Gość: gp IP: 212.106.147.* 27.07.07, 07:49 Zaznaczajcie w tytule o jaką Polonię chodzi!!! Jakby nie było to teraz bytomska jest w I lidze i tytuł sugeruje, że o ten klub chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ceadmyrkivid Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: 83.142.123.* 27.07.07, 07:54 yoyoy jest napisane jaki to klub- w pierwszym akapicie pogrubioną czcionką POLONIA WARSZAWA:) hehe a nikt nie wierzył Dziurowiczowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haes Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 07:59 W UKŁAD Kaczyńskiego też nikt jeszcze nie wierzy. Poczekajcie, poczekajcie, też zaczną pewne fakty wychodzić :). ------------------------------------------------- zapraszam na haes.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkeze "ten, który podpisał" - czyli "Cygan" Pawlak IP: 217.153.190.* 27.07.07, 08:53 bo tylko on grał w KSD i w Polonii wtedy i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar jak ja nie cierpię szmatławca! IP: *.bph.pl 27.07.07, 10:17 jak już dajecie coś takiego na czołówki to napiszcie, ze chodzi o Polonię Warszawa, w Polsce 80% kibiców piłki niżnej na hasło "Polonia" automatycznie dopowiada "Bytom". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeeJay Re: jak ja nie cierpię szmatławca! IP: *.aster.pl 27.07.07, 10:38 Ja o tym, że istnieje jeszcze Polonia Bytom, przypomniałem sobie kilka miesięcy temu. :) Pomimo, że kibicuję jedynemu słusznemu k[L]ubowi, to jednak hasło Polonia - skojarzenie Polonia Warszawa, a Bytom - Szombierki (najsłabszy mistrz w historii polskiej piłki). Pozdr ze stolycy. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
khaern do ikara ! 27.07.07, 11:25 hahaha chyba zartujesz a co to jest polonia bytom ? dla mnie zawsze polonia to czarne koszule i warszawa a jak ci sie szmatlawiec nie podoba to nie czytaj ! a nie swoje malkontenctwo tu wylewasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaj Re: jak ja nie cierpię szmatławca! IP: *.aster.pl 27.07.07, 11:39 Musicie parę lat pograć w 1. lidze, a Polonia Warszawa w drugiej, żeby było tak jak piszesz. To nie jest złośliwość, dorobek ostatnich lat Polonia Bytom ma właściwie zerowy. No i fatalny jest też dla niej fakt, że Warszawa to centrum medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Nie misiu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:41 Na hasło Polonia jest tylko jedno skojarzenie - Warszawa. Polonia Bytom jest znacznie mniej rozpoznawalna w Polsce, być może inaczej jest tam u was. Odpowiedz Link Zgłoś
gieel Re: jak ja nie cierpię szmatławca! 27.07.07, 12:07 o jasne, kibice "pilki niżnej" na pewno lepiej kojarza polonie bytom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsiawka Bo to warsiawka, kolego, warsiawka, pisze gazety IP: *.teta.com.pl 27.07.07, 13:19 A reszta Polski to profincja i wieśniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusty Re: Bo to warsiawka, kolego, warsiawka, pisze gaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:14 a co ma o wsiokach pisac zal ci dupe sciska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hazudo Re: jak ja nie cierpię szmatławca! IP: *.brief.pl 27.07.07, 18:24 Przesadziłeś z tymi 80 procentami i to zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:52 Gość portalu: Haes napisał(a): > W UKŁAD Kaczyńskiego też nikt jeszcze nie wierzy. Poczekajcie, poczekajcie, też > zaczną pewne fakty wychodzić :). > > ------------------------------------------------- > zapraszam na haes.wordpress.com zawsze są jakieś układy. kaczynski tez tworzy swoj układ. kurde jak można być tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Ba! Tylko dlaczego teraz dopiero.??? IP: *.171.65.147.crowley.pl 27.07.07, 08:04 Ja przez takie "załatwianie spraw" przestałem grać w piłkę na dość wysokim poziomie..już w wieku 20lat!!! Wqrwiało mnie,że starasz się ,biegasz,strzelasz dwie bramki a drużyna przegrywa 3:4. Największe hocki kręcili wtedy /15 lat temu/ ,u nas w regionie,Czarni Wrozamet Wróblewo/późniejsza Amica oraz Sokół Pniewy /ci to byli mistrzowie matactwa/.Ale to nie piłkarze,nawet nie sędziowie byli największymi gnojami.Tych to akurat rozumiałem-oni musieli tak sędziować. Największe dranie to z OZPNu banda- postkomuszych cwaniaczków. Przychodził na mecz taki obserwatorek i przed meczem mówił niby to mimochodem: "Panowie dziś nie biegajcie bo nie ma po co,ONI sa lepsi i znają sędziego..." poczem sędzia kręcił takie wałki,że się odechciewało biegać już po I połowie.Spalone 5 metrowe a naszym zawodnikom przerywał każdą akcję po wyimaginowanych faulach czy też spalonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnikwarszawa Polonia Warsiawa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:08 Buhahahah! Komenda Stoleczna Policji takze kupowala mecze? Jaro zaczal sypac. Moze Darek D. tez cos powie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiaczek Re: Polonia Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:44 Hutnika niema w Warszawie jest tylko Polonia i Legia dla twojej wiadomosci:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duma Bielan HKS Re: Polonia Warszawa IP: 85.222.5.* 27.07.07, 18:25 żebyś się nie zdziwił kiedyś :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beren Re: Polonia Warsiawa??? IP: *.aster.pl 27.07.07, 16:16 Chyba ci się wieśniaku z huty coś z gwardią pomyliło. jaka komenda stołeczna? a "wara" mózg przećpał i przepił i mu się mózg zlasował. dlatego teraz takie bzdury opowiada. "ten mecz, kiedy dźwigała bramkę z rzutu wolnego strzelił?" "no tak, ten też..." żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Jarosiewicz - chory psychicznie alkoholik to dobry IP: *.chello.pl 27.07.07, 08:51 świadek. O jego problemach sporo pisano swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Jarosiewicz - wywiad sprzed 2 lat IP: *.chello.pl 27.07.07, 08:54 - Przez dwa i pół roku trochę się nabawiłem w Warszawie. Był alkohol, dyskoteki, dziewczyny. To nie idzie w parze z profesjonalnym graniem w piłkę. Dziś czas powiedzieć basta - mówi pomocnik "Czarnych Koszul", który w ubiegłym tygodniu wrócił do treningów z drużyną. Rok temu Jarosiewicz był w Polonii bohaterem. Strzelał bramki w każdym meczu. Dzięki niemu Polonia wyszła z grupy w rozgrywkach Pucharu Polski. W Kielcach w meczu z Kolporterem strzelił trzy bramki. Gol z derby z Legią kandydował do najpiękniejszej bramki 2004 roku w plebiscycie stacji Canal+. Dla młodego piłkarza pojawiły się poważne propozycje transferowe. Kontuzja i obietnice bez pokrycia składane przez Jerzego Engela - jak mówi dziś Jarosiewicz - sprawiły, że popadł w depresję. Zamiast strzelać kolejne bramki dla Polonii czy innego klubu, myślał o zakończeniu kariery, podjęciu pracy fizycznej. Dziś znów trenuje z zespołem "Czarnych Koszul". Wiosną ma być gotowy do gry. Najpoważniejsza przeszkoda - konflikt z kolegami z drużyny, których oszkalował w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" - została już zażegnana. Olgierd Kwiatkowski: Co się z Panem działo przez ostatnie dziewięć miesięcy? Łukasz Jarosiewicz: Nie za ciekawie to wyglądało. Nawet nie chciałbym o tym wszystkim opowiadać. W skrócie, to siedziałem w Ustce i leczyłem się. Miałem problemy... No, powiedzmy, źle się czułem psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkeze widać linię obrony kibiców i działaczy Polonii :) IP: 217.153.190.* 27.07.07, 09:00 Że niby wariat.... ... A powiedział tylko to co wszyscy oglądajacy z w miarę bliska wiedzieli dobrze lub się domyślali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris cd. wywiadu IP: *.chello.pl 27.07.07, 09:07 Z kolegami się Pan pogodził? - Głupio mi jest, bo trochę na nich nagadałem. Nie mogę powiedzieć całej prawdy jak do tego doszło. Ktoś mnie inspirował. Z Darkiem Dźwigałą witamy się. Ja się cieszę, gdy go widzę, nie wiem, czy on się cieszy z tego powodu, że mnie widzi. Będę starał się udowodnić przez boisko, że można mi zaufać....'' To nie pierwszy raz Jarosiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris więcej IP: *.chello.pl 27.07.07, 09:16 Piłkarze Polonii przeprowadzili wczoraj wewnętrzne głosowanie na temat tego, czy Łukasz Jarosiewicz może wrócić do drużyny. Większość zawodników była przeciwna, część wstrzymała się od głosu, nikt nie głosował za już chyba byłym kolegą z zespołu. Fot. Bartosz Bobkowski / AG Łukasz Jarosiewicz w meczu rundy jesiennej sezonu 2004/05 z Górnikiem Zabrze "Referendum" było reakcją na prośbę zawodnika, który dzwoniąc do właściciela klubu Jana Ranieckiego, spytał się, czy istnieje możliwość powrotu do Polonii. Raniecki konsultował się w tej sprawie i z trenerem Markiem Motyką, i kapitanem drużyny Igorem Gołaszewskim. Obaj nie widzą miejsca w drużynie dla krnąbrnego piłkarza, głównie z powodu jego ostatnich wypowiedzi w jednej z gazet krytykujących klub, trenera i piłkarza Daiusza Dźwigałę. - To człowiek, który nie ma prawa wrócić do drużyny. Drużyna jest jak rodzina i ma się do siebie zaufanie, ale kiedy robi się takie rzeczy, to się je traci bezgranicznie. Ja mu ręki na pewno nie podam. Jego wypowiedzi o Darku były po prostu skandaliczne, że niby go upijał, woził na dyskoteki. A to właśnie Darek poświęcał swój wolny czas, własne pieniądze i pomógł wyciągnąć go z bagna. To trener Motyka domagał się dla niego podwyżki i tak się wszystkim odwdzięcza - mówi Gołaszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaj Wariatem to on jest, a co mówi... IP: *.aster.pl 27.07.07, 11:34 Wywiad jest płatny - potwierdzą to jeśli trzeba dziennikarze z Axela Springera. Moim zdaniem mieszanina prawdy i konfabulacji. A nawet traktując wszystko śmiertelnie poważnie to raczej ilość ustawionych meczów jest nikła. Dwa miały być w sezonie, za który jest już abolicja i amnestia, jeden był sprzedany. Tych dwóch, które Jarosiewicz trzyma w rękawie można poszukać w statystykach - może 2-7? :/ Ale czy one w ogóle były? To raczej taka mała obietnica: "dajcie znowu na kokainę i wódę to jeszcze coś wymyślę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad vocem Re: Wariatem to on jest, a co mówi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:59 Mecze były płatne - potwierdzą to jeśli trzeba w prokuraturze działacze i piłkarze Polonii którzy wkrótce tam trafią. I mała obietnica - dajcie na kaucje to więcej nie będziemy sypać. ps. widać jak relatywne jest prawo. Warsiawka przecież nie mogła kupować mmeczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macher Ta róbcie z niego wariata jak z Dziurowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:10 Tylko kto wam teraz uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com polska pilka nozna IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 07:56 buheheheheehehehehehehe odciac dotacje panstwowe na ten gowniany, ustawiany sporcik i przerzucic na dyscypliy, w ktorych Polacy osiagaja rezultaty bez ich kupowania. pilkarz to w mojej hierarchii zawod stojacy nizej od polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Brawo prezes Drzymała!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:02 Takich ludzi nam trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Re: Brawo prezes Drzymała!!! IP: *.171.65.147.crowley.pl 27.07.07, 08:06 A co ty myślisz,jak oni weszli do ligi??? W 91 grali jeszcze w A-klasie bez szans na choćby III ligę.Drzymałowiczanie bez skazy??? Mówię Ci ,że na niższych poziomach na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drak Mówią, że prezes Drzymała też potrafi, także easy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:36 Gdy Groclin był w 1 lidze, podobno prezes w jednym z ośrodków, nie całkiem już trzeźwy, chwalił się, że wszystko załatwione i wie, kto spadnie itd. W kontekście zatrzymania pana Fiedorowicza z WMZPN i innych faktów (pozdrowienia dla Bobo, asystenta Leo) przyjrzałbym się, jak Groclin utrzymał się w ostatnim niemal meczu kosztem Stomilu. A podobno telefony były i taki mecz kosztuje 30 tys. od zawodnika, który opyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomer Re: Mówią, że prezes Drzymała też potrafi, także IP: *.matrix.pl 27.07.07, 11:26 www.sport.pl/sport/1,35335,2825732.html (...) A może Pan też ma coś za paznokciami? Proszę się przyznać. Reformatorzy obiecują grubą kreskę i wybaczenie wszystkich błędów z przeszłości... - Kiedy Groclin grał w niższych ligach, musieliśmy sobie jakoś radzić. Powiem tak - niejeden sędzia zjadł dobry obiad w Grodzisku. Takie były czasy. Po latach wspominam to z niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w PRLu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:30 Jak mnie rozwalają takie ciemniaki - coś gdzieś usłyszał, przeczytał, o sporcie wie niewiele, wręcz się nim brzydzi, ale za to wie, że kluby są dotowane przez państwo*. Zamknij ryj i idź gdzieś się ofiarował. *Pomijam sponsoring spółek węglowych BOT (PEG) czy Bogdanki czy KGHM, choć odnośnie wypowiedzi, to kretynowi chodzi o bezpośrednie dotacje, bo o ww. to pewnie nawet nie wie, a i są to spółki, które w sumie mogą robić z kasą, co chcą, choć w przypadku kopalń, które najpierw jęczą, potem są dofinansowywane, a potem sponsorują kluby regionalne uważam nie w porządku, bo na to, że teraz im się powodzi musieli się kiedyś zrzucić wszyscy podatnicy. Ale to dla kretyna i tak zbyt zawiłe, więc nie będę drążył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.ericsson.net 27.07.07, 08:52 a to, ze wladze miast by przypodobac sie kibicom inwestuje w stadiony ? Czy ty jako podatnik masz szanse zagrac na tych "miejskich" boiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Opowiadasz głupoty. IP: *.chello.pl 27.07.07, 10:33 Mylisz się - władze miast to nie władza państwowa tylko samorząd terytorialny - zupełnie odrębna jednostka [sprawdź w Konstytucji]. W ustawie o Samorządzie terytorialnym jest zapisany obowiązek wspierania i rozwijania sportu i kultury fizycznej... i nie zmienisz tego że piłką nożną wciąż interesuje się najwięcej ludzi. Poza tym miasta najczęściej inwestują w obiekty, które są ich własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Opowiadasz głupoty. IP: *.ericsson.net 27.07.07, 11:47 ale to chyba chodzi o sport amatorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Opowiadasz głupoty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:18 Na sport amatorski mają prawo dawać pieniądze - na grupy młodzieżowe w tym wypadku itd. Poza tym miasta/samorządy nie tylko budują stadiony, ale sale wielofunkcyjne, boiska przy szkołach i na osiedlach - ostatnio często i gęsto ze sztuczną nawierzchnią i oświetleniem. Na stadionach budowanych przez miasta odbywają się przeróżne imprezy - od amatorskich po zawodowe. Stadiony prowadzą działalność komercyjną, z której, zależnie od podpisanych umów, miasto może czerpać zyski. Itd. itp. Poza tym uważam, że każde większe miasto powinno mieć stadion z prawdziwego zdarzenia i wcale nie musi mi i innym mieszkańcom dawać na nim grać za darmo (wiesz ile kosztuje podgrzewana murawa? - to byłoby marnotrawienie kasy). Jak widzisz, nie wszystko da się uciąć jedną miarą. Szukasz dziury nie tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz ojojoj, bo się zaplujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:45 sponsor jest firmą państwową - rządzi nim aparatczyk z politycznego (pisssowskiego) nadania - daje kasę na klub - firma ma większe koszty/mnniejszy zysk - dywidenda oddawana do Skarbu Państwa (akcjonariusza) jest mniejsza - państwo ma mniej pieniędzy Proste? I kto tu jest ciemniakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Ty się tu zapluwasz debilu bez podstaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:20 Cały czas to ty jesteś ciemniakiem. Dlaczego? Bo jesteś prosty jak drut matole. O sporcie zawodowym i jego finansowaniu masz nikłe pojęcie. O finansach, w tym publicznych też zero. Jak KGHM jest dotowany jak co roku ma gigantyczne zyski? Odpowiedz mi geniuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernol Re: Ty się tu zapluwasz debilu bez podstaw IP: *.chello.pl 27.07.07, 15:44 . Jak KGHM jest dotowany jak co roku ma gigantyczne zyski? > Odpowiedz mi geniuszu? A gdzie on napisał, że jest dotowany? KGHM cały swój tegoroczny zysk wypłaci w formie dywidenty akcjonariuszom, czyli przede wszystkim skarbowi państwa. Jeżeli wydaje część pieniędzy na sponsoring, zysk jest mniejszy = państwo dostaje mniej pieniędzy, czyli w UPROSZCZENIU przeznacza pieniądze na klub. A jak już dyskutujesz, to nie napinaj się tak, bo tylko wk...sz wszystkich swoimi chamskimi odzywkami, a pożytku z tego zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 12:43 wlasnie o tym amoku pisalem, inteligentne rozpoczecie od ciemniaka i jeszcze lepszy finisz na kretynie. jesli tak do ciebie w domu mowili, to musze cie uswiadomic, ze to nieladnie i nie swiadczy o twojej dojrzalosci. teraz juz wiesz, hehe. co do finansowania z budzetu: "Michał Kocięba, rzecznik prasowy PZPN, pytany o budżet wylicza jedynie źródła przychodów. Do najważniejszych należą kwoty pozyskiwane ze sprzedaży praw do transmisji telewizyjnych meczów reprezentacji, umów ze sponsorami i reklamodawcami oraz wpływy ze sprzedaży biletów i kilkuprocentowe prowizje od zagranicznych transferów zawodników naszej ligi. Do tego dochodzą dotacje z FIFA, UEFA i -----> budżetu państwa <--------" ; zaznaczylem strzalkami, zeby ci nie umknelo "Pozostałych kwot, oprócz 1,5 mln zł z ---------> budżetu państwa <------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:24 Telekomuna, jakbyś nie wiedział, jest wyłączną własnością France Telecom. Chyba że FT jest budżetem państwa... TO WŁAŚNIE TWOJA WIEDZA. A twoja odpowiedź to klasyczny bełkot kolesia, co gdy nie ma argumentów to bredzi o kulturze. Zasłużyłeś sobie, bo prawisz z pozycji guru, a ignor do potęgi. Ważne jednak, że masz dobre samopoczucie i nadal uważasz się za autorytet. Co do domu, to zajrzyj najpierw do swojego i poszukaj odpowiednich książek, które ci przejaśnią pod kopułą, moim się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 13:38 "Obecnie największym akcjonariuszem Telekomunikacji jest France Telecom posiadający 33,93 proc. udziałów. Wspólnie z Kulczyk Holding S.A., posiadającym 13,57 proc. akcji, tworzy konsorcjum będące strategicznym partnerem TP. Udział Skarbu Państwa wynosi 3,97%. Posiadacze GDR reprezentowani przez Bank of New York dysponują 11,54%. akcji, a pozostali akcjonariusze 36,99%." ale z ciebie baran. pieprzysz sam nie wiesz o czym i markujesz swoje glupawe teksty inwektywami. powodzenia kretynie, nie odbiegasz od stereotypu zdebilalego fana pilki noznej.krzyzyk na droge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 13:39 poki co, to dobitnie pokazalem ci, ze moje argumenty maja podstawy w rzeczywistosci. a twoje? to tylko zbior obrazliwych slow i zapal skretynialego szalenca mieniacego sie fanem polskiej pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beren Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.aster.pl 27.07.07, 16:27 A głównym udziałowcem jest skarb państwa, ale... francuskiego. To dopiero skandal! Francuzi wspierają naszą skorumpowaną piłkę!!! Hehe, co za młotek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: Jakie państwowe dotacje kretynie-ty ciągle w IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 16:53 co ty chuopie, najadles sie szaleju? a gdzie pisalem, ze rzad polski/francuski/inny wspiera nasza skorumpowana pilke? rzad polski dotuje pilke polska. a to, ze jest skorumpowana - no coz, chyba juz nie ma watpliwosci, co do tego. dlatego napisalem o zmniejszeniu dotacji i skierowaniu strumienia pieniedzy na inne dyscypliny, bo to mogloby zaowocowac lepszym przygotowaniem kadry/rozpropagowaniem innych sportow wsrod mlodziezy. cos jeszcze jest niejasne dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:33 Ciekawe jaki ty masz zawód. Nie obrażaj ludzi, którzy mają talent i ciężko pracują. Nie wystarczy odbębnić od 7 do 15. I jeszcze jedno - śmierdzisz sezonowcem - niedawno pewnie byłeś kibicem szczypiorniaka, a na pewno od 2 lat jesteś kibicem siatkówki. Jak piłkarze zaczną odnosić sukcesy, to będziesz też kibicem nożnej. Spieprzaj śmieszny człowieczku bez kręgosłupa. Żal mi tylko dyscyplin i zawodników, którym "kibicujesz". Taki "kibic" to dopiero tragedia... Jak noga się powinie, to pierwszy napluje i krzyknie "odciąć im dotacje". Jesteś zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: PS IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 08:48 to jaki mam zawod to bez znaczenia, ale dosc powiedziec, ze praca od 7 do 15 to nie moja dzialka, bo pracujac dla siebie czas jest wykorzystywany inaczej. co do sezonowca - nie kibicuje, nie podniecam sie nadmiernie zwyciestwem lub porazka w pilce noznej, siatkowce, recznej, itp. itd. w dupie mam smieszne ligi, rozgrywki, puchar zwislej paly, czy innych bzdetow, choc lubie jak brzmi mazurek dabrowskiego kiedy staja na pudle nasi zawodnicy. a staja bardzo czesto w sportach silowych, niedoinwestowanych, niedocenianych i pogardzanych przez faflokow, ktorzy mianuja sie wiernymi kibicami polskiej pilki poprzez to, ze wiernie zlopia piwo przed tiwi, w ktorym akurat leci 22facetow biegajacych za jedna pileczka. moj kregoslup ma sie bardzo w porzadku, a to ze nie lubie pilki noznej i uwazam, ze obecnie pokazane przekrety predestynuja do spuszczenia jej w klozecie nie czyni ze mnie typa bez zasad, glabie. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: PS 27.07.07, 09:01 Przesadzasz, ale masz sporo racji. I piszę to chociaż jestem wielkim fanatykiem piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: PS IP: 212.160.172.* 27.07.07, 09:36 Sporty siłowe - 90 procent jedzie na dopingu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: PS IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 10:31 jestes w bledzie i to w 2 kwestiach: - w sportach, gdzie chodzi o poruszanie duzych ciezarow (sportach walki w mniejszym stopniu) nie 90% znaczacych zawodnikow, tylko 100% stosuje wspomaganie (zalozmy 99,99% zeby nie ukrzywdzic jednej owieczki). i co z tego? nic - bo wszyscy laduja i decyduje ciezka praca, determinacja, genetyka... koks to nic zlego, poza tym ,ze robi sie z niego demona (a ktos na tym niezle zarabia, jak to zawsze na prohibicji) - w twojej kochanej pilce noznej tez jest stosowany doping. niekoniecznie sterydy anaboliczno-andorgenne (choc jestem PEWIEN, ze sa w uzyciu), ale stymulanty, np. efedryna. siatka badan antydopingowych nie jest tak gesta, jak w innych sportach - z roznych powodow. jesli wierzysz, ze jest inaczej, to oszukujesz sam siebie. skoro stac pilkarza na totalne zeszmacenie w postaci sprzedania/kupienia meczu, to czemu nie mialoby go stac na doping podnoszacy jego mozliwosci, a przez to poprawiajacy mozliwosci zarobkowania (to jego praca, chocbym jej nie cenil). zastanow sie nad tym po ochlonieciu z amoku, w ktory wpadles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: PS IP: 212.160.172.* 27.07.07, 11:30 dlaczego amoku? Doszukujesz się rzeczy nieistniejących. Z prostej konstatacji o dopingu w sportach siłowych, wywnioskowałeś, że kocham piłkę nożną i ogarnął mnie amok. Ciekawe. Ale sprawa jest prosta: w sportach siłowych, podobnie jak np. w kolarstwie, o sukcesie doping decyduje w olbrzymim stopniu. Głównie to co się zażywa i jak dobrze się to maskuje. Oczywiście dodana do tego praca ma znaczenie, ale przy tej samej pracy i tych samych predyspozycjach o wyniku decyduje to, ile udało się wziąć i nie wpaść. Albo inaczej - jeśli lepiej bierzesz, możesz wykonać większą pracę. Dlatego sorry, ale podnoszenie ciężarów, pchani kuli, Tour de France, czy coś takiego w ogóle nie jest w stanie mnie zainteresować. W sportach zespołowych sprawa jest nieco inna: - korupcja występuje głównie na poziomie ligowym, czasem jeszcze sędzia przekręci coś w rozgrywkach międzynarodowych - doping występuje, ale nie jest kluczowy, bo jednak taktyka i technika mają bardzo duże znaczenie. W sportach zespołowych wiem, że mam przynajmniej szansę na obejrzenie czasem uczciwej rywalizacji. W siłowych mam niemal pewność, że jest to rywalizacja lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rzeznia5.com Re: PS IP: *.net136.okay.pl 27.07.07, 11:57 pieknie powiedziane o rywalizacji lekarzy, ale jeszcze nie widzialem, zeby stojaca buteleczka testosteronu i lekarz stojacy przy niej podniesli znaczace ciezary. to rywalizacja ciezko pracujacych sportowcow, a dzieki wspomaganiu moga siegac po rezultaty niedostepne dla normalnego czlowieka. dotarcie do tych granic, to nie tylko strzykawka, ale przede wszystkim niewyobrazalny wysilek. oczywiscie najlatwiej stwierdzic, ze jak koksuje, to samo sie wszystko podnosi hehehe - to najczestsza postawa ignorantow, ktorzy nie skalali sie proba sprawdzenia jak to jest dojsc do granic mozliwosci wlasnego organizmu, niekoniecznie w pracy przy ciezarach, ale tez kazdym innym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: PS IP: 212.160.172.* 27.07.07, 15:11 przecież wyraźnie napisałem, że dzięki koksowi mogą więcej trenować. I że jakość tego wspomagania decyduje o wyniku. Tudzież o tym, że właśnie w sportach siłowych doping ma większy wpływ na wynik, niż w grach zespołowych. Ale widocznie mam do czynienia z kimś, kto nie skalał się próbą sprawdzenia jak można nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Wygodniej ustawić rozmówcę na pozycji najpierw fanatyka, potem ignoranta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beren Re: PS IP: *.aster.pl 27.07.07, 16:51 Gość portalu: www.rzeznia5.com napisał(a): > jestes w bledzie i to w 2 kwestiach: > - w sportach, gdzie chodzi o poruszanie duzych ciezarow (sportach walki w mniej > szym stopniu) nie 90% znaczacych zawodnikow, tylko 100% stosuje wspomaganie (za > lozmy 99,99% zeby nie ukrzywdzic jednej owieczki). i co z tego? nic - bo wszysc > y laduja i decyduje ciezka praca, determinacja, genetyka... W piłce nożnej wszyscy kupują i sprzedają mecze (powiedzmy, że 99,99%, żeby nie krzywdzić jednej owieczki). I co z tego? nic - bo wszyscy handlują i decyduje ciężka praca, determinacja, genetyka... koks to nic zlego, > poza tym ,ze robi sie z niego demona (a ktos na tym niezle zarabia, jak to zaws > ze na prohibicji) Handel to nic złego poza tym, że Ci których nie stać na kupowanie lub nie mają co sprzedać robią z niego demona (a ktoś na tym nieźle zarabia, jak zawsze, kiedy nie ma wol;nego rynku). > > - w twojej kochanej pilce noznej tez jest stosowany doping. niekoniecznie stery > dy anaboliczno-andorgenne (choc jestem PEWIEN, ze sa w uzyciu), ale stymulanty, > np. efedryna. Wszyscy wiedzą. Każdy skrzydłowy wstrzykuje sobie olej pod mięśnie, żeby mieć lepszą muskulaturę. siatka badan antydopingowych nie jest tak gesta, jak w innych sp > ortach - z roznych powodow. Zwłaszcza na igrzyskach olimpijskich. jesli wierzysz, ze jest inaczej, to oszukujesz sam > siebie. skoro stac pilkarza na totalne zeszmacenie w postaci sprzedania/kupieni > a meczu, to czemu nie mialoby go stac na doping podnoszacy jego mozliwosci, a p > rzez to poprawiajacy mozliwosci zarobkowania (to jego praca, chocbym jej nie ce > nil). Skoro tępego osiłka stać na totalne zeszmacenie w postaci szprycowania, a przez to rozwalania własnego organizmu tylko po to, żeby spodobać się bandzie podobnych troglodytów, to stać go również na każde oszustwo. > > zastanow sie nad tym po ochlonieciu z amoku, w ktory wpadles. Na szczęście szare komórki się regenerują. Szkoda tylko, ze wolno. Skończ się debilu szprycować, pointeresuj się piłką i za jakieś dziesięć lat możemy wrócić do dyskusji. A przez ten czas morda w kubeł, bo nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:21 No to teraz bardzo łatwo jest dopasaować piłkarza grodziska, który wszystko załatwiał. Są dwie mozliwości a najlepiej samemu sprawdzić na 90minut.pl - albo Polak albo Czech - check it !!! I mam tylko ndzieje ze to nie ten Czech, bo jeżeli tak to wiadomo czemu Wisła Płock spadła do II ligi. A swoja drogą zaczyna się robić bardzo ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Lumír Sedláček jak dla mnie... IP: *.devs.futuro.pl 27.07.07, 08:30 No pieknie, ciekawe o jakich jeszcze meczach sie nie wysypał Jarosiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz 27.07.07, 09:02 Gość portalu: fan napisał(a): > No to teraz bardzo łatwo jest dopasaować piłkarza grodziska, który wszystko > załatwiał. Są dwie mozliwości a najlepiej samemu sprawdzić na 90minut.pl - > albo Polak albo Czech - check it !!! > I mam tylko ndzieje ze to nie ten Czech, bo jeżeli tak to wiadomo czemu Wisła > Płock spadła do II ligi. > A swoja drogą zaczyna się robić bardzo ciekawie. Sedlaczek głąbie nie gra jako stoper. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz 27.07.07, 10:16 Ale Mariusz Pawlak dla odmiany to typowy stoper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:15 A gdzie w wątku o tym, iż piłkarz który treaz podpisał kontrakt z polonią a kiedys był w groclinie jest mowa ze on był stoperem ?? GŁĄBIE ------------------------ a swoja droga dobrz ze juz opusciłeś ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beren Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.aster.pl 27.07.07, 16:55 "Trener kazał mi grać na tego stopera. Kładłem się na wapno, a sędzia nic" MEGAGŁĄBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.widzew.net 27.07.07, 18:05 Mariusz Pawlak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek wszyscy sprzedawali i kupowali IP: *.multiserv.com 27.07.07, 08:25 Taka jest prawda. Opcje są dwie. Odpuścić sobie dalsze karanie pojedynczych klubów (pytanie tylko co z już ukaranymi) i karać za to czego się dopuszczą teraz. Albo wstrzymać rozgrywki na rok i systemem pucharowym wyłonioć pierwszą i drugą ligę ze wszystkich klubów w Polsce. W przeciwnym razie co jakiś czas będą wychodzić na światło dzienne kolejne fakty o przekrętach z lat poprzednich i tak sprawa karania będzie się ciągnąć bez końca (już w relacji Jarosiewicza pojawia sie kolejny klub - Górnik Zabrze). Poza tym jak za karanie mogą się brać ludzie(sędziowie, piłkarze, działacze), którzy kilka, kilkanaście lat temu sami takie rzeczy robili. A tak na marginesie listek jesienią mowił, że w marcu czy kwietniu będą wybory na nowego prezeza związku. Chyba nie ma mu kto o tym przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Co na to redaktor Sarzało??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:48 Czy tylko o Zagłebiu Sosnowiec pan pisze?! Teraz Warszawa mozna wykazać się obiektywizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Co na to redaktor Sarzało??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 09:45 Czekamy panie S. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Jarosiewicz - upadek człowieka 27.07.07, 08:57 Wszystko fajnie, tylko że akurat Jarosiewicz jest w ogóle nie wiarygodny. Nie piszę, że Polonia nie uczstniczyła w handlu meczami, bo każdy klub kupował i sprzedawał. Problem w tym, że Jarosiewicz ma poważne problemy ze swoimi nałogami i samym sobą i nie chodzi mu o prawdę, tylko o zemstę za urojone krzywdy względem dawnych przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Jak zdegraduja Polonie to w ktorej lidze bedzie? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.07, 09:02 Tjaaa... Widze, ze jestes zwolennikiem tego aby szukac haka na tych ktorzy informuja nas o niewygodnych faktach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Poczytaj o Jarosiewiczu w archiwum Gazety IP: *.chello.pl 27.07.07, 09:08 i wyrobisz sobie opinię o nim jako człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Poczytaj o Jarosiewiczu w archiwum Gazety IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.07, 15:58 Tak jak powiedzialem: jezeli fakty nie pasuja to uderzamy ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan statku Re: Jarosiewicz - upadek człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:28 Zaraz będzie się nam wmawiać że Jarosiewicz jest niepoczytalny i wszystko sobie wysssał z palca. Ot taka warsiawska sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Poczytaj w archiwum Gazety Wyborczej IP: *.chello.pl 27.07.07, 09:47 Proste - jest wyszukiwarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan statku Re: Poczytaj w archiwum Gazety Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:03 Czego tu szukać. Z faktami sie nie dyskutuje. Już próbujecie się wywinąć warszawiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)ulek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Dlaczego dla gazety Polonia zawsze = Warszawa IP: 83.238.180.* 27.07.07, 08:58 Kiedyś w GW był mniej więcej taki tytuł artykułu dotyczącego meczu, który odbył się w Bytomiu między Polonią Warszawa, a Polonią Bytom: "Polonia straciła dwa punkty na wyjeździe" (czemu na wyjeździe skoro grali u siebie? I czemu Warszawa miałaby stracić dwa punkty? Może udało jej się zyskać jeden?) Tendencyjna stronniczość dziennikarzy sportowych GW jest obrzydliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Dlaczego dla gazety Polonia zawsze = Warszawa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.07.07, 09:04 Centrala GW jest w Warszawie i zazwyczaj tak jest na calym swiecie, ze dziennikarze sportowi informuja szerzej o klubach z miasta z ktorego operuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Polonia - Górnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:06 Od dawna wiadomo, że w latach 2002 - 2004 mecze Polonia - Górnik były barterowe; nie wiem, od którego się zaczęło (chyba, jak Polonia odpadła z Górnikiem w Pucharze), ale wszystkie mecze obu drużyn były na zasadzie: ten, co o nic nie walczy daje wygrać temu, co wygrać musi. Ale pieniędzy żadnych tam nie było, bo żadna z tych drużyn ich nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Polonia - Górnik IP: *.c27.msk.pl 27.07.07, 16:56 Barter na pewno miał miejsce wiosną 2001 Było tak - Polonia (jeszcze z "inwestujacym" Romanowskim - mocny skład, duże pieniadze) w lidze grała już chyba o nic, a Górnik był dramatycznie pod kreską. I zupełnym przypadkiem między dwoma meczami finału PP (rzecz jasna Polonia- Górnik) miało miejsce spotkanie w lidze. 1 mecz (1 finału) w Zabrzu - nikłe zwycięstwo Polonii 2 mecz (ligowy) - Polonia gra w mocno osłabionym składzie (wiecie, kontuzje, strach przed wykartkowaniem przed bardzo ważnym drugim meczem finału PP) i Górnik zdobywa 3 punkty 3 mecz (2 finału) - nie pamietam wyniku, ale kojarzę, ze komentatorzy dziwili sie: "Górnik pierwszy strzelił bramkę!" W tym samym sezonie był także pewien zaległy mecz z Amicą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek kładłem się "na wapno" - co to znaczy? IP: 213.218.116.* 27.07.07, 09:26 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardien de but Re: kładłem się "na wapno" - co to znaczy? IP: 212.160.172.* 27.07.07, 09:38 Na karnego czyli "jedenastkę" jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeeJay Re: kładłem się "na wapno" - co to znaczy? IP: *.aster.pl 27.07.07, 10:43 Jak to? Kopał rów 2x2, sypał wapno i kładł się do środka. To taka znana w środowisku pikarskim forma pokuty. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: 193.164.157.* 27.07.07, 09:36 Jarosiewicz byłby bardziej wiarygodny, gdyby kilka lat temmu za pół litra wódki nie naopowiadał rzeczy, za które później przepraszał, by móc wrócic do zespołu. A juz zupełnie rozwalajacy jest fragment o tym, że zapisywał w notatniku ustawione mecze. Kto to jest ACM? Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz 27.07.07, 09:39 Dareczku, zajmij się lepiej klikaniem w ankietę na stronie "Stołecznej", to ci najlepiej wychodzi. Myślenie zostaw prokuratorom. Jestem spokojny, że tym razem nawet Listkiewicz będzie za krótki, żeby pomóc swoim kolegom. W przyszłym sezonie zobaczycie derby, ale z Gwardią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffsdsfd Re: Do autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:39 pisz facet o jaką polonię chodzi bo jedt ich w kjraju kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karikus SONDA: Czy warto chadzac na mecze? IP: 195.47.201.* 27.07.07, 09:42 Idziesz na mecz, kupujesz bilet lub karnet wydajac 15-30 lub 80-100 zl, dopingujesz swoja druzyne, a kilka lat pozniej dowiadujesz sie, ze mecze, ktore ogladales byly ustawione, a kiedy przyszedl moment, w ktorym Twoja druzyna ma szanse na wejscie o lige wyzej - wiesz, ze to nie bedzie mozliwe, bo za rok za korupcje i do niej sie dobiora, degradujac ja o 1-2 klasy nizej. Zaczynasz sobie uswiadamiac, ze pieniadze, ktore wydawales tak naprawde znajduja sie w kieszeni sedziow, dzialaczy lub samych pilkarzy (i nie chodzi tutaj o comiesieczne pensje) oraz to, iz jesli mialbys ochote na film, poszedlbys do kina a nie na stadion, ogladajac w koncu wyrezyserowane widowisko. Uwazam, iz polska pilka jest tak skorumpowana, ze naprawde nie warto inwestowac w ten sport, bo nawet jesli slyszy sie o sprzedawaniu meczy za granica (Wlochy, Hiszpania, etc.) to przynajmniej mozna sobie tam popatrzec na porzadna gre, a nie kopanine. Czy moze mnie ktos wyprowadzic z bledu, jesli uwaza, ze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszta Re: SONDA: Czy warto chadzac na mecze? IP: *.eranet.pl 27.07.07, 10:06 Niestety, to, co ujawnił Jarosiewicz jest raczej prawdziwe. Znam to z autopsji. Na poczatku lat 90-tych, jako młody chłopak, byłem w kadrze Polonii, gdy ta awansowała do II ligi. Napatrzyłem się i nasłuchałem do bólu, szczególnie niejakiego Piekarza, który od lat kreuje się na zbawcę tego klubu. Podobnie było w innym klubie, z którym wszedłem do I ligi. Po tym wszystkim, kiedy dałem sobie spokój z piłką, nie byłem na żadnym meczu ligowym, czasem tylko coś obejrzę na C+. Dobrze, że coś wreszcie zaczyna się dziać, że wsadzają tych sprzedawczyków. Do całkowitego oczyszczenia zapewne nie dojdzie nigdy, gdyż środowisko jest zdeprawowane przez duże i łatwe pieniądze, a zawsze znajdzie się jakis bogaty dureń, który da się "wydoić" w imię wielkości lokalnego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar musieliby ruszyć wielkich tego świata piłkarskiego IP: *.bph.pl 27.07.07, 10:23 a najlepiej zburzyć to wszystko, zaorać i zasiać na nowo wszyscy: dziennikarze, działacze, piłkarze, sędziowie, obserwatorzy, kwalifikatorzy, trenerzy, managerowie, samorządowcy itd itp. mają swój udział w tym szambie. po tym jak szmatławiec na siłe promował Płock do OE aż żygać się chciało od czytania tej gazety. PZPN jest dla mnie symbolem tego, co stanie się po wyborach, gdy wygra PO i LID - znowu będzie rządzić kasa, układy i uśmiechnięci, opaleni, kulturalni panowie w doskonałych garniturach i słownikową polszczynzną. Eurpojeczycy pełną gębą. Masz kasę witamy, nie masz - wypadasz z gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: per_procura Re: musieliby ruszyć wielkich tego świata piłkars IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:48 ooo, to wiele sie nie zmieni teraz rzadzi kasa, uklady i smutni, bladzi panowie w garniturach z poliestru PiS 4ever, zdelegalizowac PO i LiD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proman Re: SONDA: Czy warto chadzac na mecze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:28 Co racja to racja.Jeszcze trchę i się okaże ze 80% meczów była ustawiona.Tylko Canal+ się zfrajerował ze płaci za ładnie wyreżyserowany teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:47 Trzeba Polonię Warszawa natychmiast dookoptować do OE.W pełni na to zasługują.Skoro Zagłębie Sosnowiec,Zagłębie Lubin,Cracovia nadal grają w ekstraklasie to trzeba tych warszawskich złodziei też włączyć do tego grona.Paranoja,zgnilizna,jednym słowem smród na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel 60 tys. za mecz !!!! 27.07.07, 09:49 A Zagłębie chciałoby dać sobie za ok. 30 meczy 70 tys. kary. Czyli mniej więcej tyle jakby kupili jeden dodatkowy mecz :-) Słabo cenią ekstraklasę nad Brynicą ... G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeeJay Re: 60 tys. za mecz !!!! IP: *.aster.pl 27.07.07, 10:44 No ale oni kupowali w drugiej lidze. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baxter Re: 60 tys. za mecz !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:08 Znajomość prawa się kłania kretynie! Idź na ulicę walnij policjanta w czapkę to zobaczymy ile dostaniesz zarzutów. Jeśli dostaniesz powiedzmy pięć(np. naruszenie nietykalności cielesnej, obraz funkcjonariusza publicznego na służbie itd) to ma to znaczyć że uderzyłeś 5 policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: 217.153.171.* 27.07.07, 09:50 No nie wiem czy zapijaczony hazardzista jest wiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yut Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:05 Pogadajcie z Cebula: ...Trzeba się oburzać, wściekać, awanturować. Zadawać niewygodne pytania, żądać od stałego eksperta Canal+ Tomasza Wieszczyckiego, by ustosunkował się do słów swego partnera z ŁKS Tomasza Cebuli, który ujawnił, że łódzki klub hurtowo kupował mecze i zdobył dzięki temu mistrzostwo Polski w 1998 roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz 27.07.07, 10:08 No proszę, nareszcie już mówimy o korupcji w stołecznym klubie. Dla mnie nie jest to zaskoczeniem, średnio zainteresowany kibic mógł już dawno przypuszczać, że coś tu jest nie tak. Fatalna jesień, zimą kosmetyczne zmiany, a wiosną nagle zaczynają wygrywać i zapewniają sobie miejsce w Ekstraklasie. To powtarzało się przez bodajże 3 sezony. Na ulicy dało się słyszeć jednak głosy, że Polonii nie spadnie włos z głowy póki prezesem PZPN jest Listkiewicz. Prawdę mówiąc, to niecierpliwie czekam na zatrzymanie leśnych dziadków, wtedy okaże się czy Legia też ustawiała, czy tylko Listek i koledzy po prostu ich tak lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibol Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:13 Tak samo jak sprzedany mecz GKSowi rowniez w 2003 roku. Ciekawe czy teraz PZPN zajmie sie teraz Polonia? Nie sadze bo to przeciez pupilki Listkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic APEL do wszystkich mediow!!!!! IP: *.ianburke.co.uk 27.07.07, 10:17 Zrobcie to samo co niemieckie media z TDF przestancie pisac o lidze, przestance relacjonowac wyniki do momentu zalatwienia sprawy z aferami! Bo na razie to sa jakies kpiny totalne! TO wy dziennikarze macie w tej sprawie moc, wystarczy chciec... polska liga jest chora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow999 co za gnida IP: 83.238.72.* 27.07.07, 10:33 Tu nie chodzi o jakieś kluby. Te mecze sprzedawali Ludzie w tym jarosiewicz (nota bene kto to jest?)a ta gnida bezczelnie przyznaje sie że sprzadał kilka meczy. Hańbą jest, ze PZPN dopuszcza do gry zawodników, którzy te mecze sprzedali. Hańbą, że piłkarz który przyznaje się do korupcji np. Ujek nie jest dyskwalifikowany dożywotnio. Zapominamy, że w piłke grają natoletni (najwyżej dziestoletni)gó..arze i powinno sie pokazać, że korupcja i łapówkarstwo jest surowo karanym przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayonees Re: co za gnida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:02 Mało że Ujek gra, Benhakker powołał go nawet do kadry!!! To jest dopiero skandal! To ma być przykład dla młodzieży! Karać przede wszystkim osoby! Dożywotnia dyskwalifikacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Dobiora sie do dupy Ruszkiewiczowi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:31 Najwyzszy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slon Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.sie.vectranet.pl 27.07.07, 10:34 co za barany!!! moze mi sie cos przypomni!!! niech mowia wszyscy albo milcza na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H_mc Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.as.kn.pl 27.07.07, 11:16 Kazdy kto to widzial wie, ze to prawda. Chlopak sie leczyl psychicznie, bo musial z tym zyc, teraz pekl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-Mac Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:36 PO PIERWSZE: Większość ludzi na hasło "Polonia" myśli o warszawskich czerwonych koszulach. Wiem to sam po sobie, więc niech kibice Polonii Bytom nie gadają głupot. PO DRUGIE: Zaraz na początku newsa jest napisane "jak krowie na granicy", że chodzi o piłkarza Polonii Warszawa. PO TRZECIE: Czy niektórzy nie mogą zrozumieć, że na portalu Gazeta.pl nie ma tylko artykułów Gazety Wyborczej? To jest portal działający tak jak trzy najpopularniejsze tj. Onet, WP, Interia, ale podpiera się artykułami "GW", co daje mu przewagę nad wyżej wymienionymi. Jest po prostu bardziej aktualny i ma więcej artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-Mac Re: Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:38 Tak na marginesie dla niewiedzących - www.gazetawyborcza.pl - to jest strona "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entent ach ten CYGAN Pawlak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:37 i teraz wrócił 'do swoich'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Jarosiewicz: Daliśmy 60 tys. za mecz IP: *.chello.pl 27.07.07, 11:43 Od dawna bylo wiadomo że Polonia Warszawa kreci, podobnie Polkowice i Groclin.Przypomnijcie sobie mecz Groclin -Polonia.To za ten mecz Drzymała wyrzucił Wieszczyckiego, a nastepnie Polonia pusciła mecz Polkowicom.Była zmowa spuszczenia Switu,ktory w tym czasie grał w I-szej lidze.Polkowice przeciez kupily ze Switem dwa mecze , u siebie i na terenie Switu.Czuwal sedzia.W Polkowicach Swit przegrał po rzucie karnym podyktowanym 98 minucie gry po czym sedzia zakonczył mecz.To że te druzyny mają być ukarane ok. ale co z tymi przegranymi czyli ofiarami.Uważam ze teraz druzyne takie jak Swit powinny żądać wysokiego odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś