Gość: rasiauskas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:17 Co to autsajder? Bo wiem co to outsider czy tez spolszczone outsajder. Ale przez out co jest zakorzenione w jezyku polskim dosc mocno i od dawna. Np. outrowertyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: out out nie autsajder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:18 piszemy out Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:28 autsajder, hehe... dawno nic mnie tak nie rozwalilo. pozdrowienia dla redaktora prowadzacego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.media4.pl 08.11.06, 22:33 Ciekawe ile osób "popłynęło" dziś u bukmacherów na Bayernie:/ www.bestnews.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:34 sjp.pwn.pl/lista.php?co=autsajder dobrze jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8listopad Re: "autsajder" buahahahahahaha IP: *.welnowiec.net 08.11.06, 22:43 Ja tam wybitnym znawca jezyka polskiego nie jestem ale tez nigdy nie spotkalem sie z taka pisownia:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 22:42 Wszystkim śmiejącym się z formy "autsajder" - gratuluję znajomości języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:40 FC Hollywood, nazywają ich tak jeszcze? www.rydultowy.eu www.mojemiasto.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Sensacyjna porażka Bayernu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:41 ja tam już się spotkałem z formą "autsajder" więc mnie to specjalnie nie zdziwiło... ale Ty koleś z "outrowertykiem" to pojechałeś po całemu... o qrwa dawno sie tak nie uśmiałem <hahaha>... chodziło Ci pewnie o ekstrawertyka... "outrowertyk"... no nie mogę <hahaha>... gościu zrób jaki kabaret <lol2> Gość portalu: rasiauskas napisał(a): > Co to autsajder? Bo wiem co to outsider czy tez spolszczone outsajder. Ale > przez out co jest zakorzenione w jezyku polskim dosc mocno i od dawna. Np. > outrowertyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Autsajderzy dziennikarstwa IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 09.11.06, 00:08 Dziennikarze Gazety pisza to co wiedza a co wiedza to widac. Niedouczone mlokosy z Gazety to "autsajderzy" krajowego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O zajrzyjcie do slownika "madrale" IP: *.chello.pl 09.11.06, 00:12 a potem komentujcie uzyte slowa. "autsajder" figuruje w SJP PWN, jako slowo uzywane zamiennie z "outsider" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Co jest grane? Bayern grać mi tu zaczynać! IP: *.comarch.com 09.11.06, 07:39 Grać mi tu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Krzynowek podobno kontuzjowany?!?!! IP: *.uje.nat.hnet.pl 09.11.06, 09:55 Niech lepiej powie ze juz niechce grac w kadrze i juz!!! Odpowiedz Link Zgłoś