mnie kto z kim "wygra" - wolę obejrzeć sobie profesjonalistów z Premier League czy Bundesligi, którzy wiedzą jak stworzyć widowisko i podnieść poziom adrenaliny. Im szybciej ludzie przestaną chodzić na mecze w Polsce, tym szybciej ONI (działacze, zawodnicy, sędziowie) pojmą, że to co oni robią, to nie futbol tylko farsa.
      • Gość: Adasiek Re: Tylko frajerzy oglądają polską ligę IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:25
        i dlatego trzeba zrobic z tym porzadek.

Adam.
    • adamx79 BRAWO!!! 13.06.05, 13:14
      Jak coś uzdrowi to sie przekonamy...a tak to duzo gada, mało robi! Tomaszewski
      na prezydenta!!! Balcerowicz musi odejść!!!
    • Gość: Adam A Pan Jan nie brał ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:22
      Tak z ręką na sercu niech powie.
      • Gość: Adasiek Re: A Pan Jan nie brał ? IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:37
        I znowu nie na temat. Ludzie skonczmy z tym co bylo.
        Dzisiejsze zadanie to poprawic polska pilke i jak Janek
        chce to poprawic to wszyscy powinnismy mu w tym pomoc a nie
        bezproduktywnie dogadywac.

Adam.
    • Gość: gera TAMASZEWSKI! STRACIŁEŚ ROZUM? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 14:34
      Po co leziesz w to bagno? Staciłeś oriętację i rozsądek? NA CZELE BURDELU STOI
      LISTKIEWICZ. Porządek trzeba zacząć od od niego, a następnie od zgniłej
      chamickiej reszty (pzpn) i jego Statutu. Już lepiej było podpisać cyrograf z
      samym Belzebubem niż z jego synem-Listkiewiczem, dla którego chcesz pracować. TU
      CHODZI O LIKWIDACJĘ ŻRÓDŁA MAFIJNEGO BURDELU, a nie o retusz. Chcsz budować
      pałac na bagnie?
      Nie musisz obwiniać lub tuszować listkiewicza. Po prostu w sposób rzeczowy
      trzeba przedstawić (Olejnikowi głównie) materiały szkodliwej działalności
      listkiewicza, jego pasożytów, jego współsabotażystów i ich Statutu. No to co?
      Według Ciebie ani łajdacki premier i takiż listkiewicz nie jest odpowiedzialny
      za budel, łapownistwo, współsabotaż i pasożytnictwo w swoim gniżdzie, w którym
      usadowiono na szczycie? Aha! Burdelmama nielegalnego burdelu nie jest winna
      istnienia swego stowarzyszenia? Listkiewicza trzeba rozliczyć za stanie na
      szczycie pasożydniczego gniazda os. Wszystko zaczyna się od niego przy
      przyklastnięciu i grania głupola przez premiera lub marionetkowego prezydenta.
      Po co pchasz się w gó.. jeżeli utraciłeś zmysł powonieniena? Chyba, że to
      powonienie staje się Twoim pożądaniem?
      Listkiewicza trzeba wyrzucić za jego szkodliwą rolę i za istniejący stan jego
      organizacji. Trzeba też pozbierać i ujawnić jego szkodliwe lub pasożytnicze
      praktyki jak: NADUŻYCIE SAMOLOTU do celów prywatnych (lub niepotrzebnych) w
      miejsce potrzeby przemieszczenia zawodników Wisły (a jednocześnie członków
      kadry) z Bałkanów do Francji, udział w AFERZE handlu podobiznami piłkarzy w
      Seulu, nadużycie praw autorskich w odniesieniu do handlu tymi podobiznami,
      odtąpienie na naszą niekorzyść szkodliwych nam miejsc w powiązaniu z terminami
      meczów ze Szwecją i Anglią, zrezygnowanie z należnych nam dochodów z tytułu
      satelitarnej/kablowej transmisji Telemundo z meczu Meksyk-Polska, osłabianie
      polskiego piłkarstwa przez dragońskie praktyki na zawodnikach Świtu. Takich
      dalszych przykładów jest mnóstwo: stan afer w PZPN, pasożytnicze działania,
      działania na szkodę i nadużycia ramion PZPN. Do nich należy sam Listkiewiż,
      Zarząd PZPN (Kolator, Mędzina i reszta), jego statut, sędziowie, Komisja Etyki i
      pozostałe pasożytnicze komisje. Czy w/g Ciebie przywódca bandy Zelotów lub tego
      chamickiego ramienia NKWD nie jest odpowiedzialny za mordowanie naszych oficerów
      w Katyniu lub naszych patriotów w Jaworznie? Jaki jest Twój stan orientacji?
      Jaka jest Twoja wizja Twego bełkotu?
      Wskoczyłeś w chamicki bessens pasożutujący Polskę. Dopatrzyłeś się, chociaż nie
      rozumiesz, że stolcman ze swoją pasożydniczą spółką otworzył raj bezkarności
      dla swoich chamo-braci, polegający na istnieniu stowarzyszenia (np. PZPN)
      niepodlegającemu prawu. Ty tego nie zwalczasz, tylko pchasz się do bagna. No to
      co, jesteś zadowolony ze stworzenia (i opieki) w Polsce PRZESTĘPCZEGO A NIE
      PODLEGAJĄCEMU PRAWU STOWARZYSZENIA (pzpn)? A może przy okazji przywrócić karę
      śmierci dla sabotażystów, pasożutów i innych szkodników. W którą stronę
      zmierzasz? Czy chcesz pływać w gnoju i bezmyślności. Puknij się w głowę. W takim
      opłakanym stanie rozumowania to tylko możesz szkodzić.
    • Gość: tez pilkarz wezcie sie i za reczna i za kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:45
      Tak przy okazji, to moze by i nalezaloby sie przyjrzec innym dyscyplinom. Tam
      tez sa czarni-bezkarni
    • Gość: gera STOWARZYSZENIE NIE PODLEGAJĄCE PRAWU? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 15:06
      ZADANIEM PROKURATORA jest publiczne wydanie oświadczenia o istnieniu stworzeniu
      w Polsce STOWARZYSZENIA (PZPN) NIEPODLEGAJĄCEMU PRAWA. We wniosku powinien
      zaznaczyć
      narodową szkodliwość tego stanu. Dalej powinien postawić wniosek likwidacji tego
      bezprawia i likwidację tego związku (takich stowarzyszeń). Powinien wystąpić do
      Sejmu o likwidacją takiego stanu i postawić wniosek o odwrócenie kary śmierci.
      Ponadto powinien postawić wniosek do Trybunału o odwołanie Kwaśniewskiego, Belkę
      i Min. Sprawiedliwości, Listkiewicza z zajmowanych stanowisk, uznania ich za
      sabotażystów i utraty wszystkich przywilejów, z dożywotnią utratą praw
      obywatelskich.
      • Gość: gera Re: STOWARZYSZENIE NIE PODLEGAJĄCE PRAWU? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 15:31
        Ważne są tu oświadczenia, postawa i wnioski Tomaszewskiego i Olejnika. Można
        założyć nieprzychylnośc obecnego chamickiego Sejmu w kierunku poprawy/likwidacji
        istniejącego żródła zła. Fakt i zapis pozostaje faktem i może być przedmotem
        akcji pospolitego ruszenia do jakiego posdycają paraliżujące
        pasożytniczo-sabotażowe elementy zawładające Polskę.
    • Gość: zenon kwaskowik Lepper IP: 82.160.91.* 13.06.05, 16:38
      .
    • Gość: TYSZANIN Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.pl / *.crowley.pl 13.06.05, 17:02
      Wiesz co ? ToMA_SZEFski...
      jesteś wzorem i nie daj dupy :)
      • Gość: VIKTORIA Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.chello.pl 13.06.05, 21:20
        PRZECIEŻ W TYM WYWIADZIE TOMEK SIĘ KOMPROMITUJE BO JEST RZECZNIKIEM PZPN, AŻ
        PAŁA CHĘCIĄ WYBIELANIA PREZESA LISTKIEWICZA. DLACZEGO CHCE ŚCIGAĆ TYCH, KTÓRZY
        MIELI ODWAGĘ POWIEDZISC PRAWDĘ O PREZESIE, KTÓRY JUZ DZISIAJ OBIECUJE "GRUSZKI
        NA WIERZBIE" W ZWIĄZKU Z Mś W 2006 R. LUDZIE PRZECIEŻ PZPN MOŻE ISTNIEĆ BEZ TEGO
        MALOWANEGO PREZESA - TURYSTY, KTÓRY OD LAT ZAŁATWIA WYŁĄCZNIE WŁASNE INTERESY W
        ZAWŁASZCZONYM POLSKIM ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ MAJĄC U BOKU ZASTĘPCĘ KOLATORA -
        - PRZEDSAWICIELA "SZKOŁY PRZETRWANIA" NA KIEROWNICZYCH STANOWISKACH. JAK SIĘ
        ICH NIE ZMUSI DO ODEJŚCIA TO BĘDZIE ZA PÓŹNO, BO JAK NASTĄPI CZAS WAKACJI SPRAWA
        MOŻE SIĘ ROZMYDLIĆ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka