Gość: eve IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 20:16 Czyli co, przyznajecie się, że tak jak trener Smuda nie znacie części zawodników?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taa jaaassnneee Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i ... IP: *.chello.pl 27.02.08, 20:16 mnie sie nie wydaje żebyście wierzyli w Przyrowskiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio dlaczego taki stadion :) IP: *.chello.pl 27.02.08, 21:12 ludzie co to ma być 5 rzędów krzesełek i koniec trybun?? co to za stadion :) ?? ja rozumiem że nie wszystkie mecze reprezentacji mogą być na śląskim, ale żeby na takim zwykłym boisku z dostawianymi trybunami nasi grali :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr00v Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 20:28 Ten no, opieralem sie tylko na zapowiedziach PS'u i pisalem maila z samego rana :( Takze Beny-Haker mnie w zadnym wypadku nie oszukal, przynajmniej sie tak nie czuje ;) Niemniej jednak lokalizacje punktu G w 3/4 juz znamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: 89.243.208.* 27.02.08, 20:43 Jest jakis kanal na Sopcast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.chello.pl 27.02.08, 20:44 dajcie jakis kanał na sopcast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heros Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 22:26 sorry, ale ja nie znam Pazdana. kto to do diabła jest? śmiech! qrka Pazdan jakiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 20:43 Czemu nasi piłkarze nie mają nazwisk z tyłu koszulki a Estończycy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.crowley.pl 27.02.08, 20:55 "tanie panstwo" wg. Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: despot Re: sopcast IP: *.spray.net.pl 27.02.08, 21:17 mi tez nie dziala. Ktos moze podpowiedziec jaki kanal na sopcast chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: sopcast IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.08, 21:37 nie działa... MK SPORT - no peers to connect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: sopcast IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.08, 21:42 www.meczyki.pl - tv ants dziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdad Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:45 Sopcast nie działa. Gdzie w sieci można by to obejrzeć? Heeeeeeeeeeeelp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: 78.146.162.* 27.02.08, 20:55 Jaki numer kanalu na Sopcast? Ma ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsayuasd Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:57 sop://broker.sopcast.com:3912/6106 sop://broker.sopcast.com:3912/9226 Ale nie działa................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.5.12.vie.surfer.at 27.02.08, 20:59 Sedzia nie bulgarski, a rumunski, chociaz w meczu z bulgarami w starej zagorze, bodajrze w roku 1971 - przegrali nasi 1:3, a drukarz nazywal sie Paduranu, nie zapomne nigdy, absolutne mistrzostwo swiata - 2 prawidlowe, nieuznane bramki dla polakow, czerwone kartki - full service:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clex Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.upc-f.chello.nl 27.02.08, 21:14 wydawalo mi sie ze wyrazenie 'sedzia rumun' weszlo do slownika okreslen sedziow drukarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perdidos No pięknie pięknie :) IP: *.chello.pl 27.02.08, 22:33 Temu sędziu nie zależało na nadprogramowym bieganiu za bardzo, więc po prostu szybko gwizdnął. Poljaki grajut ciągle miernie, zwłaszcza jeśli chodzi o dokładność podań i granie pod pressingiem, ale pod koniec meczu paru piłkarzom kilka efektywnych zagrań dobrze poszło, aż szkoda, że nie zdobyliśmy z nich ze dwóch bramek. Moja generalna uwaga, to że być może narodową jest smutą jest brak self esteem i piłkogracze są wybitnym odbiciem postawy Narodu; zaś "uskrzydleni powodzeniem" potrafią grać jak natchnieni, na poziomie "Władców chaosu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.pp.htv.fi 27.02.08, 20:59 A co to jakiś ruski laptop, że kolana pod nim omdlewają? A baterie pewnie obok w walizkach? Czy może chłopię, będące właścicielem kolan, jest szczególnie wrażliwe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:05 czyli czyta relację zczuba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coen Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.121.225.195.static.bait.pl 27.02.08, 21:07 Wszyscy fani przed telewizorami a mi udało się w tym czasie zarejestrować na kupbilet.pl i zarezerwować bilety pod losowanie na mecze Polaków :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsfdgf Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: 83.238.180.* 27.02.08, 23:17 Sprytnie :) Ale wkońcu masz żydowski nick :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:09 Fakt. mieszkam w Poznaniu... 300zl kara za jazdę bez biletu w tramwaju; p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.5.12.vie.surfer.at 27.02.08, 21:14 16.04.1972 Stara Zagora, Bułgaria - Polska 3:1 (0:1) eliminacje IO 1972 Sędziował: Victor Padureanu (Rumunia) Widzów: 20000 Bramki: 0:1 Włodzimierz Lubański 38 min. 1:1 Christo Bonew 68 min. (karny) 2:1 Mładen Wasiliew 80 min. 3:1 Christo Bonew 87 min. Kartki: Polska - Antoni Szymanowski; 68' Włodzimierz Lubański; Składy: Bułgaria Jordanow - Weliczkow, Żeczew, Penew (k), Aładżiow - Petkow, Bonew, Wasiliew - Dermendżijew, Żekow, Mitkow (51 Panow) Polska Kostka - Szymanowski, Ostafiński, Wraży, Anczok - Szołtysik, Deyna, Kraska - Banaś (84 Gadocha), Lubański (k), Jarosik (28 Marx) Dla obydwu reprezentacji był to bardzo ważny mecz eliminacji IO 1972. Polacy jechali do Sofii po przynajmniej punkt, gdyż przegrana przy wysokim (8:3) zwycięstwie Bułgarów nad amatorską Hiszpanią mogła pozbawić nas szans na wyjazd na igrzyska olimpijskie. Biało- czerwoni dobrze rozpoczęli to spotkanie. Po pierwszej połowie prowadziliśmy 1:0 po bramce niezawodnego Włodzimierza Lubańskiego. Cała akcja była niezwykle szybka, niemalże szkolna - Hubert Kostka podał do Jerzego Kraski, ten do Jana Banasia i w końcu piłkę otrzymał Lubański. Poradził sobie z Dobromirem Żeczewem, jednym z najbrutalniej grających obrońców Europy, i w 38. minucie objęliśmy prowadzenie. Jednak na dobre mecz rozpoczął się w po przerwie. To co działo się w drugiej części spotkania jest niestety trudne do wytłumaczenia, ale te wydarzenia z pewnością na długo zapadną w pamięci polskich kibiców. Przez pierwsze 20 minut wynik nie uległ zmianie. Nadeszła w końcu 67. minuta spotkania. Pod polską bramką powstało spore zamieszanie. Po krótkich przepychankach grę przerwał gwizdek sędziego Victora Padureanu. Ku ogromnemu zdziwieniu polskich zawodników arbiter podyktował ... rzut karny dla Bułgarii ! Protesty Włodzimierza Lubańskiego na nic się zdały. Już po wykorzystaniu jedenastki przez Christo Bonewa nasz kapitan nie wytrzymał i puścił "wiązankę" pod adresem sędziego, co gorsza nie tylko po polsku, ale również po niemiecku. Reakcja Padureanu była natychmiastowa - czerwona kartka. Przez następne 20 minut przyszło nam grać w dziesiątkę. Nie to było jednak najgorsze, lecz kolejne decyzje arbitra. Kiedy Jan Banaś strzelił drugą bramkę, sędzia znajdujący się wówczas blisko całej akcji nie przerwał gry i uznał gola. Jednak po protestach Bułgarów i konsultacji z liniowym (nie podniósł chorągiewki) odwołał bramkę !! W 80. minucie gospodarze uzyskali, jak najbardziej prawidłowo, prowadzenie za sprawą Mładena Wasiliewa. Siedem minut później ponownie w roli głównej wystąpił jegomość z gwizdkiem. Uznał on bramkę Bonewa na 3:1, choć ten był na kilkumetrowym spalonym ! Niestety (a może i na szczęście) wynik nie uległ już zmianie. Ten niezwykły mecz przeszedł do historii polskiego futbolu, szkoda tylko że nie ze względów sportowych. Nazwisko Padureanu (czy też Paduranu, jak wymawiał je Jan Ciszewski) do dziś pozostaje symbolem stronniczości. Mimo tej przegranej Polakom udało się jednak awansować do igrzysk olimpijskich. Tam doszli do finału, w którym pokonali Węgrów 2:1. amen:) Odpowiedz Link Zgłoś
uberkilah Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba 27.02.08, 21:35 A tu zrodlo tego: www.kadra.pl/index.php?strona=historia&dzial=historyczne&mecz=11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finepoint@op.pl Apel do prawdziwych kibiców... IP: *.toya.net.pl 27.02.08, 21:17 WYKOPMY TRĄBKI ZE STADIONÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:18 estonia to bardzo ciekawy kraj - zapraszam do zapoznania sie ze strona www.eesti.pl, ale niestety pilka nozna nie jest tam sportem narodwym;) ale zeby robic z Estonczykow firmy transportowe, arminie czy wichniarka? ok, wichniarek moze byc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:22 mam nadzieję, że dziś Gmoch nie będzie rysował. Nie na stadionie Amici.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 21:23 hej a gdzie zdjęcia pań reprezentujących Estonię...odeszliście od tradycji??;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z obcasa Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.stansat.pl 27.02.08, 21:23 Czegoś brakowało mi w tym meczu. Myślałem, że to dzisiejszy brak polotu z czuba, jednak...głos Szpakowskiego w przerwie wszystko wyjaśnił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joniu Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.chello.pl 27.02.08, 21:29 Zawsze Was lubilem czytac i chyba lubie nadal, jednak bardzo sie zasmucilem ze smialiscie sie ze spikera na meczu Korona-Wisla. Tym spikerem jestem ja, a robota poprostu taka licha ze musze tak gadac i juz... pozdrawiam :) Nie nie oczekuje przeprosin absolutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Subtopic Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.ols.vectranet.pl 27.02.08, 21:27 A ja mam takie pytanie. Co sie dzieje z Pania Fotoedytorka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flagus Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.autocom.pl 27.02.08, 21:42 A widzieliście za naszą bramką "Chwit marketingdody"??? Kupię bilet na euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaBe Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.chello.pl 27.02.08, 21:45 Chłopaki się mylą. Sobowtór Wichniarka gra z nr 15. Nawet nazwisko ma jak jego przydomek z Bielefelfdu czyli Kink. Jak "Kink Artur" :) Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. 27.02.08, 21:47 W meczu w Starej zagirze była 100% okazja, której nie wykorzystał Marks. Wówczas i Paduranu by nie pomógł. Mecz oglądałem w małej sali telewizyjnej w warszawskim akademiku na Żwirki i Wigury w towarzystwie zaprzyjaźnionych Bułgarów. Przeżyłem chwile grozy. Bułgar oczywiście cieszył sie, podskakiwał zasłaniając sobą telewizor a z głębi sali padały niecenzuralne słowa. Na Olimpiadzie i później ma Mistrzostwach Świata oni razem z nami kibicowali Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: 62.233.164.* 27.02.08, 21:48 Aby tylko nie przegrali www.e-football.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flagus Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.autocom.pl 27.02.08, 21:50 A w jakiej skali będzie oceniany Grosicki??? 0-30? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heros Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 22:29 Pazdan is the best, ale kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heros Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 22:31 PAZDAN na kapitana reprezentacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maver Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: *.tktelekom.pl 27.02.08, 21:53 Majewski? Szymon? hehe to już nawet Szymon M. jest lepszy od Estoni? (-; Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. 27.02.08, 21:53 Trele morele - znowu Matusiak strzela dla reprezentacji gdy jest zawodnikiem polskiej ligii (pamiętacie gol w Brukseli? - tak, to zawodnik polskiej ligii przeprowadził tamten rajd). Gdy siedział we Włoszech i Leo nic nie pomógł he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Obora trwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:56 Rezygnuję z losowania.Drewnaldo Matusiak mnie dobił.Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tohvri Re: Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:54 Pozdrowienia dla kamerzysty!! Ryba nie daj się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maree Odkrycia Beenhakkera grają z Estonią Z czuba i .. IP: 83.147.169.* 27.02.08, 21:56 Austria w. tymczasem ogrywa Tirol na wyjeździe- 2:1. Jacek Bąk wśród strzelców!! Odpowiedz Link Zgłoś