Dodaj do ulubionych

Zapowiedź Premier League część 5

IP: *.range81-129.btcentralplus.com 10.08.07, 17:05
ludzie, co to za bluznierstwa, totteham w czworce??? arsenal jest w
gazie - wygral wszystko co sie dalo w przedsezonowych gierkach i to
w swietnym stylu; obstawiam van persiego na krola strzelcow, moze
zablysnie walcott i eduardo; chelsea jesli dojdzie do siebie po
kontuzjach (zwlaszcza w obronie) bedzie nie do zatrzymania, nawet
dla man u z tevezem. stawiam 1.chelsea 2.arsenal 3.man u
4.liverpool 5. west ham 6. tottenham
Obserwuj wątek
    • Gość: daro 1.liverpool 2.newcastle 3.manchester city 4. totte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 17:18
      1.liverpool
      2.newcastle
      3.manchester city
      4. tottenham

przynajmniej byłoby więcej emocji
      • Gość: Jedy Więcej emocji ... IP: *.68.92.149.mielec92.tnp.pl 10.08.07, 17:56
        ... to odwróćmy tabele zczubowców do góry nogami i z głowy ...
        a i Arsenal przegrał mecz z mistrzami Austrii w czasie przygotowan przed seznoem ;p
    • Gość: libertine Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 18:14
      1. man united
      2. chelsea
      3. liverpool
      4. tottenham
      5. arsenal
      6. blackburn
      zgadzam się ze z czuba. warto zwrócić uwagę, że w poprzednim sezonie o czwartym
      miejscu zadecydował ostatni mecz - będzie ostra walka tak o mistrza jak i o ligę
      mistrzów.
      dół tabeli:
      16. sunderland
      17. fulham
      18. wigan
      19. birmingham
      20. derby
      • Gość: R Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 18:34
        > zgadzam się ze z czuba. warto zwrócić uwagę, że w poprzednim sezonie o
        czwartym miejscu zadecydował ostatni mecz - będzie ostra walka tak o mistrza jak
        i o ligę mistrzów

Warto zwrócić uwagę, że wcale nie. W ostatnim dniu Arsenal stracił trzecie
        miejsce na rzecz Liverpoolu, nie wykorzystując decydującego rzutu karnego.
        Reszta drużyn była daleko z tyłu.
    • Gość: R Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 18:16
      Zapowiedź nie tylko najdłuższa, ale i najgłupsza w polskim internecie. Już nie
      wspominam o nieszczęsnym Tottenhamie, dla którego już miejsce premiowane
      udziałem w Pucharze UEFA będzie sukcesem (nie zapominajmy o solidnym Evertonie,
      wzmocnionym Newcastle i jeszcze bardziej wzmocnionym City - każda z drużyn może
      dokopać "kogutom"), ale Szewczenko - królem strzelców?

Panowie autorzy rozminęli się z powołaniem, powinni pisać humoreski lub fantastykę.
      • Gość: Wujek Lu Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.centertel.pl 10.08.07, 19:09
        Na City bym za bardzo nie liczył, bo tam trenerem jest pan, który
        potrafi wszystko zepsuć...
        • Gość: zet Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.chello.pl 11.08.07, 14:11
          taa jasne - mieszano go z błotem za to jak grała reprezentacja Anglii, a gdy odszedł to się okazało, że za jego kadencji to oni wcale tak źle jeszcze nie grali :P
    • Gość: bolopac Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 19:09
      Czy wy juz za siebie nie możecie? To ze kibicujecie Arsenalowi nie oznacza ze on
      jest taki dobry. Jaki bedzie sezon to sie jeszcze okaze. Opowiesci o dobrych
      wystepach w przedsezonowych sparingach to mozecie schowac między bajki, bo to o
      niczym nie swiadczy!!!!(przykład: Legia wygrywala z taka Marsylia a w pucharach
      zenada, swietnie sie prezentowal jeszcze wtedy Karwan, mowilo sie ze bedzie
      najwieksza gwiazda Ligii, a grał beznadziejnie i po sezonie odszedł(to było dwa
      lata temu zdaje sie))
      Skoro uwazasz sie za znawce to podaj merytoryczne argumenty, a nie oni sa slabi
      a oni dobrzy i maja van Persiego...pffff
      Na razie młode chłopaki z Arenalu w lidze niczego nie zawojowali, jedyne w co
      mozna wierzyc, to w to, ze sie naprawdę swietnie rowijaja... a jak juz raz
      pisalem...problemem nie bedzie gorsza gra kanonierów niz przed rokiem, a lepsza
      innych druzyn.
      Kazdy może mieć swoje zdanie...jak masz inne to nie znaczy ze inni sie nie
      znaja... Powiedz ze sie nie zgadzasz a nie ze to glupoty i brednie i ludzie
      ktorzy to piszą nadają sie tylko do kabaretu...

Pozdrawiam normalnych
      • Gość: Arti Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:35
        Oprócz tego, że jak sam mówiłeś, młodzi się rozwijają (niczego dotąd nie zwojowali, ale jakoś do LM dostali się bez problemu), to należy też pamiętać o jednym. W zeszłym sezonie Arsenal miał wielkie problemy z ciągłymi kontuzjami. Dwaj podstawowi napastnicy (Henry i RVP) nie grali przez większość sezonu i Arsenal był skazany zwłaszcza w drugiej części na grę ciągle Adebayorem i co gorsza Baptistą na zmiany z Aliadierem. W tym roku, o ile, odpukać, nie nastąpi znowu plaga kontuzji, kłopotów w ataku być nie powinno. A jak wszyscy pamiętamy, kłopoty ze skutecznością to był drugi podstawowy problem z poprzedniego sezonu. Teraz doszedł Eduardo (który w rankingu angielskich dziennikarzy typowany jest na drugi najlepszy transfer tego lata, zaraz za Torresem), wraca młody i już świetny Bendtner i przede wszystkim RVP, który może być nie tylko największą gwiazdą zespołu, ale wręcz całej Premiership. I wreszcie może Cesc z Rosickym przerwą fatalną skuteczność z zeszłego sezonu, bo gorzej pod tym względem być już nie może. W obronie Arsenal ma naprawdę spore pole manewru, duży wybór, a podstawowa czwórka prezentuje się znakomicie. Patrząc np. na Clichy'ego można już zapomnieć o A. Cole'u. Jedyne, co mogło być bardziej wzmocnione, to pomoc - jakiś prawdziwy skrzydłowy z górnej półki mi się marzy. Ale samo odejście Ljungberga, poza tym, że był symbolem klubu, też niewiele zmienia w stosunku do poprzedniego sezonu, bo on grał już mało, ciągle miał jakieś kontuzje i na boisku wiele już nie wnosił, jak jeszcze kilka lat temu (ostatni jego świetny mecz, to chyba finał LM). Dlatego też te wieszczone osłabienia moim zdaniem są trochę pozorne. Odeszli ci, którzy i tak grali poprzednio mało. Patrzenie zaś WYŁĄCZNIE przez pryzmat ilości wydanych pieniędzy przy ocenie szans zespołu, to spojrzenie trochę dziecinne (wg tego rozumowania MU nie miał prawa wygrać ligi w poprzednim sezonie). Tottenham niby co roku się wzmacnia poważnymi nazwiskami, ale po sezonie 05/06 gdy był o krok od 4. miejsca, sezon poprzedni miał już gorszy i nie mieli w ogóle żadnych szans na doścignięcie Arsenalu, walcząc zaciekle o miejsce 5. A ten wyjątkowo słaby przecież w zeszłym sezonie Arsenal do końca miał szansę na 3. miejsce (przegrał je o włos).
        Tottenham wydał wielkie pieniądze na Benta, ale wiadomo, że za Anglików zawsze się przepłaca.
        Zeby było jasne, ja nie jestem w tym momencie PEWNY, że Tottenham będzie za Arsenalem i nie zagra w LM. Ja tylko mówię, że ocena zespołu wyłącznie na podstawie głośnych nazwisk w transferach jest, delikatnie mówiąc niewystarczająca, bo nie bierze wielu innych czynników, które mogą, czy wręcz powinny sprzyjać Arsenalowi.

"problemem nie bedzie gorsza gra kanonierów niz przed rokiem, a lepsza innych druzyn". Podaj więc Ty argumenty za tym, że gra akurat Arsenalu nie będzie lepsza w nadchodzącym sezonie od tej z poprzedniego.
        A co do sparingów, to oczywiście nie można przywiązywać do nich wagi nadmiernej, ale w zależności od tego, z kim się gra, można oceniać styl gry, jaki zespół prezentuje, bo nie o wyniki tu najbardziej chodzi. Widziałem kilka meczów w tych dwóch ostatnich turniejach i muszę powiedzieć, że byłem zbudowany tym, co widziałem.

A jak będzie, to zobaczymy. Ten sezon naprawdę zapowiada się fascynująco i może zdarzyć się prawie wszystko.
        • Gość: bolopac Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:18
          Jak będzie z Eduardo to zobaczymy, ale nie póki co wątpie żeby był tak dobry jak
          mówią(Mourihno tez chwali Sidwella ale ile pogra to zobaczymy ;P)Osobiście życze
          im jak najlepiej bo sądzę że lepiej niż THFC poradza sobie w CL. Co do
          skutecznosci to czy ona sie poprawi tez wcale nie jest takie pewne, a i kontuzje
          będą na pewno bo zawsze są a Arsenal szerokiej kadry nie ma. Jak widzisz nie
          pisze ze beda grali gorzej, uważam jednak, że o ile co do obrony nie można miec
          większych zastrzezen o tyle linia ofensywna pozostawia wiele do zyczenia. Jak
          mówie wiele będzie zależeć od gry Eduardo(zastanawia mnie tylko czemu gra do
          Chorwacji a nie dla Brazyli, nie żebym był złosliwy) i na pewno van
          Persiego(przyznam szczerze ze nie jestem fanem jego talentu), bo chyba co do
          Adebayora to oboje jestesmy zgdoni że rewelacji to z niego nie będzie. Duzym
          plusem będzie na pewno podpisanie nowego kontraktu przez Wengera(ponoc trwaja
          negocjacje) bo to on tak naprawde jest twórca tej druzyny. Jak będzie grał
          Arsenal nie wiem, uważam jednak że porównywalnie do zeszłego roku(nie tylko oni
          mają kontuzje) natomiast jestem przekonany co do lepsze postawy The Reds, toteż
          uważam 3 miejsce za mało realne.
          Krytykujesz Tottenham, ale jak przeanalizujesz ich mecze z zeszłego roku
          zauważysz, ze za duzo punktów potracili na poczatku roku, co wynikało z
          wprowadzenia zbyt duzej liczby nowych zawodnikow do skladu. Potem było juz ok i
          zaczeli gonic czołówke ale troche zabrakło. Wydaje mi sie ze tym razem mają
          szanse rozegrać cały sezon na równym poziomie, dlatego wróże im więcej punktów
          niż przed rokiem.

Mam nadzieje ze nie zarzucasz mi tego ze patrze przez pryzmat kasy, bo ja uważam
          że spokojnie o mistrza walczyc moze chelsea, pomimo nie wydawania w tym roku kasy.

Pewne jest to że czeka nas bardzo Ciekawy rok, a jakbyś spojrzał na mój blog
          (popilkarsku.blox.pl/html) to zobaczysz ze w mojej analizie nie
          przesądzam o konkretniej pozycji bo to jest zwykle strzelanie, i nie ma zadnego
          sensu.

Pozdrawiam i dziekuje za fajna rozsadna odpowiedz
          • Gość: Arti Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 20:02
            Nie, wcale nie uważam, że Ty patrzysz na szanse przez pryzmat wydanych pieniędzy. To się raczej odnosiło do redaktorów zczuba.
            Nie twierdziłem też, że uważasz, iż Arsenal będzie grał gorzej, niż rok temu. Sam jednak potwierdziłeś, że wg Ciebie zagra mniej więcej tak samo, a moim zdaniem wiele argumentów przemawia za tym, że powinni grać dużo lepiej. W ten sposób utrzymaliby dystans do pozostałych klubów mających grać lepiej po wzmocnieniach. Co do Eduardo też nie jestem pewien, jak mu wyjdzie w Premiership. Ze sparingów akurat o nim stosunkowo najmniej można było powiedzieć. Mimo wszystko jestem pełen nadziei. A skuteczność powinna się polepszyć choćby dlatego, że skład w ataku jest zmieniony + RVP najwyraźniej w wielkiej formie. Nie trzeba być fanem jego talentu, ale temu że ma ogromny, chyba jednak nie zaprzeczysz :)?
            Tottenhamu wcale nie krytykowałem. Stwierdziłem tylko fakt, że w poprzednim sezonie w przeciwieństwie do 05/06 nie stanowili w lidze żadnego zagrożenia dla Arsenalu, mimo że się wcześniej wzmocnili.
            Co do Adebayora, to się zgadzam. Jego fanem nie byłem nigdy. Dziwiłem się, po co go Wenger ściąga, bo pamiętałem jeszcze jak grał w Monaco i że nawet tam się nie wybijał. No ale od czasu do czasu się jednak przydaje (vide mecz przeciwko MU). Teraz jednak na szczęście Arsenal ma nowego drągala w ataku, moim zdaniem lepszego, a na pewno o wiele bardziej utalentowanego :).
            Co do kontuzji to oczywiście, że każdy zespół dotykają, ale jednak w różnym zakresie. A Arsenal naprawdę był w zeszłym sezonie pozbawiony strzelb. A nie tylko napastnicy byli kontuzjowani (np. ciągłe problemy Gallasa). Tak, też boję się krótkiej ławki Arsenalu, dlatego mam wciąż nadzieję, że przez te parę tygodni może jednak Wenger kupi kogoś porządnego do pomocy (marne to nadzieje, ale jednak), choćby po to by zrównoważyć liczebnie kadrę po odejściu Ljungberga (nie było to bowiem do końca planowane odejście).
            Również pozdrawiam i dzięki za dyskusję.
      • Gość: R Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:43
        > Powiedz ze sie nie zgadzasz a nie ze to glupoty i brednie i ludzie
        > ktorzy to piszą nadają sie tylko do kabaretu...

Nie do kabaretu? A to spójrz na "największy transfer z Tottenhamu"... Autor
        zapowiedzi NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA o piłce angielskiej.
        • Gość: bolopac Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:21
          zgodzę sie ze jest to błąd, który nie miał prawa się tu znaleźć, choć wynikający
          z tego że sporo się o tym mówiło(Ghaly moze jeszcze odejdzie)... na pewno jednak
          nie świadczy on o braku wiedzy o całej lidze angielskiej...

pozdrawiam

• Gość: fla-masster Tevez i Robben IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 19:58
      OK, Tevez jest oficjalnie dopiero od dzisiaj ale Robben juz wczoraj zawitał w Realu

1. Man UTD
      2. Chelsea
      3. Tottenham
      4. Arsenal
      5. Liverpool (jak nie nizej)
      • Gość: bolopac Re: Tevez i Robben IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:04
        Robben JESZCZE nie jest OFICJALNIE w realu
    • Gość: Jedy Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.68.92.149.mielec92.tnp.pl 10.08.07, 20:11
      Odrazu pisze że jestem kibicem Arsenalu ;]
      I mam szczerą nadzieje ze zczubacy sie mylą.
      Ktoś napisał że młodziki Arsenalu niczego nie zwojowali sezon temu ale myśle ze
      jest inaczej. Warto przypomnieć ze w Carling Cup grała "druga" młodzierzowa
      jednastka Arsenalu i dotarła do finału, podrodze pokonując m.in. Liverpool 6-3 u
      nich, gdzie po dobrej grze przegrała z pierwszą 11 Chelsea. Z tamtej 11 kilku
      zawodników będzie grało znacznie ceściej w "pierwszej" 11.
      A i pierwsza 11 Arsenalu pokazała na co ich stać choćby wygrywając 2 razy z ManU
      remisując 2 razy z Chelsea i jedynie raz przegrała z Liverpoolem [bodajze 1-4
      pod koniec sezonu] biorąc pod uwage pierwszą 3 sezonu. Chyba rzaden zespół nie
      ma takiej statystyki z pierwszą 3 [4]. Arsenal pokazał słabość z zespołami z
      dołu tabeli gdzie ich głównym celem była obrona. Właśnie takie mecze w tym
      sezonie ma wygrywać Arsenal dzieki wiekszemu o rok doświadczeniu zawodników.
    • Gość: Cortez Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.tsi.tychy.pl 11.08.07, 10:52
      MANCHESTER UNITED MISTRZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHELSEA NIE MA SZANS
      A ARSENAL TYM BARDZIEJ ODSZEDLI NAJLEPSI GRACZE A KTO PRZYSZADŁ?! NO
      WŁAŚNIE. LIVERPOOL SIĘ WZMOCNIŁ ALE NIE BĘDZIE ZBYT SILNY PONIEWAŻ
      TORRESOWI JAKOŚ NIE WYCHODZI I DOBRZE:D O MISTRZOSTWO BĘDĄ WALCZYĆ
      TYLKO 2 CZOŁOWE DRUŻYNY MANCHESTER UNITED I CHELSEA ALE TO MU OBRONI
      TYTUŁ!!!!!! GLORY GLORY MANUNITED!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zet Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.chello.pl 11.08.07, 14:14
        czy wszyscy kybyce ManU są takimi krzykaczami?
    • Gość: Jedy Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.68.92.149.mielec92.tnp.pl 11.08.07, 14:50
      Ogląda ktoś mecz?
      Narazie Tottenham nic nie pokazał i to Sunderland ma więcej i ciekawsze akcje
      wiadomo ze to tylko pierwsza polowa pierwszego meczu ale ...
      • Gość: ba ba ba Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 15:44
        i już utarli nosa tottenhamowi! 0:1 z sunderlandem. keano jest wielki.
    • Gość: Jedy Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.68.92.149.mielec92.tnp.pl 11.08.07, 15:44
      Dzieki waszemu tekstowi o Arsenalu poza 4 dzisiejsza przegrana Tottenhamu z "15"
      Sunderlandem mnie strasznie ucieszyła.
      Tym bardziej że "wielki" Berbatov grał słabo i został ściągnięty przed końcem.
      Teraz tylko zobaczymy co Arsenal jutro wygranie ;]
    • Gość: weeman Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 15:50
      największe zaskoczenie obecnego sezonu własnie dostaje cęgi od beniaminka z Sunderlandu... ale ja tam czekam do jutro do 13;]
    • Gość: R Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 15:53
      Hahahahahaha, Liga Mistrzów na White Shite Lane!

"Być może największe zaskoczenie obecnego sezonu"

"Bułgar okazał się najlepszym transferem sezonu"

"Kibice Tottenhamu (...) takiego składu nie mieli od lat"

Rzeczywiście są rewelacyjni, a Berbatov najlepszy...

Hahahahahahahaha!
    • Gość: MU Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.mmpnet255.tnp.pl 11.08.07, 18:36
      kabaret normalnie. Nie dość, że panowie redaktorzy wogóle chyba nie
      znają się na angielskeij piłce (Schevchenko królem strzelców? dobre
      sobie. i w zapowiedzi nie ma nic o Tevezie, a to chyba ważniejszy
      transfer niż Anderson, wreszcie ManU ma 2 świetnych napastników
      odkąd odszedł Van Nistelrooy), to jeszcze przy niektórych
      komentarzaqch można się polać ze śmiechu... Np Cris: Długo myślałeś
      nad bajeczką, że Arsenal wogóle zdoła się wbić do czołowej trójki, a
      na dodatek wyprzedzi MU?? Odeszło dwóch waszych najlepszych
      zawodników (Henry, Ljungberg) i Arsenal ędzie się bił co najwyżej o
      4 miejsce (i tu się zgadzam z "Z Czuba", że to miejsce zajmie
      Tottenham). No i skoro United zdobyli rok temu mistrzostwo słąbszym
      składem niż teraz, to skoro w tym roku doszło kilku świetnych
      graczy, a nie odszedł nikt z pierwswzego składu, to przy kłopotach
      kadrowych Chelsea (kontuzje + Puchar Narodów Afryki) raczej łatwo
      przwidzieć kto zostanie mistrzem. sir Alex tak łatwo nie da sobie
      wydrzeć mistrzostwa, tym bardziej, ż w tym roku powlaczy o potrójną
      koronę (mistrzostwo, Puchar Anglii, Liga Mistrzów) a możę inawet
      poczwórną (jeszcze Puchar Ligi)
      • Gość: Arti Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 19:28
        MU, pomyliły Ci się najwyraźniej lata. Ljungberg może i był najlepszym piłkarzem Arsenalu obok Henry'ego, ale gdzieś tak z 5 - 6 lat temu. Ostatnio już prawie w ogóle nie grał, więc jego wpływ na zespół był znikomy. Zresztą wpływ Henry'ego w poprzednim roku też. A Tottenham w tej walce o 4. miejsce faktycznie od razu uderzył z grubej rury, chłe chłe.
        A co do Twojej logiki, że skoro MU ze słabszymn składem wygrał, więc teraz z mocniejszym tym bardziej... W ten sposób rozumując, w zeszłym sezonie skoro mistrz Chelsea wzmocnił się jeszcze bardziej, i to wielkimi nazwiskami, a taki MU nie, to przecież Chelsea powinna zdobyć mistrzostwo, a nie MU, nie uważasz? A świat byłby prosty i logiczny.
        • Gość: MU Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.mmpnet251.tnp.pl 12.08.07, 10:58
          być może masz rację. Ale ja biorę też pod uwagę to, że transfery
          Chelsea rok temu były kompletną klapą (niepotrezbne 30 mln na
          Szewczenke, którego Mourinho nawet nie chciał, Ballack też porażka),
          a Manchester trafił idealnie (Carrick świetnie zastąpił Keane'a, a
          Kuszczak też pokazał, że w przyszłości będzie świetnym bramkarzem)
          Dlatego to pozwala mi zakładać, że tegoroczne transfery też będ
          trafione, zresztą Nani już w okresie przygotowawczym pokazał się z
          dobrej strony i strzelił dwie bramki, a Tevez też raczej nie
          powinien mieć problemów, bo już zaaklimatyzował się w Anglii.
          Chelsea jak na razie za dobry transfer możę uznać tylko Maloudę. No
          i MU nie stracił nikogo z p[ierwszego składu, a Chelsea traci Robbena
          Co do Ljungberga to może faktycznie trochę przesadziłem (chociaż nie
          tak bardzo, jak przypomnieć sobie finał LM z Barcą, gdzie był
          najlepsym w ekipie Arsenalu), ale nie wmówisz mi, ze Henry nie był
          najważniejszą postacią w tym zespole. W ogóle to chciałem zwrócić
          uwagę, że Arsenal sypie się od paru lat. Dwa lata temu sprzedali
          Vierę (jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata), rok temu
          Piresa (chociaż to akurat było dobre posunięcie) w tym Henry'ego,
          Ljungberga. A w tym czasie nie kupili nikogo wartościowego w zamian
          (może poza Fabregasem). A to, że Tottenham źle zaczął?? Przypomnij
          sobie po poprzedni sezon, kidy Arsenal i Liverpool na początku
          tułały się po dole i środku tabeli, a potem dopiero wskoczyły na
          miejsca w pierwszej czwórce. Tak samo może być w tym roku z Kogutami
          • Gość: Arti Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 17:58
            Taaaaa, rozlatuje się i rozlatuje ten Arsenal, a rozlecieć się nie może... Wszystko polega na tym, aby umieć zastąpić odchodzące gwiazdy.
            A co do tych strat na początku zeszłego sezonu, to nie były one wcale duże i wynikały przede wszystkim z zaległych meczów. To 2 lata temu Arsenal się wlókł w środku przez długi czas. Poza tym w przypadku Arsenalu i Liverpoolu nawet gdyby musiały nadrabiać większe straty, to nie stanowiłoby to aż tak ogromnego problemu z tego powodu, że reszta drużyn (nie mówię oczywiście o MU i Chelsea) odstawały od nich. A w przypadku Tottenhamu tak nie jest i gdyby stracili już na początku dystans, to mogą nie mieć potem szans na dogonienie czołówki.
    • Gość: Kris Re: Zapowiedź Premier League część 5 IP: *.range81-129.btcentralplus.com 13.08.07, 11:10
      podsumujmy to zestawienie w kontekscie I kolejki:
      - chelsea: widac ze brakuje obrony, ale w ataku jest dobrze, a jak
      dojdzie drogba to bedzie rewelacja; terry ma byc gotowy na za
      tydzien wiec uspokoi gre
      - arsenal: stracili bramke po ewidentnym bledzie lehmana (kiedy ten
      wenger w koncu wstawi dobrego bramkarza?? ja rozumiem ze trzeba
      wybaczac, ale..:P), ale poza tym ok, rosicky musi sie troche
      wstrzelic, widac ze w dobrej formie sa hleb i fabregas, a dobry
      zakup za freddiego to sagna z auxerre
      - MU: remis, nie doszli do czystej sytuacji strzeleckiej, stracili
      rooneya i ten kilka tygodni ma z glowy; tevez powinien sobie
      poradzic i chyba poza pierwsza trojke nie wypadna