Dodaj do ulubionych

Rankingu FIFA dziwne przypadki

19.12.06, 15:43
Irlandia ostatni raz na wielkiej imprezie grała w 2002 czyli za to już nie dodaje im się punktów. W eliminacjach ME2004 potrafili ograć tylko Albanie i Gruzje, Irlandia Płn nie wygrała nic, ale potrafiła zremisować z Hiszpanią. @ el. MŚ2006 Irlandia maksimum umiejętności to remisy ze Szwajcarią i Francją, Irlandia Płn wygrała z Anglią. el. ME2008 Irlandia wygrała ze Słowacją ale przegrała z Cyprem 5:2 natomiast irlandia Płn wygrała z Hiszpanią i Łotwą (uczestnik poprzedniech ME)i zremisowali z Danią.

Wyniki obu reprezentacji bronią ich pozycje w tym rankingu ;) choć w innych przypadkach rzeczywiście zestawienie FIFA wygląda "dziwnie" ale powiedzcie mi panowie czy można stworzyć w 100%obiektywny ranking?
Obserwuj wątek
    • Gość: random_name Rankingu FIFA dziwne przypadki IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 18:22
      Gwinea ostatnio (2006) dostala sie do finalu Pucharu Narodow Afryki gdzie przed
      odpadnieciem wygrala wszystkie mecze w grupie (Tunezja, RPA i Zambia). Troche
      tych punktow naciukali.
    • Gość: marcin ech, zczubaki, chcieliście dobrze... IP: *.chello.pl 20.12.06, 00:14
      a wyszło jak zawsze ;)
      Coś wam się pomieszało w sposobie naliczania punktów za każdy mecz, raczej nie
      mnoży się przez 100. Gdyby tak było, to na przykład Francja za zwycięstwo z
      Brazylią na MŚ dostałaby 3*4*2*1*100 pkt czyli 2400 punktów za jeden mecz,
      podczas gdy w sumie z całego kilkuletniego okresu ma coś koło 1500. Postarajcie
      się to poprawić. Pozdro
      • Gość: Hellz Re: ech, zczubaki, chcieliście dobrze... IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 10:05
        Nie wiem jak Wam, ale mnie wydaje się, że ważna powinna być też ILOŚĆ
        rozgrywanych spotkań :) Jeżeli zagramy 100 razy w roku z Luksemburgiem i wygramy
        98 spotkań, to trochę nabijemy tych punktów... chociaż przy naszej DŁUGIEJ
        grupie eliminacyjnej ten ranking jest w dechę
      • radiradi1 Nie wiem jak to policzyłeś 20.12.06, 15:15
        Francja wygrywa z Brazylią i mamy:
        z p.1) 3 (zwycięstwo)
        z p.2) 4 (MŚ)
        z p.3) 2 ( lider ) lub 1.99 ((200-1)/100)
        z p.4) 0.98 ( Ameryka Płd )

3*4*2*0.98 = 23.52 - w zaokrągleniu 24
    • Gość: look Dla mnie to jest zrozumiałe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:20
      i teraźniejsze zasady sąprzejrzyste i w miarę miarodajne bardziej od starych zasad
      Ukraina wczesniej nie grała za dobrze mundial w Niemczech to ich pierwsza wielka
      impreza z nami pregrali eliominacje na mundial w Korei i Japoni w Euro 2004
      teżnie wystąpili i tak sąwysoko moim zdaniem co do innych drużyn nie wiem ale na
      pewno istnieje jakieś uzasadnienie Polska na taką lokate zasługuje acz gdyby
      osiągnęła coś ponad awans na Mundial z pewnością wskoczyła by do drugiej 10.
    • Gość: look Ludzie z czuba są drewniani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:24
      ich relacje czytam tylko po to by się pośmiać z ich niedorozwoju umysłowego i
      tylko z największych imprez od mundiialu tam nie zaglądałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka