Dodaj do ulubionych

Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24

24.07.05, 23:02
Po premierowym programie nasuwa mi się kilka spostrzeżeń:
1. Panowie Prowadzący byli dość stremowani - w sumie to nawet zrozumiałe...
2. W związku z tą tremą (vide pkt 1), nie potrafili prowadzić rozmów w studio
zgodnie z zasadami sztuki dziennikarskiej, tzn. mieli przygotowaną listę pytań
i po kolei je zadawali pytanie, nie zwracając uwagi na otrzymywane odpowiedzi.
3. Materiały dobrze zmontowane (jak wszystko w TVN24) - pełna profesjonalka
4. Panowie Prowadzący za często wchodzili sobie w słowo, ale to pewnie kwestia
tremy (vide pkt 1).

Podsumowując, do duetu Borek-Kołtoń jeszcze im daleko, ale idą w dobrym kierunku.

A jakie są Wasze spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.aster.pl 24.07.05, 23:45
      Moim zdaniem oni dlatego są stremowani, bo w ogóle nie mają doświadczenia w
      prowadzeniu programów. Ale moim zdaniem wyrobią się. Ten program może być
      ciekawy. Porusza kwestie bardzo ważne związane z piłką. No - może ten program
      jest nietypowy, bo dzisiaj rozgrywany był tylko jeden mecz i autorzy programu
      chcieli wypełnić tą lukę problemami doczesnymi piłki.
      Ale masz rację - bardzo daleko im do duetu Mateusz Borek - Roman Kotłoń, ale
      jest ta różnica, że Borek i Kotłoń już dosyć długo realizują swój program, a Ci
      panowie z TVN ( sorry, nie pamiętam nazwisk ) dopiero zaczynają. Ja nie będę
      ich do końca oceniał, bo jest to pierwszy premierowy program. Ocenie można ten
      magazyn poddać np. po rundzie jesiennej.

Pozdrawiam kibiców
      • hanatol Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 25.07.05, 00:56
        Mnie się wydaję, że ten program był za krótki.
        Przez cały czas miałem wrażenie jakby panowie prowadzący się bali, że nie zdążą
        powiedzieć/pokazać wszystkiego co zostało zaplanowane.
    • mr.marm Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 25.07.05, 02:39
      Ogólnie zgadzam się z Twoimi i reszty spostrzeżeniami. W skali szkolnej,
      zważając na to, że to był debiut absolutny (TVN w ligowej piłce, tych dwóch
      panów w TVN itd itp) dałbym im 4+ i liczę na więcej, na ich rozwój i naprawdę
      niezły program o piłce!!
      PS Borek i Kołtoń + Kowalczyk lub Wdowczyk są BOMBOWI :)
    • Gość: Miki Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.aster.pl 25.07.05, 06:11
      Trochę był sztuczny ten magazyn, ale rokuje na bardzo ciekawy program. A bardzo
      mi się podobało poczucie humoru, jakie dziennikarze TVN zrobili sobie z
      diaglogu Panów Zygo i Włodarczyka odnośnie przedłużenia przez
      popularnego "Włodara".
      Nie - jest szansa, że ten magazyn bedzie ciekawy i fajny. Tylko Panowie
      prowadzący muszą pozbyć się tzw. debiutanckiej tremy, którą myślę, że mają za
      sobą.

POzdrawiam kibiców
      • Gość: dr q Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.um.poznan.pl 25.07.05, 11:42
        Dajcie spokoj - jedno wielkie promowanie Legii, przerywanie wypowiedzi
        zaproszonych gosci i ten styl "ze niby wszystko wiedza o pilce"...
        Masakra, nie mowiac o tym 30 sekundowym skrocie z meczu, zamiast podac sklady i
        w ogole rozpoczelo sie od 30 minuty i rzytu roznego

program powinien sie nazywac Legia w Ekstaklasie

• reniferek1 Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 25.07.05, 12:14
          Na razie grała tylko Legia, więc o kim mieli mówić?
    • Gość: el lech Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:10
      kiepski. przeszczekany magazyn jak na razie, wchodzenie sobie w slowo, w czym
      celowal niejaki salak w okularkach. obok niego pieknis z "rzepy", ktory moglby
      prowadzic "co za tydzien" w tvn z tym gogusiem oskarem. duzo trywialnych ,
      banalnych wypowiedzi. kretynskie podkladanie glosow pod zygo i wlodarczyka, na
      poziomie "faktu" dla glupawych jego czytelnikow. i to, ze to premierowy magazyn,
      z 30 sekundami z meczu (sic!!!) i dwoma dziennikarzynami - kibicami legii +
      dwoma bylymi pilkarzami legii, nie usprawiedliwia jak na razie mizerii magazynu.
      jesli to ma byc magazyn dla fanow ligi, z polskiej klasy sredniej, w co od lat
      celuje tvn ( modne slowo target :)))) to mamy przyglupawa do szescianu klase
      srednia.
      i takiz glupawy usmiech wtracajacego sie kazdemu w zdanie salaka..slabiutko na
      razie...choc i lepszy od nedzy magazynu "gol" kiedys w publicznej...

ale lata swietlne do poziomu C+ i red. twarowskiego i smokowskiego. to
      ekstraklasa
      • badlydrawnboy Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 25.07.05, 16:15
        Fakt, skrót był bardzo skąpy... Zobaczymy jak sobie poradzą w środę, kiedy
        będzie więcej spotkań.
      • Gość: Niebieski Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.wall.soneralink.com / *.wall.soneralink.com 25.07.05, 17:30
        Zgadzam sie z el lech calkowicie.
        Zenada. Widac ze program ma byc na wzor Ligi+ ale wykonanie tragiczne.
        Prowadzacy zachwycaja sie soba i nie sluchaja zaproszonych. ("Ach jak sie
        przygotowales")
        Szkoda na to czasu.
        • Gość: el lech Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:55
          ale posucha dobrej, ligowej pilki w tv oprocz C+ tak wielka, ze nadzieje -
          ktora ponoc umiera ostatnia (tak, tak - wiem ze tez n. jest matka glupich) -
          mam, ze jakis znosny program o polskiej lidze jeszcze w tvn zobaczymy. na razie
          glupkowate szczekactwo w studio, klade na karb tego, ze to premiera byla i nie
          dograne wsio. cos wiecej bedzie mozna napisac po srodzie...i przede wsiem po
          rundzie jesiennej. oby pozytywnie mozna wtedy bylo ...
          pozdr
          • Gość: ktos Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: 217.8.163.* 26.07.05, 10:19
            A mnie tam sie podobalo, jak na debiut. A jesli chodzi o skrot, to nikomu z Was
            do glowy nie przyszlo,ze to wina umowy z Canal+, ze nie mogli wiecej pokazac?
            Zanim zaczniecie krytykowac pomyslcie. Bedzie dobrze,ja w prowadzacych wierze.
            Oczywiscie Wam od razu lepiej by wszystko wyszlo, ale to juz taka polska
            przywara,ze krytykowac latwo, a zrobic cos samemu to juz ciezko. Ehhh
            • badlydrawnboy Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 26.07.05, 15:43
              Mówisz, że krytykować łatwo? Moim zdaniem, krytyka jest ważna, bo dzięki niej
              można wiedzieć co się odbiorcy (widzowi) nie podoba, a to przecież dla niego
              tworzony jest program.

Brak krytyki byłby prostą drogą do praktyki, że program jest tworzony włąśnie
              dla tych, którzy go konstruują....

A co do umowy z Canal+ - przyznam, że nie wiedziałem, że ograniczenia są aż tak
              duże. Na pewno tak jest?
            • Gość: egon Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:43
              te," ktos" , pracujesz w tvn, zre tak ich bronisz...jak sie komus nie podobalo,
              to jego sprawa. a nie po to tvn placi 5 mln sublicencji, zeby pozakzac 30 sekund
              inauguracyjnego meczu w I kolejce...sam troche pomysl...
              • Gość: ktos Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: 217.8.163.* 27.07.05, 13:56
                Mysle i wiem jak jest. W tvn nie pracuje. A umowa z C= jest jaka jest. Oni tez
                tam maja lige+ i musza dbac o to, zeby najpierw u nich bylo pokazane co i jak,
                a dopiero pozniej szerokiej gawiedzi fanow polskiej kopanej czyli nam:)
                Krytyka jest wazna, to fakt, ale konstruktywna a nie pisanie glupot w
                rodzaju "pieknisia z tvn". Pozdrawiam. Dzisiaj druga odslona i na pewno bedzie
                wiecej skrotow.
                • Gość: el lech Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:55
                  ja mam nadzieje ze ten program zacznie wygladac jak magazyn sportowy, byle
                  wlasnie wyzbyli sie tych kretynskich nawykow wchodzenia sobie w slowo i
                  poklepywania sie po plecach - "...o jak sie przygotowales do programu". za
                  chwile jeszcze bedzie {o jak ladnie wygladasz" i to mi zalatuje pstrokatym "co
                  za tydzien". we wchodzeniu w slowo celuje ow salak. a o pieknisiu - coz , nie
                  wszystko zloto co sie swieci, takze to na ekranie...
                  piszemy konstruktywna krytyke, bo chcemy dobrego magazyny ligowego. realia tego
                  kraju nie pozwalaja wszystkim ogladac z przyjemnosciaC+ i Ligi +. z tego co nam
                  wiec zostaje, chcemy magazynu na poziomie i oby taki ten w tvn byl. mam nadzieje
                  ze tylko kilka pierwszych w tej rundzie pojdzie na strate...przeciez tak
                  "gwiazdy" z tv nas nie czytaja, bo plebs ma sie zadowolic tym co jest na wizji.
                  jest tylko "targetem" reklamowym...

wiem ze umowa sublicencyjna, naklada obwarowania na tvn, ale mysle ze w
                  pierwszym magazynie mozna bylo pokazac chocby, 2 - 3 min skrot. to byl tylko
                  jeden mecz...tyle mozna wynegocjowac, nawet z C+, ktory walczy o swoje
                  licze wiec ze magazyn nabierze rumiencow, oby nie byl przeszczekany, oby nie
                  stal sie tuba e(l)ki. na tyle chyba od obiektywnej tv (jak chce byc, mimo ITI w
                  e(l)ce ) mozemy liczyc....
                  • Gość: giełdowiec Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.05, 21:16
                    UOKiK zajął się umowami podpisanymi przez PZPN z C+
                    Sami ograniczają kibicom dostęp do polskiej ligi, a późiej Liść żali się w
                    mediach, że mało kibiców na trybunach, że sponsorów nie ma, nikt nie interesuje
                    się Ekstraklasą. Skoro PZPN przydziela (już od kilku lat i do 2008r.) prawa do
                    transmisji meczów stacji, do której dostęp ma raptem kilkaset tysięcy ludzi to
                    trudno się dziwić. Ludzie w dużej mierze znają obraz polskiej piłki ligowej z
                    relacji w tv o burdach i pseudokibolach.
                    Dobrze, że jest taki magazyn jak w TVN, lepszy rydz niz nic.
                  • Gość: ......... Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:34
                    " tabela...mamy tabele...nie ..o... a jeeeest" ...ciagle sporo bułek w studio..
                    ..vide przekrecone herby klubow...duzo do poprawki, ale jest nadzieja...

no i co z tym palcem reddattore rafaella s....;)) ??? akurat ten paluch w
                    bandazu, ktorym cos brzydkiego pokazywal...:))) pytanie komu i gdzie...;)????
                    • Gość: lux nędza straszna - komercja górą IP: 193.28.187.* 28.07.05, 12:01
                      do Ligi+ (Twarowski - Zarzeczny) mają równie daleko co nasza liga do
                      premiership - poza tym widac że ludzie odpowiedzialni z aprzygotowanie grafiki
                      zupełnie nie wiedzą kto gdzie gra i jaki herb ma dany klub.... Nie dość ze
                      prowadzący drętwi i peseudo - sztywno dowcipni to jeszcze wzieli sobie
                      sztucznego sztywniaka Wdowczyka. Myśle że program niestety pójdzie w kierunku
                      tego z POlstatu Sport czyli: Bożydarek i Borek - dwóch lizusków poklepujacych
                      sie po dupci (czytaj: komplementujacych gości w studio) z gośmi ze studia
                      którzy odpowiadajatym samym). Nie sądze żeby pojawiały sie naprawde
                      kontrowersyjne tematy przedstawione żetelnie i wnoszace coś nowego do
                      sprawy... Najśmieszniejsze było to że w pierwszym programie (niedziela)
                      zrobili taką antyreklamę lidze (sprawa korupcji) że jak bym pracował w Idei to
                      wkurzyłbym sie niezle...
                      Ocena (1-6): 3
                      • Gość: el lech Re: nędza straszna - komercja górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:29
                        dzisiejszy magazyn niestety utwierdzil mnie w przekonaiu- ten magazyn to gniot,
                        suchy jak cala ta tv. i pan s. w okularach - zenujacy dowcip i to cholerne
                        wchodzenie wszystkim w slowo + te jego kwiatki - "och, jak znow sie dzis
                        przygotowales pawle..." . basta
                      • Gość: niedzielny Re: nędza straszna - komercja górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:06
                        widze dysonans. najpierw mowisz ze klepia sie po pupach i krytykujesz za brak
                        kontrowersji a potem mowisz ze na miejscu idei bys sie wku..l bo mowili o
                        korupcji w lidze. to jak to w koncu?

imho program jest w porzadku. dopiero startuje wiec ma u mnie kredyt na wpadki.
                        prowadzacy sa ok, gosciem (to oczywiste) musi byc wdowczyk, ale przynajmniej
                        drugi sie zmienia, graficznie profesjonalnie, inaczej niz barachlo z tvp.
                        nareszcie gole mozna zobaczyc. to najwazniejsze. jedyna obawa to ze program
                        bedzie za grzeczny i politycznie poprawny wobec mocodawcow. ale sie zobaczy
    • fifakk Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 28.07.05, 23:08
      Jak dla mnie to przede wszystkim brakowało powtórek goli.
      Najlepiej z różnych kamer, ale jeśli C+ nie dostarczył takowych to
      przynajmniej, pokazaliby w zwolnionym tempie.
      • badlydrawnboy Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 01.08.05, 10:33
        Może będę niepoprawnym optymistą, ale myślę, że idzie ku lepszemu. Powoli, ale
        zawsze. Sygnały? Chcociażby zmiana i powstrzymanie się od ustalenia jedenastki
        kolejki przed prezentacją skrótów. Wczorajsze rozwiązanie było interesujące -
        dodawanie kolejnych zawodników z pokazywanych skrótów. Mogliby uzupełnić to o
        dane, który raz zawodnik jest w jednastce kolejki.

Co jeszcze można byłoby zmienić? To o czym wszyscy piszą - nmiech panowie nie
        wchodzą sobie w słowo. Zdaję sobie sprawę, że chcą zdążyć ze wszystkim, ale nie
        może to tłumaczyć ciągłego przerywania innym.

Poza tym, jeszcze w aspekcie gonienia czasu, zirytowało mnie wczoraj łatwe
        "odpuszczanie" tematu. PRzy omawianiu meczu Legii, prowadzący z "Rzepy" zadałą
        pytanie "Co z Vukovicem?" Rozmowa była jednak w innych rejonach tematycznych,
        więc odpowiedz nie było. Ale Pan z "Rzepy" wątku nie podjął.... A przecież chyba
        chciał się dowiedzieć "Co z Vukovicem?".

Mogliby wprowadzić tabele strzelców, "asystentów" i łącznie - tzw. punktacja
        kanadyjska.

Zobaczymy za tydzień....
        • Gość: woj Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: *.crowley.pl 02.08.05, 10:17
          Program tworzą dziennikarze sportowi TVN 24- cóż- krótko- jacy twórcy taki
          program- choć to wielu wk...ia to niestety "trzeba mieć coś w środku a nie
          tylko przylizane włoski, ładną koszulke i głupi uśmieszek". To oczywiście
          uogólnienie, ale nie chce wskazywać palcem.

Mimo wszystko powodzenia.
          • Gość: ... Re: Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" w TVN24 IP: 82.177.111.* 08.08.05, 13:49
            No i jak? Nie ma wiecej opinii?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka