dawid.zimny [...] 27.06.06, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fdj ___________Hernan Cortes____________ 27.06.06, 22:25 Hernan Cortes: historia.pgi.pl/cortes.html Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: ___________Hernan Cortes____________ 27.06.06, 22:34 Cortez miał trzy żony. Catalina Xuarez: hernancortes.mooldoo.com/?f=hcFemmesCatalinaXuarez Juana de Zuniga: hernancortes.mooldoo.com/?f=hcFemmesJuanaDeZuniga Ale najbardziej znana była Malintzin, znana też jako Malinali (Malinalli), La Malinche lub Doña Marina: pl.wikipedia.org/wiki/Malintzin www.mexconnect.com/mex_/history/malinche.html www.isidore-of-seville.com/cortes/4.html#Malinche/DoOaMarina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrancuz Tsubasa czy Kodziro- niech Czuby odpowiedzą IP: *.chello.pl 27.06.06, 22:26 wczepiliście ten wątek do którejś z wczorajszych relacji, ale sami się chyba nie zdeklarowaliście. A więc kto lepszy- Tsubasa czy Kodziro, a może ktoś inny? Odpowiadać! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Tsubasa czy Kodziro- niech Czuby odpowiedzą 27.06.06, 22:31 22:28 Fotoedytorka chciała wejść na forum ale nie może. Podejrzewamy, że dostała bana. Marna ściema, albo koledzy z firmy stosują szantaż i mobing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: 82.139.16.* 27.06.06, 22:34 22:29 Powoli zaczyna pachnieć dogrywką. Zostało 15 minut. Taaa??? Kto jeszcze czuje dogrywkę? Ja czuje tylko zapach zupy którą gotuje moja mama :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puyol Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:35 jak się wymawia mnie w końcu po polsku - puziol, czy pujol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yba Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.icpnet.pl 27.06.06, 22:41 "Statystyka: Dotychczas obie drużyny grały ze sobą 27 razy. 11 razy wygrywała HISZPANIA, 6 razy był remis, 10 razy wygrywali HISZPANIE. Bilans bramkowy. 54:32 dla Hiszpanii." cos za duzo tej hiszpani hihi Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. 27.06.06, 22:41 co za beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:42 niestety.. je..y vieira.. :'( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyszkasia Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: 82.210.154.* 27.06.06, 22:41 22:34 Statystyka: Dotychczas obie drużyny grały ze sobą 27 razy. 11 razy wygrywała Hiszpania, 6 razy był remis, 10 razy wygrywali Hiszpanie. Bilans bramkowy:54:32 dla Hiszpanii. Ciekawa ta statystyka. Francja coś wygrała kiedyś coś? :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yba Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.icpnet.pl 27.06.06, 22:43 hehe wyglada na to ze dzisiaj niestety wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrancuz Henry- druga szmata tych MŚ po Figo IP: *.chello.pl 27.06.06, 22:42 żenujące, nie dość że żadnego faulu nie było to brudas złapał się jeszcze za twarz, mimo że Puyol trącił go w pierś. bramka po wydrukowanym wolnym- całe dopełnienie francuskiego góvvna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Henry- druga szmata tych MŚ po Figo IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 27.06.06, 22:45 Cholera jasna, mam nadzieje ze Hiszpanie wyrownaja. Nie dlatego, ze im kibicuje, ale ten gol po aktorstwie Henry to naprawde nieprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Henry- druga szmata tych MŚ po Figo 27.06.06, 22:46 takie mistrzostwa, beznadziejne i to miało byc święto futbolu, tylko chamstwo i oszustwa Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: No i mamy głupiego gola :/ 27.06.06, 22:49 Czy Bóg obraził się na Hiszpanie i Holandie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehl Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: 82.139.11.* 27.06.06, 22:44 "22:34 Statystyka: Dotychczas obie drużyny grały ze sobą 27 razy. 11 razy wygrywała Hiszpania, 6 razy był remis, 10 razy wygrywali Hiszpanie. Bilans bramkowy:54:32 dla Hiszpanii." Czyli Francja nie wygrała ani razu? :> Odpowiedz Link Zgłoś
fdj _______Miecze z Toledo_______ 27.06.06, 22:46 Słynna broń biala z Toledo: www.aceros-de-hispania.com/toledo-swords.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.elpos.net 27.06.06, 22:47 "Trzyma tą piłkę jak paczkę kawy" - znowu Zimnoch Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Cholibka, jakaś klątwa??? 27.06.06, 22:50 Który to już raz Hiszpania tak wcześnie odpada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Cholibka, jakaś klątwa??? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.06, 00:27 Hiszpania nigdy nie zaszla dalje niz 1/4,wiec prawie wyrownala swoj rekord. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:49 ozeszku..ichfrancuskamac!!! pie..ne zabolubne buce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.Red-88-8-104.dynamicIP.rima-tde.net 27.06.06, 22:51 podziekowac sedziemu za faul ktorego nie bylo ,francuskie pieski .to wam ustawilo mecz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechzehn Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.06, 22:53 gdzie jest kura?? Odpowiedz Link Zgłoś
fdj _________A tak się starałem...__________ 27.06.06, 22:53 ... przeciwdziałać profrancuskości Le Czubą... Qrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: _________A tak się starałem...__________ 27.06.06, 22:54 Bóg opuścił futbol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Footbolowa iluzja IP: 193.151.48.* 27.06.06, 22:54 Po obejrzeniu meczów 1/4 mam dość. Do zobaczenia za cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwardzista Zidane!!! IP: *.server.ntli.net 27.06.06, 22:54 Zidane jest jak Napoleon w 1814 roku, niby stary, niby zmeczony, pokonany, wszyscy mu mówią musisz odejść, twój czas minął. A jednak wciąż potrafi podejmować kapitalne i błyskotliwe decyzje. Oby tak dalej, aż do Berlina! Odpowiedz Link Zgłoś
darden1 Re: Vive la France !!!!! 27.06.06, 23:00 Piekny mecz ! Brawo Ribery, Vieira i Zidane !!! Jak zwykle Francuzi pokazali co potrafia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coyot Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.versanet.de 27.06.06, 22:56 boze, francuzi... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. 27.06.06, 22:57 powinna byc dyskwalifikacja dla Henry'ego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeyB Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:01 BRAWOOOOO! tez bylem za Francja, zwlaszcza od gwizdow przy hymnie. PS szacunek dla ZCZUBA, nie wiedzialem, ze mozna stworzyc cos tak zabawnego o pilce (swiadomie, bo nieswiadomie, coz wielu komentatorow to robi ;->) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Figo i Henry IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 23:02 bohaterowie tych mistrzostw. Jak patrzę na takich sku..eli to zaczynam myśleć z sympatią o polskiej reprezentacji - przynajmniej nikogo nie okradli na oczach milionów ludzi na całym świecie... Cztery lata temu po prostu kryminalne postępki sędziów - teraz oszustwa "gwiazd" za miliony euro. Po prostu żygać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Szlag by ten cały Mundial. 27.06.06, 23:07 Oby ćwierćfinały przywróciły nam wiarę w piękno futbolu. Wiem, naiwna jestem. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak błąd IP: *.toya.net.pl 28.06.06, 08:23 oczywiście "rzygać", a nie "żygać" - musieli mnie wczoraj nieźle wkur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Henry IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 23:25 www.nike.com/standupspeakup/en/home.jsp?page=home www.kickitout.org/index.php?id=119 i nawet po polsku: www.nigdywiecej.prh.pl/komunikat/2006/thierry_henry.php no to kochani macie o czym myśleć. Oszust i złodziej walczy z rasizmem. Tak nie powalczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ jak już to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 01:01 vive (E a nie A) la France... lingwiści od siedmiu boleści... być fanatykami Francji a nie znać podstaw języka... trochę wstyd panowie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: jak już to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 01:12 oczywiście mój post był do redakcji "z czuba" i "wyborczej" która też to "vivA" na gazeta.pl na pierwszej stronie dała... teraz zauważyłem że "darden1" napisał na tym forum prawidłowo... co mu się chwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.icpnet.pl 28.06.06, 01:09 chyba "vive la France"... to nie Włosi... Odpowiedz Link Zgłoś
lederland tyle mnie nerwów ten mundial kosztuje!! 28.06.06, 09:07 1) jestem nie zadowolona z wyniku, nie znosze Francuzów za tę ich francuzkość a Hiszpanów już nawet polubiłam, przecież tak pięknie grali w grupie + Torres+ Ramos no Boże co tu mówić więcej 2) była u mnie burza wczoraj i prąd wyłaczyli więc pozostało mi radio na baterie i p. Tomasz Zimoch, jak dla mnie to GENIALNIE (lubi tych samych piłkarzy co ja+ świetnie opisuje fryzury:D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Hiszpania - Francja z czuba i na żywo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:15 cytowaliśmy Wikipedie i nie przyznaliśmy się do tego pl.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Bonaparte ale już więcej nie będziemy cytować nie podając źródła Odpowiedz Link Zgłoś