Dodaj do ulubionych

Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:08
co do czołówek fify to ja wolę tę youtube.com/watch?v=LEEfJQpANV4
Obserwuj wątek
    • Gość: traxx Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: 83.168.90.* 07.10.07, 16:16
      +1
      na z fifa world cup 98 przekozacka byla az sie zdziwilem ze jakas inna wybrali
      ;p mzoe pomylili link? :)
      • Gość: baqet Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.chello.pl 07.10.07, 16:30
        a co z PES-em? jak wsadziliście tu NBA 2005 to jego powinniście tym bardziej :P
        a tak w ogóle to fifa 98 rządzi :)))
        • Gość: Rama Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:45
          oj oj oj z fif to tylko 98 i ewentualnie 2002 world cup a potem jedno wielkie nic.

Na tej liście zdecydowanie brakuje PESa !! Fifa 08 sie nie nadaje :P
          • Gość: MoD Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.inet.dkfz-heidelberg.de 07.10.07, 22:32
            FIFA 98: RTWC byla moaj pierwsza gra po tym jak rodzice zafundowali
            nam nowego peceta z Win95 (wczesniej grywalo sie w Lakers vs
            Celtics). Ilekroc slysze ten kawalek Blur wracaja dobre wspomnienia.
            • wujekmik Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr 08.10.07, 07:18
              Najlepszą grą sportową w jaką grałem w życiu to PES 06 Polecam Fifa to tylko
              jej marna kopia i namiastka
              • Gość: loc Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.10.07, 11:55
                Moje TOP ILEŚ_TAM GIER SPORTOWYCH:

FIFA WORLD CUP 98 - najlepsza z fif. żadna gra po niej nie była tak miodna:)
                NBA HANG TIME - aż się dziwie, że o niej nie wspomnieliście. jak dorwałem w zakopcu automat to wydałem na niego wszystkie żetony. potem skołowałem ją sobie na pc'ta. gra genialna, dunki genialne, rodman genialny, tworzenie zawodnika - kurczaka - genialne, płonąca obręcz genialna, piosenka genialna!
                CHAMPIONSHIP MANAGER 01/02 - najlepszy z najlepszych. może FM2008 mu dorówna? tegoroczny był bardzo blisko...
                MICHAEL JORDAN IN FLIGHT - znalazłem ją na jakiejś stronce ze starymi grami. mimo kłopotów z odpaleniem to wciągnęła mnie na długo.
                SUMMER i WINTER - strzelanie z łuku i jazda bobselejem nigdy się nie nudzi:)

Jeszcze miałem świetny boks na emulator SNES'a, ale nazwy nie pamiętam.
                Pozatym jak wszyscy: 'kreski' i Deluxe Ski Jumping:)
                • Gość: loc Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.10.07, 11:59
                  WORLD CUP 98 - tak się nazywała. nie pomylić z opisaną w artykule FIFA RTWC 98 ;)
    • Gość: ManE Kreski i zuzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:38
      co do kresek i zuzla to polecam nowa gre zuzlowa tzn nie nowa www.gryzuzlowe.pl
      a na www.gryzuzlowe.pl/sts/forum/ jest oficjalna liga zuzla polecam!
      • Gość: WS Re: Kreski i zuzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:07
        Kreski to było to :) Jedyna gra w którą można grać używając jednego
        klawisza na klawiaturze:)
    • Gość: photek Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.acn.waw.pl 07.10.07, 16:49
      Fajny tekst, aż się łza w oku kręci.
      Dopisałbym jeszcze różnego rodzaju "decathlony", od których aż się dżojstiki
      łamały... Lewo-prawo-lewo-prawo-lewo-prawo...
      A dziś gram głównie w PES 4.
    • Gość: p Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 17:13
      najpielkniejsza chwila to odpalenie ISS Pro na PSXa. Wtedy juz nic nie bylo takie samo... Jesli CM wciaga najbardziej wsrod managerów to jesli chodzi o kopną "na żywca" przed tv to ta gra wlasnie jest jej odpowiednikiem.
    • Gość: join7 Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.07, 17:23
      Ja dodalbym jeszcze Hyper Olympics.Giera wymiatala do tego stopnia
      ze mialem odciski na palcach, jak gralem na automatach ;). Pozniej
      dzojstikiem na Amidze, a nawet na PC pare lat temu...
    • Gość: join7 Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.07, 17:26
      warto sobie przypomniec www.youtube.com/watch?v=JQ2UuDgKhD4
    • Gość: sierra_papa Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 17:29
      Od siebie dorzuciłbym jeszcze Speedball II - Brutal Deluxe (remake w 3D ma wyjść na dniach), Player Manager - oparty na słynnym KickOff2 oraz rewelacyjny Advantage Tennis. We wszystkie powyższe tytuły do dziś czasem pomykam dzięki E-UAE.
      Zresztą wystarczy kliknąć, by przywołać masę miłych wspomnień:

hol.abime.net/hol_search.php?N_ref_category=28
    • Gość: brzuch Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.icpnet.pl 07.10.07, 17:30
      Ze wszystkich znanych mi gierek (chyba nawet nie tylko sportowych) najbardziej
      'prze' intro miała NHL'99. ESPN by nie pogardził tym materiałem:
      youtube.com/watch?v=YkdKksI_Fhk
    • Gość: kilanoza Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.10.07, 17:32
      Wspaniale podsumowanie. Moja ostatnie lata podstawowki zdominowala gra w
      Sensible Soccer (a wlasciwie w tzw. "sensibolka") Na wykonywaniu podkreconych
      bomb z polowy boiska zniszczylem kilka porzadnych joystickow ! Krolowal Ajax
      Amsterdam i Legia. Niedawno sciagnalem wersje na PC ale to juz nie to samo.
      A moze po prostu sie starzeje...
    • Gość: darebrod Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.chello.pl 07.10.07, 17:47
      Uważam że seria PES jest w stanie wyprzeć Fife z Fif to dobra jest
      również Fifa 2003
    • Gość: Behemot A gdzie "Decathlon" ????? Czyli śmierć styków!!! IP: *.crowley.pl 07.10.07, 17:49
      To była kultowa gierka!!! I człowiek nadgarstki miał wyćwiczone zwłaszcza po
      "biegu na 10000m" ;-))))))))

Albo "One on One" czyli chyba pierwszy streetball na kompa!!!!
      International Karate - to był odlot!!! Ile godzin się przy tym spędziło w
      salonach gier a potem przed własnym kompem

Nick Faldo Golf wer. 1.0
      A pierwsza edycja Colina McRae lub Championship Rally
      • pjanu Re: A gdzie "Decathlon" ????? Czyli śmierć styków 07.10.07, 21:32
        Właśnie zapomniano o Colinie
    • Gość: Pit Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 17:59
      Jeżeli chodzi o Lakers Vs Celtics to zgadzam się, że to kultowa gra
      (haki Jabbara są nie do zablokowania!! plus paczki z osobistych
      kilku showmanów oraz zauważalny wpływ zmęczenia graczy), natomiast z
      Fifek wybrałbym wersję 96! Ta dynamika i legendarne wręcz bomby
      Teddy'ego Sheringham'a oraz Jana Furtoka, tego nie da się opisać! W
      tej grze nie da się łatwo, miło i przyjemnie wygrać ligi angielskiej
      jakimś Ipswich Town lub czymś o podobnej "mocy". DSJ to klasa sama
      dla siebie, prostota i miodność w jednym. Można grać w kilka osób i
      zabawa zapewniona ( potrzebne tylko dużo miejsca na zamaszyste ruchy
      myszką;-))
    • Gość: Dakkon Chyba jesteśmy bliźniakami :D IP: *.autocom.pl 07.10.07, 18:04
      Normalnie wszystkie powyższe gry (poza Skokami Narciarskimi - niefajne - i NBA
      2005 - nie grałem) uważam za najlepsze w swoich seriach, i nie tylko! Ile czasu
      spędziłem w ciupając w FIFĘ '98, nie sposób zliczyć...

Dodałbym jeszcze dwie gry - stare olimpiady z początku lat '90 - zimową i
      letnią. Nie pamiętam nazw, pamiętam że były pod DOS...
      • Gość: g Re: Chyba jesteśmy bliźniakami :D IP: *.ists.pl 08.10.07, 00:40
        To się chyba nazywało po prostu Summer Olympics i Winter Olympics
    • Gość: Gjeeru Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: 193.189.116.* 07.10.07, 18:33
      Ludzie!!! A gdzie jakikolwiek PES??!! Ewentualnie ISS ??!! Ludzie!!!
    • Gość: thomashek Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.acn.waw.pl 07.10.07, 18:33
      A mi brakuje w tym zestawieniu dwóch gier:
      - Links 386 - niezapomniany golf z ery wczesnych pecetów
      - Microprose Soccer - nim ktokolwiek pomyślał o FIFie czy PESie, to w czasach
      Commodore64 i Amigi ta gra rządziła
      • nirgal Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr 08.10.07, 04:44
        o właśnie Microprose Soccer to było coś :)
        Prawie jak Grand Prix ;]
        Jednak gry na Amigę miały swój klimat ;]
    • Gość: mat Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.07, 18:39
      Co do FIFY i to tej najnmowszej, to jak, korzystając z klawiatury
      mogę zrobić przewrotkę, albo takie kosmiczne zwody jakie robi w
      starciach ze mną komputer? Grałem już ponad 30 spotkań ,może ktoś ma
      większe doświadczenie?
    • Gość: mietek EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:02
      Bo jakoś pominięto znowu Pro evolution soccer
      • Gość: Dakkon Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.autocom.pl 07.10.07, 19:58
        W czasach FIFY '98 to pierwszy PES nie był nawet w planach :P

Wszędzie wietrzą spiski... :/
        • Gość: aa Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.cpe.marton.net.pl 07.10.07, 20:51
          nie szukacjie spiskow tam gdzie ich nie ma. to sa po prostu gry
          cudowne, ktore w naszej pamieci zostana na zawsze, w mojej
          (rocznik89) na pewno. teraz juz sie nie bawie w gry, ale ten
          artykul.. ehh lezka w oku..:)
        • Gość: skalpel Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.e-wro.net.pl 07.10.07, 21:22
          Dakkon !!!! Nie gadaj bzdur !! W 1998 wyszedl ISS PRO 98 - poprzednik PESa... gralem w ta gre 6 lat i mi sie nei znudzila. jest cudowna !!!
          • Gość: Dakkon Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.autocom.pl 07.10.07, 22:22
            skalpel!!! Nie gadaj bzdur!!! Od kiedy to poprzednik jakiejś serii należy do tej
            serii? Pierwszy PES to ~2001 rok...
            • Gość: POKi Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:30
              Jeśli FIFA w następnej odsłonie ukaże się pod nazwą "XXX" to będzie to
              praktycznie nadal ta sama seria. Nie wiem jak duże są różnice między Winning
              eleven a ISS, ale np. FIFA 98 to był krok milowy w stosunku do 97, a jednak to
              ta sama seria.
              • Gość: Dakkon Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.autocom.pl 07.10.07, 23:09
                OK, trzeba wyraźnie powiedzieć o jaką grę chodzi, i dlaczego.

mietek wyskoczył jak typowy zelot PESa, który musi krzyczeć "PES rlz!",
                gdziekolwiek zobaczy jakąkolwiek wzmiankę o PESie. Stawiam dolary przeciwko
                orzechom (popularny ostatnio zakład :) ), że przez myśl mu nie przyszli
                protoplaści serii PES.
                • Gość: Dakkon Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.autocom.pl 07.10.07, 23:17
                  :) Chodziło mi oczywiści mi wzmiankę o FIFA :)

Na marginesie mogę dodać, że grałem w pierwszego PESa na konsoli, i nie wzbudził
                  on we mnie takich emocji jak FIFA RCTW '98 - najlepsza FIFA w historii.
        • Gość: helmoot Re: EA zapłaciło za ten artykuł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 13:13
          PES nie , ale ISS...
    • klapouczek Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. 07.10.07, 19:09
      poważnie? też tak mieliście?
      ja zrobiłem raz któregoś z bramkarzy królem strzelców :)
    • Gość: kemo A gdzie jakaś piłka od KONAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:12
      Ja byłbym za Winning Eleven 2002, które do tej pory ma wielu fanów, lig, turniejów, rankingów... ;d

Pozdrawiam. ;]
      • Gość: maciek Re: A gdzie jakaś piłka od KONAMI? IP: *.toya.net.pl 07.10.07, 19:32
        TV Sports Basketball i możliwośc tworzenia drużyn, któs już wspomniał o One on
        One, microprose soccer, zimowe olimpiady i decathlon. To były czasy, stare i
        piękne. Wgrywanie na taśmach w commodore. MOdlitwy do kompa aby weszło. Teraz
        gram w pesa i CM, a kiedyś wszystko łykałem co sportem się mieniło. Dosłownie
        wszystko. Sensible soccer star for life!!!!
    • Gość: andw Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.catv.net.pl 07.10.07, 19:30
      A to moim zdaniem najlepsze ever, wgniatające w fotel intro z NHL 2000:
      www.youtube.com/watch?v=sPYQ0AYrfBM
      • Gość: andw Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.catv.net.pl 07.10.07, 19:33
        ... a dokładnie rzecz biorąc to:
        www.youtube.com/watch?v=jACLnezfbfk&mode=related&search=
        (dobre synchro)
    • Gość: mic Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.10.07, 19:33
      A ja wywaliłem sobie zęba grając w Fifę - popijałem z buteleczki i
      trachhhhh w "1" - były jaja bo to flaszak z jabcokiem była. A kumpel
      obok zalewał sie ze smiechu. ojj.
      • Gość: raczek Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.acn.waw.pl 07.10.07, 19:57
        dzieki za intro z fifa world cup 1998 bo nie tylko sie lezka
        zakrecila w oku ale i naprawde poleciala;) a szczegolnie jeszcze
        milo to wspominam, bylem tam na zywo swietna sprawa;) pozdrawiam
        mlodych i staryszych juz troche szalencow gier sportowych:) dodam
        jeszcze ze chyba kazda gra sportowa z lat 1990-2000 miala to cos w
        sobie co sprawialo ze gralo sie w nia tak przyjemnie przez dlugie
        noce;) teraz z tymi lepszymi grafikami to chyba nie to samo;p
        • Gość: macx Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: 83.15.80.* 07.10.07, 20:03
          Lakers vs. Celtics i sensible soccer- przez te gry uciekalo sie z lekcji w
          podstawowce zeby ciac z kumplami na kompie:)

Pozniej konsola i Pro evolution soccer- niezapomniane turnieje w skladach 4
          osobowych przy piwie i lufce:) schodzily cale noce:)

Jeszcze ze sportowych samochodowych to moja ulubiona to TOCA.

Ech to byly zcasy mlodosci....
    • Gość: donCorleone Jak mozna bylo zapomniec o ProEvoSoccer??? IP: *.cable.ubr03.mort.blueyonder.co.uk 07.10.07, 20:06
      Co to za lamerzy pisali ten tekst? Nie ma i nie bylo gry sportowej
      otoczonej takim kultem jak Pro Evolution Soccer, ludzie zjezdzaja
      sie z calej Polski zeby organizowac turnieje z który zwyciezcy
      pozniej graja na szczeblach miedzynarodowych. Setki tysiacy ludzi (w
      tym moja skromna osoba) gra PES'a w sieci z ludzmi z calego swiata.
      Pytam jeszcze raz - co za lamer pisal ten artykul?
      • Gość: error amen IP: *.torun.mm.pl 07.10.07, 21:16
        tylko pes sie liczy, i tylko na konsoli z przeciwnikiem siedzacym na
        fotelu obok. kto tegop nie sprobowal ten g*$#o wie o grach
        sportowych i towarzyszacych im emocjach
    • Gość: Adam Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okrąg.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:27
      Fifa 98 - mój kolega studiów o mało przez nią nie zawalił. Na 5 roku grał
      zamiast uczyć się do komisu (oczywiście przed dwoma wcześniejszymi podejściami
      też grał). Dodatkowo możliwość gry myszą - to była frajda gdy ogrywałem graczy
      siedzących przy klawiaturze !!!
      No i te zwody!!! Żałowałem strasznie, że nie było zawodów, chętnie bym powalczył
      z innymi graczami na dwa komputery. Żadna, powtarzam żadna, inna fifa tak nie
      wciągała. Dzięki za artykuł, aż mi się łezka zakręciła w oku.
      • Gość: kazio_rozlamowiec Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: 83.16.206.* 07.10.07, 20:57
        ...a hale (INDOOR STADION) z FIFY 98 RTWC pamiętacie, coś wspaniałego... piłka
        odbija się od ścian, bramki zza połowy, no i 5 na 5 się grało... nigdy potem
        takiej hali w gierce nie spotkałem...no i myszką można było grać...
        • Gość: bbb Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Piłka jest okr IP: *.nycmny.east.verizon.net 08.10.07, 02:57
          Pamiętam, pamiętam. Ja uwielbiałem grać na hali, szkoda, że już w późniejszych
          grach nie można było grać na hali.
    • Gość: POKi FIFA 98 rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:54
      ze wszystkich gier tej serii w FIFA 98 dawała mi najwięcej przyjemności z gry, a
      ta czołówka też jest świetna, aż dziw że ta gra powstała aż 10 lat temu!
      Zgodzę się też co do NHL 2002, kiedy tylko zaczynał się mecz to zapominałem o
      całym bożym świecie, gdybym czas meczu ustawił na 3 godziny prawdopodobnie po
      odczułbym ten czas jak 5 minut.
      Dlaczego zapomnieliście o Pro Evolution Soccer???????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka