Dodaj do ulubionych

Kompromitacja Polski w rankingu UEFA

IP: *.compower.pl 30.09.05, 11:04
Bravo!!! Tak trzymac!!! Gratulacje dla Wisly i trenera Engela!! Ciekawe jaka
idiotyczna wymowke wymysli tym razem? i jeszcze ten azerbejdzan przed nami...
Obraz nedzy i rozpaczy.
Obserwuj wątek
    • mktr Kompromitacja Polski w rankingu UEFA 30.09.05, 11:09
      To nie kompromitacja tylko rzeczowa ocena. W tym momencie oglądanie naszych
      drużyn jest tylko i wyłącznie marnowaniem czasu.
      • gromek1 Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA 30.09.05, 11:47
        Masz rację do następnego sezonu NIE OGLĄDAM Orange Liga (Grających Inaczej).
        Dopiero awans do LM lub fazy grupowej UEFA może mnie skłonić do oglądania
        Pierwszej (Pożal się Boże) Ligi.
        • Gość: borek Polska I liga potega jest i basta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:28
          panowie listkiewicz i boniek moga sobie pogratulowac sukcesow, specjalisci od zarzadzania pilka. brawo, brawo i to wszystko bezkrwawo i nikogo nie boli !!!
          • mborko slowko do pytania gazety 30.09.05, 13:00
            odpowiedz do zadawanego na boku pytania powinna byc: polskie zespoly totalnie sie skompromitowaly, czyli zagraly na swoim poziomie.
            • Gość: Kibic 50 % DRUZYN ANG. TO OBCOKRAJOWCY IP: *.ght.iadfw.net 30.09.05, 14:57
              Ta cala wyliczanka to pic-na-wode, np. 9 z 11 zawodnikow Arsenalu to nie-
              Anglicy !
              • Gość: batigol brak pomysłu na Wisłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:21

twórcy Wisły popełnili kardynalne błędy

1) po kolejnych porażkach w Europie łudzili się, że to przypadek
                2) nie wzmacniali zespołu, oszczędzali, łudząc się, że może się "uda" awansować
                3) nie rozumieli, że najlepsi mają swoje ambicje, albo będą grali z Wisłą w LM
                albo będą chcieli odejść
                4) chcąc zatrzymąć Żurawia, Franka, Szymka i innych należało wtedy wyłożyć kasę
                na bardzo dobrych zawodników, wtedy oni by zostali, bo kazdy by chciał grać w
                drużynie, która co roku gra w LM
                5) jeżeli nie wzmacniali zespołu, należało sukcesywnie sprzedwać najlepszych za
                duże pieniądze, i wzdrażać młodych, dzisiaj Brożkowie byliby filarami zespołu,
                który byłby dużo tańszy i opierał się na młodych zawodnikach

a oni kisili gwiazdy, które się zestarzały i straciły motywacje, płacąc dla
                nich duże pieniądze, zespół był drogi w utrzymaniu, a nie odnosił oczekiwanych
                sukcesów, teraz gwiazdy zostały sprzedane i okazało się, że nie ma kto grać, bo
                nie było płynnej wymiany kadry, przemyślanych zakupów

czyli albo było stawiać na gwiazdy i wzmacniać zespół, wyłożyć duże pieniądze,
                albo wcześniej sprzedawać najlepszych zawodników, oszczędzając na gażach, a
                pieniądze przeznaczyć na zakup młodych zawodników i dać im szansę gry

całe to zamieszanie z Kasperczakiem potwierdza BRAK POMYSŁU na Wisłę
              • Gość: Pit Re: Kibic a w Groklinie to sami polacy ! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 18:56
              • Gość: ARAMIS Re: 50 % DRUZYN ANG. TO OBCOKRAJOWCY IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 19:24
                Ta cala wyliczanka to pic-na-wode, np. 9 z 11 zawodnikow Arsenalu to nie-
                Anglicy !

No i CO z tego?????????????????????
          • Gość: mk Re: Polska I liga potega jest i basta !!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:46
            jaki kraj - taki sport.
            Poza siatkarkami i ew. siatkarzami i koszykarkami nie mamy co pokazać światu,
            sport leży, ale zobaczcie ile klubów upadło po 89-tym, a wiele z tego co
            pamiętam, ratując się rezygnowało ze szkolenia młodzieży.
            Trzeba było stworzyć jakieś ustawy, które pozwoliłyby przetrwać polskim klubom,
            po zmianie systemu i podczas nieudolnej transformacji.
            No ale padło mnóstwo zakładów, kolej, dróg nie ma, szpitale zadłużone nie mają
            nawet na podstawowe rzeczy kasy, bezrobocie najwyższe w Europie
            - to dlaczego niby sport ma się mieć dobrze?
            Jak chodzi o Polską ligę, to poza kilkoma klubami reszta przez lata walczyła
            tylko o to, żeby prądu nie wyłączono w klubie i tak już zostanie.
            Bajdurzenie o sponsorach, co niektórzy lubią uprawiać, zostawcie dzieciom w
            przedszkolu.
      • Gość: Hh Ale jesteśmy przed Albanią. IP: *.toya.net.pl 30.09.05, 13:27
        Jak to kiedyś Jan Pietrzak mówił,co przed Albanią to nie za Albanią.Nie
        narzekać.Może być jeszcze gorzej.Listek na Prezydenta,kasę już ma, może nie
        będzie kraść.
    • Gość: KRZYCHO Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:26
      POPROSTU MAJĄ TO W D.....JAK TO W POLSCE,ROBI SIĘ WSZYSTKO BYLEJAK,I BEZ
      PRZEKONANIA,
    • Gość: www.pajacyk.pl Tusk jak zostaniesz prezydentem daj kase na sport! IP: *.access.as9105.com 30.09.05, 11:27
      To nas troche podbuduje jako naród;)
      I gospodarka sie zacznie rozwijac:)
    • Gość: Marceli Szpak O Boze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:38
      • Gość: Marceli Szpak Re: O Boze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:03
        chyba rzuce sie pod pociag
        pozdrawiam
        • skun2 Re: O Boze! 30.09.05, 15:36
          to są gdzieś jeszcze w PL pociągi?
          Szkoda, że nie w mojej okolicy, rzucę się pod busa w takim razie.
    • Gość: Kozi Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:40
      Toż to skandal!!!!!
    • dlugi26 zglosic polskie kluby do pucharow w oceanii 30.09.05, 11:41
      spokojnie. pan michal znajdzie jakies wytlumaczenie. tomaszewski ma temat na
      kolejny artykul. wszystko jest ok.
    • Gość: hm Re: Kompromitacja IP: *.aster.pl 30.09.05, 11:45
      Nie wiem kto przy zdrowych zmyslach może uważać że Polska, a więc 40 mln kraj,
      się skompromitowała bo jakies tam punkty uefa się nie dodały do wyższej sumy?
    • Gość: postronny Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 213.17.139.* 30.09.05, 11:47
      to fakt, że ten nietakt to już padaka. jak tym naszym " majsterkowiczom" się
      udaje tak często przegrywać. TO JUŻ JEST SZUKA !!! ...
      A i że nie mają za grosz wstydu i się pokazują....." z najlepszej
      strony"...żałosne...
      heh, a po tygodniu w knajpie jak siedzą to wielkie "GWIAZDY" dopuki doputy na
      boisko nie wyjdą ;)))
    • Gość: rafał Mnie to nie dziwi, chodze sobie czasami na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:47
      ..mecze B-klasy i przyznam szczerze że poziom tych rozgrywek nie odbiega za bardzo od poziomu 1 ligi.
      • Gość: mzmz pytanie IP: *.crhea.cnrs.fr 30.09.05, 11:52
        "Współczynnik oblicza się dzieląc sumę zdobytych przez zespoły punktów przez ich
        liczbę. W przypadku polski - cztery."

Czy mozecie mi wytlumaczyc, co to znaczy?
    • Gość: Gelimer Mam nadzieję, że wreszcie sięgną dna IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 11:51
      Może jak już nie bedzie czego kraść, coś się ruszy. Proponowałbym to oprawić w
      ramki i powiesić panu Kolatorowi nad łóżkiem.
    • Gość: klukstradamus To jeszcze nie koniec: IP: *.sulechow.net 30.09.05, 11:51
      Grupa 8

CRO-SWE 1
      HUN-CRO 2
      SWE-ISL 1

1.CRO -4
      2.SWE -6 bramki >25

Grupa 1

CZE-HOL 1
      FIN-CZE 2
      HOL-MAC 1
      AND-ARM 1X

1.HOL -5
      2.CZE -6 bramki >18

Grupa 6

ANG-AUT 1
      ANG-POL 1

1.ANG -5
      2.POL -6 bramki <19

Baraż i za burte.
      w grudniu władze FIFA i UEFA wykluczą nasze drużyny na 5 lat z rozgrywek. Wystarczająco dużo czasu aby posprzątać po pseudodziałaczach, pseudosędziach, pseudotrenerach, pseudokibicach i pseudopiłkarzach. Oby!
      • Gość: Schuja Re: To jeszcze nie koniec: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 12:05
        Kluks, napisz po prostu, wystarczajaco by posprzatac po Polakach, nieprawdaz?
        • Gość: gps-sk Schuja IP: 213.199.198.* 30.09.05, 12:26
          Schuja, jakiej Ty jesteś narodowości?
          • Gość: Schuja Re: Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 12:32
            Nie wiem ,dlaczego to cie tak ciekawi , tym niemniej powiem ci ; pochodze z
            Luxemburga co tu niektorych , nie wiem dlaczego wq_u_rwia pod niebiosa.
            Luxemburgczyk ze znajomoscia polskiego.
            • Gość: Gelimer Luksemburczyk-dobre sobie. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 12:37
              Pytanie: dlaczego się tak świetnie nauczyłeś polskiego (o dziwo, jako jedynu
              obcokrajowiec, nawet zargonu) skoro "polaczki" sa tacy beznadziejni? Czyzby
              jako piłkarz reprezentacji Luksemburga próbujesz podkopac morale polaków aby
              awansować i zgarnąć słusznie wam się należące mistrzostwo swiata?
              • Gość: Schuja Re: Luksemburczyk-dobre sobie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 12:48
                Odpowiedz prosta - mam polska dziewuche , ktora zreszta baaaaaarrrrdzo
                was ,Polakow nie lubi. Ona mi na poczatek zadala bobu z waszym jezykiem , no i
                siedzi .I, takze w tej chwili, poglebiam jego doskonalosc w moim wykonaniu.
                • Gość: Gelimer Cóż. Jaki w takim razie był cel... IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 12:51
                  ...nauczania miłości swojego zycia tak znienawidzonego języka? Wybacz, ale moje
                  prymitywne, azjatyckie myslenie pojąć tego nie może.
                  • Gość: Schuja Re: Cóż. Jaki w takim razie był cel... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 13:51
                    Akurat bylem na obiedzie , stad ta pauza. Gelimer , jak sam piszesz , myslisz
                    prymitywnie , po azjatycku ,to i nie dziw , ze pewnych prostych zaleznosci nie
                    kojarzysz.Glownym celem mojej nauki byla potrzeba a i chec dogadania sie z
                    mieszkajaca na polskiej wsi, w okolicy Starego Sacza ,rodzina mojej
                    dziewuchy .No a potem juz jakos poszlo , bo jestem zdolny i nad wyraz
                    inteligentny. POJALES wreszcie Gelimer?
                    • Gość: podziwiam Re: i nawet wiesz jak się pisze widzimisię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:56
                      Pojętny jesteś nadzwyczaj;)
                • Gość: gps-sk Re: Luksemburczyk-dobre sobie. IP: 213.199.198.* 30.09.05, 12:57
                  Schuja, mała lekcja polskiego, pisze się „Luksemburczyk”.
                  Cały czas myślałem, żeś jest Polak z tzw. niemieckimi korzeniami, który
                  wyjechał do swojej „prawdziwej” ojczyzny. No, a wiadomo, że neofici są najgorsi
                  w swoim zacietrzewieniu. Tylko z jakiego powodu?
                  A tu niespodzianka – nie Niemiec a Luksemburczyk. Czyżby ta polska dziwka, dla
                  której (?) nauczyłeś się polskiego języka aż tak nienawidziła swoich rodaków?
                  Wydaje mi się, że musisz jakoś uzewnętrzniać swoje kompleksy. No i padło na
                  Polaków. A po Luksemburczykach nikt nie sprząta, bo ich jest aż tylu, że
                  bidoków nawet za bardzo nie widać.
                  Żal mi Ciebie.

PS. Brawa za naukę polskiego, to trudny język.
                  • Gość: Schuja Re: Luksemburczyk-dobre sobie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 15:09
                    No popatrz, jaki ten wasz jezyk tez azjatycki jest .Nic z regul ogolnych
                    laciny , jak wszedzie w Europie , tej prawdziwej , zachodniej Europie.Ale
                    zapamietam jak sie moj obywatwlski status po waszemu pisze.Ciagle wmawiacie mi
                    tu wszyscy , ze mam kompleksy.Dalby wam wasz Bog polowe tej stabilnosci
                    duchowej i pewnosci siebie , jaka ja posiadam.Ale chyba wiem , dlaczego mi sie
                    te kompleksy chce wmowic.Po prostu wy wszyscy, Polaczki na prawo i lewo
                    poczulibyscie sie WTEDY o wiele lepiej.Ale nie tedy droga , o nie.
                    • Gość: maverick_84 Re: Luksemburczyk-dobre sobie. IP: *.art / *.art-home.net 30.09.05, 15:24
                      Schuja, nie chcę Cię martwić ale Twój ojczysty język, jak i każdy urzędowy w Twoim kraju (zakładając, że jestes z Luksemburga) jest językiem należącym do rodziny indoeuropejskich, tak jak i polski:-) Więc znowu wychodzi na to, że sam siebie opluwasz:-) A co do kompleksów, to uwierz mi, że większość osób na tym forum nie życzyłaby sobie zupełnie, abyś popadł w kompleksy. WTEDY poczulibyśmy się wszyscy gorzej, bo byłbyś jeszcze bardziej upierdliwy, wkurzający i chamski. A to dla większości byłoby za dużo. Cieszymy się więc niezmiernie, że nie masz kompleksów i nie masz zamiaru w nie wpadać:-)
            • Gość: cfdsgbv jgrshdt Bardzo nam przyjemnie IP: 212.33.72.* 30.09.05, 12:38
              To dobrze świadczy o naszym narodzie, że ktoś nauczył się tak dobrze naszego
              trudnego języka tylko po to aby na nas bluzgać.
              • Gość: Gelimer Chylę czoła IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 12:40
                Powiedziałeś w jednym zdaniu to, na co ja potrzebowałem trzech:-).
                • Gość: ;/ Re: Chylę czoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:54
                  Szuja jesteś żałosnym, zakompleksionym człowieczkiem
                  siedzisz teraz przed monitorem i pocisz te swoje okularki wypisując na polskim
                  forum różne bzdety o "polaczkach"
                  puknij sie w pusty łeb
                  idz na jakieś luxemburskie forum i pisz o potędze luxemburskiego futbolu
                  gdzieś mam twoja narodowość jak większość forumowiczów, ale biedna żałosna
                  zakompleksiona szuja chce bardzo aby to kogoś zainteresowało
                  albo oderwij się od kompa, opuść wirtualny świat i poszukaj sobie jakiś kolegów
                  w prawdziwym świecie
                  może cięktoś wreszcie polubi?
                  ten post łamie regulamin?
            • Gość: lol [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:54
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: antykrzyżak [...] IP: *.neo / 217.96.36.* 30.09.05, 12:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Schuja I co pajak,WYGUMOWANY. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 13:58
            Tak sie dzieje pajaku i ty powyzej Lol , jak sie zachowuje po polsku, czyli
            chamsko. Z ramek waszych postow jeszcze teraz cieknie slina. Musieliscie chciec
            mi powiedziec cos waznego???. A uwazajcie , chamy ,na zylke w mozgu . Peknie
            jak nic i fotel pewny.
            • Gość: dlugi Re: I co pajak,WYGUMOWANY. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 14:47
              schója,przeca ty Schlonzak przefarbowany na Niemca.
              Ostatnio jakiś zły jesteś, czyżby dali ci 1 EUR job?
              Bez odbioru,schójko.
            • Gość: erbe Schuja to Polak IP: 134.174.110.* 30.09.05, 14:50
              Twoj polski jest po prostu zbyt dobry i twoja znajomosc idiomow zdradza fakt,
              ze mieszkales w Polsce.
              • Gość: dlugi Re: Schuja to Polak IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 14:55
                Nie pochlebiaj mu!
                To Slązak, który wyjechał do Niemiec i wszystko co polskie,śmierdzi mu.
                Pełno takich na forum "Katowice" i pod-forach.
              • jezul Re: Schuja to Polak 02.10.05, 12:58
                Zagadzam sie. I do tego bardzo zakompleksiony. Z jego postow przypominam sobie, ze czyscil klozety i sprzatal biura ale teraz ma "firme" i brudne Polki pracuja na niego. Tak sie skalada, ze w miescie ktorym mieszkam obecnie tez zanm takiego biznesmena od "czystosci" z podobnym stylem zachowania. Pan "schuja" nie ma wyzszego wyksztalcenia (to nie grzech), ale uzurpuje sobie prawo do wysokiego IQ, choc moim zdaniem to tylko 90-100.
            • Gość: maverick_84 Re: I co pajak,WYGUMOWANY. IP: *.art / *.art-home.net 30.09.05, 14:50
              Oj Schuja, Schuja, przeczysz sam sobie... Jeszcze wczoraj twierdziłeś, że chamstwo jest OK, że to po prostu droga do wybicia się, której nie potrafią zastosować palanty (chyba jakoś tak to brzmiało). A dziś? Dziś wyzywasz innych od chamów i masz im za złe ich chamskie zachowanie. Zresztą spowodowane Twoim zachowaniem, również chamskim. No i jeszcze najważniejsze, Schuja, Ty tez zachowujesz się chamsko, czyli według Ciebie po polsku:-) Ależ to musi Cię boleć prawda?
            • Gość: gps-sk Schuja IP: 213.199.198.* 30.09.05, 15:10
              Schuja, często masz generalnie racje w tym co piszesz. Polacy mają wady, ale
              kto ich nie ma. Problem tylko, że przy okazji cały czas obrażasz nas, Polaków.
              A tego nikt nie lubi. Dlatego nie zdziw się, jak podczas wizyty z dziwką w
              Polsce ktoś wyżyje się na twoim bmw (albo zaginie), ewentualnie ktoś w
              okolicach Starego Sącza obije ci twą luksembursko-wielkoksięstwową mordę.
              • Gość: Schuja Re: Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 15:13
                Gps-sk! A skad wiesz , ze mam BMW?, no bo mam.
                • edek47 Ty masz Baedzo Malo Wlosow !!! 30.09.05, 19:12
      • Gość: Neolit Re: To jeszcze nie koniec: IP: 5.6.1D* / *.alcatel.fr 30.09.05, 12:17
        Wez juz schowaj ta swoja smieszna prognoze. Gwarantuje Ci ze conajmniej kilka z
        tych zdarzen nie bedzie mialo miejsca.
      • Gość: mariuszekc Re: To jeszcze nie koniec: IP: 80.51.250.* 30.09.05, 12:52
        Koles nie znasz sie na pilce to nie wypisuj takich bzdur!!! A jak polacy
        awansuja do mistrzostw swiata to bedziesz wypisywal jaki Ty to dumny z nich nie
        jestes ;p Frajerzyna zwykla z Ciebie i tyle !! Zamiast kibicowac reprezentacji
        wymyslasz jakies glupie czarne wizje . won z takimi bzdurami!!! 8 pażdziernika
        bedziemy mogli otwierac szampany!! a 12 POLSKA-ANGLIA 1-1 !!!!
    • brynk Listkiewicz i zarząd PZPN do kicia . Rozbić 30.09.05, 11:54
      tę klikę w cholerę jasną . Kwasniewski na szefa PZPN !!!
      • Gość: Karaluch Listkiewicz do UEFA IP: *.mactelecom.net 30.09.05, 12:24
        Hej, a moze tak Listkiewiczea do zarzadu UEFA zglosic. Za rok sa wybory tam i
        jesli sie skuma z Beckenbaurem to pojedzie do Szwajcarii...
      • Gość: m Re: Listkiewicz i zarząd PZPN do kicia . Rozbić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:52
        pomysł z Kwaśniewskim nie jest dobry, on się nie zgodzi - tam nie tylu limuzyn,
        100 kucharzy, wanny do masażu ze złotymi dyszami, pałacu i tej ochrony, co
        pieski na spacer wyprowadza.
        • Gość: m Re: Listkiewicz i zarząd PZPN do kicia . Rozbić IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:54
          tam nie ma tyle limuzyn, mialo być
    • Gość: Gelimer Władze od zawsze mamy do d. a Polska jakoś ciągnie IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 11:57
      Jak bardzo tutaj musi wszystkim zalezec zeby nic się nie zmieniało zeby zwykła
      ludzka przedsiebiorczość nie doprowadziła choc do minisukcesu?
    • Gość: gps-sk Będzie to samo co z koszykówką. IP: 213.199.198.* 30.09.05, 12:01
      Będzie to samo co z koszykówką. Totalna degrengolada. Nie ma szkolenia
      młodzieży, sprowadzani są emeryci z zagranicy. Jedyna polska drużyna wybijająca
      się ponad przeciętność to może być reprezentacja. I to tylko dlatego, że jak
      jakiś polski kopacz będzie się wyróżniał, to wyjedzie za granicę i tam pod
      okiem normalnych trenerów będzie się rozwijał.
      Ileż to razy słyszeliśmy od tzw. ekspertów, że "mamy znakomitych trenerów". A
      czy jakiś polak trenuje zagraniczny klub (nie 3 czy 4 ligę)?
      PS. Dlaczego tvp ukarała nas wczoraj Szpakowskim?
      • maniek_ok Dokladnie, 30.09.05, 12:34
        co jakis czas przejezdzam obok boisk dla dzieciakow w Mainz - wieczorami non
        stop sa zajete, dzieciaki sie ciesza, moga trenowac, maja fajne boiska,
        trenera.Do poznego wieczoru, przy oswietleniu na byle osiedlu dzieciaki maja
        szanse sie wybiegac, u nas jest luksus jak na osiedlu sa trzepaki do siedzenia
        dla mlodziezy.
        Nie ma sie co dziwic temu ze wczoraj na meczu bez kompletnie zadnego znaczenia
        (bo kazdy wiedzial jaki los spotka FSV 05 Mainz w starciu z druzyna w ktorej
        gra Saviola) bylo 33 TYSIACE kibicow! W srodku tygodnia! 33 tysiace, a Mainz to
        na warunki niemieckie miescinka... I co najwazniejsze, Mainz przegralo, ale
        nikt nie ma do nich zadnego zarzutu, bo zagrali tak jak mogli - szukajac swojej
        szansy, otwarcie, a nie jak Wisla, LEgia i inne POTEGI z kraju nad Wisla - oby
        tylko nie przegrac wiecej niz 6:0. Smutne to jest, bo FSV ma sklad co najwyzej
        dorownujacy sredniakom naszej ligi, a moze nawet i w naszej ekstraklasie
        walczyliby o utrzymanie. 33 tysiace na takim meczu to podejrzewam ze mniej
        wiecej odpowiada ilosciom dwuch albo trzech kolejek w Polsce.
      • Gość: eres Re: Będzie to samo co z koszykówką. IP: *.hsd1.ct.comcast.net 30.09.05, 13:47
        zgadzam sie z Toba w 100%.Modle sie , by wszyscy zdolni , jak najszybciej
        wyjechali grac do zagranicznych klubow , chocby 2 ligi / to i tak wyzszy
        pilkarsko poziom od naszej "extra"klasy/.Szpaka sie nie czepiaj .Gosciu zna sie
        kopanej i nie byl wstanie przed meczem wykrzesac z siebie udawanego optymizmu.
        Nasza liga jest dobra tylko do ogrywania "bukow".
      • Gość: adam,81w gps nie bedzie ! koszykowka malo kogo obchodzila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:21
        pilka obchodzi wszystkich . wierze ze gra naszych zespolow ulegnie poprawie
    • Gość: Bobi Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.gea-tc.com.pl 30.09.05, 12:03
      Sznowny panie dziennikarzu (piszę do autora notatki), proszę mi wytłumaczyć,jak
      policzono współczynnik 1,125. Skoro współczynnik oblicza się dzieląc liczbę
      zdobytych punktów (9 punktów za 3 zwycięstwa i 2 punkty za 2 remisy co daje 11
      punktów w sumie) przez liczbę zespołów (czyli 4) to w wyniku otrzyma się na
      pewno liczbę inną niż 1,125, a konkretnie otrzyma się 2,750 (11:4=2,750).
      Jeżeli mam rację, to dlaczego pisze pan głupoty, nad którymi się pan nie
      zastanawia?
      • Gość: gps-sk Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 213.199.198.* 30.09.05, 12:14
        Nie odpowiem Ci dokładnie, bo też do końca nie wiem, ale sposób liczenia tych
        punkcików jest chyba troszeczkę skomplikowany. Prawdopodobnie do tej
        klasyfikacji liczy się 2 pkty za zwycięstwo. Zapewne za rundy wstępne
        kwalifikacji punkty nie mają takiej wartości jak w rundach zasadniczych. Stąd
        wychodzi mniejszy współczynnik.
        Tak czy siak, jeśli mr redaktor pisze taki artykulik to faktycznie mógłby to
        zrobić rzetelnie.
        • Gość: mariuszekc Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 80.51.250.* 30.09.05, 12:42
          Punkty zdobyte w rundach kwalifikacyjnych wogóle sie nie licza!!!! Najpierw
          zapoznajcie sie z zasadami a pozniej kogos obrazajcie! tępaki!
          • Gość: gps-sk Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 213.199.198.* 30.09.05, 13:00
            Mmariuszek dlaczego piszesz, że jestem tępak? potrafisz czytać?
            • Gość: mariuszekc Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 80.51.250.* 30.09.05, 15:18
              gps-sk sorki to bylo akurat o gościu o pseudo : BOBI.
    • inu1 Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA 30.09.05, 12:03
      Gdybym był pożal się Boże piłkarzem jednej z naszych wspaniałych druzyn-
      spaliłbym się własnie ze wstydu, nie spałbym po nocach myśląc o moim miejscu w
      tym wszystkim, o przyszłości. Słuchając i czytając wypowiedzi naszych dzielnych
      sportowców mam jednak wrażenie, że oni sobie nic, albo niewiele z tego robią.
      Przecież to w bezpośredni sposób nie wpływa na ich zarobki w klubikach, a
      morale można sobie podbudować, strzelając jakimś kelnerom gola... WSTYDŹCIE SIĘ!
    • Gość: Edek Engelek nie trenerek IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:11
      Jak mozna bylo zwolnic Kasperczaka! Kto na tym zarabia? Macie Engelka, ktory
      ani nie jest trenerem, ani facetem z klasa. Wstyd Wiselko!
      • Gość: Waldek Re: Engelek nie trenerek IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:13
        Wlasnie, jak to jest w Polsce, ze fachowcow sie wyrzuca, a cwaniaczkow sie
        popiera. Prezesie Wisly, odpowiedz nam: Dlaczego Kasperzak przestal trenowac?
        • Gość: Narciarz Re: Engelek nie trenerek IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:17
          Kiedys w studio piklarskim, po awansie na Mundial, Szaranowicz spytal Engelka,
          co jest wiekszym sukcesem, sukces Malysza, czy awans na Mistrzostwa Swiata.
          Engelek chocby majac minimum kultury w sobie powiedziaslby, ze Adas odniosl
          wiekszy sukces. Ale Engelek tak nie zrobil, wskazal na siebie. wstyd Engelku!
          Kasperczaku wroc!!!!
          • Gość: Edek Re: Engelek nie trenerek IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:19
            Ale jaka wielka odprawe chaplnal Engelek, jak wymienil go Boniek jako trener
            kadry. Prezes Wisly tez da Engelkowi wielka odprawe. Za te odprawy i pensyjki
            dla Engelka mozna by bylo kupic nowego dobrego zawodnika. Kasprczaku wroc!
        • Gość: eres Re: Engelek nie trenerek IP: *.hsd1.ct.comcast.net 30.09.05, 13:49
          .....oj masz krotka pamiec......DYnamo T. ....pamietasz ten sukces?????
      • Gość: mariuszekc Re: Engelek nie trenerek IP: 80.51.250.* 30.09.05, 12:43
        No własnie ;D śmieszne czy zalosne??? Kasperczak im nie odpowiadal?/ to teraz
        maja Engela ;p hahah Polska piłka.
        • Gość: hahaha Re: Engelek nie trenerek IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:57
          Wszyscy to wiedza, tylko nie prezes Wisly. hahaha.
    • Gość: PERKU Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.reebok.pl 30.09.05, 12:12
      BZDURA,BZDURA,BZDURA ENGEL NIC TU NIE PORADZI ZBŁAZNIŁ SIĘ RADOLSKI KTO TAK
      USTAWIA DRUŻYNĘ ???????????//
      WIDZIELIŚCIE PIERWSZĄ POŁOWĘ PARANOJA PIŁKAŻE WYKONYWALI ZALECENIA TRENERA
      SKORO ALE SKORO PRZEGRYWALI DLACZEGO NIE WPROWADZIŁ DRUGIRJ OPCJI NP:DOBRA
      DRUGA POŁOWA DLACZEGO TAK DALEKO KRYLI INDYWIDUALNIE PARANOJA.
      • skun2 Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA 30.09.05, 15:44
        widzxiałem ten mecz z Groclinem, przede wszystkim oni nie potrafili przyjąć
        piłki, bo im odskakiwała na kilka metrów, ale tego uczy się trampkarzy, ale kto
        ich miał nauczyć?
        Pan od w-fu, co sobie dorabia zajęciami w MOSiRze?
    • Gość: zuzu Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 30.09.05, 12:14
      jaki PZPN taka piłka nożna
      • Gość: Comment Zbudujcie chociaż jedną drużynę na poziomie!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.09.05, 12:23
        Nie mam pretensji do Wisły z Plocka bo to nie jest drużyna a jej występ w
        pucharach był jednym wielkim przypadkiem i nieporozumieniem, ale od takich
        drużyn jak LEGIA Warszawa czy WISŁA Kraków można więcej wymagać. Przecież
        Cupiał w Krakowie a Grupa ITI w Wawie topią w ten biznes miliony. I gdzie są
        efekty?
        Może GAZETA WYBORCZA lub AGORA zasponsoruje jakieś polskie "złoteczka" z ORANGE
        ligii? Naprawdę warto bo to są "wartościowi" chłopcy. Szczególnie "dziadzio"
        Kryszałowicz i boski ale cienki jak włoski Radeczek Majdan zasługują na
        szczególną uwagę.
        Redaktorki - rozpocznijcie już dzisiaj lobbing. Pozdrawiam
      • Gość: osad Jaki PZPN, taka pilka nozna IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:24
        Tak, masz racje. Popieram i pozdrawiam Cie za te piekne slowa. Listkiewicz,
        Engelek, to chyba dobrzy kumple...
      • Gość: Neolit Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 5.6.1D* / *.alcatel.fr 30.09.05, 12:56
        Dzien po zwolnieniu Kasperczaka napisalem ze to byl najwiekszy blad w historii
        zarzadzania Wisla przez Cupiala. Bogus przepros Henia bo to jedyny trener na
        ktorego Cie stac z pomyslem. A tak wogole to szacunek dla prezesa ktory co roku
        laduje 25mln zl na ta parodie ktora go ciagle zawodzi. Prezesie dziekuje. Engel
        juz to dzisiaj raz napisalem..W-Y-P-I-E-R-D-A-L-A-J-!-!-! pajacu. Przytulaj sie
        z Kryszalowiczem i reszta tego drewna. Klos - zero, Glowacki- zero, Zienczuk-
        minus piec! Zienczuk jest wogole ciekawym przykladem, w Polskiej lidze
        niekwestionowana gwiazda ale jak wychodzi na boisko przeciwko calkowicie
        slabiutkiej druzynie z zagranicy to juz noga obsikana. Boze boze co ja zrobie
        on ma obco brzmiace nazwisko. O rety! Mamusiu gdzie jestes! Juz kiedys gdzies
        to na gazecie pisalem. Sobolewski i Cantoro przynajmniej sie starali. Do Brozka
        za wczoraj nie mam pretensji 2 tygodnie temu mialem ogromne (miesnie brzucha
        potrafia niezle dac w kosc). Paulista Ty samolubna szmato! Gra sie dla druzyny
        a nie zeby tylko mnie ktos z Zachodu zauwazyl. Kolejnosc jest taka - wypruwam
        flaki dla klubu w ktorym jestem obecnie a jak ktos bedzie mnie chcial z lepszej
        ligi to wtedy przejde. A nie odwrotnie 'boze niech mnie tylko ktos zauwazy ale
        zrobilem super drybling o mam 3 kolegow na pozycjach to zrobie jeszcze dwa
        dryblingii o stracilem pilke ale moze lowcy talentow tego nie widzieli.'
    • Gość: rocco Za krótko siedzieli w Piramidzie IP: *.neo / 217.96.36.* 30.09.05, 12:23
      ...trener szaman nie zabrał ich przed wyjazdem do Guimaraes a przed rewanżem
      byli za krótko. Numer z Piramidą to największy przekręt mentalny ostatnich lat w
      polskim sporcie. A nie lepiej było od razu powiedzieć, że trener zawiózł swoich
      piłkarzy do znajomego hotelarza :-)
      • Gość: Edek Re: Za krótko siedzieli w Piramidzie IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:26
        Jakie jeszcze przekrety robi Engelek?
      • Gość: jouze jak ktos wierzy w takie bzdury i nei patzry racjon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:22
        alnie na mecz to potem tak gra
        • Gość: m Re: jak ktos wierzy w takie bzdury i nei patzry r IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:34
          Wisła za jednym zamachem skompromitowała piwsko (hasło "trudno dostępne w..."
          już nie pojawia się w reklamach) i tą piramidę, która niby dodaje energii:)
    • Gość: Żonka kibola Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: 145.253.209.* 30.09.05, 12:26
      Panowie, nie znam sie na pilce, tyle co sobie z mezem ceplusa poogladam i
      wionsek nasuwa mi sie jeden: nasza liga jest poprostu na bardzo, bardzo niskim
      poziome! Czym my sie jaramy, ze Wisela puknela Leszka 5:1 tydzien temu? I co z
      tego, jak tu z jakas 15. czy 16. w swojej lidze Viktoria nie mozemy sobie
      poradzic. Dopoki kluby nie nastawia sie na budowanie druzyn, a nie tanio kupic,
      drogo sprzedac, no wyprzedzi nas niedlugo nawet MALTA!!! A moze juz jest przed
      nami??
    • Gość: Karaluch Nie sama Wisla IP: *.mactelecom.net 30.09.05, 12:26
      To nie sama Wisla Krakow tu jest winna. Bardziej kompromitujace sa porazki w
      Intertoto oraz w I lub II rundzie pucharu UEFA, gdzie mierzymy sie z potegami z
      Macedonii, Finlandii, Lotwy, itp. i przegrywamy. No i kto pozniej jest wyzej w
      rankingu UEFA ?
      Brac przyklad z Artmedii.
      • Gość: wcibska Ewa Ile zarabia Engelek? IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:28
        Ile zarabiaja nasi trenerzy? i za co?
        • Gość: matematyk Re: Ile zarabia Engelek? IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:32
          Pielegniarka z 12-godzinnym dyzurem zarabia ponizej 1000 zl. To taka ciezka
          ciezka praca, ratuje nam wszystkim zdrowie, czesto zycie. lekarze ciezko
          studiuja i tez malo zarabiaja.
          A co trzeba umiec na trenera? Engelku, jaki jest wzor na obietosc pilki o
          promieniu R?
          • Gość: Fizyk Re: Ile zarabia Engelek? IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:34
            Engelku, ile wynosi wspolczynnik tarcia pilki toczacej sie po murawie?
          • Gość: Comment Daj spokój Engelowi-to fajny chłopak... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.09.05, 12:39
            ...przyjrzyj się lepiej "gwiazdom" białej gwiazdy. Numero uno - oldboy
            Kryszałowicz dorabiający do emerytury, innych napastników nie znam bo ich nie
            widziałem na boisku (ponoć było ich 4?). O pięknym księciu z bramki nie
            wspomnę - czy ktoś policzył ile ten płaczący po każdym meczu cieniak puścił w
            tych rozgrywkach bramek? chyba jest rekordzistą.
            Z taką ekipą też byś nic nie zrobił. Dobrze zrobił Szymkowiak i Frankowski że
            spieprzyli z tego klubu emerytó i nieudaczników.
            • Gość: Dzien chlopca Re: Daj spokój Engelowi-to fajny chłopak... IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:55
              Wszystkiego najlepszego Engelku! Podobno jestes fajny.
              • skun2 Re: Daj spokój Engelowi-to fajny chłopak... 30.09.05, 15:52
                Engel do reprezentacji!
                Tyle, ze wtedy zamiast Żurawia i Franka grać będzie Kryszłowicz...
          • Gość: VYV Re: Ile zarabia Engelek? IP: 193.136.66.* 30.09.05, 12:53
            W Polsce nie zarabia sie za umiejetnosci, tylko za to, ze jest sie w
            towarzystwie, ukladach, itd.
        • Gość: figo Re: Ile zarabia Engelek? IP: *.elsat.net.pl 30.09.05, 14:00
          Engelek zarabia 80 tyś.zł. miesiecznie!!!
          • Gość: m Re: Ile zarabia Engelek? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:58
            powaga? to więcej ile każda siatkarka skasowała za ME, do których
            przygotowywała się ileś tam miesięcy.
            • Gość: m Re: Ile zarabia Engelek? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:59
              wiecej niż premia dla poslkiej siatkarki
              errata
    • Gość: SS Re: Kompromitacja Polski w rankingu UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:28
      Wisła-HE HE HE HE HE HE
      • Gość: Comment Nech TVN zrobi program "uwaga"o Legii - to też.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.09.05, 12:47
        ...skandal. ITI ładuje w tą drużynę tyle kasy i jakie są efekty.
        A dalsze umieszczanie na koszulkach Wisły logo "TYSKIE" grozi kompromitacją tak
        znakomitego piwa i browaru. Może podpaski i wkładki higieniczne "BELLA" byłyby
        bardziej odpowiednie? Szczególnie na koszulce bramkarza.

• Gość: sołtys Błędem UEFA jest tworzenie takich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:33
      ..rozgrywek. Należy po prostu wzorem hokeja na lodzie utworzyć 2 lub 3 grupy i w każdej grało by sie o mistrzostwo danej grupy. I tak np. w 1 grałyby zespoły z lig hiszpańskiej, włoskiej czy niemieckiej w 2 z lig tureckiej, rumuńskiej czy bułgarskiej a w 3 zespoły z lig azerskiej, kazachskiej, mołdawskiej, lichtensztajskiej i polskiej. Myślę że było by to sprawiedliwe.
      • Gość: m Re: Błędem UEFA jest tworzenie takich... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:07
        Nasze kluby - do niedawna zazwyczaj w liczbie dwóch awansowały do drugiej
        rundy, gdzie często odpadały z drużynami przeciętnymi.
        Mówiło się wtedy o braku ogrania z zespołami z innych państw, tak więc te grupy
        były szansą by to zmienić.
        No ale w tym roku z trzech tylko jedna przeszła do ... pierwszej rundy, do
        drugiej ani ta, ani MP nie dotarł...
        Tym samym w przyszłym sezonie LM znowu nie dla nas, bo Wisłą straciłą sznasę na
        rozstawienie, ale przyjedzie może Real i trochę kaski za bilety wpadnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka