Dodaj do ulubionych

UEFA o Legii: Kara może być większa

• Gość: r2d2 piłkarze powinni dziękować kibicom IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 08:29
      gdyby zagrali 2 połowę dostaliby w sumie z 5 bramek w plecy. jakby nie było
      kibice stanęli na wysokości zadania.
    • Gość: tomcio Re: UEFA o Legii: Kara może być większa IP: *.malopolska.mw.gov.pl 12.07.07, 08:34
      jaki Blackburn Panie Miklas pragnę przypomnieć, że Vetra (cholera w ogóle wie
      co to za klub) prowadziła do przerwy 2:0 i to jest pytanie do trenera i
      piłkarzy o straty z powodu nie grania z Angolami. Wszyscy teraz zajmują się
      kibicami i nikt nie pamięta o wyniku meczu, Wisła po mniejszej sprawie została
      wykluczona z pucharów, a Feyenoord w zeszłym sezonie?
    • grzes1966 Re: UEFA o Legii: Kara może być większa 12.07.07, 08:35

Co tu Legia jest winna? Dziadu jeden, całe lata tolerowała bandytkę bydła z
      klubowymi szalikami, więc nic dziwnego że bydło się rozzuchwaliło. Mecz
      organizuje się dla ludzi pragnących oglądać sportowe widowisko nie dla stada
      najaranych i nawalonych goryli. W przypadku tych ostatnich nie pomogą żadne
      zabezpieczenia.
      W jaki sposób Legia miała nie dopuścić... otóż przestając piastować się z
      bandytami we własnych barwach i przynajmniej spróbować wyeliminować ich choćby
      z własnego stadionu
    • Gość: wawa Kara musi być większa IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 08:45
      ta kara jest śmieszna , mam nadzieję,że po apelacji kara będzie adekwatna do
      tego co się stało i odpowiednio wysokaa .
      • Gość: L Re: Kara musi być większa IP: 193.201.167.* 12.07.07, 08:47
        Ty Łodziak - siedź cicho.
    • Gość: damavik Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: *.publikator.com.pl 12.07.07, 08:47
      Kibole Legii od dawna są największym bydłem w Polsce. Wiedział o tym klub i z
      tym nie walczył. I moim zdaniem kara jest za niska. Jak pokazuje historia tylko
      karanie klubów finansowo i zakazem gry w pucharach można skutecznie walczyć ze
      zbydlęconymi idiotami na stadionach.
      • Gość: Gnom Re: Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: 193.201.167.* 12.07.07, 08:54
        Gość portalu: damavik napisał(a):

> Kibole Legii od dawna są największym bydłem w Polsce.

Skąd niby to przekonanie? Badania jakieś?
        Dla twojej wiadomości to kibice krakowscy zabijają się cyklicznie nożami (4
        znane) ofiary, a poznańscy jeszcze całkiem niedawno za każdym przyjazdem Legii
        rok w rok rozwalali swój stadion i pół miasta.
        W Łodzi leją się non stopa a najbardziej w okolicach derbów, że o Śląsku nie
        wspomnę (także zabity został kibic).
        We Wrocławiu kibice z Krakowa zabili chłopaka z Gdyni którzy to gerozili
        ostatnio bronią ostrą kibicom z Gdańska.

Twoje rozważania z głupie, no ale głupich nie sieją co zresztą wynika z mojego
        wywodu wyżej.
        • Gość: Tomek Re: Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: *.pbpolsoft.com.pl 12.07.07, 09:04
          Pierniczysz w bezsensownej obronie bydła.
          W Poznaniu awantur nie było już od wielu lat (bodaj ostatnia miała miejsce w
          1998) właśnie dlatego że klub chciał coś zrobić, i udało mu się usunąć
          najbardziej agresywnych ze stadionu, a reszcie wytłumaczyć że szkodzą klubowi.
          Legia tego nie zrobiła i zbiera teraz owoce wieloletnich zaniedbań.
          • Gość: Gnom Re: Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: 193.201.167.* 12.07.07, 09:15
            > Pierniczysz w bezsensownej obronie bydła.
            > W Poznaniu awantur nie było już od wielu lat (bodaj ostatnia miała miejsce w
            > 1998) właśnie dlatego że klub chciał coś zrobić, i udało mu się usunąć
            > najbardziej agresywnych ze stadionu, a reszcie wytłumaczyć że szkodzą klubowi.
            > Legia tego nie zrobiła i zbiera teraz owoce wieloletnich zaniedbań.

Bzdura. To żaden argument, że w Poznaniu nie ma awantur. W Warszawie też od
            dawna już nic się dzieje na stadionie.
            I nie miej złudzeń że Lech usunął najbardziej agresywnych. Oni poprostu dobrze
            z klubem żyją, bo ten dobrze z nimi współpracuje. Jeszcze niedawno to chuligani
            Lecha tworzyli na meczach ochronę, w samych władzach klubu są kibice (którzy za
            młodu też nie byli aniołkami). Klub współpracuje także z ludźmi od tworzenia
            opraw meczowych i przy onnych inicjatywach kibicowskich.
            TEGO na Legii nie ma i stąd awanturnictwo kibiców. Działacze Legii wrzucili
            wszystkich do jednego wora (chuliganów, działaczy kibicowskich, ludzi od opraw
            itd.) bo przestawiają się na kibiców z warstwy średniej (mają grubsze portfele
            i stanowią lepszy target dla ew. reklamodawców).
            Jakby ci działacze zaczęli działać na Lechu w rok Poznań by miał to samo co
            teraz jest na Legii.
            • Gość: LOC Re: Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: 212.122.212.* 12.07.07, 11:21
              ale nie ma, więc czyja to wina? poznania czy warszawy?
              • Gość: Gnom Re: Odpowiadam - Nie karała bandytów wcześniej IP: 193.201.167.* 12.07.07, 13:03
                Czy ja pisze coś o winach. Koleś bredzi że największe bydło jest w Warszawie, a
                ja twierdzę że bydło jest wszędzie, tylko gdzieniegdzie umieją je obłaskawić
                (Poznań) a gdzie indziej nie (Warszawa i Kraków). Niepoważna jest licytacja na
                ten temat. I tyle.
    • Gość: elmo ha ha ha "za transmisję meczu z blackburn..." IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 08:49
      przecież oni nie przeszliby Verty coś tam. całe szczęście, że kibice wkroczyli
      na murawę bo skończyłoby się masakrą 5-0
      • Gość: dP a za zdobycie Pucharu UEFA... IP: 195.85.249.* 12.07.07, 12:17
        zgadzam się z Miklasem - UEFA powinna Legii zapłacić odszkodowanie, min. 10 mln
        EUR
        a może i więcej, bo jak Legia zdobyłaby Puchar UEFA (a to pewne) i Mistrzostwo
        Polski (to też pewne), grałaby od razu w grupie LM (bez eliminacji); a tam za
        prawa transmisji meczów (wygranych oczywiście) z Barcą i ManU dostaliby jeszcze
        więcej
        to może w ramach odszkodowania dla Legii UEFA wykupi z Barcelony Ronaldinho i
        nieodpłatnie przekaże go Legii (+ pokryje wydatki na jego pensję)

gupki
    • Gość: Tomek Re: UEFA o Legii: Kara może być większa IP: *.pbpolsoft.com.pl 12.07.07, 08:53
      Jesteś nienormalny, widać sam należych do tego bydła które pojechało do Wilna.
      Warszawscy idioci (przepraszam z góry normalnych warszawiaków) pierwszy raz
      zobaczyli stadion bez klatki to musieli go od razu rozpie..ć.
      I pomyśleć że u nas też chcą budować stadiony bez klatek i płotów - obawiam się
      że przy takim podejściu to nie będzie to nigdy możliwe.

Odpowiadając na pytanie - Legia mogła problem bydła już dawno rozwiązać -
      większość z nich mogła już dawno siedzieć i czekać aż mecz pokażą w więziennej TV.
      Wystarczyło tylko nie przymykać oczu po licznych, poprzednich rozróbach na
      wyjazdach w Polsce i za granicą. Współpracować wtedy z policją, a dziś nie było
      by problemem.

Efektem hołubienia grupie przestępców jest obecna nagonka na wszystkich kibiców,
      również tych normalnych którzy dobrze bawią się na stadionie. Efektem jest
      zniszczenie przez grupkę bydła pozytywnych wyników Ultraprotestu, efektem są
      słowa "zczuba" mówiące że "kartoniad i rac nam nie potrzeba".
      To wszystko jest efektem debilizmu grupki warszawskiego bydła, i polityki
      strusia stosowanej zarówno przez zarząd Legii jak i PZPN
    • Gość: Cegla Legia powinna domagac sie rekompensaty od IP: *.teb.pl 12.07.07, 08:56
      uczestnikow bijatyki
      • Gość: Kim Re: Legia powinna domagac sie rekompensaty od IP: 193.201.167.* 12.07.07, 08:59
        No i ponoć będzie...
        • Gość: LOC Re: Legia powinna domagac sie rekompensaty od IP: 212.122.212.* 12.07.07, 11:23
          ponoć też zakaże wyjazdó na 3 lata i zacznie przestrzegać zakazów stadionowych
    • Gość: Jak to co? Re: UEFA o Legii: Kara może być większa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:05
      Skoro "Legia to Wy", to teraz ponosicie kare. Proste?
    • Gość: pepe UEFA o Legii: Kara może być większa IP: *.c241.petrotel.pl 12.07.07, 09:13
      YES YES YES!!! Zwiększyć karę. Dodać finansową i przez pięć lat won z pucharów.
      A nie tylko w następnym wywalczonym.
    • koszmarekopalek ludzie z legii w ogóle nie kapują o co chodzi 12.07.07, 09:20
      "Dlaczego za postępowanie wariatów mają płacić wszyscy, którzy pracują,
      poświęcają się dla klubu, chcą, aby drużyna była wizytówką miasta?"

jeżeli wiecie, że są debile, którzy z szalikiem legii robią zadymę, to wy
      robicie wszystko, żeby się tacy nie pojawili na meczu. tzn. zgarniacie całą
      pulę biletów przeznaczonych dla kibiców legii i wydajecie je tylko fanom z
      legitymacją. jeżeli dochodzi do rozróby, ewidencjonujecie ich za pośrenictwem
      kamer i już więcej nie przyznajecie biletów.

czy to jest takie qrva trudne do zrobienia?!
      • Gość: L Re: ludzie z legii w ogóle nie kapują o co chodzi IP: 193.201.167.* 12.07.07, 09:28
        > jeżeli wiecie, że są debile, którzy z szalikiem legii robią zadymę, to wy
        > robicie wszystko, żeby się tacy nie pojawili na meczu. tzn. zgarniacie całą
        > pulę biletów przeznaczonych dla kibiców legii i wydajecie je tylko fanom z
        > legitymacją.

Zarówno Legia jak i SKLW złożyło wnioski do Vetry Wilno, aby bilety
        rozprowadzane były w kasach klubu. Wtedy można by je było sprzedawać tylko
        ludziom z identyfikatorami klubu imiennie, tak, żeby nie trafiły do rąk osób z
        zakazami stadionowymi. Wniosek został przez klub z Wilna odrzucony.

KLUB VETRA ZDECYDOWAŁ, ŻE BILETY BĘDĄ DO NABYCIA W 7 MIEJSCACH W WILNIE DLA
        WSZYSTKICH KBICÓW LEGII. BILETY NIE BYŁY IMIENNE.
      • nalezyta_starannosc Re: ludzie z legii w ogóle nie kapują o co chodzi 12.07.07, 14:04
        czytam te wszystkie wypociny i powoli mam juz tego dosyc. kara 10 mln euro, 100
        lat degradacji - klub najlepiej rozwiazac, stadion zamknac. co jeszcze?
        warszawe zburzyc? - ludzie troche mniej zaslepienia.

uważam ze klub (jesli to nie on mecz organizuje) nie powinien ponosić ŻADNEJ
        odpowiedzialności za "wyczyny" kibiców. niby z jakiej racji? czy jak sie jakies
        pijane bydło pobije na koncercie to do odpowiedzialnosci artystow pociagniecie?
        nie wiem, wodecki ma miec zakaz wystpowania bo na wsiowej imprezie sztachetami
        sie okładają? małysz ma nie skakać bo nachlani kibole pub na krupówkach
        zniszczyli? karac sprawcow a nie podmiot w imie czego niszczyli. browary
        krolewskie tez zamkniecie? na koszulce znaczki przeciez takie mieli...

aby mi zaraz jakis matołek nie napisał ze "warsiawiak sie mondrzy" od razu
        zatsrzegam ze nie jestem jakims mega fanem legii, poloni, hutnika, drukarza czy
        czego tam jeszcze. na mecz, chodze raz w roku i wyjscia te traktuje jako jedna
        z wielu innych rozrywek - wesole miasteczko, kino, mecz hokeja, ruggby, rewie
        na lodzie, koncert itd. pogoda ładna, ciepło to czemu mam akurat tego nie
        zobaczyc? siedze sobie spokojnie ogladam jak piłe kopia(marnie raczej). ludzie
        ryja wydzieraja a ja pale sobie po prostu papiersoka i ciesze sie ta plebejska
        rozrywka połączoną z jarmarcznym klimatem.

- w zwiaku z tym czy mam cala pule wykupić, legitymacje + bog wie co jeszcze
        wyrabiac? jak kazdy, mam OBOWIAZEK dowod tozsamosci nosic i to powinno
        wystarczyc. przy zakupie biletu spisuja moje dane z dowodu/paszportu i wrazie
        potzreby to właśnie z nich a nie jakiejs legitymacji policja mnie spisze.
        • Gość: snaki Kibice a bandyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:12
          Od kilku dni czytam komentarze dotyczące meczu Vetra - Legia i odnoszę wrażenie,
          że żyję w innym kraju niż jeszcze tydzień temu. To ja głupi myślałem, że bandyci
          przychodzą na stadiony w całej Polsce, że jest to poważny problem całego naszego
          kraju, a tu się okazuje, że to tylko kibice Legii są debilami i demolują pół Europy.

Przecież wiadomo, że kibice Cracovii z kibicami Wisły idą sobie po meczu
          derbowym na piwo, rozmawiają o najciekawszych sytuacjach spotkania i poklepują
          się bratnie po ramieniu.

Przecież wiadomo, że jakbym pojechał w szaliku Legii do Poznania, to napotkani
          ludzie w sportowych strojach chętnie by mi wytłumaczyli, jak dojść do tych
          koziołków, co się na Rynku stukają, uśmiechnęli się i życzyli miłego dnia. Co
          najwyżej trochę by się obawiali, że rozniosę im ten Rynek, no bo przecież jestem
          z Warszawy, a tam to już Azja.

Przecież wiadomo, że dwustu młodych ludzi leżących parę lat temu we Wrocławiu na
          chodniku z rękami na karku na pewno nie mienili się kibicami żadnego klubu
          sportowego, no co najwyżej Legii...

Kiedy UEFA wykluczyła na rok Wisłę z pucharów po tym jak Misiek rzucił nożem w
          Dino Baggio, solidaryzowałem się z normalnymi kibicami Wisły, którzy musieli
          cierpieć za idiotę.
          Teraz widzę coś zgoła odmiennego: "Dobrze tak wam, warszawskie bydło!", "Powinni
          rozwiązać klub i zaorać Łazienkowską", "Warszawiacy to debile, wieśniaki i
          chamy", "Legia to stara k...".

Agresja na stadionach jest wszędzie, różnica polega na tym, że jedni umieją z
          nią walczyć, a inni nie. Kiboli angielskich wcale nie ubyło po wielkich zmianach
          w polityce bezpieczeństwa dwadzieścia lat temu. Po prostu rygorystyczne
          przestrzeganie zakazów uniemożliwia im wejście na stadion. W Polsce podobno
          wystarczy dać flaszkę ochroniarzowi. Dopiero zaczynamy z tym walczyć - minister
          Ziobro coś tam niby próbuje, ale na razie jego poczynania sprowadzają się do
          zaostrzenia kar, co nie przynosi żadnego efektu.

Nie znam jakichś złotych, prostych metod na walkę z bandytyzmem, nie jestem
          policyjnym ekspertem, nie mam kontaktu z doświadczonymi oficerami z Anglii.
          Trzeba jednak zastanowić się, jak pokonać ten problem i to nie w internecie, a w
          rzeczywistości. Są do tego odpowiednie służby.

Normalni kibice powinni się jednoczyć lub przynajmniej solidaryzować w tej
          walce. Naprawdę wyzywanie innych kibiców od chamów przyniesie raczej odwrotny
          efekt. Młody człowiek wybierze stronę bandytów, którzy mu mimo wszystko jakoś
          tam imponują, niż wielce kulturalnych "kibiców", którzy nawymyślają mu od bydła.

Jestem kibicem Legii, czasem chodzę na mecze, dopinguję drużynę, ale denerwuję
          się, gdy słyszę wulgarne przyśpiewki na niskim poziomie. Chyba nie wyobrażacie
          sobie, że stanę tam na środku i zacznę krzyczeć: "Proszę Państwa, uprzejmie
          proszę o zaniechanie tych pieśni." Nie mam też żadnego wpływu na to, czy któryś
          debil nie zacznie rzucać jakimiś kamieniami czy przełazić przez ogrodzenie.
          Chodzę na mecze, bo kibicuję mojej drużynie. A mecz w telewizji to jednak nie to
          samo.

Polscy kibice potrafią być świetni. Wystarczy spojrzeć na mecze siatkówki w
          Spodku czy w Łodzi. Kiedy w zeszłym roku w Gelsenkirchen kilkadziesiąt tysięcy
          Polaków krzyczało "Polska", aż ciarki mnie przechodziły. Także klubowi kibice
          potrafią rewelacyjnie wspierać swoją drużynę - pamiętam kilka naprawdę
          dopracowanych i robiących duże wrażenie opraw na Łazienkowskiej. W tym sezonie
          szczególnie utkwili mi w pamięci kibice Widzewa, którzy świetnie dopingowali w
          Warszawie no i w Poznaniu, gdzie mimo że ich drużyna przegrywała 0:6, śpiewali
          bez przerwy i momentami byli głośniejsi nawet od poznanian. Szczególne uznania
          dla kibiców Lecha, którzy na niektóre mecze przychodzą nawet w liczbie 26 tysięcy.

Znam dużo kibiców Legii, większość to kulturalni, wykształceni ludzie. Mają
          swoje rodziny, są odpowiedzialni. Nie mogę się zgodzić na taką generalizację, że
          kibice Legii to samo zło. Rozumiem różne animozje między klubami, ale wydaje mi
          się, że dużo ważniejszy jest podział bandyci - kibice niż Legia - reszta Polski.
    • ugugunana Re: UEFA o Legii: Kara może być większa 12.07.07, 09:22

Jako kibic Legii, po ty co widziałem cieszę się, ze kara jest tak niska.
      Jako Polak, uważam że idealną karą dla tych zwyrodnialców byłaby kara chłosty,
      gdyż ich zachowania są rodem ze średniowiecza. Mamy do zbudowania pareset
      kilometrów autostrady a nie ma ludzi do pracy? Jak to nie ma? Sami składają CV.
      Do lania aswaltu, gamonie! Gratis!
    • Gość: Rysiek Re: UEFA o Legii: Kara może być większa IP: *.lublin.mm.pl 12.07.07, 09:30
      Na Heysel zawinili Belgowie, czy Angole? A w Łęcznej, co zawinili piłkarze, że
      będą jeździć po wiochach.
    • Gość: _pimpek Od 27 lat, czyli mniej wiecej od momentu, kiedy... IP: 193.164.157.* 12.07.07, 09:37
      ...dowiedzialem sie, ze kazdy szanujacy sie kibic powinien miec jakas ulubiona
      druzyne w rozgrywkach klubowych kibicuje Legii. Nic zreszta w tym dziwnego, bo
      w koncu moja Rodzina jest od dawna z Warszawa zwiazana. Uwazam, ze kara jest
      SLUSZNA i smieszne sa te deklaracje o odwolywaniu sie. Klub przez wiele lat nie
      robil NIC, zeby ukrocic bandytyzm na stadionie. Czy ze strachu, czy z innych
      przyczyn tolerowano polglowkow, ktorzy problemy psychiczne i frustracje
      okazywali na meczach. Zamiast osmieszac sie odwolywaniem, niech Klub COS zrobi.
      Niech pokaze, ze chce ten patologiczny stan rzeczy zmienic. I wtedy niech stara
      sie o skrocenie kary.
      Na marginesie: w d... dostala Legia. Moj Klub. Tak widac mialo byc. Ale
      przyznaje, ze jesli cala sytuacja zwiazana z bandytami nie zostanie zalatwiona
      w skali kraju to ze zrozumieniem przyjme i wykluczenie repreznatcji i odebranie
      nam praw do ogranizowania Mistrzostw Europy.
      • Gość: kox Za same prawa do transmisji meczu z Blackburn dost IP: *.spray.net.pl 12.07.07, 09:49
        Za same prawa do transmisji meczu z Blackburn dostalibyśmy kilkaset tysięcy
        euro. Gdybyśmy wyeliminowali Anglików, bylibyśmy rozstawieni w walce o fazę
        grupową Pucharu UEFA. Nawet gdybyśmy z niej odpadli, dostalibyśmy od UEFA
        kolejne 250 tys. euro - mówi prezes Legii Leszek Miklas.

???????????Z Blackburn?????? Po 45 minutach Legia przegrywała 2 do 0!!!
        Kibice dobrze zrobili. Dość ośmieszania polskiej piłki przez kluby takie jak
        Legia, Wisła i kto następny???? Dlaczego nie mogę przeczytać o tych 45
        minutach, tylko do okoła Wojtek o kibolach. Mnie interesuje gra!!!
        • as9943 Re:dobra kare dostaliście 12.07.07, 09:55
          nic zarząd nie zrobił w sprawie wczesniejszych wybryków kibiców to się
          skumulowało a poziom sportowy legii to zobaczyliśmy w wilnie na co poszły
          pieniądze ze sprzedaży fabiańskiego i innych bo to co ci nowi zaprezentowali to
          wynik odzwierciedla.
      • Gość: aqq Re: Od 27 lat, czyli mniej wiecej od momentu, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:58
        bzdury, na stadionie Legii od lat nie było większej zadymy więc nie pisz że klub nic nie robi, a nad tym co się dzieje na wyjazdach klub nie ma praktycznie żadnej kontroli.
    • mariuszekc Śmiechu warte ... 12.07.07, 09:52
      "Straty wynikające z wyrzucenia nas z pucharów są liczone setkach, jeśli nawet
      nie milionach euro. Za same prawa do transmisji meczu z Blackburn dostalibyśmy
      kilkaset tysięcy euro. Gdybyśmy wyeliminowali Anglików, bylibyśmy rozstawieni w
      walce o fazę grupową Pucharu UEFA"
      hahahahahahahhahaah zabawny jest ten Miklas :)
    • Gość: lol Do kamieniłomów? Do wojska? Na front? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:57
      Do budowy autostrad? Zajęcie dla takich pseudoidiotów jest wszędzie. Najlepiej
      niech swoje frustracje na froncie w Iraku rozładowują i problem sam się
      rozwiąże, dostaną kulkę to się od razu uspokoją, bo tak to są twardzi jak
      wiedzą, że do nich nie będą strzelać z ostrej broni :/.

W Anglii od dawna za wybryki chuliganów jest kara dożywotniego zakazu wchodzenia
      na stadiony i o dziwo, żaden klub na tym nie ucierpiał, wręcz przeciwnie zaczęło
      więcej osób przychodzić na mecze.

A Legia zawsze była i będzie wstydliwym wybrykiem w Polskiej piłce nożnej. I
      tyle. Bydła się nie szanuje. Bydło się wybija.
      • Gość: L Re: Do kamieniłomów? Do wojska? Na front? IP: 193.201.167.* 12.07.07, 10:01
        > W Anglii od dawna za wybryki chuliganów jest kara dożywotniego zakazu
        wchodzenia na stadiony i o dziwo, żaden klub na tym nie ucierpiał, wręcz
        przeciwnie zaczę o więcej osób przychodzić na mecze.

Bzdura. Nie ma w Anglii takiej kary. Najdłuższy zakaz stadionowy wynosił 6 lat.

> A Legia zawsze była i będzie wstydliwym wybrykiem w Polskiej piłce nożnej. I
        > tyle. Bydła się nie szanuje. Bydło się wybija.

Kompleksik?
        • Gość: lol Re: Do kamieniłomów? Do wojska? Na front? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:16
          Nie kompleks, tylko odkąd pamiętam ZAWSZE kibice Legii rozrabiali. Wiem, że w
          Łodzi działo się to samo, ale od dawna o żadnych większych burdach nie słyszałem :).

Co do Anglii radzę się zapoznać. Jest dożywotni zakaz wchodzenia na stadiony.
          Może nie egzekwowany nie wiem. Nie rusza mnie to. Ale jest i się boją.
          • sharn1 Re: Do kamieniłomów? Do wojska? Na front? 12.07.07, 10:58
            Na 100% nieegzekwowany, bo nie spełnia swojej roli. Nie działa wtedy
            prewencyjnie ani wychowawczo (człowiek z takim zakazem traci sens poprawy i
            poddania się rygorowi kary).
    • Gość: mmat niech Walc wyjdzie do debili i porozmawia z nim, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:58
      niech ich podniesie na duchu
    • Gość: zbulwersowany Warszawski klub ma długą kartotekę dyscyplinarną IP: *.193.160.246.b.tvsat364.lodz.pl 12.07.07, 10:33
      Powinno być Warszawscy kibice mają długą kartotekę dyscyplinarną związaną z
      meczami wyjazdowymi, również w POLSCE. Powinny powstać specjalne obozy pracy
      dla stadionowych bandytów, aby mogli odpracować wyrządzone szkody.

• Gość: . ... IP: 212.160.252.* 12.07.07, 10:39
      Nauczcie swoich kibiców kultury, jeśli nie chcecie otrzymywac kar.
      Zastanówcie się też czy opłaca wam sie stadion budować, bo po jednym takim
      meczu może nadawać się do wyburzenia.
      Niedobrze, że legia została ukarana, ale takie jest prawo i kibice powinni o
      tym wiedzieć.
      Tyle tylko, że to nie byli kibice tylko bydło. Najwyższy czas żeby państwo
      zajeło sie "takim czymś". Dość niszczenia czyjejś własności.
    • Gość: oT Po..i IP: *.icm.edu.pl 12.07.07, 11:34
      To jest najlepsze zdanie
      [...]Straty wynikające z wyrzucenia nas z pucharów są liczone setkach, jeśli nawet nie milionach euro. Za same prawa do transmisji meczu z Blackburn dostalibyśmy kilkaset tysięcy euro. Gdybyśmy wyeliminowali Anglików, bylibyśmy rozstawieni w walce o fazę grupową Pucharu UEFA.

Przeciez ku.. nie przeszlibyscie litewskiej druzyny, a myslicie o wyeliminowaniu Blackburn haaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhaaahahaahaHAHAHAHAHHAHHHHHHahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHhaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaaaaaaaaa
    • Gość: cixem Kara powinna a nie tylko może być większa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:44
      Urban płacze, że nie można karać klubu za wybryki kibiców. Facet jest
      rozgoryczony bo przyszedł budować wielką Legię a jego wybrańcy nie potrafili
      sprostać przeciętnemu litewskiemu klubikowi który nie ma nawet porządnego
      stadionu. Gdzie w takim razie sny o Lidze Mistrzów. Miklas liczy straty, ale
      wlicza zyski z transmisji meczów z Blackburn, tyle, że musieliby najpierw
      dokończyć mecz z Vetrą a potem jeszcze odrobić straty. Poza tym ci bandyci nie
      mieli wg niego nic wspólnego z Legią. Taaak pojechali sobie na święto tańca i
      szukali miejsca na piknik bo całe Wilno było już zapchane grillami.

Przez 8 lat nic nawet nie drgnęło w sprawie bezpieczeństwa na meczach z udziałęm
      legionistów, 8 lat tolerowali bandytów i teraz strasznie się oburzają, ze UEFA
      nie podziela ich zdania.
      Legia powinna być wykluczona nie na rok, ale na czas nieokreślony do chwili aż
      odpowiednie władze uznają, że opanowano sytuację i więcej nie powtórzy się taka
      sytuacja.
      Do tego powinni dostać kary finansowe pokrywająca szkody na stadionie, straty
      klubu wileńskiego spowodowane przerwaniem transmisji, oraz pokryć koszty policji
      litewskiej. Tak, żeby w końcu odczuli co to znaczy hodować sobie debili pod
      skrzydełkami.

• Gość: zzz argumenty hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:09
      zła organizacja meczu w Wilnie, brak odpowiedniego zabezpieczenia obiektu. Został ukarany klub, a nie ludzie, którzy czynili szkody, mający związek z nami tylko poprzez fakt przyodziania się w barwy klubu. W dodatku musimy pokryć szkody poczynione na stadionie Vetry.

To są argumenty? W ten sposób chcą się bronić przed UEFA? Zyczę powodzenia :->, najlepszy jest ten o kosmitach w barwach Legii, czy też pretensje o braku klatek, płotów, czy czego tam jeszcze... Następnym razem kibiców Legii zamiast na stadion wpuści się do ZOO (po ewakuacji zwierząt naturalnie, żeby nie zdziczały zupełnie) wstawi telewizor i będą na właściwym sobie miejscu

wstyd
      • Gość: dantes Legia i tak jest wielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:23
        w naszych sercach, prawdziwych kibicow Dumy stolicy, nigdy nie damy sie
        sprowokowac, przed wrogami Nasze barwy bedziemy bronic zawsze i wszedzie, pzdr
    • krokus5 Szokująco niska kara dla Legii 12.07.07, 12:38
      To jest zachęta do następnych ekscesów.
      • Gość: L Re: Szokująco niska kara dla Legii IP: 193.201.167.* 12.07.07, 13:05
        Jesteś szokująco głupi.
        Chodzi o to, że ukarano klub a nie kibiców. To tak jakby ktoś narozrabiał w
        metrze i zamiast go ukrać zamknięto by metro...
    • kuba.peerelski zasluzylas sobie warszawko- za te kaznie UB chocby 12.07.07, 13:04
      okradalas peerel przez tyle lat- wszystko co najgorsze z toba sie kojarzy
      • Gość: L Re: zasluzylas sobie warszawko- za te kaznie UB c IP: 193.201.167.* 12.07.07, 13:08
        Idiota.
    • hor1 Oj głupia ta Legia 12.07.07, 13:47
      Zachowanie Legii to przykład totolnej głupoty.Ale może to jakaś strategia?
      Wypaść z rozgrywek europejskich na kilka lat?Tyłem do przodu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka