Dodaj do ulubionych

Szwajcaria - Czechy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.08, 20:53
i prosze dla czechow strzela krół strzelców ligi czeskiej Sverkos choc
wczensiej gral tylko 2 razy! a w skladzie Polski brak krola Brozka ;] jego
brak to wielki blad...
Obserwuj wątek
    • Gość: huan Szwajcaria - Czechy IP: 88.220.69.* 07.06.08, 21:11
      i bardzo dobrze.czesi to drużyna ktorej kibicuje zaraz po polsce. niech łoją
      zachodnich cwaniakow
      • Gość: kazik Re: Szwajcaria - Czechy IP: 67.60.67.* 07.06.08, 21:47
        huan,tys chyba jeden z tych podworkowych nacjonalistow.widac masz
        sieczke jeszcze w swej kapucynie.zrozum:SPORT TO TYLKO ZABAWA i
        CIESZYMY SIE GRA i OKLASKUJEMY PIEKNE BRAMKI i ZAGRANIA i TO
        NIEZALEZNIE KTO GRA i WYGRYWA.
    • Gość: kazik144 Szwajcaria - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:44
      Moją uwagę zwróciła inna rzecz, mianowicie - odkąd to sędziowie podczas wielkich
      turniejów nie stoją po stronie gospodarzy?! Rosetti mógł spokojnie podyktować
      dwa karne dla Szwajcarów i przesądzić o wyniku meczu, ale nie uległ presji.
      Brawo sędzia!
      • Gość: boges Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 22:04
        Gość portalu: kazik144 napisał(a):

> Moją uwagę zwróciła inna rzecz, mianowicie - odkąd to sędziowie podczas wielkic
        > h
        > turniejów nie stoją po stronie gospodarzy?! Rosetti mógł spokojnie podyktować
        > dwa karne dla Szwajcarów i przesądzić o wyniku meczu, ale nie uległ presji.
        > Brawo sędzia!

Brawo sedzia? Co to pieprzysz? Sędzia wypaczył wynik meczu. Nie chodzi o to by
        sedziowie nie sedziowli pod gospodarzy, tylko zeby sedziowli uczciwie dla obu
        drużyn.
        • Gość: Mareck Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.broker.com.pl 07.06.08, 23:07
          wypaczyl?
          chodzi Ci o trafienia w reke?
          może lepiej od razu przyznawac gole za dotkniecie reka w polu karnym, bez
          karnego...? ;)
          • manhu Spalony! 08.06.08, 12:47
            > wypaczyl?
            > chodzi Ci o trafienia w reke?
            Nie wiem o co mu chodzi, ale gol był z ewidentnego spalonego! W momencie podania (na stop-klatce) Czech był na 1metrowym spalonym! I "brał udział w grze" choć to można naciągać, no ale bez przesady, bo nie pętał się daleko z boku, tylko niemal obok piłki.

Co prawda sędzia nie sfałszował wyniku na korzyść gospodarzy, jak bywa często, ale co z tego.
            • czechhand Re: Spalony! 09.06.08, 10:35
              Tomu se říká mrtvej ofsajd :-)
        • Gość: kazik144 Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:16
          Sędzia wypaczył wynik?! Wypaczyłby, gdyby podyktował karne, których być nie
          powinno, a które, znając tendencję niektórych arbitrów do sędziowania pod
          gospodarzy, mógł podyktować i łatwo się później z tego wytłumaczyć - że to była
          trudna sytuacja itp., itd. Ale okazało się, że ani się nie wystraszył, ani nie
          dał przez żadnego Szwajcara przekabacić. Dlatego cieszę się, że nie mamy jak na
          razie powtórek, dajmy na to, z Korei z 2002 roku...
          • Gość: znawca ;) Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.chello.pl 07.06.08, 23:53
            niemcy po prostu nie lubia szwajcarow i vice versa :P daj bog szwajcarskiego
            sedziego! :D
            • Gość: smitt Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 08.06.08, 12:14
              oj nie lubia nie lubia...hehehe
          • Gość: freiman Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.devs.futuro.pl 08.06.08, 08:16
            o ile w drugim przypadku karnego na pewno nie było , to przy pierwszej akcji jak
            najbardziej , obrońca zmienił lot piłki ręką , która nie była przy ciele i nie
            istotne jest , że nie zrobił tego celowo , sędzia powinien odgwizdać karnego
            nawet jeśli atakujący zawodnik z premedytacją kopnie piłkę w wyciągniętą rękę
            obrońcy (były już takie przypadki nawet na wielkich imprezach)
    • Gość: praax Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.koba.pl 07.06.08, 21:59
      to moze przez taka sama analogię w 1 skladzie powinien grać Rasiak?
      tak?
    • Gość: Ferda Ant Szwajcaria - Czechy IP: *.cust.nbox.cz 07.06.08, 22:02
      Huraaaaaaaaaaaaaaaa! Postupujeme do dalsich boju bez porazky! Nastesti se to
      zvkadlo i bedz Rosickeho...Jsem zvedavy na zitrejsi zapas jak budete bojovat s
      Nemeckem :-)
      • Gość: droom Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.802.cz 07.06.08, 22:52
        Jooo... Svěrky je jednička, věřil jsem , že nejen nastoupí, ale i skoruje!
        Vyplnilo se... Sestava ČR je zvětší poloviny z Moravy a tj. kolem Ostravy...
        Takže VIVAT dnešnímu výsledku a sousedum z Polska držím zítra palce...
        Alda /Frýdek-Místek/ CZ
      • alfalfa Re: Szwajcaria - Czechy 07.06.08, 23:57
        Kibicowałem Czechom, to oczywiste. Brawo! Obstawiłem Was i mam
        większy kapitał na dalszą cześć Mistrzostw (plus marną kasę za
        Portugalia-Turcja). Z Turcją powinniście też wygrać choć to taka
        Chorwacja z naszej grupy więc uważajcie, z Portugalią co najmniej
        zremisować. Z grupy wyjda Portugalia i Czechy.
        A.
    • Gość: Pedro Szwajcaria - Czechy IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 07.06.08, 22:03
      Do pełnego obrazu brakuje jeszcze w relacji wzmianki o piłce
      wybijanej z pola karnego Czechów ręką.
      A co do Brożka, to nie histeryzujmy. Gościu w reprezentacji po
      prostu zupełnie nic nie pokazał i nie ma żadnego powodu, żeby go do
      niej powoływać.
    • Gość: Szwajcar Trener IP: *.dclient.hispeed.ch 07.06.08, 22:20
      Trener to "Kobi Kuhn"...nie Kubi ;-)
      • johnny_p Jakob "Köbi" Kuhn 07.06.08, 22:35
        Jakob Kuhn, zdrobniale Köbi (czyli na nasze Kuba:-)
        pl.wikipedia.org/wiki/Jakob_Kuhn
    • masada68 Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia 07.06.08, 22:32
      mam gdzieś futbol ale nareszcie są jakieś komentarze sportowe napisane fajnym,
      bezpretensjonalnym i dowcipnym językiem - dzieki!
      • Gość: Ferda Ant Re: Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia IP: *.cust.nbox.cz 07.06.08, 22:51
        Nemáš zač děkovat :-) Taky se rád pobavím čtením polského textu :-) Občas jen
        použiji slovník na : www.rewin.cz/WebForm1.aspx
        • Gość: koza Re: Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.08, 23:00
          Czas przywrocic zaolzie do macierzy!!!!!
          • Gość: Mareck Re: Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia IP: *.broker.com.pl 07.06.08, 23:09
            Pitomec ;)
          • Gość: Axayacatl Re: Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia IP: *.army.cz 08.06.08, 07:01
            Ale tam už přece dávno je. :))
        • Gość: El greco Re: Szwajcarzy przegrywają i tracą Freia IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.08, 12:20
          A dyrkaj i strikaj Pepik!
          Mieliscie wiecej szczescia niz rozumu, a w eliminacjach do Mundialu Polacy was
          powala na kolana i pokarza gdzie wasze miejsce!
    • Gość: pq Turkyilmaz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.08, 00:06
      "Marco Streller chybił o centymetry, Johan Vonlanthen trafił w poprzeczkę. A
      skoro ten ostatni nie umiał, to kto miał go wyręczyć? Jego gol, strzelony na
      Euro 2004, pozostał jedynym strzelonym przez Szwajcarów w siedmiu spotkaniach
      wielkich turniejów."

rozumiem, ze chodzi o mecze finalowych turniejow o mistrzostwo europy, bo nie
      zostalo to sprecyzowane ;) nie mniej jednak w meczu otwarcia euro 96 anglia
      zremisowala ze szwajcaria wlasnie 1-1, a bramke dla helwetow zdobyl ich
      najlepszy strzelec w historii, czyli Kubilay Turkyilmaz :) co ciekawe mialo to
      miejsce 8 czerwca, rowno 12 lat temu ;)
      • Gość: shuvarro Re: Turkyilmaz IP: *.icpnet.pl 08.06.08, 07:16
        no a w stanach w 94 w meczu USA - Szwajcaria bylo 1:1, a bramkę strzelił Alain
        Sutter.
    • Gość: dami trener czech mowi ze specjalnie tylko sie bronili IP: *.dyn.optonline.net 08.06.08, 00:14
      to dlaczego stal caly posrany przy lini.
      • wlk.brytania Szczesciarz Cech i szwajcarski brak jakosci 08.06.08, 00:40
        Petr Cech popelnil dzisiaj dwa powazne bledy, ktore szczesliwie dla niego, nie mialy konsekwencji. W obu przypadkach odbijal pilke pare metrow przed bramke, gdzie powinni czychac szwajcarscy napastnicy.
        Nie czychali...wiec, co niektore tytuly prasowe obwolaly Cecha bohaterem spotkania. Pilka jest przewrotna, a granica miedzy wielkoscia i smiesznoscia znajduje sie bardzo blisko jedna drugiej.

Za identyczna interwencje, tyle ze z mniejsza domieszka szczescia, polska prasa i kibice ukamionowali ostatnio Tomasza Kuszczaka. Patrz bramka stracona przeciw Macedonii.

Druga refleksja dotyczy niebezpieczenstwa zwiazanego z rola organizatora turnieju. Na razie wciaz oficjalnie ta rola nam zagraza(byc moze jeszcze tylko kolo miesiac...)
        Otoz Szwajcarzy w tym meczu byli tak zastraszajaco beznadziejni, ze zwyczajnie zaczalem sie obawiac, jaki wplyw brak uczestnictwa w eliminacjach bedzie mial na nasza reprezentacje. Byc moze to jest temat na oddzielne opowiadanie, ale generalnie eliminacje stanowia idealne, wrecz niezbedne przetarcie przed turniejem. Moze nie jest to tak wazne dla silnych futbolowych nacji(Niemcy), ale dla nas czy szwajcarow/Austriakow juz raczej tak. Bo gdzie sie sprawdzac w wielkiej pilce? W Oryndz Ekstraklasie...?
    • Gość: och Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 00:23
      och, Panie Stecu, ja wiem, to jest tylko sprawozdanie dziennikarza sportowego, wiem. Ale "chcieli coś wymyśleć" kwalifikuje się na co najmniej żółtą kartkę.

misiek22 -> jak ja się cieszę, że Brożków w takim stanie jak obecnie w naszej kadrze nie ma. szkoda tylko, bo się świetnie zapowiadali.

• Gość: zzz Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.cable.mindspring.com 08.06.08, 00:31
        > och, Panie Stecu, ja wiem, to jest tylko sprawozdanie dziennikarza sportowego,
        > wiem. Ale "chcieli coś wymyśleć" kwalifikuje się na co najmniej żółtą kartkę.

Ale masz za to taka oto kwiecista wiazanke:

"Wystarczył ułamek sekundy nieuwagi przy próbie wyprowadzania kontrataku, by
        wprowadzony na boisko Sverkos stanął oko w oko z bramkarzem Diego Benaglio i z
        zimną krwią zadał ostateczny cios."

Uwazaj, bo ci Stec z zimna krwia zada ostateczny cios.
        • Gość: hrb Uszaszowski Stec to taki ... IP: *.VIC.netspace.net.au 08.06.08, 04:44
          'wiejski glupek',NIE POWINNO sie zwracac uwagi na bzdury, ktore
          pisze ten nieszczesny ludzik.
    • Gość: bydgoski gosc brawa dla autora IP: *.telsten.com 08.06.08, 00:29
    • Gość: bydgoski gosc brawa dla autora IP: *.telsten.com 08.06.08, 00:30
      za naprawde niezly artykul.
    • Gość: Piotrek Szwajcaria - Czechy IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 08.06.08, 00:35
      Już dawno nie widziałem tak słabo grającej reprezentacji
      Czech...Śmiem twierdzić że spośród wszystkich dzisiejszych drużyn,
      Czesi zaprezentowali się najsłabiej. Ta wygrana zaciemnia obraz tego
      meczu, wystarczy popatrzeć na statystyki, są miażdżące na niekorzyść
      Czech. Nie widzę Czechów dalej w Euro z taką grą...Potwierdza się że
      bez Nedveda, Poborskiego i Rosickiego siła Czechów jest mizerna. To
      dobrze wroży Polsce w eliminacjach do MŚ. Niby Czesi są faworytem,
      jednak Czesi nie Niemcy i Polacy ich się nie przestraszą...
      • aniorek Re: Szwajcaria - Czechy 08.06.08, 01:48
        A czy oni przypadkiem ostatnio z Niemcami nie wygrali? A kiedy nasi z Niemcami
        wygrali, przypomnij mi, bo mam amnezje.
        • Gość: Piotrek Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 08.06.08, 02:11
          Sory gościu, ale to tak nie działa, ze jeśli drużyna A wygrywa z
          drużyną B, a drużyna B z drużyną C, to drużna A wygrywa z drużyną
          C...to nie ma nic do rzeczy.
    • Gość: roman zielarz Szwajcaria - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 01:37
      Bravo Czechy!!!!
      • Gość: hrb Uszaszowski Za co ? IP: *.VIC.netspace.net.au 08.06.08, 04:36
        Przypadkowa bramka, przypadkowa wygrana Czechow.
        • Gość: Tabatt Re: Za co ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:24
          Przypadkowa czy nie... Nieważne! Teraz nie ma to już znaczenia!
          Wynik poszedł "w świat". Liczy się nie ten kto lepiej gra a ten, kto
          wygrywa (i nie ważne czy przypadkowo)... Taka stara prawda! Gol to
          gol! Wygrana to wygrana! Ot, wielka filozofia...
    • Gość: Maciek S. Strzelili tylko raz, nie oddali jeden strzał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:28
      Co to za okropna dziennikarska maniera? Można strzelić raz lub dwa, celnie lub nie, i być przy piłce (nie w posiadaniu) dłużej lub krócej od przeciwnika (czas przy piłce).
    • Gość: gucio Szkoda Helwetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:53
      super grali, czesi praktycznie nie istnieli no ale cóż
    • Gość: phi Re: Szwajcaria - Czechy IP: *.76.classcom.pl 08.06.08, 13:24
      paweł małpa myje teraz okna - na szczęście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka