Gość: s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:07 Murzynkowi albo muslimowi nie można powiedzieć już złego słowa, nawet jeśli będzie złodziejem i pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blow Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 18:20 nie ma to jak przeczytanie ze zrozumieniem.. ale w sumie trudno spodziewac sie od kogos kto wyglasza takie opinie krztyny inteligencji potrzebnej do czytania ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasista Rasita bede IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.04.06, 18:56 nie rozumienie paradoksu ktory Baltter i inne ofiary losu z Liskiem popieraja... Mozna na stadionie obrazac, klnac do woli ale nie mozna krzyknac czarnuch... Zreszta to swiatowa tendencja wkoncu pedal pedofil i inne tego typu popaprancy to obecnie normalni ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Rasita bede IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:26 a sakd Ty wiesz kto jest poprancem a kto nie ???? kto Ci dal prawo oceniac ze Twoje poglady dot normalnych ludzi sa sluszne ??? no i co jak mnie teraz nazwiesz - ale zanim cokolwiek napiszesz sprawdz w slwoniku psychologicznym termin "projekcja" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasista [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.04.06, 23:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Rasita bede IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:47 szkoda ze jestes prymitywkiem - bo nawet prymnitywem nie potrafisz byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berto72 Re: Rasita bede IP: *.magma-net.pl 03.04.06, 08:34 tak z reguły bywa zero na głowie i zero w głowie, a tu jeszcze ciężka zima była czapeczki się nie nosiło i teraz widać skutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Rasistą trzeba być :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:03 Żenada! Jasne co będzie, wzrost rasizmu, bo nareszcie będzie można swojej drużynie pomóc. Powtarzam: organizujemy się w 10-osobowe grupy, kupujemy szaliki itp. innych klubów i jedziemy tam drzeć mordy o czarnuchach i Żydach do gazu, w efekcie rywalom odejmą 3pkt, a jak dobrze pójdzie to u nas Legia i Wisła wylądują w drugiej lidze. Totalny brak wyobraźni fIFA:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfast B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:28 Jak to jest ze czarnego pobluchać to jest skandal,a jak czarny białego to już nie??/w USA murzyni to obecnie święte krowy w Europie też ma tak być?? POLSKA DLA POLAKOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfast Re: B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:30 AFRYKA DLA CZARNYCH, AZJA DLA ŻÓŁTYCH,AMERYKA DLA CZERWONYCH(INDIAN)GRENLANDIA ITP. DLA ESKIMOSÓW,EUROPA DLA BIAŁYCH!!! JESZCZE 500 LAT TEMU TAK BYŁO!!I MAZE ZEBY ZA 500 LAT TEZ TAK BYŁO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:40 powienienes powiedziec - ZIEMIA dla MALP tak bylo - nawet wiecej niz 500 lat temu :))) one byly pierwsze - wiec skoro jkestes za tradycja ... to spokojnie mozesz udac sie na ksiezyc bo na ziemi wczesniej od Ciebie byly malpy i nie chce Cie straszyc ale od nich sie wlasnie wywodzis czy Ci sie to podobna czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny murzyn bedzie czarnuchem a bialy bialasem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 21:29 nie rozumiem w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.e-wro.net.pl 02.04.06, 23:27 to czarnuchy sa najwiekrzymi rasistam nie wiedzales pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:34 a kto powiedzial ze rasizm zielonych niz fioletowych jest lepszy kazdy jest zly - a to ze go popierasz - to Twoja sprawa - tzn widac jak bardzo malutki masz modzek :) ale to nic zlego - za to pewnie odzyweczki na miesnie stosujesz - uwazaj bo to pozniej troszke szkodzi na potencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Jestes ironiczny, czyli nasmiewasz sie... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 07:13 z innych ludzi,jestes wiec zwyklym ,podlym rasista,bo ludzie o czarnej skorze sa bardzo CZESTO bardzo prymityni,A TOBIE, WSTRETNY RASISTO, TO NIE ODPOWIADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schliesky Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:31 Tak kretynku, każdy biegający po boisku murzyn to złodziej i pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:39 a ja myślałem, że ten artykuł dotyczy piłkarza. skąd masz wiadomości, że to "złodziej i pedofil"?? nie wydaje ci się, że obrażać nie wolno nikogo, bez względu na kolor skóry? tym samym uważam za bzdurne tłumaczenia władz interu - nawet gdyby przyjąć, że te wyzwiska nie były przejawem rasizmu, to chyba nie wolno pozwalać na takie traktowanie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:57 A jak biały kibic Lecha wyzwie białego piłkarza Legii to będzie afera? A jak biały kibic wyzwie czarnego gracza Legii? A jak czarny kibic Lecha wyzwie białego gracza Legii? A jak czarny kibic wyzwie czarnego gracza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:43 Tak. Właśnie o tym piszę, że takie wyzywanie ludzi BEZ WZGLĘDU NA KOLOR SKÓRY powinno być potępiane i karane. Dlatego uważam, że Moratti kretyńsko tłumaczy swoich "kibiców" - skoro nie było to rasistowskie, to wszystko jest ok? A jeśli chodzi o wyzwiska rasistowskie, to są one dla mnie o tyle gorsze od innych, że ich powodem nie jest postępowanie, a rzecz, której nie wybierasz. Bo czy ten piłkarz czymś obraził bądź sprowokował kibiców Interu? W wypowiedzi Morattiego jest tego dobry przykład - skarży się, że jego piłkarz (Materazzi) jest wyzywany na innych stadionach, ale z jakiego powodu? Nie dlatego, że wygląda tak jak wygląda, ale "bo ma reputację brutala". A zgodzisz się chyba, że na reputację człowiek ma większy wpływ niż na kolor swojej skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommyniels Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.04.06, 22:18 Jak jestes taki wyzwolony to przenies sie np.do Gary w Indianie,wyslij dziecko do szkoly w murzynskiej dzielnicy,zatrudnij czarneckiego.Szybko ci przejdzie- gwarantuje,pom-pomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:03 Nie wiem, co się dzieje w Gary w Indianie. Jeśli chodzi o sytuację w murzyńskich gettach, o to, że czarni często tworzą środowiska kryminogenne, to spróbuj zadać sobie pytanie, co jest tego przyczyną. Czy oni znaleźli się tam na własne życzenie? Czy w podobnych warunkach (bieda, brak perspektyw) nie tworzą się takie sytuacje w społecznościach białych, choćby w Polsce? Więc w jaki sposób kolor skóry może determinować czyjeś postępowanie? Czy to nie raczej okoliczności w jakich człowiek żyje i jego cechy osobowościowe są za to odpowiedzialne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Wlasnie o to chodzi, ze czarni maja reputacje IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 07:23 najbardziej prymitywnych ludzi, wiec kolor skory jest z tym zwiazany, czy tego chcesz czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Wlasnie o to chodzi, ze czarni maja reputacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:06 Polacy mają podobno opinię pijaków i złodziei. Czy to oznacza, że Ty jesteś pijakiem, a ja złodziejem, czy może odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Wlasnie o to chodzi, ze czarni maja reputacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:47 krasiak belkoczesz :) nawet t otrzeba potrafic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: 80.50.251.* 02.04.06, 19:44 naucz sie czytac ze zrozumieniem - dyskryminacja to jest wyzywanie/obrazanie pewnego szczegolnego atrybutu, wg fify - koloru skory, religii, jezyka. jak bialy obrazi czarnego to ok, jak obrazi go za kolor skory to nie jest ok! zrozum czym sie rozni dyskryminacja od obrazania niuniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:53 A jak czarny nazwie innego czarnego czarnuchem, to będzie oskarżony o rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:03 Będzie oskarżony o śmieszność. Tak to się naogół składa, że ludzie chcąc kogoś obrazić nie przypisują im własnych cech (dość logiczne, chyba, że ktoś świadomie nienawidzi siebie samego). Dlatego myślę, że murzyn by obrazić drugiego murzyna znalazłby coś lepszego. Mógłby np wziąć przykład z nas - Polaków i nazwać swojego koleżkę komuchem, solidaruchem, zydem, masonem, cyklistą... Zawsze też przecież można się podzielić na podstawie barw klubowych. Ja tu piszę o szacunku dla innego człowieka i traktowania go w zależności od jego czynów, nie cech, ktorych przecież nie wybierał. Ale zapewne znalezienie sobie wroga w człowieku, który inaczej wyglada jest prostsze, bo nie wymaga zaangażowania zbyt wielu szarych komórek. A tak na poważnie - jeśli możesz, to zamiast sprowadzać temat do absurdu, spróbuj się odnieść do tego, co napisałem wcześniej. Ja podjąłem wysiłek (uff;) potraktowania ciebie poważnie, choć mogłem Cię zwyczajnie wyśmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasista Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.04.06, 22:32 smieszny czlowieku, mowa jest o tym ze "madre" wladze pilkarskie uchwalaja debilne prawo... mozesz rzucac cala paleta wulgaryzmow na kogokolwiek ale nie mozesz mowic czarnuch na czarnego ktory notabene jest czarnuchem, jednym slowem debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:20 nie no zgadzam sie ze stereotypami niektorych pseudo inteligentow: ze czarni sa gorsi od bialych ze polak jest lepszy od zyda - tak samo jak zgadzam sie z teoria ze kazdy rASISTA jest IMPOTENTEM :))))))) ale to przeciez wszyscy wiedza bo to oczywiste :)))) - mozna dac wiele przykladow z zycia ze ta ostatnia regula sie potwierdza :) hehehehehe ciekawe wiec ile teraz impotentow (czytaj rasistow) jest na forum ????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Jeden... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 07:45 ty nim jestes, wstretny rasisto !!W WIELU KRAJACH AFRYKI STERYLIZUJE SIE LUDZI, MA TO TAKZE UJEMNY WPLYW NA POTENCJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom.pom Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:15 Daruj sobie osobiste wycieczki, bo nie wnoszą nic do tematu, a Twoja opinia o mnie nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Z zarzutu jaki mi stawiasz wynika, że albo niezbyt dokładnie przeczytałeś moje poprzednie posty (obydwa), albo czegoś w nich nie zrozumiałeś. Być może to moja wina, dlatego spróbuję wyrazić się jaśniej. Uważam, że jakiekolwiek obrażanie innych ludzi powinno być eliminowane. Bez względu na to czy obraża biały czarnego, czarny czarnego, czy zielony fioletowego. Przypomnę jeszcze, że tu nie chodzi o nazwanie czarnego czarnym, a o wyzwiska: "Powinieneś umrzeć", czy "Zejdź z boiska, świnio". Dodałem, że moim zdaniem wyzwiska rasistowskie są o tyle gorsze, że nie są reakcją na czyjeś postępowanie (jak np. w przypadku Materazziego), a tylko na jego wygląd, co jest niesprawiedliwe i po prostu głupie. Poza tym mam nadzieję, że nie trzeba Ci tłumaczyć jakie groźby niesie za sobą rasizm i ile spustoszenia może zasiać, zwłaszcza wśród ludzi szukających byle pretekstu, by wyznaczyć sobie obiekt nienawiści - jak nie kolor skóry, to barwy klubowe - byleby łatwo zidentyfikować wroga (nieważne, że wyimaginowanego). Jeśli zaś chodzi o metody FIFA, to średnio mi się podobają, bo za popełnione przestępstwa trzeba ścigać nie klub, a konkretnych winowajców, tak jak w cywilizowanych krajach (np UK) wyłapuje się każdego, kto narusza przepisy prawa i regulamin korzystania ze stadionu. Gość portalu: Rasista napisał(a): > smieszny czlowieku, mowa jest o tym ze "madre" wladze pilkarskie uchwalaja debi > lne prawo... mozesz rzucac cala paleta wulgaryzmow na kogokolwiek ale nie mozes > z mowic czarnuch na czarnego ktory notabene jest czarnuchem, jednym slowem debi > lizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Mowisz bzdury. IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 07:33 Murzyn o troche jasniejszym kolorze skory mowi bardzo czesto o tych ciemniejszych murzynach ' czarnuchy'.Jedz do AFRYKI, A PRZEKONASZ SIE , ze nowie prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie 03.04.06, 10:56 ale czy ja się obraże jak ktoś mnie nazwie białasem??? kolego ty jesteś śmieszny mamy do czynienia z klasyczynym absurdem politycznej poprawności wręcz podręcznikowo żałosnym i mniej karane są okrzyki np "Kowalski ..." niż "Choto czarnuch" to jest dom wariatów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wygnaniec Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 03.04.06, 00:23 ironiczny smieszny jestes piszesz ze nie mozna kogos obrazac a jedziesz po gosciu bo uwazasz sie lepszy a on ma byc gorszy bo jest rasista wiesz co nie odbiegasz od niego w zadnym calu poza tym ze Twoja bania zostala solidnie wyprana jestes cool trendy anty rasi anty nazi i wogole fajny z Ciebie kolezka pozdro dla normalnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:40 a co ma rasiz m do obrazania - traktowanie kogos ze wzgledu na kolor skory jako lepszy gorszy ???? nromlane to jest ???? a to ze ktos kogos zabija ??? jest odbre prawda i nie moge go obrazac ???? ja che byc trendy ??? kto Ci powiedzial ze ANTY rasizm jest trendy ?? jestem troszke za stary na to - to raczej Twoje poglady faszystowskie sa trendy bo podobno byciem ANTY - innym jest trendy teraz - wiesz chcesz pokazac indywidualizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Zaplatales sie w 'zeznaniach'... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 07:51 politycznie poprawny idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz "SS Rudolf Hess" IP: *.toya.net.pl 02.04.06, 19:50 "SS Rudolf Hess" - to ulubiona piosenka kolesi z lechii gdańsk... Czy to przypadkiem nie jest lekko rasistowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madgaz Re: "SS Rudolf Hess" IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.04.06, 21:15 To jest po prostu debilne Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: "SS Rudolf Hess" 03.04.06, 09:51 To jest głupie, bo Rudolf Hess nie był w SS, a w tym tekście nie ma nic rasistowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: "SS Rudolf Hess" IP: 193.111.236.* 03.04.06, 11:29 nie ma takiej piosenki na Lechii, ani tym bardziej nie jest ona niczyją ulubioną pieśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
ku_klux_klan Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie 02.04.06, 19:59 ( ... ) Adminie, sam wyciąłem swoją opinię. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur london Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.range86-140.btcentralplus.com 02.04.06, 20:29 jajestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:59 Stand up speak up! stop bandytom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironiczny Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:53 > o impotencji zazwyczaj najczesciej wspominaja Ci ktorzy maja ten problem... > > a swoaj droga do gazu z zydami. to czemu piszesz teraz o impotencji ?????no bo chyba napisales impotencja? ale nie martw sie sa teraz calkiem dobre srodki -w telewizji reklamuja (telewizja to takie pudelko w ktorym leca rozne programy. znaczenia wyrazu program nie bede wyajsnial sprawdz w slowniku ...tylko pewnie nie wiesz co to slownik... a co do Zydow ??? co Ci zrobili - pewnie gwalcili Twoja rodzine albo rozkradli caly narodowy majatek :) - no powiedz co Ci osobiscie zrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka... IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.04.06, 08:00 bo tylko pogarszasz swoje polozenie na tym forum, impotencie intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danjes Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.14-81-70.mc.videotron.ca 03.04.06, 00:25 no to jestes obrzydliwy rasista,co chcesz od zydow,co ci zrobili?Pewno bedziesz sie glupio tlumaczyl ze ci Jezusa ukrzyzowali,to sie dowiedz ze twoj rasizm wiecej zlego robi w spoleczenstwie niz zydzi ktorych wysylasz do komor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Poplakal sie?Dobrze,ze sie nie zesr..... IP: *.server.ntli.net 03.04.06, 08:59 Kiedys czani pilkarze np.w Premiership,zaciskali zeby i udowadniali ze sa lepsi na boisku.Dzis placz.Smutne to, bo mozna nazwac kogos kurduplem,lysym ch... co przeciez tez nie jest zalezne od niego a w przypadku rasizmu (coraz szerzej definiowanego) beda dochodzenia. Nie cierpie rasizmu,napawa mnie wstretem, mam czarnych kolegow,(mieszkam i pracuje w Londynie)ale uwazam, ze nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Biały białego może nazwać ch...m, ale czarnego 03.04.06, 09:03 Biały białego może nazwać ch...m na boisku i nikt nie zareaguje, ale czarnego "czarnuchem" (co jest najczęściej bliższe prawdy) już nawzać nie można. Należy walczyć z chamstwem na boisku, a nie z poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicker Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:19 LET'S KICK RACISM OUT OF FOOTBALL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranje Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:00 LET'S KICK POLITICAL CORECTNESS OUT OF FOOTBALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol dobra rada IP: *.egb.pl 03.04.06, 12:13 nie wpuszczać białych na stadion ilość grajacych piłkarzy białych w druzynie maksymalnie zmniejszyć do dwóch!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mare Re: Liga włoska: Kto jest rasistą, a kto nie IP: 193.151.38.* 03.04.06, 13:18 "s" jesteś debilem!!! Odpowiedz Link Zgłoś