Gość: Fan_Kiełbasa gdyby to Polacy byli zaatakowani.... IP: 195.116.245.* 17.11.05, 15:14 pewnie okrzyknięto by nas dzikusami, którzy szukają dziury w całym, a za piłkarzami wstawiliby się chetnie jedynie Giertych i Lepper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Powtórka finału PP w 2004r w warszawie IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 15:57 Hołota turecka w Stambule zachowała sie tak samo jak "kibice" ległej po przegranym finale Pucharu Polski z Lechem.Ale mnie to wcale nie dziwi.Przecież oba miasta leżą w Azji....Mam nadzieję że FIFA będzie bardziej konsekwentna niż rozkochany w legii PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro turcy to bydło !!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 17.11.05, 15:58 a dla bydła nie ma miejsca w cywilizowanej Europie. I nie chodzi mi tylko o ten mecz - byłem 2 tyg i były to moje najgorsze wczasy za granicą - okradli mnie w hotelu i drugi raz w restauracji - nigdy więcej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pbbp Re: turcy to bydło !!! 17.11.05, 16:12 weź pod uwagę ,ze okraść Cię mogli też, w każdym innym miejscu gdzie byłbyś na urlopie - złodzieje są wszędzie (niestety), i nie wszyscy Turcy to dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:06 zgadzam sie ze turcy zachowali sie po chamsku. ale czy na polskich stadionach nie dochodzi to podobnych icydentow Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 17:29 Polscy kibice biją się między sobą i zachowują się nie zawsze kulturalnie (czasem rzeczywiście jak bydło), ale dawno nie słyszałem gwizdów podczas hymnu przeciwnika, nawet podczas meczu z Anglią były oklaski, nigdy jeszcze nie zdarzyło się żeby w Polsce na meczu międzynarodowym pobito piłkarzy przeciwnika. Więc prosze nie porównuj tej muzułmańskiej dziczy do polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas A JA NIE SLYSZALEM HYMNU AUSTRIACKIEGO.... IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 18.11.05, 07:51 PRZED MECZEM POLSKA-AUSTRIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas A JA NIE SLYSZALEM HYMNU AUSTRIACKIEGO.... IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 18.11.05, 07:51 PRZED MECZEM POLSKA-AUSTRIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Luzny Hurra, zostaja nam tylko Wlochy w wyscigu do IP: *.sympatico.ca 17.11.05, 16:16 organizowania Mistrzostw Europy w 2012! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kashubianin Re: Hurra, zostaja nam tylko Wlochy w wyscigu do IP: *.ipt.aol.com 17.11.05, 17:53 turcy odpadli juz dawno, ale teraz wiemy ze dobrze tak wlasnie sie stalo! Wiec nadal zostali nam wlochy i wegry/chorwacja ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mati96116 Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 16:33 powinni zostać zawieszeni w rozgrywkach sportowych a mecze rozgrywać przy pustych trybunach jak Inter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A Turcja chciała organozować MŚ. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.11.05, 16:39 Turcy chieli organizować mistrzostwa świata w piłce noznej. Teraz to se moga organizować gonitwy szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecho Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:46 I wpóścić Turków do UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas Takiego jak ty wpUscili do Europy, to dlaczego.... IP: *.81.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 18.11.05, 01:02 by nie mieli wpuscic Turkow ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Tu nie chodzi o problem kibolstwa... IP: *.osk.enformatic.pl 17.11.05, 16:47 Nawet we fragmentach meczu widać, że z trybun na boisko lecą butelki i inne przedmioty. Dlatego Szwajcarzy zamiast cieszyć się z awansu, uciekali do szatni. Tu nie mamy do czynienia z kibolstwem (kibole niech sobie nawzajem łby urywają). Tu mamy do czynienia z atakiem na zawodników przeciwnika. Przecież to nie pierwszy raz właśnie w Turcji dochodzi do takich scen. Ta dzicz(tak nazywam i będę nazywał Turków na trybunach stadionu, w odróżnieniu od normalnych Turków) w ten sposób "wywiera presję" na sędziach i przeciwnikach już od lat. I często im się to udaje. UEFA i FIFA to widzą i do tej pory nie reagowały. Gdyby taka napaść dotknęła Polaków, Ukraińców czy Słowaków pewnie nikt by nie kiwnął palcem. Zobaczymy jaka będzie reakcja po ataku na Szwajcarów. I nie porównujcie ataku na piłkarzy do wygwizdywania hymnu. Owszem wygwizdywanie jest chamskie, a nawet podłe, ale zdrowiu niczyjemu nie zagraża. Prawem zwycięskiej drużyny jest cieszyć się na boisku. Wiadomo, że kibice wolą żeby cieszyli się "nasi", ale to jest przecież sport i należy uszanować także radość przeciwnika. Ta radość nikogo do niczego nie prowokuje. Na zakończenie: Turcy powinni skopać dvpę, ale swojemu Alpay'owi. Bo to on "załatwił" im awans. Popisał się piramidalną głupotą i bezczelnością. Chyba liczył właśnie na "presję" kibiców. Brawo sędzia!(choć i tak jestem przekonany, że gdyby to był mecz z Polską, Słowacją albo Ukrainą, to karny nie byłby odgwizdany ze względu na "presję tureckich kibiców") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiekt Przyjmijmy ich do UE, przecież nie są zagrożeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:54 Koń trojański, europejska brama terroryzmu i tyle. To może nas powinni przyjąć do jakiejś unii państw arabskich. Odwiecznych różnic kulturowych nie przezwycięży się geografią i gospodarką. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A to nie na boisku Legii Warszawa byl ten mecz? 17.11.05, 17:08 Jakos tak swojsko brzmi. Tylko chyba mowa o kibolach a nie o kibicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WroclawWielki Turcja w UE ?!?! IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.11.05, 17:31 To chyba najlepszy komentarz Tureckich aspiracji odnosnie wstapienia do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg [...] IP: 199.67.140.* 17.11.05, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx HO HO SZWAJCARZY TEZ PRZEGINALI PO MECZU IP: *.crowley.pl 17.11.05, 17:37 dzis w Teleekspresie widac jak Szawjcar(14) po meczu kopie tureckiego dzialacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: HO HO SZWAJCARZY TEZ PRZEGINALI PO MECZU IP: *.cust.tele2.ch 17.11.05, 20:43 -------------------------------------------------------------------------------- dzis w Teleekspresie widac jak Szawjcar(14) po meczu kopie tureckiego dzialacza. Ale juz nie pokazali ze wczesniej ten sam dzialacz kopnal innego Szwajcara, za co potem juz mu inny odpowiednio "podziekowal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta sama chołota LEGIA == TURCJA IP: *.lfp.com.pl / *.lfp.com.pl 17.11.05, 17:53 dokładnie to samo. nie wiem skąd to oburzenie władz FIFA skoro pobicie zwyciązców pucharu Polski przez kiboli-debili nikogo nie wzruszało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rulek Re: LEGIA == TURCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:44 jak był incydent w krakowie to wisłę wykluczyli, a później w LM we włoszech jak sędziemu łeb rozwalili i uniemożliwili dokończenie meczu to tylko puste trybuny. Tak trzymać uefa i fifa to się nazywa sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dataBase Re: LEGIA == TURCJA IP: 213.25.150.* 17.11.05, 20:00 co ma mecz miedzypanstwowy do meczow ligowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta sama chołota Re: LEGIA == TURCJA IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 20:48 między państwowy do finału pucharu Polski. Zbliżona ranga. Dla nas ten drugi nawet ważniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChamstwaNieZniese Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: 193.25.42.* 17.11.05, 18:34 Tak to jest wlasnie z arabami. Dlaczego oni w ogole graja w grupie europejskiej? Wlasnie dlatego wiele panstw jest przeciwko ich wejsciu do uni, to nie sa ludzie!!! Skoro inne zwierzeta sa trzymane na uwiezi to dlaczego pozwala sie bezpansko biegac arabom?????? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 18:49 Gość portalu: ChamstwaNieZniese napisał(a): > Tak to jest wlasnie z arabami. Dlaczego oni w ogole graja w grupie > europejskiej? Wlasnie dlatego wiele panstw jest przeciwko ich wejsciu do uni, > to nie sa ludzie!!! Skoro inne zwierzeta sa trzymane na uwiezi to dlaczego > pozwala sie bezpansko biegac arabom?????? Turcy to nie Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 19:09 Turek od Araba tylko rok wcześniej zszedł z drzewa. veglie napisał: > Gość portalu: ChamstwaNieZniese napisał(a): > > > Tak to jest wlasnie z arabami. Dlaczego oni w ogole graja w grupie > > europejskiej? Wlasnie dlatego wiele panstw jest przeciwko ich wejsciu do > uni, > > to nie sa ludzie!!! Skoro inne zwierzeta sa trzymane na uwiezi to dlaczeg > o > > pozwala sie bezpansko biegac arabom?????? > Turcy to nie Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zajebus Zaraz zaraz zaraz 17.11.05, 19:28 raz to szwajcarzy tacy swieci znowu nie sa,gostek kopiacy masazyste tureckiego tylko dodaje oliwy do ognia-ale pewnie o to im chodzilo,"europejscy meczennicy" dwa,to patrze na nagranie i naprawde nic tam niesamowitego nie widze,zwyczajny mecz podwyzszonego ryzyka i przepychanka,skad wiec taka reakcja?? moze ten caly prezydent fifa czy uefa szwajcar zreszta chce nadac sprawie wiekszy rozglos niz ona zasluguje trzy,kazdy kto byl w szwajcarii wie jacy chamscy i aroganccy szwajcarzy sa,wiec na podstawie mojego i wielu Polakow doswiadczenia moze sie domyslic ze szwajcarskie "gwiazdy" tylko dolewaly oliwy do ognia cztery to naprawde mnie smieszy oburzenie niektorych tutaj,gdyby to sie przytrafilo Polsce to smiem twierdzic ze fifa by to w doopie miala,a szwajcaria by sie smiala i mowila:"dobrze tak polskiej cholocie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.adslplus.ch 17.11.05, 20:47 patrze na nagranie i naprawde nic tam niesamowitego nie widze,zwyczajny > mecz podwyzszonego ryzyka i przepychanka,skad wiec taka reakcja?? moze ten caly > prezydent fifa czy uefa szwajcar zreszta chce nadac sprawie wiekszy rozglos niz ona zasluguje to nie byl jedynie "mecz podwyzszonego ryzyka", dla Szwajcarii to byla wielka i na szczescie wykorzystana szansa dostania sie poraz trzeci z rzedu do finalu mistrzostw swiata. W dodatku w chwili obecnej Szwajcaria ma naprawde bardzo utalentowana ekipe i w koncu nauczyla sie wygrywac trudne mecze. Co do Turcji, to chyba nie trzeba tlumaczyc jakimi fanatykami futbolu sa jej mieszkancy. Jezeli dodamy do tego fakt, ze w ostanich "mundialu" Turcja zajela trzecie miejsce, to chyba nietrudno wyobrazic sobie rozgoryczenie kibicow i calego narodu po przegranej z "mala" Szwajcaria. Tymniemniej presja ze strony publicznosci tureckiej przekroczyla wszelkie granice przyzwoitosci. Sam trener rzucil (podobno) haslo na koniec meczu "dolozcie Szwajcarom"... A ze i ci nie dadza sobie pluc w brode wiec bylo to co widzielismy. Jeden ze szwajcarskich pilkarzy zostal skopany az mu pekla cewka moczowa. > > trzy,kazdy kto byl w szwajcarii wie jacy chamscy i aroganccy szwajcarzy sa,wiec na podstawie mojego i wielu Polakow doswiadczenia moze sie domyslic ze > szwajcarskie "gwiazdy" tylko dolewaly oliwy do ognia Wiesz co, mieszkam w Szwajcarii i tak naprawde z chamstwem sie tutaj nie spotkalam. Z arogancja byc moze, ale i tak jest lepiej niz w niejedym innym narodzie. I czemu piszesz gwiazdy w cudzyslowiu? Na szwajcarska miare ale to sa wlasnie gwiazdy. Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
zajebus Re: Zaraz zaraz zaraz 17.11.05, 21:47 z punktu widzenia bezpieczenstwa to byl mecz "podwyzszonego ryzyka", a oskarzenie ze trener rzucil haslo jest powazne i to trzeba udowodnic,bo w ten sam sposow ja moge napisac ze Blader "podobno" powiedzial pilkarzom szwajcarskim "prowokujcie turkow,zrobia zadyme a ja ich wyrzuce z eliminacji na kilka lat" ..zalosne?? no tak slyszalem..podobno powiedzial ja natomiast WIDZIALEM pilkarza z numerem 14 kopiacego od tylu masazyste tureckiego, czy myslisz ze gdyby mecz byl w szwajcarii a kopiacym masazyste szwajcarskiego byl pilkarz turecki to jakie zdjecia i artykuly nie obiegly by swiata? a cala bojka w tunelu wyraznie od tego sie zaczyna,szwajcar kopie dziadka,turek w odwecie kopie szwajcara i szwajcar zaczyna machac piesciami a ze szwajcarskim chamstwem i arogancja spotkalem sie na granicy i w urzedach i bankach,i zamim ktos "oswiecony" zacznie cos bredzic o polaczku i jego paszporcie to podobne przejscia mieli znajomi legitymujacymi sie zachodnimi paszportami, rasizm,poczucie wyzszosci[niczym nie uzasadnione],arogancja wybacz te "gwiazdy" ale ja zadnych nie uznaje,ani polskich ani szwajcarskich czy amerykanskich Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: Zaraz zaraz zaraz 17.11.05, 23:43 chciałbym zwrócić uwagę że materiał filmowy puszczany w obieg jest wyciętym fragmentem przygotowanym przez turecką tv to wpis z interia pl cytuję go nie jest mojego autorstwa Polak Najlepiej, aby osoby, które widziały tylko i wyłącznie 10sekundowy urywek w Faktach się nie wypowiadały!!!:) Kto oglądał mecz ten widział co się działo w trakcie i po meczu. TVN i TVP z uporem maniaka prezentują ocenzurowany krótki filmik, który dostarczyła im turecka TV. W dodatku komentujący to polscy dziennikarze zachowują się tak jakby nie mieli pojęcia kto w jakich koszulkach grał. Tak to jest jak idioci wezmą się za ocenianie tematu:( mam tu na myśl też część forumowiczów. To jest SKANDAL, że TVP i TVN pokazuje temat w sposób tak nieprzygotowany (Z całej bijatyki pokazać urywek jak zaatakowana strona broniąc się zadaje cios). Internauci wypowiadający się tutaj są najlepszym przykładem, że dali się wciągnąć oglądając ten film, wypowiadając sądy na podst. obejrzanego 10sekundowego filmiku. 1. Asystent trenera Turcji kopnął uciekającego Szwajcara, dopiero po tym wydarzeniu zmierzający do szatni inny Szwajcar oddał . Kto zaczął? Chyba nie trzeba tłumaczyć. 2. Na ZDF był wywiad ze Szwajcarami, w tle było słychać zadymę, gdy kamerzysta ze Szwajcarii próbował sfilmować to jak leją Szwajcarów został brutalnie odepchnięty przez ochroniarza, który zabronił mu filmować. 3. Już po kilku minutach dochodziły głosy do ZDF że policja Turecka zabrania filmowania czegokolwiek Szwajcarom. 4. To Szwajcarzy zostali pobici. 5. Widziałem jak asystent trenera zaczyna kopaninę, jak ochroniarze przepychają się z z zawodnikami, z dziennikarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
zajebus Re: Zaraz zaraz zaraz 18.11.05, 00:26 chcialbym zwrocic uwage ze juz wypowiedzial sie obserwator Listkiewicz ktory w polskim radiu powiedzial ze owszem drobne przedmioty lecialy z trybun ale nie one spowodowaly bojke, za bojke odpowiadaja ZAWODNICY JEDNEJ I DRUGIEJ DRUZYNY to powiedzial czlowiek ktory tam byl i widzial i bedzie zeznawal w Genewie[haha] a wiec moze trzeba by zrewidowac te poglady ze winna jest tylko turecka "dzicz" i azjatyccy podludzie,a filmik tylko potwierdza ze nie bylo tam czarno i bialo tylko szaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.aster.pl 17.11.05, 23:50 Bywam w Szwajcarii i przejezdzam przez Szwajcarie raz, dwa raz w roku - piekne gory tam maja. I jeszcze nigdy, ale to NIGDY nie doswiadczylem z ich strony niczego, co mozna by nazwac chamstwem. Sa sztywni, ale uprzejmi. O czym ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajebus Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.11.05, 00:19 pisze o kontrolach osobistych osob z mojej rodziny[ludzie ok 60 lat] tylko dlatego ze legitymowali sie kanadyjskimi paszportami,przetrzymywanie kilka godz na granicy,grozenie aresztowaniem na prozbe o zawiadomienie konsulatu, nie podanie chodzby jednego powodu na usprawiedliwienie tych dzialan, a kiedy przez komorke otrzymalem numer konsulatu kanadyjskiego i zaczalem wykrecac to szwajcarski cham kopna mnie w reke trzymajaca komorke i nakazal nam wszystkim sie wynosic,wielka laska debile i prymitywy pod maska "wielkiej kultury" ze juz nie wspomne ze w duzym banku w szwajcarii,obracajacym kasa mojej rodziny nie mozna znalezc osoby mowiacej po angielsku? co drugi kelner mowi po angielsku! laske wielka ci robia ze ci odpowiedza na pytanie z grymasem obrazy na twarzy, hotel: trzymam w reku potwierdzenie rezerwacjii i oplaty za hotel,paszport na dowod kim jestem i karte kredytowa:gostek nie znajduje mojej rezerwacji,ok wolaj menagera,nie ma jestem tylko ja i nie masz rezerwacji-ale ja mam WASZ wydruk i rachunek!-ale ja nie mam tego w komputerze to dobrze,zobaczymy sie w sadzie ok ok sir! sir! juz znalazlem! mowi ciec z glupim usmieszkiem na twarzy po tym jak juz cie wku**wil o 12 w nocy wszystko z czym sie w szwajcarii zetknalem to arogancja i zlosliwosc, niech sobie bedzie sztywny,nie dbam o to,ale jest roznica miedzy sztywnoscia a zlosliwoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banki Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 08:41 a ich banki są na usługach narkomafii z całego świata , piorą pieniądze al- kaidy u nich nie ma pojęcia brudny pieniądz, za 5 franków szwajcar sprzeda własną matkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas To dlaczego tak sie oburzaja na te transparenty IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 18.11.05, 08:59 tureckie z matka w tekscie ?...Zwyczajni szwajcarscy hipokryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.adslplus.ch 18.11.05, 15:03 > pisze o kontrolach osobistych osob z mojej rodziny[ludzie ok 60 lat] tylko > dlatego ze legitymowali sie kanadyjskimi paszportami,przetrzymywanie kilka godz > > na granicy,grozenie aresztowaniem na prozbe o zawiadomienie konsulatu, > nie podanie chodzby jednego powodu na usprawiedliwienie tych dzialan, > a kiedy przez komorke otrzymalem numer konsulatu kanadyjskiego i zaczalem > wykrecac to szwajcarski cham kopna mnie w reke trzymajaca komorke i nakazal nam > > wszystkim sie wynosic,wielka laska > debile i prymitywy pod maska "wielkiej kultury" Sluchaj a jak ty i twoja rodzina WYGLADACIE??? Bo jezeli macie wszyscy brody a la Ben Laden i wypchane czyms kamizelki pod plaszczami to faktycznie to skandaliczne zachowanie Szwajcarow jest przynajmniej jakos wytlumaczalne... Natomiast jezeli tak nie wygladacie to naprawde masz strasznego pecha zeby spotykac w tym nudnym i cichym krajow samych chamow i arogantow. pozdrawiam Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do zajebus Re: Zaraz zaraz zaraz IP: *.pools.arcor-ip.net 18.11.05, 20:34 To co piszesz, sadze ze nigdy nie mialo miejsca, jest tylko zmyslana przez ciebie historyjka. Jak sadzisz jaka kare by otrzymal celnik skoro by byla to prawda? Sadze ze twoja wypowiedz powinna byc skierowana wlasnie do kanadyjskiego jak i szwajcarskiego konsulatu w celu wykrycia prawdy jak i ukarania (skoro to mialo miejsce) przestepcy. Tylko ktorego? Tego co zmysla swoje historijki albo tego przez ciebie domiemanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kashubianin Nieklamie, opowiada subjektywnie to co przezyl ... IP: *.ipt.aol.com 19.11.05, 00:35 ... a to niekoniecznie jest objektywne, co nieznaczy ze on klamie, poprostu subiektywnie tak to odczuwal ... Ale takie rzeczy wszedzie przezyjesz, na roznych granicach (tez na polskiej), ja duzo podrozuje po europie, wszedzie moze sie to zdazyc, przezylem juz niektore podobne rzeczy, moze nie az tak drastyczne, ale rozne niemile, ce la vie and part of the game ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kashubianin jezeli sie widzi 12 sekund tego wszystkiego, to .. IP: *.ipt.aol.com 19.11.05, 00:21 .., sie tobie niedziwie, mozna wtedy dojsc do takiego wniosku, fakty jednak sa calkowicie inne i sprzeczne z twoim "objektywizmem". Ten turecki masarzysta (niewiem, wiem tylko ze czlonek tureckiej ekipy) pare sekund przez tym wszystkim podstawil noge szwajcarowi. ten szwajcar ktory go kopna, widzial to poprostu i mu przylozyl, tez bym tak zrobil, choc przyznam ze to w sumie glupie. A pozatym bijatyka sie zdecydopwanie NIEzaczela od tego, bo wtedy by sie rzucili wszyscy na szwajcara ktory kopna turka, a tak niebylo bo bijatyka juz byla pod tunelem zanim szwajcar tam wlecial!!! Wiec prosze nieprzekrecac tutaj, tylko obiektywnie spojzec na to .... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 19:33 Turcja do UE Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Wojna futbolowa 17.11.05, 19:34 czyli czy będzie replay z wydarzeń po meczu Salwadoru z Hondurasem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa wiadomo, dlaczego Szymkowiak tak zmężniał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:00 ..odkąd przeniósł sie do Turcji. Grajac w takiej atmosferze, nie sposób nabrać odwagi i twardości w grze i ..uciekaniu z boiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat jak widac integracja Turkow w UE przebiega IP: *.fbx.proxad.net 17.11.05, 20:28 pomyslnie. Szybko sie ucza. Niedlugo przescigna mistrzow ! Mozemu byc dumni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIWOSZ [...] IP: *.veranet.pl 17.11.05, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koziol000 Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani 17.11.05, 22:37 Za takie zachowanie powinni pieprzonych islamistów nie wpóscić do UE , wykluczyć z eliminacji 2010 i jeszcze wykluczyć do 2008 drużyny tureckie z gier w pucharach. Totalny skandal, co za nacja pieprzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:22 Natychmiast Turcję przyjąć do Unii Europejskiej.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc A może to listek sprowokował zajścia???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 23:39 tak żeby odwrócić uwagę od PZPN i pokazać,że może być gorzej??? Myślę że ta teoria nie jest bezzasadna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepp Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: *.chello.pl 17.11.05, 23:44 Na przystąpienie Turcji do EU pracują od kilkudziesięciu lat pracowici i uczciwi ludzie, nigdy ich nie widać bo tania sensacja łatwiej może zostać przejaskrawina i użyta, dlatego nie można w poważnej sprawie dopuszczać do głosu nerwów. To nieuczciwe postrzegać naród przez pryzmat stadionu. Ktoś tam napisał "Turcy do gazu" - to niby ma świadczyć o europejskości wypowiedzi? Europa MIAŁA być miejscem, ale okazało się że jest myślą( na szczęście). Z drugiej strony, co zawiniła azjatycka federacja, żeby podsyłać im tych bandytów(jeśli okazałoby się to prawdą, chociaż i tak zachowują się lepiej niż kilkanaście lat temu), trzeba by podzielić Azję na "Azję1" i "Azję2", bo niby czemu taka Japonia miałaby przyjmować u siebie ten kaukaski "prezent". Z drugiej strony coś niedobrego dzieje się w ostatnich latach na stadionach Szwajcarii w związku z meczami reprezentacji. I to pod nosem najgorszego moim zdaniem sternika footballu pana Blattera. Burd można się spodziewać na w Gruzji lub Turcji właśnie, ale to zaczyna już być stały obrazek że w Szwajcarii również. Nie jest to raczej niechęć do imigrantów, bo źle już było w czasie poprzednich eliminacji w meczach z Irlandią i Danią zdaje się(nie pamiętam dokładnie). W tym wypadku Szwajcarzy wykorzystali po prostu stereotyp tureckiego chuligana, a prezio im przyklasnął. Ciekawe jest to że Listkiewicz jest zawsze tam gdzie jest gorąco, to chyba nie pierwszy w ostatnim czasie taki przypadek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Blatter i rząd Szwajcarii potępiają zachowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:35 Boże, a co ma wspólnego wstąpienie Turcji do UE z tym meczem?? Jeżeli Turcja wejdzie do UE, to wraz z nią powinna wejść Algeria, Maroko i Egipt. O perspektywach takiej Unii, w której za chwilę będzie pewnie Australia, Nowa Zelandia, Zambia i Etiopia, niech się wypowie jakiś fantasta. Jeśli chodzi o burdy na stadionach - sprawa jest jasna. Nie przypominam sobie podobnej historii w Europejskim futbolu, może temu, że teraz była konfrontacja Azji z Europą? Jest wyjscie z sytuacji na pewno: albo Turcy poradza sobie z problemem, albo powinni być bojkotowani przez inne drużyny europejskie. i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul jeanas Tobie ta chora,polska 'europejskosc' pewnie juz... IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 18.11.05, 08:37 zaczyna odbijac, skoro twierdzisz, ze Australia chce sie przylaczyc do tego poronionego KOLCHOZU. Odpowiedz Link Zgłoś