Dodaj do ulubionych

Freddy Adu blisko Benfiki

IP: *.stg.pl 29.07.07, 12:46
Lol, co to sa dwie banki za takiego gracza? Przeciez na wydanie takiej kwoty stac byloby Belchatow, Lubin, Wisle czy Legie. Gorzej tylko ze Adu nie chcialby przyjsc do polskiej ligi, chyba ze by mu sie posmarowalo jesli chodzi o wyplaty
Obserwuj wątek
    • Gość: T-Mac Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:56
      Adu u nas by się zmarnował, chociaż dziwi mnie to, że idzie do Benfiki, a nie do
      Anglii czy Hiszpanii (może nie dostał ofert, dziwne...). To piłkarski fenomen, o
      ile się nie zmarnuje jego talentu to będziemy się nim wkrótce zachwycać na
      europejskich boiskach, a i Amerykanie będą mogli odnosić reprezentacyjne sukcesy
      mając takiego piłkarza w swoim składzie. Jesteśmy świadkami narodzin króla
      futbolu, największego talentu w historii piłki nożnej. On ma dopiero 18 lat, a
      już trzykrotnie występował w MŚ, a wieku 14 lat grał w reprezentacji Stanów
      Zjednoczonych U-20. O ile się nie mylę, mając 15 lat podpisał zawodowy kontrakt
      z drużyną amerykańskiej Major League Soccer.
      • Gość: Re Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.eu.org 29.07.07, 13:02
        nie podniecaj sie t-mac, wg mnie nic z niego nie bedzie (a na pewno nie topowa
        gwiazda), co innego pogrywanie na prymitywnym amerykanskim poziomie a co innego
        gra w Europie, nie tacy gracze z innych kontynentow lamali sobie zeby w Europie,
        ze wspomne chocby o Ricquelme
        • Gość: koji Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.ostrow61.ptc.pl 29.07.07, 13:16
          Riquelme nie poradzil sobie w Barcelonie. Za to grajac w Villareal byl jednym z najlepszych srodkowych pomocnikow grajacych w Europie. Poprowadzil ich do polfinalu LM. Nie zdziwie sie jesli jeszcze wroci z Boca do Europy.
          • Gość: spqr Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:18
            Po 2 latach na ławce w Benfice może trafi do OE :)
        • Gość: T-Mac Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:05
          Zapamiętasz jeszcze moje słowa. Nie często zdarza się, żeby tak młody zawodnik
          błyszczał na MŚ ze starszymi od siebie. I nie tylko ja się podniecam, ale cały
          piłkarski świat, który widział go na oczy, przede wszystkich w Kanadzie. Pozdrawiam.
          • Gość: pacal pleciesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:23
            > Nie często zdarza się, żeby tak młody zawodnik błyszczał na MŚ ze starszymi od
            siebie.

Błyszczał? Ładnie grał w paru meczach a w paru grał piach.

Heh "tak młody" 18-latek :D Obudź się. Okres kiedy był uważany za cudowne
            dziecko już minął (i to dawno). Obecnie w Europie w tym wieku zawodnik jest już
            właściwie ukształtowanym piłkarzem.

> nie tylko ja się podniecam, ale cały
            > piłkarski świat, który widział go na oczy, przede wszystkich w Kanadzie.

Skoro "cały piłkarski świat" się nim podniecał, to dlaczego MU, którzy zdaje się
            mieli coś w rodzaju prawa pierwokupu, odesłali go po paru treningach bez żalu do
            domu (teraz niedawno)? I gdzie te rzesze chętnych? I co to za cena - 2mln dol. :D?

Dla piłkarskiej Europy więcej wart jest Janczyk, który z naszym słabym teamem
            potrafił w pojedynkę skutecznie walczyć z obroną przeciwnika.
        • Gość: les Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 29.07.07, 18:56
          Baranie liga w USA jest wyraznie lepsza od polskieja gosc sie pokazal wszystkim
          w mistzrostwach do lat 20 majac tylko 18stke wiec nie belkocz jak idiota
      • Gość: addy Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 29.07.07, 18:59
        glupcze masz zero wiadomosci pilkarskich Adu nie dostal by pozwolenia na prace
        w Anglii i ten kierunek odpada choc Tottenham, Newcastle i paru innych klubow
        chcialo go pozyskac ale bez pozwolenia na prace w anglii jako obcokrajowiec nie
        zagra tam przez jakis czas
    • Gość: ja Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.chello.pl 29.07.07, 13:59
      ON MIAł BYć GWIAZDą OD KILKU LAT, A IM STARSZY TYM BARDZIEJ SIę OKAZUJE śREDNIM
      GRACZEM
    • Gość: T-Mac Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:13
      Nie wiem czy zauważyliście, ale na stronie głównej cały czas zamiast Adu,
      napisane jest Addu.
    • Gość: Hmmm Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.serv-net.pl 29.07.07, 14:44
      Właśnie, od kilku lat ciągle spotykam się z wizjami świetlanej przyszłości jaką
      ma przed sobą Freddy Adu. Tymczasem, wielkie kluby jak, Manchester United,
      Barcelona czy Real, które za dużo młodszych od niego płacą kilka razy większe
      sumy jakoś nie kwapią się do tego, żeby podpisać kontrakt z Amerykaninem. A
      jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ich łowców talentów nagle opanowała epidemia
      "pomroczności jasnej" i przysłoniła blask "przyszłej gwiazdy".
      • Gość: T-Mac Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:57
        A może po prostu jest jeszcze za młody na to, żeby grać np. w ManU, a jeśli
        miałby siedzieć tam na ławce to tylko by się zmarnował.
        • Gość: Hmmm Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.serv-net.pl 29.07.07, 15:04
          Eee, no to by podpisali kontrakt, a grałby tam gdzie jest obecnie, tyle tylko że
          na wypożyczeniu. Albo choćby prawo pierwokupu załatwili. O Obi-Mikela, który
          jest w podobnym wieku Chelsea i Manchester wojny toczyli, a tutaj cisza.
          • Gość: AfricanBoss Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.crowley.pl 29.07.07, 15:43
            Nie zdajecie sobie sprawy jak łatwo jest w Afryce zmienić datę urodzenia...
            przypomnę że Adu jest z Ghany. Nie jest wykluczone że tak naprawde ma 25 lat
            albo i więcej. Może czołowe kluby europy obawiają się że właśnie tak się ma
            sytuacja z Freddym. Nie dziwi mnie że NIE biją się o niego kluby z trzech
            czołowych ligi. Za to dziwi mnie mimo wszystko mała cena, sądziłem że odejdzie
            za co najmniej dwa razy tyle.
            • Gość: ??? Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 17:18
              chlopie... widzialem kolesia jak mial lat 13... tego sie nie da oszukac. nie ma
              25 lat! ma 18 lat.
      • Gość: k Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: 80.55.142.* 29.07.07, 16:02
        Adu uzgodnił rok temu kontrakat z Man Utd. Będzie występował w tym klubie za
        pare lat.
        • Gość: o_O Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.chello.pl 29.07.07, 16:57
          Gość portalu: T-Mac napisał(a):

> A może po prostu jest jeszcze za młody na to, żeby grać np. w ManU, a jeśli
          > miałby siedzieć tam na ławce to tylko by się zmarnował.

ronaldo grajac w barcelonie mial 17 lat. byl wtedy krolem strzelcow primera
          division (34 gole) i najlepszym zawodnikiem ligi, jesli nie calego swiata

messi debiutowal w barwach barcy w wieku 17 lat. w wieku 18 byl juz jedna z
          najjasniejszych postaci druzyny ktora zdobyla lige mistrzow i mistrzostwo hiszpanii

obecnie do druzyny barcy wchodza dos santos (18 lat) i bojan krkic (16).

oczywiscie oni nie sa za mlodzi, a taki addu - talent na miare najlepszego
          pilkarza swiata - trafia za marne 2 mln dolarow do europejskiej ligi drugiego
          rzutu (drugiego rzutu, tj. za anglia, hiszpania i wlochami, gdzies na rowni w
          holandia, francja i niemcami)
          • Gość: lom Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 17:24
            kariere mu nieco spiep... agenci. marnowal sie w Stanach zamiast szkolic sie z
            najlepszymi w Europie.

talent niewatpliwie byl, ale zostal zmarnowany. podobnie jak swego czasu Nii
            Lamptey, ktory mial byl najwieksza gwiazda pokolenia, a skonczylo sie na niczym.
            • Gość: szkielol Re: Freddy Adu blisko Benfiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:57
              Mnie zastanawia czemu on odszedł z Manchesteru. Przecierz mógł się tam bardzo
              dobrze rozwinąć i w wieku 18 lat by grał w podstawie Man U. a po drugie czemu
              benfika O_o nie Anglia, Hiszpania. Ale jedno jest pewne benfica zrobi na nim
              interes, pogra z sezon nastrzela bramek i sprzeda go 40 razy drożej niż go kupiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka