Gość: don IP: *.eastwest.com.pl 03.03.08, 00:39 Nie mam nic przeciwko o ile Roger zda egzamin ze znajomości języka polskiego i polskiej kultury. W Holandii chyba też się tak robi. Bo co to za Polak, który nie zna języka ani kultury swojego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (L) Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.acn.waw.pl 03.03.08, 00:50 dokładnie. A najbardziej bym chciał żeby nie było żadnych wyjątków dla piłkarzy w otrzymaniu obywatelstwa - co najmniej pięc lat w kraju chocby miał na imię Maradona. Skończyłoby się kombinowanie takie jak teraz Rogera jak tu się pokazac Europie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi! Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 01:00 Gdybyś nie zauważył to pomysł Beenhakkera, a nie Rogera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek ...piłkarza, który od dawna gra w jego lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 02:32 Guerreiro gra w Polsce od dwóch lata, a tego nie mozna nazwać "od dawna" panie Beenhakker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trend Weź jeszcze Czinjame, Beenhakker IP: 67.159.5.* 03.03.08, 02:37 i Vukovica, on umie po Polsku mówić, a i dla Euro stanie się polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Wkurza mnie ten Benhaker IP: *.internetserviceteam.com 03.03.08, 02:40 Ciekawe skąd ma pewność, że roger sprawdzi się w kadrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimic "Grają w Chorwacji"... czyli tepota Beenhakkera IP: 208.101.35.* 03.03.08, 03:07 Beenhakkerowi chyba się cos pomieszało. Mówiąc powysze zdanie ma pewnie na myśli Eduardo Da Silvę. Tylko różnica jest taka panie Beenhakker, że Eduardo dostał obywatelstwo nie po to, żeby zagrać na Mistrzostwach Świata, bowiem otrzymał je w 2004 roku. I trener Chorwacji Kranjcar wcale go nie powoływał. Grał z początku tylko w reprezentacji u-21. A na WC 2006 nie pojechał. Dopiero obecny trener Bilic na niego postawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloiz No właśnie IP: 82.103.128.* 03.03.08, 03:15 Deco grał w Portugali 4 lata, a Pepe 6 zanim otrzymali obywatelstwo. Poza tym są językiem portugalskim posługują się od dzieciństwa, ponieważ jest to język urzędowy w Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazach Re: No właśnie IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:08 Czyli powolywanie gosci urodzonych poza Polska jest OK byle mowili w domu po polsku? Czy to jest ta slynna polska logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpp Re: No właśnie IP: 195.205.254.* 03.03.08, 09:23 No ja sie nie zgadzam z argumentem, jakoby obywatelstwo nadawac za znajomosc jezyka i kultury. Po pierwsze, gdyby zrobic taki egzamin "rdzennym" polskim pilkarzom, nie wszyscy by zdali - nie czarujmy sie, kto szukalby mecenasa sztuki czy innej kultury wsrod piłkokopów. Po drugie, wedle tej logiki jeśli znam angielski, to wystarczy, jak się poduczę trochę wiedzy o krajach anglojezycznych i juz moge sie ubiegac o obywatelstwo - USA, Wlk. Brytanii, Irlandii, Australii, Nowej Zelandii, Kanady i polowy krajow afrykanskich, bo tam tez angielski urzedowy.. Nie mam nic przeciwko obcokrajowcom w naszej lidze i obcokrajowcom w ogole. Nie jestem rasista, narodowcem ani innym ograniczonym (moim zdaniem) ludzikiem. Ale - zwyczajnie - uwazam, ze w reprezentacji danego kraju powinni grac tylko "rdzenni" Polacy - i nie chce tu tworzyc zadnej definicji, bo nie ja od tego jestem, ale nie chodzi o to, ze trzeba sie urodzic w Polsce albo przyjechac w wieku do dwoch lat. Dzieci naszych emigrantow tez sa Polakami. Ale dzieci imigrantow, chocby ci przyjechali do Polski 20 lat temu, moim zdaniem nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: No właśnie IP: *.chello.pl 03.03.08, 11:42 No jak to dzieci imigrantów nie są Polakami? To znaczy, że jak kogoś rodzice przyjechali do Polski np. z Egiptu 20 lat temu, a ów jegomość miał wtedy pięć lat - i potem wychował się w Polsce, mówi po Polsku, itd. Według Ciebie nie jest Polakiem tylko Egipcjaninem? Ja tu nie widzę logiki za bardzo. P.S. Też jestem przeciwko naturalizowaniu piłkarzy "w trybie pilnym" - ale tak jak mówi Leo: w dzisiejszym futbolu takie praktyki stają się normą. Nie widzę więc sensu robić z tego jakiejś wielkiej afery. W powołaniu Rogera dobre jest też to, że chłopak faktycznie jest młody i nawet jeśli teraz dostanie "kontrowersyjne" powołanie na Euro 2008 to pożytek będzie z niego nawet na Euro 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Nie jęczcie już dalej, EURO 2008 należy do Leo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.08, 23:29 Nie jęczcie już dalej, EURO 2008 należy do Leo, a nie do nacjonalistów z Polski. Leo wie co robi i ja Mu w 100% ufam. Zależy mi na dobrej grze Polaków na EURO i jeśli Roger w tym ma nam pomóc, dlaczego chcecie gościowi to utrudniać??? Spadajcie z tym językiem polskim na drzewo. Polak musi umieć po angielsku, jakby się kto pytał. Nauczy się Roger i polskiego jak Mu dacie czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENEK NIE DLA ROGERA w..wie sie jak go zobacze w składzi IP: *.chello.pl 03.03.08, 23:12 POLSKA REPREZENTACJA DLA POLAKóW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Wkurza mnie ten Benhaker IP: 217.153.130.* 03.03.08, 11:00 Jak sie nie sprawdzi, to nie bedzie gral. w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wkurza mnie ten Benhaker IP: *.waw.cdp.pl 05.03.08, 00:30 Bo się zna na piłce i ma nosa w przeciwieństwie do ciebie. Poza tym powiedział że da mu szansę a nie że go od razu zabierze na ME.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghana Re: Weź jeszcze Czinjame, Beenhakker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:15 Vuković powiedział, że nie chce grać dla Polski, bo jest Serbem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Dokladnie... IP: *.chello.pl 03.03.08, 02:45 Nie mowimy o sytuacji, gdy zawodnik gra LATAMI w naszej lidze...Juz chocby taki...Micanski bardziej pasuje na Polaka (mowie tu chocby o porozumiewaniu sie w jezyku polskim). Wielu innych lacza z Polska wiezy rodzinne (wkrotce Hernani, kiedys Brazylijczycy z Pogoni) czy to rzeczwyiste wieloletnie granie w naszej lidze - Cantoro, Vukovic (zeby nie bylo ze mam cos przeciwko Legii). A i pisanie, ze Roger gra dla zespolu nie dla siebie errrr....to tak jakbysmy nie ogladali tej samej ligi....Rober pierwszego sezonu w Legii to juz nie ten czlowiek... Skoro jest taki mlody i perspektywiczny..to moze na Mistrzostwa Swiata bedzie juz spelnial warunki przyznania Obywatelstwa. A tak swoja droga co za wartosc ma TAKIE obywatelstwo... Nie chodzi mi o to, ze polskie-bo dla mnie jest ono NAJCENNEIJSZE, ale chodzi mi o to, ze to jest cos, o co Roger sie NIE STARAL, zostaje mu to podane na tacy, a nawet "wcisniete". Sorka..ale SZANUJMY SIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
franul Buzi 03.03.08, 01:06 Miłujmy się jak bracia i zalegalizujmy adopcje dzieci przez pary homoseksualne, Widzewowi zmieńmy nazwę na Hamburger, ŁKS-owi na Bocadillo, na Wawelu obok katedry postawmy 100piętrowiec i oglądajmy BigBrothera w wersji z celebrytami. Czas pędzi tak szybko. LEO! Bądź nie tylko trenerem ale i intelektualnym guru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Lem klose i lucas podolski to nie sa Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 01:07 Ilu Polaków występuje w barwach Niemiec wybierajacx gre dla niemiec okreslili sie narodowosciowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana kofana Re: klose i lucas podolski to nie sa Polacy IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 01:18 > wybierajacx gre dla niemiec okreslili sie narodowosciowo i to samo chce zrobić Roger. moze urzekły go obrazy Matejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aQQ Re: klose i lucas podolski to nie sa Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 02:31 Obaj są związani od dziecka z Niemcami, nawet gdyby nie grali w piłkę to mieszkaliby w Niemczech i przynajmniej Klose uważa się za Niemca . Nie mozna porównywać ich do Rogera który chwilowo w Polsce pracuje. Przez 3 lata nawet nie nauczył się paru słów po polsku. Urzekła to go szansa na wypromowanie się i kontrakt w lepszym klubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazach Re: klose i lucas podolski to nie sa Polacy IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:09 No wlasnie, polska logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. "Musicie robić to co wszyscy" IP: 212.76.37.* 03.03.08, 01:10 Trenerem to pan jest dobrym ale to sformułowanie dla myślącego człowieka brzmi porażająco :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: "Musicie robić to co wszyscy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 02:00 Lepiej żeby nasi wyszli z grupy, bo Leo zapomina, że jest w Polsce i z bohatera może szybko stać się zerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kadry Re: "Musicie robić to co wszyscy" IP: *.os3.kn.pl 03.03.08, 18:10 Uważasz się za "myślącego człowieka" ? Chyba myślącego "inaczej", zaściankowy polaczku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: "Musicie robić to co wszyscy" IP: 212.76.37.* 04.03.08, 15:50 > Uważasz się za "myślącego człowieka" ? Tak sądziłem. Po przeczytaniu "Eichmanna w Jerozolimie". Na szczęście przywróciłeś zaściankowego polaczka do pionu. Poczułem się durnowato. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: "Musicie robić to co wszyscy" 04.03.08, 09:08 Przecież tu chodziło wyłącznie o postępowanie by uzzyskać sukces sportowy.Beenhakker nie dawał wskazówek moralnych.A ewentualny sukces ucieszyl by także - mam nadzieje - i Ciebie gosciu m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: "Musicie robić to co wszyscy" IP: 212.76.37.* 04.03.08, 15:55 Używanie _pewnych_ kwantyfikatorów źle świadczy o niektórych cechach. Sukces? Sukces w piłce coraz gorzej mi smakuje, choć podtrzymują mnie na duchu takie przypadki jak Athletic Bilbao. Jestem wszakże zaściankowym _p_olaczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x pomysl troche kontrowersyjny IP: *.smrw.lodz.pl 03.03.08, 01:26 po pierwsze, zgadzam sie z Leo, ze argument o tym, ze skrzywdzi sie zawodnikow, ktorzy wywalczyli awans jest chybiony. Przeciez tak postapil np. Engel, ktory wybral sklad na podstawie zaslug, a nie formy i wszyscy wiemy jak sie skonczylo. Dla mnie grac moze nawet i jedenastka zawodnikow, ktora nie zagrala ani minuty w eliminacjach, o ile bedzie stanowic na dany moment sklad najsilniejszy. Druga sprawa- fakt, ze inne reprezantacje naturalizuja zawodnikow jest trafny, ale polowicznie. Spojrzmy na tych zawodnikow - chorwacki Brazylijczyk Eduardo byl do chwili kontuzji podstawowym zawodnikiem Arsenalu, rownie dobrzy sa klose, podolski, deco itp. My natomiast bierzemy zawodnika, ktory moglby co najwyzej liczyc na brazylijska kadre C. Co prawda jest to wyrozniajacy sie zawodnik w lidze, ale mimo wszystko nie jest to klasa swiatowa. po trzecie, mielismy juz oliego i przydal sie tylko na jedne eliminacje, wiec czy warto wykonywac desperackie ruchy i brac rogera, jezeli okaze sie ze niedlugo nie bedzie sie miescil nawet w skladzie legii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamek Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Rogerem IP: *.teleton.pl 03.03.08, 01:34 Chciałbym przypomnieć panom Polowi i Stecowi, że wyjazd na Euro nie jest nagrodą ani wycieczką otrzymaną za zasługi w czasie eliminacji. Turniej finałowy jest najważniejszym etapem całości. Była kiedyś grupa zawodników która przejechała się do Korei na wycieczkę (tak zwani pewniacy) czym to się skończyło wszyscy pamiętamy. Prawdziwego piłkarza i reprezentanta poznajemy po reakcji na powołanie ale również po reakcji na jaj nie otrzymanie. Pozostawcie panowie decyzję Leo a później go rozliczajcie. Wasze artykuły podnoszą tylko ciśnienie - niepotrzebnie. Pozdrawiam. Adamek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.mammothnetworks.com 03.03.08, 02:26 polacy,coz z tego,ze jestescie wykrztalceni.ale jestescie zakompleksieni.brawo Leo,przytarles dobrze nosa tym,co tylko im w glowach tradycje i zaslugi.jest 21 wiek i jakos zachod to rozumie w mig.dobrze tez ze z cudowego Tuska krajanie na zachodzie sie smieja. po za granicami dopiero rozumieja jak wyglada miedzy ludzka wspolpraca w porownaniu do kraju mentalnosci.brawo Leo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.chello.pl 03.03.08, 02:50 Jak nie umiesz dobrze po polsku, to pisz po angielsku, bo nie mowie o bledach ortograficznych, ktore popelniasz,ale o braku mozliwosci wylapania sensu Twej wypowiedzi. Wobec tego pisz w jezyku, ktory znasz, bo jak mniemam JAKIS znasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt ten koleś nie zna żadnego IP: *.acn.waw.pl 03.03.08, 03:14 po angielsku też nikt go nie rozumie, i chce uczyć innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orator Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:16 Przetlumacz to na polski, miszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Rogerem IP: 70.51.118.* 03.03.08, 02:25 Leo Benks....to wielki swiatowie. Baa byl trenerem Trynidadu i Tobego, wielki swiat. Denerwuje mnie jak gosc uczy Polakow tego i tamtego. Holandia to nie takie wielkie ksiestwo moralnosci i rzetelnosci. Mysle ze Leo sie czesto zapedza w ocenie nas uwazajac nas za troche zacofanych. Mial szczescie w jednym meczu z Portugalia reszte to takie meczyki. Przegralismy z Armenia i z Wegrami a z Kazachstanem ledwo wygralismy dzieki ze swiatlo zgaslo. Zobaczymy co pokaze ten guru pilkarski. Najlepiej niech tylko sie ogranicza do pilki noznej a inne kwestie Polski zostawi Polsce. Kiedys powiedzial ze Polska to ladny kraj, fajne zabytki tylko zaniedbany. Ciekawy jestem kiedy byl ostatnio w Amsterdamie? Ja tam bylem i jest tez brudno na ulicach, pelno papierow, starych rowerow..etc. Shut UP MR Beenhakker and do your job with the team that is why you are making good money. That is the western way...never bite the hand that feeds you.!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kadry Re: a Czesi nam się podłożyli IP: *.os3.kn.pl 03.03.08, 18:15 przecież to idiota, nie ma sensu wdawać się z nim w jakąkolwiek polemikę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kadry ale z ciebie buc... IP: *.os3.kn.pl 03.03.08, 18:14 Benio - byłeś w Amsterdamie? Trzeba było tam zostać (choć przed wypisywaniem takich bzdur na forum pewnie to by ciebie nie powstrzymało... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: 216.119.2.* 03.03.08, 02:25 No, nie lubie tego... Ale to nie ma roznicy co my w polsce lubimy. teraz wszystko na swiecie jest globalne. Ekonomia, choroby, jedzenia i sport! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.dsl.bell.ca 03.03.08, 02:28 Brakuje nam klasowych lewonoznych pomocnikow. Jezeli Krzynowek bedzie bez formy, to mamy powazne problemy gdyz prawie wszyscy kadrowicze sa prawonozni, szczegolnie pomocnicy. Nie mam nic przeciwko temu, zeby Roger gral dla naszej reprezentacji. Zycze mu sukcesow, i jestem pewien sadzac po jego charakterze ze zagra jak najlepiej w Polskiej reprezentacji oraz ze zrobi wszystko zeby sie spodobac kibicom, wlacznie z nauczeniem sie Polskiego. Niech jego talent oraz chec wlozenia cos pozytywnego dla naszej reprezentacji nie bedzie hamowana przez nacjonalistow oraz radykalow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 02:37 ogłośmy na świecie casting na reprezentanta Polski, może zgłoszą się lepsi niż Roger? nie bedzie hamowania przez nacjonalistow oraz radykalow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.mammothnetworks.com 03.03.08, 02:42 brawo Kazik za twoj wyzej wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksperd Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.03.08, 03:19 moim zdaniem problem lezy w glowach Polakow. Jestesmy narodem zakompleksionym, nietolerancyjnym, nietolerujacym krytyki. polacy na emigracji potrafia narzekac na arabow, murzynow czy hindusow, ale jak ktos mowi zle o nas, to w morde najlepiej. byl kiedys Oli, wszyscy go kochali dopoki strzelal gole, teraz wszyscy o nim zapomnieli podajac jego przyklad jako powod dla ktorego nie powinno dac sie rogerowi obywatelstwa. musimy pamietac ze polska nie nalezy do mocarstw swiatowych, ze z trudem awansujemy na wielkie turnieje, ze w nich dajemy ciala. cieszmy sie ze taki Leo chce w tym syfie pracowac, ze wyszukuje dla nas zawodnikow, z ktorymi mozna cos osiagnac. niech i dadza Rogerowi polskie obywatelstwo, dajmy mu szanse. co mamy do stracenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocarz Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:23 Rozdajmy polskie obywatelstwo kazdemu zdolnemu brazylijskiemu trampkarzowi a Polska zostanie mocarstwem swiatowym - na papierze, jak za Gierka!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 07:00 Zdecydowanie: POLACY TO RASIŚCI Zaś co do piłkarza: Popieram pomysł sprawdzenia go w kadrze. Jeżeli nawet Leo mówi o tym otwarcie to coś w tym musi być. Pamiętacie "nie tego napastnika" z Górnika? Dajmy szansę Leo. PO Euro kadra nam się rozwali a Roger się przyda by zapchac te dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Ty jestes zabawny IP: *.chello.pl 03.03.08, 14:16 (to do Kazika). Nie dosyc, ze nie piszesz po polsku, to jeszcze sam siebie chwalisz, nawet nie zmieniac nick'a i piszac z tego samego adresu.... Buahahahahahahha Milo, ze mi tak poprawiasz humor przy tej pogmatwanej sprawie buahahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 03:01 nacjonaliści to rządzą w Kanadzie, ponoc trzeba znać angielski lub francuski żeby dostać obywatelswo!! fuj! Normalny nazim!! u nas za to wystarczy grać w piłkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Leo szuka lewonoznych pilkarzy IP: *.dsl.bell.ca 03.03.08, 04:03 Trzeba w Kanadzie m.in. zdac test (pisemny lub ustny) na temat znajomosci Kanady w jezyku angielskim lub francuskim na poziomie komunikatywnym zeby otrzymac obywatelstwo. Jednak po otrzymaniu obywatelstwa dana osoba moze grac w reprezentacji Kanady w dowolnym sporcie. Osoba otrzymajaca obywatelstwo m.in. w tym trybie jest powszechnie w Kanadzie uznawana jako nadajaca sie do reprezentowania Kanady, a decyzja o tym, czy moze w niej grac czy nie, zalezy tylko i wylacznie od umiejetnosci sportowych. Pochodzenie, po otrzymaniu obywatelstwa, nie ma zadnego znaczenia. W Polsce, Prezydent nadaje obywatelstwo cudzoziemcom. Jako jedyny warunek podaje sie zamieszkanie na terytorium Polski przez co najmniej 5 lat, lecz w niesprecyzowanych okolicznosciach Prezydent moze przyznac obywatelstwo nawet bez spelnienia tego wymogu. Mozna z tego wnioskowac, ze Roger moze prawomocnie otrzymac obywatelstwo Polskie, ktore powinno byc rowne pod kazdym wzgledem z punktu widzenia prawnego z obywatelstwem Polskim otrzymanym w kazdym innym trybie. Wedlug mnie, kazdy obywatel Polski powinien miec mozliwosc reprezentowania Polski sportowo lub w innym trybie nie zaleznie od tego jak otrzymal swoje obywatelstwo, bez wszelkiej krytyki na tle rasowym ze strony radykalow i nacjonalistow, i do tego nawiazywal moj wczesniejszy komentarz. Jezeli masz jakis problem z tym, ze Roger bedzie mogl grac w reprezentacji, nie powinienes krytykowac trenera lub PZPN za to ze chca go powolac, lecz wladze Polskie ktore sa odpowiedzialne za ustawy pozwalajace otrzymac obywatelstwo Polskie. Mysle, ze sie nie zrozumielismy Zezol, ja nie wypowiadalem sie o tym, czy Roger powinien miec mozliwosc otrzymania obywatelstwa Polskiego, lecz o tym, czy powinien bez krytyki na tle pochodzenia miec mozliwosc reprezentowaniu Polski dopiero PO otrzymaniu obywatelstwa. Czy powinien miec mozliwosc otrzymania obywatelstwa czy nie jest moim zdaniem inna kwestia, nie zwiazana bezposrednio ze sportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy_holender Re: Leo szuka lewych pilkarzy IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:29 Nacjonalisci rzadza tez w Holandii! Podobno trzeba zdac egzamin z jezyka i akceptacji kultury - i to zanim sie wyjedzie ze swojego kraju - w holenderskiej ambasadzie! Straszne zakompleksienie i niebywaly szowinizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dicaprio Uuuuu IP: 78.149.64.* 03.03.08, 02:54 Hejka, panie Leo! Wspolczesny futbol to kasa. I nie do konca to chyba interesuje prawdziwych kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: most def Re: Uuuuu IP: *.nwrk.east.verizon.net 03.03.08, 04:21 a mozesz zdefiniwac pojecie prawdziwego kibica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibutzer Re: Uuuuu IP: *.res.east.verizon.net 03.03.08, 04:31 Prawdziwi kibuce sa w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raul nie na temat IP: 85.134.194.* 03.03.08, 03:02 a mi się najbardziej podoba mącenie pseudodziennikarzy jak Engel zamknął selekcje po eliminacjach to źle jak Janas wybrał skład w ostatniej chwili to źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Rogerem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.08, 03:03 > Ilu Polaków występuje w barwach Niemiec. Slazakow, ktorzy tam zyja lub sie nawet tam urodzili. > Brazylijczycy grali w barwach Portugalii, Sa kulturowo, a czesto rodzinnie spokrewnieni/powiazani. Wiec to nie calkiem to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradox Dziennikarskie kutafony ! IP: *.nwrk.east.verizon.net 03.03.08, 04:20 Dziennikarskie kutafony chca na sile zepsuc atmosfere w reprezentacji tak jak to dokladnie zrobili gdy Engel i Janas potrzebowali spokoju. Napuszczali Iwana i innych na siebie zeby maksymalnie rozpi... psychike zespolu. Potem to samo powtorzyli z Dudkiem i efekt koncowy taki sam. Czy te ku... nie umieja inaczej zarabiac pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
marianogatto Skandal rodacy! 03.03.08, 04:41 Jeśnie oświeceni i nie zakompleksieni panowie kibice popierający Rogera w kadrze: 1. Problem o którym mowa jest dostrzegany przez UEFA i FIFA które od jakiegoś czasu pracują nad przepisami utrudniającymi tak łatwe dziś 'naturalizowanie' reprezentantów, oraz nad przepisami mającymi zapewnić odpowiednią liczbe graczy z danego kraju w klubach. Oni też są zacofani? 2. Wskarzcie mi drugi przypadek w Europie gdzie piłkarz gra w lidze zaledwie 2 lata, nie ma korzeni i jest na szybkiego 'naturalizowany' za pięć dwunasta przed turniejem? Nie ma, bo to co próbuje zrobić Leo jest po prostu chore. 3. Jak nie widzicie kolosalnej różnicy między przypadkami Klose, Podolskim, Odonkorem, Camonaresim, Trezeguetem a przypadkiem Rogera, to dyskusja jest chyba w ogóle bezcelowa. 4. Po co Leo mówił o tym ile to talentów nie mamy w Polsce, jakie to umiejętności w naszych graczach drzemią tylko należy je wyzwolić itd., a teraz kombinuje jak tu Brazylijczyka zabrać na Euro? Gdzie tu sens? 5. Ilu Polskich graczy przeniosło się do słabszych klubów aby grać i się pokazać trenerowi, a teraz się dowie któryś, że nie pojedzie bo jedzie Brazylijczyk? I czy nie lepiej dać szansę naszym młodym graczom którzy będą nas reprezentować na Euro2012, jeśli starzy wyjadacze obniżyli loty? 6. Gdyby teraz Roger dostał nagle powołanie od Dungi do Brazylii to myślicie, że co by zrobił? Wiadomo. No właśnie. 7. Mówicie o kompleksach ludzi o poglądach takich jak moje, a sami akceptujecie, jak jakiś pierwszy lepszy koleś z zachodu mówi wam "musicie robić tak jak robią inni". I kto tu ma kompleksy? Wystarczy, że ktoś wam zarzuci, że w czymś odstajemy od zachodu i wy już nogami przebieracie. Pytam jeszcze raz - kto robi coś takiego na zachodzie. Bardzo się piłką interesuję i podobnego przypadku sobie nie przypominam. Sam jestem na emigracji 2 lata (niedługo wracam) i wiem, że nie mamy powodów mieć żadnych kompleksów w stosunku do chociażby Anglików. Odstajemy ekonomicznie - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Skandal rodacy! 03.03.08, 05:04 Masz duzo racji i popieram to co mowisz. Kazdy kraj jaki znam ma okresone przepisy dotyczace obywatelstwa i ewentualnej nautralizacji. Proponuje sie ich po prostu trzymac i nie wprowadzac jakis szybkich sciezek dla sportowcow. To nie chodzi o zadne kompleksy, tylko szacunek dla siebie i dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot >>>> Do marianogatto i wszystkich krytykantów Leo IP: *.crowley.pl 03.03.08, 08:40 Niby się zgadzam z tym co napisałeś (z 80% wypowiedzi) ALE: - Problem JEST i tu się zgadzam, jednak dopóki nie zostanie to USANKCJONOWANE w bardziej restrykcyjny sposób, to popełnienie grzechu zaniechania byłoby głupotą. Wszak pewne piłkarskie powiedzenie mówi, że niewykorzystane sytuacje się mszczą. Chcesz przykład proszę bardzo: Grecy (Aktualni Mistrzowie Europy) chcą przyznać obywatelstwo polskiemu bramkarzowi Malarzowi (o ironio!). Może i troche dłużej gra w lidze greckiej, ale z jego wypowiedzi wynika że on sam jakoś o to obywatelstwo nie zabiegał, bo mu nie zależało. To greccy DZIAŁACZE chcą to przyklepać jeszcze przed turniejem Euro2008. I to mistrzowie!!! - Odnośnie talentów w Polsce. Za talent zwykle na świecie uznaje sie młokosa który jest zwykle nieletni lub w przedziale 18-22lat. Chyba tylko w Polsce o takich "dziadkach" jak Brożek ciągle powtarza się że to CIĄGLE talent. Skoro Beenhakker widzi takowych to pewnie są, ale nie może on całej jedenastki oprzec na graczach poniżej 22 wiosen. Gdyby to był owoc holenderskich trenerów to można by "zaryzykować" ale skażeni polską myślą szkoleniową pozostają nadal "tylko" talentami. A Leo potrzebuje piłkarzy na finały za trzy miesiące. Piłkarzy rozwiniętych, z którymi może ćwiczyć różne warianty zagrań, a nie tracić czas na uczenie jak mają biegać, ustawiać się, operować piłką i eliminować inne braki w wyszkoleniu. Dlatego właśnie padł pomysł z przyznaniem obywatelstwa Rogerowi. Leo ma po prostu dobrze rozwinięty instynkt samozachowawczy i robi wszystko by zmaksymalizować szanse uzyskania dobrego wyniku w czerwcu. Zresztą przed (potencjalnymi) kadrowiczami jeszcze wiele meczy ligowych i pucharowych. Pojawia się ryzyko kontuzji (odpukać), a to kolejne zabezpieczenie przed takimi sytuacjami. - Nie wątpię że zabierze kilka "młodych wilczków", może nawet niektórzy wybiegną w meczu z Niemcami (kto wie?) ale wiadomo, że nie wystawi pełnej jedenastki TALENTÓW - Przeniesienie się do słabszego klubu jeszcze nie gwarantuje: ani gry w tym klubie, ani utrzymania formy, ani tym bardziej powołania. To tylko zwiększa szanse na takowe. Dodam że Roger gra regularnie w było nie było czołowej drużynie OE. - Co do powołania od Dungi. To tylko Twoje spekulacje, zwykłe gdybania. Jeśli juz chcesz poważnie dyskutować to pogadajmy o FAKTACH. Jak Dunga wyśle powołanie to wtedy podyskutujemy o moralności, lojalności, narodowości etc. Póki co nie ma tematu. A twój punkt 6 to tylko argument-wydmuszka w dodatki podgrzewający całą sprawę. - Argument o tym że jesteśmy zakompleksieni bo "musimy robić jak inni" jest bez sensu. Chyba jednak warto naśladować dobre sprawdzone wzorce. Rozumiem, że pół Europy nazywasz idiotami, bo naśladują jakąś głupotę i jeszcze są z tego zadowoleni, a my znowu uniesiemy się honorem i pomachamy szabelką. To dopiero jest zaścianek. Proponuję porównać osiągnięcia futbolu (klubowego i narodowego) holenderskiego, francuskiego, angielskiego itd. z "sukcesami" naszej rodzimej piłki. Dopiero wtedy krytykuj to co robi ów Zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: >>>> Do marianogatto i wszyst IP: *.aster.pl 03.03.08, 08:51 zakompleksieni (a może po prostu niesamodzielni w myśleniu) latają stadami - te zachywty Leo były zbyt stadne dzisiaj też mam wątpliwości czy wszyscy tu piszą co myślą, czy myślą:), czy tylko po tekście Steca poznali że wolno tak myślec (że Roger nie, mimo że Leo chce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu drogi Re: >>>> Do marianogatto i wszyst IP: 89.100.167.* 03.03.08, 16:43 Behemot -> czytaj ze zrozumieniem co napisał marianogatto! Ja się z nim zgadzam w 100%. Czy jesteś tak ograniczony, aby sądzić że 26 latek który jest w naszym kraju 2 lata odrzucił by powołanie ze swojego kraju, potęgi futbolowej, na rzecz Polski ? No prośba - nie ośmieszaj się. To nie argument wydmuszka, lecz po prostu oczywistość człowieku. Poczytaj też sobie wcześniejsze wpisy ludzi, a zobaczysz, o co chodzi w argumencie z kompleksami. Nikt nikogo nie nazwał głupim, a już na pewno nie pół europy. Ale jak jesteś tak zakochany w Leo, że hasło "musicie robić to co inni" Ci się podoba to żal mi Cię. Argument z Malarzem jest totalnie chybiony bo ten chłopak nie ma szans na wyjazd na Euro. A margatto pytał gdzie w Europie szuka się reprezentantów za pięć dwunasta przed turniejem? No podaj przykład mądralo. Poza tym Malarz chyba grał w młodzieżówce polskiej i nie możę grać w innej kadrze jak Polska. I na końcu denerwuje mnie jak wypowiadają się ludzie kompletenie nie znający problematyki futbolowej. Wybacz stary, ale jak Ty porównujesz sytuacje w rep Francji Holandii Niemiec z tym co tu się chce uprawiać to chyba powinieneś się zająć oglądaniem Klanu, bo te sytuacje nie są nawet podobne. Ale Leo takim cimniakom może wszystko wcisnąć i na tym bazuje. Ave Święty Leo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge 03.03.08, 05:40 > Nie mam nic przeciwko o ile Roger zda egzamin ze znajomości języka polskiego i > polskiej kultury. W Holandii chyba też się tak robi. Bo co to za Polak, który > nie zna języka ani kultury swojego państwa. W tym kraju mieszka z 10 mln ludzi, którzy ledwo mielą po polsku. O znajomości kultury nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.chello.pl 03.03.08, 06:09 Wszystko świetnie, zastanawiam się tylko (tak zupełnie na marginesie), ilu rodowitych Polaków zdałoby taki egzamin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: *.osiedle.net.pl 03.03.08, 07:15 Nie róbcie z siebie idiotów wpisami ,,ilu Polaków zdało by taki egzamin" bo to lekko niemądre-Polakiem trzeba się albo urodzić,albo zasłużyć czymś na otrzymanie takich samych praw jak Polacy którzy się tu urodzili fagas przyjechał z Brazylii pokopał piłkę 2 lata i co ma dostac obywatelstwo?kretyństwo przez was przemawia jaśnie oświeceni-ludzie po kilkanascie lat czekają w kolejkach aby je dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiejdo Dopiero 26 lat? To jakiś żart? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.03.08, 07:15 Rozumie 17 no góra 19 lat ale nie 26 bo to juz weteran. Już raz murzynek Oli nas wycyckał po co nam ten garb drugi raz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze maria Re: Dopiero 26 lat? To jakiś żart? IP: *.wieczysta.krakow.pl 03.03.08, 12:28 no to ty chyba z marsa jestes OLI natrzelal tyle bramek ze ty chyba liczyc nieumiesz no i jak tu rozmawiac ciekawe czy jak ogladasz mecz to ktos ci tlumaczy co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt zachwycicie sie tym pitoleniem? IP: *.aster.pl 03.03.08, 08:17 - Bądźcie wreszcie realistami! To normalne, że kraj naturalizuje piłkarza, który od dawna gra w jego lidze. Nie ja to wymyśliłem, taki jest współczesny futbol. Jeśli nie chcecie tkwić w miejscu, musicie robić to samo co wszyscy - mówi Sport.pl trener kadry Leo Beenhakker! Leo, czy ty myślisz że my z drzewa...?, my Oliego naturalizowaliśmy kiedy ty z Murzynami po Tobago latałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: zachwycicie sie tym pitoleniem? IP: *.aster.pl 03.03.08, 08:29 Leo nie pierwszy raz ględzi jakby z afrykanami a nie europejczykami miał do czynienia kazanie ale to wina dziennikarzy i kibiców którzy za każdym razem gdy tak przynudzał udawali że to tylko w polskich trenerów bije (jesli myślicie że polscy trenerzy są głupsi od polskich dziennikarzy piłkarskich no to sorry:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kadry Re: zachwycicie sie tym pitoleniem? IP: *.os3.kn.pl 03.03.08, 18:16 piszesz posty i sam sobie na nie odpisujesz ? intrygujące ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista za co lubicie benhakkera?? bo ja za... IP: *.range86-150.btcentralplus.com 03.03.08, 08:36 ...to, ze nawet dziennikarze, ktorzy czasem w swoich wywodach, zdaja sie udawadniac ze pozjadali wszystkie rozumy, wiedza wiecej o pilce niz ktokolwiek na swiecie, nawet oni czuja respekt przed Benhakkerem. W ocenach sa bardzo ostrozni. Facet to obywatel swiata i to widac na kazdym kroku. I o to chodzi, jak dlugo Polacy beda sie zamykac w swoich 4 scianach tak dlugo beda musieli gonic swiat, i to bedzie z gory przegrany maraton. pozdro, milego poniedzialku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: za co lubicie benhakkera?? bo ja za... IP: *.aster.pl 03.03.08, 08:39 hehe chyba nie zauważyłeś że dziennikarze robia klakę Leo na złość PZPNowi hehe; a ty to wziąłeś za naturalny respekt takich podziek jakie miał Leo...gdy Janas awansował dziennikarze tutejsi walnęli tytuł...Dziękujemy Holandio!!! - szczyt chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfista Olisadebe był w jeszcze lepszym wieku i mógłby IP: *.cust.tele2.pl 03.03.08, 09:36 jeszcze dłużej pograć dla Polski. Nie czarujmy się. Jak tylko wyjedzie do innego zachodniego klubu to skończy się jego Polskość. O ile wiem nastąpi to już wkrótce. Może mamy być i drugą Irlandią, ale na pewno nie Holandią z ich eutanazją, ślubami homoseksualnymi itp. Ciekawe czy ktoś muzułmaom powiedziałby że w czasie modłów należy trenować żeby byli nowocześni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.Huose i znow kazdy jest trenerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:37 i tak postawie kazda kase na to ze jesli pojedzie na EURO i np zostanie krolem strzelcow to wszyscy co tak bronia polskosci buty Rogerowi wycaluja a Leonowi Zawodowcowi sami bedziecie chcieli dac obywatelstwo jak ugraja cos np 1/2 finalu. Polacy to choragiewki na wietrze i jak zawieje tak zaglosuja. pozatym wole juz rogera niz zurawskiego bo bedzie dziekowal za powolanie a nie udawal boga boisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioo pragmatyzm górą!!! IP: *.wib.org.pl 03.03.08, 09:59 potrzeba nam było zagranicznego trenera żeby zrozumieć że na boisku liczy się bieżąca forma i pragmatyzm a nie zasługi w eliminacjach. Pamiętam jak nie jeden dziennikarz i kibic powiesiłby Janasa na pierwszej lepszej gałęzi za to że nie wziął Frankowskiego i Dudki na mistrzostwa. Psy na nim wiesza się do dzisiaj. A gość miał odwagę jako Polak być mądrzejszy niż inni Polacy – taki to oto polski kompleks. Świetnie to ujął Daniec w jednym skeczu – „w Polsce jak się coś wymyśli genialnego to nikt z polaków nie powie że to jest „good”. Dopiero jak geniusz wyjedzie za granicę i tam powiedzą że jest „good” to wtedy w Polsce też jest „good”. Ja do Leo nic nie mam. Niech prowadzi drużynę jak najdłużej i nie chcę stawać w obronie „polskiej myśli szkoleniowej”. Przydałby się jednak jakiś obiektywizm w tym wszystkim bo pamiętajmy że przyszedł Leo wziął Jurka i Franka na jeden mecz z Finami i podziękował za współpracę. Teraz (na razie) mówi o tym co Janas miał odwagę zrobić i nikt nawet się słowem nie zająknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Co to za ton wywiadu?! IP: 91.66.237.* 03.03.08, 10:06 Brzmi to co najmniej tak jakby dziennikarz jakiejś rasistowskiej gazetki miał pretensje w imieniu narodu o to, że zagra obcokrajowiec w naszym składzie. Gazeta! przestańcie robić z nas przed światem jako wredny nietolerancyjny naród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: Leo dla Sport.pl: Miałem długą rozmowę z Roge IP: 195.136.20.* 03.03.08, 11:06 90% Polakow nie zna historii swojej ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś