Gość: bnm Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.e-wro.net.pl 30.05.06, 19:42 Publiczność mnie osłabia. W Chorzowie Polska gra na wyjeździe. I oni mają pretensje, że stadion śląski wyrzucili z ME2012. Lepiej, że Kuszczakowi zdarzył się błąd życia teraz niż kiedy indziej. Dudek po błędzie życia jakoś się odkuł w lidze mistrzów. A Kuszczaka stać na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:08 Place to wymagam boroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikoś Jak można gwizdać na własną reprezentację!!! IP: *.magma-net.pl 30.05.06, 19:42 HOŁOTA NA ŚLĄSkiM!!!!!! Nie ważne jak grają to jest nasza reprezentacja jak można gwizdać? trzeba ich wspierać nawet jak gramy słabo. Wstyd, poprostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 19:42 Tamtejsze bydło już za czasów Deyny pokazywało swoją "klasę", dziś jest podobnie, jak chcecie kibicować Kolumbii i gwizdać na Polaków, to jedźcie do Ameryki Południowej albo zmieńcie obywatelstwo na szwabskie. Tylko nie zapomnijcie zabrać ze sobą swoich trąbek. Odpowiedz Link Zgłoś
marek277 Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! 30.05.06, 19:47 A co moze polscy pilkarze i ich wodz zasluzyli na brawa? Moze po tych gwizdach sie opamietaja- choc juz za pozno bo tych co graja w pilke wodz po prostu olal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:00 Piłkarze i Janas nie zasłużyli na brawa, ale REPREZENTACJA POLSKI zasłużyła na doping. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwiesi Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.06, 20:00 w warszawie by klaskali.....tylko komu pan K.Gorski ........nie ma go juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drupi W Warszawie byłoby dzis tak samo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.06, 20:08 i w każdym miejscu w Polsce. Po prostu taka jest reakcja Polaków na decyzje Janasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: W Warszawie byłoby dzis tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:09 Nie wiem czy w innym miejscu w kraju reakcja byłaby inna (szczerze mówiąc śmiem wątpić czy byłoby tak samo, a już na pewno nie byłoby trąbek). Oceniam jednak to co zdarzyło się w Chorzowie. A zdarzyła się rzecz bardzo przykra, za którą nagana należy się i reprezentacji i kibicom. Ale taka jest właśnie mentalność Polaków - jak jest sukces to kretyn jest najwierniejszym kibicem, jak przychodzi porażka to kretyn jest tylko kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:12 Brawo klaszczmy petakom i cieszmy sie i placmy na nich, k..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 30.05.06, 20:35 Protest jest przeciwko Janasowi .Fatalna selekcja .Pominiecie najlepszych strzelcow Franka 7 goli w eliminacjach i Piechne 21 w lidze oraz najlepszego bramkarza Dudka .Sprawia ze kibice nasi na calym swiecie sa przeciwko anomaliom pseudo trenera kadry Janasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:05 A więc te gwizdy przy każdej interwencji (z wyjątkiem jednej) Kuszczaka po tym jak Kuszczak wpuścił bramkę-kuriozum to był protest przeciwko Janasowi. Na pewno tak sobie w duchu biedak Kuszczak myślał i się tym podbudowywał. Wstyd mi nie za niego tylko za kibiców (i za Szpaka i Mielcarskiego, którzy zamiast kategorycznie skrytykować taką postawę rozpływali się nad tym, że mamy kibiców tak "wspaniałych" jak kibice reprezentacji Francji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzoj Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:50 Nie tylko w Polsce gwizdaja na swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 19:43 bramkarz wykopywal pilke z reki i po drodze nikt jej nie dotknal, powinno byc wybicie od bramki, podobna sytuacja jest przy wyrzucie reka z autu - gdy pilka wpada bezposrednio do bramki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.kam.pl 30.05.06, 20:00 Gadasz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 20:10 masz kiepskie argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madaxx Na stadionie siedzialy ch..e, nie kibice!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.06, 20:19 Na boisku graly cioty nie pilkarze :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancymonek Powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:32 Nie wykopywał piłki z ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 20:38 wybijal z reki !!! z ziemi by tak daleko nie wykopnal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:10 Ale on ją wyrzucił z rąk przed kopnięciem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_kojote Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.wat.edu.pl 30.05.06, 19:43 To są chyba kpiny, dla Kolumbii może grac tylko bramkarz i tak nastrzela nam goli ;((( i nawet nie bedzie musiał wychodzić ze swojego pola karnego ;((( jednym słowem: porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex to taka gra zabawa IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.06, 19:44 przegraja wszystkie mecze jakie sie da, a na mundialu zaskocza przeciwnikow! janas to ma glowe nie od parady :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska Zawsze!!!!! Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 19:46 po dzisiejszym zachowaniu "kibiców" to koniec meczów reprezentacji w Chorzowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawcana102 bylismy duzo lepsi - moralne zwyciestwo nasze!! IP: *.stb.ubr03.wolv.blueyonder.co.uk 30.05.06, 19:56 Pokazalismy, ze jestesmy lepsi, dobrze ze zagralismy spokojnie. Przed mundialem lepiej katr nie odkrywac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:10 no i dobrze. Polacy nie chą nas, my nie chcemy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15 Do siebie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juve! Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15 Ty idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: to taka gra zabawa IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 19:56 on jest jak Nikodem Dyzma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VM WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 19:46 Mam wrażenie, ze mecz odbywa się gdzieś w Kolumbii, nie dlatego, ze przegrywamy, nie mam zamiaru wałkowac tego tematu, ale z takim dopingiem kibiców nie jest możliwe grać normalnie, nawet dla najsłabszego składu. Wstyd, że przegrywamy, a jeszcze większy WSTYD za postawę kibiców. ... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50 Do wzystkich kibiców w Śląsku - jestescie poje..i ludzie. Idźcię się leczyć, bando debili. JAK MOZNA GWIZDAC NA WLASNA REPREZANTACJE???????? Pomyslcie jak oni sie czuja. Ino potrzebuja wsparcia. Trudno nie wyszlo, ale nie dziwie sie ze w drugiej polowie tak kiepsko szlo, z takim dopingiem... Jak to dobrze ze PZPN sprzedal tak malo biletow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15 "Własną reprezentację"??? przeoczyłem mecz reprezentacji Śląska?? Bo z reprezentacją Polski się nie identyfikuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:17 To jak sie nie idnentyfikujesz to po ch.. oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:30 bo to niezła rozrywka.Uszłyszeć "ole" za każdym razem jak Kolumbijczycy dochodzili do piłki - bezcenne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scottydoesntknow to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:34 i nie używaj polskiego języka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:44 gdybyś miął odrobinę wiedzy to wiedziałbyś że Ślązak to nie to samo co Niemiec. Nie czuję się w żadnym stopniu Niemcem. Niemcy podobnie jak Polacy dyskryminowali Ślązaków. Jestem Górnoślązakiem i gdybyś poczytał troche obiektywnch ksiązek historycznych wiedziałbyś że takie stwierdzenie nie jest wyjęte z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:06 Sory adek, ale odpowiesz mi może jak nazywa sie ten język, którym opluwasz moj kraj i moją reprezentacje?(no bo przecież nie twoją) Czy przypadkiem nie robisz tego po polsku? Jakie to obiektywne książki historyczne poleciłbyś mi do przeczytania by mnie utwierdzić w przekonaniu że Ślązacy nie są Polakami? Ja moge ci polecić takie,które twierdzą że ślązacy, gwara (bo nie słyszałem żeby ktoś twierdził że jest to odrębny język) i kultura śląska wyrosła z potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów woleli sie upodobnić do zaborcy by czerpać z tego tytułu korzyści... Nie zrozumcie mnie źle wszyscy rozumni ślązacy ja także uważam, że śląsk zasługuje na taki sam status jak kaszubi czy górale, ale żyjemy wszyscy w Polsce i nie macie prawa obrażać naszego kraju, niszczyć naszego państwa!!! To co stało sie dzisiaj na Sląskim było skandalem! Hamstwo jakie ostatnim czasem wylewa sie ze Śląska przewysza wszystkie inne w tym kraju! Wystarczy tylko przypomnieć co było jak górnicy przyjechali do stolicy walczyć o swoje pieniądze, które ostatecznie zostały om przyznane kosztem innych grup społecznych po tym jak zdemolowali Warszawe... A pieniądze na dopłaty dla górników daje nie śląsk, a cała Polska... :/// Odpowiedz Link Zgłoś
tasman69 Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden 30.05.06, 21:38 Gość portalu: abadoon napisał(a): > Sory adek, ale odpowiesz mi może jak nazywa sie ten język, którym opluwasz moj > kraj i moją reprezentacje?(no bo przecież nie twoją) Czy przypadkiem nie robisz > > tego po polsku? > Jakie to obiektywne książki historyczne poleciłbyś mi do przeczytania by mnie > utwierdzić w przekonaniu że Ślązacy nie są Polakami? > Ja moge ci polecić takie,które twierdzą że ślązacy, gwara (bo nie słyszałem > żeby ktoś twierdził że jest to odrębny język) i kultura śląska wyrosła z > potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów woleli sie upodobnić > > do zaborcy by czerpać z tego tytułu korzyści... > > Nie zrozumcie mnie źle wszyscy rozumni ślązacy ja także uważam, że śląsk > zasługuje na taki sam status jak kaszubi czy górale, ale żyjemy wszyscy w > Polsce i nie macie prawa obrażać naszego kraju, niszczyć naszego państwa!!! To > co stało sie dzisiaj na Sląskim było skandalem! Hamstwo jakie ostatnim czasem > wylewa sie ze Śląska przewysza wszystkie inne w tym kraju! Wystarczy tylko > przypomnieć co było jak górnicy przyjechali do stolicy walczyć o swoje > pieniądze, które ostatecznie zostały om przyznane kosztem innych grup > społecznych po tym jak zdemolowali Warszawe... A pieniądze na dopłaty dla > górników daje nie śląsk, a cała Polska... :/// Ty też pieprzysz jak Niezdrowa Dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:45 To może po kolei. Piszę po Polsku bo gdybym pisał w swoim ojczystym języku śląskim obawiam się ze byś mnie nie zrozumiał( i nie tylko Ty). Nie wydaję mi się żebym opluwał Twój naród. Po prostu protestuję przeciwko dalszemu polonizowaniu Ślązaków(tak jakbym zapewne protestował przeciwko ich germanizowaniu gdyby Śląsk był w granicah Niemiec). Książki obiektywne to napisanie nie przez Polaka i nie przez Niemca. Te które Ty polecasz nie są obiektywne bo są pisane przez Polaków, z natury rzeczy bronią wię cinteresu Polski i są nieobiektywne. Co do "gwary", fragmen z wikipedii : "When classified as a language, it is considered closely related to Polish and then Czech with some influence from German." Istnieje więc spór odnośnie tego czy śląski jest dialektem czy językiem. "kultura śląska wyrosła z > potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów " Śląsk nigdy nie był pod zaborami. W 1772 roku (I zabór) Śląsk już od 433 lat (od 1339r) nie był w granicach państwa polskiego. Korzyści Ślązacy z przynależności do państwa niemieckiego zbytnio nie mieli(germanizacja, wykluczanie Ślązaków z wyższych stanowisk itp.). Jak można dopłacac do górników skoro górnictwo od 2, 3 lat wypracowuje milardowe zyski? A gdyby nawet to Śląsk jako region wpłaca do budżetu krajowego więcej niż z niego otrzymuje. Tak na koniec. Nie jest moją intencją obrażanie Polaków. Jesteście narodem jak wiele innych, macie dobre jak i złe cechy, lepsze i gorsze momenty w historii. Mogę z wami współżyć w jednym kraju, mająć oczywiście autonomię, wymagam tylko ucziwego przyznania się do swoich grzechów wobec Ślązaków(np. mordowanei w obozach po II wojnie światowej) i zaprzestanie uprawiania ideologizacji która ma wyplenić resztki Śląskiej tożsamości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tasman69 Re: Poje..i kibice!!!!! 30.05.06, 21:36 Gość portalu: Adek napisał(a): > "Własną reprezentację"??? przeoczyłem mecz reprezentacji Śląska?? Bo z > reprezentacją Polski się nie identyfikuję Pieprzysz Waćpan jak niezdrowa Dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 22:36 no co Ty nie powiesz. Nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tasman69 Re: Poje..i kibice!!!!! 31.05.06, 12:52 Nie. Mądrość mojego postu dorównuje poziomowi Waszej bezsensownej dyskusji. Nie o to wszak chodzi by odgrzewać stare urazy, ale o to żeby było komu i za co dopingować. WSPÓLNIE , WSZYSCY RAZEM moi drodzy interlokutorzy Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 31.05.06, 16:09 dlaczego mam kibicować reprezentacji z którą się nie identyfikuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:41 TO po co wogóle zabieasz głos na tym forum skoro nie identyfikujesz się z Reprezentacją? przecież wszyscy którzy tu się wypowiadają,piszą o właśnie reprezentacji Polski albo o jej zawodnikach nie o innej . Wiesz co żenada!!!!A może trafiłeś tu przez przypadek szukająć np... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancymonek Janas to KRETYN... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:23 Na reprezentację gwizdać nie należało. A jeśli chodzi o to jak oni się czują, to czują się jak rycerze którzy mają idiotę za dowódcę, idiotycznie... Ani go zrzucić z konia nie można, ani samemu do boju poprowadzić... Wygrywać by mogli, ale musieliby odbudować szacunek do samych siebie. Tylko żeby dostać się do kadry trzeba najpierw z szacunku do samego siebie zrezygnować i potulnie słuchać obłąkanego trenera. Franek poszedł w odstawkę bo trenerowi podskoczył i się naraził, a miernoty pokroju Janasa takich akcji nigdy nie darują... Eliminacje sobie kretyn urządził zimą, po eliminacjach. Kretyn i baran. Ciekawe czy teraz zgranie Żurawskiego ze Smolarkiem czy Rasiakiem też zadekretuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:16 Wstyd za Warszawę i za pseudoreprezentację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VM Re: WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 20:28 Akurat Warszawa tu nie doczego, przeczytaj uważnie mój post, nie pisałem o kibicach i ich przynależności regionalnej, tylko o "kibicach" na stadionie, którzy nie byli kibicami, bo od początku meczu buczenie bardzo "pomogło" reprezentacji. I dlatego jeszcze raz powtarzam, ze mi WSTYD za tych co przyszli pożegnać reprezentację... A Kolega, który pisze "Wstyd za Warszawę i za pseudoreprezentację." niech najpierw nauczy się rozumieć to co czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.aster.pl 30.05.06, 19:46 Kibice ze slaska - Wstyd wam. Nigdy juz nie grajmy na slasku - tylko w warszawie. SLASKI FANS, YOU ARE AN EMBARASSMENT! GO AND WATCH FOOTBALL AT HOME. YOU ARE NOT WORTHY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vyc_thor Uznanie na Śląsku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 19:55 było takie powiedzonko - cała Polska w cieniu Śląska... i tak jest - w cieniu chamstwa i braku kultury dopingu. Chorzów - prawie jak doping... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Uznanie na Śląsku IP: *.crowley.pl 30.05.06, 21:11 Gość portalu: vyc_thor napisał(a): > było takie powiedzonko - cała Polska w cieniu Śląska... i tak jest - w cieniu > chamstwa i braku kultury dopingu. > > Chorzów - prawie jak doping.. Z tym że to powiedzonko "Cała Polska W Cieniu Śląska" odnosi się do Śląska -jak najbardziej - ale Wrocław. I obowiązywało do koszykarskiej drużyny, która była hegemonem na krajowym podwórku przez ładnych parę lat. A co do piłkarskiego Śląska WROCŁAW (:P) - jak jest, kto się interesuje ten wie :) NAWET W DRUGIEJ LIDZE, NAWET W DRUGIEJ LIDZE ŚLĄSKA NIGDY SIĘ NIE WSTYDZĘ! (a w poprzednim sezonie było "W TRZECIEJ" :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 20:00 nie przesadzajmy w warszawie nie jest duzo lepiej. taki ogolnopolski styl kibicowania - dopie..c wszystkim. oczywiscieto ironia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 21:21 byłeś kiedyś na reprze w Warszawie?? Ja byłem. Niebo a ziemia.. nie ma buractwa, nie ma gwizdów, nie ma trąbek. Warszawiacy potrafili skandować "Tomek Frankowski" mimo że ten dał wiele wieśniackich wywiadów co sądzi o stolicy i Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:12 Może w końcu to do was dotrze , że Ślązak to nie Polak. Gracie mecz na wyjeździe to takie są efekty Odpowiedz Link Zgłoś
lorbeer Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika 30.05.06, 20:17 slask to polska jak nie wierzysz to sprawdz na mapie mieli prawo tak sie zachowywac bo nasi grali do dupy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:33 spójrz na mapę z któregokolwiek roku z okresu 1339 - 1922, napawno na żadnej Śląsk nie będzie w Polsce. A w dwudziestoleciu międzywojennym często wśród Ślazaków słyszało się zdanie - "my nie są Poloki, tylko Górnoślązoki". I takich było zdecydowanie więcej niż tych którzy poparli powastania. Więc obiektywnie patrząc Ślązak (autochtoniczny mieszkaniec ziemi ślaskiej) nie jest Polakiem(nie nie musi oczywiście oznaczać wrogości) A co do gry reprezentacji Polski to się zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz aduś, nie prowokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:49 bo marnie ci wychodzi. Weź zajmij się czymś pożytecznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: aduś, nie prowokuj IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:08 gdzie widzisz prowokację? Może mi wmówisz że jestem Polakiem a takie coś jak narodowość śląska nie istnieje? Spoko, możesz kontynuować piękną indoktrynacje z czasów PRu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: aduś, nie prowokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:23 Nie stary, to ty se wmawiasz że istnieje narodowość Śląska... No to ja ci prosze żebyś mi podał dowody odrębności Ślązaków. Mówicie po polsku z GWARĄ śląską, nigdy nie istniało takie państwo jak śląsk, ani nawet autonimia o czy zdajesz sie nie pamiętać albo zwyczajnie nie chcesz pamiętac... Kiedy to twojim zdaniem narodził sie naród śląski? Czy przypadkiem nie w czasie zaborów, a pierwszymi ślązakami nie byli zgermanizowani polacy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: aduś, nie prowokuj IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:54 na większość pytań odpowiedziałem w poprzedni poście. Ale czytając to co własnie napisałeś to chyba ciężko będzie cokolwiek Ci wytłumaczyć. A propos braku autonomii - dwudziestolecie międzywojenne - statut organiczny śląska( uchwalony krótko przed powstaniami "śląskimi", któr miał przekonac część Górnoślązaków do głosowania za Polską) dawał Śąskowi dośc szeroką autonomię(własny sejm, skarb itd.) XII - XIV wiek - księstwa Śląskie. Gdy Śląsk był przy Czechach, Austrii czy Niemczech rowniez posiadał zazwyczaj autonomię. Niechciałbym żebyś źle to odebrał, ale masz naprawdę znikomą wiedze o Sląsku i lepiej gdybyś się na ten temat nie wypowiadał, tak jak ja np. nie wypowiadam sie na temat fizyki kwantowej, bo sie na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumbii :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 19:49 "79. minuta Polacy podają sobie piłkę przed polem karnym Kolumbii, ale nic z tego nie wynika. Piłka trafia w ręce Martineza - Paweł Janas wygląda na przestraszonego." Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 19:50 "85. minuta Rasiak drybluje na lewym skrzydle, ale obrońcy bez problemu odbierają mu piłkę." Brawo Rasiak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb IP: *.stegny.2a.pl 30.05.06, 20:02 jak tak plujesz na repse to po co ci taki nick? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 20:10 Gość portalu: ttt napisał(a): > jak tak plujesz na repse to po co ci taki nick? Nie boj nic. Na czas mundialu zmienie go sobie na: gola.dupa.janasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w kibice powinniscie mimo wszystko kibicowac Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: kibice powinniscie mimo wszystko kibicowac Po IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:16 gnębienie Ślązaków prze Polaków wreszczie znalazło ujście. Kit wam w oko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roadking Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50 Żenada, reprezentacja, Szpakowski i Janas, jedźcie do Kataru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2501 Re: Polska - Kolumbia.1-2 IP: *.gorzow.mm.pl 30.05.06, 19:50 Brawo Jeleń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Za Zurawskiego wchodzi Franek! IP: *.gtconnect.net 30.05.06, 19:50 Nie to tylko...... Brozek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieniek kraśnie nie jest IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 19:50 piłkarzy mamy marnych, ale kibicow ponizej jakiegokolwiek poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: kraśnie nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51 łoł strzelilimśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzoj Re: kraśnie nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:03 CHANYSY. przepraszam BERCIKI SIE POPISALI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewak czy nie uwazacie ze kibole, faszysci to ci sami? IP: 66.98.172.* 30.05.06, 19:50 czy nie uwazacie ze kibole ci agresywni huligani, skini faszysci a w koncu mlodziez wszech polska to jest ta sama grupa osob??? ja odnosze wrazenie ze to sa ci sami ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes PZPN telegram PILNE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51 poszukijemy nowego trenera reprezentacji, szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don_King List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-))))))) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.05.06, 19:51 Panie Janas Czy zrozumial pan ze niepowolanie Dudka i Franka to blad? Proponuje: 1/ Kupic dobra kamizelke kuloodporna i nosic codziennie po zakonczeniu mistrzostw. 2/ Kupic komplet papierowych toreb po cukrze, wyciac dziury na oczy i nosc w miejscach publicznych 3/ Zalozyc firme ktora bedzie instalowala wycieraczki samochodowe w polskich telewizorach. Niech pan pomysli, a odgadnie pan dlaczego ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoBOJU Re: List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:54 Porada dla autora tego posta: 1. Idź się utop 2. Nie wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
blady37 Re: List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-)) 30.05.06, 21:16 4)oddać obywatelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w i co panie Sz ? moznabylo jeszcze strzelic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51 Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: i co panie Sz ? moznabylo jeszcze strzelic 30.05.06, 19:54 "92. minuta Mogło być 2:2. Na szczęście nie udało się nam wyrównać, dzięki czemu wynik nikogo nie oszuka." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegralismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:54 mecz od 46 minuty meczu bo to jest bzdura totalna . moglismy jeszcze wygrac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.bochnia.pl 30.05.06, 19:57 powiedz mi w którym momencie moglismy wygrać?????????? Chyba oglądaliśmy różne mecze bo ja nie widziałem ani jednego momenty dobrej gry, która uprawniałaby do takich przypuszczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancymonek Cykory, cykory, cykory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:30 Powiem Ci kiedy mogliśmy zremisować. Po bramce Jelenia: 91'30''. Widziałeś ten piękny lob nad własnym partnerem mający być dośrodkowaniem? Chłopy są zerami emocjonalnymi. Rozpacz zaciera im wiarę w możliwości. Z takim nastawieniem nie można wygrać nawet mistrzostw podwórka. Nie ma nikogo kto by odbudował wiarę, takiego dobrego uśmiechniętego ducha, są spocone cykory liczące czas pozostający do zwieszenia głów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadoon Re: Cykory, cykory, cykory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:34 No wiesz troche trudno uwierzyć we własne umiejętności, jeśli twoji własni kibice zamiast dopingować cie kibicują rywalom i przeraźliwie gwiżdzą gdy tylko polacy są przy piłce :/... Też uważam, że mogli w końcówce zremisować, ale byłby to nie sprawiedliwy wynik i mylący co gorsza bo polska była duuużooo słąbsza os kolumbijczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancymonek Re: Cykory, cykory, cykory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:58 Nie zgadzam się że byli słabsi. Gra była zła bo nikt nie miał na nią pomysłu. Ale to jeszcze nie dowód że Kolumbijczycy pomysł mieli. Zwalanie na zachowanie kibiców jest żałosne. Piłkarze mają myśleć na boisku tylko o jednym: wygrać, wygrać, wygrać. Strzelić gola, strzelić gola, strzelić gola. Jeśli od połowy spotkania sprawiają wrażenie że przyszli do opery na tragediodramat ze sobą w głównych rolach to łzy mi od tego nie ciekną. Coś im się po prostu potuptało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzący Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.06, 20:00 Przecież on tak zawsze. Już zaczyna posumowywać mecz w 60 minucie jego trwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huzia na! Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:20 Moglismy to wygrac gdyby nie kibice, Szpakowski i burza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugh Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: 62.29.165.* 30.05.06, 19:52 ten mecz to zart????!!!!taka zmylka janasa przed mistrzostwami nie????!!!!!bo nie wierze!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.bochnia.pl 30.05.06, 19:53 dawno nie widziałem tak śmiesznego meczu. A kibicom na stadionie nie dziwię się, gorycz, gorycz, gorycz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agasgadgda Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:53 Kibice którzy tak mowia jak ty to nie kibice tylko DEBILE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobeer86@tlen.pl Nic sie nie stalo..Ej kuszczak nic sie nie stalo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:58 LUDZIE CO WY ROBICIE??CIESZCIE SIE ZE TO NIE MECZ O PKT...OKEJ BLAD BYL KUSZCZAKA...A KIBICE NA STADIONIE BYLI??CHYBA DO PIERWSZEJ BRAMKI...POZNIEJ SLYSZALEM TYLKO BYDLO..I MUCZENIE KRóW!!Dajcie sobie na wstrzymanie!! POLSKA BIALO CZERWOOOOONI POLSKA BIALO CZERWONIIIIII!! Nic sie nie stało...ej Kuszczak Nic sie nie stalo!!! Tomek trzymaj sie ja jako kibic polskiej reprezentacji jestem z Toba i chlopakami!! Pozdrawiam prawdziwych kibiców!!:) P.S macie jakies uwagi??Kierujcie je na maila podanego w wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk.kibic Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.asko / 82.177.183.* 30.05.06, 19:53 SILNI ZWARCI I GOTOWI!!!HEHEHE!!!JAJA JAK MOHEROWE BERETY.GDZIE TO DZIADOSTWO SIĘ DO NIEMIEC WYBIERA?JAKI KRAJ TAKA REPREZENTACJA.PANIE JANAS,PROPONUJĘ WYJAZD NA PARAFIADĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: media sklep Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:55 polska wygra,zwracamy kasę za telewizory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.range81-129.btcentralplus.com 30.05.06, 19:56 Przegrana przegrana. Ale takiegi chamstwa jak w Chorzowie dawno nie widzialem. A oni chca starac sie o Euro... Marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:21 Gdzie jest Franek, łowca bramek? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkok Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata 30.05.06, 20:29 powtarzam ogłoszenie. Wchodze w zakład z krzykaczami-pesymistami którzy twierdza ze Polska nie wyjdzie z grupy na mundialu. Stawiam 200 zł ze Polska wyjdzie z grupy. kkiczkok@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:55 Śląscy kibice to gn...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_KooBa To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:56 Mecz cienki i nudny, ale nie o tym chciałem mówić. Głąby siedzące na trybunach nie zasługują nawet na to żeby nazywać ich kibicami. Skład kadry jest jaki jest (moim zdaniem niepowołanie Frankowskiego było dobrym posunięciem), ale po to idzie się na mecz, żeby wspierać swoją drużynę. Jeśli masz gwizdać i wyzywać, to nie idź na stadion, szkoda kasy i zdrowia kibiców, którzy naprawdę przejmują się losem kadry. Nie zdziwiłbym się, gdyby po mistrzostwach piłkarze w ogóle olali spotkania z kibicami. Szczerze prawdę powidziawszy po meczu schodząc do szatni powinni im pokazać wyprostowany środkowy palec (szczególnie Rasiak, który gra w kadrze i potrzebuje dopingu kibiców!!!!). Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach, to nie dziw, że mamy taką kadrę. Pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _real_ Re: To nie są kibice IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:57 taa, a ty jestes zdrowo peie.r.d.o.ln.i.et.y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Popieram el_Koobe IP: *.versanet.de 30.05.06, 20:00 To jest zenada co te glaby na trybunach pokazaly. Widac ze polska Repra jest zajechany silownia a Ci gwizdza. Gwizdza na Rasiaka, ktory z Szymkiem byli najbardziej walecznymi zawodnikami meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw23 Re: Popieram el_Koobe IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.05.06, 21:13 Rasiak byl waleczny? Jasne - walecznie szural nogami po murawie pedzac na zlamanie karku z predkoscia 2 km/h... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_KooBa Re: To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:17 _real_, konkretniej proszę, bo na razie usiłujesz mnie obrazić, ale za coś takiego, to nie warto nawet w ryj ci dać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA!!! Re: To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:59 el_KoOba - zgadzam sie z toba! Prawdzi kibice są z reprezentacją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: To nie są pilkarze IP: *.lns3-c13.telh.dsl.pol.co.uk 30.05.06, 20:00 elKooba: :...Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach, to nie dziw, że mamy taką kadrę..." Moze raczej ; jesli mamy takich pilkarzy to nie dziw sie, ze kibice sie dostosowuja do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz_Kuszczak;) Re: To nie są pilkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:02 To po co kibicować takim ćwokom? Skoro twierdzisz, że mamy debili w kadzre i jako trenera, to im nie kibicuj bo będziesz jeszcze większym DEBILEM! Polsk, nic się stało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z pupy Re: To nie są pilkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:17 Gość portalu: Tomasz_Kuszczak;) napisał(a): > Polsk, nic się stało!!! tylko caly Swiat sie z nas znowu smieje.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmmm Tomek trzymaj się !!! IP: 212.122.214.* 30.05.06, 20:07 Takie błędy zdarzają się najlepszym. Potrafisz bronić w niesamowitych sytuacjach i to się liczy a na mundialu będziesz lepiej skoncentrowany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek To pierwsza taka sytuacja dla Tomka... IP: *.centertel.pl 30.05.06, 22:13 on praktycznie od zawsze gral za granica, a tam sie dopinguje swoich zawodnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notexistinggod Re: To pierwsza taka sytuacja dla Tomka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:22 masz rację... mam nadzieję że poradzi sobie z tym bo to naprawdę świetny bramkarz (wg mnie pewniejszy od Boruca)... co do zachowania "kibiców" to już się wypowiedziałem powyżej...zresztą szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Popieram-To nie są kibice IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 20:10 Odpowiedz Link Zgłoś
robstone Re: To nie są kibice 30.05.06, 20:13 to nie głąbyt to hanysy!!! mecz miałbyć w szczecinie ale im sie sufit na głowe zwalił i się zlitowali żę by pomóc i zebrać kase dla potrzebujących(idea wspaniała) a teraz mamy efekty zamiast dopingować polakom to było ole!!! dla kolumbi śmiech na sali myślę że śląsk zawsze był bliżej republiki federalnej ha ha ha a śląski stadion zaorać !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _real_ Re: To nie są kibice IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:17 >(moim zdaniem niepowołanie Frankowskiego było dobrym posunięciem) no comments > spotkania z kibicami. Szczerze prawdę powidziawszy po meczu schodząc do szatni > powinni im pokazać wyprostowany środkowy palec (szczególnie Rasiak, który gra w > kadrze i potrzebuje dopingu kibiców!!!!) no comments #2 Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach > , > to nie dziw, że mamy taką kadrę. no comments #4 a propos ryja >> no comments #5 Wniosek jest wg niejakiego Gość portalu: el_KooBa napisał(a): taki: to ci durni kibice są winni , że mamy taka reprezentację ;p NO COMMENTS Szaranowicz w studio raczył powiedzieć, że Janas niepowołując wiadomych kopaczy obniżył range reprezentacji i zepsuł kibicom mistrzostwa. Wniosek: rzeczywiście jesteś p.i.e.r.d.ol..... amen, koniec dyskusji nie chce mi sie wiecej odpisywac Odpowiedz Link Zgłoś