Gość: Gala Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:17 Czy wy ludzie oszaleliscie?? pora na budowanie mlodej druzyny?? co wy wogole piszecie?? iloe Dudek ma lat?? 40?? nie wiec co wy tu mowicie. Bramkarz to jest pozycja gdzie liczy sie doswiadczenie!!!! wiec mi tu nie piszcie, ze Dudek osiagnal wiele to nie musi jechac, przeciez to jest jakis wielki przekret kur... I Dudek ma racje czy mistrzostwa to miejsce do przygotowan na Euro?? niee jedziemy do Niemiec po final a nie zeby pokazac jakich mamy pilkarzy. Od samego poczatku mowilem ze Polska nie wyjdzie z grupy ale mialem nadzieje jak zawsze, teraz jestem tego pewien pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr. Janas wie że nic nie ugra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:17 dlatego wolał w ostatniej chwili wziąć w łapę za odsunięcie Dudzia i Franka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw77 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.hut.kolornet.pl 17.05.06, 13:18 Janas mógł zabrać na MŚ kogo chciał. Natomiast sposób w jaki potraktował Dudka czy Frankowskiego, świadczy o jego kulturze. Ale czego wymagać od człowieka, który obraca się głównie wśród żubrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morqadir Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:41 Co to znaczy ze mógł ten w @#$%^&*( kopany janas wziasc kogo chciał a jakby sie mocniej spił i wziął kopaczy z 5 ligi to też bys uważał ze mógł wziasc kogo chciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek z wawa Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:23 Pan Janas zazdrości Dudkowi kasy która zarabia, a może bedzie miał procent od sprzedanych zawodników po mundialu?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepp Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.175.37.* 17.05.06, 13:24 Pokrętnymi kryteriami kierują się ci którzy krzyczą że Dudek i reszta zostali skrzywdzeni. Janas nie jest głupi, świadczy o tym chociażby to że nie czyta gazet, mógłby darować sobie też tv, wtedy w ogóle byłbym już spokojny o jakość powołań. Dudek wsoją wypowiedzią podważył kwalifikacje tych którzy występują w jego przysłowiowej III lidze, ale niech z siebie wyrzuci, niech popsuje trochę, paradoksalnie oczyści się towarzystwo z poczucia że zostawiają kogoś kto miałby tej drużynie pomoóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cherry Tak głupie, że aż śmieszne. IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.06, 13:36 Dziwi mnie jedno, mianowicie to ze Dudek robi z siebie bohatera i męczennika piłkarskiego wielce skrzywdzonego. Uważa, ze jak wygrał z liverpoolem Lige Mistrzów (i to moim zdaniem nie jego zasługą to było), to może jechać na mistrzostwa świata. Z drugiej strony nie dziwie mu się, każdy chce zdobyć presitż i uczestniczyc w tak waznym wydarzeniu jakim są mistrzostwa świata. Trenera tez nie za bardzo rozumiem. Z jednej strony jak mówi Dudek, utrzymuje kontakty ze starymi piłkarzami, zapewnia ich ze bedą grali. A z drugiej strony odpala taki żart, zabierając mało znanych zawodników. A w tym wszystkim najbardziej mi żal Frankowskiego :(. A i jeden pozytyw jedzie R a s i a k najlepszy polski piłkarz ;|;|, coś mi się wydawało ze ktos go znów powoła :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr. Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:40 czy rzeczywiście Fabiański to nr 3 w Polsce, na MŚ jedzie się po finał, a nie po naukę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 82.177.111.* 17.05.06, 13:35 dudek, troche samokrytyki, twoje niektóre teorie są śmieszne,naucz się "przegrywać" z honorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foot_ball Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.trustnet.pl 17.05.06, 13:37 ...wszystko byłoby dobrze, gdyby... Janas najpierw porozmawiał z osobami, których nie powołał, a które teoretycznie miały jechać, uzasadnił swój wybór w czasie rozmowy w 4 oczy... Nie wiem, jakbym czuła się na miejscu Dudka, Frankowskiego czy Kłosa... dzięki którym tak naprawdę reprezentacja Polski znajdzie sie na Mundzialu 2006... Komentarz trenera w czasie transmisji na Polsacie,że nie powiedział Nikomu, bo "to już nie byłaby niespodzianka, i nie byłoby sensu juz mówić tego w Polascie"(!!!!!!!!) to cios poniżej pasa.. Trener potraktował Ich jak rzeczy, a nie jak osoby mające uczucia.. i to jest najbardziej smutne.. Wizja Janasa może jest inna.. może się uda.. może się nie uda coś osiągnąć.. ALE NIE POPRZEZ ZOSTAWIANIE TRUPÓW PO DRODZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janas steracił w moich oczach.. okazał się prostakiem i człowiekiem (???) nie godnym zaufania... A Dudek i Frankowski nawet bez formy - są GWIAZDAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos rozsądku Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:40 Panie Dudek proszę lepiej siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staste77 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.prokom.pl 17.05.06, 13:43 Dudek jest rozgoryczony i pieprzy głupoty. A te insynuacje, że Janas powołał kogoś bo ktoś go o to poprosił to nadają się prawie do sądu. Powinien wylać kilka kubłów zimnej wody to może zobaczy to w innym świetle. Bramkarz, żeby być w formie, mieć pewnośc siebie, itd. powinien regularnie grać. Jurek nic nie grał, a teraz gada, że jest w wyśmienitej formie. Takie gadanie. Janas wyraźnie go ostrzegał, że może nie pojechać, jak nie będzie grał. Odnoszę także wrażenie, że Jurek nie do końca się starał, żeby zmienić klub. W Liverpoolu ma dobrze. Liczył na to, że i tak Janas go postawi jako nr 1. Liczył i się przeliczył. A skoro Janas zdecydował, że na nr 1 nadaje się ktoś z dwójki Boruc-Kuszczak, to Janas zrobił dobrze nie biorąc wogóle Dudka. A teksty Dudka z tego wywiady najzwyklej w świecie obrażają powołanych bramkarzy. Powinien mieć do nich więcej szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
progon3 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą 17.05.06, 13:43 KORUPCJA W PIŁCE NOŻNEJ - ziobro do roboty sprawdź kto dał w łape janasowi za nasza przegraną w MŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macieq Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:43 Abstarhując od kwestii zasadności lub nie braku powołania dla Dudka oraz sposobu w jaki się on o tym dowiedział, bardzo brzydko z jego strony, że w ten sposób się wypowiada o trenerze sugerując jakieś nieczyste zagrania lub środki odurzające. Można mieć żal do trenera, ale zawsze trzeba zachować klasę. A tej Dudkowi wyraźnie zabrakło. W ten sposób podważa się autorytet trenera i drużyny oraz umniejsza zasługi kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.06, 13:50 "Można mieć żal do trenera, ale zawsze trzeba zachować klasę. A tej > Dudkowi wyraźnie zabrakło. W ten sposób podważa się autorytet trenera i drużyny > > oraz umniejsza zasługi kolegów" zgadzam sięw 100%.dudek zachowal sie jak obrazony chlopiec któremu zabroniono wyjść do piaskownicy i obraża się na rodziców..a i dziwi mnie to jak traktuje kolegów z druzyny. zazdrosć czysta zazdrosć :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raisa Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *. / *.HH1.srv.t-online.de 17.05.06, 13:50 Dudek moglby w bardziej wywazony sposob wypowiadac sie o tym wszystkim. A dlaczego nei pojechal, bardzo dobrze uzasadnil Tomaszewski. Według niego brak w kadrze Dudka pozwoli Arturowi Borucowi skoncentrować się tylko na grze, a nie na rywalizacji z Dudkiem. Fajnie. Nasz trener dba o psychike talentow, to moze inni trenerzy tez zrezygnuja z zawodnikow, ktorzy mogliby zestresowac tego nadetego buca-boruca. A reszta zajmie sie Mila, ktorego trzeba upchnac do jakiejs druzyny jak skibika. Nie powolanie Dudka i Frnakowskiego jest roznie komentowane, podobnie jak Rasiak i Kosowski ale chloptasia Mili nikt tu jakos nie broni. Co on robi w tej reprezentacji, a raczej co bedzie robil w czasie mundialu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.aster.pl 17.05.06, 13:51 Wobec Dudka i Frankowskiego pan Janas zachował się jak ostatnia świnia, pomijając niezrozumiały aspekt sportowy tej sprawy. Dudek mało grał, ale zdążył pokazać, że nadal jest bramkarzem wysokiej klasy. A co takiego panie Janasie pokazał np.Mila? Za małomównością często skrywa się prostactwo i małe rozgarnięcie umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6666 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.com / 195.18.251.* 17.05.06, 13:56 Szacunek dla Dudka za to co osiagnal i gdzie teraz jest. Jednak jesli siedzenie na lawce Liverpool'u to nie argument sportowy to nie wiem jaki. Co by nie mowic Boruc gra non stop, Kuszczak gra non stop - w PREMIERSHIP czyli na codzien z najlepszymi. Gra nie oglada ich a gra. Fabianski gra - i jedzie bo jest mlody bedzie pewnie 3 bramkarzem. Jesli to nie sa sportowe argumenty to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
juri666 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą 17.05.06, 13:58 oh, jak teraz wszyscy bronia biednych pokrzywdzonych pilkarzy. ale jak rzasa z klosem zawalali bramke za bramka to kleli na nich wszyscy. klosa juz nawet wisla nie chce. co do dudka - akurat na tej pozycji janas mial najwiekszy wybor. i dlatego mogl byc najbardziej konsekwentny - kto nie gra, nie jedzie. smieszy mnie stwierdzenie dudka "skad on [janas] moze wiedziec, ze nie bede pierwszym?" bo jest selekcjonerem i stad wie:> a branie dudka jako drugiego czy trzeciego bramkarza jest bez sensu. argument, ze ktos mu wygral eliminacje smieszny - eliminacje skonczyly sie ponad pol roku temu. mial zrobic jak engel? konsekwencje byly oplakane i po ms kadra byla w totalnej rozsypce. "popisy" frankowskiego widzielismy wszyscy - ospaly, bez formy i checi do gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokaj Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:38 "a branie dudka jako drugiego czy trzeciego bramkarza jest bez sensu." byście w końcu zaczęli mysleć! dlaczego to Dudek nie może byc drugim? Kahn może a Dudek nie? co to za pieprzona argumentacja! Boruc ma czuć presję, że są lepsi - i choćby do tego Dudek jest potrzebny, pomijając że jest bardziej ograny i doświadczony na takich imprezach i sama jego obecność wiele znaczy! słyszłeś kiedykolwiek wcześniej, że Dudek z kimkolwiek jest w konflikcie? nie! ale teraz zraniony do żywego w końcu przestał być grzeczny! i dobrze! bo wszyscy krytycy Dudka rozumują jakby Polska była Brazylią! i piłkarzy było ci u nas w bród klasowych, ogranych, doświadczonych (a tacy na MŚ są na wagę złota, nawet nie muszą grać, nuszą być w drużynie!). i jeszcze jedno: Janas zahował się bardzo niehonorowo: ładny wzór dla młodych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.mm.pl 17.05.06, 14:00 hmm bardzo smutny reportarz, nie oceniam Janasa jeśli chodzi o Dudka czy Frankowskiego, może i mial racje, że ich nie powołał nie wiem przekonamy się za miesiac. Ale napewno nie ładnie było nie powiedzieć wcześniej o tym zawodnikow, szczegulnie tym zasłuzonym, i tu przyznam racje Dudkowi. Niepokoi mnie także pewna nie konsekwencja trenera Janasa, skoro nie powołujemy Dudka bo nie gra czy Frankowskiego bo nie strzela to ok, ale w takim razie nie powinno sie także powołać Mili (który też nie gra) czy Rasia który wiecznie sie odgraża ze jeszcze cos pokaże ale efektów nie ma (bo chyba dwie bramki z wyspami to nie wyczyn). Oby Janas cos ugrał bo wtedy nikt nie bedzie pamietal o tych powołaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Janas trep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:29 Wyszło fatalnie. Janas jak trep! To zachowanie kapralskie. A ja mam gdzieś wyniki reprezentacji i trepa Janasa, skoro skrzywdził Dudka i innych... Tu nie ma wątpliwości. Ta drużyna pod wodzą też Dudka i Franka osiągnęła coś, o czym trudno było marzyć: awans do mistrzostw... A teraz co? I że co? I że będzie mistrzem świata pod Janasem! Cha, cha, cha... Mam trpa Janas gdzieś i jego dużynę. Dla mnie liczy się klasa w postawie. A Janas puścił bąka. I kit mu w oko. I jego protektorom. Palanciarstwo. Ale teraz moda na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfdv Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:01 Ciekawy artykuł na ten temat: www.sportowefakty.pl/index.phpdysc_id=1&k1_id=122&k2_id=255&dzial_id=1216&news_id=123596 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:30 Wyszło fatalnie. Janas jak trep! To zachowanie kapralskie. A ja mam gdzieś wyniki reprezentacji i trepa Janasa, skoro skrzywdził Dudka i innych... Tu nie ma wątpliwości. Ta drużyna pod wodzą też Dudka i Franka osiągnęła coś, o czym trudno było marzyć: awans do mistrzostw... A teraz co? I że co? I że będzie mistrzem świata pod Janasem! Cha, cha, cha... Mam trpa Janas gdzieś i jego dużynę. Dla mnie liczy się klasa w postawie. A Janas puścił bąka. I kit mu w oko. I jego protektorom. Palanciarstwo. Ale teraz moda na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remmm Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:07 Mam, w tym zamieszaniu, jedną wątpliwość. Telekomunikacja Polska wysłała do mnie w sobotę, 13 maja 2006 rachunek telefoniczny w kopercie, na której są zdjęcia reprezentantów Polski w "kopaną". Na tej fotografii nie ma Jerzego Dudka. Jak to jest, że trener podejmując decyzję z soboty na niedziele mogł potwierdzić coś co TP wiedziała już kilka dni wcześniej, bo przecież druk kopert trwał kilka ( kilkanaście dni)???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.wro-com.net 17.05.06, 14:10 zgadzam sie z przedmowca!trzeba budowac kadre na nowych, molodych zawodnikach i miejmy nadzieje ze zaowocuje ona na MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio znaffca Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 213.199.198.* 17.05.06, 14:10 wstydz sie Dudek !!! rozumiem ze jest rozgoryczony, ale nie moze sie dziwic ze trener nie zabiera emerytow, tylko mlodych zawodnikow. nie moze winic Janasa za to ze nie gra tylko Beniteza przy ktorym siedzi jak mysz pod miotla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.94.208.* 17.05.06, 14:16 Reprezentację budował Janas kilka lat i w ostanim momencie przekreślił to co budował. To chyba zakrawa na paranoję a nie na selekcję. Nowych i młodych może sobie wprowadzać po mundialu na Euro 2008. Dudek i Frankowski nie muszą zasłaniać się nazwiskami oni potrafią byc zawodowcami w przeciwieństwie do Janasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:20 Drużynę to się buduje trochę wcześniej m.in. podczas eleminacji, a nie miesiąc przed Mundialem. Myślę że trener Janas, z całym szacunkiem, ale chyba trochę przesadził. Dudek ma rację, na Mundial powinni jechać sprawdzeni i doświadczeni, czyli po prostu najlepsi, jakimi dysponujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Harasim Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.117.149.* 17.05.06, 14:30 Oj panie Jurku nieładnie. Trener jest od tego żeby wystawiać i powoływać najlepszych piłkarzy na mecz czy zgrupowanie. A pan? Pan przegrał rywalizację z Reiną, jak grał Kirkland w Liverpoolu też przegrywał pan rywalizację z nim. To że udało się panu wygrać Ligę Mistrzów, to tak naprawdę zasługa Pana kolegów z zespołu, bo Pan w pierwszej połowie wpuścił pan 3 gole. A ten "dudek dance" to raczej łamanie przepisów i wybieganie przed linię a nie dekoncentrowanie piłkarzy. Boruc wygrał rywalizację w Celticu choć miał być tylko rezerwowym, Kuszczak wygrał z Kirklandem (dziwne że Pan nie potrafił) a Fabiański jedzie tam po naukę bo trzeba budować kolejną reprezentację. Kłos nie pojechał bo nawet w moich amatorskich oczach jest słaby i niepewny (Wisła nie przedłużyła z nim kontraktu), Rząsa... następny cienias. Franek od pół roku nie strzelił gola a powoływanie go tylko dlatego że załatwił nam awans jest pomyłką... Janas wyraźnie mówił - kto jest w formie jedzie, kto nie zostaje. Ma pan pecha że w Polskiej reprezentacji jest nadmiar bogactwa wśród bramkarzy... pana forma może i jest lepsza niż Kosy czy Rasiaka ale... jest kilku bramkarzy którzy są w lepszej dyspozycji niż pan. Może czas zawiesić buty na kołku lub spojrzeć prawdzie w oczy... najlepsze lata ma pan za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Czemu drwal Rasiak a nie Frankowski ? IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.06, 14:40 Moze mi ktos logicznie wytlumaczyc czemu jedzie Rasiak a nie Frankowski ? Oczywiscie nie przyjmuje argumentu ostatniego meczu z pasterzami owiec bo oni to graja na poziomie okregowki. Jakie sa racjonalne przeslanki ku temu, zeby jechal Rasiak ? On przeciez nie sprawdzil sie w zadnym powaznym meczu reprezentacji i takie sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: Już lepiej pograć w grę FIFA 2006 17.05.06, 14:43 Rozgorączkowanym polecam grę komp. Mistrzostwa Świata FIFA 2006. Przynajmniej jest szansa, że Polska wejdzie do finału :) No i sami dobieramy reprezentację Polski :) Super sprawa, jestem własnie w środku rozgrywek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaho Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.master.pl 17.05.06, 14:37 czys ty na głowe upadł?? Napewno znasz sie na piłce??to żart odmładzać druzyne na niecały miesiąc przed mistrzostwami. Gdzie Saganowski ?? Co robi Mila w składzie?? A co Rasiak robi w składzie??To FARSA nie skład . W drugiej rundzie spotkają sie piłkarze..... z kibicami na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:37 Jurek, jesteśmy z Tobą, nie załamuj się. Odpowiedz Link Zgłoś