Dodaj do ulubionych

Dudek: To była dobra Lecja

IP: *.telia.com 16.08.06, 23:22
Dudek dowcipas. Stary facet, wygral Lige Mistrzow, a bierze lekcje od
Dunczykow. To zalosne, bo Dunczycy nic specjalnego nie pokazali. Wstyd panie
Dudek.
Dania nawet nie weszla do finalow MS, a Dudek caly czas pitoli o lekcjach. Ile
mozna ? Litosci !
Obserwuj wątek
    • Gość: rally_psycho Błędy do wyeliminowania... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.06, 23:24
      Ekstra, że Leo wie już, jakie błędy są do wyeliminowania. Czyli pierwszy
      sukces! ( ;

Obawiam sie, że drugiego sukcesu, czyli wyeliminowania tychże błędów nie
      doczekamy.

Z obu konfrontacji wybrałem mecz Polki - Włoszki. Nie żałuję. ( :
      • Gość: Blizzard Beast Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.chello.pl 16.08.06, 23:28
        Nasi "piłkarze" powinni popełnic zbiorowe samobojstwo na boisku :D To byłaby
        atrakcja :D
        • Gość: Pepe Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.albq.qwest.net 17.08.06, 02:39
          Gdzie jest Boruc....!!! Jakby Dudek bronil na Mundialu to z Niemcami 0:4
          conajmniej by bylo. Czemu wyrzucono z reprezentacji najlepszego jej zawodnika???
          Tylko temu ze Pan Dudek ma uklady..... ????. Szkoda mi tylko Boruca, ze tak mu
          sie za dobra gre odplaca.... . O to Polska wlasnie.....

• Gość: KiBiC Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.os1.kn.pl 17.08.06, 07:20
            Tylko Niemcy i Niemcy... A pamiętasz w jakich okolicznościach bramkę strzeliła
            nam Kostaryka? Trochę wiecej obiektywizmu i rzetelności...
            • Gość: mlody_junak Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.crowley.pl 17.08.06, 09:09
              moim zdaniem Boruc lepszy.
              np. z powodu braku pokory u Dudka.
              to, że w tym meczu był on a nie Arutr, nic nie znaczy, a tu Jurek już
              obwieszcza swój powrót po wakacjach , któe mu zafundował Janas.
              zgryźliwa uwaga, ale niech nie będzie taki pewny siebie.. teraz będzie miał
              wakacje, które sam sobie zafundował (zresztą wówczas tez tak było).

ps. a Franek coś pokazał? [podpowiem: nie!] i kto miał rację niezabierając go
              na mundial? tłumy trenerów w Polsce czy jeden trener kadry - Janas?
              • artur74 Franek, Dudek na ławę do Anglii! 17.08.06, 09:21
                Teraz rozumiem, czemu w kadrze na mundial zabrakło Dudka!
                Zarozumiały i arogancki typ! Wprawdzie atmosfery w kadrze i tak nie było ale z
                Dudkiem jako rezerwowym psucie atmosfery byłoby zaplanowane!
                Borucowi należy się szacunek za jego postawę podczas mundialu!
                Fabiański jest przyszłością polskiej piłki nożnej!
                (świetny mecz przeciw Szachtarowi)
                Kuszczak po zaaklimatyzowaniu się w ManU, gdy przestanie być rezerwowym może
                stać się numerem Jeden!

A Frankowski? Z szacunki dla jego gry w przeszłości, pozostawiam jego występ bez
                komentarza!
                • wujek_extrema Re: Franek, Dudek na ławę do Anglii! 17.08.06, 12:57
                  Podobnie jak z ropa w Karlinie i milionami innycg przykladow Polacy naiwnie
                  wierza w cuda. Tak bylo i teraz. Kiedy nauczymy sie myslec logiocznie a nie
                  snic na jawie? Bedac w dolku potrzeba dlugiego czasu ciezkiej pracy aby odniesc
                  sukces. Jeden obcokrajowiec ze skomplikowanym nazwiskiem nie zmieni tego przez
                  noc!
              • gyges Re: Błędy do wyeliminowania... 17.08.06, 09:22
                po pierwsze BORUC i pokora? zarty sobie wacpan czynisz -jesli zamiana barmkarzy
                to tylko na KUSZCZAKA moim zdaniem

po drugie czy Franek nic nie pokazal- pokazal znacznie wiecej niz cala banda
                napastnikow zabrana na MUndial z wyjatkiem Jelenia, ktory niesety obecnie
                rowniez nie pokazuje nc specjalnego. Janas zabral na mundial bezuzytecznego
                Rasiaka ktory nic nie wniosl do reprezentacji, a ponad to nic dla tej
                reprezentacji w czasie eliminacji nie zrobil.

no i troche pokory mlody junaku a nie obronca Janasa sie znalazl - Benhaker
                przez 24 godziny zrobil z tymi chlopakami wiecej niz Janas przez kilka tygodni
                przygotowan
              • Gość: Geralt Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 17.08.06, 09:37
                FRankowski wypadl tak jak reszta zespolu. Ani Zurawki ani Frankowski sami nic
                nie zdzialaja. Nadal uwazam brak Franka na mundialu za powazny blad. Nawet jak
                jest w gorszej formie i tak jest 2 razy lepszy od Rasiaka. Co do Dudka, to
                nalezal mu sie wyjazd - wiec powinien jechac, ale nie jako pierwszy bramkarz...
              • Gość: mk Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:36
                ps. a Franek coś pokazał? [podpowiem: nie!] i kto miał rację niezabierając go
                > na mundial? tłumy trenerów w Polsce czy jeden trener kadry - Janas?

A co pokazali napastnicy janasa na mundialu? 0.
                (podpowiem: zero goli)
                • Gość: zgrzyt Re: Błędy do wyeliminowania... IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:32
                  qwa, co może zrobić Franek sam z przodu jak nie ma dośrodkowań, i nie możemy
                  wyprowadzić piłki z własnej połowy, ci napinacze w necie to kretyni, chca w dni
                  Brazylię stworzyć, a nawet oni zremisowali z Norwegią
              • Gość: zgrzyt Boruc jest za słaby na reprezentację IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:30
                Boruc jest za słaby na reprezentację, bo raz broni dobrze, a drugi raz puszcza
                szmaty, jak z Kostaryką czy z Kolumbią strzały z wolnego, on nie umie grać
                skoncentrowany, lepiej stawiać na Kuszczaka lub Dudka, Kowalewskiego,
      • Gość: Dość DUDKA! Dobry bramkarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 00:20
        Tu zadziwię może paru ludzi, ale Taki Kuszczak to naprawdę(wpadki mieli
        najlepsi-vide Kahn, Tomaszewski , Młynarczyk itp)obroni coś niemożliwego!
        Zespół mając takiego bramarza jak Kuszczak może liczyć , że wybroni mecz!
        A Dudek, co pisałem na forum, broni tylko to , co może obronić średniak.Dalej
        ktoś pisze o jakieś paradzie w tym meczu, niby na światowym poziomie, a ja
        chyba wiem o którą akcję chodzi i twierdzę , że tą piłkę można było złapać!
        TOOOOOOOOOO SSSSSSamo od lat! Nie wychodzi do piłek, i siada przy sam na sam!
        Franek, Magic( to naprawdę musiał wymyślić ktoś złośliwy i przewrotny) , Szymek
        do LLLLLLLLLAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAAAA!
        • Gość: szalony dziad Re: Dobry bramkarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:18
          Gość portalu: Dość DUDKA! napisał(a):

>Magic( to naprawdę musiał wymyślić ktoś złośliwy i przewrotny)
          Magic to dla szkotów maciek - inaczej tego nie potrafią wymówić.
    • krwawabestia Re: Dudek: To była dobra Lecja 16.08.06, 23:26
      dudek pa pa
      • Gość: szalony dziad Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:34
        przynajmniej się benhakier dowiedziałe, że na dudka nie warto teraz stawiać -
        jest zupełnie bez formy.
    • Gość: dafcik Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:33
      Człowiek ponoć uczy się całe życie

[[[[[[[
      O [
      /[\ [
      [ [
      / \ [
      [
      / \
      / \
      • krwawabestia Re: Dudek: To była dobra Lecja 16.08.06, 23:34

• krwawabestia Re: Dudek: To była dobra Lecja 16.08.06, 23:35
        zapomniałes dodac
        O]
        wszak były 2 szmaty
    • jaro2341 Dudek: To była dobra lekcja 16.08.06, 23:34
      Panie Jerzy, mam nadzieję, że to był Pana ostani mecz w reprazentacji kraju.
      Błedy owszem trzeba wyeliminować, ale przydałoby się też paru zawodników
      wyrzucić z kadry. Pan jako pierwszy, a wraz z Panem Szymkowiak, Mila, Jop,
      Frankowski.
      Amen.
      • krwawabestia Re: Dudek: To była dobra lekcja 16.08.06, 23:36
        a co niby masz do Franka?
        • Gość: ziom Re: Dudek: To była dobra lekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:44
          nie no w ogóle wszystko jest do dupy
          • Gość: mk Re: Dudek: To była dobra lekcja IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:39
            zamiast Franka - Rasiaka - to dobry strzelec, co jopnie to gol.
      • jaro2341 Re: Dudek: To była dobra lekcja 16.08.06, 23:39
        Frankowski jest po prostu w obecnej chwili kiepskim piłkarzem. Miał trochę (w
        eliminacjach) szczęścia, ale szczęsciem w piłkę się nie gra. Wypalony = do wymiany.
        Amen
        • krwawabestia Re: Dudek: To była dobra lekcja 17.08.06, 00:00
          nie zgodze sie według mnie był najlepszy na boisku
          z niczego dochodził do sytuacji strzeleckich a co pokazał szymkowiak mila
          zurawski smolarek i inni ?????? nic
        • pateko7 Re: Dudek: To była dobra lekcja 17.08.06, 08:57
          szcescie??? szczesciem, a razcej nieszcesciem jest fakt, że twoj plemniczek
          (patrzac na twoje wypociny) do jaja dotarł
          przypomnij sobie leszcu jak franek strzelal gole z walia czy z anglia (niby
          prosty wolej, tylko ktory z jelopow potrafi w pilke trafic z woleja)
          a co mnie to wczoraj był jednym z lepszych, podobnie jak krzynowek,
          czego miernota blonski w swoim artykule nie zauwazył
          CIEAWE PANIE BŁONSKI DAREMNA DZIENNIKARZYNO KOGO PAN BY POWOLAL????
        • Gość: zgrzyt Re: Dudek: To była dobra lekcja IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:34
          Frankowski zagrał dobry mecz, na te sytuacje co miał, większość nie wie oczym
          pisze, chcą w 2 dni zdobyć "miszcza"
      • Gość: JM Re: Dudek - dobry występ IP: *.olsztyn.mm.pl 16.08.06, 23:59
        Czy ja oglądałem ten sam mecz co Wy? Bo dla mnie Dudzio grał bardzo dobrze, a
        jedna z jego parad była światowej klasy. Zresztą Dudek to gracz światowego
        formatu, skoro wygrał Ligę Majstrów! Boruca lubię oglądać w Celticu ale właśnie
        dlatego że go tam oglądam to wiem że jest za słaby na to żeby być pierwszym
        bramkarzem repy. Mamy po prostu lepszych - nie tylko Dudka ale i
        Kuszczaka-Puszczaka. Żeby było jasne - nie mam nic do Boruca - uważam nawet że
        to bardzo przyzwoity bramkarz, ale czy jest wystarczająco dobry na kadrę? Jego
        występ na mistrzostwach wcale nie był lepszy niż pozostałych kolegów. Gol
        puszczony po rzucie wolnym był kuriozalny. Te strzały które obronił, czy choć
        jeden z nich był taki że moglibyście powiedzieć: Dudek by tego nie obronił! ???
        Grał tak jak umiał, ale nie jest to ani bardzo skuteczny ani bardzo widowiskowy
        bramkarz...
        Trzymaj się Leo!
        • krwawabestia Re: Dudek - dobry występ 17.08.06, 00:02
          a dla mnie były to dwa błedy dudka
          przy pierwszej bramce powinien wyjsc bardziej zdecydowanie
          a przy drugiej za szybko dał sie połozyc
        • Gość: JM Re: Dudek - dobry występ IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.06, 00:04
          acha jeszcze jedno. Liverpool wygrał LM z Dudkiem w składzie więc to nie Dudek
          jest przeszkodą w osiąganiu sukcesów. Trzeba szukać przyczyn porażek gdzie indziej.
          • krwawabestia Re: Dudek - dobry występ 17.08.06, 00:09
            lierpool miał taki styl gry ze gdyby miedzy słupkami stał liberda tez by wygrał
            LM
            • Gość: grgr Dokladnie, gdyby nasi strzelili 3 bramki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:57
              to nawet z Dudkiem bysmy wygrali
              • Gość: zgrzyt internetowi idioci IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:36
                internetowi idioci
        • Gość: syk Re: Dudek - dobry występ IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.08.06, 08:58
          chyba jednak oglądałeś inny mecz
          Dudek był słaby. Choć do tej pory sądziłem, że Janas się pomylił przy wyborze
          bramkarzy - to z dzisiejszą formą Dudka nie powinien być on 1 bramkarzem repy.
          Brak zdecydowania i wyczucia widoczny był przy wszystkich wrzutkach, a
          przy "strzale" w poprzeczkę - idealnie odprowadził piłke wzrokiem.
          Ale nie on był najsłabszy - to co nie zagrał Szymkowiak to tylko on wie. Szkoda
          było, ze zajmował miejsce na boisku. Mila - gdyby ktoś płacił od bezsensownie
          przebiegniętego kilometra chłopak byłby do tej pory krezusem. Niestety nie mamy
          rozgrywającego i nie wygląda że coś się szybko zmieni. Chyba żeby na siłę
          Krzynówka przerobić - ale będzie to b. trudne. Ma przegląd sytuacji, dokładnie
          podaje, ale też jest bez formy.
          Czytając wypowiedz Zurawskiego - az mi wierzyć nie chce. Mecz był dobry? To
          jaki byłby zdaniem Magica kiepski? Z takim podejsciem "lidera" druzyny to
          wypada tylko zyczyć wiele determinacji, zdrowia i CUDU panu Leonowi - bo nic
          innego mu nie zostało. Jeśli miała to byś selekcja negatywna to przede
          wszystkim komentatorzy - Jonca (przypadkowy ale tragiczny), Szpakowski -
          podlizywanie się nowemu trenerowi, beznadziejne komentarze - im starszy tym
          gorszy. Dudek, Mila, papa, Szymek ława. Europo papa. Aha ciekaw jestem kiedy p.
          komentatorzy zaczną wieszać psy na wychwalanym wczoraj trenerze. Ja stawiam na
          3 mecz pod jego wodzą.
          • artur74 syk, zapomniałeś jedynie o Frankowskim!Też papa! 17.08.06, 09:45
            W pełni się z Tobą zgadzam!
            Bramkarz, który nie gra od roku, chociaż nie wiem, jakby się starał na
            treningach, jest "nieograny". Brakuje mu wyczucia w podejmowaniu decyzji. Taki
            ułamek niezdecydowania, mści się następnie wpychanym golem z 4 metrów!
            Szymkowiak nie spełnia swojej roli w reprezentacji! Może jedynie grać na pozycji
            defensywnego pomocnika.
            Jeżeli nie mamy rozgrywającego, to dlaczego nie postawić na ...Gizę?
            Ryzyko żadne, może się nie spełnić jak Szymkowiak ale może również zagrać jak w
            ostatnich meczach Cracovii! Dobre występy przeciw Legii i Zagłębiu Lubin!
            Martwi mnie postawa Zurawskiego.
            Zarówno na boisku jak i poza boiskiem! Jego wypowiedzi pomeczowe świadczą
            wyraźnie o braku samokrytyki! Nie zapomnę jego słów komentujących występ na
            mundialu:"Spokojnie, to jest tylko piłka nożna. Raz się wygrywa, raz przegrywa..."
            O Frankowskim powinniśmy jak najszybciej zapomnieć! Niestety...
            Okazuje się, że Golański zagrał całkiem poprawnie!
            Brak Bosackiego w 1.składzie, mnie osobiście bardzo zdziwił!
            • Gość: mk Re: syk, zapomniałeś jedynie o Frankowskim!Też pa IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:43
              no jasne, po jednym meczu należy zapomnieć o Frankowskim, który pali się do
              gry, czycha na podania i gdyby częściej zauważali go pomocnicy zapewne coś by w
              końcu strzelił.
              Frankowski to egzekutor, dobry egzekutor, ma poza tym serce do walki i nie
              chowa się za zawodników w decydujących momentach jak Bąk.
              • artur74 mk, po jednym meczu? Czy po jednym roku? ;-))) 17.08.06, 11:09
                Gość portalu: mk napisał(a):

> no jasne, po jednym meczu należy zapomnieć o Frankowskim, który pali się do
                > gry, czycha na podania i gdyby częściej zauważali go pomocnicy zapewne coś by w
                >
                > końcu strzelił.

mk, dokładnie rok temu Frankowski zagrał wspaniałe spotkanie przeciwko
                Panathinaikosowi w Krakowie! Bramka, wspaniała asysta! Grał koncertowo!

Niestety w ciągu ostatniego roku Frankowski nie zagrał już ani raz na podobnym
                poziomie! Formę można zdobywać w sparingach, grając w swoich klubach!
                W reprezentacji nie ma miejsca na przełamywanie się!
                • Gość: zgrzyt idź się lecz koleś IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:37
                  idź się lecz koleś, zawsze gra drużyna, napsatnik jest rozliczany z okazji do
                  zdobycia bramki
            • Gość: kucz Re: syk, zapomniałeś jedynie o Frankowskim!Też pa IP: *.kalisz.mm.pl 18.08.06, 13:27
              zgadzam sie. bosacki to najlepszy snajper naszej drużyny.
      • Gość: zgrzyt Re: Dudek: To była dobra lekcja IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 13:33
        to ty wypier.dalaj z forum, po co piszesz kretyńskie komentarze
    • Gość: Kucharz Znowu zacznie sie stara spiewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:39
      Juz widze te komentarze przed nastepnym meczem... moze powolac tego , albo
      tamtego. Totalny bezsens. Reprezentacja i tak wyglada jak pospolite ruszenie .
      Huzia panowie, kupą na wroga!! To nic nie zmieni, system gry jest beznadziejny.
      Jakos czarno to widzę
      • Gość: Marcin Re:Dudek IP: *.server.ntli.net 16.08.06, 23:44
        Nigdy nie byles wielkim bramkarzem ale teraz jestes juz do niczego wiec siedz
        sobie na lawce w Liverpool czy gdzie indziej i daj nam juz spokoj
        • Gość: Warka z Tych Re:Dudek IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 16.08.06, 23:54
          Marcin napisał(a):
          > siedz sobie na lawce w Liverpool czy gdzie indziej i daj nam juz spokoj...

Rozmawiałem w tej sprawie z panią Krystyną z Gazowni i jest przeciwna siedzeniu!
    • kabotyn69 Re: Dudek: To była dobra Lecja 16.08.06, 23:43
      dudek, pamietasz te slowa "tnij wasc, wstydu oszczedz"? ja cie prosze ty juz
      nic nie mow, ty bron!
      • Gość: sdf Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:44
        all is shit
        • Gość: zse Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:44
          w ogole wszystko jest do dupy
      • Gość: Marcin Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.server.ntli.net 16.08.06, 23:44
        Ale on tego akurat nie umie
      • golarz.filip Re: Dudek: To była dobra Lecja 17.08.06, 09:39
        koncz wasc, wstydu oszczedz...
    • Gość: borys Kto w amoku by ofuknął Leosia IP: *.kolonianet.pl 17.08.06, 00:10
      Kto w amoku by ofuknął
      Leonida Beenhakkera,
      Tego z miłą checią pukną
      Czarni bracia tu i teraz.

www.moskaliki.blox.pl
    • Gość: z Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 00:14
      Na razie po staremu. Może w eliminacjach będzie lepiej.

zpierwszejpilki.blox.pl
      • Gość: j77 Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 17.08.06, 01:15
        Krystyna z gazowni: jak potrzebuje lekcji to polecam tajne komplety a nie mecze
        z orzelkiem itd, jak mi fqu..enie na was minie, to Ci Krysiu specjalna oferte
        na plastry przeciw odciskom na dupie podesle...

Zuraw po takim tekscie: "Nasza gra była chyba lepsza niż wynik"-misiu zmien
        dealera, stuff co prawda dobry, ale lewitujesz w najmniej odpowiednich
        momentach.

Franek: chyba to co do Sebka, chociaz mam nadzieje, ze sie myle...

Mila niech zacznie rozgladac sie za innym zajeciem, moze jakies klejenie
        kopert, czy zbieranie szyszek, cokolwiek, byle bez presji.

Szymkowiak: to nam pokazales jak sie rozgrywa...

Jop, Bak : LITOSCI

Teraz do Leo: chlopie cokolwiek robisz z ta banda, pamietaj-masz do czynienia z
        ofiarami polskiejmysliszkoleniowej, musisz wypalic rozzarzonym do bialosci
        zelazem z mentalnosci tych grajkow przekonanie, ze sa gwiazdami, ze w meczu
        wystarczy wy.ierdalac pile, "na olaboga byle dalej bo moze cos wpadnie", i moze
        pokazac naszym cudownym dzieciom, na przykladzie np Brazylijczykow, albo
        chociaz Azerow, ze odegranie pilki na jeden kontakt, "z klepy" jest bardziej
        efektywne niz wozenie sie z taze i strata.

i jeszcze nieustajace zyczenia do rezimowej telewizji:
        WY NIEDOROBIONE NIEUDACZNIKI, ROZPOCZYNANIE TRANSMISJI MECZU OD 30TEJ SEKUNDY
        TEGOZ, BO REKLAMY MUSIALY POJSC W CALOSCI, TO TO SAMO CO NASRANIE W WAZE Z
        PONCZEM NA 100TNYCH URODZINACH ULUBIONEJ BABCI, NIE POTRAFICIE? TO IDZCIE DROGA
        MILI SEBCIA, W tvp NIKT WAS SILA NIE TRZYMA, UWIEZCIE ROBIENIE LASKI KOLEJNEMU
        SZEFOWI REDAKCJI SPORTOWEJ, KTOKOLWIEK BY NIM BYL, NIE ROBI Z WAS
        PROFESJONALISTOW. A ilosc jobow w Wasza strone slanych przy okazji takich fuc.
        up'ow zamieniona na czysta energie zanioslaby czlowieka na Marsa, a moze nawet
        na PLutona.
        ps specjalne podziekowania dla czlowieka w filcowej czapce: Panie Darku,
        sprawil Pan, ze docenilem kundszt komentatorski Joncy Jacka(jesli glos
        prawidlowo rozpoznalem)
        • Gość: Frantic Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.pools.arcor-ip.net 17.08.06, 07:45
          Super komentarz! Chlopie, masz talent. Poza tym niezle uwagi. A moze tez sie
          przylacze (choc pewnie powtorze). Nieslychane jest ze Zurawski mowi ze gra byla
          lepsza od wyniku! Przeciez gra byla fatalna! Bylo zupelnie odwrotnie. Wynik byl
          lepszy od gry. Ja nie wiem jak mozna zyc w takim zamroczeniu. Pan Szpakowski
          jest do wyrzucenia od natychmiast. NATYCHMIAST!! To jest przedstawiciel tego
          starego, beznadziejnego polskiego myslenia i tloczy do glow tym biednym ludziom
          w Polsce ciagle te same, beznadziejne komentarze, ktore nie wnosza nic
          konstruktywnego, a sprowadzaja sie do: zdobyc bramke koniecznie z kontrataku,
          bo to jest polska mysl szkoleniowa i wytrzymac, WYTRZYMAC.
          Nie mowie juz o tym ze na mysl Anglikow, Wlochow, czy Amerykanow wszyscy u nas
          trzesa dupami, a to sa czesto zwykli frajerzy. Szpakiowski w tym celuje...
    • parq Re: Dudek: To była dobra Lecja 17.08.06, 00:48
      pierwsze koty za ploty, dajmy mu szanse, musi zyskac rozeznanie
      • piotr33k2 Re: Dudek: To była dobra Lecja 17.08.06, 01:47
        dudek nie jest winien tej porażki to samo napastnicy, to co mieli i dostali od
        pomocników to zaraz stwarzali sytuacje i byli aktywni a ze nie było tego wiele
        to inna sprawa ,pomoc do dupy jak zwykle i jak zwykle błedy indywidualne
        obronców ,dobre a nawet bardzo dobre 25 minut drugiej połowy ,bardzo słabo
        smolarek ,krzynówek troche lepiej ale też ogólnie słabo i za mało ,zurawski jak
        zwykle sie musiał cofac po piłke ,frankowski aktywny ale za mało miał
        podań ,jelen chyba jest w gorszej formmie- słaba szybość .
    • Gość: Zamość Kto to jest Gancarzyk? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 01:50
      Tego kolesia chyba w życiu nie widziałem!
    • Gość: cracovian Znowu nie byli przygotowani fizycznie??? IP: *.asm.bellsouth.net 17.08.06, 02:29
      To moze sobie kiedys potrenuja zamiast baki zbijac?
    • Gość: Rob Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.dial11.evenlink.com 17.08.06, 03:38
      Ciekawi mnie wypowiedz Jacka Baka, ze nie byli przygotowani na walke przez 90
      minut!!! Co my robimy?! Graja ligi (w tym niektore europejskie) a nasi
      zawodnicy nie sa przygotowani na 90 minut gry??!! Co robili w klubach??? Gdybym
      ja powiedzial, ze jestem przygotowany na 3 godziny, w mojej pracy zwolniliby
      mnie natychmiast!
      • Gość: outsider No tak,pewnie sa przetrenowani, albo IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 17.08.06, 04:20
        za mala odpoczywaja... biedaczki. No, ale powaznie, brak woli walki,
        koncentracji, kondyncji. Kiepska wspolpraca, chaotyczny indywidualizm. No tak,
        cos mi to przypomina. Czyzby nasza kadra po prostu odzwierciedlala przyrodzone
        przywary narodowe? Dlaczego grali dobrze tylko przez pierwsze dwadziescia
        minut? Pamiec wysiadla? Wstrzemiezliwosc, pracowitosc, myslenie o innych,
        poswiecenie, i natychmiastowa, precyzyjna reakcja w znajdywaniu partnera i
        przerzucaniu pilki. Dzisiaj nie liczy sie indywidualny rzut z motyka na slonce.
        Ale gdyby ten chwalebny patriotyzm indywidualny polaczyc z rutynowa
        dokladnoscia, no, no. Przyszlosc widze. Ale albo kazdy z zawodnikow ma to we
        krwi ze standartowych codziennych treningow, albo zespol zna sie jak stare
        konie i tworzy jeden organizm. Co moze taki zlepek ludzi, ktorzy spotykaja sie
        na dzien czy dwa przed meczem? Daj Boze zeby ten Leos cos wskural, ale orzech
        ma twardy. Chlopaki musza spotykac sie czesciej, zeby stworzyc jakies konkretne
        zgranie, swiadome i na czuja. Takie moje prywatne zdanie.
    • Gość: sancho Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 06:03
      Dziadostwo
    • Gość: filip Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: 195.20.110.* 17.08.06, 08:00
      tyle tych dobrych lekcji już mieli, że powinni się doktoryzować:)wstyd
    • Gość: Realista Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.bakoma.pl / 217.153.111.* 17.08.06, 08:16
      Dudek w tym meczu naprawdę pokazał na co Go stać - nie powinien nawet grzać
      ławki rezerwowych!
      • Gość: Salem Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:23
        Panie Jurku! Niestety dwoma puszczonymi szmatami udowodnił pan, że Janas
        fundując panu wakacje w czasie mundialu miał rację.
        I przestańcie już pieprzyć o lekcjach. Może wreszcie pokażcie czego nauczyło was
        ciągłe dawanie doopy w najważniejszych momentach???

Wyrazy współczucia dla Beenhakera - epizod z polskimi zdechłymi wróblami będzie
        brzydką rysą w bardzo ładnej karierze trenerskiej, bo niestety nasi pokazali, że
        nie straszny im żaden trener. Oni nie będą zap... na boisku i koniec! Niech się
        głupi trener jeden z drugim zesra...

Kto nie powinien być już powoływany:
        1. Dudek
        2. Mila
        3. Bąk
        4. Gancarczyk
        5. Szymkowiak
        reszcie chwilowo dam spokój do następnego meczu, ale ta piątka "Aufwiedersehen!!!"
    • lesew Re: Dudek: To była dobra Lecja 17.08.06, 08:24
      Dudek ma rację, przecież nie mówi tego jako bramkarz(nie mówi, że nauczył się
      bronić!), ale jako członek drużyny, zespołu! Chodzi mu o organizację gry,
      współdziałanie z kolegami na boisku-tego nie można nauczyc się raz na zawsze,
      tego trzeba uczyć się od nowa, w każdym nowym zestawieniu!
      • lesew Re: Dudek: To była dobra Lecja 17.08.06, 08:32
        Panowie, dodam jeszcze tylko tyle: jaki był wynik poprzedniego meczu z Danią? -
        na tym tle ostatni rezultat nie jest taki straszny! Poza tym, to jest początek:
        wiemy już co mamy, istotne, w która stronę to pódzie dalej!
    • Gość: s "Niewiele brakowało" "Prawie im dorównaliśmy" IP: 158.75.130.* 17.08.06, 08:38
      Co to za brednie? Duńczycy mogli to spokojnie wygrać 4:0, a grali rezerwami.
    • Gość: Gaza Dudek - przestań skomleć IP: 212.160.172.* 17.08.06, 08:40
      Dudek, zachowaj twarz. Bez przerwy skomlesz i robisz z siebie ofiare. Franek
      i Klos juz dawno zapomnieli, nie zachowuja sie jak dzieci.
    • Gość: coobek Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: 62.190.106.* 17.08.06, 09:18
      Bez przesady.

Dania zagrala bardzo dobre zawody. Popelnili na prawde bardzo malo
      niewymuszonych bledow. Gdyby nasi stosowali dluzej pressing Dunczycy popelnili
      by wiecej bledow ergo mielibysmy wiecej okazji.

Nasi natomiast popelnili jak zawsze duzo niewymuszonych bledow. Tzn podan do
      przeciwnika lub np. do skrzydlowego elegancko do nogi zamiast przed
      skrzydlowego na wolne pole (pokazal jak podawac Gravesen do Rommedahla i kilka
      razy ktos na lewym skrzydle Danii tez byl ladnie obsluzony). Nie wiem skad to
      sie bieze byc moze zaszlosci ze zlego systemu treningow za mlodu (brak
      infrastruktury!) ale tak na prawde mecze przegrywamy czesto i glownie przez
      braki w odpowiednim dograniu (niewymuszone straty) i w mniejszym stopniu przez
      braki w przyjeciu. Oczywiscie mozna do tego dodawac jeszcze elementy
      psychologiczne i kondycyjne ale z reguly te tylko nakladaja sie na powyzsze
      glowne mankamenty.

Teraz o meczu pozytywnie bo negatywnych stronach pisac nie bede.

Golanski - niezly debiut, jest zastepca Baszcza gdy wroci, bo od Baszcza jest
      jeszcze gorszy.

Gra wygladala lepiej niz z Ekwadorem i wydaje mi sie ze lepiej niz z Kostaryka.

Progresja 2:0 z Dania, a to na prawde dobra druzyna, ostatnio bylo 5:1 :)

Belgowie stracili punkty u siebie z Kazachstanem.

Finlandia towarzysko przegrala z Irlandia Pln.
    • Gość: rst trener z zahranicy :) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.06, 09:20
      ja wiem, że upłyneło jeszcze mało czasu, ale za rok będzie tak samo. Nie da się
      rzeźbić w g..wnie.
    • Gość: Lolka Porażka... IP: *.master.pl 17.08.06, 09:49
      Zawiodłam się na Polskicg Piłkarzach. Wiem, że źle wypadliście na mundialu, ale myślałam, że teraz - na meczu towarzyskim z Danią - będziecie lepsi. Grubo się myliłam...
    • Gość: jk28 Janas zepsuł!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 09:58
      Janas zepsuł jednym show (powołania) całą swoją dobrą kilkuletnią robotę.
      Przyszedł Leo i zrezygnował z jedynych pozytywnych elementów, które zostały po
      Janasie (Boruc, Bosacki, Jeleń). Zrozumie gdy będzie po eliminacjach? A może to
      nie jest mądry Polak po ..., oby.
      • Gość: m Re: Janas zepsuł!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:49
        nie przesadzaj, Jeleń pokazał się na mundialu, bo nie miał nic do stracenia,
        ale ... nic z jego szarpnięć nie wynikało.
        Zresztą pojechał do Francji i co? Lipa.
    • artur74 Brak rozgrywającego! Postawić na Gizę z Cracovii ! 17.08.06, 09:58
      Ostatnie występy Szymkowiaka w reprezentacji pokazują jak bardzo nie nadaje się
      na rozgrywającego! Może jedynie pełnić rolę defensywnego pomocnika i walczyć o
      skład razem z Radomskim i Sobolewskim.
      Postawmy na Gizę! Nie podejmujemy żadnego ryzyka. Gorzej od Szymkowiaka zagrać
      się już nie da! Początek sezonu w jego wykonaniu mnie osobiście zadziwia!
      Bardzo dobry występ przeciwko Legii! Dobre spotkanie w Lubinie!
      Strzela bramki, potrafi zagrać prostopadłe piłki i przedewszystkim gra do przodu!

Polska liga na pewno jest słaba, ale ostatnie występy zawodników OE w
      reprezentacji dowodzą, że potrafią grać!
      Patrz: Jeleń, Bosacki na mundialu!
      Wczorajszy występ Golańskiego!

Czekam na powołanie dla Błaszczykowskiego!
      Czy Gancarczyk jest lepszy???
    • Gość: Foka Re: Dudek: To była dobra Lecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:06
      Dzisiaj do gry w pilkę trzeba być przygotowanym fizycznie i mentalnie. Edukację
      należy rozpocząć w wieku 7-9 lat. Ten brak przygotowania bylo widać w Odenze.
      Pytanie - czy nasi "fachowcy" to zauważyli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka