Gość: Czarownik IP: *.access.as9105.com 12.06.05, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoyo CZAS KOMISJI ! TOMA AGENTEM GIERDYCHA W PZPN @ IP: *.chello.pl 12.06.05, 23:24 jak ku.. lustrowac to wszystko przez nastepne 4 lata a pozniej niech sie dzieje co chce ! pewnie ROZBIORY po raz kolejny bo narod polski za glupi by wolnym byc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek II Janek mordo Ty moja IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.06.05, 14:26 ale opie..sz wszystkich rowno, he he. A pamietasz jak naje..y w Lodzi fiatem ritmo po wode jezdziles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan dajcie mu władze IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.06.05, 23:34 to też sie zqrwi i weźmie. zmieni sie tylko cena. listkoludki są chyba droższe niż dziurowiczoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 12.06.05, 23:56 Przegralismy 8 meczy z rzedu bo..."nie moglismy sie pozbierac" - kto uwierzy w takie bzdury? Pewnie ze nikt Tomaszewskiego nie zlapal za reke, bo niby kto mial to zrobic. Etyk sie kurna znalazl. Nic sie w tym burdelu nie zmieni, a bedzie jeszcze gorzej dzieki takim etykom. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: Tomaszewski: jestem Listkoludkiem 12.06.05, 23:58 "Pamiętam rywalizację ŁKS i Legii o mistrzostwo Polski. Pierwsi wygrali z Olimpią Poznań 7:1, drudzy - z Wisłą Kraków 6:0. Te cztery drużyny powinny zostać zdegradowane do II ligi. Chciałbym stworzyć takie przepisy, które po obejrzeniu zapisu magnetowidowego pozwalałyby karać zawodników." Które Panie Janie? Te co sprzedały i już były w II lidze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechura Re: Tomaszewski: jestem Listkoludkiem IP: *.st.Uni-Magdeburg.DE 13.06.05, 00:02 WSZYSTKE umiesz czytac??? dwie co spady dwie co walczyly o mistrza, te co spady zaczely rozgrywki z ujemnymi punktami (chyba -6, ale wtedy za zwyciezto byly 2pkt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Wlazłeś między wrony, będziesz krakał jak i one!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:10 Tomaszewski+Olejnik zbawiciele piłki???? Z uwagą będę obserwował!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.39.99-84.rev.gaoland.net 13.06.05, 00:17 Panie Janie powodzenia! Najwyzszy czas wyczyscic ta stajnie Augiasza... Odpowiedz Link Zgłoś
jak82 Wszyscy, ale nie Listek i Tomek:) 13.06.05, 00:38 "Nie możemy wnioskować o ukaranie pana Górki czy pana Piotrowskiego, bo oni nie są członkami PZPN. To, co zrobimy? Pomysł jest prosty. W najbliższy piątek Komisja Etyki jest umówiona z zastępcą prokuratora generalnego Kazimierzem Olejnikiem. Zgłaszamy sprawę do prokuratury i szybką ścieżką pójdzie sprawdzenie, czy obaj mieli rację oskarżając Listkiewicza. Nie można ich ukarać, bo sprawy są przedawnione." Ciekawe, mieszanie Górki z Piotrowskim jest chwytem poinizej pasa, bo to dwie różne sprawy; a i tak to jedynie oni są podejrzani (o co?, ze "szkodzą" Tomkowi jak Boniek?), a nie Listek nasz drogi:) No i jeśli Olimpia, Wisła, Legia i ŁKS do drugiej ligi, to co z sędziami prowadzącymi te mecze. A byli to panowie Marian D. (zbieżność inicjałów nieprzypadkowa) i Michał L...istkiewicz (podobieństwo do pewnego Prezesa zamierzone) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tomaszewski: nie jest Listkoludkiem? 13.06.05, 00:41 Ależ Tomaszewski jest Listkoludkiem. Nie dajmy się zwariować. Jest to człowiek tego samogo pokroju, ale reprezentujący interesy innej spółdzielni. Po co pisać o kolejkach cudów, skoro te kolejki (znając potencjał klubów) tworzy sam PZPN ustalając terminarz rozgrywek? Polska piłka nożna przestała być dawno interesująca (ilości kibiców na meczach ligowych) dla przeciętnego kibica. Emocjonują się nią przede wszytskim osoby nieświadome bagna. Nie twierdzę, że jest dobrze. Jeżeli polski futbol mogło spotkać coś goszego od Dziurowicza, to niewątpliwe jest to duet Listkiewicz-Boniek. Wracając do Tomaszewskiego. To nie jest człowiek, który może zrobić coś dobrego dla futbolu. Nie ma charyzmy, jest kłótliwy i subiektywny w ocenach. Polskiej piłce nie jest potrzebne leczenie grypy anginą (ostrzejsze porównanie sobie daruję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.05, 01:32 Jankowi wydaje sie ze zostal prokuratorem generalnym w Polsce. Jak sie czyta: bede sugerowal.....to tylko usiasc i plaka. Chyba nie dotarla do niego to co jeden z prowadzacych sledztwo powiedzial ze jak do tej pory to plecie tylko bzdury, ktorych nikt niema zamiaru sluchac. Jedyne co do tej pory to przyj... sie do Bonka obwiniajac go za cale zlo w polskiej pilce. Im wiecej baranow pokroju Tomaszewskiego w polskiej pilce tym gorzej dla nas kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konradd co pan robisz??? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 13.06.05, 02:33 no to juz nie ma kto pomóc:) ostani gość sie sprzedal!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiek Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.bchsia.telus.net 13.06.05, 07:34 Janusz, podjoles sie bardzo dobrej roboty. Chcialbym bardzo zebys osiagnal swoj cel. Tylko poprzez "czysta" polska lige mlodzi, dobrze zapowiadalacy sie pilkarze beda mieli pole do popisu, do dalszego rozwoju. W przeciwnym razie tak jak sam mowisz, beda ryczec ze znowu ich skrzywdzono. Beda sobie zadawac pytanie, jaki to wszystko ma cel. Trzeba oczyscic polska pilke z tych brudow. Adam z Kanady. (Kibic Slaska Wroclaw)(adasm@telus.net) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kared [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:57 Proszę o podpowiedź ale chyba się nie mylę - Tomaszewski był w Wojskowej Radzie Ocalenia Narodowego wprowadzającej stan wojenny w Polsce albo po jego wprowadzeniu. Jeżeli się mylę to przepraszam - ale chyba raczej mama rację. Jeśli to prawda to zarzuty o popieraniu reżimu komunistycznego przez Hańderka odnoszą się również do Tomaszewskiego - nawet jeśli to zrobił z czystego wyrachowania. Jeśli ktoś może to sprawdzić to proszę o anons. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Nie masz racji. IP: *.devs.futuro.pl 13.06.05, 10:13 Janek Tomaszewski należał do PRON-u, czyli Patriotycznego Ruchu Ocalenia Narodowego (1982-89), który został powołany by szukać poparcia dla polityki PZPR. Miał stanowić wyraz poparcia społeczeństwa dla zasadnosći wprowadzenia stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: Nie masz racji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:17 Dzięki za info - nie WRON ale "tylko" PRON czyli jednak Tomaszewski był pupilkiem władzy albo zabiegał o względy władzy. Ciekaw estem może zachował się jakiś tekst jego wystapienia w imieniu PRON a jakimś spotkaniu - bardzo jestem ciekaw czy wtedy wytykał błedy władzy czy też ja chwalił. Bo jeżeli ją chwalił to nie ma czym sie chwalić dzisiaj. A wtedy jego wejście do Kmisji "Etyki" PZPN to kolejny ruch koniunkturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiek Re: Nie masz racji. IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:20 Wy jak wiekszosc zawsze wypowiadacie sie nie na temat. Tematem jest: jak poprawic polska pilke, a nie kto i gdzie kiedys nalezal. Ludzie czas sie obudzic !!! Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Piotrowski Re:Tomaszewski: chyba jadnak jest Listkoludkiem... IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 13.06.05, 09:23 ...bo za co ten "wybitny etyk" chciałby mnie oskarżyć ??? Za to, że LIstkiewicz przekazał mi przea trenera Lecha list 13 lat temu z prośbą o sędziowanie, które nie "rozczaruje" działacza z Poznania, zasiadającego w Prezydium PZPN ??? List ten został opublikowany już wtedy, ale specjalna komisja powołana przez Kolatora do zbadania zarzutów stawianych przeze mnie działała tak, aby nie znaleźć żadnych nieprawidłowości w działaniu PZPN i pozbycia się mnie z PZPN. Co zresztą się stało... I co się okazało po 12 latach ??? Rozmiar korupcji przerósł najgorsze wyobrażenia o tym zjawisku a ludzie z tamtego okresu ciągle funkcjonują w polskiej piłce. Tak, tak Panie Janie... owszem pisał Pan o różnych aferach, ale za pieniądze otrzymaywane z redakcji, a następnie jak co do czego przyszło w sądzie to się Pan wycował i poszedł na ugodę.Teraz traktować Pan chce Prokuratora Olejnika jako swojego informatora i narzędzie działania, przecież to Pan jest podobno "żródłem" wiedzy w przedmiotowej sprawie... Ja osobiście wolę przedstawiać fakty, m.in. w/w list w kontekście sprawy poruszonej publicznie przez Pana Górkę, co świadczy o dziwnym powiązaniu Listkiewicza z poznańskimi działaczami w latach 90-tych. Do analizy materiału i stawiania ewentualnych zarzutów nie jestem powołany. Panie Janie moja rada: zanim coś się powie to najpierw trzeba pomyśleć... bo inaczej dochodzi do sprzeczniości, których pełno w/w materiale. Powodzenia ...w "KOMISJI WZAJEMNEJ ADORACJI PZPN ds. pseudoetyki", która raczej powinna służuć Prokuratorze, a nie odwrotnie. Szkoda, że jakoś nie przekazuje Pan wiedzy a dziedzinie, w której się Pan specjalizował tzn. na bramce np. szkolenie młodzieży, bo teraz rozmienia się Pan do drobne...zupełnie niepotrzebnie bo przecież "zatrzymał Pan Anglię" i za to Panu Polska dziękuje...i ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krem Panie Tomaszewski IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 09:41 do roboty, a nie tylko gadac i gadac. Ci co najwiecej gadaja najmniej robia, a ci co robia, to po cichu robia! Nastepny Wałesa sie znalazł, co sie bedzie brał za bagno. Samotny bohater, co stoi na brzegu tego bagna i krzyczy - ja sie zaraz za ciebie wezme! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Piotrowski ...i jeszcze jedno Panie Janie T.: IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 13.06.05, 10:03 ...jeśli Pan myśli, że są tylko dwie sprawy powiedzmy delikatnie (żeby Pan nie zarzucał, że ktoś kogoś oskarża): niekorzystne dla Prezesa PZPN tzn. sprawa Pana Górki i nieszczęsnego listu, to jest Pan wielkim optymistą. A o co zatem Pan "oskarżał" Listkiewicza i Kolatora, że aż pozwali Pana do sądu... jeśli to co Pan pisał jest nieprawdą to powinien Pan to teraz to zdementować, a jeśli nie to dlaczego nie wykorzystuje Pan swojej wiedzy, skoro zależy Panu na uzdrowieniu PZPN ??? Oj... coś tu brakuje logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Nawet w III lidze przedają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:16 Nawet w III lidze handlują. Jak podała gazeta Życie Warszawy np. taka Warmia Grajewo sprzedawała mecze "hurtowo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjufaa Sz.P. Tomaszewski -Anglie Pan zatrzymal...... IP: *.bctel.ca 13.06.05, 11:50 to fakt niepodwazalny. Ale teraz faktycznie wyglada na to ze dolaczyl sie Pan do bossa-mafiosa listka/yebanego prezesa z zamiarem wspolnego skoku na kase ....... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Tylko frajerzy oglądają polską ligę 13.06.05, 11:51 Po co chodzić na mecze, których wynik jest już ustalony? Czemu emocjonować się "popisami" piłkarzy, których gra jest ciekawa jak schnięcie farby? Ja gardzę polskim futbolem, nie oglądam go wogóle, nie interesuje mnie kto z kim "wygra" - wolę obejrzeć sobie profesjonalistów z Premier League czy Bundesligi, którzy wiedzą jak stworzyć widowisko i podnieść poziom adrenaliny. Im szybciej ludzie przestaną chodzić na mecze w Polsce, tym szybciej ONI (działacze, zawodnicy, sędziowie) pojmą, że to co oni robią, to nie futbol tylko farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiek Re: Tylko frajerzy oglądają polską ligę IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:25 i dlatego trzeba zrobic z tym porzadek. Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 BRAWO!!! 13.06.05, 13:14 Jak coś uzdrowi to sie przekonamy...a tak to duzo gada, mało robi! Tomaszewski na prezydenta!!! Balcerowicz musi odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam A Pan Jan nie brał ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:22 Tak z ręką na sercu niech powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiek Re: A Pan Jan nie brał ? IP: *.bc.hsia.telus.net 13.06.05, 19:37 I znowu nie na temat. Ludzie skonczmy z tym co bylo. Dzisiejsze zadanie to poprawic polska pilke i jak Janek chce to poprawic to wszyscy powinnismy mu w tym pomoc a nie bezproduktywnie dogadywac. Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gera TAMASZEWSKI! STRACIŁEŚ ROZUM? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 14:34 Po co leziesz w to bagno? Staciłeś oriętację i rozsądek? NA CZELE BURDELU STOI LISTKIEWICZ. Porządek trzeba zacząć od od niego, a następnie od zgniłej chamickiej reszty (pzpn) i jego Statutu. Już lepiej było podpisać cyrograf z samym Belzebubem niż z jego synem-Listkiewiczem, dla którego chcesz pracować. TU CHODZI O LIKWIDACJĘ ŻRÓDŁA MAFIJNEGO BURDELU, a nie o retusz. Chcsz budować pałac na bagnie? Nie musisz obwiniać lub tuszować listkiewicza. Po prostu w sposób rzeczowy trzeba przedstawić (Olejnikowi głównie) materiały szkodliwej działalności listkiewicza, jego pasożytów, jego współsabotażystów i ich Statutu. No to co? Według Ciebie ani łajdacki premier i takiż listkiewicz nie jest odpowiedzialny za budel, łapownistwo, współsabotaż i pasożytnictwo w swoim gniżdzie, w którym usadowiono na szczycie? Aha! Burdelmama nielegalnego burdelu nie jest winna istnienia swego stowarzyszenia? Listkiewicza trzeba rozliczyć za stanie na szczycie pasożydniczego gniazda os. Wszystko zaczyna się od niego przy przyklastnięciu i grania głupola przez premiera lub marionetkowego prezydenta. Po co pchasz się w gó.. jeżeli utraciłeś zmysł powonieniena? Chyba, że to powonienie staje się Twoim pożądaniem? Listkiewicza trzeba wyrzucić za jego szkodliwą rolę i za istniejący stan jego organizacji. Trzeba też pozbierać i ujawnić jego szkodliwe lub pasożytnicze praktyki jak: NADUŻYCIE SAMOLOTU do celów prywatnych (lub niepotrzebnych) w miejsce potrzeby przemieszczenia zawodników Wisły (a jednocześnie członków kadry) z Bałkanów do Francji, udział w AFERZE handlu podobiznami piłkarzy w Seulu, nadużycie praw autorskich w odniesieniu do handlu tymi podobiznami, odtąpienie na naszą niekorzyść szkodliwych nam miejsc w powiązaniu z terminami meczów ze Szwecją i Anglią, zrezygnowanie z należnych nam dochodów z tytułu satelitarnej/kablowej transmisji Telemundo z meczu Meksyk-Polska, osłabianie polskiego piłkarstwa przez dragońskie praktyki na zawodnikach Świtu. Takich dalszych przykładów jest mnóstwo: stan afer w PZPN, pasożytnicze działania, działania na szkodę i nadużycia ramion PZPN. Do nich należy sam Listkiewiż, Zarząd PZPN (Kolator, Mędzina i reszta), jego statut, sędziowie, Komisja Etyki i pozostałe pasożytnicze komisje. Czy w/g Ciebie przywódca bandy Zelotów lub tego chamickiego ramienia NKWD nie jest odpowiedzialny za mordowanie naszych oficerów w Katyniu lub naszych patriotów w Jaworznie? Jaki jest Twój stan orientacji? Jaka jest Twoja wizja Twego bełkotu? Wskoczyłeś w chamicki bessens pasożutujący Polskę. Dopatrzyłeś się, chociaż nie rozumiesz, że stolcman ze swoją pasożydniczą spółką otworzył raj bezkarności dla swoich chamo-braci, polegający na istnieniu stowarzyszenia (np. PZPN) niepodlegającemu prawu. Ty tego nie zwalczasz, tylko pchasz się do bagna. No to co, jesteś zadowolony ze stworzenia (i opieki) w Polsce PRZESTĘPCZEGO A NIE PODLEGAJĄCEMU PRAWU STOWARZYSZENIA (pzpn)? A może przy okazji przywrócić karę śmierci dla sabotażystów, pasożutów i innych szkodników. W którą stronę zmierzasz? Czy chcesz pływać w gnoju i bezmyślności. Puknij się w głowę. W takim opłakanym stanie rozumowania to tylko możesz szkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pilkarz wezcie sie i za reczna i za kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:45 Tak przy okazji, to moze by i nalezaloby sie przyjrzec innym dyscyplinom. Tam tez sa czarni-bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gera STOWARZYSZENIE NIE PODLEGAJĄCE PRAWU? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 15:06 ZADANIEM PROKURATORA jest publiczne wydanie oświadczenia o istnieniu stworzeniu w Polsce STOWARZYSZENIA (PZPN) NIEPODLEGAJĄCEMU PRAWA. We wniosku powinien zaznaczyć narodową szkodliwość tego stanu. Dalej powinien postawić wniosek likwidacji tego bezprawia i likwidację tego związku (takich stowarzyszeń). Powinien wystąpić do Sejmu o likwidacją takiego stanu i postawić wniosek o odwrócenie kary śmierci. Ponadto powinien postawić wniosek do Trybunału o odwołanie Kwaśniewskiego, Belkę i Min. Sprawiedliwości, Listkiewicza z zajmowanych stanowisk, uznania ich za sabotażystów i utraty wszystkich przywilejów, z dożywotnią utratą praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gera Re: STOWARZYSZENIE NIE PODLEGAJĄCE PRAWU? IP: 209.247.222.* 13.06.05, 15:31 Ważne są tu oświadczenia, postawa i wnioski Tomaszewskiego i Olejnika. Można założyć nieprzychylnośc obecnego chamickiego Sejmu w kierunku poprawy/likwidacji istniejącego żródła zła. Fakt i zapis pozostaje faktem i może być przedmotem akcji pospolitego ruszenia do jakiego posdycają paraliżujące pasożytniczo-sabotażowe elementy zawładające Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYSZANIN Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.pl / *.crowley.pl 13.06.05, 17:02 Wiesz co ? ToMA_SZEFski... jesteś wzorem i nie daj dupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKTORIA Re: Tomaszewski: nie jestem Listkoludkiem IP: *.chello.pl 13.06.05, 21:20 PRZECIEŻ W TYM WYWIADZIE TOMEK SIĘ KOMPROMITUJE BO JEST RZECZNIKIEM PZPN, AŻ PAŁA CHĘCIĄ WYBIELANIA PREZESA LISTKIEWICZA. DLACZEGO CHCE ŚCIGAĆ TYCH, KTÓRZY MIELI ODWAGĘ POWIEDZISC PRAWDĘ O PREZESIE, KTÓRY JUZ DZISIAJ OBIECUJE "GRUSZKI NA WIERZBIE" W ZWIĄZKU Z Mś W 2006 R. LUDZIE PRZECIEŻ PZPN MOŻE ISTNIEĆ BEZ TEGO MALOWANEGO PREZESA - TURYSTY, KTÓRY OD LAT ZAŁATWIA WYŁĄCZNIE WŁASNE INTERESY W ZAWŁASZCZONYM POLSKIM ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ MAJĄC U BOKU ZASTĘPCĘ KOLATORA - - PRZEDSAWICIELA "SZKOŁY PRZETRWANIA" NA KIEROWNICZYCH STANOWISKACH. JAK SIĘ ICH NIE ZMUSI DO ODEJŚCIA TO BĘDZIE ZA PÓŹNO, BO JAK NASTĄPI CZAS WAKACJI SPRAWA MOŻE SIĘ ROZMYDLIĆ... Odpowiedz Link Zgłoś