Gość: Joaquin Artykuł sponsorowany???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:15 ...czy po product placement?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaquin Re: Artykuł sponsorowany???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:16 ...czy po prostu product placement??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva_walter Re: Artykuł sponsorowany???? IP: 217.153.18.* 31.08.05, 13:58 Product placement (ang. umieszczenie produktu) jest jedną z technik propagandy uzywaną najczęściej jako środek reklamy produktów lub usług poprzez filmy kinowe. Mechanizm polega na umieszczeniu produktu w środku przekazu w taki sposób żeby przemawiał on do podświadomosci odbiorcy i zachęcał go do używania bez przekazywania oczywistej i otwartej rekalmy. Technka używana jest też w przekazach telewizyjnych, video, książkach, przedstawieniach teatralnych, grach komputerowych itp. Taka forma promocji odbywa się poprzez: pokazywanie wyrobów lub ich znaków towarowych w wybranych scenach filmu (np. bohater leci samolotem British Airways - odbiorca ma skojarzyć logo linii lotniczej jako wartościowego usługodawcy) używanie lub konsumowanie produktów przez bohaterów (np. bohater pali Marlboro- odbiorca ma skojarzyć bohatera z konkretną marką papierosów) rozmowa o produkcie (np. w scenie miłosnej bohaterzy rozmawiają o potrzebie palenia papierosow, gdzie odbiorca ma skojarzyc fakt palenia jako przyjemny) pokazywanie znaku towarowego jako tła innych wydarzen (np. wśród wyborców witających polityka jest osoba ubrana w kurtkę kojarząca się z konkretną marką) namówienie aktorów, aby poza planem używali produktów konkretnych marek. wiec chyba pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekameka w Reebokach nigdy ci nie założą gipsu na nogę ! IP: *.piasta.pl 31.08.05, 16:13 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz To lepsze niż miejsce w pierwszej 11 Liverpoolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:16 Zapraszam do lektury NOLOGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva_walter Re: To lepsze niż miejsce w pierwszej 11 Liverpo IP: 217.153.18.* 31.08.05, 14:01 nudne jak flaki, ale tak, wypada sie tym zachwycac.To bardzo trędi i dżezi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedroz Gratki dla Jurka! ;-) IP: 195.136.98.* 31.08.05, 12:19 I oby szybko wracal do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grigor Czekam na bilboardy!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.08.05, 12:24 No i wreszcie Jurek dostał sznsę pokazania sie tez poza boiskiem. Teraz czas posadzić Reine na ławie i czekać na nastepne występy w Champions League! Brawo Jurek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Iverson najlepszym graczem NBA???? :D IP: 83.238.95.* 31.08.05, 12:27 no no, to jeszcze mogli napisac, ze Dudek jest najlepszym bramkarzem na swiecie. Smieszne, bardzo smieszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwtwf Bez sensu tekst - powinno byc o karnych IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 31.08.05, 12:34 Bo co to za wiara w siebie, jak juz sie 3 gole pusciło. To tekst pasujący dla napastnika, a nie dla bramkarza. Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka 31.08.05, 12:36 www.rbk.com/pl/iawia/default.htm Odpowiedz Link Zgłoś
trznadel76 Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka 31.08.05, 12:44 reniferek1 napisała: > www.rbk.com/pl/iawia/default.htm No wlasnie - Dudek jest twarza polskiej kampanii Reeboka. Oprocz zelaznego zestawu globalnych gwiazd Reebok w kazdym kraju wykorzystuje wizerunek innego sportowca. I tyle z sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murphy Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.it-net.pl 31.08.05, 12:48 fajnie, Jurek sobie na to zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibo Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.man.polbox.pl 31.08.05, 13:13 Lepiej niech się zajmie treningiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona SZCZERE GRATULACJE! IP: *.k.mcnet.pl 31.08.05, 13:15 To najlepsza i najbardziej wymowna nagroda za to co w tym meczu zrobił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt To paru leszczy też IP: *.aster.pl 31.08.05, 13:33 na pewno się znajdzie wśród noszących reeboka z dumnym hasłem "jestem czym jestem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaze Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: 217.41.240.* 31.08.05, 14:18 ..a potem nasz Jurek skonczy jak inna twarz dolarowych reklamowek "Ryboka" patrz tekst powyzej (Roddick odpadl w pierwszej rundzie;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepura Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.aster.pl 31.08.05, 14:19 no i to chodzilo taka wlasie powinna byc rola du(d=p)ka w sporcie!!!! oj miejmy nadzieje ze "pajac" nie wroci juz do grania w pilke! wystarczy ze w finale LM pol swiata sie z nas smialo (reszta smiala sie potem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kiepury gratulacje dla pana Dudka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:27 Skad w Tobie tyle zjadliwosci i nienawisci w stosunku do Dudka? Zrobil Ci coś czy po prostu mu zazdroscisz sukcesu, nawet jesli mialby to byc jednorazowy "fart"? Chyba lepiej sie smiac jako ostatni, czyz nie tak mowi nasze przyslowie? Facet sobie zasluzyl na to, i tym chetnie kupie kolejne rbki, choc niektozy powiedza, ze nie sa trendy i dzezi. I AM WHAT I AM :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol' bastard Uwaga Kiepura to agent,ma kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:41 ty po prostu jestes c.w.e.l.e.m , mściwy dupek z kompleksami, Dudek moze nie bronił genialnie w premiership,ale to dzieki niemu finał wygrał Liverpool!!! zrobił mecz zycia!! typowy postsocjalistyczny niewypał kiepura,masz problemy to porozmawaj z Doda Za swoj styl strzel se w łeb a JA MOGE CIE ZAKOPAC!! Gratulacje dla Jurka,zarób kase przynajmniej zapracowale uczciwie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Uwaga Kiepura to agent,ma kompleksy IP: *.chello.pl 31.08.05, 21:39 niektórzy naprawdę piszą wyjatkowo żenujące teksty, czasami czytam i nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Gratulacje dla Jurka IP: *.reebok.pl 31.08.05, 14:35 Przykro się czyta niektóre komentarze naszych internautów. To dobrze, że ktoś daje kredyt zaufania dla Jurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol' bastard Gratulacje dla Jurka,kiepura to agent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:42 ty po prostu jestes c.w.e.l.e.m , mściwy dupek z kompleksami, Dudek moze nie bronił genialnie w premiership,ale to dzieki niemu finał wygrał Liverpool!!! zrobił mecz zycia!! typowy postsocjalistyczny niewypał kiepura,masz problemy to porozmawaj z Doda Za swoj styl strzel se w łeb a JA MOGE CIE ZAKOPAC!! Gratulacje dla Jurka,zarób kase przynajmniej zapracowale uczciwie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiak Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: 217.207.122.* 31.08.05, 14:36 Jurek gratulacje! malo interesuja mnie reklamy firm odezowych(sportowych) ale wczoraj w londynskim metrze chetnie czytalem wszystkie cytaty pod zdjeciami gwiazd (ryan giggs kapitalnie oznajmia dume z bycia Walijczykiem)-fajnie to sie prezentuje,dlatego gratuluje Jurkowi. a w Liverpool'u jeszcze bedzie rzadzil ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo!!!!! Polacy górą!!! Dudek trzymaj się! Gratulacje! IP: *.reebok.pl 31.08.05, 14:42 i rękę kuruj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol ______Ściema ŚCIEMA Ściema________________________ IP: 213.199.254.* 31.08.05, 15:07 zajrzyjcie sobie na strone reeboka. Najpierw Polską - spoko wszystko zgadza się z artykułem, jest Dudek i wszystko gra, a potem wejdźcie na brytyjską. I co? tam nie ma Dudka, tylko np Giggs i paru innych. Także z tym Dudkiem globalnie to chyba nie tak do końca. chociaż może się mylę i czegoś jeszcze nie zauważyłem, albo na wyspach później go wprowadzą. kto wie. Ale i tak faktem niezaprzeczalnym pozostaje, że Dudek najlepszym bramkarzem w historii polskiej piłki nożnej jest, był i jeszcze jakiś czas będzie! Nie piszcie, że Boruc jest lepszy bo jeden sezon wiosny nie czyni :) Odpowiedz Link Zgłoś
talisker Re: ______Ściema ŚCIEMA Ściema___________________ 31.08.05, 15:19 No bo tylko kampania pod haslem "I am what I am" jest globalna a Dudek juz jest tylko jej lokalnym "przejawem" bo tu jest najlepiej kojarzony Raczej nie sadze zeby sie "sprawdzil" np na bilbordach np w Kanadzie - tam raczej "wkleja" jakiegos miejscowego hokeiste np ktory z kolei w Polsce raczej przeszedl by niezauwazony Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: ______Ściema ŚCIEMA Ściema___________________ 31.08.05, 15:22 Masz rację. W innych krajach zamiast Dudka jest Iker Casillas, natomiast w Wielkiej Brytanii - Giggs. Trudno, by Casillas namawiał Polaków do kupna butów. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: ______Ściema ŚCIEMA Ściema___________________ 31.08.05, 15:45 To prawda, Jerzy Dudek jest w kampanii polskiej www.rbk.com/pl/iawia/default.htm, u Brytyjczyków www.rbk.com/uk/iawia/default.htm jest Ryan Giggs, u Hiszpanów www.rbk.com/es/iawia/default.htm i Niemców www.rbk.com/de/iawia/default.htm jest Iker Cassillas, a u Francuzów www.rbk.com/fr/iawia/default.htm nie ma żadnego znanego mi piłkarza. Poważna gazeta, jaką była (i pewnie za taką nadal chce być uważana) powinna to sprawdzić, bo tak wygląda to na "tekst sponsorowany". Tym niemniej wiadomość (szkoda, że nieprawdziwa), że Jerzy Dudek jest jedną z twarzy światowej kampanii wielu z nas nie zdziwiła, a to świadczy o jego klasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru W Polsce, czy na świecie, ważne, że jest... IP: *.reebok.pl 31.08.05, 15:34 To i tak nieźle, spójrzcie np. na reklamy Mc Donalds z siostrami Williams lub wiekszości innych korporacji- zero wysiłku, żeby zaadaptować reklamę na Polskę- po ulicach chodzą Murzyni, żółte dziecko docenia Brise do toalety itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Dżezi - rispekt! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.05, 16:01 A kogo mamy respektowac ????? Opamietaj sie politycznie poprawny czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
dada251 Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka 31.08.05, 16:03 Bingo!Gratulacje dla Dudka i Reeboka. Dudek to osobowość piłkarska a Reebok - tak jak żadna inna sportowa marka hołduje indywidualizmowi. Indywidualizm i zgoda z własnym Ja - to cechy, które powinny liczyć się wszędzie! Dlatego duże TAK dla Dudka i Dla Reeboka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś NO I HU,,, REEBOK SIĘ POGRZEBAŁ IP: *.s06.a024.ap.plala.or.jp 31.08.05, 16:15 NIE DOŚĆ ŻE CIENKO REEBOK PRZEDZIE TO SE JESZCZE DUTKA WZIELI. KAPLICA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: NO I HU,,, REEBOK SIĘ POGRZEBAŁ IP: *.range86-137.btcentralplus.com 31.08.05, 18:04 Ty nie jestes 'ktos', ty jestes nikt. Musisz byc okropnym czlowiekiem, chyba nie masz zbyt wielu znajomych? Mozesz nie odpowiadac, i tak klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: NO I HU,,, REEBOK SIĘ POGRZEBAŁ IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 00:34 hmmm czy aby na pewno ciezko przedzie? Nie sadze, zeby Adidas proponujac fuzje obu firm, przeszedl na altruistyczna polityke firmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser do tego chyba sie nadaje IP: 213.149.101.* 31.08.05, 19:04 ale nie do obrony bramki, brawo dla beniteza ktory go wywalil, najwyzszy czas zebu to zrobil tez janas, raz na zawsze, bo wystarczajaco szmat puscil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:23 świetnie,że taka marka jak Reebok zdecydowała się na Dudka, jego twarz jest rozpoznawalna na całym swiecie a On sam przejdzie do historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:27 super kampania, rewelacyjny bohater, szczytny cel - świetna marka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alu Re: Dudek nową twarzą kampanii Reeboka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:32 Gratulacje - bardzo dobry wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jestem fanem.. nie jestem fanem Dudka, ani tym bardziej pilki... IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 31.08.05, 22:24 nie jestem fanem Dudka, ani tym bardziej pilki... natomiast chcialbym zwrocic uwage na nastepujace fakty: przed mistrzostwami swiata Dudek reklamowal zupki, skonczylo sie sukcesem nie naszej druzyny. Ostatnio zaczal tanczyc w bramce, co oprocz dostarczenia walorow folklorystycznych, pomoglo jego druzynie zdobyc medal. W konsekwencji zaczal pojawiac sie w mediach [from zero to hero], nawet mu nieprzychylnych Podsumowujac, to uwazam to za _trafne_, ze popularny sportowiec reklamuje firme odziezowo o charaktrerze mlodziezowo-sportowym. [W przeciwienstwie np. do Malysza ktory reklamowal prawie wszystko wlacznie z przekretami na poczcie polskiej] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lack Re: nie jestem fanem Dudka, ani tym bardziej pilk IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 00:29 popularny sportowiec i popularna, mieszczaca sie w czolowce firma o zasięgu swiatowym! - to trzeba dodac. Ilu Polakow wzieło udzial w reklamie, kampani itp takiej firmy???? To plus dla Dudka. Z drugiej stormy, po sukcesie druzyny Dudka, sam bohater mial pewnie dziesiatki telefonow dziennie z propzycjami reklamy. Jednak wybral Reeboka. Cos musi w tym byc i nie sadze, zeby chodzilo o kase.Moze wlasnie to w jaki sposob i czym dociera firma do ludzi - prosty, wydawac mogloby sie, ze banalny przekaz - jestem kim jestem (prosze nie mylic z panem Michalem Wisniewskim) posiada w brew pozorom glebokie przeslanie. Chec walki z wszyskimi przeciwnosciami, dazenie do realizacji wyznaczonych celow i pomimo osiagniecia sukcesu ( obojetnie czy na miare swojego czy cudzego podworka) pozostanie, byc moze banalnie - ale jednak soba. Dziwia mnie poprzednie posty na forum. Okrzyki - sprzdał sie itp. Czy to zazdrosc? Brak wlasnych ambicji a moze sily do realizacji wlasnych marzen? slomiany zapal, zgryzliwosc???.... Odpowiedz Link Zgłoś