Dodaj do ulubionych

Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ataku

• Gość: bnm Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.e-wro.net.pl 30.05.06, 19:42
      Publiczność mnie osłabia. W Chorzowie Polska gra na wyjeździe. I oni mają
      pretensje, że stadion śląski wyrzucili z ME2012.

Lepiej, że Kuszczakowi zdarzył się błąd życia teraz niż kiedy indziej. Dudek po
      błędzie życia jakoś się odkuł w lidze mistrzów. A Kuszczaka stać na więcej.
      • Gość: józik Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:08
        Place to wymagam boroku.
    • Gość: nikoś Jak można gwizdać na własną reprezentację!!! IP: *.magma-net.pl 30.05.06, 19:42
      HOŁOTA NA ŚLĄSkiM!!!!!! Nie ważne jak grają to jest nasza reprezentacja jak
      można gwizdać? trzeba ich wspierać nawet jak gramy słabo. Wstyd, poprostu wstyd.
    • Gość: kibic Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 19:42
      Tamtejsze bydło już za czasów Deyny pokazywało swoją "klasę", dziś jest
      podobnie, jak chcecie kibicować Kolumbii i gwizdać na Polaków, to jedźcie do
      Ameryki Południowej albo zmieńcie obywatelstwo na szwabskie. Tylko nie
      zapomnijcie zabrać ze sobą swoich trąbek.
      • marek277 Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! 30.05.06, 19:47
        A co moze polscy pilkarze i ich wodz zasluzyli na brawa?
        Moze po tych gwizdach sie opamietaja- choc juz za pozno bo tych co graja w
        pilke wodz po prostu olal.
        • Gość: Kibic Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:00
          Piłkarze i Janas nie zasłużyli na brawa, ale REPREZENTACJA POLSKI zasłużyła na doping.
      • Gość: wwiesi Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.pools.arcor-ip.net 30.05.06, 20:00
        w warszawie by klaskali.....tylko komu pan K.Gorski ........nie ma go juz
      • Gość: drupi W Warszawie byłoby dzis tak samo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.06, 20:08
        i w każdym miejscu w Polsce. Po prostu taka jest reakcja Polaków na decyzje Janasa
        • Gość: Kibic Re: W Warszawie byłoby dzis tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:09
          Nie wiem czy w innym miejscu w kraju reakcja byłaby inna (szczerze mówiąc śmiem wątpić czy byłoby tak samo, a już na pewno nie byłoby trąbek). Oceniam jednak to co zdarzyło się w Chorzowie. A zdarzyła się rzecz bardzo przykra, za którą nagana należy się i reprezentacji i kibicom. Ale taka jest właśnie mentalność Polaków - jak jest sukces to kretyn jest najwierniejszym kibicem, jak przychodzi porażka to kretyn jest tylko kretynem.
      • Gość: józik Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:12
        Brawo klaszczmy petakom i cieszmy sie i placmy na nich, k.....
      • Gość: Ryszard Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 30.05.06, 20:35
        Protest jest przeciwko Janasowi .Fatalna selekcja .Pominiecie najlepszych
        strzelcow Franka 7 goli w eliminacjach i Piechne 21 w lidze oraz najlepszego
        bramkarza Dudka .Sprawia ze kibice nasi na calym swiecie sa przeciwko anomaliom
        pseudo trenera kadry Janasa.
        • Gość: Kibic Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:05
          A więc te gwizdy przy każdej interwencji (z wyjątkiem jednej) Kuszczaka po tym jak Kuszczak wpuścił bramkę-kuriozum to był protest przeciwko Janasowi. Na pewno tak sobie w duchu biedak Kuszczak myślał i się tym podbudowywał. Wstyd mi nie za niego tylko za kibiców (i za Szpaka i Mielcarskiego, którzy zamiast kategorycznie skrytykować taką postawę rozpływali się nad tym, że mamy kibiców tak "wspaniałych" jak kibice reprezentacji Francji).
      • Gość: drzoj Re: Nigdy więcej meczów na Śląskim w Chorzowie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:50
        Nie tylko w Polsce gwizdaja na swoich
    • Gość: mac ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 19:43
      bramkarz wykopywal pilke z reki i po drodze nikt jej nie dotknal, powinno byc
      wybicie od bramki, podobna sytuacja jest przy wyrzucie reka z autu - gdy pilka
      wpada bezposrednio do bramki
      • Gość: Adam Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.kam.pl 30.05.06, 20:00
        Gadasz głupoty
        • Gość: mac Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 20:10
          masz kiepskie argumenty
          • Gość: Madaxx Na stadionie siedzialy ch..e, nie kibice!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.06, 20:19
            Na boisku graly cioty nie pilkarze :-(
          • Gość: Ancymonek Powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:32
            Nie wykopywał piłki z ręki.
            • Gość: mac Re: Powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.05.06, 20:38
              wybijal z reki !!! z ziemi by tak daleko nie wykopnal
      • Gość: X Re: ta bramka nie powinna byc uznana!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:10
        Ale on ją wyrzucił z rąk przed kopnięciem. Niestety.
    • Gość: l_kojote Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.wat.edu.pl 30.05.06, 19:43
      To są chyba kpiny, dla Kolumbii może grac tylko bramkarz i tak nastrzela nam
      goli ;((( i nawet nie bedzie musiał wychodzić ze swojego pola karnego ;(((
      jednym słowem: porażka
    • Gość: dex to taka gra zabawa IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.06, 19:44
      przegraja wszystkie mecze jakie sie da, a na mundialu zaskocza przeciwnikow! janas to ma glowe nie od parady :-D
      • Gość: Polska Zawsze!!!!! Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 19:46
        po dzisiejszym zachowaniu "kibiców" to koniec meczów reprezentacji w Chorzowie
        • Gość: znawcana102 bylismy duzo lepsi - moralne zwyciestwo nasze!! IP: *.stb.ubr03.wolv.blueyonder.co.uk 30.05.06, 19:56
          Pokazalismy, ze jestesmy lepsi, dobrze ze zagralismy spokojnie. Przed mundialem
          lepiej katr nie odkrywac!
        • Gość: Adek Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:10
          no i dobrze. Polacy nie chą nas, my nie chcemy Polaków.
          • Gość: :) Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15
            Do siebie piszesz?
        • Gość: juve! Re: Stadion Śląski - koniec legendy - koniec mitu IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15
          Ty idioto!
      • Gość: bimber Re: to taka gra zabawa IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 19:56
        on jest jak Nikodem Dyzma
    • Gość: VM WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 19:46
      Mam wrażenie, ze mecz odbywa się gdzieś w Kolumbii, nie dlatego, ze
      przegrywamy, nie mam zamiaru wałkowac tego tematu, ale z takim dopingiem
      kibiców nie jest możliwe grać normalnie, nawet dla najsłabszego składu. Wstyd,
      że przegrywamy, a jeszcze większy WSTYD za postawę kibiców. ... szkoda
      • Gość: aaaa Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50
        Do wzystkich kibiców w Śląsku - jestescie poje..i ludzie. Idźcię się leczyć,
        bando debili. JAK MOZNA GWIZDAC NA WLASNA REPREZANTACJE???????? Pomyslcie jak
        oni sie czuja. Ino potrzebuja wsparcia. Trudno nie wyszlo, ale nie dziwie sie ze
        w drugiej polowie tak kiepsko szlo, z takim dopingiem... Jak to dobrze ze PZPN
        sprzedal tak malo biletow...
        • Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:15
          "Własną reprezentację"??? przeoczyłem mecz reprezentacji Śląska?? Bo z
          reprezentacją Polski się nie identyfikuję
          • Gość: aaaa Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:17
            To jak sie nie idnentyfikujesz to po ch.. oglądasz?
            • Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:30
              bo to niezła rozrywka.Uszłyszeć "ole" za każdym razem jak Kolumbijczycy
              dochodzili do piłki - bezcenne:)
              • Gość: scottydoesntknow to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:34
                i nie używaj polskiego języka!
                • Gość: Adek Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:44
                  gdybyś miął odrobinę wiedzy to wiedziałbyś że Ślązak to nie to samo co Niemiec.
                  Nie czuję się w żadnym stopniu Niemcem. Niemcy podobnie jak Polacy
                  dyskryminowali Ślązaków. Jestem Górnoślązakiem i gdybyś poczytał troche
                  obiektywnch ksiązek historycznych wiedziałbyś że takie stwierdzenie nie jest
                  wyjęte z kosmosu.
                  • Gość: abadoon Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:06
                    Sory adek, ale odpowiesz mi może jak nazywa sie ten język, którym opluwasz moj
                    kraj i moją reprezentacje?(no bo przecież nie twoją) Czy przypadkiem nie robisz
                    tego po polsku?
                    Jakie to obiektywne książki historyczne poleciłbyś mi do przeczytania by mnie
                    utwierdzić w przekonaniu że Ślązacy nie są Polakami?
                    Ja moge ci polecić takie,które twierdzą że ślązacy, gwara (bo nie słyszałem
                    żeby ktoś twierdził że jest to odrębny język) i kultura śląska wyrosła z
                    potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów woleli sie upodobnić
                    do zaborcy by czerpać z tego tytułu korzyści...

Nie zrozumcie mnie źle wszyscy rozumni ślązacy ja także uważam, że śląsk
                    zasługuje na taki sam status jak kaszubi czy górale, ale żyjemy wszyscy w
                    Polsce i nie macie prawa obrażać naszego kraju, niszczyć naszego państwa!!! To
                    co stało sie dzisiaj na Sląskim było skandalem! Hamstwo jakie ostatnim czasem
                    wylewa sie ze Śląska przewysza wszystkie inne w tym kraju! Wystarczy tylko
                    przypomnieć co było jak górnicy przyjechali do stolicy walczyć o swoje
                    pieniądze, które ostatecznie zostały om przyznane kosztem innych grup
                    społecznych po tym jak zdemolowali Warszawe... A pieniądze na dopłaty dla
                    górników daje nie śląsk, a cała Polska... :///
                    • tasman69 Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden 30.05.06, 21:38
                      Gość portalu: abadoon napisał(a):

> Sory adek, ale odpowiesz mi może jak nazywa sie ten język, którym opluwasz
                      moj
                      > kraj i moją reprezentacje?(no bo przecież nie twoją) Czy przypadkiem nie
                      robisz
                      >
                      > tego po polsku?
                      > Jakie to obiektywne książki historyczne poleciłbyś mi do przeczytania by mnie
                      > utwierdzić w przekonaniu że Ślązacy nie są Polakami?
                      > Ja moge ci polecić takie,które twierdzą że ślązacy, gwara (bo nie słyszałem
                      > żeby ktoś twierdził że jest to odrębny język) i kultura śląska wyrosła z
                      > potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów woleli sie
                      upodobnić
                      >
                      > do zaborcy by czerpać z tego tytułu korzyści...
                      >
                      > Nie zrozumcie mnie źle wszyscy rozumni ślązacy ja także uważam, że śląsk
                      > zasługuje na taki sam status jak kaszubi czy górale, ale żyjemy wszyscy w
                      > Polsce i nie macie prawa obrażać naszego kraju, niszczyć naszego państwa!!!
                      To
                      > co stało sie dzisiaj na Sląskim było skandalem! Hamstwo jakie ostatnim czasem
                      > wylewa sie ze Śląska przewysza wszystkie inne w tym kraju! Wystarczy tylko
                      > przypomnieć co było jak górnicy przyjechali do stolicy walczyć o swoje
                      > pieniądze, które ostatecznie zostały om przyznane kosztem innych grup
                      > społecznych po tym jak zdemolowali Warszawe... A pieniądze na dopłaty dla
                      > górników daje nie śląsk, a cała Polska... :///

Ty też pieprzysz jak Niezdrowa Dupa
                    • Gość: Adek Re: to spier...j do niemiec cieciu jeden IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:45
                      To może po kolei. Piszę po Polsku bo gdybym pisał w swoim ojczystym języku
                      śląskim obawiam się ze byś mnie nie zrozumiał( i nie tylko Ty). Nie wydaję mi
                      się żebym opluwał Twój naród. Po prostu protestuję przeciwko dalszemu
                      polonizowaniu Ślązaków(tak jakbym zapewne protestował przeciwko ich
                      germanizowaniu gdyby Śląsk był w granicah Niemiec). Książki obiektywne to
                      napisanie nie przez Polaka i nie przez Niemca. Te które Ty polecasz nie są
                      obiektywne bo są pisane przez Polaków, z natury rzeczy bronią wię cinteresu
                      Polski i są nieobiektywne. Co do "gwary", fragmen z wikipedii : "When classified
                      as a language, it is considered closely related to Polish and then Czech with
                      some influence from German." Istnieje więc spór odnośnie tego czy śląski jest
                      dialektem czy językiem.
                      "kultura śląska wyrosła z
                      > potomków zgermanizowanych Polaków, którzy w czasie zaborów "
                      Śląsk nigdy nie był pod zaborami. W 1772 roku (I zabór) Śląsk już od 433 lat (od
                      1339r) nie był w granicach państwa polskiego. Korzyści Ślązacy z przynależności
                      do państwa niemieckiego zbytnio nie mieli(germanizacja, wykluczanie Ślązaków z
                      wyższych stanowisk itp.).
                      Jak można dopłacac do górników skoro górnictwo od 2, 3 lat wypracowuje milardowe
                      zyski? A gdyby nawet to Śląsk jako region wpłaca do budżetu krajowego więcej niż
                      z niego otrzymuje.
                      Tak na koniec. Nie jest moją intencją obrażanie Polaków. Jesteście narodem jak
                      wiele innych, macie dobre jak i złe cechy, lepsze i gorsze momenty w historii.
                      Mogę z wami współżyć w jednym kraju, mająć oczywiście autonomię, wymagam tylko
                      ucziwego przyznania się do swoich grzechów wobec Ślązaków(np. mordowanei w
                      obozach po II wojnie światowej) i zaprzestanie uprawiania ideologizacji która ma
                      wyplenić resztki Śląskiej tożsamości. Pozdrawiam
          • tasman69 Re: Poje..i kibice!!!!! 30.05.06, 21:36
            Gość portalu: Adek napisał(a):

> "Własną reprezentację"??? przeoczyłem mecz reprezentacji Śląska?? Bo z
            > reprezentacją Polski się nie identyfikuję

Pieprzysz Waćpan jak niezdrowa Dupa
            • Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 22:36
              no co Ty nie powiesz. Nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia?
              • tasman69 Re: Poje..i kibice!!!!! 31.05.06, 12:52
                Nie. Mądrość mojego postu dorównuje poziomowi Waszej bezsensownej dyskusji. Nie
                o to wszak chodzi by odgrzewać stare urazy, ale o to żeby było komu i za co
                dopingować. WSPÓLNIE , WSZYSCY RAZEM moi drodzy interlokutorzy

Pzdr
                • Gość: Adek Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.chello.pl 31.05.06, 16:09
                  dlaczego mam kibicować reprezentacji z którą się nie identyfikuję?
                  • Gość: Kris Re: Poje..i kibice!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:41
                    TO po co wogóle zabieasz głos na tym forum skoro nie identyfikujesz się z
                    Reprezentacją? przecież wszyscy którzy tu się wypowiadają,piszą o właśnie
                    reprezentacji Polski albo o jej zawodnikach nie o innej . Wiesz co żenada!!!!A
                    może trafiłeś tu przez przypadek szukająć np...
        • Gość: Ancymonek Janas to KRETYN... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:23
          Na reprezentację gwizdać nie należało. A jeśli chodzi o to jak oni się czują,
          to czują się jak rycerze którzy mają idiotę za dowódcę, idiotycznie... Ani go
          zrzucić z konia nie można, ani samemu do boju poprowadzić...

Wygrywać by mogli, ale musieliby odbudować szacunek do samych siebie. Tylko
          żeby dostać się do kadry trzeba najpierw z szacunku do samego siebie
          zrezygnować i potulnie słuchać obłąkanego trenera.

Franek poszedł w odstawkę bo trenerowi podskoczył i się naraził, a miernoty
          pokroju Janasa takich akcji nigdy nie darują... Eliminacje sobie kretyn
          urządził zimą, po eliminacjach. Kretyn i baran. Ciekawe czy teraz zgranie
          Żurawskiego ze Smolarkiem czy Rasiakiem też zadekretuje.

• Gość: :) Re: WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:16
        Wstyd za Warszawę i za pseudoreprezentację.
        • Gość: VM Re: WSTYD za kibiców (?) na stadionie !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 20:28

Akurat Warszawa tu nie doczego, przeczytaj uważnie mój post, nie pisałem o
          kibicach i ich przynależności regionalnej, tylko o "kibicach" na stadionie,
          którzy nie byli kibicami, bo od początku meczu buczenie bardzo "pomogło"
          reprezentacji. I dlatego jeszcze raz powtarzam, ze mi WSTYD za tych co przyszli
          pożegnać reprezentację...

A Kolega, który pisze "Wstyd za Warszawę i za pseudoreprezentację." niech
          najpierw nauczy się rozumieć to co czyta.
    • Gość: Fan slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.aster.pl 30.05.06, 19:46
      Kibice ze slaska - Wstyd wam.
      Nigdy juz nie grajmy na slasku - tylko w warszawie.
      SLASKI FANS, YOU ARE AN EMBARASSMENT! GO AND WATCH FOOTBALL AT HOME.
      YOU ARE NOT WORTHY.
      • Gość: vyc_thor Uznanie na Śląsku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 19:55
        było takie powiedzonko - cała Polska w cieniu Śląska... i tak jest - w cieniu
        chamstwa i braku kultury dopingu.

Chorzów - prawie jak doping...
        • Gość: Dude Re: Uznanie na Śląsku IP: *.crowley.pl 30.05.06, 21:11
          Gość portalu: vyc_thor napisał(a):

> było takie powiedzonko - cała Polska w cieniu Śląska... i tak jest - w cieniu
          > chamstwa i braku kultury dopingu.
          >
          > Chorzów - prawie jak doping..

Z tym że to powiedzonko "Cała Polska W Cieniu Śląska" odnosi się do Śląska -jak
          najbardziej - ale Wrocław. I obowiązywało do koszykarskiej drużyny, która była
          hegemonem na krajowym podwórku przez ładnych parę lat. A co do piłkarskiego
          Śląska WROCŁAW (:P) - jak jest, kto się interesuje ten wie :)
          NAWET W DRUGIEJ LIDZE, NAWET W DRUGIEJ LIDZE ŚLĄSKA NIGDY SIĘ NIE WSTYDZĘ! (a w
          poprzednim sezonie było "W TRZECIEJ" :) )
      • Gość: bimber Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 20:00
        nie przesadzajmy w warszawie nie jest duzo lepiej. taki ogolnopolski styl
        kibicowania - dopie..c wszystkim. oczywiscieto ironia
        • Gość: pablo Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 21:21
          byłeś kiedyś na reprze w Warszawie?? Ja byłem. Niebo a ziemia.. nie ma
          buractwa, nie ma gwizdów, nie ma trąbek. Warszawiacy potrafili skandować "Tomek
          Frankowski" mimo że ten dał wiele wieśniackich wywiadów co sądzi o stolicy i
          Legii.
      • Gość: Adek Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:12
        Może w końcu to do was dotrze , że Ślązak to nie Polak. Gracie mecz na wyjeździe
        to takie są efekty
        • lorbeer Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika 30.05.06, 20:17
          slask to polska jak nie wierzysz to sprawdz na mapie mieli prawo tak sie
          zachowywac bo nasi grali do dupy i tyle
          • Gość: Adek Re: slaski kibic = dwunasty grac przeciwnika IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:33
            spójrz na mapę z któregokolwiek roku z okresu 1339 - 1922, napawno na żadnej
            Śląsk nie będzie w Polsce. A w dwudziestoleciu międzywojennym często wśród
            Ślazaków słyszało się zdanie - "my nie są Poloki, tylko Górnoślązoki". I takich
            było zdecydowanie więcej niż tych którzy poparli powastania. Więc obiektywnie
            patrząc Ślązak (autochtoniczny mieszkaniec ziemi ślaskiej) nie jest Polakiem(nie
            nie musi oczywiście oznaczać wrogości) A co do gry reprezentacji Polski to się
            zgadzam:)
        • Gość: zzz aduś, nie prowokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:49
          bo marnie ci wychodzi. Weź zajmij się czymś pożytecznym
          • Gość: Adek Re: aduś, nie prowokuj IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:08
            gdzie widzisz prowokację? Może mi wmówisz że jestem Polakiem a takie coś jak
            narodowość śląska nie istnieje? Spoko, możesz kontynuować piękną indoktrynacje z
            czasów PRu
            • Gość: abadoon Re: aduś, nie prowokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:23
              Nie stary, to ty se wmawiasz że istnieje narodowość Śląska... No to ja ci
              prosze żebyś mi podał dowody odrębności Ślązaków. Mówicie po polsku z GWARĄ
              śląską, nigdy nie istniało takie państwo jak śląsk, ani nawet autonimia o czy
              zdajesz sie nie pamiętać albo zwyczajnie nie chcesz pamiętac...
              Kiedy to twojim zdaniem narodził sie naród śląski? Czy przypadkiem nie w czasie
              zaborów, a pierwszymi ślązakami nie byli zgermanizowani polacy???
              • Gość: Adek Re: aduś, nie prowokuj IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:54
                na większość pytań odpowiedziałem w poprzedni poście. Ale czytając to co własnie
                napisałeś to chyba ciężko będzie cokolwiek Ci wytłumaczyć. A propos braku
                autonomii - dwudziestolecie międzywojenne - statut organiczny śląska( uchwalony
                krótko przed powstaniami "śląskimi", któr miał przekonac część Górnoślązaków do
                głosowania za Polską) dawał Śąskowi dośc szeroką autonomię(własny sejm, skarb
                itd.) XII - XIV wiek - księstwa Śląskie. Gdy Śląsk był przy Czechach, Austrii
                czy Niemczech rowniez posiadał zazwyczaj autonomię.
                Niechciałbym żebyś źle to odebrał, ale masz naprawdę znikomą wiedze o Sląsku i
                lepiej gdybyś się na ten temat nie wypowiadał, tak jak ja np. nie wypowiadam sie
                na temat fizyki kwantowej, bo sie na tym nie znam.
    • Gość: adam81w Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumbii :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:48
      .
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 19:49
        "79. minuta Polacy podają sobie piłkę przed polem karnym Kolumbii, ale nic z
        tego nie wynika. Piłka trafia w ręce Martineza - Paweł Janas wygląda na
        przestraszonego."
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 19:50
          "85. minuta Rasiak drybluje na lewym skrzydle, ale obrońcy bez problemu
          odbierają mu piłkę."

Brawo Rasiak!
          • Gość: ttt Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb IP: *.stegny.2a.pl 30.05.06, 20:02
            jak tak plujesz na repse to po co ci taki nick?
            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Mogly jeszcze pasc niestety 3 gole dla Kolumb 30.05.06, 20:10
              Gość portalu: ttt napisał(a):

> jak tak plujesz na repse to po co ci taki nick?

Nie boj nic. Na czas mundialu zmienie go sobie na: gola.dupa.janasa.
    • Gość: adam81w kibice powinniscie mimo wszystko kibicowac Polakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50
      .
      • Gość: Adek Re: kibice powinniscie mimo wszystko kibicowac Po IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:16
        gnębienie Ślązaków prze Polaków wreszczie znalazło ujście. Kit wam w oko
    • Gość: Roadking Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:50
      Żenada, reprezentacja, Szpakowski i Janas, jedźcie do Kataru!
      • Gość: 2501 Re: Polska - Kolumbia.1-2 IP: *.gorzow.mm.pl 30.05.06, 19:50
        Brawo Jeleń!
    • Gość: pol Za Zurawskiego wchodzi Franek! IP: *.gtconnect.net 30.05.06, 19:50
      Nie to tylko...... Brozek!
    • Gość: cieniek kraśnie nie jest IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.06, 19:50
      piłkarzy mamy marnych, ale kibicow ponizej jakiegokolwiek poziomu
      • Gość: a Re: kraśnie nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51
        łoł strzelilimśmy
        • Gość: drzoj Re: kraśnie nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:03
          CHANYSY. przepraszam BERCIKI SIE POPISALI
    • Gość: Lewak czy nie uwazacie ze kibole, faszysci to ci sami? IP: 66.98.172.* 30.05.06, 19:50
      czy nie uwazacie ze kibole ci agresywni huligani, skini faszysci a w koncu
      mlodziez wszech polska to jest ta sama grupa osob???

ja odnosze wrazenie ze to sa ci sami ludzie
    • Gość: Prezes PZPN telegram PILNE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51
      poszukijemy nowego trenera reprezentacji, szybko.
    • Gość: Don_King List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-))))))) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.05.06, 19:51
      Panie Janas

Czy zrozumial pan ze niepowolanie Dudka i Franka to blad?
      Proponuje:
      1/ Kupic dobra kamizelke kuloodporna i nosic codziennie po zakonczeniu
      mistrzostw.
      2/ Kupic komplet papierowych toreb po cukrze, wyciac dziury na oczy i nosc w
      miejscach publicznych
      3/ Zalozyc firme ktora bedzie instalowala wycieraczki samochodowe w polskich
      telewizorach. Niech pan pomysli, a odgadnie pan dlaczego

;-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
      • Gość: DoBOJU Re: List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:54
        Porada dla autora tego posta:

1. Idź się utop
        2. Nie wracaj
      • blady37 Re: List otwarty do Janasa-Porady Praktyczne ;-)) 30.05.06, 21:16
        4)oddać obywatelstwo
    • Gość: adam81w i co panie Sz ? moznabylo jeszcze strzelic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:51
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: i co panie Sz ? moznabylo jeszcze strzelic 30.05.06, 19:54
        "92. minuta Mogło być 2:2. Na szczęście nie udało się nam wyrównać, dzięki
        czemu wynik nikogo nie oszuka."
    • Gość: Wiedzący To wina Szpakowskiego n/t IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.06, 19:52
      • Gość: adam81w Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegralismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:54
        mecz od 46 minuty meczu bo to jest bzdura totalna . moglismy jeszcze wygrac .
        • Gość: bart Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.bochnia.pl 30.05.06, 19:57
          powiedz mi w którym momencie moglismy wygrać?????????? Chyba oglądaliśmy różne
          mecze bo ja nie widziałem ani jednego momenty dobrej gry, która uprawniałaby do
          takich przypuszczeń
          • Gość: Ancymonek Cykory, cykory, cykory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:30
            Powiem Ci kiedy mogliśmy zremisować. Po bramce Jelenia: 91'30''. Widziałeś ten
            piękny lob nad własnym partnerem mający być dośrodkowaniem?

Chłopy są zerami emocjonalnymi. Rozpacz zaciera im wiarę w możliwości. Z takim
            nastawieniem nie można wygrać nawet mistrzostw podwórka. Nie ma nikogo kto by
            odbudował wiarę, takiego dobrego uśmiechniętego ducha, są spocone cykory
            liczące czas pozostający do zwieszenia głów...
            • Gość: abadoon Re: Cykory, cykory, cykory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:34
              No wiesz troche trudno uwierzyć we własne umiejętności, jeśli twoji własni
              kibice zamiast dopingować cie kibicują rywalom i przeraźliwie gwiżdzą gdy tylko
              polacy są przy piłce :/... Też uważam, że mogli w końcówce zremisować, ale
              byłby to nie sprawiedliwy wynik i mylący co gorsza bo polska była duuużooo
              słąbsza os kolumbijczyków...
              • Gość: Ancymonek Re: Cykory, cykory, cykory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 20:58
                Nie zgadzam się że byli słabsi. Gra była zła bo nikt nie miał na nią pomysłu.
                Ale to jeszcze nie dowód że Kolumbijczycy pomysł mieli.
                Zwalanie na zachowanie kibiców jest żałosne. Piłkarze mają myśleć na boisku
                tylko o jednym: wygrać, wygrać, wygrać. Strzelić gola, strzelić gola, strzelić
                gola. Jeśli od połowy spotkania sprawiają wrażenie że przyszli do opery na
                tragediodramat ze sobą w głównych rolach to łzy mi od tego nie ciekną. Coś im
                się po prostu potuptało.
        • Gość: Wiedzący Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.06, 20:00
          Przecież on tak zawsze. Już zaczyna posumowywać mecz w 60 minucie jego trwania.
          • Gość: huzia na! Re: Nie jego wina ale nie mozna mowic ze przegral IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:20
            Moglismy to wygrac gdyby nie kibice, Szpakowski i burza.
    • Gość: adam81w brawo Jelen . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:52
    • Gość: hugh Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: 62.29.165.* 30.05.06, 19:52
      ten mecz to zart????!!!!taka zmylka janasa przed mistrzostwami nie????!!!!!bo
      nie wierze!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bart Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.bochnia.pl 30.05.06, 19:53
      dawno nie widziałem tak śmiesznego meczu. A kibicom na stadionie nie dziwię
      się, gorycz, gorycz, gorycz.
      • Gość: agasgadgda Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:53
        Kibice którzy tak mowia jak ty to nie kibice tylko DEBILE
      • Gość: Bobeer86@tlen.pl Nic sie nie stalo..Ej kuszczak nic sie nie stalo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:58
        LUDZIE CO WY ROBICIE??CIESZCIE SIE ZE TO NIE MECZ O PKT...OKEJ BLAD BYL
        KUSZCZAKA...A KIBICE NA STADIONIE BYLI??CHYBA DO PIERWSZEJ BRAMKI...POZNIEJ
        SLYSZALEM TYLKO BYDLO..I MUCZENIE KRóW!!Dajcie sobie na wstrzymanie!!

POLSKA BIALO CZERWOOOOONI POLSKA BIALO CZERWONIIIIII!!

Nic sie nie stało...ej Kuszczak Nic sie nie stalo!!!
        Tomek trzymaj sie ja jako kibic polskiej reprezentacji jestem z Toba i chlopakami!!
        Pozdrawiam prawdziwych kibiców!!:)
        P.S
        macie jakies uwagi??Kierujcie je na maila podanego w wypowiedzi:)
    • Gość: wk.kibic Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.asko / 82.177.183.* 30.05.06, 19:53
      SILNI ZWARCI I GOTOWI!!!HEHEHE!!!JAJA JAK MOHEROWE BERETY.GDZIE TO DZIADOSTWO
      SIĘ DO NIEMIEC WYBIERA?JAKI KRAJ TAKA REPREZENTACJA.PANIE JANAS,PROPONUJĘ WYJAZD
      NA PARAFIADĘ!!!
    • Gość: media sklep Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:55
      polska wygra,zwracamy kasę za telewizory
      • Gość: lary Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.range81-129.btcentralplus.com 30.05.06, 19:56
        Przegrana przegrana. Ale takiegi chamstwa jak w Chorzowie dawno nie widzialem. A
        oni chca starac sie o Euro... Marzenia
        • Gość: józik Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:21
          Gdzie jest Franek, łowca bramek?
        • kiczkok Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata 30.05.06, 20:29
          powtarzam ogłoszenie. Wchodze w zakład z krzykaczami-pesymistami którzy
          twierdza ze Polska nie wyjdzie z grupy na mundialu. Stawiam 200 zł ze Polska
          wyjdzie z grupy. kkiczkok@tlen.pl
    • Gość: Jacek Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:55
      Śląscy kibice to gn...!!!
    • Gość: el_KooBa To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:56
      Mecz cienki i nudny, ale nie o tym chciałem mówić. Głąby siedzące na trybunach
      nie zasługują nawet na to żeby nazywać ich kibicami. Skład kadry jest jaki jest
      (moim zdaniem niepowołanie Frankowskiego było dobrym posunięciem), ale po to
      idzie się na mecz, żeby wspierać swoją drużynę. Jeśli masz gwizdać i wyzywać, to
      nie idź na stadion, szkoda kasy i zdrowia kibiców, którzy naprawdę przejmują się
      losem kadry. Nie zdziwiłbym się, gdyby po mistrzostwach piłkarze w ogóle olali
      spotkania z kibicami. Szczerze prawdę powidziawszy po meczu schodząc do szatni
      powinni im pokazać wyprostowany środkowy palec (szczególnie Rasiak, który gra w
      kadrze i potrzebuje dopingu kibiców!!!!). Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach,
      to nie dziw, że mamy taką kadrę.
      Pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH kibiców.
      • Gość: _real_ Re: To nie są kibice IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:57
        taa, a ty jestes zdrowo peie.r.d.o.ln.i.et.y
        • Gość: Kibic Popieram el_Koobe IP: *.versanet.de 30.05.06, 20:00
          To jest zenada co te glaby na trybunach pokazaly. Widac ze polska Repra jest
          zajechany silownia a Ci gwizdza. Gwizdza na Rasiaka, ktory z Szymkiem byli
          najbardziej walecznymi zawodnikami meczu.
          • Gość: lw23 Re: Popieram el_Koobe IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.05.06, 21:13
            Rasiak byl waleczny? Jasne - walecznie szural nogami po murawie pedzac na
            zlamanie karku z predkoscia 2 km/h...
        • Gość: el_KooBa Re: To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:17
          _real_, konkretniej proszę, bo na razie usiłujesz mnie obrazić, ale za coś
          takiego, to nie warto nawet w ryj ci dać
      • Gość: POLSKA!!! Re: To nie są kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:59
        el_KoOba - zgadzam sie z toba! Prawdzi kibice są z reprezentacją!
      • Gość: starski Re: To nie są pilkarze IP: *.lns3-c13.telh.dsl.pol.co.uk 30.05.06, 20:00
        elKooba: :...Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach,
        to nie dziw, że mamy taką kadrę..."
        Moze raczej ; jesli mamy takich pilkarzy to nie dziw sie, ze kibice sie
        dostosowuja do ich poziomu.
        • Gość: Tomasz_Kuszczak;) Re: To nie są pilkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:02
          To po co kibicować takim ćwokom? Skoro twierdzisz, że mamy debili w kadzre i
          jako trenera, to im nie kibicuj bo będziesz jeszcze większym DEBILEM!

Polsk, nic się stało!!!
          • Gość: kibic z pupy Re: To nie są pilkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:17
            Gość portalu: Tomasz_Kuszczak;) napisał(a):

> Polsk, nic się stało!!!

tylko caly Swiat sie z nas znowu smieje.... ;)
      • Gość: khmmm Tomek trzymaj się !!! IP: 212.122.214.* 30.05.06, 20:07
        Takie błędy zdarzają się najlepszym. Potrafisz bronić w niesamowitych sytuacjach
        i to się liczy a na mundialu będziesz lepiej skoncentrowany !!!
        • Gość: krzysiek To pierwsza taka sytuacja dla Tomka... IP: *.centertel.pl 30.05.06, 22:13
          on praktycznie od zawsze gral za granica, a tam sie dopinguje swoich zawodnikow.
          • Gość: notexistinggod Re: To pierwsza taka sytuacja dla Tomka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:22
            masz rację... mam nadzieję że poradzi sobie z tym bo to naprawdę świetny
            bramkarz (wg mnie pewniejszy od Boruca)... co do zachowania "kibiców" to już
            się wypowiedziałem powyżej...zresztą szkoda słów
      • Gość: bimber Popieram-To nie są kibice IP: *.46.3.154.novuscom.net 30.05.06, 20:10
      • robstone Re: To nie są kibice 30.05.06, 20:13
        to nie głąbyt to hanysy!!! mecz miałbyć w szczecinie ale im sie sufit na głowe
        zwalił i się zlitowali żę by pomóc i zebrać kase dla potrzebujących(idea
        wspaniała) a teraz mamy efekty zamiast dopingować polakom to było ole!!! dla
        kolumbi śmiech na sali myślę że śląsk zawsze był bliżej republiki federalnej ha
        ha ha a śląski stadion zaorać !!
      • Gość: _real_ Re: To nie są kibice IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:17
        >(moim zdaniem niepowołanie Frankowskiego było dobrym posunięciem)

no comments

> spotkania z kibicami. Szczerze prawdę powidziawszy po meczu schodząc do szatni
        > powinni im pokazać wyprostowany środkowy palec (szczególnie Rasiak, który gra w
        > kadrze i potrzebuje dopingu kibiców!!!!)

no comments #2

Jeśli mamy takich ćwoków na trybunach
        > ,
        > to nie dziw, że mamy taką kadrę.

no comments #4

a propos ryja >>

no comments #5

Wniosek jest wg niejakiego Gość portalu: el_KooBa napisał(a): taki: to ci
        durni kibice są winni , że mamy taka reprezentację ;p

NO COMMENTS

Szaranowicz w studio raczył powiedzieć, że Janas niepowołując wiadomych kopaczy
        obniżył range reprezentacji i zepsuł kibicom mistrzostwa.
        Wniosek: rzeczywiście jesteś p.i.e.r.d.ol.....

amen, koniec dyskusji
        nie chce mi sie wiecej odpisywac

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka