Dodaj do ulubionych

Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą

• Gość: Gala Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:17
      Czy wy ludzie oszaleliscie?? pora na budowanie mlodej druzyny?? co wy wogole
      piszecie?? iloe Dudek ma lat?? 40?? nie wiec co wy tu mowicie. Bramkarz to jest
      pozycja gdzie liczy sie doswiadczenie!!!! wiec mi tu nie piszcie, ze Dudek
      osiagnal wiele to nie musi jechac, przeciez to jest jakis wielki przekret
      kur... I Dudek ma racje czy mistrzostwa to miejsce do przygotowan na Euro??
      niee jedziemy do Niemiec po final a nie zeby pokazac jakich mamy pilkarzy. Od
      samego poczatku mowilem ze Polska nie wyjdzie z grupy ale mialem nadzieje jak
      zawsze, teraz jestem tego pewien
      pozdr
    • Gość: adr. Janas wie że nic nie ugra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:17
      dlatego wolał w ostatniej chwili wziąć w łapę za odsunięcie Dudzia i Franka
    • Gość: maw77 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.hut.kolornet.pl 17.05.06, 13:18
      Janas mógł zabrać na MŚ kogo chciał. Natomiast sposób w jaki potraktował Dudka
      czy Frankowskiego, świadczy o jego kulturze. Ale czego wymagać od człowieka,
      który obraca się głównie wśród żubrów.
      • Gość: Morqadir Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:41
        Co to znaczy ze mógł ten w @#$%^&*( kopany janas wziasc kogo chciał a jakby sie
        mocniej spił i wziął kopaczy z 5 ligi to też bys uważał ze mógł wziasc kogo
        chciał
    • Gość: Bartek z wawa Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:23
      Pan Janas zazdrości Dudkowi kasy która zarabia, a może bedzie miał procent od
      sprzedanych zawodników po mundialu??????????????
    • Gość: sepp Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.175.37.* 17.05.06, 13:24
      Pokrętnymi kryteriami kierują się ci którzy krzyczą że Dudek i reszta zostali
      skrzywdzeni. Janas nie jest głupi, świadczy o tym chociażby to że nie czyta
      gazet, mógłby darować sobie też tv, wtedy w ogóle byłbym już spokojny o jakość
      powołań. Dudek wsoją wypowiedzią podważył kwalifikacje tych którzy występują w
      jego przysłowiowej III lidze, ale niech z siebie wyrzuci, niech popsuje trochę,
      paradoksalnie oczyści się towarzystwo z poczucia że zostawiają kogoś kto miałby
      tej drużynie pomoóc.
      • Gość: Cherry Tak głupie, że aż śmieszne. IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.06, 13:36
        Dziwi mnie jedno, mianowicie to ze Dudek robi z siebie bohatera i męczennika
        piłkarskiego wielce skrzywdzonego. Uważa, ze jak wygrał z liverpoolem Lige
        Mistrzów (i to moim zdaniem nie jego zasługą to było), to może jechać na
        mistrzostwa świata.
        Z drugiej strony nie dziwie mu się, każdy chce zdobyć presitż i uczestniczyc w
        tak waznym wydarzeniu jakim są mistrzostwa świata.
        Trenera tez nie za bardzo rozumiem. Z jednej strony jak mówi Dudek, utrzymuje
        kontakty ze starymi piłkarzami, zapewnia ich ze bedą grali. A z drugiej strony
        odpala taki żart, zabierając mało znanych zawodników.
        A w tym wszystkim najbardziej mi żal Frankowskiego :(.

A i jeden pozytyw jedzie R a s i a k najlepszy polski piłkarz ;|;|, coś mi się
        wydawało ze ktos go znów powoła :DDDDD
      • Gość: adr. Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:40
        czy rzeczywiście Fabiański to nr 3 w Polsce, na MŚ jedzie się po finał, a nie
        po naukę
    • Gość: magda Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 82.177.111.* 17.05.06, 13:35
      dudek, troche samokrytyki, twoje niektóre teorie są śmieszne,naucz
      się "przegrywać" z honorem!
    • Gość: foot_ball Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.trustnet.pl 17.05.06, 13:37
      ...wszystko byłoby dobrze, gdyby... Janas najpierw porozmawiał z osobami,
      których nie powołał, a które teoretycznie miały jechać, uzasadnił swój wybór w
      czasie rozmowy w 4 oczy... Nie wiem, jakbym czuła się na miejscu Dudka,
      Frankowskiego czy Kłosa... dzięki którym tak naprawdę reprezentacja Polski
      znajdzie sie na Mundzialu 2006... Komentarz trenera w czasie transmisji na
      Polsacie,że nie powiedział Nikomu, bo "to już nie byłaby niespodzianka, i nie
      byłoby sensu juz mówić tego w Polascie"(!!!!!!!!) to cios poniżej pasa.. Trener
      potraktował Ich jak rzeczy, a nie jak osoby mające uczucia.. i to jest
      najbardziej smutne.. Wizja Janasa może jest inna.. może się uda.. może się nie
      uda coś osiągnąć.. ALE NIE POPRZEZ ZOSTAWIANIE TRUPÓW PO
      DRODZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janas steracił w moich oczach.. okazał
      się prostakiem i człowiekiem (???) nie godnym zaufania... A Dudek i Frankowski
      nawet bez formy - są GWIAZDAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Głos rozsądku Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:40
      Panie Dudek proszę lepiej siedzieć cicho.
    • Gość: staste77 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.prokom.pl 17.05.06, 13:43
      Dudek jest rozgoryczony i pieprzy głupoty. A te insynuacje, że Janas powołał
      kogoś bo ktoś go o to poprosił to nadają się prawie do sądu. Powinien wylać
      kilka kubłów zimnej wody to może zobaczy to w innym świetle.
      Bramkarz, żeby być w formie, mieć pewnośc siebie, itd. powinien regularnie
      grać. Jurek nic nie grał, a teraz gada, że jest w wyśmienitej formie. Takie
      gadanie. Janas wyraźnie go ostrzegał, że może nie pojechać, jak nie będzie
      grał. Odnoszę także wrażenie, że Jurek nie do końca się starał, żeby zmienić
      klub. W Liverpoolu ma dobrze. Liczył na to, że i tak Janas go postawi jako nr
      1. Liczył i się przeliczył. A skoro Janas zdecydował, że na nr 1 nadaje się
      ktoś z dwójki Boruc-Kuszczak, to Janas zrobił dobrze nie biorąc wogóle Dudka.
      A teksty Dudka z tego wywiady najzwyklej w świecie obrażają powołanych
      bramkarzy. Powinien mieć do nich więcej szacunku.
    • progon3 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą 17.05.06, 13:43
      KORUPCJA W PIŁCE NOŻNEJ - ziobro do roboty sprawdź kto dał w łape janasowi za
      nasza przegraną w MŚ
    • Gość: macieq Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:43
      Abstarhując od kwestii zasadności lub nie braku powołania dla Dudka oraz
      sposobu w jaki się on o tym dowiedział, bardzo brzydko z jego strony, że w ten
      sposób się wypowiada o trenerze sugerując jakieś nieczyste zagrania lub środki
      odurzające. Można mieć żal do trenera, ale zawsze trzeba zachować klasę. A tej
      Dudkowi wyraźnie zabrakło. W ten sposób podważa się autorytet trenera i drużyny
      oraz umniejsza zasługi kolegów.
      • Gość: cherry Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.06, 13:50
        "Można mieć żal do trenera, ale zawsze trzeba zachować klasę. A tej
        > Dudkowi wyraźnie zabrakło. W ten sposób podważa się autorytet trenera i
        drużyny
        >
        > oraz umniejsza zasługi kolegów"

zgadzam sięw 100%.dudek zachowal sie jak obrazony chlopiec któremu zabroniono
        wyjść do piaskownicy i obraża się na rodziców..a i dziwi mnie to jak traktuje
        kolegów z druzyny. zazdrosć czysta zazdrosć :DD
    • Gość: raisa Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *. / *.HH1.srv.t-online.de 17.05.06, 13:50
      Dudek moglby w bardziej wywazony sposob wypowiadac sie o tym wszystkim.
      A dlaczego nei pojechal, bardzo dobrze uzasadnil Tomaszewski. Według niego brak
      w kadrze Dudka pozwoli Arturowi Borucowi skoncentrować się tylko na grze, a nie
      na rywalizacji z Dudkiem.
      Fajnie. Nasz trener dba o psychike talentow, to moze inni trenerzy tez
      zrezygnuja z zawodnikow, ktorzy mogliby zestresowac tego nadetego buca-boruca.
      A reszta zajmie sie Mila, ktorego trzeba upchnac do jakiejs druzyny jak skibika.
      Nie powolanie Dudka i Frnakowskiego jest roznie komentowane, podobnie jak
      Rasiak i Kosowski ale chloptasia Mili nikt tu jakos nie broni. Co on robi w tej
      reprezentacji, a raczej co bedzie robil w czasie mundialu?
    • Gość: wqrwiony Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.aster.pl 17.05.06, 13:51
      Wobec Dudka i Frankowskiego pan Janas zachował się jak ostatnia świnia,
      pomijając niezrozumiały aspekt sportowy tej sprawy. Dudek mało grał, ale zdążył
      pokazać, że nadal jest bramkarzem wysokiej klasy. A co takiego panie Janasie
      pokazał np.Mila? Za małomównością często skrywa się prostactwo i małe
      rozgarnięcie umysłowe.
    • Gość: 6666 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.com / 195.18.251.* 17.05.06, 13:56
      Szacunek dla Dudka za to co osiagnal i gdzie teraz jest.
      Jednak jesli siedzenie na lawce Liverpool'u to nie argument sportowy to nie
      wiem jaki.
      Co by nie mowic Boruc gra non stop, Kuszczak gra non stop - w PREMIERSHIP czyli
      na codzien z najlepszymi. Gra nie oglada ich a gra.
      Fabianski gra - i jedzie bo jest mlody bedzie pewnie 3 bramkarzem.
      Jesli to nie sa sportowe argumenty to przepraszam.
    • juri666 Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą 17.05.06, 13:58
      oh, jak teraz wszyscy bronia biednych pokrzywdzonych pilkarzy. ale jak rzasa z
      klosem zawalali bramke za bramka to kleli na nich wszyscy. klosa juz nawet
      wisla nie chce. co do dudka - akurat na tej pozycji janas mial najwiekszy
      wybor. i dlatego mogl byc najbardziej konsekwentny - kto nie gra, nie jedzie.
      smieszy mnie stwierdzenie dudka "skad on [janas] moze wiedziec, ze nie bede
      pierwszym?" bo jest selekcjonerem i stad wie:> a branie dudka jako drugiego czy
      trzeciego bramkarza jest bez sensu. argument, ze ktos mu wygral eliminacje
      smieszny - eliminacje skonczyly sie ponad pol roku temu. mial zrobic jak engel?
      konsekwencje byly oplakane i po ms kadra byla w totalnej rozsypce. "popisy"
      frankowskiego widzielismy wszyscy - ospaly, bez formy i checi do gry
      • Gość: bokaj Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:38
        "a branie dudka jako drugiego czy trzeciego bramkarza jest bez sensu."

byście w końcu zaczęli mysleć!
        dlaczego to Dudek nie może byc drugim? Kahn może a Dudek nie?
        co to za pieprzona argumentacja!
        Boruc ma czuć presję, że są lepsi - i choćby do tego Dudek jest potrzebny, pomijając że jest bardziej ograny i doświadczony na takich imprezach i sama jego obecność wiele znaczy!
        słyszłeś kiedykolwiek wcześniej, że Dudek z kimkolwiek jest w konflikcie?
        nie!
        ale teraz zraniony do żywego w końcu przestał być grzeczny! i dobrze!
        bo wszyscy krytycy Dudka rozumują jakby Polska była Brazylią! i piłkarzy było ci u nas w bród klasowych, ogranych, doświadczonych (a tacy na MŚ są na wagę złota, nawet nie muszą grać, nuszą być w drużynie!).

i jeszcze jedno: Janas zahował się bardzo niehonorowo: ładny wzór dla młodych!
    • Gość: kowal Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.mm.pl 17.05.06, 14:00
      hmm bardzo smutny reportarz, nie oceniam Janasa jeśli chodzi o Dudka czy
      Frankowskiego, może i mial racje, że ich nie powołał nie wiem przekonamy się za
      miesiac. Ale napewno nie ładnie było nie powiedzieć wcześniej o tym zawodnikow,
      szczegulnie tym zasłuzonym, i tu przyznam racje Dudkowi. Niepokoi mnie także
      pewna nie konsekwencja trenera Janasa, skoro nie powołujemy Dudka bo nie gra
      czy Frankowskiego bo nie strzela to ok, ale w takim razie nie powinno sie także
      powołać Mili (który też nie gra) czy Rasia który wiecznie sie odgraża ze
      jeszcze cos pokaże ale efektów nie ma (bo chyba dwie bramki z wyspami to nie
      wyczyn). Oby Janas cos ugrał bo wtedy nikt nie bedzie pamietal o tych
      powołaniach
      • Gość: Kaz Janas trep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:29
        Wyszło fatalnie. Janas jak trep! To zachowanie kapralskie. A ja mam gdzieś
        wyniki reprezentacji i trepa Janasa, skoro skrzywdził Dudka i innych... Tu nie
        ma wątpliwości. Ta drużyna pod wodzą też Dudka i Franka osiągnęła coś, o czym
        trudno było marzyć: awans do mistrzostw... A teraz co? I że co? I że będzie
        mistrzem świata pod Janasem! Cha, cha, cha... Mam trpa Janas gdzieś i jego
        dużynę. Dla mnie liczy się klasa w postawie. A Janas puścił bąka. I kit mu w
        oko. I jego protektorom. Palanciarstwo. Ale teraz moda na to.
    • Gość: wfdv Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:01
      Ciekawy artykuł na ten temat:
      www.sportowefakty.pl/index.phpdysc_id=1&k1_id=122&k2_id=255&dzial_id=1216&news_id=123596
      • Gość: Kaz Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:30
        Wyszło fatalnie. Janas jak trep! To zachowanie kapralskie. A ja mam gdzieś
        wyniki reprezentacji i trepa Janasa, skoro skrzywdził Dudka i innych... Tu nie
        ma wątpliwości. Ta drużyna pod wodzą też Dudka i Franka osiągnęła coś, o czym
        trudno było marzyć: awans do mistrzostw... A teraz co? I że co? I że będzie
        mistrzem świata pod Janasem! Cha, cha, cha... Mam trpa Janas gdzieś i jego
        dużynę. Dla mnie liczy się klasa w postawie. A Janas puścił bąka. I kit mu w
        oko. I jego protektorom. Palanciarstwo. Ale teraz moda na to.
    • Gość: remmm Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:07
      Mam, w tym zamieszaniu, jedną wątpliwość. Telekomunikacja Polska wysłała do
      mnie w sobotę, 13 maja 2006 rachunek telefoniczny w kopercie, na której są
      zdjęcia reprezentantów Polski w "kopaną".
      Na tej fotografii nie ma Jerzego Dudka.
      Jak to jest, że trener podejmując decyzję z soboty na niedziele mogł potwierdzić
      coś co TP wiedziała już kilka dni wcześniej, bo przecież druk kopert trwał kilka
      ( kilkanaście dni)????
    • Gość: Mietek Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.wro-com.net 17.05.06, 14:10
      zgadzam sie z przedmowca!trzeba budowac kadre na nowych, molodych zawodnikach i
      miejmy nadzieje ze zaowocuje ona na MŚ.
    • Gość: misio znaffca Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 213.199.198.* 17.05.06, 14:10
      wstydz sie Dudek !!! rozumiem ze jest rozgoryczony, ale nie moze sie dziwic ze trener nie zabiera emerytow, tylko mlodych zawodnikow. nie moze winic Janasa za to ze nie gra tylko Beniteza przy ktorym siedzi jak mysz pod miotla.
    • Gość: zdumiony Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.94.208.* 17.05.06, 14:16
      Reprezentację budował Janas kilka lat i w ostanim momencie przekreślił to co
      budował. To chyba zakrawa na paranoję a nie na selekcję. Nowych i młodych może
      sobie wprowadzać po mundialu na Euro 2008. Dudek i Frankowski nie muszą
      zasłaniać się nazwiskami oni potrafią byc zawodowcami w przeciwieństwie do
      Janasa
    • Gość: piłkarz Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:20
      Drużynę to się buduje trochę wcześniej m.in. podczas eleminacji, a nie miesiąc
      przed Mundialem. Myślę że trener Janas, z całym szacunkiem, ale chyba trochę
      przesadził. Dudek ma rację, na Mundial powinni jechać sprawdzeni i
      doświadczeni, czyli po prostu najlepsi, jakimi dysponujemy.
    • Gość: Adrian Harasim Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: 195.117.149.* 17.05.06, 14:30
      Oj panie Jurku nieładnie. Trener jest od tego żeby wystawiać i powoływać
      najlepszych piłkarzy na mecz czy zgrupowanie. A pan? Pan przegrał rywalizację z
      Reiną, jak grał Kirkland w Liverpoolu też przegrywał pan rywalizację z nim. To
      że udało się panu wygrać Ligę Mistrzów, to tak naprawdę zasługa Pana kolegów z
      zespołu, bo Pan w pierwszej połowie wpuścił pan 3 gole. A ten "dudek dance" to
      raczej łamanie przepisów i wybieganie przed linię a nie dekoncentrowanie piłkarzy.
      Boruc wygrał rywalizację w Celticu choć miał być tylko rezerwowym, Kuszczak
      wygrał z Kirklandem (dziwne że Pan nie potrafił) a Fabiański jedzie tam po naukę
      bo trzeba budować kolejną reprezentację.
      Kłos nie pojechał bo nawet w moich amatorskich oczach jest słaby i niepewny
      (Wisła nie przedłużyła z nim kontraktu), Rząsa... następny cienias.
      Franek od pół roku nie strzelił gola a powoływanie go tylko dlatego że załatwił
      nam awans jest pomyłką... Janas wyraźnie mówił - kto jest w formie jedzie, kto
      nie zostaje.
      Ma pan pecha że w Polskiej reprezentacji jest nadmiar bogactwa wśród
      bramkarzy... pana forma może i jest lepsza niż Kosy czy Rasiaka ale... jest
      kilku bramkarzy którzy są w lepszej dyspozycji niż pan.
      Może czas zawiesić buty na kołku lub spojrzeć prawdzie w oczy... najlepsze lata
      ma pan za sobą.
      • Gość: Tom Czemu drwal Rasiak a nie Frankowski ? IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.06, 14:40
        Moze mi ktos logicznie wytlumaczyc czemu jedzie Rasiak a nie Frankowski ?
        Oczywiscie nie przyjmuje argumentu ostatniego meczu z pasterzami owiec bo oni
        to graja na poziomie okregowki. Jakie sa racjonalne przeslanki ku temu, zeby
        jechal Rasiak ? On przeciez nie sprawdzil sie w zadnym powaznym meczu
        reprezentacji i takie sa fakty.
      • trika13 Re: Już lepiej pograć w grę FIFA 2006 17.05.06, 14:43
        Rozgorączkowanym polecam grę komp. Mistrzostwa Świata FIFA 2006. Przynajmniej
        jest szansa, że Polska wejdzie do finału :) No i sami dobieramy reprezentację
        Polski :) Super sprawa, jestem własnie w środku rozgrywek :)
    • Gość: kwaho Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.master.pl 17.05.06, 14:37
      czys ty na głowe upadł?? Napewno znasz sie na piłce??to żart odmładzać druzyne na niecały miesiąc przed mistrzostwami. Gdzie Saganowski ?? Co robi Mila w składzie?? A co Rasiak robi w składzie??To FARSA nie skład . W drugiej rundzie spotkają sie piłkarze..... z kibicami na Okęciu.
    • Gość: vader Re: Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:37
      Jurek, jesteśmy z Tobą, nie załamuj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka