Dodaj do ulubionych

Furagin w III trymestrze

07.07.07, 10:58
Jestem w 29tc. Lekarz zalecił mi branie furaginu. Czy któraś z was brała?
Czytałam na ulotce ze w trzecim trymestrze powinno sie uwazac z przyjmowaniem
furaginu, bo może spowodować niedokrwistość hemolityczną u płodu. Nie wiem co
mam robić...
Obserwuj wątek
    • dziubeq Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 11:02
      34 tydz i też przyjmowałam furaginum przez 7 dni bo miałam bakterie w moczu a z
      dzidzią wszystko ok bo jestem już po badaniach i nie przejmuj się to jest tylko
      ostrzeżenie ale nie my pierwsze i nie ostatnie brałyśmy ten lek ;o) głowa do
      góry
      • ja.jagna Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 13:14
        brac, ja bralam w 36 tyg z powodu zlych wynikow moczu, tez mialam obiekcje, ale
        bakterie w moczu sa niebezpieczne
      • magdazet61 Re: Furagin w III trymestrze 08.07.07, 11:07
        Witam Ja również miałam przepisany furagin w 35 tc z powodu licznych bakteri i
        moczanów bezpostaciowych w moczu Nie było żadnych skutków ubocznych Jedyne to
        to że córcia po urodzeniu miała robione dodatkowe badanie na posiew z moczu aby
        sparwdzić czy bakterie nie przedostały się do jej organizmu Wszystko będzie ok
    • julian2102 Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 13:19
      ja co prawda brałam furagin w 10 tygodniu, ale na ulotce było napisane, że nie
      należy brać w pierwszym trymestrze, a synek urodził się zdrowy.
      • babajagaa Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 13:39
        Bralam w 37tc,mialam strasznie duzo erytrocytow w moczu,z dzieckiem wszystko ok
        • patrice7 Brac:) 07.07.07, 15:00
          To samo pytanie na forum zadalam jakies 2 tyg temu, mialaam brac spora dawke bo 3x2 tabletki przez 10 dni, wszystko ok, znajoma lekarka wyjasnila mi ze bakterie w moczu sa niebezpiczne,a Furagin nie wyrzadza zadnych szkod
    • marta.uparta Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 16:32
      jestem w 12 tc, bardzo często choruję na zapalenie pechęrza. Lekarka uznała, że
      po 15 tygodniu, gdyby mnie dopadło mogę spokojnie furagin przyjąc.
    • a.stalowa Re: Furagin w III trymestrze 07.07.07, 17:05
      Moja droga -powinnas zaufac swojemu lekarzowi,a nie pytac sie o takie rzeczy
      nas.
    • jasia127 Re: Furagin w III trymestrze 08.07.07, 22:29
      tez bralam w 3 trymestrze z zalecen lekarza. malenki urodzil sie zdrowy jak
      rybkawink skoro lekarz ci kaze to bierz, on wie lepiej. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka