Gość: karol IP: *.acn.waw.pl 15.01.07, 23:30 no ciekawe co bedzie dalej z ta pilka kopana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tidzej Re: Beckham zmieni świat? IP: *.acn.waw.pl 16.01.07, 00:43 Z pensja Becksa to nie do konca tak prosto jak 250 mln podzielic na 5. W te 250 wliczono wszystkie jego kontrakty reklamowe (z Pepsi, Gilette etc.), ktore stanowia ogromna czesc tej sumy, kolo 190 mln. Kolejne 25 milionow to -szacowane- zyski Becksa ze sprzedeazy koszulek, lalek i jakichkolwiek innych gadzetow wymyslonych przez Amerykanow. Zasadnicza pensja wynosi 50 milionow dolarow za 5 sezonow gry, 10 na rok, czyli 200 tys. dolarow na tydzien. Jezeli juz cos to jest to zaledwie niewiele wiecej od tego co zarabiaja w Chelski Szewa i Ballack. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Aż tak dużo ludzi to tam nie chodzi, może to główn 16.01.07, 12:01 ie imigranci z Europy? Na dwoje babka wróżyła a artykuł to takie zaklinanie deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_solon Beckham zmieni świat? 16.01.07, 01:02 to, że się połasi na Ronaldo i paru innych starszych grajków, nie zmieni faktu, że będzie to co n ajwyżej liga katarska bis. Najlepszym piłkarzom w wieku 20-30 lat i tak będzie się najbardziej opłacało grać w Europie. Tylko tu jest publiczność która rozumie piłkę, inna od tej dla której jezdzi się na tournee po Japonii i Chinach, inna niż szejkowie w krajach arabskich, inna niż pop-corn kibice w USA. NASL była przeinwestowana? Czy transfer Beckhama i kilku innych znanych piłkarzy nie zwiastuje tego samego? pilkazzaklawiatury.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sl [...] IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 16.01.07, 04:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Beckham zmieni świat? IP: *.sgh.waw.pl 16.01.07, 10:07 Beckham to tylko piłkarski nowotwór, który nie bedzie miał zadnego wpływu na prawdziwe oblicze światowego futbolu. Uważam, że to co zrobił jest najlepszym dla niego rozwiązaniem, bo każdy widzi, ze nic nie gra więc niech chociaz zrobi kase na głupich amerykanach, którzy po robocie będą oglądać zamiast debilnych programów debilnego Beckhama. Piłka ma przyszłość tylko w Europie i Ameryce Płd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulala Re: Beckham zmieni świat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:09 A ja uważam, że szkoda Beckhama. To taka Myszka Miki europejskiej piłki. Jak grał tak grał ale bez niego to już nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Beckham zmieni świat? IP: *.chello.pl 16.01.07, 09:25 Tam jest ogromne zaplecze - w ludzkich głowach! Infrastruktura to norma. Dlatego zobaczyce, że będą odnosić w najbliższych latach sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek co to za debil pisał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:31 trzeba miec nasrane we łbie zeby takie cos wymyslic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabu Beckham zmieni świat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:46 bekam jest tak marnym pilkarzem ze jak on gra az zal patrzec on moze grac w polskiej lidze jest tak slaby ma on przyciagnac amerykanow SMIESZNE Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Re: Beckham zmieni świat? 16.01.07, 09:52 > no ciekawe co bedzie dalej z ta pilka kopana? Jak to co? Zalezy od TV - zweszy interes, bedzie pokazywac i pieprzyc o soccerze tak dlugo az zaczna ludziska nawet w stanach to ogladac. Albo menedzerowie stwierdza, ze jednak lepiej sie da zarobic na NBA, NHL czy NFL - i zdechnie smiercia naturalna. No chyba, ze komus sie wydaje, ze cos zalezy od ludzi/kibicow?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Demografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:56 W Stanach jest coraz wiecej Latynosów, a mniej "rdzennych"... To może za nascie lat byc decydujace dla futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MRM kłiii tamm... IP: 193.138.110.* 16.01.07, 10:35 Bardzo wątpliwe jest to że soccer pójdzie w slady NBA czy NHL w USA dzięki Beckhamowi. Becks wyjeżdża do Stanów nie promowac soccer a tylko i wyłącznie siebie. Podejrzewam ze i notowania soccera a także i beckhama w stanach zmienią się niewiele poza krótkoterminowym wzrostem newsów na jego temat. Ten facet nie ma jaj na boisku wiec ogladanie go dla obzerających sie popcornem amerykanów nie bedzie czyms specjalnym i podejrzewam że szybko się nim znudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fegts Ronaldo,Zidane,Figo,Neville,Beckh am IP: *.acn.waw.pl 16.01.07, 10:08 wole obejrzec Artura Boruca w meczu Celticu czy sredni meczyk ligi angielskiej albo francuskiej niz ogladac emerytow w meczu ligi amerykanskiej.Pele moze by mnie jeszcze przyciagnal, ale nie wyzej wymienieni pilkarze, moze z wyjatkiem Zizou ale ten nie sadze aby sie skusil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Beckham zmieni świat? IP: *.dynamic.caiway.nl 16.01.07, 10:17 cos w tym jest.W stanach rzadza zydzi,a oni potrafia obchodzic sie z pieniedzmi jak malo kto.mysle,ze jezeli naprawde beda chcieli stworzyc mocna lige na swiatowym poziomie to zrobia to i juz.czy sie to komus podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek mam nadzieję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 10:31 A liczę na to, że jankesi nareszcie pokochają piłkę nozną tak jak europejczycy. Ale moja nadzieja wiąże się z pewna rzeczą. Mianowicie u jankesów nie ma lipy i niedomówień i pola do popisu dla drukujących sędziów. Zwróćcie uwagę na dyscypliny popularne w stanach, przepisy tak sformułowane, że ciężko skrzywdzić graczy. Mam nadzieję, że janki wymusza na FIFA elektroniczne kontrolowanie piłki wobec lini na boisku, możliwość konsultacji czy wręcz obowiązek konsultacji sędziego z sędzią przy monitorze (tak jak w hokeju) czy zatrzymywanie czasu gry w chwili zatrzymania gry (tak jak w koszykówce) co zakończy falę spektakularnych turlań się po boisku po rzekomych faulach oraz gre na czas i kilkuminutowe wybijanie pilki z autu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: mam nadzieję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:43 W USA były MŚ, był Pele, Beckenbauer itp. Jezeli do tej pory soccer się tam nie przyjął, to nie zmieni tego jedna, mocno przyblakła już gwiazdka. Prawdziwych gwiazd jest tam wiele i to w sportach typowo amerykańskich (baseball, koszykówka, futbol amerykański), pseudogwiazdek bulwarowych też nie brakuje. Beckham nic nie zmieni, bo będzie jednym z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: mam nadzieję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 10:44 Ale ja nie pisze o przereklamowanym Beku ale mazy mi sie że jednak janki polubią soccer i wymusza zmiane nastawienia FIFA do przejrzystości przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
horos Beckham zmieni świat? 16.01.07, 10:50 Za 20 lat jezykiem urzedowym w USA, bedzie ... hiszpanski :) a co za tym idzie, przyplyw Latynowsow i ich zainteresowania pileczka moze calkowiecie zalamac kolejnosc ulubionych sportow w USA... A jak zaczna tworzyc polaczona lige z krajami Ameryki Poludniowej... To mozemy zapomniec o europejskiej pilce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz Re: Beckham zmieni świat? IP: 213.199.198.* 16.01.07, 11:13 Amerykańce mogą mieć kasę ale nie mają: Herbów klubowych- logo zespołu zmieniane częściej niż kapcie statystycznego jankesa, Wiernych kibiców (o oprawie w stylu Ultras nie ma co mówić, Hools'ów nigdy nie będzie, ale może i dobrze), Tradycji (kto zamieni koszulkę Barcelony na GO GO MAdafaka Nju Jork). Tam będzie tylko druga Arabia, czy inny Katar. Raj dla dziadków na geriawice. Europa wygra. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Beckham zmieni świat? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 11:14 Jednak latynosi napływający do USA to biedota w porównaniu z rodowitymi amerykanami i do tego większość z nich to nielegalni imigranci więc nie sądzę aby mieli "siłę" na rozbujanie soccera w stanach. Bardziej liczę na tych rodowitych jankesów, którzy sa bogaci i jakby zechcieli to mogliby zbudować lige przy której Europa by wysiadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Beckham zmieni świat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:22 Jednakże rozmawiamy o Beckhamie i zanim liga soccera w USA zostanie "rozbujana", to nikt już o Becksie nie będzie pamiętał. Natomiast ewentualny sukces soccera w USA rodzi pewne obawy z mojej strony. Np. nie chcę, że by mecz piłkarski składał się z czterech kwart, między którymi można puścić reklamy, a w czasie każdej kwarty obaj trenerzy mogliby brać po dwa czasy, aby znowu było kiedy puścić reklamy. Niech Amerykanie lepiej grają w baseball. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Beckham zmieni świat? IP: *.sgh.waw.pl 16.01.07, 12:52 Bogaci jankesi są zbyt głupi zeby zbudowac ligę na miarę europejskiej czy południowoamerykańskiej. To nie jest kwestia pieniedzy tylko tradycji i wieloletnich sukcesów w piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Beckham zmieni świat? IP: 62.29.166.* 16.01.07, 11:45 MLS jest pokazywana w Polsce (jeden mecz w tygodniu) przez telewizje Sportklub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murgrabia NO przeciez... IP: *.system-net.pl 16.01.07, 13:24 .... to juz dawno nie jest pilkarz! To przecietny kopacz, z pilkarskiego pkt widzenia nie ma nic do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riczi Beckham zmieni świat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 13:35 Osobiscie uważam, że przygoda Beckham z futbolem w USA nie będzie trwała długo. Myślę że po pół roku dobrej(z powodu słabszych przeciwników) gry w MLS zgłosi się po niego jakiś europejski klub może nawet Man Utd i "Beck's" z pewnością wróci do Europy i skończy sie amerykański sen o zmianie potęg w footbalu na świecie. Amerykanie nie lubią Soccera bo dla nich się tam za mało dzieje. Nie ma tańczących panienek co pół minuty no i w samym meczu tak mało goli pada, kto to widział... Odpowiedz Link Zgłoś