flight3584 13.09.07, 17:03 Ciekawe, bo uefa.com napisała, że mecz był ``pulsujący.'' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kibic Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 17:06 Krótko, zwięźle i na temat... Mało odkrywczy, ale idealnie podsumowujący obecną Reprezentację Polski artykuł p. Steca. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 17:07 A co do meczu, to przy emocjach z meczu Portugalia - Serbia (zwłaszcza lekcja boksu od p. Scolari'ego), nasz mecz był faktycznie cieniutki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unia Re: Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: 195.47.201.* 13.09.07, 17:14 Jezeli autor twierdzi ze mecz był nudny to sobie mógł posłuchac w Polskim Radiu 1 transmisji tam ani minuty nie powiało nudą . Słuchajac meczu emocje były od poczatku do konca..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Polskie Radio 1 IP: *.demon.co.uk 13.09.07, 17:23 No ostry koles byl :) "spotkalem wczoraj finska rodzine z poza kola podbiegunowego ktora przejechala setki kilometrow na mecz swojej reprezentacji" :) albo "benhakker wyglada jak atleta" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazepka Re: Polskie Radio 1 IP: *.hvc.res.rr.com 13.09.07, 17:33 Jestem tylko ciekawy czy przyjechali saniami ciagnietymi przez renifery? I jesli tak, to gdzie je zaparkowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Stec ma 100 % racje jesli chodzi o mecze reprezent IP: *.1.251.72.1dial.com 13.09.07, 18:09 "Reprezentacja zazwyczaj nie zachwyca, może zachwycać co najwyżej incydentalnie i z obecnym pokoleniem zawodników tak już będzie zawsze." Nic dodac nic ujac, i trza sie cieszyc ze nie jestesmy przedostatni w tabeli, bo jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. Stec pisze głupoty... 13.09.07, 21:42 stawiając na pierwszym miejscu twierdzenie, że mecz z Finlandią był nudny. Trzeba chyba nie rozumieć znaczenia rozgrywek o ME i współczesnej piłki nożnej, żeby nie rozumieć potrzeby ostrożności w grze z Finami w pierwszej połowie. Zwłaszcza że obrona była mocno osłabiona... Głupstwem też jest ocena drugiej połowy jako nudnej (chyba że p. Stec ocenia według prostackiej zasady: są gole - mecz ciekawy, nie ma goli - mecz nudny). Ci, którzy rozpatrywali tę rozgrywkę jako część drogi do ME, raczej się nie nudzili, może bardziej wściekali czy niepokoili itp. Głupio też określa p. Stec wymóg dobrego rozgrywania piłki jako "ekstrawagancję". Otóż właśnie tego nasz holenderski przywódca starał się uczyć piłkarzy, by umieli trzymać piłkę i dobrze ją podawać. Niestety, niewiele z tego wychodziło i to bardzo martwi... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajbus Niezle nudy to bedą w finalach, 3 mecze i do domu IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.07, 17:42 Niezle nudy to bedą w finalach, 3 mecze i do domu - tak bedzie zobaczycie wspomnicie jeszcze moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Re: Niezle nudy to bedą w finalach, 3 mecze i do IP: *.demon.co.uk 13.09.07, 17:44 Nie bedzie co wspominac twoich slow bo prorokiem byc nie trzeba zeby to przewidziec :). Ale ze wierny kibic = optymista to mamy nadzieje ze sie mylisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said 0-0 świetny wynik 13.09.07, 17:12 Ten remis to bardzo dobry wynik dla polaków. Smieszą mnie jednak opinie, że teraz trzeba zremisować w Belgradzie. Przecież nie wiadomo ile punktów jeszcze stracą wszystkie zespoly w meczach z Armenią, kazachstanem, Belgią.. Dopisywanie wszystkim 3 punktow to oznaka braku szacunku dla tych drużyn i braku rozpoznania w dzisiejszym futbolu. Holendrzy dopiero w 91 minucie wygrali mecz z Albanią. Nie spekulujmy więc, że my wygrywamy z Kazachstanem, Belgią. A Serbia pokona kogoś tam, A Finlandia, a portugalia. Ten remis pozwolił nam utrzymać 1 miejsce przed Finlandią. A może Finowie zremisują z Portugalią? Wszystko w tej grupie jest możliwe. Ale na razie dzięki remisowi w Helsinkach jesteśmy bliżej Euro niż jakikolwiek zespół w tej grupie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Nie wolno lekceważyć Belgów IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 13.09.07, 17:28 Kazachstan, to jeszcze rozumiem. Po 5-0 u nich są podstawy, aby przypuszczać, że raczej wygramy. Ale Belgów lekceważyć nie wolno! Nie wolno myśleć, że wygramy ot tak. Serbowie tak myśleli i przegrali ostatnio 3-2. Belgia wcale nam nie ustępuje. To taki sam średniak jak my, przy czym mieli narazie mniej szczęścia. Mam nadzieję, że Leo o tym nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozz Re: Nie wolno lekceważyć Belgów IP: *.hvc.res.rr.com 13.09.07, 17:38 W meczu u nich (w Kazachstanie) bylo tylko 1:0 dla nas!!! Nie mozna tej druzyny lekcewazyc, oni przeciez dwa razy zremisowali z Belgia i WYGRALI z Serbia! Wlasciwie nie mozena lekcewazyc zadnej druzyny, nawet Belgii, ktora przechodzie przez podobne problemy jakie miala Polska 10 lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Rafal Stec: IP: *.demon.co.uk 13.09.07, 17:33 Minelo juz prawie 24h od rozpoczecia meczu :) Wszystkie artykuly przeczytane, wszystkie komentarze wysluchane :) Ba, nawet 2 inne mecze w miedzyczasie obejrzalem :) Jednak nadal mi czegos brakowalo... Czulem pustke.. Potrzebuje kropki nad i. Potrzebuje jakiegos wykrzyknika! POTRZEBUJE DWUKROPKA!! Wchodze na gazete a tu JEST!! Moj ulubiony headline!!!! Rafal Stec dwukropek :D I oczywiscie nie zawiodlem sie. Nasz ekspert juz wrocil, juz jest, juz wyglosil oredzie! "Rafał Stec: Znów dobry wieczór dla polskiej piłki" Dzieki dzieki dzieki!! Bo nie wiedzialem co mam myslec.. Z utesknieniem czekam na kolejne wazne wydarzenie dla polskiej pilki.. Zeby znow moc zobaczyc pelen patosu i autorytetu tytul: Rafał Stec dwukropek. :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja znowu ty cwir czy swir, jakis taki nienormalny IP: *.1.251.72.1dial.com 13.09.07, 18:16 zapomniales dzis prochow ze pleciesz trzy po trzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Re: ty cwir czy swir, jakis taki nienormalny IP: *.demon.co.uk 13.09.07, 18:27 Ty widze z ironia jestes na bakier... A prochow bynajmniej nie zapomnialem. Raczej za duzo wzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regon Re: Rafal Stec: IP: *.aster.pl 13.09.07, 22:19 A jak myslisz, dlaczego w gazecie akurat artykuly tego dziennikarza reklamuja jego nazwiskiem? Zeby mniej ludzi przeczytało czy wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir Re: Rafal Stec: IP: 89.242.103.* 14.09.07, 01:53 A ja nie wiem :]. Domyslac sie moge najwyzej. Bo kunsztem nie powala. Odpowiedz Link Zgłoś
hradok Re: 0-0 świetny wynik 13.09.07, 20:50 Masz rację. uważam, że wynik jest dobry..lub nawet świetny. Trzeba wreście zrozumieć, że zwycięstwa Polskiej Reprezentacji nie wymodli się ciągle na wszystko psiocząc. Trzeba brać przykład z holederskiego trenera. Jest mężczyzną.. nie polską męską"babą".. tak naprawdę nasączyć brzuch piwem!!! przed telewizorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.aster.pl 13.09.07, 17:29 gdy: Engel ogrywał Norwegię i Ukrainę na wyjeździe Janas ogrywał Irlnadie Pn. i Walię na wyjeździe wtedy było głównie kwękanie a dzis po remisie z Finami jest "dobry wiczór dla polskiej piłki" wierzę że Leo dorówna osiągnięciom Engela i Janasa why not?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul kto tak p. Stec o pokoleniu pisał za Engela i Jana IP: *.aster.pl 13.09.07, 17:33 sa? Kto tak pisał że pokolenie pilkarzy jakieś niewydarzone (zresztą nieuprzejmie tak pisać!)a trener OK! No kto? Nikt... Kto tak "rowiewał watpliwości wszelkie"? buhahaha By rozwiać wszelkie wątpliwości, chyba jednak nękające niejednego kibica: tak, to znów był dobry wieczór dla polskiego futbolu, a utyskiwanie, że piłkarze nie olśnili w Finlandii cyzelowaniem wyrafinowanych ataków pozycyjnych, byłoby ekstrawagancją. Reprezentacja zazwyczaj nie zachwyca, może zachwycać co najwyżej incydentalnie i z obecnym pokoleniem zawodników tak już będzie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.199.60.122.tesatnet.pl 13.09.07, 18:28 "Janas ogrywał Irlnadie Pn. i Walię na wyjeździe" A to taki wyczyn ograc te druzyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 18:33 Irlandia Płn. to nie potentat zgadzam się, chociaż futbol wyspiarski za łatwy dla nas nigdy nie był. Ale jeśli chodzi o Walię, to warto zobaczyć wczorajszy mecz Słowacja-Walia (wiem, że takie porównania są bez sensu, ale mimo wszystko ze Słowacją nie tak znowu dawno zremisowaliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.aster.pl 13.09.07, 18:51 jaki wyczyn? mam wrażenie że nie zrozumiałeś w ogóle wypowiedzi:) skoro remis z Finlandią na wyjeździe porownanany z wygranymi z Norwegią, Ukrainą, Irlandia Pn. i Walią na wyjeździe tak na ciebie intelektualnie podziałał:) no to dożuce ci jeszcze przegrana z Armenią 0:1 na wyjeździe i myśl dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonatan Re: no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.chello.pl 13.09.07, 23:29 Koles...halo...LEO=na porównujesz do engela ( specjalnie z małej ) który co zrobił....????MŚ??? prosze cie zasłynął tylko z zupy KNORA oraz z jakieś tadetnej ksiązki..a janas???? ta maska, który na ławce wygladał tak jakby ciagle był napizgany i robił zmiany od 78 min?:))) bo dopiero sobie przypomniał skład jaki mu piłkarze dali na kartce??? ..proszę Cie..miej szacunek dla Leo! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: no pewnie, ale dlaczego dopiero teraz a nie IP: *.aster.pl 14.09.07, 10:53 mam szacunek dla Engela, Janasa i Leo który własnie kontynuuje dobra passe polskiej piłki z ostatnich lat, a ty....gadasz jak ordynus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mert&spermendrok Portugalii urwaliśmy 5 punktów.A pan Stec chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:35 za dużo ligi mstrzów się naoglądał...niach niach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mendrake&Spermert Re: Tak samo urwalismy Finlandii 2 punkty IP: *.windtelecom.pl 13.09.07, 17:39 Pan Stec za dużo bierze ... wiadomo czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandrake&Spermert i za duzo sie nalykal ... patrz nick IP: *.windtelecom.pl 13.09.07, 17:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja do tamtego: spieprzaj dziadu IP: *.1.251.72.1dial.com 13.09.07, 18:10 i niech on przestanie pisac glupoty na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rthompson Znów kiepski wieczór dla portugalskiego futbolu IP: *.aster.pl 13.09.07, 17:40 Pewnie tak dziś pisze w Portugalii jakiś tamtejszy felietonista. I pisze - nu Scolari przecie nienajgorszy trener bo i mistrz świata i vicek Europy, no ale z tym obecnym... pokoleniem piłkarzy to juz tak będzie he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Mądrośc tego artyłu po prostu mnie poraża IP: *.icpnet.pl 13.09.07, 17:44 Powiedzieć ci coś redaktorku? Polska słabo gra w piłkę nożną i nawet jeśli awansuje na ME to i tak tam nic nie zwojuje. Żałosne patrzeć ja te cieniasy męczą się z kiepską finlandią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: Glupota tego artyłu po prostu mnie poraża IP: *.cust.tele2.se 13.09.07, 17:51 Rzeczywiscie, rownie dobrze moglismy miec ZERO puntow z tych dwu meczy i nikt by nie popwiedzial ze niesprawiedliwie. Jedynie w pierszej polowie meczu z Portugalia wygladolo to jako tako. A reszta czyli II polowa z Portugalia i mecz z Finlandia to tragedia. Trzeba sie cieszyc z tych 2 pkt bo tak na prawde powinno byc ZERO. Ale gra byla tragiczna. Pragne przypomniec ze Serbowie dali Finom lekcje futbolu w Finlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Glupota tego artyłu po prostu mnie poraża IP: *.icpnet.pl 13.09.07, 17:53 no i otóż to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hegemon a Twoja glupota wcale mnie nie zadziwia :-) IP: *.1.251.72.1dial.com 13.09.07, 18:13 jak nie masz cos ciekawego do napisania to po prostu niepisz nie zasmiecaj forum takimi debilnymi wypowiedziami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.inter.wroc.net 13.09.07, 18:24 Gdyby kwak nr2 tam nie pojechał, byłaby szansa wygrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.toya.net.pl 13.09.07, 18:29 Jeszcze niedawno Pan expert Rafal Stec szczegolowo opisal chyba 8 powodow dla ktorych nasza reprezentacja powinna przegrac z Portugalia, no i byl remis. Pilka jak pilka, okazuje sie expertow nie ma. No, ale pisac trzeba, bo za to bierze sie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 19:17 Bo i sporo p. Stec racji miał. Polska faktycznie z Portugalią raczej powinna przegrać, nie wysoko bo wynik 2:1 oddawał to co działo się na boisku (jak i obecny poziom obu drużyn), tyle że mieliśmy szczęście i fajny strzał Krzynówka wszedł z pomocą słupka i Ricardo. Mieliśmy trochę SZCZĘŚCIA, na co p. Stec pisząc wcześniej artykuł liczyć nie mógł. W przypadku Finlandii szczęścia mieliśmy mniej (tylko tyle żeby bramki nie stracić), to i wyszedł remis, który w miarę oddaje sytuację na boisku, choć po prawdzie Finowie byli bliżej wygranej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 19:20 Eksperci zresztą też się nadają: po 1. połowie meczu z Finlandią p. Szpakowski mówi: "obie drużyny grały podobną piłkę", na co w studiu p. Engel mówi: "obie drużyny jak widać grały zupełnie inny futbol". I komu tu wierzyć? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor100@gazeta.p nuda?z kobietą też? IP: *.mlyniec.gda.pl 13.09.07, 18:50 nie było nudy podczas tej futbolowej walki redaktorze drogi - porównując spra do kobiety-ubrana po uszy też wzbudza pożądanie -do boksu bez padania na deski widowisko jest również interesujące ,trud i wysiłek piłkarzy był widoczny -napięcie przez cały mecz z zawałem sercxa pod koniec!trzeba umięc dostrzec piękno sportu-lajkoniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Ja się nie nudziłem IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.07, 18:57 a druga połowa, to była walka w wadze ciężkiej, od ok 15 minuty widać było, że obie drużyny dążą do wygranej i nic dziwnego, że Finowie mieli swoje pięć minut w tym meczu, też pragnęli wygrać. To był niezły mecz i proszę mi takimi komentarzami nie psuć wrażeń. Wiem, co znaczy walczyć o wszystko i to widziałem w przypadku obu drużyn. Finowie potrafią pograć z najlepszymi w ten sposób, grają brzydko i narzucają swój styl. My umiemy to samo, ale umiemy jeszcze błysnąć czymś niekonwencjonalnym, jak na przykład wyjście Smolarka na czystą pozycję czy strzał Saganowskiego, to były przednie akcje, natomiast Fiński słupek to zbieg dziwnych okoliczności i słusznie skończył się on właśnie w ten sposób. Fakt, nie graliśmy nadzwyczajnie i według mnie nie Boruc był gwiazdą, lecz Błaszczykowski. Trochę tracił już w drugiej części drugiej połowy, ale nie tyle, bo siadł, co tyle, że zupełnie mądrze nasza drużyna postanowiła tam właśnie szukać szansy, gdzie świetnie grał Błaszczykowski. To również skupiło właśnie tam uwagę Finów, co zaczęło skutkować większą ilością strat. Mecz oceniam bardzo dobrze, spodziewałem się wygranej, ale po tym, co pokazali Finowie nie czuję się ani trochę zawiedziony, są naprawdę fantastyczni w destrukcji i gdyby mieli w drużynie jakiś dobrych egzekutorów oglądalibyśmy drugich Niemców, którzy zawsze brzydko grali, ale wygrywali. Ode mnie brawa wielkie. Z Belgią będzie już inny zupełnie mecz, jak i z Serbami i dlatego piłka jest fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Dobra konkluzja. IP: *.brnt.cable.ntl.com 13.09.07, 19:49 Wysmienity text . Dziekuje. Kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Pan Stec za to jest tak sklejony na amen. 13.09.07, 20:37 Mozna go w ogole nie czytac. Pelna przewidywalnosc tresci. Gdyby tak druzyna Polska byla przewidywalna jak pan Stecu to moznaby ja rozpracowac taktycznie bez zadnego problemu, a tak troche cudu, troche szczescia, troche techniki, troche Czestochowty, troche blyskow - pelna roznorodnosc Czlowieczenstwa. Kto tak potrafi? Ma to swoje wady, ale tez zalety, a pod wodza najlepszego taktyka, moze to wszystko zostac zorganizowane w rzetelny organizm. I swietnie ze jest tylu zawodnikow zastepczych. Mozna zawsze cos wykreowac w zaleznosci od tego z kim sie gra. A ty ciemnoto stecowa idz sie lepiej porozklejaj, moze wowczas beda jeszcze z Ciebie jakies ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.echostar.pl 13.09.07, 21:07 czemu z boruca robicie bohatera, nie wybronił żadnej piłki w jakiś efektowny sposób, nie trafił w piłkę na 20 metrze, nie potrafił złapać piłki na własnym polu karnym i sprokurował groźną sytuację (chyba tam słupek był) owszem wybronił parę razy groźne strzały ale bramkarz z niego nieobliczalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:13 mamy więcej farta niż rozumu ,tak grające zespoły psują piękno futbolu,punkty są ważne ale styl przede wszystkim,benhaker skończy jak lozano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel G. Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: 78.133.144.* 13.09.07, 21:26 Pan Stec prawie już postawił pomnik Benhakerowi w Warszawie. Czy Polska wygrywa, remisuje lub przegrywa składanie ofiar dziękczynnych dla pólboga Benhakera przez pana dziennikarza (ciekawe sportowy czy może polityczny?). trwa. A przypominam że dopiero poraz drugi w historii do mistrzostw europy awansują dwie drużyny (nawet po źle zaczętych poprzednich el. me przez Bońka Janas był bliski awansu) więc awans jest dużo łatwiejszy niż w poprzednich edycjach. Więcej krytyki i pokory panowie dziennikarze. Nie wszystko jest tak różowe na jakie wygląda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm czyli 16? hm, jeśli w wystepuje 16 zespołów IP: *.aster.pl 13.09.07, 21:45 (kiedyś było 8 więc sytuacja jest inna...a propos pierwszego historycznego awansu...:) prawde mówiąc trzeba być chyba dość cienkim żeby się nie załapać do 16 w Europie i masz rację Janas by się zalapał (łotwa się załapała....) gdyby nie Boniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: czyli 16? hm, jeśli w wystepuje 16 zespołów IP: *.aster.pl 13.09.07, 21:47 a do MS z Europy zdaje się jeszcze więcej niż 16??? czyli jednak trudniej wejśc do finałów ME niż Świata z Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: briatore Re: Znów dobry wieczór dla polskiego futbolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 22:00 To chyba inny mecz oglądalismy, bo nudniej było z Portugalią do 85 minuty niż z Finlandią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Tylko piłkarski dyletant może powiedzieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:13 że ten mecz był nudny !Ciągła walka , sytuacje sam na sam , słupki ,wślizgi , trzeszczące kości ! To dla tego barana nuda ! hehehe dobre !On musi polubić piłkę kobiecą - 6:4 to normalny wynik i co 40 sek. jakiś strzał na bramkę ! Odpowiedz Link Zgłoś