Dodaj do ulubionych

Mecze Lecha za darmo w internecie

23.05.07, 11:16
byłoby świetnie gdyby można tak oglądać mecze. Jeszcze lepiej, jeśli Lech
zapewni należyte serwery, tak by można bezproblemowo i komfortowo oglądać
mecze. A to że C+ sie burzy - nie dziwię się, bo lechtv może podebrać c+
klientów... zobaczymy. Ja w każdym razie zawsze sercem za Kolejorzem!
Obserwuj wątek
    • Gość: zento Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:28
      A niech pokazuja tylko niech za to ZAPLACA!!!!!!!
      • snail75 Re: Mecze Lecha za darmo w internecie 23.05.07, 12:01
        Gość portalu: zento napisał(a):

> A niech pokazuja tylko niech za to ZAPLACA!!!!!!!

A kto niby ma za to zapłacić? No chyba nie klub bo przecież klub ma zarabiać na
        sprzedaży transmisji
        • Gość: hegemon® krolop tez zakladal zedopuki go niezamkneli tomoze IP: 195.47.239.* 23.05.07, 12:53
          dmuchac poznaniakow

" Dopóki do kancelarii prawnej, z którą współpracujemy, nie wpłynęło żadne oficjalne pismo w tej sprawie, to przyjmuję, że mamy prawo transmitować mecze"
          • rejmistrz Re: wasz SIMON też byzkał Warszawianki 23.05.07, 13:29
            Nasza czarna stolica - jakość jaką wy wprowadzacie.
        • Gość: kol Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 17:35
          to niech nie biorą forsy s C +
      • Gość: Striker Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.meritus.pl 23.05.07, 13:51
        Myślę że nie mogą tego zabronić Lechowi w końcu to oni grają i mają prawo robić
        z tymi meczami co chcą w tym transmitować w internecie. C+ jako jedyna telewizja
        ma prawo pokazywać mecze OE, jednak Lech nie sprzedał jeszcze raz praw do
        transmisji tylko sam transmituje... Powinna w Polsce wrócić reguła że to sam
        klub sprzedaje prawa do transmisji a nie PZPN i kibic, i kluby byłyby w lepszej
        sytuacji.
      • Gość: Gosc Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.pbg-sa.pl 23.05.07, 14:44
        A niby czemu? I niby za co? Jak nakręce filmik będąc na meczu i pokaże go w
        youtube to też mam płacić?
    • Gość: Viornisko Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:01
      Prosta zasada: Prawo nie działa wstecz. Dlatego uchwała PZPN może odnosic sie
      tylko nastepnej umowy z tv kodowana.
      • Gość: m Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.sklodowskiej.osi.pl 23.05.07, 12:05
        ja ogladalem na sopcascie i nic mi nie rwalo, obraz byl calkiem przyzwoity.
        generalnie na betonline bodajze jest rozpiska jakie mecze i jak mozna ogladac
        przez internet (m.in. sopcast)
    • Gość: Ryba Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: 212.233.54.* 23.05.07, 12:13
      Ja mecze ogladam sobie poprzez program SopCast, a rozpiske znajdziecie tutaj
      www.soccerlive.tv.pl/
      Pozdrawiam
    • Gość: edmund Canal + ma prawa do trasmisji ale w TV, nie w inte IP: *.umww.pl 23.05.07, 12:16
      rnecie
      • Gość: Goc(L)aw nieprawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:22
        nieprawda - w tej chwili obowiązująca umowa dotyczyła licencji na wszystkie
        środki przekazu. do live wyłączność ma c+, w necie bramki może pokazywać
        gazeta.pl i jakiś jeszcze chyba portal, skróty w tvn w niedzielę wieczorem.
        • Gość: no prawda IP: 212.244.156.* 23.05.07, 12:38
          czego rżysz kretynku.
          • Gość: Goc(L)aw Re: prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 16:43
            ano chyba że tak. to całkowicie zmienia postać rzeczy...
            • Gość: no Re: prawda IP: 212.244.156.* 23.05.07, 17:09
              a widziałeś - od razu mówiłem że to ja mam rację :-)
    • Gość: jj i tak wszystkie transmisje c+ sa na sopcascie IP: *.acn.waw.pl 23.05.07, 12:41
      jakosc beznadziejna, mozna sobie obejrzec LM jak chamskie nsport transmituje a
      tvp olewa
    • Gość: wododo wypowiedź osoby odpowiedzialnej = żenada + skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:27
      cytat:
      "Dopóki do kancelarii prawnej, z którą współpracujemy, nie wpłynęło żadne
      oficjalne pismo w tej sprawie, to przyjmuję, że mamy prawo transmitować mecze -
      mówi Piotr Matecki, odpowiedzialny za telewizyjny projekt Lecha, na stronach
      internetowych miesięcznika "Press".

Takie tłumaczenie z ust osoby odpowiedzialnej za projekt [Piotr Matecki] to po
      prostu żenada, brak profesjonalizmu i narażanie klubu na potencjalne koszty
      sądowe i utratę reputacji (bo nie sprawdził tego zanim zaczął działać).

Do tego przekaz dla gminu (w tym rzeszy kibiców Kolejorza):
      Kradnijcie, zabijajcie, palcie i gwałćcie - przyjmijcie, że dopóki nie ma
      oficjalnego pisma nie ma sprawy. Mozna śmiało założyć, że jesli nikt ci papieru
      pod nos nie podstawi to jest OK. A już niech inni szukają w przepisach prawa
      czy to jest legalne czy nie :/ Skandal!!!
      • Gość: nick Re: wypowiedÜ osoby odpowiedzialnej = ßenada + s IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.07, 23:22
        alez oczywiscie jest oficjalne pismo zakazujace kradziezy, morderstw, gwaltow i wielu innych rzeczy a nawet przewiduje konkretne kary za takie rzeczy
        to sie nazywa Kodeks Karny i zenujace jest tego nie wiedziec..
      • Gość: gargamel bo Matecki to zwykły burak z Wronek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:17
        profesjonaliści, he, he .... złodzieje i buce zwykłe
    • Gość: KKS_LECH Re: miny zazdrosnych Warszawiaków - bezcenne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:33
      My mamy wszystko a wy nic i tylko się napinacie - zazdrośćść!!
      • Gość: LM Re: miny zazdrosnych Warszawiaków - bezcenne IP: *.acn.waw.pl 23.05.07, 14:43
        wszystko czyli nielegalna tv w necie?? hehehe no spoko, nam wystarcza tytuly
        mistrzowskie o ktorych ostatnio mozecie pomarzyc i wyzsza pozycja w lidze o
        ktora tak walczyliscie, no i do tego dolozmy historie w Europie - zadna polska
        druzyna (biorac pod uwage rowniez Gornika) nie osiagnela w Europie wiekszego
        sukcesu niz 1/4 LM w przypadku Legii.
        • Gość: KKS_LECH Re: miny zazdrosnych Warszawiaków - bezcenne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:01
          I żadna Polska drużyna nie była tak wspomagana przez PZPN oraz żadna Polska
          drużyna nigdy tak nie okradała klubów z piłkarzy pod prektekstem przymusowej
          służby wojskowej.

7. Nie kradnij !!

Nie ma to jak po trupach do celu
          • Gość: L Re: miny zazdrosnych Warszawiaków - bezcenne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:35
            To nieprawda. Wystarczy przestudiować historię polskiej piłki, by wiedzieć, że
            Legia Warszawa, reprezentująca patriotyczne przedwojenne warszawskie wartości
            wojskowe i historyczne zawsze była gnębiona i niszczona przez komunistyczny
            system, faworyzujący i sztucznie utrzymujący robotnicze kluby śląskie i
            milicyjne, takie jak Gwardia Warszawa, o której młodzi kibice nienawidzący Legii
            nie pamiętają, lub również milicyjna Wisła Kraków. Sytuacja Legii była podobna
            jak Barcelony w Hiszpanii - śląsk dostawał wszystko, Legii nie odbiegającej
            piłkarskim poziomem rzucano wszystkie możliwe kłody pod nogi byleby nie zdobyli
            mistrzostwa, łaskawie pozwalano zadowolić się jej pucharami (podobnie jak
            Barcelonie). Legii mistrzostwo w okresie komunistycznym udawało się zdobywać
            tylko w wyjątkowych sytuacjach, jak na przykład odwilż - rok 1955 i 1956, lub
            okres kiedy była naprawdę potężna - 1969 i 1970 - Deyna i Gadocha w składzie,
            oraz półfinał i ćwierćfinał PE po tych tytułach.
            • Gość: gaw Legła niefaworyzowana ????? bu ha ha IP: 89.171.33.* 24.05.07, 14:37
              Legła to ulubiony klub władz PRL.Faworyzowany za to że wojskowy i ze
              stolicy...Kibicu ległej zmień dilera bo cię oszukuje i miesza towar z
              rozpuszczalnikem...no i masz jakieś omamy.Gratuluje znajomości realiów polskiej
              piłki.
    • Gość: Rafa(L) Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.crowley.pl 23.05.07, 14:02
      Widze że jest troche baby neostrady w Poznaniu. Jak widze *.neoplus.adsl.tpnet.pl to już wiem z kim mam do czynienia.
      • Gość: Garnek Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:26
        Jak zawsze trafny argument z Warszawy. Wg mnie wszytskie baby są fajne, nawet te
        z neostrady, choć ładniej bez wątpienia brzmi "dziewczynki".
      • thymon Re: Mecze Lecha za darmo w internecie 23.05.07, 15:36
        Ale się napiąłeś. Uważaj żeby Ci guma od gaci nie pękła. Bo jak z zazdrości
        narobisz w te majty to poleci po nogach buraku.
    • Gość: madi Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.chello.pl 23.05.07, 16:52
      co za chamstwo. przez ładnych parę ostatnich lat pieniądze zs canal+ utrzymywały
      lecha. ledwie udało im się zaczerpnąć powietrza, już robią c+ na szkodę. Jeśli
      lech nie uznaje prawa c+ do wyłączności transmisji...to niech odda kasę jaką od
      c+ dostaje! Ale tego oczywiście nie doczekam... Typowe polskie
      cwaniako-obchodzenie prawa. A jeszcze tłuszcza przyklaśnie. Tak jak ci co
      oglądają na sopcaście.
      Bo mało kto w tym kraju pomyśli, że jest jakaś nieścisłość w jeżdzeniu pociągiem
      na gapę i narzekaniu że jest stary i zniszczony...
      • Gość: KKS_LECH Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:05
        Tu się po części zgadzam, mimo że jestem kibicem Kolejorza to uważam, że władze
        klubu nie powinny odwalać takiej swawoli tylko dojśc z Canalem do porozumienia
        bo jak słusznie zresztą przyznałeś - canal+ utrzymywał Lecha przez długie lata,
        ALE NIE TYLKO LECHA!

Ale niektórzy i tak się napinają, bo zazdroszczą, i dobrze, te komentarze to
        miód na moje uszy. Im wiecej (L) w nickach tym lepiej :)
      • Gość: nick Re: Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.07, 23:36
        Dopoki Poznaniacy nie rozwiazuja umow z C+ i nie oddaja dekoderow, trudno mowic o stratach dla stacji. A moze Canal+ skoro ma wylacznosc na wszystkie srodki przekazu powinien zabronic rozbudowy stadionu, albo jeszcze lepiej go zamknac, no bo traci abonentow?
      • Gość: REAL Matecki to BUC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:18
        ... jak mogą takich ludzi trzymać w klubie!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Antek_Pyra Jaki pojedynek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:02
      Od kiedy rywalizacja "jedenastu na jedenastu" jest pojedynkiem? Zawsze
      myslałem, że pojedynek to "jeden na jeden"...
    • Gość: msai Mecze Lecha za darmo w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:13
      Swietny pomysł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka