Dodaj do ulubionych

Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc

IP: *.lukman.pl 12.09.07, 20:44
Wszyscy są na 5. a Artur Boruc na +10.
Pozdrowienia

Obserwuj wątek
    • Gość: Blekit Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.07, 20:46
      Smolarek i Rasiak powinni dostać po wielkim ZERZE... Rasiak był albo 12
      zawodnikiem Finów, albo drzewem wyrosłym i zakorzenionym w pobliżu ich pola
      karnego, a Ebi zmarnował 2 idealne szanse...
      Sagan i Żuraw przez 10 minut zagrali o niebo lepiej i gdyby grali ze sobą
      dłużej to pewnie wygralibyśmy ten mecz... za tę jedną akcję ze słupkiem,
      zasłużyli co najmniej na 4-...
      a Kuba był zdecydowanie najlepszy - 5 jak nic. tak samo jak zawyżono ocenę
      Boruca, który zagrał bardzo niepewnie i sporą część swoich dobrych interwencji
      wymuszał wcześniejszymi fatalnymi zagraniami...
      • defetysta13 Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc 12.09.07, 21:42
        "Dariusz Dudka 2,5 Kiedy gra jako defensywny pomocnik nie widać, jaki jest
        wolny, jak łatwo można go minąć." - jak jest się kiepskim dziennikarzyną, który
        tak naprawdę widzi tylko strzelców bramek to można taki tekst napisać ;(
        podobnie jak kolega powyżej: "Sagan i Żuraw (...) za tę jedną akcję ze słupkiem,
        zasłużyli co najmniej na 4-" - jaką "akcję" - przecież było widać, że
        przypadkowo to wyszło, Żurawski przecież nie podawał Saganowi, o mało to się ze
        sobą nie zderzyli. A już najbardziej mnie wkurza takie udawanie, że się nie
        widziało fatalnych interwencji Boruca, w tej sytuacji ze słupkiem to nie dość że
        sam ją sprokurował beznadziejną obroną to jeszcze potem puścił piłkę między
        nogami...
        • Gość: W Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:47
          Zgadzam się z Tobą!!!
        • defetysta13 Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc 12.09.07, 21:49
          poza tym panie Szadkowski, sam pan sobie zaprzeczasz: "Mariusz Jop 3 Bez błędów
          i bez błysku. Czyli nijako" i "Michał Żewłakow 3 Nie popełnił błędu jak w meczu
          z Portugalią, trudno obwiniać go za to, że Polska nie strzeliła gola." - czyli
          to co wspomniałem powyżej, widzisz tylko bramki?! Bez błysku? - a czego Ty
          chcesz od środkowego obrońcy, by nożycami piłki wybijał, by wyprowadzał piłkę
          dryblując z pięcioma przeciwnikami?! Skoro byli tacy bezbłędni to czemu ledwie
          po 3?! I skoro byli tacy bezbłędni to czemu Boruc miał tyle okazji, że został
          (wg pana dziennikarzyny) bohaterem?!
          • radiradi1 Zgodzę się z tobą co do Jopa - zagrał świetny mecz 13.09.07, 09:49
            po Błaszczykowskim to był najlepszy zawodnik w drużynie - min. 4,5
            Boruc na 4-4,5 - trochę wyciągnął, minusy za niepewne interwencje, ale szczęście
            też się wlicza do oceny bramkarza. Poza tym zawdzięczamy mu remis.
            Żewłakow też całkiem nieźle, ale miał 1 czy 2 niepewne interwencje.

Nie zgodzę się co do Sagana - był aktywny, miał jedną akcję - porównaj to do
            Rasiaka, którego przez 65 min nie było widać na boisku.

Co prawda napastników rozlicza się ze strzałów i bramek, ale my nie mamy tak
            silnej drużyny (zwłaszcza pomocy), żeby jakiś drewniak pałętał się z przodu po
            boisku, połowę czasu na spalonym.
            Niestety u nas napastnicy muszą się włączać do rozgrywania piłki i być bardzo
            aktywni na boisku - tak grają Żuraw , Sagan i Smolarek (jeżeli jest ustawiony w
            ataku, a nie na skrzydle)

Dlatego ja patrzę na trochę inne aspekty gry niż tylko bramki i sytuacje.

Rasiak to dno i 5 metrów mułu. Nie chcę się włączać w nagonkę na tego zawodnika,
            ale niech wreszcie wyp....la z kadry. Od Janasa się to ciągnie. Ileż można ?

Dudka, Golański - słabizna.
            Sobolewski - nie było podanych składów podczas relacji (albo przeoczyłem) i do
            20 min. brakowało mi w drużynie jednego zawodnika.
            Zacząłem myśleć, że gramy w 10 ;) Wtedy wreszcie się pojawił.
            Jedyny plus to, że nie dostał czerwonej kartki. Reszta to milczenie.
            • radiradi1 Fizyka za 10 pkt - Ciało stałe, określone ... 13.09.07, 10:12
              ... jako Rasiak, zanurzone w cieczy, określonej jako reprezentacja Polski unosi
              się na powierzchni.

Czy identycznie będzie się zachowywać po wrzuceniu do wody ?
    • Gość: 50 cent Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 20:49
      jak golanski ma 2 to rasiak powinien miec 0 on nie zrobil doslownie nic. Kto to ocenia? Krzynowek 3+ tyle samo co lewandowski?? Chyba nie ogladalem tego samego meczu. Dla mnie Krzynas Blaszczykowski i Boruc po 4 Ebi , Sagan i Zewlakow 3 reszta 2 a Rasiak 0 i wieczny zakaz wstepu do reprezentacji
    • Gość: MARO-L Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.jmdi.pl 12.09.07, 20:49
      BRAWO ARTEK !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: raskolnikov Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.chello.pl 12.09.07, 20:57
      Błaszczykowski na 4? To jakieś nieporozumienie.

Koleś wyglądał na tle pozostałych jakby był z innej planety,
      wypracował 5 świetnych sytuacji, a na koniec jeszcze uratował nam
      0:0 tuż przed końcem. 5 to minimum
      • Gość: Wiślaczka Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:05
        Według mnie Błaszczyk powinien dostać 5. A co do Ebiego to żal mi
        go, że nie strzelił żadnego gola w 2 połowie bo widać było jak mu
        zależy na tym aby Polska wygrała. Ale wierzę, że w następnych
        meczach bedzie lepiej. I nie obwiniam Ebiego, że nie strzelił gola,
        choć muszę przyznać, że byłam trochę rozczarowana tym, że nie udało
        mu się trafić do bramki przeciwnika. Ale ja i tak bedę trzmać za
        niego kciuki w następnych meczach.
      • Gość: ossa Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:07
        Błaszczykowski i Boruc klasa!!skislaki sie nie popisali dudka dno!!
        sobolewski tak samo!!
        • Gość: max Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.acn.waw.pl 12.09.07, 21:10
          Boruc był maksymalnie irytujący graniem na czas w drugiej połowie.
          To dla mnie żenada - powinnismy walczyć o wygraną, a temu ewidentnie
          remis z Finlandią pasował. Szkoda...
        • Gość: Wiślaczka Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:30
          Ja przynajmniej waszej Legii nie obrażam bo po co? Zobaczymy na
          meczu kto jest lepszy! I wierz mi, że jeśli by Wisła nie została
          mistrzem to bedę kibicowała Legii bo uważam, że inny mistrz niż
          Wisła lub Legia to jest mistrz drugiej kategorii, który w pucharach
          nic nie osiągnie.
    • Gość: jarek Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:03
      dudka nie powinien juz nigdy sie pojawic w reprezentacji!!! gral tragicznie,
      słabo i zalosnie. wszystko podawal do boruca bo bnie mial innych pomyslow...
      • Gość: Wiślaczka Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:08
        Uważam, że Benhakker wybrał trochę zły skład, bo Żuraw, Sagan,
        Rasiak i Matusiak nic nie pokazali w tych meczach.
        • Gość: ossa Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:12
          Wiślaczka zostan w krakowie skisla dziwczynko!!sagan nic nie
          pokazal??w 25 min zrobil wiecej niz jego konkurenci!!
          • Gość: Wiślaczka Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:19
            Do Ossa Sagan jest napastnikiem a od napastników wymaga się przede
            wszystkim strzelania bramek a niestety Saganowski nie strzelił dziś
            żadnej bramki!!! Chociaż masz rację, że zrobił jednak wiecej w 25
            min niż na prykład Żuraw w ciągu 2 meczów. Ale niestety gola nie
            strzelił.
        • Gość: nota Engela hehhe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:34
          a kogo niby miał powołoć może Brożka który trafia zawsze w słupki i dobrego meczu na wysokim pozomie(w pucharach Europejskich,reprezentacja opunkty>) jeszcze nie zagrał może w małopolsce robi furore a dla całej Polski gra żenade.sagan miał niezłe 25min.i dziwie się że nie grał odpoczątku.Rasiakowi daje się duzo szans ale już lepiej żeby młodych na ławke brali gość miał tyle okazji w tylu meczach i nic...dziekujemy Drewniany pniu graj na chwałe Polskiej piłki w Suhampton i jak najdalej od Polski..golanski w obronie przeracał się jak panniena..lewandoski spokuj przez jak on piłke "przyjmuje" to ma szał w oczach..super boruc..Smolarek do bani..krzynówek też(nie mam sentymentów taki jest piłkarz jaki jego ostatni mecz)bałaszykowski osamotniony brak presingu na naszej połowie a u nich wystarczało grać prostą piłke do boku co było naszą specjanoscia.no i te podania do tyłu kilka razy spod ich szenastki tak ofensywnie zagralismy ze piłke boruc rozgrywał może na asyste liczyli jego..mysle że kaz poninien grać..no i brakuje mi Irka Jelenia napewno by lepiej zagrał niż Somlaerk
          • Gość: Czes Re: hehhe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:11
            Koleś puknij ty się w czoło, Żuraw zagrał więcej dobrych meczów o punkty i w pucharach, niż wszyscy piłkarze Legii razem wzięci, w ostatnim dziesięcioleciu. Faktem jest że jak Żuraw bez formy, to nie ma kto w polu karnym gry poukładać.
            • Gość: ale grzeje ławe pa Re: hehhe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:18
              ale Żuraw grzeje ławe pajacu...
    • Gość: mike golanski,dudka,rasiak 2 IP: *.uje.nat.hnet.pl 12.09.07, 21:12
      zewlakow 2,5 bardzo duzo bledow
      3 sobolewski,smolarek
      3,5 lewandowski,krzynowek, saganowski(za strzal i ruchliwosc)
      4 jop
      5 boruc, blaszczykoski
      • Gość: o Re: golanski,dudka,rasiak 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:14
        zewlakow duzo bledow??????????byl jednym z lepszych na boisku!!!
        • Gość: mike zewlakow IP: *.uje.nat.hnet.pl 12.09.07, 21:20
          kilka razy mu tylek jop uratowal moze dlatego ze poprawial bledy po
          dudce to na srodku jak dla mnie dobrze nie wypadl
      • Gość: pacal co to za bzdura z tym najlepszym Borucem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 03:51
        Owszem wybronił ładnie parę groźnych sytuacji, ale dla równowagi kilka sam
        sprowokował i ogólnie dodawał swoje 3 grosze do dużą niepewności naszej obrony.
        Nie tego się wymaga od bramkarza ocenianego na 5- w skali 1-5.

Tak na szybko:

- sytuacja gdy machnął się przy próbie kopnięcia za polem karnym i tylko
        Żewłakowowi zawdzięczamy, że Fin nie wbijał kulki do pustej bramki.
        - podanie piłki Eremience, który następnie cudem trafił tylko w słupek
        - wrzutka z prawej, przy której źle ocenił lot i piłka wyleciała mu z rąk i
        musiał ją łapać powtórnie, dobrze że akurat żadnego Fina nie było w odległości 2
        metrów.
        - chaotycznie grał na przedpolu, m.in. strzał z 5-go metra po wrzutce-balonie
        powinien w ogóle nie dojść do skutku - to była piłka Boruca.

Z Błaszczykowskim zresztą podobnie. Wcale nie grał dobrze - tyle że on dużo i
        szybko biega, zatem łatwo się wyróżnia.

Owszem dużo próbował, ale olbrzymia większość kiwek mu nie wychodziła, dobrą
        wrzutkę miał jedną(?), naliczyłem przynajmniej 2 sytuacje przy których zamiast
        podawać do IDEALNIE ustawionego kolegi próbował samemu się popisywać (inaczej
        tego nie nazwę bo naprzeciwko miał 3 obrońców) z wiadomym skutkiem dla naszej akcji.

Duży plus jednak, że w przeciwieństwie do większości kolegów chciał ten mecz
        wygrać, a nie tylko zremisować.
    • Gość: maciejmacku Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.master.pl 12.09.07, 21:13
      Polacy zagrali jakby ktoś wziął ich z ulicy, dobrze ze mamy Boruca
      bo by bylo nieprzyjemnie i znowu zwaliliby wszystko na beenhakera
      czemu wystawil taki sklad a nie inny... z graczy w polu nikt dla
      mnie sie nie wyróżnił... Smolarek zrobił się taki chudy jak tyka...
      w ogóle Smolarek ostatnio zagral tylko 1 dobry mecz w Reprezentacji
      przeciwko Portugalii, a by to rok temu...więc szczerze mowiac Polacy
      graja niezbyt dobrze... ale wielkie uznanie dla Artura Boruca ...
      ten bramkarz zajdzie daleko... zycze mu tego...
    • Gość: xpert Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.g-net.pl 12.09.07, 21:16
      jak zwykle oceny kompletnie nie trafione
    • Gość: don Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.icpnet.pl 12.09.07, 21:33
      Wy sie chyba w tym Borucu zakochaliscie. Pare razy dobrze obronil, ale to nie
      byly zadne cudowne interwencje, kazdy klasowy bramkarz powinien to obronic. Na
      plus mozna mu zaliczyc wyjscie gdy wybil pile przy linii bocznej. na minu gdy
      minal sie z pilka, przy slupku dla Finow wypuscil i pilke i te jego niecelne
      wybicia. Maksimum to 4, osobiscie dalbym 4- albo 3+.

Dudka to totalne nieporozumienie, kryl; na radar, dal sie ogrywac i w ogole nie
      walczyl.

Najlepszy zawodnik na boisku do Blaszczykowski, jedyny minus to, ze czasem gral
      zbyt indywidualnie gdy mogl wczesniej podac, ale i tak sie wyroznial na tle reszty.

Moim zdaniem bledem bylo wystawiennie Rasiaka, co z tego, ze wysoki skoro i
      drewnialdo tak nie mial szans wygrac glowek z finskimi drwalami. Chociaz glowka
      do Smolarka byla przednia, Emi to faktycznie cien zawodnika ktory wygral nam
      mecze Z Portugalia i Kazachstanem
    • Gość: Stach Najgorszy Rasialdo !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:36
      Mam nadzieję, że to był ostatni mecz tego patałacha w reprezentacji. Ten facet
      nigdy nic do gry reprezentacji nie wniósł i nigdy już nie wniesie. Jednym
      słowem: "SPIEPSZAJ DZIADU !!!!!"
    • Gość: Freak_of_nature Kto najlepszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:40
      Zdecydowanie Kuba Błaszczykowski! Przeczytajcie dlaczego!!!
      Dziwię się tym peanom na cześć Boruca, zwłaszcza komentarzom "fachowców" w
      studiu pomeczowym jakoby Artur był najlepszym graczem meczu... Boruc miał ze 3-4
      świetne interwencje, ale równiez 2 fatalne błędy, pierwszy to kiks w pierwszej
      połowie (obeszło się bez konsekwencji), ale drugi błąd cudem nie zakończył się
      golem, piszę o sytuacji w której Finowie strzelili w słupek. Boruc próbował
      złapać piłkę, jednak ta odbiła mu się od klaty i spadła prosto pod nogi
      napastnika. Nie twierdzę, że Artur zagrał źle, ale te 2 sytuacje obniżają jego
      ocenę, natomiast fantastycznie zagrał Błaszczykowski i to jemu należy się tytuł
      najlepszego gracza w zespole. Poza jednym całkowicie nieudanym dośrodkowaniem
      był praktycznie bezbłędny, nie tracił piłek, dokładnie podawał i to po jego
      akcjach Polska stwarzała zagrożenie. W dodatku tak jak ktoś w studiu zauważył
      miał niewielkie wsparcie ze strony Golańskiego i radził sobie z dwoma obrońcami,
      brawo Kuba! Wyróżniłbym również Jopa, który wyrasta na pierwszoplanowego stopera
      (wg mnie przy strzale w słupek to bardziej Boruc zawalił), Żewłakow dzisiaj dużo
      mniej pewny, sporo niedokładnych podań... Słabiutko na bokach obrony, Dudka
      beznadzieja w obronie i ataku, Golański również słabo. Niestety kolejny słabszy
      mecz Smolarka, Rasiak standardowo nic nie zrobił, choć trzeba przyznać miał
      tylko jedną sytuację, to jest typ snajpera i musi dostać dobre dogranie, dzisiaj
      nie dostawał. Krzynówek mniej błyskotliwy niż z Portugalią, ale generalnie udany
      występ, bardzo dużo się napracował, to samo Lewandowski - poprawny, lepiej w
      drugiej połowie, Sobol jak zwykle spec od czarnej roboty, ale nic nie
      konstruował. Sagan mógł zostać bohaterem, szkoda, że tak późno został
      wprowadzony. Podsumowując występ Polaków przeciętno-poprawny, ale mogło być
      zdecydowanie lepiej. Druga połowa bardziej udana w ofensywie (od ok. 55 min do
      strzału w słupek przez Fina była świetna gra Polaków), ale za to w obronie też
      było gorąco kilka razy.
    • Gość: sportacze niby oceny a jakieś grypsy piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:45
      jak nie wiesz co pisać to się nie bierz, co ma 13 mecz Rasiaka do jego oceny,
      stań sobie z boku i nic nie pisz więcej... tak jak stałeś na lekcjach wf,
      zwolniony przez mamusie
    • Gość: KBS80 Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.smsnet.pl 12.09.07, 21:47
      Witam po pierwsze zawsze jak czytam te oceny to mam wrazenie, ze
      inny mecz ogladalem, a dzis juz zupelnie pewny jestem ze nasi
      dziennikarze pragna spzredac boruca i zrobic z niego super
      bramkarza. Niestety masa kiksow tak dzis jak i w sobote co z tego ze
      obronil 4-5 sytuacji 100% skoro 2-3 z nich sam spowodowal? (nie ma
      co tutaj tlumaczyc tego faktu pechem). Najlepszy zdecydowanie
      Blaszyczkowski, Lewandowski i KRzynowek oceny dostali za zaslugi z
      soboty bylo widac, ze dzis im wogole nieszlo masa strat malo
      kreatywnosci niestety. Mialem obawy co do sensu wstawiania
      sobolewskeigo ale on widac bylo ze walczyl byl wszedzie (po za
      atakiem, ale jest defensorem wiec chyba nie ma co iec pretensji) Jop
      i Zewlakow poprawnie ale zdecydowanie za malo kreatywnosci z przodu
      gra co chwile do boruca i kiwanie sie z samym soba lub ze swoim
      partnerem z obrony to chyba nadaje sie do cyrku. Dudka brak slow
      wiekszosc sytuacji bramkowych bylo po tym jak dudka asystowal przy
      dosrodkowaniach. Golanski dziebko lepiej ale tez dawla sie ogrywac
      jak dziecko. Najlepszy zdecydowanie Blaszczykowski walczeny prawie
      nie do zatrzymania momentami kryty pzrez 2-3 finow a i tak wychodzil
      na czysta pozycje do dosrodkowan, niestety smolarek jak i inni nie
      wykorzystywali ich mimo iz byly wylozone ze tylko dobrze dotknac
      pilke. Co do Rasiaka pozwole sobie nie komentowac gdyz ocenianie go
      jest za trudne niestety. Zostaje smolarek w pierwszej polowie slabo
      niestety gral troche za samolubnie trudno go obwiniac za
      niewykorzystanie sytuacji zawsze moze sie zdazyc troche pecha ale
      mimo wszystko za slabo. Ogolnie uwazam, ze Benhaker zawalil nie
      zmieniajac np lewandowskiego lub krzynowka ktorzy niestety w
      porownaniu z portugalia zagrali fatalnie wiele strat w srodku pola i
      bez produktywna gra z przodu na samym poczatku meczu majac w pamieci
      swoje bramki z portugali nie zastanawiajac sie kazda sytuacje
      konczyli strzalami bez wzgledu na to czy byl sens czy nie :(
      Saganowski i Zurawski za krotko grali aby mozna bylo ich ocenic.
      • Gość: Freak_of_nature Re: Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:03
        Generalnie się zgadzam oprócz oceny Krzynówka, a zwłaszcza Lewandowskiego. Ten
        pierwszy bez wątpienia zagrał o klasę gorzej, miał parę strat i widać było, że
        "ma w nogach" ten sobotni mecz, ale mimo to uważam jego występ za poprawny (z
        Portugalią był rewelacyjny). Natomiast nei wiem gdzie zauważyłeś regres formy
        Lewandowskiego, jak dla mnie bardzo poprawny występ, zbliżony do tego co z
        Portugalią (oprócz gola). No i na koniec muszę się wstawić trochę za Borucem,
        niewątpliwe był wyróżniającym się zawodnikiem meczu (choć nazywanie go graczem
        meczu uważam za przesadę), parę rewelacyjnych interwencji, ale jak napisałem w
        poście wyżej 2 błędy (więcej chyba nie było) obniżają nieco ocenę, dobrze, że
        nie zakończyło się stratą bramki (piszę o sytuacji ze słupkiem dla Finów).
        Największy problem jest na bokach obrony, o ile Bronowicki jest świetny (z
        Portugalia rewelacja), to na prawej dużo gorze, Wasilewski i Golański są słabi...
        • Gość: elektryk Re: Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.aster.pl 12.09.07, 23:05
          bez przesady ztym bronowickim, byl slaby w lizbonie, wasyl duzo
          lepszy, ale dudka z golanskim w obronie to po prostu piach i padaka,
          lewy tez duzo gorszy niz w lizbonie, obejrzyj mecz jeszczeraz, boruc
          WYJAl KILka Setek, aLE najlepszy u nas Blaszczu, hooah
          • Gość: Freak_of_nature Re: Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:28
            Chyba żartujesz z tym Wasylem. W Lizbonie lewa strona była o niebo lepsza,
            Bronowicki tam wymiatał, cały czas włączał się do akcji ofensywnych, nie tracił
            piłek, no i radził sobie z Ronaldo, który w pierwszej połowie grał po swojej
            prawej w drugiej przeszedł na lewą i było dużo groźniej bo Wasyl za nim nie
            nadążał, poza tym prawie w ogóle się nie włączał do akcji ofensywnych. Niestety
            w 60 min Bronowicki musiał zejść, potem wszedł Quaresma i zaczęli kręcić naszymi
            na skrzydłach. Co do Lewego to będę obstawiał przy swoim, w Lizbonie może miał
            więcej odbioru piłki, ale to dlatego, że Portugalia rządziła i dzieliła w
            środku, straty tam też mu się zdarzały. A Boruc może i wyjął ze 2 setki, ale też
            miał 2 bardzo poważne błędy.
            • Gość: elektryk Re: Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.aster.pl 12.09.07, 23:39
              no to moze musze jeszcze raz obejrzec mecz z lizbony, (a moze jednak
              Ty:))
              mi w lizbonie bardziej podobal sie wasyl, bronowicki to radzil sobie
              z ronaldo ale w chorzowie, w lizbonie to ja pamietam jego jedno
              udane pojscie skrzydlem a poza tym glownie piach, no ale faktem jest
              ze jego zmiennicy byli 5 razy gorsi
              • Gość: Freak_of_nature Re: Nie wiem jak oni oceniaja kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:46
                Może przesadziłem z tymi zachwytami, ale na pewno dobra gra Bronowickiego
                utkwiła mi w pamięci. Zauważ, że prawie wszystkie akcje ofensywne szły lewą
                stroną (w pierwszej połowie), i Grzesiek bardzo tam się napracował. W defensywie
                też wydaje mi się, że sobie w miarę radził, poza sytuacją co zarobił żółta
                kartkę. W pierwszej połowie Portugalia praktycznie nie stanowiła zagrożenia na
                skrzydłach, a Ronaldo wtedy właśnie grał po stronie Bronowickiego. Aż się
                dziwię, że mamy tak odmienne zdanie, bo pamiętam jak na meczu wspólnie z ojcem
                komplementowaliśmy Bronowickiego... :)
                Pzdr
    • Gość: kibol Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:55
      jak miałbym oceniać zawodników po kiksach to najlepszy był Boruc, dobrze że nie
      padła bramka, bo wyczyn Kuszczaka miał by odpowiednika, a Rasiak jak dostał dwie
      lepsze piłki na głowe to i coś było, nie można wymagać że wszystko co w górze to
      jego, bo obrońca jest przodem a napastnik często się cofa, odwrotnie było przy
      wyprzedzeniu przez Sagana Hyypi...to Polak miał lepszą pozycję i nie musiał
      nawet skakać by stworzyć później sytuacje gdy piłka odbiła się od słupka/

• Gość: Olaf Harkot Boruc??? Was pogięło? IP: *.aster.pl 12.09.07, 21:58
      Mija sie z pilka w pierwszej polowie, leciutki strzal w drugiej
      (kiks napstnika ) wybija pod nogi rywala a dobitke puszcza pomiedzy
      nogami, wykopuje wylacznie na pale, a do tego gra na czas w meczu w
      ktorym walczymy o zwyciestwo. Dobre interwencje byly, ale przeciez
      laczna nota...? Najwyzej 3+.
      • Gość: ossa Re: Boruc??? Was pogięło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:20
        ty gosciu zamknij ryj!!jeden blad mial!!a ten lekki strzal to ty bys
        nawet nie dotknal piki jabys byl na bramce!!
        • Gość: Olaf Harkot Re: Boruc??? Was pogięło? IP: *.aster.pl 12.09.07, 22:37
          Bardzo jestes sympatyczny, ale na pilce sie nie znasz. Po kolejnych
          14 latach zywota, kto wie.
        • Gość: Freak_of_nature Re: Boruc??? Was pogięło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:11
          Zawsze mnie śmieszą komentarze typu "ciekawe jak ty byś to
          strzelił/wybronił/zaserwował/przyjął, etc."
          Dziecko zrozum raz a dobrze, oceniamy zawodowych piłkarzy, wg kryteriów, które
          obowiązują w zawodowej piłce, a to jak ja czy ty byśmy zagrali nie ma żadnego
          znaczenia, chyba, że nazywasz się Tomasz Kuszczak.. ;)
          To tak jakbyś osobie, która skrytykuje wady nowego windowsa powiedział "ty byś
          nawet tabliczki mnożenia w pascalu nie napisał". Jeszcze przydałaby ci się
          lekcja kultury, ale na to nie mam cierpliwości.
          A co do Boruca to w sytuacji, w której Fin strzelił w słupek, ewidentnie zawalił
          próbując chwytać piłke, jednak ta odbiła mu sie od klatki piersiowej i spadła
          pod nogi rywala. Typowo borucowy błąd.
    • Gość: rtz Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.devs.futuro.pl 12.09.07, 22:18
      czy ten kto wystawial oceny ogladal w ogole mecz?
      Fakt Boruc bohaterem, ale:
      Jop - dobry mecz, moze nie blysnal,ale czym mial blysnac? dalbym pol oceny wyzej
      Zewlakow - jw
      Dudka - 2 nie wiecej, zawsze jak ma pilke to boje sie ze bedzie bramka
      Golanski - jw

wiecej nie chce mi sie pisac...
      • Gość: PKS Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.219.38.84.otvk.pl 12.09.07, 23:02
        jop bez błędów?! Tylko dwa razy przez niego stracilibyśmy bramkę? Raz fatalnie
        dał się wyprzedzić Eremence i nawet nie zablokował jego dobitki, która trafiła w
        słupek. Potem przegrał głowę, którą świetnie wybronił boruc. Rzeczywiście
        bezbłędny !
        • Gość: Freak_of_nature Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:18
          Gość portalu: PKS napisał(a):

> jop bez błędów?! Tylko dwa razy przez niego stracilibyśmy bramkę? Raz fatalnie
          > dał się wyprzedzić Eremence i nawet nie zablokował jego dobitki, która trafiła
          > w
          > słupek.

Można by się czepiać błędu w ustawieniu Jopa, ale podanie do Eremenki było
          świetne. Co do dobitki to był babolec Boruca, który mniemam, że chciał łapać
          piłkę, jednak odbił klatą pod nogi napastnika, a strzał był bardzo mizerowaty.
          Przegrana głowa to fakt, ale poza tym był pewny i w obronie i w wyprowadzaniu
          akcji, Boruc miał 2 gorsze błędy.
    • Gość: duszan Panie Szadkowski IP: *.torun.mm.pl 12.09.07, 22:36
      pan to chyba inny mecz oglądał
    • Gość: Bolek Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.aster.pl 12.09.07, 22:47
      nie zgodzę się z jedną rzeczą, również Żewłakow rozegrał strasznie kiepski
      spotkanie - kilka jego kiksów w środku pola - zwłaszcza fatalnie niecelnych
      podań dało początek kilku groźnym akcjom Finów
      • Gość: Freak_of_nature Re: Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:57
        Nie popadajmy w skrajności. Żewłakow na pewno zagrał słabiej niż z Portugalią i
        Jop jak dla mnie był dzisiaj pewniejszy, zwłaszcza przy wyprowadzaniu akcji
        (kilka niebezpiecznych strat Żewłakowa po niecelnych podaniach), ale jego
        występu nie zaliczyłbym do katastrofalnych. Na tle bocznych obrońców błyszczał..
    • Gość: S(L)awek Pozwolicie, nie zgodze sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 22:53
      Jako Legionista uwielbiam Artura Boruca, ale on dzis zagral po prostu slabo.
      popelnil dwa KARYGODNE bledy, ktore POWINNY zakonczyc sie utrata bramki....
      Boruc Wam chyba placi za te artykuly, hehe, pozdro Artur z Warszawy!
    • Gość: epspert pzpn oceny do banialuki, no przynajmniej czesciowo IP: *.aster.pl 12.09.07, 22:56
      boruc najlepszy? bez przesady, najlepszy był błaszczu, boruc był b.
      dobry ale nie najlepszy, błaszczu 4,5, boruc 4, rasiak 2,5 i
      sobolewski 3; z resztą ocen mozna sie zgodzic
    • Gość: cezar85 ciezko sklecic dwa podania? IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 12.09.07, 23:05
      reprezentacje jeszcze trudniej.
      kazda pilka gora.przeciwko sami hyypia?idiotyzm
      rozgrywanie zewlakowa?bez komentarza.
      dwie godziny przed telly.czas stracony.
      wiecej szans na gola mialbym z lewa reka
      don't blame it on sunshine,don't blame it on the moon light,
      blame it on the (square face)KACZOR in the stands.
      yyyhhhyyyyyyyyyyy!
      • Gość: lolz Re: ciezko sklecic dwa podania? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.07, 00:11
        ktos zrozumiał :P?
    • Gość: Filip Sport.pl ocenia Polaków: Najlepszy Boruc IP: 86.154.180.* 12.09.07, 23:27
      Ja mam dla was jeszcze jedna ocene Leo pała!!! za dobranie taktyki, tak można
      było grać z Portugalia ale z Finami???Jesteśmy chyba jedyna druzyna w Europie
      która gra 2 defensywnymi 3 skrzydłowymi i 1 napastnikiem.Powiem wiecej Polska od
      meczu z Portugalia w Chorzowie i Serbia miesiac wczesniej nie zagrała dobrego
      ładnego futbolu, a Benchakerowi chcą pomniki stawiać pytam za co???Ja jestem
      calym sercem za chłopakami i Leo ale badzmy obiektywni a w Polsce nawet kibice
      sie go boją skrytykować, bedzie awans bede laury a narazie spokojnie
    • Gość: Chris Leo powinien powolac Jelenia! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 13.09.07, 01:19
      Inaczej w ataku bedzie ciezko.
    • pjuk Najlepszy Boruc ??????????????????? kpina !!!!!!!! 13.09.07, 01:19
      dobrze ze przynajmniej na tym forum znalazlo sie kilku trzezwo
      oceniajacych gre Boruca, w przeciwnienstwie do redaktorkow GW
      ktorych Boruc od dawna jest pupilkiem.

Owszem kilka obronionych strzalow (choc zaden z nich nie wymagal
      jakiejs niewiwarygodnie diabolicznej interwecji) ale rownoczesnie
      DWA KARYGODNE BLEDY oraz jak zwykle FATALNE wznawianie gry.

Dziennikarzyny lansuja wam mozgi tym Borucem, rzekomo bija sie o
      niego najlepsze kluby swiata (buahahahahahaha!!!!), tylko nawet po
      sasiedzku nie chce go zaden klub Premiership !

Boruc ma przeblyski, ale przeplata je KATASTROFALNYM brakiem
      koncentracj ... etc.

Na szczescie w finalach ME to nie Boruc bedzie bronil polskiej
      bramki, i co do tego nie mam nawet cienia watpliwosci.
      • Gość: Negative Arczi IP: *.chello.pl 13.09.07, 01:45
        Chorzy ludzie, cierpiacy na chorobliwa zazdrosc. Arczi byles, jestes i bedziesz
        bohaterem! Dzieki tobie mamy ten pkt. i za to dziekujemy! PS. W kwestii
        formalnej co takiego zrobil Błaszczykowski oprocz 3 fajnych rajdow miedzy
        ogorkami z Finlandii? Padla jakas bramka z tych akcji? Nie? To czym wy sie
        podniecacie? Takich bohaterow kiwek w meczu Portugalia-Polska widzialem
        kilkunastu w druzynie Portugalii. Za to Boruc obronil z 4 setki i dzieci z
        kompleksami wypominaja mu jeden kiks. Hehehe
        • Gość: pacal 10 setek obronił, co tam, nawet 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 04:34
          Hm, a dlaczego miałbym mieć kompleksy wobec Artura Boruca? Na punkcie czego? Że
          nie jestem bramkarzem reprezentacji? Pssss.
          Po prostu wystawiam mu ocenę z pozycji obiektywnego obserwatora (którym ty na
          pewno nie jesteś).

Dałbym mu 3+.
          Bronił dziś przeciętnie, dużo niepewności. Kilka dobrych interwencji, kilka
          wpadek, to nie jest gra na 5- w skali od 1 do 5. W sobotę bronił dużo lepiej.

Zresztą dzisiaj nikt nie zagrał powyżej 4.

> Dzieki tobie mamy ten pkt. i za to dziekujemy!
          W równym stopniu dzięki środkowym obrońcom i defmidom, bo boczni się nie popisali.

Także dzięki niemu mogliśmy tego punktu nie mieć. Nie jego to zasługa że Finowie
          nie wykorzystali 2 prezentów od naszego bramkarza.

> Za to Boruc obronil z 4 setki i dzieci z
          > kompleksami wypominaja mu jeden kiks. Hehehe

Dzieci z kompleksami notorycznie używają w swoich postach "hehehe".
          Jak również zwracają się per "Arczi" bezpośrednio do bohaterów artykułu,
          naiwnie wyobrażając sobie, że ci kiedykolwiek przeczytają komentarze pod
          artykułem. (szczególnie zabawne w przypadku Boruca, który zabłysnął wypowiedzią,
          że poza meczami to on piłką się nie interesuje, wspominał też że nie czytuje co
          gazety piszą o jego występach...)

PS. "PS." używamy na końcu, mając zamiar coś dodać do już napisanego tekstu, a
          nie zaczynając wyrażać swoją opinię, dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka