Gość: neeo Własnie do tego prowadzi polityczna twu...poprawno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:12 poprawność. Może przestańmy wszyscy pie*szyć że to rasizm czy nie rasizm, tylko powiedzmy że to poprostu zwykłe chamstwo, i zacznijmy wszystkich równo karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabeniger polska powinna przyjac milion sudanczykow IP: *.perm.iinet.net.au 30.10.06, 11:44 jako rekompensate za krzywdy wyrzadzone czarnym przez polski rasistowski narod, milion sudanczykow, kazdemu mieszkanie, zasilek, ubezpieczenie , wtedy moze udowodnicie ze nie jestescie tak strasznymi rasistami, ale zawszse rasistami- pamietajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywni?? Rasizm w drugą stronę? IP: 83.2.16.* 30.10.06, 11:52 obiektywni to dziennikarze nie sa - na powtórkach widać wyraźnie że nie uderzony w szyję został Nowak tylko Kuba Wawrzyniak skończmy z razizmem skoro czarni nie umieją się zachować - oplucie Nowaka jest złym zachowaniem ale faul na czarnym to rasizm.. niech zaczną grac w piłkę a nie pajacować - tylko wylegiwali się na murawie symulując kontuzję po byle podmuchu wiatru jak pzpn będzie tak ochoczo rozprawiał się z niby rasizmem to czarni mogą co mecz tak oskarżac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz tak, Murzyni znają polski IP: 213.199.198.* 30.10.06, 12:05 Prosze o nie pier*olenie bzdur widzewskie kundle. Jedynym Murzynem mówiącym po polsku w Legii jest Choto. Tylko on mógłby powiedzieć coś co znający jedynie język polski (i to słabo) widzewskie żydki mogły by zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: tak, Murzyni znają polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:23 a co mnie obchodzi co ten bambus gada...wazne ze ten czarny pokazywal swoj kolor skory prowokujac kibicow a to juz podchodzi pod gest rasistowski...jak twierdzi wdowczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: tak, Murzyni znają polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:08 pilkarz... ty jeb antysemito!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Re: piłkarz-szowinistyczny antysemita IP: *.toya.net.pl 30.10.06, 23:04 Siedząc na trubunie raczej trudno usłyszeć o czym rozmawiają zawodnicy na boisku, a zwłaszcza w takim chałasie. Sytuacja na boisku była zaogniona, która została podsycona sposobem sędziowania. Niestety sędzia nie miał w piątek dobrego dnia i nie panował nad sytuacją w całym meczu. Jego decyzje sędziowskie były ogólnie mówiąc niezrozumiałe. Konsekwencją złych decyzji arbitra (co wcale nie oznacza, że wypaczył wynik meczu) była niepotrzebna awantura między piłkarzami. Z natury człowiek ma słabość do wypowiadania w gniewie i złości słów, których potem żałuje (twój post jest dowodem na to, że sam też byłeś w takiej sytuacji). Być może piłkarze coś tam sobie powiedzieli. Z miejsca w którym ja siedziałem nie mogę potwierdzić o okrzykach i słowach rasistowskich. Jednak wcześniejsze oskarżenia pod adresem piłkarza ŁKS-u o rasizm oraz komentarz kibica z Kielc w jednym z wcześniejszych wypowiedzi na innym forum, w której to opowiada o prowokacjach ze strony czarnoskórych piłkarzy pod adresem miejscowych kibiców wnioskuję, że to własnie czarnoskórzy piłkarze Legii mają problemy z rasizmem pod adresem białych. Jeśli chodzi o twoje wypowiedzi pod adresem Widzewa, to cóż ja ci mogę powiedzieć tylko tyle, że to nie mój problem, tylko twój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: piłkarz-szowinistyczny antysemita IP: 157.25.9.* 31.10.06, 09:18 Fanie, że wyrażasz swój pogląd spokojnie w przeciwieństwie do sporej części dyskutantów na tym forum. Ja się jednak nie zgodzę. Twierdzenie, że czarnoskórzy legioniści mają problem z rasizmem pod adresem białych uważam za śmieszne (nie obraź się). Jakie prowokacje? Zwróć uwagę, że Mijajlovic tłumaczył się dokładnie tak samo jak zawodnicy Widzewa i Niznik. Nie było rasistowskich odzywek, mamy czarnych kolegów w druzynie itp. Wydaje mi sie, że problem w tym, że takie obraźliwe odzywki nawiązujące do koloru skóry, małp, bambusów w ferworze walki padają, tyle, że nasi piłkarze uważają to za odzywki jak każde inne i są później zdziwieni i wkurzeni, że oskarża sie ich o rasizm. Przecież Choto i jego czarni koledzy nie płaczą i nie oskarżają o rasizm z powodu kopnięć, czy fauli. Chodzi o głupie odzywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: "sportowcy"... buhahahahaha IP: *.e-wro.net.pl 30.10.06, 15:30 WKS! WKS! WKS! WKS ŚLĄSK MISTRZEM JEST! CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA! czy według ewolucji Murzyn pochodzi od małpy czy małpa od Murzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Rasizm w drugą stronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:28 Czarnuchy to najwięksi rasiści na świecie. & lat spędziłem w Nigerii, więc wiem co nieco na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS czy Murzyn pochodzi od małpy? IP: *.e-wro.net.pl 30.10.06, 15:31 WKS! WKS! WKS! WKS ŚLĄSK MISTRZEM JEST! CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA! czy według ewolucji Murzyn pochodzi od małpy czy małpa od Murzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANDA Re: czy Murzyn pochodzi od małpy? IP: *.chello.pl 30.10.06, 15:58 raczej murzyni sa zaje-fajni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Rasizm w drugą stronę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:59 Denerwują mnie te ciągłe oskarżenia piłkarzy Legii, o to że są prześladowani, w innych drużynach też są czarnoskórzy piłkarze, ale oni co mecz nie płaczą z tego powodu. Taki Choto gra bardzo ostro, prowokuje, często popełnia chamskie, brutalne faule, a gdy zawodnik przez niego sfaulowany, pod wpływem emocji, okaże swój gniew, wtedy Choto rozgłasza, że był prześladowany. Nie twierdzę, że rasizm nie jest problemem, ale to co robią piłkarze Legii to zakrawa o kpinę, oni sami sobie robią niedźwiedzią przysługę. Kto im jeszcze wierzy? Zdenerwowała mnie też sprawa Mijajlowica,nie twierdzę, że chłopak jest bez winy, bo tego stwierdzić nie jestem w stanie, ale arbitralna decyzja UEFA doprwoadziła mnie do szewskiej pasji. Tak oto zespoły wynalazły nowy sposób na osłabianie przeciwnika lub zdobywanie punktów. Całe szczęście, że PZPN i arbitrzy zachowali trochę zdrowego rozsądku w tych sprawach. Choć ktoś z Legii mógłby stwierdzić, że to też są rasiści. Swoją drogą czarni pochodzą od małpy tak samo jak i biali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: czy Murzyn pochodzi od małpy? IP: *.chello.pl 30.10.06, 16:00 ej ludzie o czym wy tu gadacie a tak wogole jaki byl wynik meczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Rasizm w drugą stronę? IP: *.ci.uw.edu.pl 30.10.06, 16:09 Wszyscy ludzie są braćmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 wykopmy rasizm? wykopmy czarnoskórych oszustów! 30.10.06, 16:38 mam juz dość słuchania od piłkarzy rodem z brazylii nigerii czy zimbabwe lamentów i płaczu, piłka nozna to sport dla prawdziwych facetów a nie dla lalusiów, najwyższa pora skończyć Z BEZCZELNYM WYKORZYSTYWANIEM KOLORU SKÓRY!!!! czarny moze kopać faulować wyzywać w swoim języku polskich piłkarzy a jak czarnego ktoś kopnie popchnie krzyknie to nagle wielki lament, przecież oni nie znają polskiego i raczej wątpię żeby w tumulcie hałasu jaki jest podczas meczu potrafili czytać z ruchu warg! to bezczelne kłamstwo! ciemnoskórzy piłkarze nie są w stanie tego wymówić a co dopiero rozumieć! wykorzystują nagonkę na rasistowskie zachowania w innych ligach i próbują wmawiać że są wyzywani ludzie !!! nie panikujmy!! w ferworze walki dochodzi do różnych spięć ale nie róbmy z czarnych tylko pokrzywdzonych bo to bardzo niesprawiedliwe CZARNI KANTUJĄ, WYMYŚLAJĄ KŁAMSTWA dośc tego , oni zajmują miejsca w składzie zdolnej polskiej młodzieży, powinni zasuwac dwa razy wiecej na boisku a nie zgrywac święte krowy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: wykopmy rasizm? wykopmy czarnoskórych oszustó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:02 A banany na meczu Pogoni z Lechią to na czarnoskórych piłkarzy Pogoni same z drzewa spadły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Czarny rasizm jest znacznie gorszy niz bialy IP: *.karolin.pl 30.10.06, 17:06 W USA bialy nie ma wstepu do niektorych czarnych dzielnic - samo wejscie tam po zmroku to prawie samobojstwo, a juz na pewno pobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greqa Rasizm w drugą stronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:05 Klub nie zamierza natomiast odwoływać się od kary nałożonej na Eltona (czerwona kartka - red.), ponieważ jak pokazały powtórki telewizyjne, legionista opluł zawodnika gospodarzy. Więcej w serwisie legialive.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robuś Rasizm w drugą stronę? IP: *.echostar.pl 30.10.06, 19:49 Piłkarze Legii mogą obrażać swych przeciwników bo przecież tatuś pana Strejlaua nie pozwoli skrzywdzić tego klubu, prezesi Polonii mogą robić przewały by dostać licencje bo przecież tatuś Engela jr. nie pozwoli by odebrano klubowi pkt, kibice Wisły mogą wchodzić na murawe murawę krzyczeć antysemickie hasła bo przecież pan pracownik Cupiała załatwi złagodzenie kary itp itd ale największym skandalem są kibice bo odpalają race i przez nich nie dostanoiemy Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolek Stronniczość IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.08, 18:24 Niby artykuł jest obiektywny a jednak widać że kończy się on opinią osoby będącej po stronie murzynów, przez co autor chce narzucić swój pogląd na tę sprawę robiąc podsumowanie tematu. Mam rację? Mój komentarz i tak pewnie nie będzie dodany, ale widzę że Gazeta ma za dużo kłamstw w swoich portalach, gazetach itp. Przykro mi że dajemy sobie wchodzić na głowę ludziom którzy życzą nam źle. Odpowiedz Link Zgłoś