Dodaj do ulubionych

Bilety z PZPN nie imienne

IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 29.05.06, 07:50
Odebrałem sobie bilety z regionalnego oddziału PZPN (akurat Pomorskiego),
które wylosowałem ze strony PZPN (pzpn.bilety.pl).
Bilety te nie są imienne, na pewno też nie ma moich danych zakodowanych w
kodzie kreskowym, bo pani, która mi te bilety dawała wzięła je po prostu ze
stosu biletów, na którym były bilety na ten akurat mecz z odpowiedniej
kategorii cenowej.
Wie ktoś może jak to w końcu jest z tą "imiennością" biletów?
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Bilety z PZPN nie imienne IP: 213.77.34.* 29.05.06, 09:52
      Witam - dołączam się do pytania. Słyszałem, że wszystkie bilety są imienne,
      jeżeli nazwisko nie figuruje na bilecie jest zakodowane w kodzie kreskowym.
      W moim przypadku bilety nie były rozdzielane z kupki, lecz czekały przygotowane
      w kopercie, ale przecież to o niczym nie świadczy. Może dane osobowe są
      nanoszone na bilet po ich rozdzieleniu ??? To tylko hipoteza, ale pewny nie
      jestem. Po tym co pokazał PZPN w trakcie dysstrybucji może się okazać, że
      przejadę 1000 km i nie zostanę wpuszczony na stadion.
      Może osoba, która jest obeznana w temacie odpowie na nasze pytania.

Pozdrawiam
      Janusz
      • Gość: pabllo Re: Bilety z PZPN nie imienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 07:12
        nie w kodzie kreskowym tylko w chipie, który jest w bilecie, dlatego nie można
        go zginać. Ja co prawda mam bilety z FIFY i tam jest wydrukowane imie i
        nazwisko ale oprócz tego jest też chip.
        • Gość: KOPACZ Re: Bilety z PZPN nie imienne IP: 213.155.174.* 08.06.06, 08:29
          no popatrz, stary. Ja też mam bilety z fify i nie ma tam chipa, a jest kod
          kreskowy...
          • Gość: Zygmunt70 Re: Bilety z PZPN nie imienne IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.06.06, 11:02
            Nie masz chipa bo musi być to bilet z tzw pierwszej serii.Wszystkie nastepne
            serie mają chip i zakodowane dane.Musisz mieć za to wydrukowane nazwisko.
            • Gość: Anna Re: Bilety z PZPN nie imienne IP: *.cpu / *.cpu-zeto.com.pl 09.06.06, 01:56
              Na moich nie ma ani chipa ani wydrukowanych nazwisk. Kody kreskowe różnią się
              tylko jedna ostatnią cyfrą - więc to jest tylko numer biletu.
              • Gość: Cube byc moze chip jest słabo widoczny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:12
                w pierwszym momencie tez pomyslalem, ze na moim nie ma chipa (tylko kod
                kreskowy), ale znalazlem informacje na bilecie, zeby go nie zginac - z powodu
                chipa wlasnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka