Gość: lol CZAS NA ZMIANY IP: *.toya.net.pl 19.02.07, 13:21 Mnie obecna LM się znudziła. Jedynym meczem, który bardziej przykuwa moją uwagę od innych jest Barca-Chelsea. Natomiast mecze typu Real-ManU, Arsenal-Milan są pokazem zmanierowanych piłkarzy u których jednak nie widać by mecze LM były czymś wyjątkowym, grą o honor i sławę. Zbyt długo grają te same zespoły i dlatego stało się to nudne. Przyszedł czas na zmiany. I cieszę się z tego powodu. Może kiedyś znów zagra mój Widzewek i znów przyjadą piłkarze typu Molina, Kiko, Ricken, Diego Simeone, Chapuisat. To były piękne czasy, gdy Citko strzelił gola z 40 metrów, a mój blok cały się trząsł z wybuchu radości sąsiadów. Mecze Legii też miło wspominam. I te mecze były dla mnie fascynujące. Myślę, że Platini wybrał słuszną drogę. Dzięki temu zanikną bariery i różnice w piłkarskiej Europie. A ta "gorsza i nieatrakcyjna" wreszcie zacznie doganiać bogatą. Powinno wprowadzić się również limity dotyczące liczby obcokrajowców w składzie. Tak by przynajmniej z 6-7 piłkarzy było z tego samego kraju co klub.To nie ten sam poziom, ale współczuję kibicom Pogoni Szczecin, że mają prezesa idiotę. I na koniec, wydaję mi się, że dobrym sposobem na uatrakcyjnienie Pucharu Uefa jest to by jego finaliści w kolejnym sezonie grali w LM. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dofanowLM To moze zamiast ooooolimpiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:44 zrobmy zawody tylko dla USA, RUS, CHin, UK, FRA, GER. W koncu oni najwiecej medalow zdobywaja i sa najlepsi. Po co nam jakies male kraje, tylko przeciagaja czekanie na wystepy mistrzow. Albo reszta niech wyst. w reprezentacji Pozostałych. I w ogole wtedy olimpiada moglaby by byc co roku. Ale by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziodzio Aston Villa IP: 213.199.198.* 19.02.07, 13:46 Co z tego, że AV zajęła 11 miejsce, gdy wygrywała Puchar Europy? Przecież rok wcześniej wywalczyła MISTRZA i to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman19 Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! 19.02.07, 14:01 W 100% zgadzam się ze Stecem. Gdyby Liga Mistrzów stała się rozgrywkami na wzór amerykański byłby to koniec najwspanialszego turnieju który kiedykolwiek stworzono. Oglądanie kicającej żony Beckhama czy innej Spajsówy to już nie jest sport. Pomysły Platiniego można delikatnie mówiąc uznać za kontrowersyjne. Liga Mistrzów to turniej gdzie grają najlepsi, dlaczego więc mają tracić miejsca na rzecz średniaków? A teraz z innej beczki. W środe w TVP mamy mecz FC Barcelona - FC Liverpool, mam pytanie gdzie można zobaczyć transmisje jakiegokolwiek meczu Ligi Mistrzów we wtorek. Chodzi mi ostacje zagraniczne. Jesienią były transmisje na TVN Turbo, niestety wiosną nie ma... Ciekawe co nasza "kochana" TVP zrobi z Euro 2008... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamien Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: 193.28.230.* 19.02.07, 14:36 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk22 Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: 10.203.7.* 19.02.07, 14:24 Stec, publicysta ciekawy, często niestety nie potrafi rozróżnić między oryginalnością o banałem prowokacji, z której wynika kicz. Teraz, niestety, nie po raz pierwszy bredzi. Na szczęście Platini nawet nie wie, kto to Stec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nuero Pijany Stec, gdzie ta Liga Mistrzów IP: *.mclink.it 19.02.07, 14:26 Panie dziennikarzu, pisze pan jak kompletnie pijany i obraża wiele klubów. 1) Zmienić Anglików na Rumunów. Gdyby pan zapomniał, to do Champions League Steaua Bukareszt awansowała bez żadnej pomocy, pokonując Belgijski Standard Liege. Wcześniej zdarzały im się jeszcze większe sensacje, typu wyeliminowanie przez Steauę (2:0) Valencii w 3. rundzie PUEFA, pokonanie 5:1 Evertonu przez Dinamo B., czy rozbicie 4:0 RC Lens (pogromcę Groclinu) przez wspomnianą Steauę (która doszła do półfinału PUEFA). Mało panu? To po co obraża pan kluby, które LICZĄ SIĘ w Europie? 2) Chyba naprawdę na pan słabą pamięć, albo jest złośliwy dla polskich klubów. Owszem, Europy nie zawojowaliśmy, zaliczając wiele kompromitacji, jednak były też sukcesy. Awansowała do fazy grupowej Amica, a w tym roku w PUEFA nieźle zaprezentowała się Wisła Kraków, pokonując Matersburg, Iraklis i Basel (uczestnik LM sprzed paru lat). O sukcesach Groclinu, wspomnianej Wisły i Legii już nie wspominam, bo to było dawno (sezony 2002/03 i 2003/04). 3) LM w Polsce? Cała nasza reprezentacja nie byłaby w stanie pokonać takich ekip, jak Real M. czy Barcelona, która dwukrotnie stawała na drodze naszym drużynom w walce o Champions League. Walcząc ze średniakami, mielibyśmy większe szanse. A to że jesteśmy w tej chwili tak nisko? Rumuni i Bułgarzy też byli. A potem, jesienią 2006, grali w Lidze Mistrzów. 4) Liga Mistrzów powinna być dla najlepszych drużyn z wielu krajów. Co z tego, że do tych europejskich rozgrywek stanie połowa primeradivision i premiership, po 1/3 ligi włoskiej, francuskiej i niemieckiej? To już nie jest Liga Mistrzów, tylko stowarzyszenie obrzydliwie bogatych. Po co mamy się dziwić Glazerowi czy Abramowiczowi? Na szczęście sukcesu w LM nie da się kupić, dlatego pucharu nie wygrała Chelsa, a co roku do grupy dostają się różne Thuny, Artmedie- Petrzalki, Steauy, Lewskie Sofia i tym podobne. Oby kiedyś był wśród nich również polski klub... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crotalus Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: 204.52.187.* 19.02.07, 14:48 Stec pisze głupoty, zresztą nie pierwszy raz. Gdyby w LM grali biedni mistrzowie, to po pewnym czasie byliby bogatsi... ich poziom finansowy, ale także sportowy podnosiłby się systematycznie. Dlaczego w Rumunii, Bułgarii, Rosji, Polsce nie ma takich talentów jak kiedyś? Bo nasi grają z wielkim od święta. Gdzie ma się obiawić ten Hagi czy Boniek? Grając z Groclinem, albo przedzierając się przez 4 rundy przedwstępne, by na końcu zaliczyć mecz z wypoczętą Valencią, albo Werderem? dwa takie mecze w roku przeciw dobrej drużynie. Gdzie ci piłkarze mają się ogrywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: 83.238.100.* 19.02.07, 15:39 LM jest już niestety nudna - sens byłby tylko po powrocie do systemu pucharowego. Wtedy nich grają nawet w obecnym systemie - 2 kluby z Anglii, Hiszpanii itp mają gwarancję pierwszej rundy... Wtedy by było ciekawie - a nie oglądanie po -nty meczu w którym Henry gania się z Ronaldo a nikt nikogo nie skrzywdzi bo się i tak punkty uzbiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:25 100% antySTEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypoplecznik Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:30 co za kretyn napisal ten artykul??? nie znam goscia, ale przeciez kazdy wie, ze kazdy juz zyga tymi kolejnymi "hitami" chelsea-arsenal-liverpool-real-barcelona :/ ile mozna????????????????? wreszcie sie cos zmieni, i to polacy zaczna rzadzic w europie, brawo platini, stek nie pisz glupot Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! 19.02.07, 15:55 Widze, ze głosy rozkładają się róznie... Z mojej strony powiem jedno - Liga Mistrzów mnie nudzi... Nie da sie ukryć, obejrzę ćwierćfinał jakiś, półfinał, finał - ale rozgrywek grupowych nie jestem w stanie przebrnąć... ALe może tak musi być - wątpię w to, że da się to zmienić decyzjami administracyjnymi... Uczciwie powiem, ze choć niedobrze mi się robi jak miałbym 6 raz obejrzeć mecz Juventus-ManUtd, Barcelona-Chelsea, Real-Bayern czy Liverpool-Arsenal (choć ten ostatni mecz chętnie po raz 25 obejrzę w lidze angielskiej... Owszem, niespodzianki pokroju Villareal, Porto pozwalają przełknąc jakąś tę potrawę pod nazwą LM, ale śmeiszne - jak bez trudu wymienię zdobywców PE od roku 1986 do roku tak gdzieś 2000, jak jestem w miare płynnie w stanie pamiętać zdobyców pucharu wcześniejszych, których nie oglądałem, tak ostro musze się nagłowić, by przypomniec sobie po kolei zwycięzców z ostatnich lat.. .Pamietam, nie powiem, ale te wszystkie mecze wydają mi się tak jednakowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Stec szkodnik! Platini ma racje. Stec broni LM a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:40 olewa polska lige i taki to czlowiek. nie ma u mnie za grosz szacunku. 4 kluby z jednego kraju w lm to idiotyzm nie wiem jak go mozna bronic. a skoro stec idiotycznie sadzi ze w lm powinni grac najlepsi to moze zakazac wstepu do lm klubom z krajow poza ligami wloska angielska francuska hiszpanska . beda grac najlepsi, no co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Lm przegrywa u mnie z polska liga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:46 wogole jak moze byc odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barat Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.comarch.com 19.02.07, 16:49 na jakim kanale mozna ogladnac mecz ligi mistrzow we wtorek na zywo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DON najlepsi a nie nabogatsi IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.07, 17:21 jak 1ktos nie widzi typowo zachodnioeuropejskiego szowinizmy i ignorancji jest slepy.ustawiac pdo siebie reguly i sie zabezpieczec,wykorzystywac lepszej startowej pozycji aby protekcjonizm doprowadzic do skraju bezszczelnosci mozemy sie dopatrzyc zarowno w uni europejskiej jak i wladzach pilki noznej.teraz kluby ktore kiedys regularnie graly w pucharach europejkich,tworzyly batalie z innymi mistrzami krajow o prestiz i oczywisciei tez pieniadze,nie moga wejsc do elitarnego grona stworzonego w pozaboikowych kuluarach.wszystko niby jest fair lale jak ktos sie troche zna widzi duzy rasizm w tym.crvena zvezda wygrywa pierwsza edycje i zmieniaja reguly pod siebie.kiedys wschodnie klubym osiagaly finaly,wygrywaly,mimo finansowo i politycznei utrudnioynch bardzo warunkow,a dzisiaj niby jest sprawiedliwosc podarowana nam przez ten "piekny,sprawielsiwy,tolerancyjny(smieszne)"zachod.piekny ten swiat jak sie niczego nei rozumie.wtedy mozna isc przez yzcie nie denerwujac sie ,nie poszukujac ciagle na marne sprawiedliwosci.ale z drugiej strony jak sie neiw alczy samemu nie mozna narzekac.wlasnie dlatego pisze te slowa.otworzcie oczy,przestancie byc zakompleksionymi,slepoidealizujacymi azchod warcholami.trzeba widziec mocne i slabe strony systemu,a nie generalizopwac.ale w poslce wyciagamy zawsze zle wnioski w zlym czasie a decyzje ,jezeli podejmiemy wogole,to juz calkwocie debilna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Racja, przestanmy byc zakompleksieni! xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:50 Co wy wygadujecie, z czym do ludu, jak mamy 2 klubwe stadiony na poziomie ( jeden malutki Korony i jeden normalny w Poznaniu w budowie)... Jak sie musialby czuc taki Henry gdyby przyjechal grac w PL ? Przeciez dla nich nowoczesny 40 tys. to standard. A my? Nawet reprezentacja gra w "kurniku" na Lazienkowskiej, przeciez to smiech na sali. Jak to pasuje do oprawy ligi mistrzow ? Przeciez my dla nich jestesmy jak Uzbekistan przy nas. Odpowiedz Link Zgłoś
cornellius Re: Racja, przestanmy byc zakompleksieni! xD 19.02.07, 23:43 Gość portalu: prawda napisał(a): > Co wy wygadujecie, z czym do ludu, jak mamy 2 klubwe stadiony na poziomie ( > jeden malutki Korony i jeden normalny w Poznaniu w budowie)... Jak sie musialby > czuc taki Henry gdyby przyjechal grac w PL ? Przeciez dla nich nowoczesny 40 > tys. to standard. > > A my? Nawet reprezentacja gra w "kurniku" na Lazienkowskiej, przeciez to smiech > na sali. Jak to pasuje do oprawy ligi mistrzow ? > > Przeciez my dla nich jestesmy jak Uzbekistan przy nas. a tak kasa zostanie tam gdzie ma zostac, a nie w jakiejs polsce czy innym raczkujacym footbolu. swoja droga jakos bardziej mnie (i mysle ze pare milionow rowniez)emocjonuje potencalna gra w lm wisly, legii czy korony niz jakichs galaktycznych najemnikow z im podobnymi wciaz w tym samym sosie. w pucharach najciekawsze sa smaczki: david i goliat. bez tego niech tworza super bowl. zleje to jak i wszystkie ligii amerykanskie. tylko jak rozwiazac spadek druzyny z g8 do 2 ligii hehe. toz to bedzie "liga mistrzow' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfd Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.kam.pl 19.02.07, 17:32 masz ubogi sposób myslenia-nigdzie nie jest napisane że "liga mistrzów" oznacza ze powinni grac w niej tylko krajowi mistrzowie,np taki Arsenal Londyn ktory zajmuje 4 miejsce u siebie w lidze jest w porownaniu z taka wisla Kraków wielkim mistrzem,potezna druzyna ktora 10 razy bardziej zasloguje na gre w LM .Poza tym nie mam ochoty ogladac zalosnych popisow polskich klubow w LM. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Poprawianie ideału? Nonsens 19.02.07, 19:38 Jaki ideał? O czym ten Stec pisze? Coraz mniej ludzi to ogląda. Wktótce będą się gapić w telewizory tylko w Madrycie i w Londynie. Ja już przestałem to oglądać kilka lat temu. Nudzi mnie czy tym razem Chelsea poradzi sobie z Barceloną czy też nie. W Europie bardziej interesują się krajowymi ligami niż LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlnmktw Re: Poprawianie ideału? Nonsens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:50 Czy tak jest w Europie to nie wiem, ale ja osobiście też mam przesyt patrząc na "historyczną" 267. konfrontację Barcelony z Chelsea lub wiekopomne 439. starcie Bayernu z Realem. Nuuuuudaaa. W kółko to samo. W sumie ratuje trochę człowieka to, że mecze wtorkowe sa kodowane - zniknął odruch oglądania, teraz czasem popatrzę sobie na skróty wieczorem, ale bez zbytniego zainteresowania - ot tak, żeby wiedzieć co się dzieje. Sto razy bardziej wolę naszą nieszczęsną skopaną "ektsra"klasę;) Liga Mistrzów to rozgrywki po pierwsze wcale nie mistrzów (w każdym kraju jest jeden tylko mistrz), a po drugie - przeznaczone dla klubów Europy Zachodniej. I tyle, co to może człowieka obchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:59 Dobry i przyjemny do lektury artykuł, jak zwykle pan Stec trzyma wysoki poziom, tylko to wyliczenie największych wynalazków ludzkości czyta się jakoś "szajsowato". To jedno można chyba było lepiej napisać... POza tym świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixi Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 21:55 Bzdury, bzdury, po trzykroć bzdury!! Liga Mistrzów ideałem? Da się ją oglądać dopiero teraz, od fazy pucharowej, gdzie mecze mają wreszcie jakieś znaczenie - nie tak jak w fazie grupowej. Poza tym nie wymyślono jej w 1992, ale w 1991 r. Wtedy nie nosiła jeszcze nazwy Liga Mistrzów, ale była to taka jak dziś grupowa forma rozgrywek pucharowych. Pierwszy próbowało do niej podchodzić Zagłębie Lubin, a pierwszym zwycięzcą - FC Barcelona. Puchary w formie ligi - jaki głęboki idiotyzm i sprzeczność tkwi w ogóle w tym sformułowaniu. Podobnie jak idiotyzmem i sprzecznością jest to, że w Lidze Mistrzów nie grają mistrzowie. Panie Stec, broni Pan idiotyzmu! I to nawet nie pasjonującego, bo - powtarzam - da się ją oglądać dopiero teraz, gdy pojawia się stawka. A ona pojawia się dopiero, gdy przegranie meczu grozi odpadnięciem. To zawsze było przewagą rozgrywek pucharowych nad ligowymi. Najbogatsze kluby Europy mówią - zastąpmy puchary ligą, zagramy dzięki temu więcej meczów o nic, o kant dupy, ale zarobimy dzięki temu szmal. A ci głupi kibice i tak będą się pasjonować. W fazie grupowej Chelsea pokonała Barcelonę. I co się takiego stało Barcelonie? Nic, staje w środę do meczu fazy pucharowej. Dopiero teraz, gdy przegra, coś się wydarzy. Panie Stec, Pan naprawdę się tymi grupowymi meczami pasjonował przez całą jesień? Tak łatwo Pana rozerwać głupotami, czy się Pan zgrywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canuck Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.07, 01:46 Wiele komentatorow zapomina o globalizacji futbolu, oraz fakcie, ze sa miliony fanatykow futbolu na calym swiecie (tzn. poza Europa), ktorzy regulanie ogladaja LM. Barca, Chelsea, Real, ManU czy AC Milan to sa globalne marki. Gwiazdy tych klubow to glowny magnes przycigajacy kibicow. Wszyscy fanatycy odbieraja LM jako najlepszy futbol klubowy na swiecie. Niewatpliwie, ciezko jest sie przebic slabszym do elity i grac w LM. Jednak idea "rownania w dol" jakos mi nie pasuje do wizerunku LM. Watpliwe jest to czy oslabianie LM bedzie sluzyc krajom duzo slabszym pilkarsko. Bo niby jak? Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! 20.02.07, 09:36 mialem juz nie pisac o tym bo mi sie znudzilo, no ale... po pierwsze pamitajmy ze w pilce dzis coraz mocniej dominuje kasa i to jest zle. druga sprawa to wynarodowienie pilki. w arsenalu londyn trudno np. uswiadczyc anglikow etc. i to jest dobre, bo mozemy sie utozsamiaja z druzyna a nie.... z pnastwem miastem , bo to prowadzi do szowinizmu, nienawisci etc. dzis pilka staje sie ponadnarodowa,europejska. moim zdaniem predzej czy pozniej dojdzie do sytuacji, gdy kluby z calej europy beda grac w "jednej lidze". bedzie pierwsza druga trzecia etc. tak jak w stanach zjednoczonych. przyrownujac, jeden stan to jedno panstwo, powierzchnia by sie zgadzalo, pewna odrebnoscia kulturowa takze. to tak mniejwiecej. ale tak na koniec, w pilce jest coraz wiecej syfu, bo coraz wiecej pieniedzy. a wieksze pieniadze to wieksza pokusa by cos... ja juz powoli wole grac z kolega w fife05, bo wiem ze czysto a emocje nie rzadko wieksze. a i potem mozemy sobie poadac rece a nie noze. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Ostatni ciekawy sezon Pucharu Mistrzów? 20.02.07, 12:26 Ostatni ciekawy sezon Pucharu Mistrzów moim zdaniem: 1990/91 Sezon po tym wprowadzili idiotyczną fazę grupową. 1/8 finału Real Madryt - Tyrol Innsbruck 9-1 2-2 AC Milan - Club Brugge KV 0-0 1-0 SSC Napoli - Spartak 0-0 0-0 3-5k Lech Poznan - OM 3-2 1-6 Bayern - CSKA Sofia 4-0 3-0 Dinamo Bukareszt - FC Porto 0-0 0-4 Crvena Zvezda - Rangers 3-0 1-1 Dynamo Drezno - Malmo FF 1-1 1-1 5-4k Ćwierćfinały AC Milan - OM 1-1 0-3 Bayern - FC Porto 1-1 2-0 Spartak - Real Madryt 0-0 3-1 Crvena Zvezda - Dynamo Drezno 3-0 3-0 Półfinały Bayern - Crvena Zvezda 1-2 2-2 Spartak - OM 1-3 1-2 Finał Crvena Zvezda - OM 0-0, 5-3 w karnych Zespoły rozłożone mniej więcej równo po całej Europie. W tym sezonie dla przykładu Pan Pacult (ciekawe kto go pamięta?) został królem strzelów, a zaraz za nim byli:Francuz, NRDowiec, Bułgar, Szkot, Serb, Hiszpan, Francuz, Hiszpan, Algierczyk, Chorwat i Francuz. Albo liga mistrzów ze Steauami, Grasshoppersami, Malmami, Lewskimi bez Villarreali, Middlesbrough, Lille, Palermo i Kaiserslautern albo niech sobie bogaci zrobią swoją ligę i kiszą się tam we własnym sosie. Dokładnie tak jak to jest w NHL, NBA. Pozostaje pytanie: dlaczego bogaci przez te 15 lat tego nie zrobili? To proste, bo kibice Arsenalu wolą jeden mecz z Wigan niz trzy z Udinese. Bo kibice Barcelony wolą jeden mecz z Celtą Vigo niż trzy z Lille, bo kibice Bayernu wolą jeden mecz z Herthą niż trzy z Bordeaux. Rozgrywki międzynarodowe, jeżeli nie odbywają się między mistrzami są po prostu chorobliwie nudne. Ja mogłem śledzić europejskie puchary gdzieś od 87 roku, pewnie niewiele później niż Pan Stec. I mecze z lat 87-92 pamiętam do dziś, pamiętam kto grał, jakie były wyniki itp. Mimo, że wynik mogłem często poznać po kilku dniach dopiero, a o choćby zapisie przebiegu meczu w 1/8 finału można było czasem tylko pomarzyć. Z lat 2000-2007 to szczerze mówiąc, (mimo tego, że wszystkie wyniki można śledzić na żywo i 10 razy oglądać potem powtórki na różnych kanałach) jakby mnie ktoś zapytał, to nie dał bym głowy, ze wymienię choć jeden skład finału oprócz ostatniego prawidłowo. I ta Liga Mistrzów z lat 2000-07 ma być niby cytuję "ideałem"? Śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo "Jak choragiewka" czyli (auto)biografia red.Steca IP: *.telia.com 20.02.07, 16:29 Swego czasu czytalem wszystkie artykuliki p.redaktora, do czasu gdy urosly do elaboratow, ktorych szkoda w ogole czytac, bo autor przyjal za cel pisac wiele i za kazdym razem odwrotne tezy stawiac. Z upodobaniem p.redaktor obala w kolejnych artykulach, to co kilka artykulow wczesniej bylo prawda objawiona (jego samego zreszta autorstwa) i odkrywa przed nami nowe prawdy jedynie sluszne (do czasu gdy nowe proroctwo nam przyniesie). Swego czasu pisal, ze skandalem jest aby w el.ME czy MS graly reprezentacje takie jak Andora czy Luksemburg bo na "przywilej kopania po kostkach Zidanow czy Ronaldow" (do konca zycia chyba tez frazy nie zapomne X) "trzeba sobie zasluzyc" i proponowal osobne el. dla slabeuszy z ktorych dopiero wylonieni zwyciezcy mogliby uczestniczyc w "normalnych" eliminacjach. Czyli poparl pilkarski apartheid. Za kilka tygodni jednak stwierdzil, ze podobne praktyki w LM (niekonczace sie rundy wstepne i eliminacje dla jednych, dla drugich od razu faza grupowa) to razaca niesprawiedliwosc. A dzis pisze, a jakze, ze to jest jednak jest OK, "jest super jest super wiec o co nam chodzi?" Ale czego spodziewac sie po redaktorzynie, ktory jednego tygodnia komentujac LM pieje z zachwytu nad doskonaloscia AC Milan, perfekcyjnie demolujacych Deportivo 4:1, a po rewanzu (przegranym przez rosso-nerich 0:4) pisze, ze on przeciez od zawsze powtarzal, ze Milan to kolos na glinianych nogach i wierzyl niezachwianie od x lat w geniusz trenera Deportivo i ostateczny tryumf jego podopiecznych... Zal sie odszczac na rozrastajaca sie tworczosc p.redaktora - i jak na ironie mnozace sie idiotyzmy i horrendalnie sprzeczne tezy red. Steca powoduja gorace dyskusje na forum. Moze nie przypadkiem... Zegnam red. St(ol)ec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keton Re: "Jak choragiewka" czyli (auto)biografia red.S IP: *.aster.pl 20.02.07, 17:56 Moglbys wskazac artykul w ktorym stec krytykuje "niekonczace sie rundy wstepne"? Czytam go zawsze i nie pamietam. O milan i depor nie pytam nawet, bo jestem kibicem depor i byl [pamietal, gdyby cos takiego napisal. Klamiesz. wododo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo epitafium: red.St(ol)ec byl jak w doopie kolec IP: *.telia.com 20.02.07, 16:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavi Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:03 Nie wiem jak wy ale ja wole jak w LM grają Barcelona i Chelsea, Ronaldinho i Lampard a nie Legia i Wisła, Burkhart i Dudka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaius Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.netpoint.pl 21.02.07, 00:51 (...) spece od marketingu zechcieli tę komercjalizację posunąć do ekstremum (...) Niech moze kochany pan Stec najpierw sie upewni czym jest ekstremum, bo tu jednak chyba chodzi o maximum, ktore nie koniecznie musi byc ekstremum (równie dobrze minimum), ale coz ja pismakiem nie bede wiec tez i to wybacze:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:44 nie czytalem tego artykulu i nie mam zamiaru bo ten niby redaktor stec ma zero pojecia o pilce noznej i niech lepiej zajmie sie pisaniem artykulow np na tema gry w szachy albo najlepiej w ogole nic nie pisze tak bedzie lepiej dla wszystkich jak moze ktos publikowac jego artykuly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrpoland Stec: Nie zabijać Ligi Mistrzów! IP: *.bater.net.pl 22.02.07, 18:48 Stec możesz pisać te swoje artykuły ale za bardzo to Ty pojęcia nie masz o tym co piszesz. Kiedyś liga mistrzów miała być dla mistrzów krajowych a teraz co? Czy inne kraje nie zasługują na taką szanse? Grecja też była słaba i przegrana w mistrzostwach europy ale potrafiła wygrać i zostać mistrzem. Więc dlaczego mistrz jakiegoś "słabego" państwa nie może dać sobie rade w rozgrywkach ligi mistrzów i zostać niespodzianką tych rozrywek? Ładować kase w wielkie kluby a tych malućkich na bok? Coś tu chyba nie tak. Nie na tym powinna polegać ta zabawa. Jak sama nazwa wskazuje to "Liga mistrzów" a nie liga bogaczy. Chyba tym razem nie masz racji Panie Stec. A jak chce Pan oglądać w akcji samych bogaczy to prosze sobie wykupic wszelkie możliwe dekodery. Dajmy szanse tym biedniejszym a niekoniecznie słabszym. Owszem Mistrzowie ligi Walijskiej, Irlandzkiej czy nawet Polskiej nie mogą równać się czasem umiejętnościami z Mistrzami ligi niemieckiej czy nawet angielskiej ale dajmy im też szanse. Odpowiedz Link Zgłoś